Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 17:29   #3691
Acka
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
No mam nadzieje że za dużej kulki nie bedzie no mi lekarz powiedział ze dopiero sie dowiem kolo 20 tygodnia... Bo na wizytę chodzę normalnie co miesiąc i teoretycznie mogłabym sie dowiedziec w 16 ale on akurat wtedy nie robi usg bo mówi ze najważniejsze narządy się rozwijają i ze sie nie robi... Trudno u mnie w domu wszyscy obstawiają że to będzie chłopiec bo zawsze na chłopca w rodzinie sa nudności a ja je niestety mam prawie caly czas i nie mam jak sobie z nimi poradzić
Będzie dobrzeNajważniejsze zeby sukienka była wygodna i reszta się nie liczy i tak wszyscy będą wiedzieli o co chodzi..
Usg hmm.Ja mam robione co 3 tyg i za każdym razem dostaje zdjęcieCzytałam że to nie prawda że usg szkodzi dziecku, mozna je robic bez problemu.W innych krajach słyszałam ze lekarz gineklog nie bada kobiet w ciąży w ogóle dopochwowo czyli tak normalnie.Jedynie usg robią..nie wiem czy to prawda
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 17:35   #3692
asienka_182
Rozeznanie

Niespodziewajka25 czyżby Tż byl kierowcą? To skądś znam ten smutek przepraszam ze pytam ale jeszcze nie jestem zbytnio w temacie

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Będzie dobrzeNajważniejsze zeby sukienka była wygodna i reszta się nie liczy i tak wszyscy będą wiedzieli o co chodzi..
Usg hmm.Ja mam robione co 3 tyg i za każdym razem dostaje zdjęcieCzytałam że to nie prawda że usg szkodzi dziecku, mozna je robic bez problemu.W innych krajach słyszałam ze lekarz gineklog nie bada kobiet w ciąży w ogóle dopochwowo czyli tak normalnie.Jedynie usg robią..nie wiem czy to prawda

Trudno wytrzymam jakoś troche dluzej bo nie będę przeciez zmieniać lekarza :p
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 17:41   #3693
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja jestem. Tez ciekawa jaki brzuch będę mieć teraz ciut widać już. Jak będę wieczorem na kompie to pokaże w foty z 1 ciąży. Hehe
Stary 2015-01-26, 17:42   #3694
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Witam , TŻet pojechał , na kolejne 2 tygodnie Jak ja tego nie lubieeeeeeee

Tylko wyszedł a ja w ryk , jutro juz bedzie lepiej ale pierwszy dzien zawsze najgorszy

Ja sie właśnie boję że mi spadnie w nocy , no i że bede musiala co chwile latac do drugiego pokoju bo sie bedzie przebudzal

Wątpię , od zawsze marzyła mi sie dwójka , no i ja chce sie w koncu zaczac wysypiac jak czlowiek

Ja też już od jakiegos czasu czuje maluszka , to nie kopniaki ale lekkie smyranie , bardzo przyjemne uczucie W pierwszej ciazy poczułam pierwszego rannego kopniaka na poczatku 16 tygodnia

Też mamy drzemke koło południa , na szcześce jest dluga bo trwa 3 godziny

Też mam dość tej zimy , taka chlapowata szara ponura , wkurza mnie to juz . chce sloooonce

Są są To znaczy czasem daje mi chwile spokoju ale rzadko . Teraz np powiedziałam ze mam odpoczywa to owszem moge sobie posiedziec ale on ma wolna reke wiec mam w mieszkaniu mega syf , coś za coś

Mniaam
Ja nie mam apetytu ostatnio , jem bo wiem ze musze , czasem mnie najdzie na cos chętka ale zazwyczaj jem mózgiem

U mnie liczy sie kto pierwszy , ostatnio czekałam trzy godziny.. Nie ma znaczenia ze zapisalam sie tydzien czy dwa wczesniej , kto pierwszy ten lepszy

Też jestem smutna , poryczałam się dzisiaj już parę razy

Witaj Asiu

Ja wczoraj wyłam jak głupia, ale dziś już też dużo nie brakuje...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 17:42   #3695
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Niespidziewajka oj przykro mi ale dasz rade.
Stary 2015-01-26, 17:43   #3696
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Właśnie na komórce nie mogę linku dać kurde taka zwykła w formie długa taka chyba 130. Cm. Można poszewke prac kupiłam od kogoś prywatnie prawie nowa za 10 euro. Nowe są po 17- 20. Dam fotkę jak przyjdzie paczka ok ?
Pewnie, nie ma sprawy Ja poczekam cierpliwie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 17:47   #3697
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
No mam nadzieje że za dużej kulki nie bedzie no mi lekarz powiedział ze dopiero sie dowiem kolo 20 tygodnia... Bo na wizytę chodzę normalnie co miesiąc i teoretycznie mogłabym sie dowiedziec w 16 ale on akurat wtedy nie robi usg bo mówi ze najważniejsze narządy się rozwijają i ze sie nie robi... Trudno u mnie w domu wszyscy obstawiają że to będzie chłopiec bo zawsze na chłopca w rodzinie sa nudności a ja je niestety mam prawie caly czas i nie mam jak sobie z nimi poradzić
Miałam ślub w 34 tygodniu i brzuch miałam spory. Ale w życiu się tak dobrze nie bawiłam i jeszcze część gości do domu po odwiozlam. Mimo, że byłam sporych rozmiarów miałam bardzo dużo energii i super się czułam. Nie mogę się doczekać aż znowu będę miała takie dobre samopoczucie.
Z synem w poprzedniej ciąży ani razu nie zrobiło mi się niedobrze, reguły nie ma.

Cytat:
Ja sie właśnie boję że mi spadnie w nocy , no i że bede musiala co chwile latac do drugiego pokoju bo sie bedzie przebudzal

U mnie liczy sie kto pierwszy , ostatnio czekałam trzy godziny.. Nie ma znaczenia ze zapisalam sie tydzien czy dwa wczesniej , kto pierwszy ten lepszy
Też mam obawy dotyczące budzenia się ale jakoś sobie będziemy musieli poradzić.

Byłyśmy pierwsze bo wcześnie siedziałyśmy pod gabinetem. Rejestracja wcześniejsza daje tylko gwarancje że w danym dniu jest się przyjętym. Bolało te baby (50-60 lat) że to nie one sa pierwsze bo w kolejce prędzej do rejestracji musiały siedzieć a my już nie.

Śniło mi się dzisiaj, że miałam robione usg i wyszło, że będę mieć syna i taka strasznie zawiedziona bylam. Nie mogłam pół snu przeboleć, że nie będzie córki :P ciekawe co tam między nogami się chowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 17:48   #3698
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Niespodziewajka25 czyżby Tż byl kierowcą? To skądś znam ten smutek przepraszam ze pytam ale jeszcze nie jestem zbytnio w temacie
Nie ...TŻet robi w wykończeniówce w firmie ojca . Teraz robią wielki dom jakiegoś bogacza w Warszawie , kaska jest dobra ale ja juz mam dosc bycia samej Za miesiac na szczescie wraca na stale i bedzie mial tu na miejscu robote
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 17:49   #3699
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem. Tez ciekawa jaki brzuch będę mieć teraz ciut widać już. Jak będę wieczorem na kompie to pokaże w foty z 1 ciąży. Hehe
U mnie też już widać coniecoMąż mówi ze to napewno z przejedzenia bo ciągle buzią ruszam:P Ale ja wiem swoje
Stary 2015-01-26, 17:49   #3700
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ...TŻet robi w wykończeniówce w firmie ojca . Teraz robią wielki dom jakiegoś bogacza w Warszawie , kaska jest dobra ale ja juz mam dosc bycia samej Za miesiac na szczescie wraca na stale i bedzie mial tu na miejscu robote
Oj przykro mi i rozumiem Cię tu Bidulko dasz rade my cie możemy wspierać
Stary 2015-01-26, 17:52   #3701
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość

Byłyśmy pierwsze bo wcześnie siedziałyśmy pod gabinetem. Rejestracja wcześniejsza daje tylko gwarancje że w danym dniu jest się przyjętym. Bolało te baby (50-60 lat) że to nie one sa pierwsze bo w kolejce prędzej do rejestracji musiały siedzieć a my już nie.
Nienawidze jak ktos mnie budzi w nocy a jak bym musiala jeszcze biegac do drugiego pokoju to chyba bym oszalala

Aha to rozumiem , ale nie powinno liczyc sie kto pierwszy w rejestracji tylko ten kto pierwszy kolejke sobie zajmie .. to przeciez logiczne

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Oj przykro mi i rozumiem Cię tu Bidulko dasz rade my cie możemy wspierać
Najgorsze jest to ze ja sie zwyczajnie nudze , nie bardzo mam gdzie wyjsc a Młody mimo że absorbujacy to jednak strasznie nudny jest
No i tesknie strasznie za nim , jak jest to sie kłócimy od rana do wieczora a jak wyjezdza to idzie sie zaplakać
Stary 2015-01-26, 17:55   #3702
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Miałam ślub w 34 tygodniu i brzuch miałam spory. Ale w życiu się tak dobrze nie bawiłam i jeszcze część gości do domu po odwiozlam. Mimo, że byłam sporych rozmiarów miałam bardzo dużo energii i super się czułam. Nie mogę się doczekać aż znowu będę miała takie dobre samopoczucie.
Z synem w poprzedniej ciąży ani razu nie zrobiło mi się niedobrze, reguły nie ma.

Śniło mi się dzisiaj, że miałam robione usg i wyszło, że będę mieć syna i taka strasznie zawiedziona bylam. Nie mogłam pół snu przeboleć, że nie będzie córki :P ciekawe co tam między nogami się chowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mi się 2 razy już śniło że chłopiec:P a ja w głębi duszy pierwsze chcę dziewczynkę..ciekawe co z tych snów wyniknie
Stary 2015-01-26, 18:36   #3703
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
mi się 2 razy już śniło że chłopiec:P a ja w głębi duszy pierwsze chcę dziewczynkę..ciekawe co z tych snów wyniknie
No ja bym akurat chciała mieć pierwszego syna może przez to że zawsze chciałam mieć starszego brata ale najważniejsze żeby było zdrowe
Stary 2015-01-26, 19:01   #3704
Acka
Rozeznanie

Cytat:
No ja bym akurat chciała mieć pierwszego syna może przez to że zawsze chciałam mieć starszego brata ale najważniejsze żeby było zdrowe
oczywiście że tak, zdrowe musi być nie ma innej opcji.Też zawsze chciałam starszego brata ale mam siostre starszą i nie narzekam A my co będziemy miały?się okaże.Wiem jedno.Będziemy szczęśliwe tak czy siak
Stary 2015-01-26, 19:11   #3705
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
oczywiście że tak, zdrowe musi być nie ma innej opcji.Też zawsze chciałam starszego brata ale mam siostre starszą i nie narzekam A my co będziemy miały?się okaże.Wiem jedno.Będziemy szczęśliwe tak czy siak
a To napewno juz sie nie mogę doczekać a gdzie tu do drugiej polowy sierpnia
Stary 2015-01-26, 19:21   #3706
Acka
Rozeznanie

Cytat:
a To napewno juz sie nie mogę doczekać a gdzie tu do drugiej polowy sierpnia
Ja czuję że urodzę wcześniej niż mam termin(14.08) ale to się też okaże
Stary 2015-01-26, 19:24   #3707
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Zobaczymy czy Cię intuicja nie zawiedzie
Stary 2015-01-26, 19:31   #3708
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez pewnie wczesniej urodze , synka 2 tygodnie wczesniej przywitałam na swiecie wiec teraz bedzie podobnie pewnie
Stary 2015-01-26, 19:36   #3709
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez pewnie wczesniej urodze , synka 2 tygodnie wczesniej przywitałam na swiecie wiec teraz bedzie podobnie pewnie
U mnie też obstawiam wcześniejszy poród, bo z usg dzidzia już jest starsza o tydzień. W sumie nawet chce rodzić po 37 tc, bo chodzenie z mega brzuchem to nic przyjemnego, a do tego lato, spuchniete nogi , ręce....
Głowa do góry mąż wróci za 2 tyg, szybko zleci zobaczysz
Moj jedzie w nastęnym miesiącu i zjazdy co 6 tyg i tak aż do porodu

Witam nową koleżankę.

Ciekawe jak tam UNIKALNA
Stary 2015-01-26, 19:40   #3710
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie 11t i 3dni dzieli nas dzień róznicy

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

Ciekawe jak tam UNIKALNA
właśnie ....

ale się objadłam naleśnikami
Stary 2015-01-26, 19:57   #3711
fiona27
Zakorzenienie

Jeny dziewczyny ja to sie boję wchodzić na wagę. Jak waga stała w miejscu tak teraz co stanę się zważyć tam ciągle mam więcej. Chyba nie mam co marzyć, że przytyję mniej niż z synkiem. Najgorsze to, że uważam co jem, a tu ...

Coraz więcej z Was nastawia się na poznanie płci na genetycznym. No zobaczymy czy nam sie sprawdzi

Któraś też wspominała, że pewnie będzie miała chłopaka, bo seks był w owulację, więc niekoniecznie, bo u mnie też tak było, a wstępnie jest dziewczynka i na nią też mam przeczucia
Stary 2015-01-26, 20:00   #3712
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
U mnie też obstawiam wcześniejszy poród, bo z usg dzidzia już jest starsza o tydzień. W sumie nawet chce rodzić po 37 tc, bo chodzenie z mega brzuchem to nic przyjemnego, a do tego lato, spuchniete nogi , ręce....
Głowa do góry mąż wróci za 2 tyg, szybko zleci zobaczysz
Moj jedzie w nastęnym miesiącu i zjazdy co 6 tyg i tak aż do porodu
Wróci wróci ale tylko na weekend a potem znowu pojedzie .. kurcze wspolczuje ci tyle bedziesz sama ja jestem od 2 miesiecy w tym Grzesiek był dosc czesto w domu a i tak ledwo to znosze

I ja chce rodzic wczesniej , najgorszy jest ten ostatni miesiac .

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Ja sie nawet nie waże , mało mnie to obchodzi

W pierwszej ciazy plec poznalam na genetycznym , teraz tez na to licze po cichu
Stary 2015-01-26, 20:00   #3713
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

właśnie ....

Taaaaaak, tez macie taka ochotę na wypicie schłodzonego kufla piwa ?! przed ciąża czasami piwko wypiłam take smakowe ale bez rewelacji... A teraz ?! Jakbym wziela takie zwykle piwo to bym całe duszkiem wypiła moze sie któregoś dnia poratuje jakimś 0% :P

Naleśniki ? Mmmm tez bym zjadła zawsze mi mega wychodziły natomiast ostatnio chciałam zrobic to mi nie wyszły , przypalaly sie, rozwalały... Koniec swiata

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:01   #3714
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

Najlepsze nalesniki z biedronki , te pakowane .Z serem i rodzynkami polane smietana ,, no nieebo
Stary 2015-01-26, 20:05   #3715
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Taaaaaak, iwo: tez macie taka ochotę na wypicie schłodzonego kufla piwa ?! przed ciąża czasami piwko wypiłam take smakowe ale bez rewelacji... A teraz ?! Jakbym wziela takie zwykle piwo to bym całe duszkiem wypiła moze sie któregoś dnia poratuje jakimś 0%

Naleśniki ? Mmmm tez bym zjadła zawsze mi mega wychodziły natomiast ostatnio chciałam zrobic to mi nie wyszły , przypalaly sie, rozwalały... Koniec swiata
Ja w poprzedniej ciąży miałam ogromną ochotę na zimne piwo, raz kupiłam 0% ale to nie to samo a jak już urodziłam i skończyłam kp to mi przeszła ochota hehe

Witam nową mamusie ja nie chce poznawać płci na genetycznym, dopiero chce wiedzieć na polowkowym żeby już pewność była

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:05   #3716
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Wróci wróci ale tylko na weekend a potem znowu pojedzie .. kurcze wspolczuje ci tyle bedziesz sama ja jestem od 2 miesiecy w tym Grzesiek był dosc czesto w domu a i tak ledwo to znosze

I ja chce rodzic wczesniej , najgorszy jest ten ostatni miesiac .
No u nas jedzie na 6 tyg i wraca na 2 dni i znowu wyjazd. Potrafi tak ciągnąć pół roku, albo i więcej. Powiem Ci, ze wersja przyjazdu co 2 tyg to by mnie bardzo cieszyła, bo te półtora miesiąca, a czasami nawet dwa jest bardzo męcząca.
Przekichane, ale co zrobić . Życie to nie bajka.
Ciężko jest siedzieć samem w domu zwłaszcza jak wychodzisz na dwór, a tam ludzie rodzinami na spacerach, zakupach, a człowiek cały czas sam
Stary 2015-01-26, 20:06   #3717
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze nalesniki z biedronki , te pakowane .Z serem i rodzynkami polane smietana ,, no nieebo
Kupne naleśniki? Blee.. Ja nie jadam gotowców ze sklepu, coś okropnego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:07   #3718
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
O muszę kupić
Stary 2015-01-26, 20:08   #3719
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

A ja wlasnie nie przepadam za zadnymi "gotowcami"... Moze inaczej - nigdy ich nie kupowałam. Zawsze wszystko robie sama bo wiem co tam jest... Jakos takie skrzywienie mam :P ale wlasnie słyszałam, ze z biedronki sa dobre

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:08   #3720
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kupne naleśniki? Blee.. Ja nie jadam gotowców ze sklepu, coś okropnego
Czasami trafi się coś dobrego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości