Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 14:09   #1861
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Wtrące się na chwilę, bo mnie aż dusi jak czytam.

My braliśmy w czerwcu ślub, we wrześniu zaszłam w ciążę.
Od ślubu, przez całe wakacje słyszałam, głównie od teściowej, kiedy dziecko...
A my, że w swoim czasie (nie przyznawaliśmy sie, że jak się uda to jak najszybciej, bo lekarz mi mówił, że w miarę możliwości mamy się juz starać, bo on nie wie jak zareagowałam na leczenie, że to się okaże, a teściowej w moje problemy ginekologiczne nie będę wtajemniczać). Po czym jak we wrześniu im oznajmiłam, że jestem w ciąży, tekst teściowej: Już?

No i koleżanka jak tylko się pobraliśmy to też ciągle teksty: weźcie się do roboty, nasza się będzie mieć z kim bawić...

Moi znajomi starali się 4 lata, w koncu in vitro, jedna próba nieudana, ale druga już tak. Od dwóch miesięcy mają śliczną córcię.
Moja siostra starała się 3 lata... Teraz jest mamą dwóch cudnych córek.

Także ten...

Brzuch mnie dalej boli, położna kazała leżeć do wizyty, ale coraz bardziej się boje...
Koleżanki TŻ z pracy powiedziały mu, ze tak się ma jak sie przegnie z pracą...
Ale ja robię takie standardowe rzeczy, jak zmywanie, sprzątanie, pranie i od tego jest aż tak źle... ?
Zaczynam się nakręcać i płakać mi się chce...
Lekarz ma wszystko zajęte, musze czekać do umówionej wizyty...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-01-26 o 14:13
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:12   #1862
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja póki co miałam tylko dwa usg, więc chętnie podejrzę córkę, żeby się upewnić, że pozostała córką.
Hahah no lepiej się upewnić czy Tż jak u mnie nie dorobił peniska

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:14   #1863
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Agnes powodzenia w labie i jutro u dentysty!
Nadzieja i Capriola - powodzenia z tą glukozą

Też trzymam kciuki

Graty! ijemy:

No i prawidłowo! Ja też ostatnio 40-latka przepuszczałam w kasie pierwszeństwa, tzn on udawał, że mnie nie widzi, więc fajnie, ze w ogóle ktokolwiek jeszcze pamięta o przepuszczaniu ciężarnych!

Fistaszku, jesteś mistrzem allegro! prze-pię-kne!

3d rób!

Mam pytanie z grupy głupich - jak śpicie na tym rogalu dla ciężarnych, że Wam wygodnie? Ja miałam dziś pierwszą noc, masakra jakaś - męczyłam sie do 1.30, potem wywaliłam "Stefano" z łóżka i tradycyjnie zawaliłam męża. Jak na tym spać?
Nie dziekuje

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Mój humor dzis trochę lepszy, Tż dotarł wczoraj wieczorem do mnie i oczywiście przymilał się na cacy, długo nie mogłam się gniewać

Dziewczyny kciuki za glukozę!

myko
mi też w niej niewygodnie spać ;/ mam nadzieję że wykorzystam ją przy karmieniu inaczej zbędny wydatek.

Ja muszę się dziś do ten nauki zmobilizować , w week mam 5 zaliczeń Także miłego dnia!
Powodzenia na zaloczeniach!
Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
W ogóle uważam że te badania na czczo ciężarnych to przegięcie- u nas jeszcze trzeba normalnie w kolejce stać nie wspomnę o glukozaie-2 godz głodu

Weron- Pierwszy raz widzę taką radość z dentysty i glukozy
Ty sobie weź jakieś potwierdzenie, że byłaś bo z Zusem żartów ni ma ja się śmieje, a ciekawe czy mnie nie odwiedzili jak wybyłam gdzieś

Nadzieja- Trzeba do Niemców jeździć na krzywą cukrową
czekaj, jak się Kacperek obudzi po glukozie to w oczach będziesz synka czuła

1,5 paczki i 75g jest

Jagodowa arty:
ale bym se zjadła rożka jagodowego

No to hardcore...fuuu
No daj spokoj . Jeszcze z ta cukrzyca taki ladny cukier o 4 a do 8 zanim zjadlam zdazyl mi sie podniesc bez jedzenia bo organizm sam zaczal produkowac
Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
A ja dziś III trymestr zaczynam-7 miesiąc czyli 28tc
masakra, nie wiem kiedy to zleciało, tak więc 3 miechy pykną w mgnieniu oka

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Dobry pomysłłowczyni okazji
Gratulacje ja wczoraj zaczelam. Rowno 3 mce do porodu zostalo

Nadrabiam wasale marnie mi idzie bo 3 godz spalam musialam odespac wstanie o 4 a polozenie o 2

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:15   #1864
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

Badanie prenatalne w 32. tygodniu ciąży polega na:
  • pomiarze wielkości płodu kości głowy, brzucha
    i ud i obliczeniu szacunkowej masy płodu,
  • badaniu ruchów płodu,
  • ocenie pozycji i wyglądu łożyska,
  • pomiarze ilości wód płodowych,
  • ocenie przepływu krwi do łożyska i płodu
    z wykorzystaniem USG Doppler.
i tak jak pisałyście - między 28 a 30 32 tygodniem. Mi lekarz już dał skierowanie i mówił że to ostatnie z 3 przysługujących i obowiązujących usg w ciąży http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...azy_36279.html
więc chyba każda z nas powinna mieć przynajmniej 3 USG - pierwsze genetyczne, potem połówkowe i to ostatnie, po 28 tyg.
Stary 2015-01-26, 14:19   #1865
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Lucky, właśnie przyszło mi zamówienie, od jednego ze sprzedawców, którego poleciłaś: magmaris. najbardziej obawiałam się jakości pieluch tetrowych i prześcieradła - mogę polecić i jedno i drugie ;P
Dobry wybór, wiedzialam że będziesz zadowolona . Ja też dość trochę zamówiłam od tego sprzedawcy m.in te pieluszki tetrowe, flanelowe i prześcieradła i jestem zadowolona
Stary 2015-01-26, 14:23   #1866
Nadzieja87
Zakorzenienie

u nas też były teksty znajomych kiedy dziecko, bo przecież tyle już mieszkamy ze sobą bla bla bla... (tiaaa nieco ponad 3 lata, ale niech im będzie...)
Najbardziej to były szef TŻ gadał... A jak TŻ kupił nowe auto duże rodzinne, to znowu gadka, "uuu jest duże auto to chyba będzie dziecko...kupie wam fotelik w prezencie"- nie było. Nawet wtedy nie mieliśmy w głowie starań a gdzie tu dziecko.
Potem szef zaliczył wpadkę i teksty ze on chyba musi pokazać TŻtowi jak sie dziecko robi... yhym, nom -.-
Dopiero wtedy poszła decyzja ze będziemy sie starać po wakacjach...ale ja niecierpliwa to i wyprosiłam starania szybciej i udało sie przy pierwszym strzale-na szczęście....
i sie gadanie do tz zaczęło typu: teraz to zobaczysz..

a mam znajomych którym sie udało dopiero po 5 latach i w drugim cyklu po laparo...
Stary 2015-01-26, 14:33   #1867
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
czego się boi??? . Nie rozumiem czego tu się bać diagnozy??? Przecież wiedza jest ważna w takim wypadku.
Cytat:
A to dość nierozsądnie, bo czasem wystarczy np. tylko zbić tsh (prosta sprawa). Po co tyle czekać?
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Mi koleżanka powiedziała, że jestem walnięta jak sama, na własną rękę sprawdziłam tsh i jakbym jej posłuchała to dalej siedziałabym z nieleczonym hashi, które blokowało zajście w ciążę...
Nie mam pojęcia czego się boi , może tego że lekarz jej coś wykryje złego albo że oznajmi coś o czym nie chce słyszeć : noniewiem: to głupie troszkę bo biedna dołuje się coraz bardziej już nie wspomnę o tym jak ja i jej najlepsza kumela teraz jesteśmy w ciąży ... No ale nie przegadasz jej i koniec kropka

Swoją drogą też zastanawiałam się kiedyś czy z Nami wszystko ok bo my od początku wgle się włąściwie nijak nie zabezpieczalismy, może na samym początku w pierwszy mies a później to już wgle.... tylko czasem omijaliśmy te dni najbardziej "płodne" I jak zdecydowalismy się na dziecko to myślalałam że bedzie trudno a tu proszę taka niespodzianka. I wstyd mi jak sobie pomyslę, że na początku tak bardzo nastawiłam się na córkę.. wiem nie jedna i niejednokrotnie kiedyś pewnie myślała o płci (...) ale ja byłam nieco zawiedziona na początku i przykro mi z tego powodu, ale mimo wszystko kocham tego mojego chłopca nade wszystko choć go jeszcze nawet nie znam i to jest ważne
Stary 2015-01-26, 14:35   #1868
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hahah no lepiej się upewnić czy Tż jak u mnie nie dorobił peniska
Dokładnie.
Stary 2015-01-26, 14:39   #1869
moniisia90
Wtajemniczenie

nam też się udało za pierwszym, aż nie mogliśmy uwierzyć. chciałam zajść we wrześniu, po ślubie, ale mówię tż'towi że za pierwszym razem to się nigdy nie udaje, zacznijmy się starać wcześniej no i zaczęliśmy a jak się okres spóźniał przed samym ślubem i teścik wykazał 2 kreseczki to szok był i musiałam na własnym weselu poprzestać na kieliszku symbolicznego szampana...
a i tak wszyscy mówili, że aa to jeszcze nie wiadomo, jeszcze różne rzeczy mogą się stać, lepiej nie krakać i tu miliony historii o poronieniach, problemach itp... z duszą na ramieniu czekałam do końca 12-ego tygodnia, a potem to już luz
brat mojego tż'ta też się stara długo o dzidzię, na weselu nam powiedzieli że chyba w końcu się udało to się cieszyliśmy, że dzieci będą się razem bawić a potem się okazało, że jednak fałszywy alarm
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:41   #1870
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
nam też się udało za pierwszym, aż nie mogliśmy uwierzyć. chciałam zajść we wrześniu, po ślubie, ale mówię tż'towi że za pierwszym razem to się nigdy nie udaje, zacznijmy się starać wcześniej no i zaczęliśmy a jak się okres spóźniał przed samym ślubem i teścik wykazał 2 kreseczki to szok był i musiałam na własnym weselu poprzestać na kieliszku symbolicznego szampana...
a i tak wszyscy mówili, że aa to jeszcze nie wiadomo, jeszcze różne rzeczy mogą się stać, lepiej nie krakać i tu miliony historii o poronieniach, problemach itp... z duszą na ramieniu czekałam do końca 12-ego tygodnia, a potem to już luz
brat mojego tż'ta też się stara długo o dzidzię, na weselu nam powiedzieli że chyba w końcu się udało to się cieszyliśmy, że dzieci będą się razem bawić a potem się okazało, że jednak fałszywy alarm
Bardzo złudne myślenie.
Stary 2015-01-26, 14:46   #1871
kasienka1985
Zakorzenienie

O Dżizas dziewczyny... chyba do jutra Was nie nadrobię
dajecie czadu że hoho

jak któraś ma jeszcze te drożdżowe bułeczki albo pączucha to rzućcie plis
przywiozłam od mamy kapuchę i będę dziś robić łazanki, ale to później bo znów coś mi w krzyż wlazło od rana i chodzę jak połamaniec

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:48   #1872
LuckyLove
Zadomowienie

Co powiecie na Oilatum Baby ? Waham się pomiędzy Hipp'em a tym właśnie ...
Stary 2015-01-26, 14:50   #1873
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo złudne myślenie.
ale trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a nie nastawiać się na komplikacje

częstuję koktajlem z mrożonych truskawek

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:53   #1874
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
ale trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a nie nastawiać się na komplikacje

częstuję koktajlem z mrożonych truskawek
A to to wiadomo.
Koktajl. żałuję, że jestem leń i sobie nie pomroziłam owoców.
Stary 2015-01-26, 14:56   #1875
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Cytat z bloga Sroki o Oilatum "Darowałbym sobie zakup od razu "słabe" emolienty i jeszcze PEG w składzie wysoko."

Lepsze emolienty: Floslek For Baby emulsja do kąpieli / Cetaphil Restoraderm, emulsja do mycia

Cytat o
HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli "Kolejny niedrogi kosmetyk, o dobrym składzie, bez PEG (czyli kolejne potwierdzenie, że można i że w sumie są zbędne). Brak oleju mineralnego, praktycznie wszystkie substancje pochodzenia naturalnego, olejek w środku składu, czyli coś tam go jest. No i skład nie jest długi."
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:57   #1876
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Siostra używała, była bardzo zadowolona.
Ja tez się na niego zdecyduje albo na Emolium

Madeleine, dasz linka do bloga? Nie słyszałam o nim.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-01-26 o 15:02
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:01   #1877
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
A to to wiadomo.
ja też nie mroziłam, znalazłam tylko truskawki w biedronce. w sobotę koleżanka robiła z malin i jagód, też był pyszny!
tylko ja mam niestety sam blender z pojemnikami, także za dużo na raz nie mogę zrobić, a szkoda

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Siostra używała, była bardzo zadowolona.
Ja tez się na niego zdecyduje albo na Emolium

Madeleine, daj linka do bloga. Nie słyszałam o nim.
www.srokao.pl

ja się chyba zdecyduję na Hippa.

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:06   #1878
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Cytat z bloga Sroki o Oilatum "Darowałbym sobie zakup od razu "słabe" emolienty i jeszcze PEG w składzie wysoko."

Lepsze emolienty: Floslek For Baby emulsja do kąpieli / Cetaphil Restoraderm, emulsja do mycia

Cytat o
HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli "Kolejny niedrogi kosmetyk, o dobrym składzie, bez PEG (czyli kolejne potwierdzenie, że można i że w sumie są zbędne). Brak oleju mineralnego, praktycznie wszystkie substancje pochodzenia naturalnego, olejek w środku składu, czyli coś tam go jest. No i skład nie jest długi."
No właśnie ja od dawna byłam miłośniczką Hipp'a i do dziś byłam pewna że tylko i wyłącznie z tej firmy kosmetykow dla dziecka bede uzywac ale dzisiaj moja znajoma z apteki tak strasznie zachwalała ten Oilatum że zaczełam się wahać... a to że już nie potrzeba do tego dodatkowej pielęgnacji oliwki/balsamu a bo odparzenia się nie robią, a bo robi szał ogólnie wśród rodziców i że teraz się już nie kupuję mydelek bambino, nivea czy oliwek do smarowania tylko ten Oliatum. Oczy mi wyszły na wierzch ze zdziwienia słysząc tyle superlatyw na raz ale nie przejrzałam go pod względem składu a jedynie opinii panujących w internecie ( a ma całkiem nie złe, rzeklabym że to majstersztyk w śród kosmetyków) a tu proszę ....

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Idę po kawę i ciacho
Stary 2015-01-26, 15:14   #1879
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
ja też nie mroziłam, znalazłam tylko truskawki w biedronce. w sobotę koleżanka robiła z malin i jagód, też był pyszny!
tylko ja mam niestety sam blender z pojemnikami, także za dużo na raz nie mogę zrobić, a szkoda

www.srokao.pl

ja się chyba zdecyduję na Hippa.
W jej porównaniu dobrze też wypada rossmannowski Babydream.
I się waham między nim a Hippem.
Stary 2015-01-26, 15:15   #1880
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

A my, że w swoim czasie (nie przyznawaliśmy sie, że jak się uda to jak najszybciej, bo lekarz mi mówił, że w miarę możliwości mamy się juz starać, bo on nie wie jak zareagowałam na leczenie, że to się okaże, a teściowej w moje problemy ginekologiczne nie będę wtajemniczać). Po czym jak we wrześniu im oznajmiłam, że jestem w ciąży, tekst teściowej: Już?

No i koleżanka jak tylko się pobraliśmy to też ciągle teksty: weźcie się do roboty, nasza się będzie mieć z kim bawić...

Moi znajomi starali się 4 lata, w koncu in vitro, jedna próba nieudana, ale druga już tak. Od dwóch miesięcy mają śliczną córcię.

Także ten...

Brzuch mnie dalej boli, położna kazała leżeć do wizyty, ale coraz bardziej się boje...
Ale ja robię takie standardowe rzeczy, jak zmywanie, sprzątanie, pranie i od tego jest aż tak źle... ?
Ja dziś trzy prania, rozbierałam choinkę i troche ogarnełam i brzuch pobolewa .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:18   #1881
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Zdecydowanie hipp, emolienty tylko jezeli zajdzie taka potrzeba i tez nie koniecznie oilatum.
Niestety nie wszystko co zachwalane nawet przez doświadczone osoby jest naprawdę dobre.

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:29   #1882
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam przy młodej i byłam zadowolona a teraz mam chicco bo przywiozłam z Włoch.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
W jej porównaniu dobrze też wypada rossmannowski Babydream.
I się waham między nim a Hippem.
Ten niebieski baby z rossmanna to chłam swędzi mnie po nim skórta a mała ma krostki .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:48   #1883
LuckyLove
Zadomowienie

To byłoby tyle ze spokojnej kawki na wizażu .... przywieźli mi robotę do domu... utonę w papierach na następne godziny zapewne. idę, im szybciej się za to zabiorę to szybciej się ogarnę mam nadzieję
Stary 2015-01-26, 16:08   #1884
Kinga_20
Zakorzenienie

My używamy babydream od 20 miesięcy i dla mnie najlepszy co do oilatum to wystarczy spojrzeć na cenę i wiadomo dlaczego zachwalaja żeby sprzedać i mieć zysk, a powinno się go używać tylko w wyjątkowych sytuacjach tak samo jak sudocremu.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 16:16   #1885
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
A w ogóle to też ostatnio się wkurzylam, bo jak nas pytają jaka płeć i mówimy, że druga dziewczynka to jeszcze ani razu nie usłyszałam, że super tylko "następnym razem na pewno będzie chłopak" albo "najważniejsze, że zdrowe" - tak jakby poczęcie chłopaka miało jakiś wyższy wymiar i jest to must have :/ my więcej dzieci raczej mieć nie będziemy, chyba, że coś nam strzeli do głowy koło 40 co jest bardzo wątpliwe. Wczoraj mąż mówił, że przy Lili to miał jakieś takie parcie, że musi być chłopak a teraz mówi, że to głupie było z jego strony i nie ma takiego parcia, bo widzi, że dziecko to szczęście po prostu bez względu na płeć.

no i o to chodzi Mój Tż na początku też miał nadzieję na chłopaka, mi było to zupełnie obojętne chociaż przeczuwałam córę. Jak się okazało że moje przeczucia trafne to kilka osób powiedziało "Może siusiak jeszcze urośnie" , albo tak jak piszecie "ważne żeby zdrowe było" ale nie ma się co przejmować takim gadaniem, ludzie jak będą chcieli to zawsze znajdą powód by dociąć. My obydwoje z Tż już przyzwyczailismy się że będzie córa i on sam ostatnio powiedział że jak by sie okazało że chłopczyk to byłoby się cięzko przestawić, co nie znaczy że byśmy sie nie cieszyli równie mocno

Cytat:

Także ten...

Głowa do góry kochana Spróbuj wypocząć, poleżeć i uzbrój się w cierpliwość dla waszego dobra

agnes
dziękuje mam nadzieję że pchnę do przodu, na dzis koniec z nauką

Cytat:
Tyle nasłuchałam się pozytywów o Hipp że na pewno będę na nie stawiać

Dziewczyny a ja mam takie pytanie trochę z dupy dosłownie do mam które rodziły. Powiem szczerze że bardzo przeraża mnie ... lewatywa. Czy na prawdę jest taka straszna? I jak to od strony kuchni wygląda? Możecie napisac na biało, kto nie chce nie przeczyta

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2015-01-26 o 16:17
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 16:16   #1886
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
To byłoby tyle ze spokojnej kawki na wizażu .... przywieźli mi robotę do domu... utonę w papierach na następne godziny zapewne. idę, im szybciej się za to zabiorę to szybciej się ogarnę mam nadzieję
Pracę Ci przywożą na l4?
Stary 2015-01-26, 16:44   #1887
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to też ostatnio się wkurzylam, bo jak nas pytają jaka płeć i mówimy, że druga dziewczynka to jeszcze ani razu nie usłyszałam, że super tylko "następnym razem na pewno będzie chłopak" albo "najważniejsze, że zdrowe" - tak jakby poczęcie chłopaka miało jakiś wyższy wymiar i jest to must have :/ my więcej dzieci raczej mieć nie będziemy, chyba, że coś nam strzeli do głowy koło 40 co jest bardzo wątpliwe. Wczoraj mąż mówił, że przy Lili to miał jakieś takie parcie, że musi być chłopak a teraz mówi, że to głupie było z jego strony i nie ma takiego parcia, bo widzi, że dziecko to szczęście po prostu bez względu na płeć.
A proszę Cię. Ja za to mam wrażenie, że chłopcy to jakieś niedoroby a nie dzieci. Jak mówię, że dziewczynka "całe szczęście", "cudownie" "nooo oby, obyyyy!" a jak mówię, że w sumie to chciałam drugiego chłopca to patrzą na mnie jak na kosmitkę pewnie jakby ten chłopiec był to bym słyszała wyrazy współczucia a teraz zachwyty, że ojej PARKA :brzyda l:
Cytat:
Wolę Hipp i Babydream. Emolienty tylko i wyłącznie przy problemach ze skórą A to, że nie trzeba używać przy tym oliwek - fakt. Przy hipp i babydream też nie używam a syn skórę ma idealną. Raz w tygodniu balsam albo olej ze słodkich migdałów i już
Cytat:
A to to wiadomo.
JA jak mi się kończą to kupuję w sklepie mrożonki

Cytat:
My używamy babydream od 20 miesięcy i dla mnie najlepszy co do oilatum to wystarczy spojrzeć na cenę i wiadomo dlaczego zachwalaja żeby sprzedać i mieć zysk, a powinno się go używać tylko w wyjątkowych sytuacjach tak samo jak sudocremu.
Dokładnie. A Babydream używam również ja i do szpitala na bank wezmę by nie używać tych perfumowanych dla dorosłych

Mó syncio właśnie zasnął u taty na kolanach, pięknie od 13 go namawiałam

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 16:55   #1888
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
JA jak mi się kończą to kupuję w sklepie mrożonki
Wiem, ale tak to drogo i nie to samo.
Stary 2015-01-26, 16:57   #1889
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale tak to drogo i nie to samo.
To fakt... ale lepsze to niż nic Ja mam jeszcze kilka kubków malin i truskawek (mroziłam sobie zmiksowane tak żeby akurat na koktajl było ) i chyba dziś skonsumuję!

W ogóle to dziś chyba troszkę przesadziłam Najpierw sanki, później odkurzanie, sprzątanie i teraz chodzić nie mogę Tak mnie kręgosłup boli

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-26 o 16:59
TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 17:01   #1890
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
To fakt... ale lepsze to niż nic Ja mam jeszcze kilka kubków malin i truskawek (mroziłam sobie zmiksowane tak żeby akurat na koktajl było ) i chyba dziś skonsumuję!

W ogóle to dziś chyba troszkę przesadziłam Najpierw sanki, później odkurzanie, sprzątanie i teraz chodzić nie mogę Tak mnie kręgosłup boli
Chyba sobie jutro kupię mrożone truskawki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości