Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 13:20   #1771
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

moja jak coś dorwie, to ucieka, chowa się i kryjówce konsumuje, albo jak jestem za blisko, to szybko ładuje do budzi i zaciska zęby
Staram sie nie reagować jak coś ma w buzi, bo ucieka wtedy. A jak nic nie robie, to zaraz wyciąga
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:27   #1772
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Właśnie czytam w lokalnej gazecie że nowa moda nadejszla. Jak dziecko zachoruje na ospe to rodzice organizują przyjecie i przychodzą te dzieci co chciałyby się zarazić
ospa party! słyszałam o tym
Stary 2015-01-26, 13:32   #1773
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie czytam w lokalnej gazecie że nowa moda nadejszla. Jak dziecko zachoruje na ospe to rodzice organizują przyjecie i przychodzą te dzieci co chciałyby się zarazić
Masakra. Ja sobie powiedziałam, że na bank szczepie przy drugim dziecku, bo Filip ospe przeszedł paskudnie. 2 tygodnie ciągłego płaczu dzień, noc. Nie mogłabym drugi raz patrzeć jak cierpi.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2015-01-26, 13:33   #1774
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Monia mnie tez od jakiegos czasu boli przy karmieniu zdaza sie juz co prawda ze niekiedy zaśnie bez piersi ale do tego dochodzi problem z jedzeniem dlatego jestem w kropce.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:35   #1775
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
niestety to byl epizod, dalej juz sie budzila...

dzis stwierdzilam ze czas juz skonczyc z nocnym kp. dzieciak ładnie mi przybral, piersi prawie puste, nei czuje juz mleka w nich, a jak ciagnie to bardzo mnie juz boli. wiec jest jeszcze tydzien bez dzieci bo sa u babci na feriach, wiec spokojnie moze mi nocami nawet wrzszczec, w dzien sie wyspie i jakos bedzie oszukiwanie woda.

mamy problem z komunikacja. czesto mowilam "delikatnie" jak klepała po głowie kogos i pokazywałam ze sie głaszcze. wczoraj mowie "delikatnie zeby nie lała sobie calego kubka na glowe jak sie kąpała, a ta zaczela sie po głowie głaskać

poza tym z nowosic u nas jest hau i miau (losowo na zwierzeta), mama, tata rzadko , pić, woda , bam. no to by bylo chyba na tyle.

nadrabiam

inwersja - ponoc chlopcy ogolnie pozniej zaczynaja mowic. z tego co zauwazylam u nas to mimo wszystko podobnie zaczeli, a zrozumiec mozna ich bylo bez problemu dopiero jak mieli 3 latka (wczesniej to roznie bylo). za to artur znal wiecej rzeczownikow niz kinia, a kinia wiecej czasownikow i tak jest do dzisiaj: artur potrafi [owiedziec zdanie bez czasownika i weź się tu domyśl
spotkałam się też z tą opinią, chociaż rozmawiałam z t. i twierdziła, że wszyscy jej chłopcy jak skończyli 2 latka to już całymi zdaniami mówili, a to chyba jednak jest w jakimś stopniu dziedziczne
u Miłosza aż na taki postęp się nie zapowiada... choć dziś mnie zaskoczył
w sobote rozmawialismy ze Snow w kawiarni, że młody to taki krzykacz, gada po swojemu i często krzyczy, a Adaś z kolei boi się jak ktoś krzyczy... i dziś Miłosz coś tam się wydziera znów, więc mówię do niego, że ma nie krzyczeć, bo jak go Adaś odwiedzi, to się będzie go bał, a ten jak gdyby nigdy nic mówi "kto to?", no zaczęłam mu opowiadac, ale oczy mi wywaliło
o i też jakoś ze 2 dni miałczy jak widzi kotki w książeczkach

Cytat:
eee moja tyle grafitow z kredek już zjadla ze dziwie się ze nie sra jeszcze tęczą. Papier też je. Sama natura najbardziej lubi zjadać rolkę po papierze toaletowym.
Zrob mu ciasto do zabawy, ja chyba dziś spróbuję
my mamy akurat woskowe

Cytat:
no to ja mam chyba zaj.ebi.ście dużo tkanki mięśniowej
obliczcie sobie z uwzględnieniem tych waszych kości
http://vivalavita.pl/kalkulator/idealnawaga.html

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

mogę się założyć że zaraz powiecie że to źle wylicza bo faza księżyca nie ta, zależy od indywidualnego czegośtam
a to takie miarodajne jest? ja się nie znam,także bez pod tekstów pytam
i w szoku jestem, bo wg tego kalkulatora wyszło mi 59,6-65,6 kg
jako idealną wage podali 62,5kg

Poziomka, a z tym spaniem, to kurcze sporo zależy od dziecka. Nasi znajomi z Bochni od zawsze mają problem żeby dziecko im zasnęło o normalnej porze i teraz mimo, że ma już 2,5 roku, nie sypia w dzień, rano budzi się max 9h, czasem pójdzie do swoich kuzynów szaleć, wraca o 19h, niby śpiący, a w życiu spać nie pójdzie. Zyskuje jakby nowe siły i jak pójdzie spać 22h to jest święto lasu. Też Leon, więc może tu pies pogrzebany...
Choc oni póki co mają o tyle ciężej, że jeden pokój, więc młody najczęściej spać chodzi z nimi. Nie mieszkają u siebie, więc tez jakiekolwiek przeróbki mieszkania nie wchodzą w grę.

aaaa.. i stwierdzam, że piosenka 'kaczuszki' ma jakiś przekaz podprogowy, pół dnia leciały dziś nam piosenki dla dzieci z open.fm, czasami coś tam podrygiwał, ale dopiero przy 'kaczuszkach' był szau ciał
a ja się wzruszyłam i poryczałam przy "lalek moich bal"

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2015-01-26 o 13:46
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:35   #1776
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

mostly- ten typ tak ma jeśli chodzi o chodzenie spać... Zawsze późno chodziła, a ja żebym się nie irytowała to przystosowałam się do niej.

misia-super, że tak sobie dobrze radzisz i jesteś zmotywowana. Wow za wagę.

Ja dołączam do narzekających na wagę i figurę... Dostałam mega kałduna i nawet znajoma mojej teściowej jak się spotkałyśmy w sklepie i spojrzała na mnie to powiedziała "Danusiu, będziesz babcią?"... Ja na to, że to efekt obiadu. I buuuurak. To było ze 2 tygodnie temu ale im bardziej myślę, żeby mniej jeść tym więcej jem.... Nie potrafię zjeść o jedną kanapkę mniej na śniadanie i kolację
Nie wiem w jaki sposób to uchodowałam...

Jeśli chodzi o spacerówkę to ja osobiście nie mam ale koleżanka ma baby design travel i sobie chwali.

Ja też jeszcze karmię i końca nie widać. . .

Gosia nie potrafi jeszcze posługiwać się sztućcami.

Przerażacie mnie jeśli chodzi o to jak dziecko się zachowuje jak już zacznie chodzić....My jeszcze okupujemy podłogę na czterech.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:37   #1777
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
JAIKA nie obrażaj się na mnie ja jestem zaskoczona że chcesz tyle ważyć po prostu. Ja w takim razie powinnam ważyć 40kg a tyle ważyłam w 4klasie chyba
Dobra koniec tematu. Dbajmy o siebie peace an love :
Nencia, Kochana ja nie pisałam tego obraźliwie, tylko, żeby rozładować atmosferę a co do wagi, to są moje marzenia, ale nieprędko je osiągnę, jak już pisałam wcześniej, poza tym za bardzo lubię jeść
Cytat:
no super powód do świętowania
Stary 2015-01-26, 13:39   #1778
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
juz nie taka nowa :/
jeszcze jak mieszkaliśmy we Wro, to koleżanka z pracy męża miała wnuczkę i jej mamusia zafundowała taką impreze, bo w przedszkolu dziecko zachorowało i rodzice zaprosili inne dzieci

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Masakra. Ja sobie powiedziałam, że na bank szczepie przy drugim dziecku, bo Filip ospe przeszedł paskudnie. 2 tygodnie ciągłego płaczu dzień, noc. Nie mogłabym drugi raz patrzeć jak cierpi.
Bo malutki był. Ja chorowałam to już dość duża była, w podstawówce, chyba 4 czy 5 klasie. I na prawdę delikatnie przechodziłam, było sporo bąbli, ale to już inaczej jak tyle lat się ma. Za to mój tata się zaraził ode mnie i u niego już była tragedia. W konsekwencji po wszystkim wylądował w szpitalu...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2015-01-26 o 13:41
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:39   #1779
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm...wśród moich znajomych, którzy mają starsze dzieci to raczej norma niż moda

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:41   #1780
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja drugiego dziecka nie zaszczepił na nic przez pierwsze 3 miesiące . a potem zrobię gruźlicę i żółtaczkę i tyle.
W pupie to mam

Co do kaczuszek to moje dziecko tego nie znosi... I dobrze bo bym miała sajgon. Bo ja tez tego nie lubię.
Za to dupstepy, elektro na nonstopie
Co do wagi to ja się nie wypowiadam....

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:44   #1781
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja drugiego dziecka nie zaszczepił na nic przez pierwsze 3 miesiące . a potem zrobię gruźlicę i żółtaczkę i tyle.
W pupie to mam

Co do kaczuszek to moje dziecko tego nie znosi... I dobrze bo bym miała sajgon. Bo ja tez tego nie lubię.
Za to dupstepy, elektro na nonstopie
Co do wagi to ja się nie wypowiadam....
Prosz Cie... on wczoraj tańczył do bloodhound gang

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Tassia, a krztusiec? tego serio ostatnio pełno w żłobkach, przedszkolach... córka znajomej zaraziła się też
Stary 2015-01-26, 13:53   #1782
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Tassia, a krztusiec? tego serio ostatnio pełno w żłobkach, przedszkolach... córka znajomej zaraziła się też
Nie wiem... Pewnie będę ale dużo później... Niestety czym więcej czytam tym bliżej mi do ruchu anty szczepionkowego ... Coraz więcej blisko mnie tragicznych poszczepionkowych historii, coraz więcej lekarzy poznaje którzy mówią ze mam szczepić a jak zapytam czy swoje dziecko by zaszczepili to mówią w najlepszym wypadku : tak, ale nie zgodnie z kalendarzem szczepień.
Znam argumenty drugiej strony.... I ciężko mi o nich zapomnieć bo tez są logiczne .... Ale jednak mocniejsze są te przeciw....

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 13:54   #1783
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
W pupie to mam
Ja jak kiedyś będę miała drugie, to szczepie normalnie jak Filipa.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2015-01-26, 14:27   #1784
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Ola mi zasnęła dopiero o 13:00 i będzie wieczorem problem z pójściem spać, bo nie będzie zmęczona

Czytam "moje dziecko nie chce jeść: i coraz bardziej stwierdzam, że Ola ilościowo je ok, ale za to jakościowo kiepsko i raczej z tym by trzeba coś zrobić. Jak będę w nią w marcu u alergologa, to zapytam, może by jej morfo zrobić albo coś. Czy któreś dziecko tak je:

rano - kromka/pół kromki chleba z masłem (nic nie może być innego na chlebie bo nie zje)
II owoce - uwielbia jabłka, gruszki, winogrono i ogólnie owoców ile jej się da, tyle zje z chęcią, tylko muszą być surowe i same
Mleko przed snem różnie 150-180 ml
Obiad ziemniaki i brokuły, ewentualnie sam makaron suchy, czasem ze 3 łyżeczki rosołu samego. Żadnego mięsa nie zje, żadnej zupy przecieranej, innych warzyw, ryżu, kaszy itp
Podwieczorek jogurt naturalny + ewentualnie znowu chleb, ziemniaki, wafle ryżowe, bo głodna jest, ale nic innego nie chce
Na noc mleko 180 ml

Kaszek nie chce już jeść, jajek też, chociaż jadła. Żeby nie było, ja jej i tak daję inne rzeczy, żeby ją przyzwyczaić, ale bez efektu. Większości w ogóle nawet nie chce spróbować

Im bliżej wieczora, tym bardziej jest głodna i domaga się am, ale z tego samego repertuaru Nie wiem, po kim to dziecko poszło, bo ja jestem wszystkożerna

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kwestia orgaznizacji serio ! ja teraz myślę, że dałabym radę jakbym za rok urodziła jeszcze jedno. Niestety no money...
Misia jesteś hardcorem

Ja-ika powodzenia w schudnięciu Mi też się wydaje, że za dużo byś chciała schudnąć, ale może każdy ma inną figurę/budowę. Ja przy wzroście 173 najlepiej się czuję jak ważę 63-65, bo wprawdzie tyłek mam duży jak zawsze, ale na górze nie jestem taka zasuszona

Motyl rozumiem twoje obawy co do spacerówki. Ja mam duży babydesign lupo i to jest czołg jak tako, super amortyzowany, leciutko się prowadzi, a spacerówkę kupiliśmy babydesign mini new i leży w samochodzie, ja jej nie używam, bo nie umiem nią podjechać pod krawężnik i w ogóle telepie na maksa, Ola się zsuwa, itp. Jak jedziemy razem z tż na zakupy to go bierzemy albo gdzieś na weekend

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-01-26 o 14:29
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:33   #1785
minka965
Raczkowanie

Bbb
minka965 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:33   #1786
papalinka83
Zakorzenienie

Moja idealna waga wg strony neny to 58,5 czyli niestety trzeba by uwzględniać obwód miednicy u mnie albo co chyba a nie nadgarstka bo ja od góry jestem chuda. Jakbym ważyła 58,5 to bym chyba od miała rozmiar 34 Po diecie SB wazyłam 60 i moim zdaniem naprawdę już byłam bardzo chuda zwłaszcza od pasa w górę

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-26, 14:37   #1787
nena_milka
Wtajemniczenie

A wiecie że moj tż nie umie kaczuszek tańczyć no tak to tanczy jak maserak a przy kaczkach nie wiem, kolana mu się w druga strone wyginaja
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:39   #1788
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
passion
tylko na tym zdj tak wyszly, w rzeczywistosci jest o wuele gorzej

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Jula za to uwielbia podawac mi pranie gdy wieszam
nati praniem wyciera podłoge

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:40   #1789
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Monia u mnie to standard

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-26, 14:41   #1790
ja-ika
Zakorzenienie

Papalinka, a może połóż na kanapce jakąś dobrą szyneczkę, udekoruj keczupem, albo warzywami, serkiem, jajkiem i połóż przed Nią, gwarantuję Ci, że to Olę zachwyci i chętniej zje takie kolorowe kanapeczki

smacznego
Stary 2015-01-26, 14:41   #1791
bajka1807
Zakorzenienie

Mi Amela dziś prawie palca obciela nożyczkami. a przed chwila wywalila smoka z łóżeczka i powiedziała dupa....
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:42   #1792
papalinka83
Zakorzenienie

Ja-ika ja już próbowałam wszystkiego. Ogólnie jedzenie jest dobre do zabawy, ale do jedzenia chleb musi być sam

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-26, 14:44   #1793
83monia
Zakorzenienie

wlasnie sie zwazylam i rzeczywiscie najlepiej wygladam jak mam 58 kg. wiec prawda. ale nie mialam takiej wagi od czasow liceum. teraz mam z 10 kg wiecej, a nadal te same ubrania nosze. tyle ze brzuch i cycki inne. znaczy sie brzuch wiekszy a cycki mnejsze najlepsze jest jednak ze najwiecej moge wazyc 61 kg - no ja tam moge o wieeeele wiecej wazyć, nei znaja sie

Stary 2015-01-26, 14:47   #1794
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie że moj tż nie umie kaczuszek tańczyć no tak to tanczy jak maserak a przy kaczkach nie wiem, kolana mu się w druga strone wyginaja
ej ja też nie umiem
Cytat:
Napisane przez minka965 Pokaż wiadomość
Bbb
na górze wątku jest ikonka Narzędzia, a w niej Włącz subskrypcję tego wątku

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Mi Amela dziś prawie palca obciela nożyczkami. a przed chwila wywalila smoka z łóżeczka i powiedziała dupa....
agentka
Cytat:
wlasnie sie zwazylam i rzeczywiscie najlepiej wygladam jak mam 58 kg. wiec prawda. ale nie mialam takiej wagi od czasow liceum. teraz mam z 10 kg wiecej, a nadal te same ubrania nosze. tyle ze brzuch i cycki inne. znaczy sie brzuch wiekszy a cycki mnejsze najlepsze jest jednak ze najwiecej moge wazyc 61 kg - no ja tam moge o wieeeele wiecej wazyć, nei znaja sie
Stary 2015-01-26, 14:58   #1795
83monia
Zakorzenienie

jaika - juz widze jak sie mi kinia takimi kanapkami bawi w dom

Stary 2015-01-26, 15:18   #1796
misia332
Zakorzenienie

Kornel jak czuje jajko to puszcza pawia. Probowalam na twardo, miekko i polmiekko. rozbeltane w zupie, jajecznice i sadzone. Nie ma opcji. Nie zje.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:29   #1797
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Haha leci podłogę na mokro tylko sie cieszyć
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Haha

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-01-26, 15:35   #1798
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
jaika - juz widze jak sie mi kinia takimi kanapkami bawi w dom
Stary 2015-01-26, 16:27   #1799
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry

/dawno mnie nie było, nie mam weny na kompa ostatnio. Dużo czytamy z Zuzką, trochę szyję. Zdałam teorię za pierwszym razem i za 3,5 tygodnia mam praktyczny, nie wiem czy dam radę iść, tak się boję.
Zuzia na antybiotyku, musi miec idealne wyniki przed badaniami, urolog przypomniał, że pora zająć się prawą nerką
U nas KP na dobranoc i dzień dobry, od paru nocek Zuzka ma krótkie przebudzenia do północy, potem już śpi do rana, więc daję Wam nadzieję.

Tyle u nas. Pozdrawiamy cieplutko

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

Zuza już któryś raz zasnęła przy Linkin Park.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Ola mi zasnęła dopiero o 13:00 i będzie wieczorem problem z pójściem spać, bo nie będzie zmęczona

Czytam "moje dziecko nie chce jeść: i coraz bardziej stwierdzam, że Ola ilościowo je ok, ale za to jakościowo kiepsko i raczej z tym by trzeba coś zrobić. Jak będę w nią w marcu u alergologa, to zapytam, może by jej morfo zrobić albo coś. Czy któreś dziecko tak je:

rano - kromka/pół kromki chleba z masłem (nic nie może być innego na chlebie bo nie zje)
II owoce - uwielbia jabłka, gruszki, winogrono i ogólnie owoców ile jej się da, tyle zje z chęcią, tylko muszą być surowe i same
Mleko przed snem różnie 150-180 ml
Obiad ziemniaki i brokuły, ewentualnie sam makaron suchy, czasem ze 3 łyżeczki rosołu samego. Żadnego mięsa nie zje, żadnej zupy przecieranej, innych warzyw, ryżu, kaszy itp
Podwieczorek jogurt naturalny + ewentualnie znowu chleb, ziemniaki, wafle ryżowe, bo głodna jest, ale nic innego nie chce
Na noc mleko 180 ml

Kaszek nie chce już jeść, jajek też, chociaż jadła. Żeby nie było, ja jej i tak daję inne rzeczy, żeby ją przyzwyczaić, ale bez efektu. Większości w ogóle nawet nie chce spróbować

Im bliżej wieczora, tym bardziej jest głodna i domaga się am, ale z tego samego repertuaru Nie wiem, po kim to dziecko poszło, bo ja jestem wszystkożerna

Misia jesteś hardcorem

Ja-ika powodzenia w schudnięciu Mi też się wydaje, że za dużo byś chciała schudnąć, ale może każdy ma inną figurę/budowę. Ja przy wzroście 173 najlepiej się czuję jak ważę 63-65, bo wprawdzie tyłek mam duży jak zawsze, ale na górze nie jestem taka zasuszona

Motyl rozumiem twoje obawy co do spacerówki. Ja mam duży babydesign lupo i to jest czołg jak tako, super amortyzowany, leciutko się prowadzi, a spacerówkę kupiliśmy babydesign mini new i leży w samochodzie, ja jej nie używam, bo nie umiem nią podjechać pod krawężnik i w ogóle telepie na maksa, Ola się zsuwa, itp. Jak jedziemy razem z tż na zakupy to go bierzemy albo gdzieś na weekend
Zuzka dłuuugo nic nie chciała jeść. Teraz się poprawiło, ale i tak często wygląda to podobnie. A moż ejakieś soki wyciskane, koktajle żeby uzupełnić witaminy? A jak obok chleba położysz np. pokrojoną w kosteczkę paprykę? albo szczypiorek? Zuzia lubi. I tez zazwyczaj je osobno.

Cytat:
U nas od wycierania podłogi są wszelkie chusteczki. Pomocnica mała opróżnia ze mną zmywarkę od jakiegoś czasu. Chwyta sztućce, jeden po drugim i ściska blisko szyi domagając się, żebym o każdy prosiła.... Ile razy muszę mówić "proszę o widelec, proooooszę", a jaką ona ma radochę!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 16:48   #1800
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jakie sa piosenki do pokazywania oczu uszu itp?

Czekamy na dzidziusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości