|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
![]() Nie pocieszę Cię- pod koniec ciąży jest to bardzo nieprzyjemne (takie uczucie grzebania w pochwie ) i bolesne- u mnie tak było. Aż nieraz przystawałam na chodniku i bałam się iść dalej, bo miałam wrażenie, ze mi dziecko wypadnie![]() Cytat:
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasem zastanawiam się co jeszcze mnie zaskoczy
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tz mi przyniósł lody do wanny - chyba coś odemnie chce he he |
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja!
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
U mnie druga noc do *upy a tu trzeba się do roboty szykowac. Zaraz zaszaleje z mocną kawą! A najbardziej to mam ochotę na red bulla! !!!
|
#157 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szuu teraz chroni, żebyś nie miała jeszcze dodatkowego dziecia ![]() Cytat:
Chociaż później tż był nawet zadowolony Ja zresztą też![]() Cytat:
Soleil mamy ten sam tp ![]() Dzisiaj planuję już coś kupić. Muszę dokończyć też listę i zacząć wykreślać co już mam. Wczoraj jakoś nie miałam weny. A i tż mi przeszkodził... ![]() A mam pytanie do mamusiek ![]() Możecie powiedzieć jak to jest po porodzie z brzuchem (obojętnie czy sn czy cc). On jest na początku dalej duży, prawda? Tzn. nie opada od tak I po jakim czasie wszystko zaczyna się normować i wracać powoli do swojego stanu? Nie chodzi mi o zrzucanie kg tylko pierwsze dni po porodzie?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-01-27 o 07:56 |
|||||||
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Masija mój znikł od razu praktycznie.... Tzn wygladalam jak byłby lekko wzdety a po paru dniach był całkiem normalny. Jedyne co to miałam jakieś tam kg nad programowe.
A w szpitalu poznalam 3 dziewczyny, ktore gdyby nie to ze widziałam ze maja maluszki to bym powiedziała ze czekają na poród
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane
Mam dylemat i nie wiem co zrobić, poradźcie coś. Mianowicie, moja młodsza siostra ma w lutym urodzinki no i od jakiegoś czasu, można powiedzieć że to stało się tradycją, wychodzimy pobawić się do klubu, a ponieważ ja teraz jestem w ciąży to dziewczyny stwierdziły że wyjdziemy sobie na karaoke. Mimo wszystko mam pewne opory, bo brzuch już widać i obawiam się reakcji innych ludzi. Tż też nie jest zbytnio zadowolony, że może coś sie stać itd. Co byście wy zrobiły na moim miejscu?
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Masija, u mnie po porodzie byl lekko wystajacy (taki mniej wiecej jak w 4 ms). Tydzien po porodzie juz w ogole brzucha nie mialam. Pamietam, ze polozna byla zdjac szwy i nie mogla uwierzyc ze rodzilam.
Z pierwszym dzieckiem ponoc szybko wszystko wraca do normy. Choc lezala ze mna dziewczyna ktora miala bardzo ciezki porod, dziecko wyciagali proznociagiem a do tego na koncu byla lyzeczkowana. Po niej w ogole nie bylo widac ze urodzila. Ale lekarze jej mowili ze to tez opuchlizna... |
|
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nie rozumiem czego Ty się obawiasz-jaka ma być reakcja ludzi? ![]() No normalnie przecież idziesz na karaoke. Nie będziesz robiła nic złego, nic szkodliwego.. Ja nie widzę problemu i bym poszła. pszczoua hm.. to sama nie wiem bo np. siostra po 1 porodzie wyglądała na spooorą a po drugim nic nie było widać![]() A ogólnie miałaś duży brzuch przy 1 ciąży?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-01-27 o 08:15 |
||
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Masija tak. Ale tez od tego ktora to ciaza. Znajoma w-fistka bardzo wysportowana urodzila niedawno drugie dziecko. Po pierwszym porodzie w ogole nie miala brzucha, teraz mlodszy ma juz miesiac a jej jeszcze troche wystaje... Takze ja sie nie nastawiam na nic
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Masija zależy ile ważyłaś przed ciążą, czy nie miałaś oponki i ile przytyjesz w ciąży, ja miałam troszkę oponki i przytyłam19kg..... wiec zaraz nie zniknęło bo cudów nie maale 5 miesięcy po porodzie za to ważyłam 3kg mniej niż przed porodem. Wszystko zależy od organizmu, i przy mojej cesarce brzuch troche się goił😉
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() U nas zrobiła się zima ![]() Cytat:
Mi się nie raz zdarza wychodzić z przyjaciółką - ona zazwyczaj pije piwo, ja soczek i nigdy nie spotkałam się z przykrą reakcją
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
Dzięki dziewczyny![]() Ja się nastawiam na najgorsze ale wolę tak niż być hura optymistką
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Tassia dobrze, że wspomniałaś o tych butelkach. Wcześniej myślałam, że butelka antykolkowa to obowiązkowy zakup.. ![]() Wczoraj zrobiłam na kolację naleśniki dzisiaj rano też się obudziłam z takim dyskomfortem..
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam z telefonu, w linki nie wchodze, zdjec nie widze, wiec tak ogolnie bedzie.
Ze smoczkami loteria. Kilka przerobilismy, rozne rodzaje, firmy. Dziec zaakceptowal tylko lovi ale dopiero ok 5 m-ca go zapragnal. To ten okragly chyba byl, ortodontycznymi i symetrycznymi plul dalej niz widzial. Butelki zdecydowanie male na poczatek, w duzej ciezko zrobic mala ilosc mleka. Te male potem przydaja sie na wyjscia zeby nie nosic za duzo. Z tego co pamietam ok 5 m-ca syn wypijal 200 ml mleka wiec szybko kupowalam te 260 ml ale i tak malych sporo uzywalam. Jesli planujecie SR to wstrzymajcie sie z kupowaniem smoczkow, butelek itp. Ja z samej SR i jakichs warsztatow dla kobiet w ciazy mialam 5 malych butelek, kilka smoczkow, jakies kosmetyki, lyzeczki, sliniaczki itp. Duzo bardziej zadowolona bylam z butelek avent (i zwykly i natural) niz z lovi ktore nie mialy takiego odpowietrzenia i zasysaly sie, trzeba bylo zabrac na chwile jak dziecko samo przerwy nie zrobilo i od nowa dac. |
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Kejti ja też kilka dni temu miałam taki dyskomfort trwał 3 dni. Smaruj się teraz porządnie
Co do butelek to miałam te malutkie avent, a potem przerzuciłam się na tommee tippee jak pił więcej, fajnie leciało, nie było zapowietrzania butelki czy krztuszenia się. Laktator miałam z aventa ręczny, tylko tam jest taki malutki gumowy dzyndzelek, jak go wyparzałam to został pośród butelek, nie przeoczcie go. Bez niego laktator nie ssa, miałam cesarkę, nagły nawał pokarmu, piersi dosłownie mi pękały jak przez kilka godzin nie miałam czym odessać i tak mnie wymęczyła jedna położna że myślałam że już koniec z karmieniem napewno. Co do smoczków radzę kupić, planowałam naturalny, lekarz też a niestety nie wyszło. Kuba urodził się z bardzo dużą potrzebą ssania, nie było opcji bez, inaczej chciałby siedzieć non stop przy butelce bo pokarm dostałam po 3 dniach. Miałam dwa plus jeden z gazety szpitalnej, podpasował tylko avent tamtymi pluł. To chyba wsystko 😃 Macie psiaki w domu? Kocham takie poranki, Kuba idzie na bajki jak wstał, oczywiście twierdzi ze mu sie nie chce siku, idę na dół wypuścić psa i słyszę krzyk Mamusiu siku! I bieg...
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak samo Boże, na lipcówkach jedna dziewczyna w 17tc poszła do lekarza i okazało się, że od 13tc jej dziecko nie żyje...
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole nie widze problemu. Dla mnie pierwsza ciaza to byl wspanialy okres kiedy wychodzilam wszedzie i chodzilam dumna jak paw ze mam brzuch.... Ciaza to nie choroba i nie trzeba rezygnowac z zycia. Jedyne co to trzeba zwracac uwage na halas. Dzieci w brzuchu zle sie czuja przy ekstremalnych halasach - wiercenie, koncert havy metalowy .... Jak pisalam bylam pod koniec ciazy na weselu i moj syn super zniosl wesele w brzuszku, ale jak poszlam na poprawiny to ledwo co zagrala orkiestra a maciej mnie skopal na maksa i musialam sie ewakuowac ![]() No my tez normalnie...
|
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, żebyś się z tym czuła ok. Jeśli nie będziesz, zmęczona, nic Cię nie będzie bolało, nie będziesz się hiper nadwyrężać to co się może stać? ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Barbaritka, a przejmowania się reakcją ludzi to w ogóle nie rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
tassia na tamtym wątku pisałaś, ze miałaś wanienkę turystyczną. to była taka nadmuchiwana czy jaka?
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale np. moja przyjaciółka, mimo że się z ciąży cieszyła, to cały czs jakby ją "ukrywała", w pracy uniała ludzi bo to wstyd i całą ciążę chodziła w wielkich ciuchach i wyglądała jak słoń ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Zapomniałam powiedzieć najważniejszego, Tż wczoraj poczuł pod ręką Małą
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W którym jesteś tygodniu? Kurcze, ja miałam taki okres, że wydawało mi się, że czuje ruchy, a teraz jakoś jakby to zanikło.. A jestem już w 20tc
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch był płaski ale taki miękki, dopiero po jakimś czasie mięśnie wróciły na miejsce.my też
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
http://1.bp.blogspot.com/-1skRWYEp2B...merInfant5.jpg
Nie wiem czy widać. Myślę ze w lecie jeszcze bardziej się sprawdzi bo będziemy więcej jeździc z dzieckiem.... Ja mam male mieszkanie i sprawdziła się super bo nie miałam miejsca na jej przechowywanie a ta się super mieści w szafce ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Gabi u mnie było identycznie... Tez go niby nie było ale taki miękki fuj
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajna
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#180 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja miałam jedną małą i potem dwie duże dokupiłam jak już przestałam karmić piersią Cytat:
serio aż tyle byłó Ci potrzebnych?Cytat:
Haniula piękne rzeczy Irmusia ja kupowałam nowy, ale jeszcze do niego nie zaglądałam w jakim jest stanie
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

) i bolesne- u mnie tak było. Aż nieraz przystawałam na chodniku i bałam się iść dalej, bo miałam wrażenie, ze mi dziecko wypadnie

Czasem zastanawiam się co jeszcze mnie zaskoczy 
To mój ulubiony kolor, mi wszyscy wróżą chłopca, więc chociaż tu oko nacieszę

[/RIGHT]

dzisiaj rano też się obudziłam z takim dyskomfortem..