Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 11:40   #3631
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
unikalna1983 możliwe ze tak ,przy okazji usg zrobi przeziernosc karkowa tyle i az tyle.
zleci mi pewnie dalsze badania

sugarbabylove dogoterapia jest metodą wspomagania leczenia,rozwoju z udziałem psa oraz wykwalifikowanego terapeuty pedagoga,psychologa badz lekarza d.usprawnia f.motoryczne poznawcze emocjonane ,wspomaga rehabilitacje do kazdego dostosowany jest odpowiedni program terapeutyczny dot,danego zaburzenia i w indywidualnym przypadku.stosowana zarowno u dzieci jak i dorosłych czy starszych. sama jestem certyfikowanym dogoterapeutą nie wszystkie psy sie nadają musza przejsc test predyspozycji a potem po szkoleniu egzamin ,tego ostatniego moja Rafa nie zdała i mysle coby jechac z nia do czestochowy na egzamin u mojej znajomej.
Oo fajna rzecz no zobaczymy. No ja wlasnie wróciłam z urzędu załatwione synek terapię dostanie ba autyzm juhu. Spytam o ta terapię z psem. Ob miał dwa razy z koniem terapię i mu się podobało.

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki

U mnie fajny był weekend - imprezowo i rodzinnie. tego było mi trzeba

Dzisiaj apetyt mi dopisuje, że hej zjadłam 3 kanapki na śniadanie, solidnie obłożone wędliną, serem, warzywkami. potem wsunęłam jogurt i teraz podjadam ciasto i popijam słabą kawką Na obiad dzisiaj mamy krokiety od babci i barszczyk czerwony. Mmmm pyszności
O jej ale smaki robisz ale i ja jem dobroci dziś śniadanie z warzywami mniam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1422268801841.jpg (53,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2015-01-26, 11:43   #3632
fiona27
Zakorzenienie

12mu02 a to już zmienia postać rzeczy

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość

Ale śniadanko .... Żeby je jeszcze ktoś zrobił i przyniósł do łóżka
Stary 2015-01-26, 11:53   #3633
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
12mu02 a to już zmienia postać rzeczy

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ale śniadanko .... Żeby je jeszcze ktoś zrobił i przyniósł do łóżka

Ooo to by było pięknie
Stary 2015-01-26, 11:57   #3634
MsLullaby
Zakorzenienie

Fiona tak, w środę usg a wcześniej wizyta u położnej, dostane tez juz moja kartę ciąży

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:58   #3635
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Fiona tak, w środę usg a wcześniej wizyta u położnej, dostane tez juz moja kartę ciąży
Super. Ja tez musze do położnej zadzwonić s będę mieć tą samą co przy 1 ciąży chyba.
Stary 2015-01-26, 12:02   #3636
kasperka
Zakorzenienie

SugarbabyLove ciesze sie, ze udalo sie terapie dla Marcelka zalatwic
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:24   #3637
beatrix28
Zadomowienie

sugarbabylove fajnie ze sie udało,o tą dogo też zapytaj czesto w fundacjach zw.z autyzmem sa osoby ktore prowadzą dogoterapię
fiona 27 to do polożnej chodzisz oprócz gina?ja bylam w 1 ciazy moze raz w sumie jakos 2tyg przed porodem..nie placilam potem przyjezdzala do mnie na te wizyty patronażowe czy jakos tak.
to na nfz czy tez prywatnie masz z nia spotkania?

lece po synka
psów nadal nie ma:/
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:25   #3638
moniska139
Zadomowienie

Cytat:

A jaki rezultat z wizyty??

Ja dziś wybieram się do pracy, zanieść L4 i zabrać swoje wszystkie rzeczy, bo lekarka mi powiedziała, że do pracy już nie wrócę. A pod koniec stycznia mieli mi przedłużyć umowę na czas nieokreślony, ciekawe czy mam jeszcze szansę, czy tylko do porodu przedłużą... ehh
Mam zrobić kolejne badania krwi za 2 tygodnie usg i za 3 do kontroli. A i zacząć brać Femibion 2 ale kupię dopiero jak skończę kwas foliowy.

I już jestem głupia jeśli chodzi o liczenie tygodni. Z moich szacunków wychodzi że dzisiaj zaczynam 12 tydzień a jak w czwartek byłam na usg to podobno zaczęłam 10 tydzień więc już nie wiem jak to jest.

Fajnie by było jakby Ci przedłużli umowę na czas nieokreślony ale to zależy jak normalne jest szefostwo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:32   #3639
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
no to nieźle o 5. To teraz włącz sobie wesołą muzykę a później drzemka .może humor sie polepszy. Ja czekam na wiosne jak jest słońce to chce sie żyć
niestety drzemki w dzień nie wchodzą w grę, w nocy bym nawet godziny wtedy nie przespała...

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
roxana dzień dobry ranny ptaszku a masz leki na to ciśnienie? bo jak mimo leków wciąż wysokie to może powinnaś zadzwonić do gina? bo ciśnienie wysokie jest niebezpieczne w ciąży..
gin mi mówił, że mam brać 2x1 tabletka rano i wieczorem.. ale, że cisnienie raz było ok raz nie to brałam 2x0,5 tabletki. teraz niestety włączyłam tak jak miało być 2x1... dostałam dopegyt...

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas był koncert do pierwszej w nocy a wstalismy o 5
Młody aż tydzień po chorobie pochodził do żłobka a od wczoraj ma katar także dziś ze mną w domu jest.
Coś się stało czy po prostu smuteczki ? Tulę
zdrówka dla malucha!

smuteczki tak po prostu.. dołuje mnie to ciśnienie, nigdy problemów nie miałam a tu takie dziwadła.. już i tarczyca tańczy jak chce a tu jeszcze ciśnienie więc doła jakiegoś złapałam

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:34   #3640
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
sugarbabylove fajnie ze sie udało,o tą dogo też zapytaj czesto w fundacjach zw.z autyzmem sa osoby ktore prowadzą dogoterapię
fiona 27 to do polożnej chodzisz oprócz gina?ja bylam w 1 ciazy moze raz w sumie jakos 2tyg przed porodem..nie placilam potem przyjezdzala do mnie na te wizyty patronażowe czy jakos tak.

lece po synka
psów nadal nie ma:/
To chyba do mnie miało być nie do fiony? Ja mieszkam w UK, tutaj całą ciążę prowadzi położna łącznie z usg, później po porodzie przychodzi do domu. Ginekologa mam nadzieje tu nie zobaczyć bo on ingeruje tylko jeśli dzieje się coś złego

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-01-26, 12:39   #3641
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
niestety drzemki w dzień nie wchodzą w grę, w nocy bym nawet godziny wtedy nie przespała...

gin mi mówił, że mam brać 2x1 tabletka rano i wieczorem.. ale, że cisnienie raz było ok raz nie to brałam 2x0,5 tabletki. teraz niestety włączyłam tak jak miało być 2x1... dostałam dopegyt...

zdrówka dla malucha!

smuteczki tak po prostu.. dołuje mnie to ciśnienie, nigdy problemów nie miałam a tu takie dziwadła.. już i tarczyca tańczy jak chce a tu jeszcze ciśnienie więc doła jakiegoś złapałam

Ja tez jakas zdolowana i smutna od wczoraj
Stary 2015-01-26, 12:41   #3642
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
witam bez kawy... To już dziś !!!! Jestem podekscytowana i troszkę się obawiam... Zdam Wam potem relację co i jak
trzymam kciuki daj znać po wizycie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Hej Stalo sie cos czy poprostu humor do bani??? Mnie wczoraj na wieczor jakos tak wzielo na smutki i spłakałam sie na maxa ;(

Milego dnia Dziewczyny

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Trzymam kiuci
to chyba hormony tak na nas działają

Cytat:
przejrzałam sobie fora dziewczyn wcześniej rodzących i od stycznia do kwietnia liczba chlopców z dziewczynami bardzo równa ciekawe jak się u nas ułoży.Pierwsze dzieci z naszej grupy obfitują w chłopców
ciekawa jestem jak to u nas będzie...

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ale piszecie duuzo :-P
Ja sie witam z mdlosciami, moje dziecko nie lubi chipsow, wczoraj wieczorem przytulalam kibelek, ani jajek dzus rano to samo :-D
Zaraz lecimy na spacer i male zakupy
Kciuki za wizytujace!
ja na czipsy bym nawet nie spojrzała.. a feeeee! chyba bym tydzień umierała. zresztą tak jak na mięso, zupę pomidorową itd...

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
No laseczki, trzy dni mnie nie było, a tu szał... 11 stron... wątek się rozkręca

roxana
Jak cię denerwuje, to zwróc uwagę Dla niektórych fasolka jest do końca ciąży, a dla niektórych, jak tylko z grubsza zacznie ludzia przypominac, to już Człowiek Mnie wyprowadzało z równowagi, jak mówili "ojojoj... jaki śliczny brzuś/buń... a dzidzia już duzia, duzia"... matulu, jak miałam brzuch, a w nim dziecko albo Dziec W ogóle mi do Janka słowo dzidzius albo dzidzia nie pasowało

A my w sobotę wybyliśmy Żukowi śnieg pokazac Wdrapałam się na Wielką Sowę - Młody w nosidle u taty na plecach - i żyję A potem żurek i smażony ser w schronisku
Niestety dalej kaszlę - Młody się wyleczył, a ja się dalej jak koopa czuję
fajnie, dla dzieciaczków śnieg to taka frajda
dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki

U mnie fajny był weekend - imprezowo i rodzinnie. tego było mi trzeba

Dzisiaj apetyt mi dopisuje, że hej zjadłam 3 kanapki na śniadanie, solidnie obłożone wędliną, serem, warzywkami. potem wsunęłam jogurt i teraz podjadam ciasto i popijam słabą kawką Na obiad dzisiaj mamy krokiety od babci i barszczyk czerwony. Mmmm pyszności
a ja jakoś chęci nie mam na żadne impresowanie itd.. męczy mnie to ale fajnie, że weekend się udał

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Dopiero wróciłam do domu od lekarza a jechałam o 7.30, jaka ja byłam naiwna myśląc, że jak 3 tygodnie temu byłam zarejestrowana to szybko pójdzie. Siedzę czekam pod gabinetem byłam trzecią kobietą w ciąży w kolejce i zaczynają się schodzić te co właśnie się zarejestrowały. I już zaczynają się pretensje dlaczego tylko ciężarne mogą się do przodu rejestrować i że one chcą być pierwsze bo od rana siedzą i czekają. Zrobiło się tak nieprzyjemnie, że trzebabylo je co drugą wpuszczać. Aż mi się ciśnienie podniosło... Standardem jest 105/50 to dzisiaj miałam 125/85 :pała: nigdy się tak nie zdarzyło aby się wcisnely co są dalej w kolejce tylko dzisiaj jakieś awanturniczki.
nienawidzę tego!! ja nie wiem, znieczulica straszna panuje wśród ludzi.. wiadomo, ze jak w ciąży to może mieć pierwszeństwo, prawda?!

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 12:42   #3643
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zrobić kolejne badania krwi za 2 tygodnie usg i za 3 do kontroli. A i zacząć brać Femibion 2 ale kupię dopiero jak skończę kwas foliowy.

I już jestem głupia jeśli chodzi o liczenie tygodni. Z moich szacunków wychodzi że dzisiaj zaczynam 12 tydzień a jak w czwartek byłam na usg to podobno zaczęłam 10 tydzień więc już nie wiem jak to jest.

Fajnie by było jakby Ci przedłużli umowę na czas nieokreślony ale to zależy jak normalne jest szefostwo.

Haha ja też nie wiem na ovu friend pisze ze to 11 tydzień a z lekarza obliczeń 10 tydzień

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

U nas śniegu juz nie ma za ciepło jest
Stary 2015-01-26, 12:44   #3644
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Oo fajna rzecz no zobaczymy. No ja wlasnie wróciłam z urzędu załatwione synek terapię dostanie ba autyzm juhu. Spytam o ta terapię z psem. Ob miał dwa razy z koniem terapię i mu się podobało.

super, że się udało załatwić wszystko
a śniadanko huuuuhuuuu ślinotok

Cytat:

kochana mamy ten sam tp, mój gin liczy tak jak ja... więc JA dzis zaczynam 12tc. a Ty... hmm... też?

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 12:46   #3645
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Dopiero wróciłam do domu od lekarza a jechałam o 7.30, jaka ja byłam naiwna myśląc, że jak 3 tygodnie temu byłam zarejestrowana to szybko pójdzie. Siedzę czekam pod gabinetem byłam trzecią kobietą w ciąży w kolejce i zaczynają się schodzić te co właśnie się zarejestrowały. I już zaczynają się pretensje dlaczego tylko ciężarne mogą się do przodu rejestrować i że one chcą być pierwsze bo od rana siedzą i czekają. Zrobiło się tak nieprzyjemnie, że trzebabylo je co drugą wpuszczać. Aż mi się ciśnienie podniosło... Standardem jest 105/50 to dzisiaj miałam 125/85 :pała: nigdy się tak nie zdarzyło aby się wcisnely co są dalej w kolejce tylko dzisiaj jakieś awanturniczki.
nie znoszę takich bab, aż się zdenerwowałam jak przeczytałam co wyczyniają

Cytat:
Powiem szczerze, ze jestem też trochę w szoku, że tak szybko czuję to smyranie.
podobno w drugiej ciąży szybciej się odczuwa , nic tylko się cieszyć

Cytat:
Mam zrobić kolejne badania krwi za 2 tygodni
e usg i za 3 do kontroli. A i zacząć brać Femibion 2 ale kupię dopiero jak skończę kwas foliowy.

a dzisiaj miałaś USG ?

Cytat:

zdrówka dla malucha!

rozumie, wiesz całkiem możliwe że masz gorszy nastrój właśnie z tego pododu - leki też mają na to wpływ. W każdym razie przesyłam pozytywne wibracje
Sugarbabylove super że udało się załatwić terapię

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 12:52   #3646
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
rozumie, wiesz całkiem możliwe że masz gorszy nastrój właśnie z tego pododu - leki też mają na to wpływ. W każdym razie przesyłam pozytywne wibracje
dziękuję!
liczę, że mi się szybko humor poprawi bo na nic chęci nie mam przy takim nastawieniu...

ja dzisiaj jak to ostatnio stale bywa - na obiad rybka... mogłabym dorsza wcinać dzień w dzień, w przeciwieństwie do mięsa...
chociaż zjadłabym jakiejś dobrej wędliny... takiej swojskiej, na te sklepowe patrzeć nie mogę

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 13:22   #3647
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Haha ja też nie wiem na ovu friend pisze ze to 11 tydzień a z lekarza obliczeń 10 tydzień

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

U nas śniegu juz nie ma za ciepło jest
Lekarze licza skonczone tygodnie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-01-26, 13:27   #3648
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie chyba nie do mnie
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja tez jakas zdolowana i smutna od wczoraj
Pewnie hormony

Cytat:
podobno w drugiej ciąży szybciej się odczuwa , nic tylko się cieszyć

Ale aż tak wcześnie . Mam tak od 12/13 tc
A Ty coś czujesz ?
Cytat:

ja dzisiaj jak to ostatnio stale bywa - na obiad rybka... mogłabym dorsza wcinać dzień w dzień, w przeciwieństwie do mięsa...
chociaż zjadłabym jakiejś dobrej wędliny... takiej swojskiej, na te sklepowe patrzeć nie mogę
Mam swojską kiełbasę z dzika, może być ?

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-01-26 o 13:50
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:35   #3649
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja czuję tez coś ale nie kopniaki jeszcze.
Stary 2015-01-26, 13:38   #3650
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie hormony

A Ty coś czujesz ?

Mam swojską kiełbasę z dzika ? Może być ?

Masz racje, pewnie hormony... Mam nadzieje, ze szybko mi przejdzie
Stary 2015-01-26, 13:42   #3651
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie hormony

A Ty coś czujesz ?

Mam swojską kiełbasę z dzika ? Może być ?
Fiona czasami czuję jakby coś się przemieszczało w okolicach podbrzusza ale nie wydaje mi się żeby u mnie to było już to

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

no dziewczyny, jeszcze tylko około 1400 postów i założymy nowy wątek będzie piękna pierwsza strona i zawsze będzie można zerknąć kto co w razie wątpliwości

Stary 2015-01-26, 13:46   #3652
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Fiona czasami czuję jakby coś się przemieszczało w okolicach podbrzusza ale nie wydaje mi się żeby u mnie to było już to
Ja też takie mam odczucia ale to moje jelita teraz szaleją i to sa ruchy perystaltyczne.

Na usg byłam w czwartek i wtedy niby był 10 tydzień więc nie wiem jak to liczą. Usg nie robią na wizycie, trzeba się na nie umawiać osobno.

Zazdroszczę Wam, że możecie jeść ryby. Też bym chętnie zjadła ale jak czuję zapach to wiecie... Już mi się nudzi samo mięso

moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:54   #3653
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czuję tez coś ale nie kopniaki jeszcze.
U mnie to też nie są typowe kopniaki, tylko takie coś jakby ktoś od środka dotykał mnie opuszkami palców. Czuję to tylko jak położę rękę na dole brzucha i nie zawsze.
Cytat:
[/COLOR]no dziewczyny, jeszcze tylko około 1400 postów i założymy nowy wątek będzie piękna pierwsza strona i zawsze będzie można zerknąć kto co w razie wątpliwości
Ja też nie mogę się doczekać przejrzystej pierwszej strony.

Nową część zakłada MsLullaby czy coś się zmieniło ? Nadal jesteś chętna ?
Stary 2015-01-26, 14:10   #3654
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

moniska139 ja już rozkminiłam jak oni to liczą, a więc podam na swoim przykładzie może? okres ostatnio miałam 15 listopada a w ciąże zaszłam na pewno 29 sob lub 30 niedz listopada ( wykonane z testami owulacyjnymi) i faktycznie jak byłam teraz na wizycie obliczyła mi pani dr ,że to był 8 tydz i 3 dzien a byłam we wtorek. Jeśli chcesz spradwizc na swoim przypadku od daty okresu dodaj 2 tyg. W internecie jak wpisywałam sobie to mi wyszło,że powinnam być teraz w 11 tyg. Jednak to jest wyliczane według Naegolego, która liczy od dwa tygodnie wczesniej bo od daty miesiączki a przecież wtedy jeszcze sie nie było w ciązy
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:14   #3655
roxana_lu
Zakorzenienie

Ja tez juz czekam na ta druga czesc bo czasami cos mnie bierze jak chce sprawdzić jakies wiadomosci na wasz temat a potem sie zastanawiam czy to prawdziwe :P

Dla mnie bez różnicy kto bedzie moderatorem tylko niech to bedzie ktoś to chętnie sie tym zajmie i ma na to czas bo bez sensu bedzie jak znów to bedzie ktoś kogo tu prawie wcale nie bedzie...

Lullaby masz ochotę ?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
moniska139 ja już rozkminiłam jak oni to liczą, a więc podam na swoim przykładzie może? okres ostatnio miałam 15 listopada a w ciąże zaszłam na pewno 29 sob lub 30 niedz listopada ( wykonane z testami owulacyjnymi) i faktycznie jak byłam teraz na wizycie obliczyła mi pani dr ,że to był 8 tydz i 3 dzien a byłam we wtorek. Jeśli chcesz spradwizc na swoim przypadku od daty okresu dodaj 2 tyg. W internecie jak wpisywałam sobie to mi wyszło,że powinnam być teraz w 11 tyg. Jednak to jest wyliczane według Naegolego, która liczy od dwa tygodnie wczesniej bo od daty miesiączki a przecież wtedy jeszcze sie nie było w ciązy

Ale widzisz co parafia to inna wersja. Mój gin liczy tak jak ja czy od ostatniej miesiączki @ u mnie była 10.11 w teraz zaczęłam 12tc i taka tez mam wersje mojego gina (byłam w zeszłym tygodniu u mowil ze jestem w 11tc)

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 14:16   #3656
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez juz czekam na ta druga czesc bo czasami cos mnie bierze jak chce sprawdzić jakies wiadomosci na wasz temat a potem sie zastanawiam czy to prawdziwe :P

Dla mnie bez różnicy kto bedzie moderatorem tylko niech to bedzie ktoś to chętnie sie tym zajmie i ma na to czas bo bez sensu bedzie jak znów to bedzie ktoś kogo tu prawie wcale nie bedzie...

Lullaby masz ochotę ?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Ale widzisz co parafia to inna wersja. Mój gin liczy tak jak ja czy od ostatniej miesiączki @ u mnie była 10.11 w teraz zaczęłam 12tc i taka tez mam wersje mojego gina (byłam w zeszłym tygodniu u mowil ze jestem w 11tc)
Moja gin liczy tak samo

Stary 2015-01-26, 14:25   #3657
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja gin liczy tak samo

Bo niektórzy ginekolodzy liczą właśnie według tej teorii czyli od dnia ostatniej miesiączki ale faktyczne zapłodnienie miało tak około 2 tyg później mi w pierwszej ciązy też położna tak liczyła pozniej sie zmienila i mialam inaczej wpisane, że musiałam to rozkminić u mnie od dnia zaplodnienia minelo 9 tyg i 2 dni

A na kiedy macie dziewczyny terminy? roxana masz na 17 sierpnia tak? a Ty Olenka? kurde potrzebuje pierwszą stronę wszystko mi sie myli
Stary 2015-01-26, 14:26   #3658
Olenka_24
Zadomowienie

Ja mam na 30 lipca

Stary 2015-01-26, 14:27   #3659
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Lullaby masz ochotę ?

Moja lekarka tez liczy od ostatniej miesiaczki
Stary 2015-01-26, 14:27   #3660
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

a ja byłam też w zeszłym tygodniu i 8 tydzien . Chyba kazdy inaczej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości