Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-27, 09:34   #181
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Jak dla mnie wszystko zależy jak się czujesz. Ja akurat tym, że brzuch widać w ogóle bym się nie kierowała bo brzuchy u ciężarnej widać
Najważniejsze, żebyś się z tym czuła ok. Jeśli nie będziesz, zmęczona, nic Cię nie będzie bolało, nie będziesz się hiper nadwyrężać to co się może stać?

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Barbaritka, a przejmowania się reakcją ludzi to w ogóle nie rozumiem

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Co to jest SR?
Szkola rodzenia
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:35   #182
myboyismine
Zakorzenienie

dzien dobry

ale mnie podbrzusze boli..i noga ledwie chodzę, nie wiem od czego
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:37   #183
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Wspaniale ;( Ehh nie zauważyłam nowego wątku ... skopiuję Wam moją wiadomość do Was
Witam Was,
Wczoraj trafiłam do szpitala, miałam okropny ból brzucha w prawym dolnym boku brzucha. Był tak mocny, że nie mogłam nawet się przekręcić i wyprostować nóg. Tż zadzwonił po pogotowie i Panowie zabrali mnie na IP. Lekarz mnie zbadał dokładnie na samolocie, zrobił USG przez brzuch i dopochwowo. Z dzieckiem jest wszystko w porządku. Mały cały czas się ruszał, serduszko ok, wszystkie wymiary i wartości również dobrze. Chcieli mnie zostawić na obserwację jednak wypisałam się na własne żądanie, bo byliśmy u rodziców mojego Tż- 520 km od naszego domu, on musiał wracać do pracy a ja nie chciałam tam zostać sama. Zresztą brzuch przestał mnie boleć. Lekarz podejrzewał albo jakiś początkowy problem z wyrostkiem albo z perystaltyką jelit. Ja obstawiałabym ten drugi problem ponieważ oprócz zaparć w ciąży miałam okropnie wzdęty brzuch i bark gorączki co wskazywałoby na brak problemów z wyrostkiem, ale nigdy nic nie wiadomo. Dziś wróciliśmy do domu, Tż jest w pracy a ja odpoczywam w łóżku. Jest lepiej i mam nadzieje że tak pozostanie
O kurde.. Odpoczywaj
Ale pamiętam że tez miałam coś takiego.. Złapał mnie po prawej stronie taki jakby skurcz i nic ani nóg wyprostować ani przejść, ciezko mi było oddychać. i to włąsnie było od wzdęć

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
ja lubię z samym szczypiorkiem

wkurzają mnie te pomidory teraz bo niedobre są czekam na takie pyyysznee
Ja tez ubolewam nad pomidorami Czasem trafią się w lidlu dobre, te takie jajowate, rzymskie.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
aaaa...zachciało mi się takiej świeżutkiej bułki, masełko, pomidor,ogórek i szczypiorek...o jaaaa

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i z wieściami z połówkowego

Wszystko jest ok, paluszki na miejscu, serducho, mózg, nerki wszystko w porządku usg mega dokładne i bardzo długie, jakieś 40 minut nawet mi sprawdzała, czy ma paliczek ( nie pamiętam, który) w małym paluszku, bo jest on też jednym ze wskaźników zespołu Downa, nawet o tym nie widziałam

no i przede wszystkim chłopczyk pozostał chłopczykiem

Masija pytałaś o coś cieplejszego, to ja zamówiłam na Smyku w promocji takie dwa dresiki. A tak to same bawełniane rzeczy na lato

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Pochwałę się zakupami, zobaczymy czy się uda ;-)
Body w różnych rozmiarach
Śliiiczneee

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
nasienie powoduje niestety skurcze macicy i moze wpływać na szyjkę. Dlatego nas boli "po". Mój mąż się ostatnio śmiał, jak mu kazałam gumkę założyć. Stwierdził, że nie jest przyzwyczajony
Taaak, dlatego my kończymy na zewnątrz
Spermiuszczkę zostawię sobie na czerwiec

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy czujecie czasem, że dzidziuś kopie Was w szyjkę, aż czuć normalnie w bożenie?
Ostatnio non stop! Mam wrażenie że bierze sobie COŚ do rączki i się bawi..

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

A mam pytanie do mamusiek
Możecie powiedzieć jak to jest po porodzie z brzuchem (obojętnie czy sn czy cc). On jest na początku dalej duży, prawda? Tzn. nie opada od tak I po jakim czasie wszystko zaczyna się normować i wracać powoli do swojego stanu? Nie chodzi mi o zrzucanie kg tylko pierwsze dni po porodzie?
Mój był taki zapadnięty. Pępek był taki wielki Pamiętam że tydzień po porodzie wpadły koleżanki i się dziwiły że ja jeszcze mam brzuch jak w 3 mies (miałyśmy wtedy 20lat i byłam ta pierwszą) Teraz każda rodziła/rodzi i już takie mundre nie są

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
Mam dylemat i nie wiem co zrobić, poradźcie coś.
Mianowicie, moja młodsza siostra ma w lutym urodzinki no i od jakiegoś czasu, można powiedzieć że to stało się tradycją, wychodzimy pobawić się do klubu, a ponieważ ja teraz jestem w ciąży to dziewczyny stwierdziły że wyjdziemy sobie na karaoke. Mimo wszystko mam pewne opory, bo brzuch już widać i obawiam się reakcji innych ludzi. Tż też nie jest zbytnio zadowolony, że może coś sie stać itd.

Co byście wy zrobiły na moim miejscu?
Ale przed czym masz obawy? iść na karaoke? czy że dużo ludzi i coś Ci się stanie? Ja często chodze do barów (nie do takich spelun ) i nie widze nic złego

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:39   #184
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U mnie druga noc do *upy a tu trzeba się do roboty szykowac.
Zaraz zaszaleje z mocną kawą! A najbardziej to mam ochotę na red bulla! !!!
Witam w klubie - mi też się nie chce chodzić do pracy, dobrze że dzisiaj mam dopiero na 12, mazy mi się kawa z Orlenu ;-)
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:39   #185
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

zapomniałam dopisać, waży 400gram

ja miałam jedną małą i potem dwie duże dokupiłam jak już przestałam karmić piersią

masz 11 butelek serio aż tyle byłó Ci potrzebnych?

Haniula piękne rzeczy

Irmusia ja kupowałam nowy, ale jeszcze do niego nie zaglądałam w jakim jest stanie
Nie było mi tyle potrzebnych ale dostalam od siostry męża
... Swoja droga nie wiem po co jej tyle było
Ale wykorzystałam....
Bo tak jak pisalam mrozilam w nich pokarm
Jedna była podpiera do laktatira.... Jak szło dobrze to dwie butelki sciagalam pokarmu na raz... Nie musialam myć od razu co przy kolkach tez było ok.

Ale fakt ze wystarcza pewnie 3-4 i pojemniki do mrozenia ....

Choć pewnie i z jedna można dac rade

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:41   #186
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Szuu teraz chroni, żebyś nie miała jeszcze dodatkowego dziecia

A mam pytanie do mamusiek
Możecie powiedzieć jak to jest po porodzie z brzuchem (obojętnie czy sn czy cc). On jest na początku dalej duży, prawda? Tzn. nie opada od tak I po jakim czasie wszystko zaczyna się normować i wracać powoli do swojego stanu? Nie chodzi mi o zrzucanie kg tylko pierwsze dni po porodzie?
AAAaaaaa Weeeź nawet nie pisz mi takich rzeczy Chyba długo nie zdecyduję się na drugie, tzn. Tż chce za 3 lata jak się stąd wyprowadzimy (albo szybciej jak uda nam się stąd spieprzać jak najdalej), ale sam to on SE MOŻE

Moja kuzynka po pięciu miesiącach nadal wyglądała jakby była w ciąży, co oczywiście zostało przez głupią rodzinkę odpowiednio skomentowane...

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
Mam dylemat i nie wiem co zrobić, poradźcie coś.
Mianowicie, moja młodsza siostra ma w lutym urodzinki no i od jakiegoś czasu, można powiedzieć że to stało się tradycją, wychodzimy pobawić się do klubu, a ponieważ ja teraz jestem w ciąży to dziewczyny stwierdziły że wyjdziemy sobie na karaoke. Mimo wszystko mam pewne opory, bo brzuch już widać i obawiam się reakcji innych ludzi. Tż też nie jest zbytnio zadowolony, że może coś sie stać itd.

Co byście wy zrobiły na moim miejscu?
Nie przejmowałabym się! Korzystaj, wychodź ile możesz, ja odkąd mam "chodzone" też staram się nie siedzieć w domu jeśli dobrze się czuję

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Cześć

Tassia dobrze, że wspomniałaś o tych butelkach. Wcześniej myślałam, że butelka antykolkowa to obowiązkowy zakup..

Wczoraj zrobiłam na kolację naleśniki Ale już całkiem pod wieczór czułam, że mam taki ciężki brzuch i jak się podnosiłam z łóżka to aż bolał dzisiaj rano też się obudziłam z takim dyskomfortem..
A to nie wzdęcie? Bo ja z czymś takim obudziłam się wczoraj, a już wieczorem właśnie mi się zaczęło od takiej ciężkości i bólu brzucha

Cytat:
tak? hmmmm, my nomalnie wszystko
My nie, kiedyś Cowie chyba pisała, że jej gin powiedział, że tak można poronić, a ja, że przez pierwsze miesiące byłam w zagrożonej to wolałam nie ryzykować i tak zostało

Cytat:

Co to jest SR?
szkoła rodzenia

Aaaaa zjadłabym hotdoga takiego ze stacji benzynowej

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-01-27 o 09:42
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:41   #187
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzien dobry

Odpoczywaj i oszczędzaj sie

GABI - Gratuluje zdrowego synusia :klaski:

Co do butelek ja poki co mam zamówiona jedna mała, wiecej zamówię ewentualnie jak sie okaże ze mi kp nie działa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:43   #188
poldzik
Zadomowienie

o zesz, juz nowy watek!!!! lece nadrabiac!
dzisiaj o 16.30 mam wizyte
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:43   #189
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

Co do butelek ja poki co mam zamówiona jedna mała, wiecej zamówię ewentualnie jak sie okaże ze mi kp nie działa

jak tu sie oszczędzać jak na zakupy jeszcze miałam pójść

a pokazywałaś jaką zamówiłaś??
Stary 2015-01-27, 09:43   #190
Cos_
Zakorzenienie

Hej
Myboy to dzisiaj sobie poleniuchuj

znowu noc nie przespana :/ dobrze ze niedlugo mam wizyte.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-27, 09:46   #191
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Ja tez ubolewam nad pomidorami Czasem trafią się w lidlu dobre, te takie jajowate, rzymskie.
U nas najlepsze jakie można kupić to w biedronce śliwkowe, ale też nie zawsze są... One są paczkowane po 6 i właśnie takie jajowate
Stary 2015-01-27, 09:47   #192
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Hej

ojj nieprzespane noce są straszne

też co chwilę budzę się w nocy bo albo siku/brzuch boli/twardnieje/musze sie przewrocić i takie tam...

poldzik
, daj znać po wizycie
Stary 2015-01-27, 09:49   #193
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Hej

Też masz problemy ze snem widzę Przyjedź do mnie, zrobimy sobie jakąś imprezkę skoro i tak nie śpimy

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

Cytat:

Ja tak samo zrobię, ale muszę najpierw wybrać butelkę i myślę między tą co wklejałam a taką szklaną...
Stary 2015-01-27, 09:49   #194
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

też co chwilę budzę się w nocy bo albo siku/brzuch boli/twardnieje/musze sie przewrocić i takie tam...

poldzik
, daj znać po wizycie
Na siku to nie wstaje dopiero rano.Chociaz pewnie to sie zmieni ale brzuch mam w nocy jak kamien :/

Stary 2015-01-27, 09:53   #195
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Witam w klubie - mi też się nie chce chodzić do pracy, dobrze że dzisiaj mam dopiero na 12, mazy mi się kawa z Orlenu ;-)
Booszzzz jak mi się nie chce chodzić do pracy to jakaś masakra! A od wracamy do starego rytmu.. W sensie że ja do pracy 8-16 (teraz 9-17), Blanka na 8, Tż nie wiem bo zmiany - Ale mam nadzieje że będzie miał w większości tak rano wolne żeby mógl on zaprowadzać Blankę

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale wykorzystałam....
Jedna była podpiera do laktatira.... Jak szło dobrze to dwie butelki sciagalam pokarmu na raz... Nie musialam myć od razu co przy kolkach tez było ok.

Ja miałam jedną do herbatek, czy soczków czy czegoś tam, jedną do mm, potem dokupiłam jeszcze jedną większą. Pojemniczki do butelek na mleko i do mrożenia

Cytat:
ołl jee moze dowiemy się kto u Ciebie mieszka!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
U nas najlepsze jakie można kupić to w biedronce śliwkowe, ale też nie zawsze są... One są paczkowane po 6 i właśnie takie jajowate
Mi tata ostatnio przywiózł prosto z włooochhh

Cytat:
Na siku to nie wstaje dopiero rano.Chociaz pewnie to sie zmieni ale brzuch mam w nocy jak kamien :/

Jak ja bym w nocy nie wstała na siku to bym chyba niedoszła a do tego taki ból krzyża że masakra..

Lena
Stary 2015-01-27, 09:56   #196
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
AAAaaaaa Weeeź nawet nie pisz mi takich rzeczy Chyba długo nie zdecyduję się na drugie, tzn. Tż chce za 3 lata jak się stąd wyprowadzimy (albo szybciej jak uda nam się stąd spieprzać jak najdalej), ale sam to on SE MOŻE

Moja kuzynka po pięciu miesiącach nadal wyglądała jakby była w ciąży, co oczywiście zostało przez głupią rodzinkę odpowiednio skomentowane...

Nie przejmowałabym się! Korzystaj, wychodź ile możesz, ja odkąd mam "chodzone" też staram się nie siedzieć w domu jeśli dobrze się czuję

A to nie wzdęcie? Bo ja z czymś takim obudziłam się wczoraj, a już wieczorem właśnie mi się zaczęło od takiej ciężkości i bólu brzucha

My nie, kiedyś Cowie chyba pisała, że jej gin powiedział, że tak można poronić, a ja, że przez pierwsze miesiące byłam w zagrożonej to wolałam nie ryzykować i tak zostało

szkoła rodzenia

Aaaaa zjadłabym hotdoga takiego ze stacji benzynowej
A może to wzdęcie, nie wiem.. No dzisiaj rano jak już się przebudziłam to czułam, że boli. Może nospę wezmę

Cytat:
daj znać po wizycie

Cytat:
a ja mam właśnie taki podłużny kształt i jest całkiem dobry. Ale to nie z biedry, to ze sklepu mojej mamusi

Cytat:

poldzik
, daj znać po wizycie
też się budzę. siku chodzę, skurcze mnie w łydce łapią, a najlepiej śpi mi się na prawym boku
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 09:58   #197
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A może to wzdęcie, nie wiem.. No dzisiaj rano jak już się przebudziłam to czułam, że boli. Może nospę wezmę

daj znać po wizycie

a ja mam właśnie taki podłużny kształt i jest całkiem dobry. Ale to nie z biedry, to ze sklepu mojej mamusi

też się budzę. siku chodzę, skurcze mnie w łydce łapią, a najlepiej śpi mi się na prawym boku
nie mów że masz częściej skurcze..?? w ciąży tak porządnie jak teraz pierwszy raz mnie złapał, nie chce więcej
Stary 2015-01-27, 10:01   #198
201710041131
Konto usunięte

Dawno nie było Ilonus
Stary 2015-01-27, 10:03   #199
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
nie mów że masz częściej skurcze..?? w ciąży tak porządnie jak teraz pierwszy raz mnie złapał, nie chce więcej
no mam, ale nie potrafię powiedzieć od czego to zależy. raz mam, a raz nie, ale przed ciążą już miałam
jak mnie łapie w łydce (a to jest ból okropnyyyyy) to wstaję z łóżka i staję na palcach, przechodzi wtedy
tylko jak ja tak się szybko podnoszę w nocy to aż się słaniam na nogach i muszę się czegoś trzymać

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Dawno nie było Ilonus
prawda myślałam o niej wczoraj.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 10:03   #200
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

oj...może się przeciążyłaś wczoraj? odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale wykorzystałam....

aaaa....to zmienia postać rzeczy bo trochę mnie zdziwiła ta liczba

Cytat:

dzięki

Kaja

Moschina no to się musiałaś strachu najeść, odpoczywaj

Dziewczyny w jakim rozmiarze ubranka kupujecie? tylko te początkowe 56,62 czy robicie też zapas większych jak się trafi?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 10:03   #201
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć
Nie zagłębiałam się jeszcze w temat smoczków, butelek. Chyba kupię jedną małą i jedną dużą, jak zabraknie to się dokupi.

Ja wczoraj miałam skurcz lewej łydki, wydaje mi się że to dlatego, że dużo wczoraj chodziłam. Wieczorem tak mi nawalała ta łydka, że musiałam się położyć. Tą bolącą nogę położyłam na poduszce i rano mogę normalnie chodzić.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 10:05   #202
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny w jakim rozmiarze ubranka kupujecie? tylko te początkowe 56,62 czy robicie też zapas większych jak się trafi?
Jak się coś trafi to kupię
Jade na duże zakupy w lutym więc jak mi się trafi coś fajnego w większym rozmiarze to bieeeree

Lena
Stary 2015-01-27, 10:05   #203
Princesika
Zakorzenienie

Kaja, zmienisz mi datę wizyty na 17 lutego? Musiałam przesunąć po 11 mam rozprawę rozwodową

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2015-01-27 o 10:20
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 10:06   #204
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Kaja, zienisz mi datę wizyty na 17 lutego? Musiałam przesunąć po 11 mam rozprawę rozwodową
Cos sie rusza

Stary 2015-01-27, 10:06   #205
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Kaja, zienisz mi datę wizyty na 17 lutego? Musiałam przesunąć po 11 mam rozprawę rozwodową
Już się robi

Lena
Stary 2015-01-27, 10:08   #206
rybkaa90
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o ubranka, to zależy jaka okazja mi się trafi Jak widzę coś większego, powiedzmy do 80cm w super cenie to biorę. Zawsze jak czegos potrzeba to później się lata i kupuje przepłacając. Nie przesadzam też, bo nie mam teraz zbytnio gdzie tego wszystkiego trzymać.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 10:08   #207
Domincia_1987
Zadomowienie

No mi częste sikanie w nocy też wróciło, potrafię wstawać nawet 5 razy :/

Piszecie o brzuchu po ciąży, ja się swojego boję :/ bo przed ciążą przytyłam i teraz też tyje dosyć szybko i po ciąży może być kiepsko, ale zapowiedziałam już TŻ, że bardzo na niego liczę - na moc motywacji od niego w walce o powrót do wakacyjnej figury

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 10:09   #208
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

aaaa....to zmienia postać rzeczy bo trochę mnie zdziwiła ta liczba

dzięki

Kaja

Moschina no to się musiałaś strachu najeść, odpoczywaj

ja póki o biorę 56, jak znajdę cos ładnego to na pewno wezme 62 a większe specjalnie nie planuję chyba ze coś wpadnie mi w oko

może faktycznie od tego że pochodziłam troszke wczoraj..ale znowu nie tak dużo..
Stary 2015-01-27, 10:11   #209
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Ja idę na żywioł i jak coś mi się mega strasznie podoba albo jest w super cenie to kupuję oczywiście tak max do 80cm póki co Nie których rzeczy nie umiem sobie odmówić

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 10:15   #210
k a j a
Zakorzenienie

Dziewczyny a nie wiecie jak dorzucają ciuchy do sklepu online f&f? Chciałam zamówić pajacyki ale nie ma i nie ma

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości