Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 22:39   #151
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy czujecie czasem, że dzidziuś kopie Was w szyjkę, aż czuć normalnie w bożenie?
tak, mnie jeszcze tłucze w bliznę na macicy i to boli
Nie pocieszę Cię- pod koniec ciąży jest to bardzo nieprzyjemne (takie uczucie grzebania w pochwie) i bolesne- u mnie tak było. Aż nieraz przystawałam na chodniku i bałam się iść dalej, bo miałam wrażenie, ze mi dziecko wypadnie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Wracając jeszcze do starego wątku któraś z Was pisała ze jej pękają naczynka i ze ma brać na to wit C - z tego co pamiętam ze szkoły to wit C nam nie pomoże na naczynia krwionosne tylko rutyna ( ona ma działanie uszczelniające) wiec trzeba łykać cerutin lub rutinoskorbin, a i czytałam ze z wit C tez nie można przesadzać dziennie max 500mg. Tak apropo to mi też popekaly tylko ze na nogach od kolan w górę
z tym, ze ja skonsultowałabym to z lekarzem. Ja w poprzedniej ciąży nie mogłam nic brać uszczelniającego.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 22:42   #152
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Nie pocieszę Cię- pod koniec ciąży jest to bardzo nieprzyjemne (takie uczucie grzebania w pochwie) i bolesne- u mnie tak było. Aż nieraz przystawałam na chodniku i bałam się iść dalej, bo miałam wrażenie, ze mi dziecko wypadnie

z tym, ze ja skonsultowałabym to z lekarzem. Ja w poprzedniej ciąży nie mogłam nic brać uszczelniającego.
Super, normalnie super Czasem zastanawiam się co jeszcze mnie zaskoczy
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 22:45   #153
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Super, normalnie super Czasem zastanawiam się co jeszcze mnie zaskoczy
nie jest powiedziane, że Ty będziesz to tak odczuwać. U mnie niestey to było bardzo nieprzyjemne
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 23:04   #154
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:

Ok tylko z kosmetycznego punku widzenia sama wit C chyba nie wiele pomoże, ale życzę powodzenia

Tz mi przyniósł lody do wanny - chyba coś odemnie chce he he
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 05:26   #155
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Witam i ja! Mąż pojechał do pracy, synuś słodko śpi obok a ja nadrabiam
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 07:24   #156
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzień dobry!
U mnie druga noc do *upy a tu trzeba się do roboty szykowac.
Zaraz zaszaleje z mocną kawą! A najbardziej to mam ochotę na red bulla! !!!
Stary 2015-01-27, 07:54   #157
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Pochwałę się zakupami, zobaczymy czy się uda ;-)
Body w różnych rozmiarach
Super! Chciałam kupić takie same pajacyki i bluzy ze spodniami!
Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

masija - ciesze sie ze juz Cie wypuscili ze szpitala - oby kolejny pobyt byl juz tylko na porod
też mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Co nie miało! To mój ulubiony kolor, mi wszyscy wróżą chłopca, więc chociaż tu oko nacieszę (bo sama nie nosze różowych rzeczy bo mi nie pasują )

Kurczee, coś mnie kłuje w podbrzuszu po
Raczej normalne.. u mnie też tak było
Cytat:
zdradzę Ci sekret Jak tż założy gumkę to potem nie kłuje Wypróbowałam ostatnio, bo wcześniej zawsze pobolewało
Racja! U nas też to działa
Cytat:
A co ta gumka daje?

Tzn. w naszej sytuacji, bo normalnie to wiem do czego służy

Szuu teraz chroni, żebyś nie miała jeszcze dodatkowego dziecia
Cytat:
nasienie powoduje niestety skurcze macicy i moze wpływać na szyjkę. Dlatego nas boli "po". Mój mąż się ostatnio śmiał, jak mu kazałam gumkę założyć. Stwierdził, że nie jest przyzwyczajony
U nas to samo Chociaż później tż był nawet zadowolony Ja zresztą też
Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U mnie druga noc do *upy a tu trzeba się do roboty szykowac.
Zaraz zaszaleje z mocną kawą! A najbardziej to mam ochotę na red bulla! !!!
biedna.. A długo jeszcze zamierzasz pracować?

Soleil mamy ten sam tp

Dzisiaj planuję już coś kupić. Muszę dokończyć też listę i zacząć wykreślać co już mam. Wczoraj jakoś nie miałam weny. A i tż mi przeszkodził...

A mam pytanie do mamusiek
Możecie powiedzieć jak to jest po porodzie z brzuchem (obojętnie czy sn czy cc). On jest na początku dalej duży, prawda? Tzn. nie opada od tak I po jakim czasie wszystko zaczyna się normować i wracać powoli do swojego stanu? Nie chodzi mi o zrzucanie kg tylko pierwsze dni po porodzie?

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-01-27 o 07:56
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 08:01   #158
tassia
Zakorzenienie

Masija mój znikł od razu praktycznie.... Tzn wygladalam jak byłby lekko wzdety a po paru dniach był całkiem normalny. Jedyne co to miałam jakieś tam kg nad programowe.
A w szpitalu poznalam 3 dziewczyny, ktore gdyby nie to ze widziałam ze maja maluszki to bym powiedziała ze czekają na poród

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 08:09   #159
barbaritka84
Rozeznanie

Dzień dobry kochane
Mam dylemat i nie wiem co zrobić, poradźcie coś.
Mianowicie, moja młodsza siostra ma w lutym urodzinki no i od jakiegoś czasu, można powiedzieć że to stało się tradycją, wychodzimy pobawić się do klubu, a ponieważ ja teraz jestem w ciąży to dziewczyny stwierdziły że wyjdziemy sobie na karaoke. Mimo wszystko mam pewne opory, bo brzuch już widać i obawiam się reakcji innych ludzi. Tż też nie jest zbytnio zadowolony, że może coś sie stać itd.

Co byście wy zrobiły na moim miejscu?
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 08:10   #160
pszczoua
Zakorzenienie

Masija, u mnie po porodzie byl lekko wystajacy (taki mniej wiecej jak w 4 ms). Tydzien po porodzie juz w ogole brzucha nie mialam. Pamietam, ze polozna byla zdjac szwy i nie mogla uwierzyc ze rodzilam.

Z pierwszym dzieckiem ponoc szybko wszystko wraca do normy. Choc lezala ze mna dziewczyna ktora miala bardzo ciezki porod, dziecko wyciagali proznociagiem a do tego na koncu byla lyzeczkowana. Po niej w ogole nie bylo widac ze urodzila. Ale lekarze jej mowili ze to tez opuchlizna...
Stary 2015-01-27, 08:12   #161
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Masija mój znikł od razu praktycznie.... Tzn wygladalam jak byłby lekko wzdety a po paru dniach był całkiem normalny. Jedyne co to miałam jakieś tam kg nad programowe.
A w szpitalu poznalam 3 dziewczyny, ktore gdyby nie to ze widziałam ze maja maluszki to bym powiedziała ze czekają na poród
Czyli jak zwykle zależy od kobiety

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
Mianowicie, moja młodsza siostra ma w lutym urodzinki no i od jakiegoś czasu, można powiedzieć że to stało się tradycją, wychodzimy pobawić się do klubu, a ponieważ ja teraz jestem w ciąży to dziewczyny stwierdziły że wyjdziemy sobie na karaoke. Mimo wszystko mam pewne opory, bo brzuch już widać i obawiam się reakcji innych ludzi. Tż też nie jest zbytnio zadowolony, że może coś sie stać itd.

Ale czego się tż obawia?
I nie rozumiem czego Ty się obawiasz-jaka ma być reakcja ludzi?
No normalnie przecież idziesz na karaoke. Nie będziesz robiła nic złego, nic szkodliwego..
Ja nie widzę problemu i bym poszła.

pszczoua
hm.. to sama nie wiem bo np. siostra po 1 porodzie wyglądała na spooorą a po drugim nic nie było widać
A ogólnie miałaś duży brzuch przy 1 ciąży?

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-01-27 o 08:15
Stary 2015-01-27, 08:15   #162
pszczoua
Zakorzenienie

Masija tak. Ale tez od tego ktora to ciaza. Znajoma w-fistka bardzo wysportowana urodzila niedawno drugie dziecko. Po pierwszym porodzie w ogole nie miala brzucha, teraz mlodszy ma juz miesiac a jej jeszcze troche wystaje... Takze ja sie nie nastawiam na nic
Stary 2015-01-27, 08:15   #163
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Masija zależy ile ważyłaś przed ciążą, czy nie miałaś oponki i ile przytyjesz w ciąży, ja miałam troszkę oponki i przytyłam19kg..... wiec zaraz nie zniknęło bo cudów nie maale 5 miesięcy po porodzie za to ważyłam 3kg mniej niż przed porodem. Wszystko zależy od organizmu, i przy mojej cesarce brzuch troche się goił😉
Stary 2015-01-27, 08:20   #164
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzień dobry Mamuśki

U nas zrobiła się zima

Cytat:
Dzień dobry kochane

Ja bym poszła, nie uważam takie wyjścia za coś niewłaściwego, jesli tylko czujesz sie dobrze i masz na to ochotę to idz i baw się dobrze Mi się nie raz zdarza wychodzić z przyjaciółką - ona zazwyczaj pije piwo, ja soczek i nigdy nie spotkałam się z przykrą reakcją

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 08:21   #165
masija
Zakorzenienie

Rozumiem Dzięki dziewczyny
Ja się nastawiam na najgorsze ale wolę tak niż być hura optymistką

Stary 2015-01-27, 08:31   #166
kejtiCe
Zakorzenienie

Cześć

Tassia dobrze, że wspomniałaś o tych butelkach. Wcześniej myślałam, że butelka antykolkowa to obowiązkowy zakup..

Wczoraj zrobiłam na kolację naleśniki Ale już całkiem pod wieczór czułam, że mam taki ciężki brzuch i jak się podnosiłam z łóżka to aż bolał dzisiaj rano też się obudziłam z takim dyskomfortem..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 08:33   #167
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Czytam z telefonu, w linki nie wchodze, zdjec nie widze, wiec tak ogolnie bedzie.

Ze smoczkami loteria. Kilka przerobilismy, rozne rodzaje, firmy. Dziec zaakceptowal tylko lovi ale dopiero ok 5 m-ca go zapragnal. To ten okragly chyba byl, ortodontycznymi i symetrycznymi plul dalej niz widzial.

Butelki zdecydowanie male na poczatek, w duzej ciezko zrobic mala ilosc mleka. Te male potem przydaja sie na wyjscia zeby nie nosic za duzo. Z tego co pamietam ok 5 m-ca syn wypijal 200 ml mleka wiec szybko kupowalam te 260 ml ale i tak malych sporo uzywalam.

Jesli planujecie SR to wstrzymajcie sie z kupowaniem smoczkow, butelek itp. Ja z samej SR i jakichs warsztatow dla kobiet w ciazy mialam 5 malych butelek, kilka smoczkow, jakies kosmetyki, lyzeczki, sliniaczki itp.

Duzo bardziej zadowolona bylam z butelek avent (i zwykly i natural) niz z lovi ktore nie mialy takiego odpowietrzenia i zasysaly sie, trzeba bylo zabrac na chwile jak dziecko samo przerwy nie zrobilo i od nowa dac.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 08:53   #168
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Kejti ja też kilka dni temu miałam taki dyskomfort trwał 3 dni. Smaruj się teraz porządnie
Co do butelek to miałam te malutkie avent, a potem przerzuciłam się na tommee tippee jak pił więcej, fajnie leciało, nie było zapowietrzania butelki czy krztuszenia się.
Laktator miałam z aventa ręczny, tylko tam jest taki malutki gumowy dzyndzelek, jak go wyparzałam to został pośród butelek, nie przeoczcie go. Bez niego laktator nie ssa, miałam cesarkę, nagły nawał pokarmu, piersi dosłownie mi pękały jak przez kilka godzin nie miałam czym odessać i tak mnie wymęczyła jedna położna że myślałam że już koniec z karmieniem napewno.
Co do smoczków radzę kupić, planowałam naturalny, lekarz też a niestety nie wyszło. Kuba urodził się z bardzo dużą potrzebą ssania, nie było opcji bez, inaczej chciałby siedzieć non stop przy butelce bo pokarm dostałam po 3 dniach. Miałam dwa plus jeden z gazety szpitalnej, podpasował tylko avent tamtymi pluł.
To chyba wsystko 😃
Macie psiaki w domu? Kocham takie poranki, Kuba idzie na bajki jak wstał, oczywiście twierdzi ze mu sie nie chce siku, idę na dół wypuścić psa i słyszę krzyk Mamusiu siku! I bieg...
Stary 2015-01-27, 08:56   #169
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
My odkąd jestem w ciąży kończymy na zewnątrz
tak? hmmmm, my nomalnie wszystko
Stary 2015-01-27, 09:01   #170
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Kejti ja też kilka dni temu miałam taki dyskomfort trwał 3 dni. Smaruj się teraz porządnie
Co do butelek to miałam te malutkie avent, a potem przerzuciłam się na tommee tippee jak pił więcej, fajnie leciało, nie było zapowietrzania butelki czy krztuszenia się.
Laktator miałam z aventa ręczny, tylko tam jest taki malutki gumowy dzyndzelek, jak go wyparzałam to został pośród butelek, nie przeoczcie go. Bez niego laktator nie ssa, miałam cesarkę, nagły nawał pokarmu, piersi dosłownie mi pękały jak przez kilka godzin nie miałam czym odessać i tak mnie wymęczyła jedna położna że myślałam że już koniec z karmieniem napewno.
Co do smoczków radzę kupić, planowałam naturalny, lekarz też a niestety nie wyszło. Kuba urodził się z bardzo dużą potrzebą ssania, nie było opcji bez, inaczej chciałby siedzieć non stop przy butelce bo pokarm dostałam po 3 dniach. Miałam dwa plus jeden z gazety szpitalnej, podpasował tylko avent tamtymi pluł.
To chyba wsystko 😃
Macie psiaki w domu? Kocham takie poranki, Kuba idzie na bajki jak wstał, oczywiście twierdzi ze mu sie nie chce siku, idę na dół wypuścić psa i słyszę krzyk Mamusiu siku! I bieg...
dzięki

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
my tak samo

Boże, na lipcówkach jedna dziewczyna w 17tc poszła do lekarza i okazało się, że od 13tc jej dziecko nie żyje...
22.06.2015
Stary 2015-01-27, 09:02   #171
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry kochane

Ja bym poszla.
W ogole nie widze problemu.
Dla mnie pierwsza ciaza to byl wspanialy okres kiedy wychodzilam wszedzie i chodzilam dumna jak paw ze mam brzuch....
Ciaza to nie choroba i nie trzeba rezygnowac z zycia.

Jedyne co to trzeba zwracac uwage na halas.
Dzieci w brzuchu zle sie czuja przy ekstremalnych halasach - wiercenie, koncert havy metalowy ....
Jak pisalam bylam pod koniec ciazy na weselu i moj syn super zniosl wesele w brzuszku, ale jak poszlam na poprawiny to ledwo co zagrala orkiestra a maciej mnie skopal na maksa i musialam sie ewakuowac

Cytat:
No my tez normalnie...

[/RIGHT]
Stary 2015-01-27, 09:07   #172
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry kochane

Jak dla mnie wszystko zależy jak się czujesz. Ja akurat tym, że brzuch widać w ogóle bym się nie kierowała bo brzuchy u ciężarnej widać
Najważniejsze, żebyś się z tym czuła ok. Jeśli nie będziesz, zmęczona, nic Cię nie będzie bolało, nie będziesz się hiper nadwyrężać to co się może stać?

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Barbaritka, a przejmowania się reakcją ludzi to w ogóle nie rozumiem

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Czytam z telefonu, w linki nie wchodze, zdjec nie widze, wiec tak ogolnie bedzie.

Ze smoczkami loteria. Kilka przerobilismy, rozne rodzaje, firmy. Dziec zaakceptowal tylko lovi ale dopiero ok 5 m-ca go zapragnal. To ten okragly chyba byl, ortodontycznymi i symetrycznymi plul dalej niz widzial.

Butelki zdecydowanie male na poczatek, w duzej ciezko zrobic mala ilosc mleka. Te male potem przydaja sie na wyjscia zeby nie nosic za duzo. Z tego co pamietam ok 5 m-ca syn wypijal 200 ml mleka wiec szybko kupowalam te 260 ml ale i tak malych sporo uzywalam.

Jesli planujecie SR to wstrzymajcie sie z kupowaniem smoczkow, butelek itp. Ja z samej SR i jakichs warsztatow dla kobiet w ciazy mialam 5 malych butelek, kilka smoczkow, jakies kosmetyki, lyzeczki, sliniaczki itp.

Duzo bardziej zadowolona bylam z butelek avent (i zwykly i natural) niz z lovi ktore nie mialy takiego odpowietrzenia i zasysaly sie, trzeba bylo zabrac na chwile jak dziecko samo przerwy nie zrobilo i od nowa dac.
Co to jest SR?
Stary 2015-01-27, 09:09   #173
kejtiCe
Zakorzenienie

tassia na tamtym wątku pisałaś, ze miałaś wanienkę turystyczną. to była taka nadmuchiwana czy jaka?
22.06.2015
Stary 2015-01-27, 09:10   #174
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym poszla.
W ogole nie widze problemu.
Dla mnie pierwsza ciaza to byl wspanialy okres kiedy wychodzilam wszedzie i chodzilam dumna jak paw ze mam brzuch....
Ciaza to nie choroba i nie trzeba rezygnowac z zycia.
Ja też tak mam, zresztą ja zawsze wiedziałam, że będę lubiła być w ciąży
Ale np. moja przyjaciółka, mimo że się z ciąży cieszyła, to cały czs jakby ją "ukrywała", w pracy uniała ludzi bo to wstyd i całą ciążę chodziła w wielkich ciuchach i wyglądała jak słoń

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Zapomniałam powiedzieć najważniejszego, Tż wczoraj poczuł pod ręką Małą
Stary 2015-01-27, 09:12   #175
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam, zresztą ja zawsze wiedziałam, że będę lubiła być w ciąży
Ale np. moja przyjaciółka, mimo że się z ciąży cieszyła, to cały czs jakby ją "ukrywała", w pracy uniała ludzi bo to wstyd i całą ciążę chodziła w wielkich ciuchach i wyglądała jak słoń

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Zapomniałam powiedzieć najważniejszego, Tż wczoraj poczuł pod ręką Małą
Suuuuuper!!!

W którym jesteś tygodniu?

Kurcze, ja miałam taki okres, że wydawało mi się, że czuje ruchy, a teraz jakoś jakby to zanikło.. A jestem już w 20tc
22.06.2015
Stary 2015-01-27, 09:22   #176
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Super! Chciałam kupić takie same pajacyki i bluzy ze spodniami!
też mam taką nadzieję

Raczej normalne.. u mnie też tak było

Racja! U nas też to działa

Szuu teraz chroni, żebyś nie miała jeszcze dodatkowego dziecia

U nas to samo Chociaż później tż był nawet zadowolony Ja zresztą też

biedna.. A długo jeszcze zamierzasz pracować?

Soleil mamy ten sam tp

Dzisiaj planuję już coś kupić. Muszę dokończyć też listę i zacząć wykreślać co już mam. Wczoraj jakoś nie miałam weny. A i tż mi przeszkodził...

A mam pytanie do mamusiek
Możecie powiedzieć jak to jest po porodzie z brzuchem (obojętnie czy sn czy cc). On jest na początku dalej duży, prawda? Tzn. nie opada od tak I po jakim czasie wszystko zaczyna się normować i wracać powoli do swojego stanu? Nie chodzi mi o zrzucanie kg tylko pierwsze dni po porodzie?
u mnie znikł od razu, jak się ubrałam do wyjścia i babka przyniosła wypis to zgłupiała jak mnie zobaczyła, myslała, że jestem odwiedzającą brzuch był płaski ale taki miękki, dopiero po jakimś czasie mięśnie wróciły na miejsce.

Cytat:
my też

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:25   #177
tassia
Zakorzenienie

http://1.bp.blogspot.com/-1skRWYEp2B...merInfant5.jpg

Nie wiem czy widać.
Myślę ze w lecie jeszcze bardziej się sprawdzi bo będziemy więcej jeździc z dzieckiem....
Ja mam male mieszkanie i sprawdziła się super bo nie miałam miejsca na jej przechowywanie a ta się super mieści w szafce

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Gabi u mnie było identycznie... Tez go niby nie było ale taki miękki fuj

[/RIGHT]
Stary 2015-01-27, 09:26   #178
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
http://1.bp.blogspot.com/-1skRWYEp2B...merInfant5.jpg

Nie wiem czy widać.
Myślę ze w lecie jeszcze bardziej się sprawdzi bo będziemy więcej jeździc z dzieckiem....
Ja mam male mieszkanie i sprawdziła się super bo nie miałam miejsca na jej przechowywanie a ta się super mieści w szafce

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Gabi u mnie było identycznie... Tez go niby nie było ale taki miękki fuj
widać, widać.. bardzo fajna
22.06.2015
Stary 2015-01-27, 09:27   #179
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Suuuuuper!!!

W którym jesteś tygodniu?

Kurcze, ja miałam taki okres, że wydawało mi się, że czuje ruchy, a teraz jakoś jakby to zanikło.. A jestem już w 20tc
W 21. Ja ruchy czuję dopiero ok. tygodnia
Stary 2015-01-27, 09:33   #180
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Wow kolejna czesc watku
Witam sie

moschina dobrze, ze juz u ciebie ok

No to wspaniele wiesci gratulacje

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Moschina ja dokladnie taki bol mialam w ciazy z Julkiem. Okazalo sie ze to zaparcie plus wzdecia Jak sie zalatwilam to wszystko przeszlo.

Gabisun brawa za polowkowe. Ile wazy juz twoj synus?

Zamawiam sobie dzis fotel ktory bedzie mi sluzyl do karmienia. A ze to staroc z lat 60tych to pochwale sie nim jak juz wroci od tapicerza
zapomniałam dopisać, waży 400gram

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
gabisun, gratulacje

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Noo, to chociaż tyle dobrze

gabisun cudownie!

http://allegro.pl/philips-avent-bute...016281928.html
jak myślicie, zamówić 260 ml czy mniejszą? Czy może 1 x 260 i 1 x jakąś mniejszą pojemność?

ja miałam jedną małą i potem dwie duże dokupiłam jak już przestałam karmić piersią
Cytat:
I tu kolejną rzecz....
Butelki tego typu to sciema i rowbiec doradca laktacyjna która u mnie była kazała mi wszystkie wywalic
Naprawdę zaburzają ssanie.
Najlepsze są classic.

I ja mam 10 st butelek 120ml
I jedną dużą.

Dziecko na poczatku pije po 20-30 do 60 ml
Wiec musisz mieć mała bo w tych większych to miarka często zaczyna się od 60 mm
Poza tym moje dziecko które ma 26 miesięcy nigdy nie wypilo więcej niż 180ml mleka.
Choć wiwm ze są takie co piją więcej ale na pewno jedna mapa musisz mieć!
masz 11 butelek serio aż tyle byłó Ci potrzebnych?

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
haniula ale zaszalałaś, sliczne rzeczy

ja czekam na wypłate z zusu i też mam zamiar zaszaleć...swoją drogą ciekawe kiedy zus będzie łaskaw,,,,,,

gabisun, brawa a wizyte

boże chyba jeszcze nigdy sie tak z malowania nie cieszyłam. mąż już wszytsko powynosił, ja zabezpieczyłam folią co trzeba i czekamy z malowaniem do jutra

a rano ide jeszcze na zajęcia więc super, fajną energie mi to dało ostatnio

ps- dobrze że piszecie o tych butelkach, bo ja totalnie zielona jestem

Haniula piękne rzeczy

Irmusia ja kupowałam nowy, ale jeszcze do niego nie zaglądałam w jakim jest stanie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości