Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 09:56   #481
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
I ile ta wanna ?
Dwie dyszki z groszami

Tak więc oszczędziłam jakieś 130-140 zł. Pojechaliśmy do Ikei i tam 2 stówy zostawiliśmy.... znowu
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:57   #482
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dwie dyszki z groszami

Tak więc oszczędziłam jakieś 130-140 zł. Pojechaliśmy do Ikei i tam 2 stówy zostawiliśmy.... znowu
Aaa myślałam ze ze stówke

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:59   #483
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!

z ludzikiem wszystko ok. ze zyje to wiedzialam, w koncu juz z 10 dni czuje ruchy, ale widzielismy jak machal raczkami i nawet serce bylo widac czterokomorowe (gin powiedzial, ze bardzo ladne). Specjalnie poprosilam gina, zeby popatrzyl miedzy nogi, ale jakos tak sie ludzik ustawial (podkurczal nogi, nakladal jedna na druga), ze nic nie dalo sie dojrzec. chociaz przeczucie mi mowi, ze jakby byl sisiolek to by gdzies tam dyndal, wiec raczej to dziewczynka. ale to takie moje gdybanie, gin nic nie chcial stwierdzic. mam nadzieje, ze sie dowiemy na polowkowym.
szyjke mam ladnie zamknieta, infekcja sama przeszla (fakt juz od trzech dni nie czuje swedzenia i pieczenia), wyniki dobre (nawet zelazo mi podskoczylo bez brania wtamin, wystarczylo jesc wiecej miecha i ze dwa razy watrobke )tylko gin poradzil wiecej wody pic bo mocz troche zbyt gesty (fakt ostatnio pije malo bo jak zimno to mi sie nie chce).
no i fajnie.
No to super, szkoda, że się tak chowa i nie chce pokazać płci, ale może właśnie będzie tak, że Twoje przeczucia się sprawdzą

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:02   #484
rybkaa90
Zakorzenienie

szuuu ale mega ta wanienka! Znam moją teściową już 5 lat i wiem na co ją stać. Nic jej nie mówimy, a tym bardziej imienia. Nic ją nie obchodzi tylko to imię.

poldzik
gratulacje! ja mam jutro wizytę i już nie mogę się doczekać. Nie czuję ruchów - jeszcze, więc trochę się martwię czy wszystko ok.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:03   #485
k a j a
Zakorzenienie

Poldzik super Szkoda ze ten dzieciaczek taki tajemniczy !

Lena
Stary 2015-01-28, 10:04   #486
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Aaa myślałam ze ze stówke
Te za stówkę i więcej nie były warte swoich cen, a na pewno nie Stokke...

Jedyne czego żałuję, że nie ma to odpływu, ale takie z odpływami w tym sklepie były drogie i brzydkie, z jakimiś bajerami niepotrzebnymi, albo z nóżkami już w zestawie a to podnosiło cenę. Olaliśmy i wzięliśmy tą (nie chcieliśmy wanienki przez neta zamawiać).

Zawiodłam się, bo żadnych zwykłych, tanich nakładek na przewijak nie było, tylko takie bajeranckie za 200...

No i mimo, że już mam mebelki, to oglądałam łóżeczka, ale wszystkie z jakimiś żyrafami, misiami, albo w wymyślnych kształtach, nic co by pasowało do naszego mieszkania, więc cieszę się ze swojego z ikei.

Oglądałam też cebuszki, ale nie potrzebuję na razie to nie kupiłam, i butelki do karmienia, ale najpierw kupię laktator, a potem pomyślę o butelce

A tak to nic nie było ciekawego
Stary 2015-01-28, 10:04   #487
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Poldzik super Szkoda ze ten dzieciaczek taki tajemniczy !
dzieki dziewczyny

maz mowi, ze jest dyskretny i niesmialy po tatusiu :P taaa...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:06   #488
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
szuuu ale mega ta wanienka! Znam moją teściową już 5 lat i wiem na co ją stać. Nic jej nie mówimy, a tym bardziej imienia. Nic ją nie obchodzi tylko to imię.
Ja bym jednak jakiegoś Wacka jej wkręciła Oczywiście o ile Tż by się zgodził

Poldzik super Szkoda, że taki tajemniczy/a, ale stopniuje napięcie
Stary 2015-01-28, 10:07   #489
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Te za stówkę i więcej nie były warte swoich cen, a na pewno nie Stokke...

Jedyne czego żałuję, że nie ma to odpływu, ale takie z odpływami w tym sklepie były drogie i brzydkie, z jakimiś bajerami niepotrzebnymi, albo z nóżkami już w zestawie a to podnosiło cenę. Olaliśmy i wzięliśmy tą (nie chcieliśmy wanienki przez neta zamawiać).

Zawiodłam się, bo żadnych zwykłych, tanich nakładek na przewijak nie było, tylko takie bajeranckie za 200...

No i mimo, że już mam mebelki, to oglądałam łóżeczka, ale wszystkie z jakimiś żyrafami, misiami, albo w wymyślnych kształtach, nic co by pasowało do naszego mieszkania, więc cieszę się ze swojego z ikei.

Oglądałam też cebuszki, ale nie potrzebuję na razie to nie kupiłam, i butelki do karmienia, ale najpierw kupię laktator, a potem pomyślę o butelce

A tak to nic nie było ciekawego
A gdzie oglądałaś te wanienki? W smyku pamietam były z odpływami. ale znów były większe..

Cytat:
dzieki dziewczyny

maz mowi, ze jest dyskretny i niesmialy po tatusiu :P taaa...
haha

Lena
Stary 2015-01-28, 10:09   #490
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym jednak jakiegoś Wacka jej wkręciła Oczywiście o ile Tż by się zgodził

Poldzik super Szkoda, że taki tajemniczy/a, ale stopniuje napięcie
Albo Adolfa Mam ją gdzieś, na szczęście nie jesteśmy w żaden sposób od niej zależni.

06.09.2014
Stary 2015-01-28, 10:11   #491
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
A gdzie oglądałaś te wanienki? W smyku pamietam były z odpływami. ale znów były większe..

haha
U nas w Smyku taka nędza Oglądałam w Mama i Ja, tam gdzie wózków wcześniej szukałam.

Ta, którą kupiłam była w dwóch rozmiarach, mniejsza i taka duża. Ja wzięłam małą, bo my musimy się zmieścić na blacie przy zlewie w kuchni, bo tam chcemy myć (mamy taki kran wyciągany jak słuchawka prysznicowa) i pasuje idealnie

A trzymać będziemy w brodziku chyba (bo w sumie nie mamy gdzie przecież )
Stary 2015-01-28, 10:22   #492
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Na koniec chciałam się wam pochwalić, że wczoraj POCZUŁAM PIERWSZE RUCHY i faktycznie tym razem nie miałam wątpliwości, że to one. Były tak częste i powtarzalne, że nawet tż się załapał. Dziś też czuję Nie pamiętam z kim o tym rozmawiałam, ale chyba z Domincia, i potwierdzam, że jeśli tylko poczujesz dzieciątko, to na pewno będziesz wiedzieć, że to to

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Jestem juz po polowkowym. Wszystko dobrze z dzieckiem. Pani wszystko dokladnie pomierzyla i sprawdzila. No i siusiak nie wyrosl od ostatniego usg tak, ze dziewczynka

Ok lece dalej zalatwiac sprawy, potem nadrobie ostatnie kilka stron
No i super

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

A takiemu małemu dziecku mogę dawać pić? W sensie herbatkę jakąś, albo wodę przegotowaną? To jest jakaś różnica w dopajaniu kiedy karmię piersią albo mm?
Jak jest na mm i jest lato to radzą podawać wodę. Przy karmieniu piersią raczej nie.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Maczki to smak mojego dzieciństwa uwielbiam, one mają takie nadzienie toffi tak jak te mikołaje z goplany teraz to tylko w sklepach społem są na wagę.
Nie znam maczków. Z taką posypką to kojarzę jedynie takie płaskie okrągłe czekoladki (głównie z niemiec) obsypane właśnie grubo taką posypką i kojarzą mi się ze swiętami BN.

Cytat:
Moja też ma takie poglądy. Najchętniej kąpałaby małego w rzece i ubierała w jakieś wyświechtane ciuchy sprzed 20 lat.
Ale wczoraj to już przegięła i nie zamierzam się do niej odzywać. Zapytała tż kiedy zaczniemy się starać o córkę (spodziewamy się syna)!!!! Jeszcze nie urodziłam, a ta już z takim tekstem wypala. Nie zapyta się jak się czuję, jak badania itp.
Co za babsko! Ryczałam przez to, bo w głowie mi się to nie mieści. Już widzę jaką kochaną babcie będzie miał mój syn Dobrze, że chociaż moi rodzice są normalni.
Są ludzie i ludziska

Cytat:
czesc dziewczyny!

przepraszam, ze pisze dopiero teraz, ale wczoraj jeszcze po wizycie mielismy z tztem mnostwo spraw do zalatwienia (m.in. optyka po okulary dla mnie! bede okularnica za jakies dwa dni... lepiej okularnica niz muzacy oczy i zezujacy krecik, nie? ) a potem poszlismy na kolacje na pizze i tak zeszlo, wrocilismy do domu po 22.

z ludzikiem wszystko ok. ze zyje to wiedzialam, w koncu juz z 10 dni czuje ruchy, ale widzielismy jak machal raczkami i nawet serce bylo widac czterokomorowe (gin powiedzial, ze bardzo ladne). Specjalnie poprosilam gina, zeby popatrzyl miedzy nogi, ale jakos tak sie ludzik ustawial (podkurczal nogi, nakladal jedna na druga), ze nic nie dalo sie dojrzec. chociaz przeczucie mi mowi, ze jakby byl sisiolek to by gdzies tam dyndal, wiec raczej to dziewczynka. ale to takie moje gdybanie, gin nic nie chcial stwierdzic. mam nadzieje, ze sie dowiemy na polowkowym.
szyjke mam ladnie zamknieta, infekcja sama przeszla (fakt juz od trzech dni nie czuje swedzenia i pieczenia), wyniki dobre (nawet zelazo mi podskoczylo bez brania wtamin, wystarczylo jesc wiecej miecha i ze dwa razy watrobke )tylko gin poradzil wiecej wody pic bo mocz troche zbyt gesty (fakt ostatnio pije malo bo jak zimno to mi sie nie chce).
no i fajnie.
Super okularnico

Dzięki za odpowiedzi odnośnie połówkowego. Widzę, ze wy raczej byłyscie wcześniej niż później. Tak mnie to męczy, ze chyba do tego gina zadzwonię i się doradzę.

Ruchy też czuję coraz fajniejsze. A jak ostatnio leżałam i sobie patrzyłam na brzuch to tak fikał(a), ze aż było widać te ruchy

O łóżeczkach wspominałyście, ja mam po synku takie: http://www.smerfland.pl/p-72-lozeczk...ada_sosna.html
Bardzo byłam zadowolona z tego bujania.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:24   #493
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mam MACZKI
Dzisiaj jeden reszta na jutro
haha
no wiesz? jednego sie nie opłaca

ale macie akcje z tymi teściowymi.... współczuje. chba bym poprostu wyszła po takich durnych tekstach albo ignorowała i wogóle sie do niej nie odzywała na temat dziecka....
moja nadal jest super. nie wtrąca sie tylko zadzwoni od czasu do czasu jak sie czuje i kiedy mam lekarza albo jakieś badania

tasia, trzymam kciuki za połówkowe

teściu z małżonem dalej malują a ja zaraz jade na zakupy
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:30   #494
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w Smyku taka nędza Oglądałam w Mama i Ja, tam gdzie wózków wcześniej szukałam.

Ta, którą kupiłam była w dwóch rozmiarach, mniejsza i taka duża. Ja wzięłam małą, bo my musimy się zmieścić na blacie przy zlewie w kuchni, bo tam chcemy myć (mamy taki kran wyciągany jak słuchawka prysznicowa) i pasuje idealnie

A trzymać będziemy w brodziku chyba (bo w sumie nie mamy gdzie przecież )
A nie będzie wam za wysoko na blacie kuchennym? chyba, że macie niżej niż standardowo

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:33   #495
rybkaa90
Zakorzenienie

Lubicie pistacje? Ja dzisiaj mam taka ochotę, że chyba wybiorę się na wycieczkę do Lidla.

06.09.2014
Stary 2015-01-28, 10:37   #496
alexxxandraa
Przyczajenie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Tassia trzymam kciuki
Poszłam wczoraj po stanik i mam załamkę nic nie pasuje a jeszcze trochę to sobie namioty zacznę szyć
Mam niestety to samo. W grudniu kupilam 2 staniki w Triumfie, bo nigdzie niestety nie mieli mojego rozmiaru i zapłaciłam za nie 230 zl chyba najdroższe staniki w moim zyciu i to jeszcze w promocji, a teraz cholera juz mnie cisna;/ jakoś się w nich męcze, bo szkoda mi kasy na kolejne;/ mysle, żeby przez interenet zamówic, bo tam niestandardowe rozmiary i cenowo lepiej wychodzą, ale nie wiem czy to dobry pomysł Zamawiała ktoras z Was staniki przez internet? pasowały?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Lubicie pistacje? Ja dzisiaj mam taka ochotę, że chyba wybiorę się na wycieczkę do Lidla.
Uwielbiam, ale strasznie drogie są..Ostatnio kupiałm taką małą paczuszkę, to zdjedlismy z TZ w 2 minuty i prawie sie o nie pobiliśmy muszę poszukać na wagę, może taniej wyjdzie w Lidlu są może na wagę?
alexxxandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:38   #497
tassia
Zakorzenienie

Mehja i Country odbierzcie prywatne wiadomości...pliss

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:43   #498
rybkaa90
Zakorzenienie

Tak, są pistacje na wagę w Lidlu ale nie pamiętam ile kosztują.
Właśnie szkoda, że takie drogie. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić.
Ciekawe czy w Niemczech są tańsze niż u nas...

06.09.2014
Stary 2015-01-28, 10:46   #499
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem Z piekła?
Mój mąż jest całkiem inny, ale pewnie dlatego że szybko opuścił rodzinny dom...
Teraz wypytuje się o imię. Żeby skrytykować.
Powiedz, że będzie Eustachy

Cytat:
Ja wczoraj mierzyłam od Gaji za 45zł do Krissa za ponad 100zł i jak się w cos zmieściłam to wyglądało jak jamnik. Też mi się nie uśmiecha wydać dużo za stanik na chwilę ale jeszcze trochę to będę chodzić bez. Jeden widziałam miał piękny malinowy kolor i ...upa
Ja mam z Gaji chyba 3 - bardzo je lubię. Niestety są za cienkie i też wszystko widać więc pod jasne bluzki odpadają.

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ooo matko co za teksty, nie rozumiem jak tam można :/ jeszcze jednym wnukiem się nie zdążyła nacieszyć a już wam planuje kolejne I jeszcze to pytanie kiedy się o córę bedziecie starać?? Ja nie wiem czy ludzie nie widzą jak ranią innych
Dziś do mnie rano też zadzwoniła moja babcia dobra rada i mówi żebym przypadkiem za dwoje nie jadła bo po porodzie będę miec problem... Przykro mi sie zrobiło, ale z drugiej strony szczerze powiem, ze ja swój zad doprowadzę do stanu, który miał przed ciążą a dla mnie teraz najwazniejsz jest maleństwo
Jasne, że mi świadomość nadprogramowych kg po ciąży też przeszkadza, ale przecież to kwestia kilku mc, ruchu i zdrowej diety...
I to jest właśnie fajne podejście
Nie trzeba przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę

poldzik super, że wszystko w porządku!

Cytat:
Uwielbiam Ale rzadko kupuję bo cena odstrasza. Zawsze tacie podbieram bo on też uwielbia

Zjadłam owsiankę i nadal mam na coś ochotę

A w tym tyg. planuję iść do fryzjera na totalną metamorfozę.
Gorzej tylko, jak mi farba nie chwyci i wyjdę z zielonymi włosami
A znowu też boję się umówić bo z 2 h zejdzie a tu zus może wpaść

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:50   #500
tassia
Zakorzenienie

zamówiłam sobie przewijak
a raczej dzieciowi

[/RIGHT]
Stary 2015-01-28, 10:51   #501
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Tak a po co mi przewijak jak i tak dziecko sie na lozku przebiera, po co kupuje ciuszki jak dostanę, i ze za wcześnie, a babcia meza wymyśliła, ze po co nam łóżeczko dla dziecka skoro moze spać w wózku sama nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać
Mam to samo z teściową...Po co leżaczek, jak są ręce? po co wanienka, jak jest brodzik? po co fotelik jak kiedyś wozili na rękach?o mogłabym tak wymieniać i wymieniać...

My po USG u mojej gin Syn- jest 100% synem, nie dało się siusiora przeoczyć a pozatym ssał palec i waży 352 gramyNo i chyba dla ukojenia swoich nerwów ssał kciuka
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:53   #502
masija
Zakorzenienie

marta super

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:55   #503
marta1881
Zakorzenienie

I zapomniałam dodac, że wybralismy wózek. Baby design dotty, ale nigdzie nie można go dostać! producent nie wyrabia z produkcją
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:57   #504
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Mam to samo z teściową...Po co leżaczek, jak są ręce? po co wanienka, jak jest brodzik? po co fotelik jak kiedyś wozili na rękach?o mogłabym tak wymieniać i wymieniać...

My po USG u mojej gin Syn- jest 100% synem, nie dało się siusiora przeoczyć a pozatym ssał palec i waży 352 gramyNo i chyba dla ukojenia swoich nerwów ssał kciuka
Słodko

Gabisun weszłam na stronę bebetto przez ciebie, a może dzieki tobie Znalazłam dwa wózki, które nie mają tego drążka z hamulcem miedzy kołami. Pascal i Solaris http://bebetto.eu/oferta Niby sa w sprzedaży u mnie w sklepach, ale wiem, ze są to małe sklepy więc kto wie czy zobaczę tam te modele, bynajmniej przymierzyć się muszę zeby sie przekonać czy są ok.
Ten, który tobie się podoba ma oczywiście fajniejszą ramę, ale to nowy model i nie będzie pewnie używek :/

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:58   #505
haniula1803
Rozeznanie

Witam w końcu was nadrabiam, wczoraj strasznie bolała mnie głowa i nie mogłam czytać.
U mnie maczki tez były kojarzą mi się z dzieciństwem i moja babcia i jeszcze cukierki kapitanki i chleb ze śmietaną i cukrem - ach co to były za czasy.

Tesciowymi się nie przejmujcie jak będą widziały ze was nie rusza to co mówią to może przestaną, moja dala sobie spokój po paru latach teraz do niczego się nie wtrąca, a jak się widzimy to żąda z 2 ogólne pytania i tyle. nie pociesze was ale zazwyczaj tak jest ze jak tesciowymi są nie za fajnymi to babcia tez nie będą super
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:59   #506
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Słodko

Gabisun weszłam na stronę bebetto przez ciebie, a może dzieki tobie Znalazłam dwa wózki, które nie mają tego drążka z hamulcem miedzy kołami. Pascal i Solaris http://bebetto.eu/oferta Niby sa w sprzedaży u mnie w sklepach, ale wiem, ze są to małe sklepy więc kto wie czy zobaczę tam te modele, bynajmniej przymierzyć się muszę zeby sie przekonać czy są ok.
Ten, który tobie się podoba ma oczywiście fajniejszą ramę, ale to nowy model i nie będzie pewnie używek :/
A dlaczego dobry jest bez drążka?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Gratulacje!

[/RIGHT]
Stary 2015-01-28, 11:00   #507
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zamówiłam sobie przewijak
a raczej dzieciowi

Ale fajny z kąt on???
Stary 2015-01-28, 11:00   #508
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alexxxandraa Pokaż wiadomość
Mam niestety to samo. W grudniu kupilam 2 staniki w Triumfie, bo nigdzie niestety nie mieli mojego rozmiaru i zapłaciłam za nie 230 zl chyba najdroższe staniki w moim zyciu i to jeszcze w promocji, a teraz cholera juz mnie cisna;/ jakoś się w nich męcze, bo szkoda mi kasy na kolejne;/ mysle, żeby przez interenet zamówic, bo tam niestandardowe rozmiary i cenowo lepiej wychodzą, ale nie wiem czy to dobry pomysł Zamawiała ktoras z Was staniki przez internet? pasowały?[COLOR="Silver"]
ja kupuje tylko przez internet! najpierw rozmiar wedlug ich kalkulatora (koniecznie obejrzyj filmik o tym jak sie pomierzyc) tu: www.ewa-michalak.pl ale no coz, dobre staniki ponizej 100 zl to ciezko upolowac...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:02   #509
Princesika
Zakorzenienie

Heja, zrobiłam wczoraj zakupy w smyku i w f&f
Stary 2015-01-28, 11:04   #510
haniula1803
Rozeznanie

My po USG u mojej gin Syn- jest 100% synem, nie dało się siusiora przeoczyć a pozatym ssał palec i waży 352 gramyNo i chyba dla ukojenia swoich nerwów ssał kciuka[/QUOTE]
Gratulacje juz się nie mogę doczekać swojego we wtorek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości