|
|
#4921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Co do wózków tako, to byłam ostatnio w Entliczku i podpytalam sprzedawcę o wózki tej firmy. Ja akurat oglądałam tako City move . Powiedział ze wózek jest bardzo dobry, ma wentylowana gondole, podnoszone plecy w gondoli (sprytny mechanizm z tyłu budki - łatwy do podnoszenia), spacerówka montowana przodem i tyłem z możliwością opuszczenia pleców na płasko, 2 funkcyjny amortyzacja kół. Ogólnie dla mnie fajny ten wozeczek i chyba się na niego zdecyduje
|
|
|
|
#4922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u Was w sklepach nie sprzedają tutków? Bo ja na żywo to się w nim totalnie zakochałam. Jeszcze mój fantastyczny kolorek beżowy... Jedyny minus, to fotelik samochodowy w wersji 3 w 1 i tu bym zdecydowanie doradzała jakiś inny. Cytat:
|
||
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w sklepie to sam syf sprzedają... ale ja mieszkam w małej miejscowości wiec nic dziwnego.. na szczęscie do gda mam blisko to pojadę kiedyś obadać na żywo różne wozy
a póki co zbieram opinie na które wózki warto zwrócić uwagę
|
|
#4924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam te na M super sprawdza się do odpoczynku podczas dnia na kanapie. Na razie w nocy mi się nie sprawdza, bo ja jestem zmarzluch i jestem przykryta po uszy kołdrą...a tak wielka poduszka pod kołdrą po prostu jest uciążliwa (dla mnie). Ale w dzień, sprawdza się rewelacyjnie przy mojej rwie kulszowej... za to latem, kiedy będę spać bez kołdry, przypuszczam, że będzie idealna ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
póki co, też zbieram informacje i szczerze powiedziawszy... wiem mniej, niż na początku poszukiwań
|
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie teraz jeszcze myślę.... i do minusów tutka bym dodała w wersji spacerowej ten ochraniacz jest jakiś dziwny i ciężko go założyć - tak jakby nie był dopasowany. My używaliśmy spacerówki dopiero wiosną więc nie było nam to potrzebne i jakoś o tym nie myślałam...
Co do gondoli, to jest tam coś takiego, że mozna dziecko trochę podnieść do pozycji półsiedzącej - ja na początku jak Młoda chciała się rozglądać podkładałam mały wałeczek pod ten mechanizm, bo pierwszy stopień uniesienia był sporo za wysoki.. Jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę. |
|
|
|
#4926 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Widziałyście... Na kwietniówkach urodziły się kilka dni temu bliźniaki !!
|
|
|
|
#4927 |
|
Zadomowienie
|
Fotelik w tutku jak dla mnie jest źle wyprofilowany. Niby ma wkładkę dla noworodka, ale Młoda się w nim bardzo zapadała i jakoś tak leżała w dziwnej pozycji... no i generalnie nie znosiła jazdy samochodem. Choć muszę przyznać, że ostatnio pożyczali go od nas znajomi i nie narzekają - mówią, że jest OK. Może to zależy od wielkości dziecka... Nasza Hania była długa ale drobna...No i teraz chcemy kupić fotelik z wyższej półki lepiej profilowany i mający testy...Często jeździmy do dziadków a to ponad dwie godziny jazdy i widzę jak Młodej zmieniliśmy fotelik, to od razu skończyły się płacze...
w sumie to są moje subiektywne wrażenia - zarówno plusy i minusy. Każda z nas ma inne oczekiwania i potrzeby a po pojawieniu się dziecka to wszystko i tak zostanie zweryfikowane... więc warto znać opinie innych, ale najlepiej zapytać siebie czego się potrzebuje i co musi taki wózek mieć. Ja pamiętam robiłam taki rozkminki w ciąży z Hanią z wózkiem, z łóżeczkiem turystycznym, z pieluchami wielorazowymi, potem z krzesełkiem do karmienia, z leżaczkiem... chustą, nosidłem, itd.... |
|
|
|
#4928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie tylko jedno piętro do pokonania, także mogłabym na to przymknąć oko ![]() A masz teraz jeszcze jakiegoś faworyta? Cytat:
A tak na poważnie to mam nadzieję, że wszystko u nich w porządku? Bo nie śledzę wątku kwietniowego... |
||
|
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
Ja również się witam
Jestem zmasakrowana po nocy. Zasnęłam na plecach i obudził mnie taki ból, że miałam łzy w oczach. Pewnie mnie teście na dole słyszeli nawet :/ tak okropnie bolała mnie kość ogonowa, że nie mogłam się ruszyć. Musiałam tak długo spać, że mi macica zaczęła uciskać wszystko w dół. Masakra! Najlepsze, że przed ciążą nie zasnęłabym na plecach, a teraz na bokach mi niewygodnie. Wszystko się poprzestawiało Poza tym od rana znowu mi niedobrze... ledwo utrzymałam śniadanie. Spróbuję jeszcze wcisnąć pączka z inką i zmykam do łóżka. Podczytam Was wieczorem :P |
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak szybkooo?
|
|
|
#4931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prosty przykład mamy z wakacjami.... leciałam na Majorkę, koleżanka poleciła mi jakąś miejscowość, zachwalała itp. Sprawdziłam jednak w necie i okazało się, że tam jest plaża tylko kamienista. Jej to nie przeszkadzało, a mnie i owszem, bo kocham ten moment, kiedy mogę się położyć na gorącym piasku. I wybrałam inne miejsce. Jej z kolei "moje" nie pasowało, bo nienawidzi piasku w oczach ![]() Cytat:
ah teraz mi kumpela podpowiedziała, że jeśli chodzi o Tako, warto na żywo sprawdzić, czy daszek od gondoli nie składa się zbyt głośno, bo maleństwo się wybudza oraz czy pasy w spacerówce dobrze trzymają, bo mówi, ze miała z tym problem przy swoim. Ale nigdzie więcej nie widziałam takich opinii (ona miała TAKO City Move).Co do innych wózków, pomysłu nie mam, bo chciałabym kupić nowy i zamknąć się w kwocie 1800 zł. Jak coś znajdę, dam znać
|
|
#4932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja czasami zaglądam, bo mam znajomą na kwietniówkach. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- No ![]() Chłopcy urodzili się po ok 1500g, kurczaczki małe Trzymam za nich mocno kciuki
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
Na pewno będzie wszystko dobrze i w terminie
A te kwietniowe dzieciaczki to w inkubatorze pewnie, co? stan dobry? Jak to w ogóle jest, kiedy można w miarę bezpiecznie urodzić? Tak, żeby podtrzymali dziecko w inkubatorze? Kompletnie jestem nie w temacie... takie uroki pierwszej ciąży
|
|
|
|
#4934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4935 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o granicę przeżywalności maluszków to na BBF znalazłam takie info: Dziecko urodzone w 24 tygodniu ciąży (24t1d) ma ok 50% szans na przeżycie (przy użyciu zaawansowanego sprzętu medycznego). Każdy kolejny tydzień to mniej więcej o 10% więcej szans na przeżycie. Około 29 tygodnia ciąży (28t1d) szanse na przeżycie są bliskie 100% (zakładając odpowiednią zaawansowaną opiekę neonatologiczną). Moje dziewczyny niech siedzą przynajmniej do 32 tc ![]() , bo wtedy będę mogła rodzić w tym szpitalu co synka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Fuertka a synka w ktorym tyg urodzilas?
|
|
#4937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Będzie dobrze, na dobrą sprawę każdemu może się zdarzyć, posiedzą posiedzą
i będzie dobrze
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy to prawada, że np lepiej urodzić dziecko w 7mies niż w 8?
Koleżanka mi ostatnio mówiła, że niby ma to zwiazek z płucami dziecka czy coś..
|
|
#4940 |
|
Rozeznanie
|
dobrze bedzie
ja 24 lata temu urodzilam sie jakos 1600 i 40cm i wytrwalam a wiadomo wtedy czasy i medycyna duzo gorsze niz teraz wiec dobrze bedzie
|
|
|
|
#4941 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry!
U mnie wczesny ranek dopiero, ale moje dziecko budzi sie tak miedzy 6 a 7 i tyle ze spania! Czasami tak ok 9 czy 10 zasypia jeszcze i ja sie wtedy staram dospac ![]() Wczoraj polozylam sie z bolem glowy i niestety troche mnie jeszcze trzyma ![]() I bylismy wczoraj na urodzinach miejsca, w ktorym sie praktycznie poznalismy z moim mezem praktycznie taki klub/bar na plazy byl koncert i moje dziecko bylo zachwycone. Uwielbia muzyke i uwielbia tanczyc. Tak do 9 az posiedzielismy i mala zasnela w taksowce do domu.A co do porodow naturalnych, to wiem, ze w Warszawie na pewno jest taka mozliwosc, ale ja bym sie chyba nie zdecydowala, bo przeciez przy porodzie zawsze moze byc nieprzewidziany scenariusz, a ten czas dojechania w razie czego do szpitala, to cenne czasem mińuty. Ja wiem, ze kidys rodzily kobiety glownie w domu, ale tez inna byla umieralnosc noworodkow. |
|
|
|
#4942 |
|
Rozeznanie
|
Koniec wątku lada moment a tu taka cisza
|
|
|
|
#4943 |
|
Zadomowienie
|
przyszedl mi rogal...dolozyli jeszcze kocyk dla maluszka. No i zaraz po rozpakowaniu,moja cora stwierdzila,ze bardzo,bardzo jej sie podoba i ona bedzie dzisiaj spala na tej podusi i przykryje sie kocykiem
|
|
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
O jaki fajny ten Rogalski. Ile za niego zaplacilas?
P. S Masz świetną córeczkę
|
|
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
Gkatarzynka masz piękną córkę.
|
#4946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chciałam pisać Ci,że czarno widzę to wnoszenie ale widziałam dalej, że o gondoli z uchwytem myślisz. Ja sama nie dałabym sobie rady z wnoszeniem. Pewnie nosiłabym samo dziecko Córcia pozuje jak modelka. Bardzo ładny wzór na poszewce. Ja też mam z motherhood rogala
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
Dalam 149zl,ale jak tak sobie teraz leze,to warto bylo...Rogal byl zapakowany w taki okragly pokrowiec-do tego pudlo potezne az sie zdziwilam...zamowilam w sobote wieczorem i dzis jest
Dziekuje za mile slowa odnosnie Hani. Jest naprawde fantastyczna...chyba,ze obie mamy gorszy dzien,to mam ochote ja na balkon wystawic...ale chyba mi cora dojrzewa,bo takich dni jest ostatnio mniej. |
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Gkatarzynka a przez jaka strone zamawialas?
|
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
Na allegro zamawialam...sklep e-mama bodajze
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Strobiluska,co do wozka tako,to my go bralismy pod uwage,ale odpadl ze wzgledu na wage-ja mam 160cm wzrostu i mialam 50kg wiec jakos nie widzialam taszczenia wozka,codziennie... jeszcze po cesarce... |
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Gkatarzynka napewno e-mama bo chce tez taka a nie moge znalezc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

prośba więc do bardziej doświadczonych - co sądzicie o wózku Tako Laret?