Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 10:31   #2431
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Myszonka wowww

hej a laktator to kupujecie przed urodzeniem? Bo skąd mamy wiedzieć czy będzie nam potrzebny??
Stary 2015-01-28, 10:34   #2432
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Sama uszyłaś?

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Nie nastawiaj się tak, że nic nie zjesz. Ja jadłam wszystko, mój synuś nie reagował źle zupełnie na nic Tobie też tego życzę.
Myślę, że jeśli macie możliwość to powinniście gdzieś pojechać, z takim maluchem jeszcze da się odpocząć z roczniakiem to już gorzej My myśleliśmy by w tym roku pojechać nad morze z dzieciakami no ale też mamy kupę kilometrów i może gdzies w góry wybędziemy, będzie taniej a w sierpniu wesele kuzynki, więc trochę nas szarpnie za kieszeń

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Myszonka super ubranka!!!
Też jestem zdania, że lepiej ogarnąć na wakacjach leżące maleństwo niż rozbrykanego szkraba, który jest ciekawy świata Choć powiem Wam, że mam taką kuzynkę, która w czerwcu była w górach z mężem w 8 miesiącu ciąży i z 2 chłopakami 2,5 i 1,5 roku, dla mnie to już hardcore

Cytat:
A tak w temacie ruchów to moja mi wczoraj takiego kopa zasadziła, że aż podskoczyłam W końcu, w końcuuuu
mała się rozkręca Mój bąbel daje mi teraz po szyjce, ależ to głupie uczucie

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:36   #2433
karol_ak
Raczkowanie

hej
pospałam, będzie lepszy dzień, ide się za chwilę farbować do sąsiadki plus jakaś kawka, ploteczki młody póki zdrowy pięknie wybiera się rano do żłoba więc trzeba korzystać bo piszecie że znowu jakieś choróbska szaleją, a ostatnio jak siedział 1,5 miesiąca w domu i już się tak nudził że był nieznośny
wyniki wczorajszych badań mam ok także uff

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
uuu jak Leon wda się w średnie dziecko moich rodziców czyt. MNIE będę mieć prze je ba ne jednym brzydkim słowem :P ja byłam diabłem wcielonym hahaha śmieję się, że dałam rodzicom szkołę życia i wyszli na porządnych ludzi, moja zasługa
nikt z rodziny nie chciał ze mną zostawać woleli iść do pracy najlepsze było usypianie mnie : zasypiałam głównie w aucie więc nocne tripy tatuś zaliczał no i w wózku na świeżym powietrzu więc spacerki po nocach również darłam ryja w niebogłosy, mała, wredna i w ogóle hahaha

Daj Bóg grzeczne dziecko
rozumiem że z wiekiem ci się poprawiło i już jesteś milsza dla otoczenia

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

Pomysl... Luty krótki, przeleci, marzec pranie wyprawki, meblowanie pokoi itp, a w kwietniu trzeba torbę do szpitala pakować!!!
wczoraj jak się kładłam spać naszły mnie przerażające myśli że to już niedługo, że strasznie szybko ta ciąża mija i że muszę zacząć działać z przygotowaniami tylko chciałabym już wiedzieć na pewno syn czy córka

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Hej.
Witam nowa mame.
Przyszlam sie tylko przywitać i zyczyc milego dnia
hej co słychać, jak nastroje

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Hej
Nadaję jeszcze z łóżka Wczoraj zaległam przy maszynie, ale efektem są półśpiochy i spodenki dla mojego gwiazdora Jak usiądę do kompa to wrzucę fotki!
podziwiam, pochwal się, zazdroszczę zdolności

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wyspalam się pięknie, młoda tylko jedna pobudka <3

Co do wyjazdów z maluszkiem to my byliśmy w Bieszczadach jak młoda miała 2,5 miesiąca, w Zakopanem jak miała 3,5, w USA jak miała 10 miesięcy, w Bieszczadach jak miała 13 miesięcy i ogólnie spoko - polecam
ja też z tych co lubią się z dzieckiem ruszyć, młody od urodzenia podróżuje, zaczynaliśmy wyjazdy jak miał 3 tygodnie, generalnie im był młodszy tym lepiej tolerował jazdę samochodem czy samolotem, jeździmy do rodziców, znajomych, w góry, za granicę na wczasy, na wesela itd Wszystko się da zrobić, wiadomo że trzeba bardziej lub mniej dostosować sie do dziecka ale też nie ma co się ograniczać do zera, wszystko w zakresie zdrowego rozsądku moje dziecko lubi podróżować, zawsze to dla niego jakaś odmiana, rozrywka no i ma rodziców 24/dobę oboje przez dłuższy czas

miłego dnia
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:46   #2434
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
hej a laktator to kupujecie przed urodzeniem? Bo skąd mamy wiedzieć czy będzie nam potrzebny??
Ja kupuję bo chciałabym od czasu do czasu pójść gdzieś tylko z synkiem, wtedy mleczko odciągnięte zostawię mężowi

Cytat:

mała się rozkręca Mój bąbel daje mi teraz po szyjce, ależ to głupie uczucie
no ja mam nadzieję, że się rozkręca bo mnie to wkurza, że tak słabo ją czuję

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Scotasia mogłabyś podesłać link do sukienki rozpinanej, tej na guziki, którą ostatnio pokazywałaś?

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:46   #2435
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
agnes to nie o to chodzi... to bardziej skomplikowane...
Nie wiem o co chodzi ale trzymam kciuki zeby bypo dobrze
Cytat:
Nie nastawiaj się tak, że nic nie zjesz. Ja jadłam wszystko, mój synuś nie reagował źle zupełnie na nic Tobie też tego życzę.
Myślę, że jeśli macie możliwość to powinniście gdzieś pojechać, z takim maluchem jeszcze da się odpocząć z roczniakiem to już gorzej My myśleliśmy by w tym roku pojechać nad morze z dzieciakami no ale też mamy kupę kilometrów i może gdzies w góry wybędziemy, będzie taniej a w sierpniu wesele kuzynki, więc trochę nas szarpnie za kieszeń

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Myszonka super ubranka!!!
Wiem ze moze bede mogla jesc duzo i roznie.ale podchodze ostrozniedo t akich mysli przez ta cukrzyce teraz ktorej sie nie spodziewalam

Cytat:
A tak w temacie ruchów to moja mi wczoraj takiego kopa zasadziła, że aż podskoczyłam W końcu, w końcuuuu

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
W sumie wszystko racja... ale jest też druga strona medalu - nie musisz myśleć o jedzeniu dla malucha Wyciągasz cyca i jazda Ja w tym roku musiałam bawić się w gotowanie, a jednak na wakacjach fajnie by było od tego odpocząć. I niekoniecznie trzeba jechać w nocy, taki maluszek zazwyczaj ładnie śpi w samochodzie bez względu na porę dnia. Chyba, ze faktycznie trafi się na upały.
Ja bym bardzo chciała w tym roku pojechać z dziećmi nad morze, starszy będzie miał zajęcie na plaży z piaskiem, a młodsze do jakiegoś namiociku i tyle

Woww
Wiem ze moze ladnie spac.ale chodzi o upaly tyle godzin z klima ktora jest u mnie w samochodzie ktory pali wiecej od swmochodu tzta nie ma szans jechac wiec zostaje noc. My w tym roku odpuscimy no chyba ze naprawde ja sie swietnie odnajde w roli mamy a.mala bedzie grzeczna

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:50   #2436
dorka607
Wtajemniczenie

Myszonka piękne zdolniaszka jesteś. Dla mnie przyszycie guzika to max

Dziewczyny a jak wygląda używanie klimatyzacji przy dzieciaczku małym??? można? wiadomo, że jak na dworze 30 st to nie ustawię w aucie 20 st ale o te 5 stopni mniej?
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:50   #2437
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba z 10 minut lałam ze śmiechu aż mama wyszła zobaczyć czy wszystko ok a ja z batonem, posmarkana, popłakana, posikana ze śmiechu i z fioletowymi ustami po koktajlu borówkowo-bananowych typowa ciężarówa u szczytu obżarstwa
Hahaha na tyle cytowania tosie zachowalo

Poczytalam kilka stron, psychicznie wymieklam
wariatki, zarloczki, zakupoholiczki - idealne okreslenie

Aaaa w nast tygodniu w lidlu beda ubranka niemowlece

Witam nowa mamusie

Ty jeszcze na pierwszej stronie powinno byc napisane "nie odpowiadamy za skutki uboczne w psychice po przystapieniu. I za zawartosc portfeli TZ"

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:51   #2438
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak wygląda używanie klimatyzacji przy dzieciaczku małym??? można? wiadomo, że jak na dworze 30 st to nie ustawię w aucie 20 st ale o te 5 stopni mniej?
Ja bym sie bala wlasnie bo ja zawsze chora.wychodzilam przez klime.jak mialam dluzsze trasy

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:52   #2439
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
My używaliśmy ale rozsądnie bo jednak przegrzać w samochodzie nie trudno...

Stary 2015-01-28, 10:53   #2440
Kinga_20
Zakorzenienie

Mamy 300 km do Polańczyka i ponad 400 km do Zakopanego

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:09   #2441
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
8 ----------

Scotasia mogłabyś podesłać link do sukienki rozpinanej, tej na guziki, którą ostatnio pokazywałaś?
A proszę Cię bardzo, chyba o tą chodzi http://allegro.pl/2w1-zwiewna-sukien...884667609.html
Kupujesz?

Cytat:

My zawsze w upały ustawiamy klimę tak, by temp. była znośna czyli kilka stopni mniej niż na dworze. Jakoś nie było z tym problemu, młody nigdy nie zachorował na szczęście.

Kinga a w górach z takim maluszkiem to co robiliście, chusta i spacery?? Bo z wózkiem to raczej cięzko tak wędrować??
Wstyd się przyznać, ale ja w górach byłam chyba raz na chwilę dosłownie Chciałabym pojechać, tylko nie wiem, jak wtedy zorganizować czas, żeby dziecku się nie nudziło. Bo nad morzem to wiadomo, łopatka, wiaderko i dziecka nie ma

Dziewczyny czy któraś z Was stosowała jakieś krople do nosa w ciąży? Mozna coś? Zwariuję z takim zatkanym nosem.. Widziałam ostatnio jakieś krople Prenalen.. znacie, warto?

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-01-28 o 11:12
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:11   #2442
majaa86
Zadomowienie

Dzięn dobry..
jakoś nie mogę się ogarnąc od wczoraj..a Wy pędzicie jak szalone..
a ja siedze na necie i grzebię we wózkach i łóżeczkach i materacach, bo chcę zamówić..
Wózek zamówiłam..

i prośba o materac: bo te Hevea to są w opcji : hevea, medica lub aloe vera
???? i która opcja będzie najlepsza? może ktoś podpowiedziec..
już mnie nerwa łapie przy tym laptopie

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:14   #2443
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
A proszę Cię bardzo, chyba o tą chodzi http://allegro.pl/2w1-zwiewna-sukien...884667609.html
Kupujesz?

My zawsze w upały ustawiamy klimę tak, by temp. była znośna czyli kilka stopni mniej niż na dworze. Jakoś nie było z tym problemu, młody nigdy nie zachorował na szczęście.

Kinga a w górach z takim maluszkiem to co robiliście, chusta i spacery?? Bo z wózkiem to raczej cięzko tak wędrować??
Wstyd się przyznać, ale ja w górach byłam chyba raz na chwilę dosłownie Chciałabym pojechać, tylko nie wiem, jak wtedy zorganizować czas, żeby dziecku się nie nudziło. Bo nad morzem to wiadomo, łopatka, wiaderko i dziecka nie ma
Tak, o tą. Kupować nie kupuję - jeszcze ale myslę czy nada się na wesele, potrzebuję czegoś do karmienia odpowiedniego :P
tylko czy mi w takim fasonie będzie dobrze, eech...

My jeśli pojedziemy w góry to właśnie chusta dla małej, nosidło dla synka, spacery, brodzenie nad rzeką

Stary 2015-01-28, 11:15   #2444
majaa86
Zadomowienie

Aha i jest jeszcze materac wysokoelastyczny Airmax 3d z tej hevei ???

Stary 2015-01-28, 11:15   #2445
TienShan
Zakorzenienie

Scotasia ja stosowałam takie, które syn dostał od pediatry, nie wiem czy można bo ulotki nie miałam ale pomogły a z małą ok, wydaje mi się, że żadne nie zaszkodzą

Stary 2015-01-28, 11:20   #2446
scotasia
Wtajemniczenie

Majaa ja nie pomogę, mam zwykły kokos-gryka i się zastanawiam, czy powinnam go wymienić dla drugiego dziecka

Dzięki Tien, pomęczę gina w piątek w tym temacie. Bo lekarz rodzinny to mi już raz powiedział, że NIC nie można w ciąży

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:24   #2447
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kupujesz?

Dziewczyny czy któraś z Was stosowała jakieś krople do nosa w ciąży? Mozna coś? Zwariuję z takim zatkanym nosem.. Widziałam ostatnio jakieś krople Prenalen.. znacie, warto?
Dokładnie chusta i spacery - fajnie było

Maja ja mam hevea medica.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:26   #2448
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
Myszonka wowww

po konsultacjach doszłam do wniosku, że będzie potrzebny. Dostanę od koleżanki elektryczny z Medela co prawda wierzę, że będę sprawnie KP
Ale przezorny. .itd
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:26   #2449
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Cieszę się Mam nadzieję, że szybko się wkręcę w towarzystwo:P
Msię wdrożyć jak rozumiem w najczęstsze tematy wątkowe

Kupiłam wczoraj wózek Firmy Tako, model Jumper X, 3 w 1 z fotelikiem. Używany, ale w kapitalnym stanie (wygląda jak nowy) i jestem super zadowolona

A obiad miałam przepyszny Jeśli ktoś lubi to polecam papryki faszerowne farszem z wysmażonych pieczarek, wysmażonego mięska mielonego i brązowego ryżu gotowanego. Na górę trochę sera A do konsumpcji właściwej sos czosnkowy Pychhhaaaa
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
a to mój wózek
Witam nową mamcię Nieźle Ci poszło Widać, że nasza krew Nadasz się, nadasz

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Idę na ten bal i jak myślicie nadaje się ta sukienka??? http://pieknamama.pl/sukienka-ariana-18356.html
Obie sukienki b.ładne
My idziemy teraz w lutym na wesele i szukam raczej sukienki tego typu:

Cytat:
chyba z 10 minut lałam ze śmiechu aż mama wyszła zobaczyć czy wszystko ok a ja z batonem, posmarkana, popłakana, posikana ze śmiechu i z fioletowymi ustami po koktajlu borówkowo-bananowych typowa ciężarówa u szczytu obżarstwa
Nie chciałabyś wiedzieć jak widzi to moja wyobraźnia
Stary 2015-01-28, 11:30   #2450
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym w ogóle nie używała, sama załatwiłam sobie zatoki klimą i nie chcę żeby moje dziecko też się tak męczyło

Cytat:
Ja stosuję właśnie te prenalen i nawet niezłe są Zawsze przy chorych zatokach w pewnym momencie wszystko mi się blokowało, a teraz spływa już 2 tydzień

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:30   #2451
Santilia
Wtajemniczenie

http://gazetka.lidl.pl/e572e913-0a1a...eba/html5.html
lapcie! Fajne ubranka sa

My tez zdecydowaliśmy się na hevea medica.

Oo super ta sukienka! W lipcu mamy wesele,bede musiala nad czyms takim pomyslec..

M

Stary 2015-01-28, 11:31   #2452
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Plakac mi sie chce! Znow gardlo boli i mam mega katar! w przedszkolu i nie tylko jakis wirus panuje, grupy zdziesiatkowane, my tez wszystkie chore... chyba chce juz l4 jeszcze mala tak malo sie rusza dzisiaj
spróbuj na katar maść majerankową - mi b.dużo pomogła.
Kuruj się
Stary 2015-01-28, 11:32   #2453
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że kuzynke ponosi, bo ona 2 lata starsza ode mnie i ma 6letnie córki juz no i do najszczuplejszych to ona nigdy nie należała, a ja? Zawsze dość szczupła wysoka, bez dzieci, wyjechałam... No nie wiem, może źle kombinuje ale to wszystko co mi mówi od kiedy jestem w ciąży to zawsze na przekór mi jakby chciała mi dokopać :/
Nie przejmuj się. Ja to w ogóle zauważyłam, że niestety... ale milsi w ciąży są dla mnie mężczyźni. Kobiety tylko patrzą gdzie jakąś szpilę wbić.

Ja np. bardzo mało tyję w ciąży. Brzuszek dopiero ledwo co widać. Od mężczyzn słyszę, że super wyglądam, albo Tż-towi w pracy mówią, że ma fajną żonkę i ładnie w ciąży wygląda. A od kobiet? Już ostatnio małżowi powiedziałam, że jeszcze raz usłyszę jakieś hasło w stylu " Noooo jeszcze przytyjesz, że hoho zobaczysz" albo " Potem Cię podwójnie wysadzi na końcówce", albo " Nie ciesz się bo i tak do minimum 15 kg dobijesz", to kogoś zamorduję. Bo nie, nie każda kobieta MUSI przytyć minimum 15 kg... To zależy od wielu czynników... I takie gadanie mnie do szału doprowadza.

Tak samo jak w 5-tym miesiącu dalej nic nie było widać. To ciągle od "koleżanek" słuchałam, że za chuda jestem (taaaa.. 67kg na 165cm), albo, że coś jest nie tak, bo brzucha nie widać (to już w ogóle świetne podejście straszyc ciężarną).

Znowu teraz jak brzuszek już trochę widać, to miałam ostatnio nieprzyjemną sytuację w hipermarkecie. Byłam z Tż na zakupach, stoimy w kolejce, no i on pyta jak się czuję, czy wszystko ok, bo dużo chodziliśmy. Raz, że z wyglądu, dwa z naszej rozmowy jakaś starsza kobieta przed nami się zczaiła, że ja w ciąży. No i... z łapami do mojego brzucha ! Że ojojoj dzidzia będzie i jak się w ciąży czuję. Ja się odsunęłam i mówię, że dobrze, ale proszę mnie nie dotykać. To się "ofukała", że chyba się z dziecka nie cieszymy i niemiła jestem... Nosz kuźwa... Jedyną osobą poza mną (no i lekarzem:P), która dotyka mojego brzucha jest Tż. Tak ciężko to uszanować?

Uff... to się wygadałam

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
hello

ale miałam sen... Az sie z płaczem obudziłam
śniło mi się ze jakiś morderca był u nas w domu, wyrzucił Tobiego przez okno i zadźgał moja mamę, mnie tez dźgnął i w desperacji chciałam wyskoczyć przez okno i w tym momencie sie obudziłam, serce myślałam ze mi wyskoczy i sie poryczałam
no masakra jakaś ...

z miłych rzeczy to wylicytowałam wczoraj rampersa http://allegro.pl/ff-dresowy-rampers...020507324.html

Straszny sen

A rampersik śliczny
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Agnes, Mimi
Ja przez wczorajszą kłótnie mam zje... humor.
Nie ogarniam mojego męża, żałuje, że ten stolarz przyszedł... no bo po co, skoro mój facet i tak nie zamierza nic robić w kierunku poprawy wygody i zrobienia paru rzeczy dla Małej...
Mam nadzieję, że się dogadacie i wszystko będzie ok. Nie potrzeba Ci teraz smutku

Cytat:

Chwalę się spodniami dla mojego gwiazdora i półśpiochami
Jesteś dla mnie krawieckie guru WoW

Cytat:

Ja kupuję przed bo u mnie w rodzinie i mama i siostra po porodzie miały zapalenie piersi. I pomagało właśnie tylko ściąganie laktatorem i okłady z białej kapusty schłodzonej w lodówce.
Stary 2015-01-28, 11:35   #2454
majaa86
Zadomowienie

Scotasia, Kinga dzięki za wypowiedzi

Lucky ta sukienka ze zdjęcia fiu fiu..szałowa

Dzwoniłam do sklepu internetowego i rzeczywiście hevea medica chyba będzie najlepsza

Stary 2015-01-28, 11:39   #2455
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Tien, pomęczę gina w piątek w tym temacie. Bo lekarz rodzinny to mi już raz powiedział, że NIC nie można w ciąży
Aj bo rodzinni to się boją Na pewno inhalacje by Ci pomogły
A co do materaca to jeśli Twój synek nadal na nim śpi - kupiłabym nowy dla małej. Jednak ten już może być odkształcony

Stary 2015-01-28, 11:42   #2456
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
http://gazetka.lidl.pl/e572e913-0a1a...eba/html5.html
lapcie! Fajne ubranka sa

My tez zdecydowaliśmy się na hevea medica.

Oo super ta sukienka! W lipcu mamy wesele,bede musiala nad czyms takim pomyslec..
Już debatowałyśmy nad tą gazetką, baaa nawet listy zakupów już są porobione
Stary 2015-01-28, 11:46   #2457
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Już debatowałyśmy nad tą gazetką, baaa nawet listy zakupów już są porobione
Czyli nie doczytalam - poddalam sie

jade do sklepu, kurde nie mam pomyslu na obiad

M

Stary 2015-01-28, 11:59   #2458
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Kupujesz?

Ja uzywam prenalen glownie jak mam
przesuszony nos. Lekarz pozwolil mi przy ostrzejszym stanie Afrin. A jak mam otarcia to masc majerankowa

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Czyli nie doczytalam - poddalam sie

jade do sklepu, kurde nie mam pomyslu na obiad
Nawet ja sobie wybralam termometr dobra cene ma
Stary 2015-01-28, 12:05   #2459
majaa86
Zadomowienie

A dziewczyny jest jakiś ochraniacz wodoodporny na materac ? Czy decydować się na coś takiego?

Stary 2015-01-28, 12:11   #2460
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
A dziewczyny jest jakiś ochraniacz wodoodporny na materac ? Czy decydować się na coś takiego?
Z tego co wiem są jakies podklady pod przescieradlo. Ale nie wiem jak to sie spisuje. Moj tato uważa ze odparze dziecko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości