|
|
#3811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co... Ja współczuje naszym rodzinom jak widza jak gotujemy dla nich posiłki z odruchem wymiernym, smakowicie ! ja bym chyba straciła apetyt
|
|
#3813 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i taki deser serniczek na zimno bo od soboty mam chęć.Chociaż w ciąży nie musimy się ograniczać z jedzeniem to jak tu o nim nie myśleć cały czas. Cytat:
Cytat:
![]() Idę spać i mam nadzieję, że tysiąca postów do rana nie napiszecie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-01-26 o 21:35 |
|||
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz, teraz masz duzo czasu dla nas ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Takie lody z grycana bakaliowe noooo ... Nooooooo
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wolą chyba taki niż żaden ![]() Ale trzymałam się dzielnie...tylko raz musiałam wyjść odetchnąć swieżym powietrzem ![]() jedli,aż im się uszy trzęsly! co do kalafiora- w sumie coś w tym jest,bo dużo rzeczy oczywistych mnie ostatnio przerasta
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3816 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie GŁOSIE ROZSĄDKU
![]() na mnie już pora, bo junior już jedną pobudkę miał, a ja swoją robotę odrobiłam, to trzeba kimąć coś by mieć siły na jutro a popatrzcie jakie cuda mi dziś doszły do sklepiku będę mięć z czego wybierać na maluszka ;-) |
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze sie psiaki znalazły. Moi dziadkowie maja beagle i ta łajza co chwile gdzies im czmychnie :P ale zawsze sie schowa w żywopłocie u sąsiadów i czeka aż sie do niej przyjdzie z jakimś jedzeniem
|
|
#3818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: bo mi się przypomniało że siedzą w mojej lodówce i słyszę że zaczęły mnie wołać ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Wtajemniczenie
|
mravka, roxana - no właśnie gotuję zupy bardzo często i już nie wiem nawet jakie wymyślać. Siorka moja wie jak reaguje na surowe mięso i mi dzis przywiozła obiadek,po roladzie z sosem i kotlecika dla małego. Także sie ucieszyłam , że nie będę musiała z miska pod pachą jak mravka gotować czegoś. Oczywiście ten z płaczem jak zobaczył ziemniaki i mięso. myślałam, że obiad z głowy ale niestety dla królewicza musiałam zrobić zupkę a ja zjadłam chleb z masłem bo już od tego gotowania totalnie mnie brało na...:-/
|
|
|
|
#3820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to toooo... Mój TŻ zrobi mi w domu wszytsko ale gotowac no za kija nie potrafi wiec nigdy nie marudzi co do jedzenia. Juz sie biedak boi co jesc beda jak ja do porodu podje do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
"Dwanaście muuuuuuuu, heloooołłł... jesteśmy w lodowceeee..." :P ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Padłam ! haha!Ja to zawsze zupy śmieciowki robie, bardzo rzadko myśle jaka mam zrobic, co jest to daje i zawsze wychodzi inna
|
|
#3821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj Ty! nie dam się namówić i uciekam pod kołderkę hihcmokasy dlaa Was mamuśki i smacznego |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
roxana_lu po co ma jeść bedzie żyl miloscia
przeciez zanim Cie poznal tez musial cos jesc faceci sobie krzywdy nie zrobią..;D12mu05 mam usg z poczatku stycznia ale nie umiem wstawic dopadł mnie jakiś niż intelektualny..dzis nic nie dostalam oprocz karty ciazy i kolejnych zlecen. ambiwalentna29 z ciuchami i zabawkami bedzie spokój, o dziewczyny będą się bić w sumie nie wiem czy bede dokupywac jakeis ubranka moze jakies pojedyncze rzeczy ,w sumie roznica w miesiacach bedzie niewielka wiec wszystko powinno pasować,body,spiochy ,kombinezony, buciki..bardzo mi to na rękę
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-01-26 o 21:39 |
|
|
|
#3823 |
|
Rozeznanie
|
No to jest plus że mój Tż jest kierowcą ciężarówki bo jak zaś pójdę do szpitala to ten weekend jakoś przeżyje albo moja mama pewnie mu cos zrobi bo mam ten plus na chwile obecna ze mieszkam z rodzicami i mi pomaga mega bo naprawdę chwilami nie daje rady
|
|
|
|
#3824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
slusznie!Moi też wychodzą z założenia,że lepiej nie marudzić- to się nie opłaca ![]() Cytat:
. Pamiętaj czasem składniki pozornie do siebie niepasujące tworzą cudowne kompozycje !
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
roxana - jak to co będą jedli?? polecam im moje menu chleb z masłem
![]() ![]() |
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Ej nie za dużo piszecie ja wariuje nie pamiętam kto co pisał. Lody tez bym zjadła. I super ze się pieski odnalazły. Ja idę spać wam radzę to samo
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spij dobrze ! ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Wcześniej to jadł tesciowej jedzenie ale teraz to bym nie chciała, zeby wracał do jej garów ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
No wlasnie, by spróbowali marudzić
|
|
#3828 |
|
Okrutna, podła i zła
|
AAAAAaaaa oszalałam dziś i zakochałam się na maxa
A więc według USG wszystko w porządku, wymiary wszystkie ok, serduszko zdrowe. Termin przesunął mi się z 10.08 na 05.08 dzidziuś duży 6.5 cm - wymiar siedzeniowo- ciemieniowy więc tak sobie myślę że z wyprostowanymi nóżkami ma z 9 cm ![]() Ruszał się, przeciągał, zasłaniał rączkami oczka, prostował nóżki. Był bardzo grzeczny i ustawiał się do mierzenia- przezierność karkową miał mierzoną chyba z 7 razy bo się tak ładnie ustawił, że lekarz sobie pomierzył tyle razy bo mówi, że rzadko tak ładnie się łobuziak ustawia Kość nosowa jest Prawdopodobnie chłopczyk Czekam jeszcze na badania z krwi- będą za tydzień do odbioru. Była ze mną mama, siostra i mąż. Cudowne przeżycie !!! |
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis im zostawie na lodowce na chleb z masłem a la ambiwalentna
|
|
#3830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje, nie skorzystam bo cholerka nie potrafię ale Tobie życzę słodkich snów ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Jaaaaa ale super ! Ja chyba bede szla z TŻ i juniorem (teraz sie zarzeka, ze on chce byc na badaniu!!! Ale jak sie okaże, ze jednak nie bedzie chciał wejść to bede musiała sama)...
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boziu moja twarz, moja cera to koszmar, a w poprzedniej ciąży było tak pięknie! Mam milion zaskórników
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juhu. Ja zasypiam 1/2 w nocy i wstaje 4/5 najpóźniej wiec jest moc
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
No mi ostatnio ginekolog powiedział że mój bobasek ma cały 1cm i 2 mm wiec jak typowa fasolka podług was
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez! Pierwsza ciąża to skóra niemowlaka
|
|
#3836 |
|
Okrutna, podła i zła
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A który to tc??
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Wątpię że dostanę to tutaj, ale zobaczę w PL
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
Mój miał w połowie 7 tygodnia 0.9 mm a po 2 tyg już prawie 2 cm W 11 miał prawie 3 cm a dziś - 13 tydzień już 6.5
Edytowane przez UNIKALNA1983 Czas edycji: 2015-01-26 o 22:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

slusznie!
Mój miał w połowie 7 tygodnia 0.9 mm a po 2 tyg już prawie 2 cm