|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
-ist
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII
Cytat:
Trzy, ja też sobie dyskusji o torebce Loli nie przypominam, widocznie Lola nie jest dla nas tak ciekawym tematem, jakim najwyraźniej chciałaby być też Cię mocno ściskam, Lola!
|
|
|
|
|
#182 | |
|
now or never
|
Cytat:
https://www.youtube.com/user/FoodDrugAndCosmetics
|
|
#183 | |
|
-ist
|
Cytat:
)Nie wiem, skąd to przekonanie, że my nic nie robimy, tylko gryziemy paznokcie z zazdrości o torebkę (serio, TOREBKĘ, tutaj moje pytanie - jak smutnym trzeba być człowiekiem, żeby torebkę stawiać jako symbol walki między uciskanymi, wielce zamożnymi vlogerkami, a biedotą z wizażu, której nie stać na TOREBKĘ, i z tego powodu całe życie pluje jadem na posiadaczki owych). Jakkolwiek nie wydawałoby się to nierealne, my też mamy prace, szkoły, wykształcenie, rodziny, przyjaciół, hobby, czytamy książki. chodzimy do kina, teatru, filharmonii, dyskotek, uśmiechamy się do ludzi, jeździmy komunikacją miejską, mówimy "dzień dobry", nie siedzimy 24/7 na wizażu i nie piszemy tu non stop naszych żali. Zabawne jest też to, że nikt nie widzi, jak bronimy vlogerek, gdy ktoś wydaje na ich temat naprawdę niesprawiedliwe osądy i jak staramy się dusić w zarodku niektóre dyskusje, bo są nie na miejscu. Zawsze przypomina mi się w takich sytuacjach Ciasteczko (Dziewczyny, o co chodzi z Ciasteczkiem? Zbanowali mi wizażową wyszukiwarkę i gugla), która najpierw bez ogródek nazwała wizaż chlewem, a gdy chwilę później przytrafiło jej się naprawdę coś strasznego związanego z prawdziwym hejtem, to do kogo przyleciała z prośbą o pomoc i kto jej tej pomocy udzielił? No chlew właśnie. |
|
|
|
|
#184 | ||
|
Raczkowanie
|
On jest neutralny-żółty. Trochę żółci ma, ale nie za wiele. Zobacz swatche maca studio fix fluid nc15. Mają bardzo podobną ilość żółci. No i ostrzegam, utlenia się dosyć mocno na tłustej skórze.
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Selvan Czas edycji: 2015-01-28 o 08:58 |
||
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
...nie wiem, czy się śmiać, czy zapłakać.
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Mnie trochę zatrważa jak ktoś twierdzi, że gdyby wszyscy mieli po równo to by nie było tyle złego na świecie i ludzie by byli szczęśliwsi.
Ja tak zinterpretowałam jej wypowiedź. Może błędnie. (Może za dużo nauki i za mało snu przed sesją) |
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie trochę zatrważa, że ludzie nie rozumieją różnic i zależności między ustrojami. Pewnie to kwestia ignorancji-takie wrzucanie wszystkiego do wora KOMUNA. Krytyka kapitalizmu nie musi oznaczać od razu komunizmu. Trudno mi zrozumieć, dlaczego to słowo zastępuje ludziom kilka innych pojęć, nie mających nic wspólnego z reżimem. Idąc takim tokiem myślenia i biorąc moje poglądy pod uwagę, można stwierdzić, że jestem komuchem. To naprawdę jest dużo bardziej skomplikowane.
|
|
|
|
#189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To samo mam odnoście oliwek i bananów. I tak na zakończenie, są to dietetycy z Centrum Leczenia Otyłości ![]() Dla mnie Lola sama zaprzecza sobie w tym filmie. Najpierw mówi że pochodzi z dobrze sytuowanej rodziny, a później że na wszystko zapracowała sama....ale prawda jest taka, że gdyby urodziła się w ubogiej rodzinie to zapewne ciężko by było jej iść na studia, i potem znaleźć dobrą pracę. Nie obchodzą mnie w ogóle jej pieniądze, skąd je ma, ale denerwuje mnie okrutnie ostatnio ta dyskusja o posiadanych markach etc. Ja po prostu nie zapłaciłabym za torebkę 1000 zł czy więcej. Wolałabym już gdzieś zabrać rodzinę czy dzieci Sama pracuję od liceum, sama opłacałam sobie studia, pracowałam za biurkiem przez 6 lat by po urodzeniu syna rzucić to wszystko i założyć własną firmę by robić to co kocham. I widzę że ludzi bardziej drażni właśnie to że moja pasja stała się pracą, a nie to że na tym zarabiam..... |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Wieje sandałem
|
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Smutne i trochę przerażające jest, że trzeba samemu posiadać sporą wiedzę na temat żywienia i leczenia, żeby wybrać odpowiednich dietetyków i lekarzy. A tak wierzymy, że każda osoba z tytułem chce i potrafi pomóc. Ale jakby wszyscy się doszkalali we własnym zakresie, biznes by się nie kręcił
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=5dqo5ljsals
Goss i co zrobic, zeby podklad m. in. nie ciemnial - ogolnie zakonczenie jego ostatnich porad dotyczacych nakladania podkladu, aby wygladal absolutely flawless :p
|
|
#195 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez
![]() Przy okazji - sprawdzil sie u Was patent mieszania podkladu z kropla olejku? U mnie chyba nie :/ (Bourjois HM + olejek marula)
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a najlepiej w ogóle.We wtorek (5.02) jestem umówiona w innym miejscu, aż jestem ciekawa co mi tam powiedzą
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#200 | |
|
Karo
|
Cytat:
|
|
#201 | |
|
Czekoladożerca
|
Cytat:
Więcej dyskusji toczyło się wokół markowych toreb (tak jak ostatnio o LV u CMB) niż o samej jutuberce. Ale ważne, że w filmiku powiedziała, że na wizażu o niej piszą ![]() ![]() Teraz każda jej "fanka" tu wpada w poszukiwaniach. Ale tak serio to było mega, mega dawno i że ona pamięta, że tu o niej wspominano |
|
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Goss, jak nie Goss. Wygląda na zaszczutego, zagubionego chłopca. Głos inny, intonacja, energia. Aż mam ochotę go przytulić. Wygląda na to, że przeszedł jakąś drogę w nabieraniu pewności siebie. Kibicuję mu nawet mocniej teraz. |
|
|
|
|
#203 | |
|
Kociara
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#204 |
|
Czekoladożerca
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#207 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i oczywiście LEWAK Edytowane przez Cattivo Czas edycji: 2015-01-28 o 12:34 |
|||
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
była dyskusja o różowym Korsie, ale czytanie ze zrozumieniem raczej nie jest Loli mocną stroną
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post46926838 |
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Lampki na łóżku
![]() |
|
|
|
#210 |
|
Konto usunięte
|
KasiuD, poleciałaś... Aż przecinki pogubiłaś.
Ale mnie denerwują takie filozoficzne pierdy, w kontekście zwykłego siedzenia na forum. Tak samo ja mogę powiedzieć, że mają nudne życie i nie mają co robić, bo nagrywają filmiki o kosmetykach. No i co z tego? Ludzie się rejestrują, bo po prostu lubią pisać, poznawać poglądy szerszej grupy osób, mają jakąś wiedzę, doświadczenia i chcą się gdzieś tym podzielić. Tak samo na YT - dziewczyna uważa, że ma smykałkę do makijażu, a jej recenzje mogą być pomocne i potrzebne, to zakłada kanał. Co jest lepsze/gorsze od drugiego? Śmieszy mnie demonizowanie tego wątku, jakby to było najbardziej piekielne i sadystyczne miejsce w całym internecie. Prawie nikt nie dostrzega, że pada tutaj wiele miłych słów i pochwał, nowe nagrywające są witane i otrzymują konkretne wskazówki, aby ich kanał stał się lepszy. Każdy ma swoje sympatie i antypatie, jak to w życiu. Nie krytykujemy wszystkiego i wszystkich... Czy nikt tego nie dostrzega? A największy raban podnoszą te, co mają najwięcej za uszami i przeszkadza im to, że piszemy prawdę. Albo dziewczyny, których nikt nie zna, a chcą się wybić na naszym fejmieJa bardzo się cieszę, że istnieje takie miejsce w internecie, przynajmniej nie jesteśmy tępymi owieczkami, dającymi się nabić w butelkę sponsorowanymi filmikami. Żenująca jest ta wysoka samoocena youtuberek - one są piękne, wspaniałe, prawe i wszystko zawdzięczają swojej ciężkiej pracy, a Ty to jesteś gruba, brzydka, zawistna i jesz najtańsze czipsy, bo na inne cię nie stać i masz na brodzie tłuszcz od faworków. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

)oraz, choć może trudno w to uwierzyć czasami, nauki. Ludzie plotkuja o tych którym zazdroszczą chcąc 'nauczyć' się jak zdobyć to co oni mają. Jest to ewolucyjnie bardzo ważną częścią naszej natury - podobnie jak klamanie. Szkoda tylko ze plotkujac o innych ludzie często dochodza do mylnych wnioskow. W kwestii pieniędzy to myślę że ludzie często wolą myśleć że pieniądze innym łatwo przyszły niż zmierzyć się z prawdą, że jak na wiele innych ważnych rzeczy w życiu, i na nie trzeba najczęściej ciężko zapracować i ci bogaci inni tak właśnie zrobili. Jednocześnie myślę że warto podkreślić iz ludziom ogólnie bardzo często trudno pogodzić sie z faktem ze równie ciężka praca w różnych zawodach nie zawsze wiąże się z tak samo wysokim wynagrodzeniem - np. ceniony neurochirurg zarabia nieporównywalnie mniej niż gwiazda koszykówki NBA mimo ze oboje mają wyjątkowe zdolności i ciężko pracują. Najwięcej zgorzknienia i zawiści z powodu wysokich zarobków innych jest naturalnie w krajach gdzie sa najwieksze rozbieżności w zarobkach obywateli (

Dopiero wczoraj do Was dołączyłam i mam pytanie. To jak to jest koło 500 postów i w tedy nowy wątek jest otwierany ?
)
)

A największy raban podnoszą te, co mają najwięcej za uszami i przeszkadza im to, że piszemy prawdę. Albo dziewczyny, których nikt nie zna, a chcą się wybić na naszym fejmie