Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-25, 16:30   #391
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Ja chyba rzeczywiście za bardzo przejmuję się tym, co inni mówią....
Tata stwierdził, jak powiedziałam mu, że tż przyhedzie po nas w piątek jak dobrze pójdzie, że chyba tż oszalał. Jego zdaniem najlepiej, żeby tż siedział tam sam ze dwa miesiące minimum i zarobił... Zresztą jak tydzień temu u nich byłam, to jak usypiałam małego, to też przysnęłam. Obudziłam się w momencie jak mój szwagier rozmawiał na ten temat z moim tatą. I mówili, że tż powinien tam siedzieć sam jak najdłużej, jak najwięcej zarobił i nas super urządził. Ale ja pewnie będę mu tak truć, że po miesiącu już odpuści i po nas przyjedzie...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-25, 21:10   #392
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49925349]Ja chyba rzeczywiście za bardzo przejmuję się tym, co inni mówią....
Tata stwierdził, jak powiedziałam mu, że tż przyhedzie po nas w piątek jak dobrze pójdzie, że chyba tż oszalał. Jego zdaniem najlepiej, żeby tż siedział tam sam ze dwa miesiące minimum i zarobił... Zresztą jak tydzień temu u nich byłam, to jak usypiałam małego, to też przysnęłam. Obudziłam się w momencie jak mój szwagier rozmawiał na ten temat z moim tatą. I mówili, że tż powinien tam siedzieć sam jak najdłużej, jak najwięcej zarobił i nas super urządził. Ale ja pewnie będę mu tak truć, że po miesiącu już odpuści i po nas przyjedzie...[/QUOTE]
Ja się nie dziwie tacie i szwagrowi i nawet uważam że mają rację bo jednak gdyby coś było nie tak jak miało być to Tż łatwiej zawinie się i sam wróci niż z Wami jednak sama zachowałabym się jak Ty. Przeżyłam z mężem rozłąkę jak był w wojsku i kolejną 9 miesięczną jak pracował za granicą i nigdy więcej. Jeśli mielibyśmy gdzieś wyjeżdżać to tylko razem
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-25, 21:21   #393
bluesky89
Zakorzenienie

Co innego jest wyjechać we dwoje a co innego z dziećmi. Ja też myślę, że tata i szwagier mają rację.

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-01-25, 21:38   #394
pater86
Zadomowienie

Berenika nie przejmuj się gadaniem innych, super, że macie mieszkanie i że może już za niedługo będziecie razem i tak na prawdę będziecie zaczynać wszystko od nowa, może dobrze Wam to zrobi a Tż pracuje? Jak mu się podoba?

Weekend minął tak szybko, że nawet nie wiem kiedy, znajomi dziś pojechali, niestety koleżanka się rozchorowała, a jest w 15 tc i taka biedna siedziała, a jedyne co mogłam jej zaproponować to inhalacje ...
Z dobrych wiadomości Kacperek zaczął raczkować tak mu pięknie idzie, że nie mogłam uwierzyć jak szybko załapał! Teraz jeszcze chyba się boi wyruszać na podbój mieszkania, albo nie wie, że można opuścić dywan ale i tak nie mogę go spuścić z oka bo zaraz chce się czegoś chwycić i wstawać, albo gryzie nogi od ławy, albo przy kablach coś kombinuje dziś leżał i w najlepsze lizał podłogę
Stary 2015-01-25, 21:44   #395
__Sylwia__88
Zadomowienie

Hej,hej.

Berenika- ucieszyłam się jak napisałaś ze tz znalazł mieszkanie. Co to opinii kiedy Wy macie tam jechać- ja myślę tak ze nie dokonca szwagier ma racje, niech się postawi w Twojej sytuacji i zostanie sam z.dwojka niesamodzielnych jeszcze.dzieci, które często chorują i wymagają pełnej opieki non stop. A jak sama piszesz na pomoc innych średnio możesz licZyć. Gdybym była w twojej sytuacji to pewnie odlozylabym wyjazd na tyle żeby tam tz wszytko ogarnął, pozalatwial, zrobił dokładne rozpoznanie terenu gdzie sklepy, przychodnie, apteki itp bo to przy dzieciach ważne. I jak sytuacja się ustabilizuje to wtedy jechać. Nie chce osądzać ale z tego co pisałaś tz nie odmawia alkoholu a jak będzie tam długo sam, poczuje swobodę to może być ciężko coś odłożyć.

U nas spadła masa śniegu. Miloszek coś miał dziś problemy z zasypianiem w ciągu dnia ale to może obecność tz w domu tak wpłynęła na.niego.

Ja znów muszę napisać o moim teściu. Chciał dziś Miłosza czekoladą z delicji nakarmić. Dobrze że tż w porę się zorientował co chce zrobić. Ale mnie zagotowało. To jak do mnie koleżanka z 3 letnia córka przyjeżdża i coś podaje to pytam czy Mała może to zjeść.

Aż się bije nocy jak pomyśle ze znów mam co 2 godz wstawać. W ciągu dnia nieprzytomna chodzę.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2015-01-26 o 14:08
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 00:59   #396
Konto usunięte

A to w jakim celu ją mam tutaj siedzieć i czekać sama z dziećmi? Na co czekać? Mieszkanie jest umeblowane, dzisiaj podpiszą umowę. Naprzeciwko bloku jest Lidl, obok Kaufland i sklepy z ubraniami i butami. Z przychodniami i aptekami też problemu nie ma. Tak jak pisałam tam są nasi znajomi stąd i mamy z nimi stały kontakt. Tż ciągle z nimi siedzi A oni mają małe dziecko, więc wiedzą wszystko co gdzie i jak. Tż pracuje odkąd przyjechał tam. Więc nie rozumiem na co tu czekać.

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Aha i żeby załatwiać rzeczy typu zapisanie dzieci do przychodni to musi mieć papiery, których przy sobie nie ma. Są tu w domu. I ja tutaj tak samo pieniądze muszę wydać, żeby przeżyć z,dziećmi i jeszcze tutaj opłacić rachunki więc wydaje mi się, ze na to jeszcze więcej kasy pójdzie. A żeby nas tam super urządzić typu kupić mieszkanie no bo przecież dopiero wtedy będzie pewność że wszystko pójdzie ok, to by musiał tam być z 10lat sam chyba.

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 07:21   #397
Ka rolina
Zadomowienie

Berenika ja też myślę,że nie ma na co czekać.Tz miał sam pojechać,żeby załatwić to co już jest załatwione,wiec bez sensu masz sama z dziecmi siedzieć w pl.
Pater dla Kacperka za raczkowanie Radek tez coś kombinuje w tym kierunku i nawet jak zasypia próbuje stawać na czworakach,ale jeszcze daleka droga u niego
Sylwia Twój teść jest nienormalny.Ja bym chyba z siebie wyszła gdybym coś takiego zobaczyła.Juz wystarczająco mnie irytuje tesciowa,która faszeruje Ize słodyczami i goście,którzy na wejściu wręczają jej czekoladę nie pytajac mnie,czy jest po obiedzie itd
My się zbieramy i jedziemy do rodziców podrzucić im Izę.Z jednej strony się cieszę,a z drugiej się stresuje jak ona to zniesie,zwłaszcza wieczorne usypianie zwłaszcza,ze chyba druga piątka jej się przebija,bo od dwóch dni strasznie smetna chodzi
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 10:58   #398
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Berenika nie przejmuj się gadaniem innych, super, że macie mieszkanie i że może już za niedługo będziecie razem i tak na prawdę będziecie zaczynać wszystko od nowa, może dobrze Wam to zrobi a Tż pracuje? Jak mu się podoba?

Weekend minął tak szybko, że nawet nie wiem kiedy, znajomi dziś pojechali, niestety koleżanka się rozchorowała, a jest w 15 tc i taka biedna siedziała, a jedyne co mogłam jej zaproponować to inhalacje ...
Z dobrych wiadomości Kacperek zaczął raczkować tak mu pięknie idzie, że nie mogłam uwierzyć jak szybko załapał! Teraz jeszcze chyba się boi wyruszać na podbój mieszkania, albo nie wie, że można opuścić dywan ale i tak nie mogę go spuścić z oka bo zaraz chce się czegoś chwycić i wstawać, albo gryzie nogi od ławy, albo przy kablach coś kombinuje dziś leżał i w najlepsze lizał podłogę
Lizanie podłogi mnie powaliło. U nas Tomek namiętnie gryzie szczebelki od łóżeczka albo 'ssa' ochraniacz. Choć ostatnio próbował jeść dywan..

U nas po chorobie. Bynajmniej Tż, mnie coś zaczyna brać i mały ma kaszel domyślam się ze od zębów bo nawet nie da sobie dziąseł posmarować i wszystko pcha do paszczy.
No i jeszcze mamy dziś 'wizytę duszpasterską'. Az mnie skręca jak pomyślę na szczęście u nas proboszcz ma złamana rękę to szybko pójdzie. I wersje są trzy: albo będę sama bo Tomek będzie spal(lub jeśli przyjdzie o 19 to Tz będzie kapal) albo z Tomkiem, albo we 3 albo tylko z Tz. To nawet 4 wyszły.

Uciekam dziecko obudzone.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 13:29   #399
Konto usunięte

Pater brawa dla Kacperka

Sylwia z Twoim teście to już, ręce i cycki opadają... Ale dziś np moja teściowa dała Adasiowi lizaka i drugiego chciała dać Olesiowi

Mały dzisiaj budził się co 3H jak jako noworodek. Rano prykał ciągle i wtedy zorientowałam się, ze długo już kupy nie robił. No na szczęście za kilka minut zrobił. A drugą jak ledwo do przychodni dotarliśmy. Jeszcze wchodzę, patrzę na listę na drzwiach, byliśmy na 10:30 zapisami,a tu nas na liście nie ma... Ale się wściekłam. Awanturę zrobiłam bo zapisywałam nas w czwartek już. No i kazali nam od razu wejść. Małemu nagle całkowicie przeszło. Pediatra stwierdziła, ze te ciągłe zapalenia oskrzeli to albo ta wilgoć w mieszkaniu i może jak zmienimy klimat to przestanie chorować. Albo alergia, to wtedy będę musiała w Niemczech robić mu testy.

Kupiłam dziś teczki na dokumenty i muszę wszystko posegregować. I Olkowi czapkę fajną bo miał już za małą

Stary 2015-01-26, 13:39   #400
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo Kacperek długo wcześniej się bujał? Kuba ogarnął nogi ale rąk nie przesuwa więc pada na pyszczek a od wczoraj podnosi tyłek i kolana i stojąc na dłoniach i stopach zagląda pod siebie a no i robienie "glonojada" na podłodze, puzzlach a nawet na moim policzku to zabawa numer jeden
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja znów muszę napisać o moim teściu. Siostra tz sama powiedziała ze ojciec albo się starzeje albo zapomina. Wczoraj byliśmy, siedzimy, rozmawiamy, Młody w leżaczku się bawi. A teść bierze łyżeczkę, ze stołu delicje, skrobie z niej czekoladę i Miloszowi ja chce dać. Nim ja się zorientowałam, tz już huknął na niego co robi, ja ze przecież dziecko jest za małe. No myślałam ze padnę. To jak do mnie koleżanka z 3 letnia córka przyjeżdża i coś podaje to pytam czy Mała może to zjeść.

Mieliśmy jechać do sklepu, Młody miał i nich zostać a teść mówi do niego żebyśmy już jechali to pójdą razem telewizor oglądać.
Ja po tym już wiem ze szybko Miłosz u nich nie zostanie bez nas.
Może przesadzam ale strach myśleć co by jeszcze mógł wymyslec. A niby taki mądry w każdym temacie.

Aż się bije nocy jak pomyśle ze znów mam co 2 godz wstawać. W ciągu dnia nieprzytomna chodzę.
Na temat teścia to w ogóle szkoda słów więc tylko napiszę że wielkie dla Tża za hukniecie na ojca
Jak nocka?
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49933071]A to w jakim celu ją mam tutaj siedzieć i czekać sama z dziećmi? Na co czekać? Mieszkanie jest umeblowane, dzisiaj podpiszą umowę. Naprzeciwko bloku jest Lidl, obok Kaufland i sklepy z ubraniami i butami. Z przychodniami i aptekami też problemu nie ma. Tak jak pisałam tam są nasi znajomi stąd i mamy z nimi stały kontakt. Tż ciągle z nimi siedzi A oni mają małe dziecko, więc wiedzą wszystko co gdzie i jak. Tż pracuje odkąd przyjechał tam. Więc nie rozumiem na co tu czekać.

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Aha i żeby załatwiać rzeczy typu zapisanie dzieci do przychodni to musi mieć papiery, których przy sobie nie ma. Są tu w domu. I ja tutaj tak samo pieniądze muszę wydać, żeby przeżyć z,dziećmi i jeszcze tutaj opłacić rachunki więc wydaje mi się, ze na to jeszcze więcej kasy pójdzie. A żeby nas tam super urządzić typu kupić mieszkanie no bo przecież dopiero wtedy będzie pewność że wszystko pójdzie ok, to by musiał tam być z 10lat sam chyba.

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Nie denerwuj się Tak ja piszą dziewczyny i jak napisałam wcześniej sama zachowywałabym się tak jak Ty jednak myślę że zachowanie taty i szwagra wywodzi się z troski o Was. Napewno nie jest im łatwo że córka i wnuki wujeżdzają na stałe (pomimo swojego zachowania) i chcą to opóźnić jak tylko się da
Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Berenika ja też myślę,że nie ma na co czekać.Tz miał sam pojechać,żeby załatwić to co już jest załatwione,wiec bez sensu masz sama z dziecmi siedzieć w pl.
Pater dla Kacperka za raczkowanie Radek tez coś kombinuje w tym kierunku i nawet jak zasypia próbuje stawać na czworakach,ale jeszcze daleka droga u niego
Sylwia Twój teść jest nienormalny.Ja bym chyba z siebie wyszła gdybym coś takiego zobaczyła.Juz wystarczająco mnie irytuje tesciowa,która faszeruje Ize słodyczami i goście,którzy na wejściu wręczają jej czekoladę nie pytajac mnie,czy jest po obiedzie itd
My się zbieramy i jedziemy do rodziców podrzucić im Izę.Z jednej strony się cieszę,a z drugiej się stresuje jak ona to zniesie,zwłaszcza wieczorne usypianie zwłaszcza,ze chyba druga piątka jej się przebija,bo od dwóch dni strasznie smetna chodzi
Nie zdziwiłabym się gdyby Iza zniosła "wakacje" super a mama będzie niepotrzebnie się nakręcać Pamiętasz po co zawozicie małą do babci? Ona ma mieć atrakcje a Ty masz odpocząć
Radek szykuje się do raczkowania? super
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
No i jeszcze mamy dziś 'wizytę duszpasterską'. Az mnie skręca jak pomyślę na szczęście u nas proboszcz ma złamana rękę to szybko pójdzie. I wersje są trzy: albo będę sama bo Tomek będzie spal(lub jeśli przyjdzie o 19 to Tz będzie kapal) albo z Tomkiem, albo we 3 albo tylko z Tz. To nawet 4 wyszły.
życzę Ci tak ekspresowej kolędy jaką ja miałam. Byłam sama z Kubą, ksiądz przyszedł spisał dane małego, wytknął mi że nie powinniśmy nazywać go Kubą tylko Jakubem i poszedł. Zajęło mu to nie więcej niż 6 minut z modlitwą

Zophiee wrzucałaś może te ćwiczenia przygotowujące do siadania?
Stary 2015-01-26, 14:00   #401
__Sylwia__88
Zadomowienie

pater86 - za raczkowanie. ja codzień na to czekam,ale wiem ze jak Miłosz zacznie raczkowac, o ile zacznie to z oka go nie spusci i zatęsknie za dniami kiedy leżał grzecznie na plecach.
Ja podobno z nie raczkujących dzieci.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Brawo Kacperek długo wcześniej się bujał? Kuba ogarnął nogi ale rąk nie przesuwa więc pada na pyszczek a od wczoraj podnosi tyłek i kolana i stojąc na dłoniach i stopach zagląda pod siebie a no i robienie "glonojada" na podłodze, puzzlach a nawet na moim policzku to zabawa numer jeden

Na temat teścia to w ogóle szkoda słów więc tylko napiszę że wielkie dla Tża za hukniecie na ojca
Jak nocka?
No to niedługo Kubuś wyruszy na podbój mieszkania.
Nocka dziś lepiej. Karmienie tylko gdzies koło 1 i po 5 i spaliśmy do 7.30. Oby tak już zostalo, choć to chyba złudne nadzieje.

Berenika zawsze mnie to nurtowało jak wyjsc z dwójką małych dzieci do lekarza i zdarzyc na czas? Czy Adaś zostaje z siostra? Bo ja z jednym nigdy nie moge zdarzyć nigdzie na czas a co dopiero z dwójką.

Młodzian śpi. Zaliczyliśmy dziś pierwszy spacer w chuście. Super tak wyjść. Tylko z kurtką coś musze pokombinować żeby się zasunąć a niewiele brakuje. Może na zaszewkach popuszcze i bedzie dobra.

Koniec miesiaca prawie a od lutego ma gosc przyjsc kuchnie remontować. Nie wiem jak to ogarne. Dobrze ze mamy juz projekt mebli, płytki na posadzkę zamówione i do wc.
Która z Was pisała kiedyś o cenach mebli na wymiar do kuchni? Bo nie pamietam Pater to Ty bylaś?

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2015-01-26, 18:12   #402
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 10:23 Powód: ...
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-26, 20:00   #403
Konto usunięte

No i dupa. Właścicielka mieszkania musi swoje rzeczy z,mieszkania zabrać i coś tam jeszcze porobić,nie wiem co i mieszkanie będzie dostępne za dwa tygodnie. Super ekstra odechciało mi się wszystkiego.

Stary 2015-01-26, 23:12   #404
Konto usunięte

Pisałam wam ostatnio, że mój Oli nie chce nic innego jeść. Próbowałam ciągle łyżeczką, albo blw ale nie chciał. No i wczoraj podczas obiadu dawałam mu palcami ziemniaki z obiadu i do tego po kawałeczku mięsa z kurczaka. Dzisiaj próbował klusek śląskich. Wszystko wszamał I jeszcze kompot mu dawałam z gruszek i truskawek łyżeczką. Ale miał radochę

Stary 2015-01-27, 05:59   #405
simka234
Wtajemniczenie

berenika brawo dla Oliego
Tez bym mieska dala mojemu ale nie ma uzębienia to jak to pogryzie
Tez bym na twoim miejscu jak najszybciej do TŻ chciała
A widzę ze życie i tak scenariusz napisało samo trzymaj się tam dzielnie
sola dobrze ze juz po zabiegu, mam nadzieje ze pomoże
sylwia a co chcesz wiedzieć o cenach? Może ci cos posłowiem bo mój TŻ robi na zamówienie meble
Mój ojciec tez ma podobne pomysły ostatnio ja patrzę a ten piwa mu polizac daje bo młody chce! Czasem to mi cycka opadają
pater dla Kubusia
Ehh jak bym chciała zęby mój raczkowal..

No i koncze bo mój młody się wierci..chyba jeść będzie wstawał

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 08:53   #406
Konto usunięte

Czemu tu taka cisza od kilku dni? Gdzie się wszyscy podziali??

Stary 2015-01-27, 09:09   #407
simka234
Wtajemniczenie

Ferie są i się mamuski urlopuja

Nie wiek czy się chwalilam ale mamy nowego pieska
,,suczkd labradorke,,czarna oczywiście..

Młody robi postępy nauczył się ,,buziaki dawać ,,oczywiście tylko mi a co mnie przy tym oślini
No i zaczyna próbować się przesowac i wstawać jak cos dorwie to chyc na nogi..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-27, 10:21   #408
pater86
Zadomowienie

__Sylwia__88 spacery w chuście są super, też bardzo je lubię ja dostałam kurtkę pod choinkę, niestety najmniejsza S jest na mnie za duża, ale jakoś daję radę
Tak, ja pytałam o ceny mebli kuchennych, jakie robicie meble? My w końcu wybraliśmy, ale co z tego bo odbiór mieszkanie się ciągle przesuwa..

Zresztą powiem Wam, że wczoraj się tak wkurzyłam, że myślałam że wyjdę z siebie, byliśmy na mieszkaniu z przedstawicielem dewelopera bo mieliśmy parę uwag do wykończenia (jeszcze przed odbiorem). Np. postawili jakiś filar, który wszystko psuje, a którego nie ma na schemacie (jakąś rurę nie chciało im się wpuszczać w ścianę więc ją obudowali), skrzynka elektryczna przywieszona na środku ściany na wysokości głowy i ogólnie bubel na bublu. A ten mówi, że np. żeby skrzynkę wyżej, ładnie zabudowali w ścianę, trzeba było dopłacić elektrykowi no ku*****ać!!! Płaci się kupę kasy za mieszkanie, a żeby było zrobione tak jak trzeba to muszę dać w łapę? Co to w ogóle ma być?! Ręce mi po prostu opadły, powinnam się cieszyć z własnego kąta, a jak o tym myślę to mi się flaki przewracają

Berenika_26 może jednak ta właścicielka się szybciej uwinie, w każdym razie to już nie tak długo Super, że znalazłaś sposób na jedzenie dla Olusia, mój Kacperek też tak lubi dziubać z talerza jak wszyscy jedzą.

Sola1
mam nadzieję, że problemy z oczkiem się skończą dobrze, że macie to już za sobą

simka234 to raczkowanie jest przereklamowane nawet po herbatę do kuchni nie wyjdziesz to małe już gdzieś wlazło gdzie nie powinno ale słodko wygląda

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Młody robi postępy nauczył się ,,buziaki dawać ,,oczywiście tylko mi a co mnie przy tym oślini
Hehehe dobry glonojad nie jest zły a jak pieska nazwaliście?
Stary 2015-01-27, 10:47   #409
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
kochana to żadna zagadka, po prostu dzieci tak mają. Jedne jedzą wszystko co się podsunie pod nos a inne nie, mają prawo na coś nie mieć ochoty danego dnia. A Ty zawsze masz ochotę na to samo? Wczoraj jadłaś śledzia, ale dzisiaj już możesz nie mieć ochoty Ja podchodzę do tego tak, że proponuję różne rzeczy, a jak nie ma ochoty to znaczy,że organizm dziecka tego być może nie potrzebuje. Pod tym względem bardziej ufam dziecku niż tabelkom.
Za bardzo się tym przejmujesz. Nie u każdego da się zorganizować tak - że na śniadanie je kaszkę, potem cały obiadek, deserek itp. czyli generalnie wszystko co się podsunie pod nos, choć to na pewno wygodne. Dlatego u mnie blw jest wybawieniem. Nie tylko chodzi o kawałki, ale o to, że dziecko samo wie co chce zjeść i ile zjeść. U mnie z czasem Iza jadła coraz więcej i naprawdę wyszło to naturalnie. Do tej pory nie wszystko zje i nie na wszystko ma ochotę. Ma prawo tak jak i ja mam prawo. Nie wszyscy jemy tyle samo i to samo. Ale świetnie się rozwija, ma mnóstwo energii - to jest wyznacznikiem.
Poza tym piszesz, że już kończy Ci się cierpliwość - z jednej strony rozumiem, bo to nie jest fajne stać przy garach a potem to wyrzucić, ale z drugiej strony jedzenie powinno być przyjemnością dla dziecka i nie kojarzyć się źle, bo sobie sama napytasz biedy i za jakiś czas będziesz mieć jeszcze więcej problemów.

My dzisiaj byliśmy na udrażnianiu kanalików. Pół dnia w szpitalu, ale sam zabieg kilka minut. Mam nadzieję, że to już koniec problemów, ale to się jeszcze okaże
Masz całkowitą rację ale nie całkiem "widzisz" moją sytuację Absolutnie nie zmuszam Kuby do jedzenia. Jedyne co robię wbrew niemu to przykładam mu jedzenie prosto do dzioba żeby wiedział co che mu dać i jeśli posmakuje to karmie a jak nie to nie wciskam, nie proszę i nie zmuszam. Nie daje mu ciągle tego samego tylko kombinuję jak mogę i to co mu daje nie jest jałową papką. Blw przechodzi u nas częściowo bo często dostaje chlebek czy warzywa w łapkę, czasem sprawdzają się też kawałki podane prosto do buzi ale do pogryzienia. Nie oczekuję że mały będzie jadł jak w zegarku ale że będzie jadł choć trochę czegokolwiek lub nawet tylko to co mu posmakuje. Na 90 % jestem pewna że nie chce jeść przez zęby ale przecież one będą mu wychodzić jeszcze przez naście miesięcy i co cały czas na cycku bo nic innego nie toleruje? W jaki sposób?
Bardzo się cieszę że już zabieg za Wami i mam nadzieję że już wszystko z oczkiem będzie dobrze
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49950439]Pisałam wam ostatnio, że mój Oli nie chce nic innego jeść. Próbowałam ciągle łyżeczką, albo blw ale nie chciał. No i wczoraj podczas obiadu dawałam mu palcami ziemniaki z obiadu i do tego po kawałeczku mięsa z kurczaka. Dzisiaj próbował klusek śląskich. Wszystko wszamał I jeszcze kompot mu dawałam z gruszek i truskawek łyżeczką. Ale miał radochę

Super Kuba tak ziemniaki wcina jak ma dobry dzień
Cytat:
Czuję że jak zacznie to Ci się odechce
Cytat:
Zresztą powiem Wam, że wczoraj się tak wkurzyłam, że myślałam że wyjdę z siebie, byliśmy na mieszkaniu z przedstawicielem dewelopera bo mieliśmy parę uwag do wykończenia (jeszcze przed odbiorem). Np. postawili jakiś filar, który wszystko psuje, a którego nie ma na schemacie (jakąś rurę nie chciało im się wpuszczać w ścianę więc ją obudowali), skrzynka elektryczna przywieszona na środku ściany na wysokości głowy i ogólnie bubel na bublu. A ten mówi, że np. żeby skrzynkę wyżej, ładnie zabudowali w ścianę, trzeba było dopłacić elektrykowi no ku*****ać!!! Płaci się kupę kasy za mieszkanie, a żeby było zrobione tak jak trzeba to muszę dać w łapę? Co to w ogóle ma być?! Ręce mi po prostu opadły, powinnam się cieszyć z własnego kąta, a jak o tym myślę to mi się flaki przewracają
Zdzierstwo straszne Trzeba wszystkiego doglądać i kłócić się o swoje. U nas też były takie cyrki bo panom budowlańcom wygodniej było postawić komin z drugiej strony niż na planach ale ja nie odpuszczałam i stałam jeszcze wtedy z brzuchem nad nimi i kazałam robić tak jak ja chce
Stary 2015-01-27, 11:07   #410
karolkya
Wtajemniczenie

Hej
Ja tak na szybko ni odnosze sie wybaczcie.
Wczoraj Mala strasznie nam wieczorem plakala. Daalam pedicetamol bo myslalm ze zeby aale dalej byl placz nie mogla zasnac itd. Temperature najwyzsza miala okolo 37,5 wiec wfekcie jako ze ja chora postanowilismy pojechac z nia do lekarza. No i niby gardlo czerwone... Ale osluchowo ok. Pani dr przepisla antybiotyk ot tak... Fenistil w kropelkach i jakis oslonowy... Potem nocka przespanasuper... Rano patrze a na dziasle 2 biale kreseczki...
Nie wiem czy jest snen podawac jej antybiotyk od razu... Czy to nie od zebow. Dzis idziemy do lekarza raz jeszcze ale juz do pdiatry...
Jak myslicie zeby czy choroba?
Czy gardlo mogla miec czerwone od placzu?

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2015-01-27, 11:18   #411
Ka rolina
Zadomowienie

Okazuje się,ze przy jednym dziecku tez nie ma sielanki (haha bardzo odkrywcze ) ,zwłaszcza takim nerwusku jaki sie zrobił z mojego Radka wscieka się,bo chciałby juz się przemieszczać a ciało nie chce go słuchać. Usilnie podnosi tylek,nawet w nocy (przypomnę,ze śpi na brzuchu).Dzisiaj w nocy idę do niego,bo płacze,patrzę,a ten śpi i przez sen na czworakach staje i tak kilka razy w nocy plus do tego karmienie tez kilka razy,nawet nie wiem dokładnie ile. Ale przynajmniej do Izy nie musiałam wstawać. W dzień tez ma problem z zaśnięciem.Płacze juz jak wchodze z nim do jego pokoju i kilka razy chusta poszła w ruch przy usypianiu,bo w lozeczku byl placz
Izunia nocke poza domem zniosła świetnie Zasnęła bez płaczu i marudzenia o 20:30 i spala do rana bez pobudki,co już dawno jej się nie zdarzyło mowie do mamy,ze albo tak ja wymeczyli,albo nadmorskie powietrze na nią dobrze działa a skoro małej tak dobrze u dziadków (mama mówi,ze tylko raz o mnie pytała ) to zostaje tam do jutra Wcześniej się stresowalam,ze mała będzie za mną płakała,a teraz się stresuje,ze nie będzie chciała ze mną do domu wracac matce to nie dogodzisz
A co do raczkowania to nam ono teraz nie straszne,bo juz mamy rozstawiony kojec,na razie jest otwarty,żeby Iza mogła sobie wchodzić bawić się z Radkiem.A jak mały ruszy w świat to go zamkniemy i na czas wyjścia do toalety,czy robienia obiadu mały będzie tam się bawił i będę wiedziała,że jest bezpieczny

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Karolkya myślę,że nie ma sensu podawać antybiotyku. Temperatura pewnie przez zęby,a gardło tak jak piszesz mogła mieć zaczerwienione od płaczu.Zresztą na samo zaczerwienione gardło od razu antybiotyk? Nam pediatra kazała psikac Izie tantum verde jak miała lekkie zapalenie gardła.Tylko ona miała już wtedy ponad rok.
Stary 2015-01-27, 11:20   #412
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Hej
Ja tak na szybko ni odnosze sie wybaczcie.
Wczoraj Mala strasznie nam wieczorem plakala. Daalam pedicetamol bo myslalm ze zeby aale dalej byl placz nie mogla zasnac itd. Temperature najwyzsza miala okolo 37,5 wiec wfekcie jako ze ja chora postanowilismy pojechac z nia do lekarza. No i niby gardlo czerwone... Ale osluchowo ok. Pani dr przepisla antybiotyk ot tak... Fenistil w kropelkach i jakis oslonowy... Potem nocka przespanasuper... Rano patrze a na dziasle 2 biale kreseczki...
Nie wiem czy jest snen podawac jej antybiotyk od razu... Czy to nie od zebow. Dzis idziemy do lekarza raz jeszcze ale juz do pdiatry...
Jak myslicie zeby czy choroba?
Czy gardlo mogla miec czerwone od placzu?

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Ja bym na razie nie dawała antybiotyku, jeśli osłuchowo jest czysta to nie ma takiej potrzeby, ten płacz pewnie od ząbków, a od płaczu czerwone gardło... Może jeszcze pediatra Wam coś doradzi, ja antybiotyki podałabym w ostateczności.

Ka rolina super, ze Izuni tak dobrze u babci, może będziesz jej częściej takie "wakacje" urządzać U mnie było to samo ze złością, bo mały nie umiał iść do przodu, jak zaczął raczkować to się złości że nie umie sam usiąść, jak usiądzie to pewnie wymyśli coś nowego ot taki nerwus, tylko nie wiem po kim
Stary 2015-01-27, 12:01   #413
karolkya
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny ja własnie też tak uważam że antybiotyk to w ostateczności, mam nadzieję że się nie przyda. I to wszytko od zębów bo to chyba 2 jedynki na raz idą...
Stary 2015-01-27, 13:03   #414
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

glonojad mnie rozbroił Iza namiętnie lizała podłogę, zobaczymy, czy Radziu pójdzie w jej ślady Na razie uwielbia "gryźć" moją brodę i już nawet nauczył się odchylać mi głowę, żeby się do niej dostać, cwaniak mały

Nie zdziwiłabym się gdyby Iza zniosła "wakacje" super a mama będzie niepotrzebnie się nakręcać Pamiętasz po co zawozicie małą do babci? Ona ma mieć atrakcje a Ty masz odpocząć
Radek szykuje się do raczkowania? super

Skąd wiedziałaś, że tak będzie Wieczorem, aż mi się płakać zachciało jak zobaczyłam otwarty pusty pokój Izy Głupia matka Ale dzisiaj już lepiej

życzę Ci tak ekspresowej kolędy jaką ja miałam. Byłam sama z Kubą, ksiądz przyszedł spisał dane małego, wytknął mi że nie powinniśmy nazywać go Kubą tylko Jakubem i poszedł. Zajęło mu to nie więcej niż 6 minut z modlitwą

Piękna wizyta duszpasterska U nas chodzą o kosmicznych godzinach, typu 23, co dla mnie równa się brakiem szacunku dla ludzi Jak Iza była malutka to czekaliśmy na księdza, żeby nie było później problemów z ochrzeczeniem małej. A ten wpadł, powiedział dwa zdania o jakiś duperelach, nawet nie spytał jak się nazywamy i poszedł. Więc stwierdziliśmy, że więcej nie przyjmujemy, chyba, że przyjdzie o normalnej godzinie.

Zophiee wrzucałaś może te ćwiczenia przygotowujące do siadania?

No właśnie nie wrzuciła Ale pewnie nie ma czasu, więc się nie upominam
Cytat:
pater86 - za raczkowanie. ja codzień na to czekam,ale wiem ze jak Miłosz zacznie raczkowac, o ile zacznie to z oka go nie spusci i zatęsknie za dniami kiedy leżał grzecznie na plecach.
Ja podobno z nie raczkujących dzieci.

No to niedługo Kubuś wyruszy na podbój mieszkania.
Nocka dziś lepiej. Karmienie tylko gdzies koło 1 i po 5 i spaliśmy do 7.30. Oby tak już zostalo, choć to chyba złudne nadzieje.

Berenika zawsze mnie to nurtowało jak wyjsc z dwójką małych dzieci do lekarza i zdarzyc na czas? Czy Adaś zostaje z siostra? Bo ja z jednym nigdy nie moge zdarzyć nigdzie na czas a co dopiero z dwójką.

Młodzian śpi. Zaliczyliśmy dziś pierwszy spacer w chuście. Super tak wyjść. Tylko z kurtką coś musze pokombinować żeby się zasunąć a niewiele brakuje. Może na zaszewkach popuszcze i bedzie dobra.

Koniec miesiaca prawie a od lutego ma gosc przyjsc kuchnie remontować. Nie wiem jak to ogarne. Dobrze ze mamy juz projekt mebli, płytki na posadzkę zamówione i do wc.
Która z Was pisała kiedyś o cenach mebli na wymiar do kuchni? Bo nie pamietam Pater to Ty bylaś?
Ja kupiłam polar dla dwojga, taki gruby i ta wkładka dla dziecka jest z podwójnego polaru. Więc małego ubieram w jakąś grubszą bluzę, ocieplane spodnie, buty, a na siebie zarzucam jeszcze cienką kurtkę i daje radę jak jest temp ok. zera
A co do organizacji z dwójką to u mnie teraz jest lepiej niż jak była tylko Iza. Z nią na początku nigdzie się nie wyrabiałam, a teraz jest dużo lepiej Więc to chyba kwestia praktyki
Stary 2015-01-27, 13:04   #415
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
---

My dzisiaj byliśmy na udrażnianiu kanalików. Pół dnia w szpitalu, ale sam zabieg kilka minut. Mam nadzieję, że to już koniec problemów, ale to się jeszcze okaże
Dobrze, że zabieg już za Wami Oby teraz już było wszystko dobrze z oczkami
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49946254]No i dupa. Właścicielka mieszkania musi swoje rzeczy z,mieszkania zabrać i coś tam jeszcze porobić,nie wiem co i mieszkanie będzie dostępne za dwa tygodnie. Super ekstra odechciało mi się wszystkiego.

Wyobrażam sobie Twoje rozczarowanie Ale nie denerwuj się, czas szybko zleci
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49950439]Pisałam wam ostatnio, że mój Oli nie chce nic innego jeść. Próbowałam ciągle łyżeczką, albo blw ale nie chciał. No i wczoraj podczas obiadu dawałam mu palcami ziemniaki z obiadu i do tego po kawałeczku mięsa z kurczaka. Dzisiaj próbował klusek śląskich. Wszystko wszamał I jeszcze kompot mu dawałam z gruszek i truskawek łyżeczką. Ale miał radochę

za sposób na Olusia
A miałam Cię spytać, czy udało Ci się przekonać Adasia do inhalatora? Bo kupiliśmy go z myślą o niekończącym się kaszlu Izy, a ona nawet nie chce do niego podejść
Cytat:
berenika brawo dla Oliego
Tez bym mieska dala mojemu ale nie ma uzębienia to jak to pogryzie
Tez bym na twoim miejscu jak najszybciej do TŻ chciała
A widzę ze życie i tak scenariusz napisało samo trzymaj się tam dzielnie
sola dobrze ze juz po zabiegu, mam nadzieje ze pomoże
sylwia a co chcesz wiedzieć o cenach? Może ci cos posłowiem bo mój TŻ robi na zamówienie meble
Mój ojciec tez ma podobne pomysły ostatnio ja patrzę a ten piwa mu polizac daje bo młody chce! Czasem to mi cycka opadają
pater dla Kubusia

No i koncze bo mój młody się wierci..chyba jeść będzie wstawał
Z tym piwem to mnie zabiłaś
Cytat:
Ferie są i się mamuski urlopuja

Nie wiek czy się chwalilam ale mamy nowego pieska
,,suczkd labradorke,,czarna oczywiście..

To pilnujcie dobrze teraz pieska
Cytat:
__Sylwia__88 spacery w chuście są super, też bardzo je lubię ja dostałam kurtkę pod choinkę, niestety najmniejsza S jest na mnie za duża, ale jakoś daję radę
Tak, ja pytałam o ceny mebli kuchennych, jakie robicie meble? My w końcu wybraliśmy, ale co z tego bo odbiór mieszkanie się ciągle przesuwa..

Berenika_26 może jednak ta właścicielka się szybciej uwinie, w każdym razie to już nie tak długo Super, że znalazłaś sposób na jedzenie dla Olusia, mój Kacperek też tak lubi dziubać z talerza jak wszyscy jedzą.

Sola1
mam nadzieję, że problemy z oczkiem się skończą dobrze, że macie to już za sobą

simka234 to raczkowanie jest przereklamowane nawet po herbatę do kuchni nie wyjdziesz to małe już gdzieś wlazło gdzie nie powinno ale słodko wygląda

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Hehehe dobry glonojad nie jest zły a jak pieska nazwaliście?
Boże co za kraj, że każdemu w łapę trzeba dawać

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Przyszła nasza nowa, krótka chusta Idziemy testować
Stary 2015-01-27, 13:25   #416
__Sylwia__88
Zadomowienie

Witamy,

Nadajemy ze spaceru.

Karolina- jaka chustę kupiłaś?

co do kuchni- projekt mebli już mamy, zaliczka wypłacona, koloru wybrane, płyty i fronty też- wysoki połysk. Posadzka wybrana tylko zastanawiamy się czy nad blaty lacobel czy płytki?

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2015-01-27, 13:48   #417
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Witamy,

Nadajemy ze spaceru.

Karolina- jaka chustę kupiłaś?

co do kuchni- projekt mebli już mamy, zaliczka wypłacona, koloru wybrane, płyty i fronty też- wysoki połysk. Posadzka wybrana tylko zastanawiamy się czy nad blaty lacobel czy płytki?
Dużą macie kuchnię, na ile Wam wycenili? Fronty z płyty MDF? Jaki kolorek? My na ścianę planujemy dać lacobel, tylko koleżanka ostrzega, że będzie widać każde najmniejsze zabrudzenie Ona ma położoną ciemną mozaikę, powiem Ci że fajnie wygląda i nic nie widać, ale ja odgapić nie mogę
Stary 2015-01-27, 13:54   #418
Ka rolina
Zadomowienie

Sylwia udało mi się kupić chustę Storchenwiege Leo turkus 3,6 za 170 zł ,bo ma 4 zaciągnięcia,ale ja się ledwo ich dopatrzyłam i nie wiem,czy nie uda się ich naprawić a nawet jak nie to po zawiązaniu ich nie widać,bo sa na lewej stronie o taka to chusta http://naturalnamama.pl/p579,chusta-...wa-gratis.html
Stary 2015-01-27, 14:08   #419
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Dużą macie kuchnię, na ile Wam wycenili? Fronty z płyty MDF? Jaki kolorek? My na ścianę planujemy dać lacobel, tylko koleżanka ostrzega, że będzie widać każde najmniejsze zabrudzenie Ona ma położoną ciemną mozaikę, powiem Ci że fajnie wygląda i nic nie widać, ale ja odgapić nie mogę
W.sumie mamy 5 m mebli z tym ze narożne. Fronty z płyty mdf foliowane na wysoki połysk. Kolory biały i taki czarny z takim jak gdyby srebrnym pyłem. Mąż chciał lacobel ale ja nie chce bo mieliśmy w krakowie jak mieszkaliśmy i faktycznie wszystko na nim widać a domys to dokładnie to graniczy z cudem. Dlatego ja chce gładkie białe płytki. Za meble z montażem, plus montaż sprzętu piekarnik, zmywarka, pyta indukcyjna, zlew, plus led-y z montażem, projektem, projektem gniazdek i włączników, plus okap z montażem a i do tego szafa zabudowana na ok 1,8 m długa, 2,4 wysoka wyliczyli nam 9 tys.

26.10.2013

Jesteś z nami

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2015-01-27 o 15:15
Stary 2015-01-27, 14:46   #420
Konto usunięte

Karolkya ja też myślę że nie ma co od razu antybiotyku dawać. Podaj tantum verde.

Pater ta babka chciała najpierw za trzy tygodnie klucze dać. Nie wiem naprawdę co ona chce tam robić, skoro meble zostają. No i tż utargował tydzień krócej i tak...

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Karolina w sumie to nie przekonywałam Adasia. Dałam sobie na pewien czas spokój i nagle mu się odmieniło.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości