Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 08:07   #181
kustraczek
-ist

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Na koniec dnia pozwolę sobie jeszcze przekopiować komentarz Kasi D.:
"Kasia D1 godzinę temu
Lolu! Niejako na pocieszenie powiem Ci że najnowsze badania naukowe pokazują że plotkowanie jako zajęcie towarzyskie ma u ludzi dwie podstawowe funkcje - wzmacnianie więzi społecznych (nie inaczej jak iskanie u małp )oraz, choć może trudno w to uwierzyć czasami, nauki. Ludzie plotkuja o tych którym zazdroszczą chcąc 'nauczyć' się jak zdobyć to co oni mają. Jest to ewolucyjnie bardzo ważną częścią naszej natury - podobnie jak klamanie. Szkoda tylko ze plotkujac o innych ludzie często dochodza do mylnych wnioskow. W kwestii pieniędzy to myślę że ludzie często wolą myśleć że pieniądze innym łatwo przyszły niż zmierzyć się z prawdą, że jak na wiele innych ważnych rzeczy w życiu, i na nie trzeba najczęściej ciężko zapracować i ci bogaci inni tak właśnie zrobili. Jednocześnie myślę że warto podkreślić iz ludziom ogólnie bardzo często trudno pogodzić sie z faktem ze równie ciężka praca w różnych zawodach nie zawsze wiąże się z tak samo wysokim wynagrodzeniem - np. ceniony neurochirurg zarabia nieporównywalnie mniej niż gwiazda koszykówki NBA mimo ze oboje mają wyjątkowe zdolności i ciężko pracują. Najwięcej zgorzknienia i zawiści z powodu wysokich zarobków innych jest naturalnie w krajach gdzie sa najwieksze rozbieżności w zarobkach obywateli (m.in. w PL). Ludzi boli, co łatwo zrozumieć, ze za tak samo ciężką pracę są mniej wynagradzani niz inni a niestety tak często jest gdyż to koniunktura zawodów czy rynek w dużym stopniu wyznacza poziom zarobków w kapitalizmie a nie tylko to ile i jak ciężko pracujemy. Z drugiej strony, wiele zawodów w których nie ma gornej granicy zarobków jest otwarta dla wszystkich i każdy może spróbować swoich sił (np . pisarstwo czy aktorstwo) jeśli mu zależy na wysokich zarobkach. Niemniej warto zaznaczyc ze w krajach w których sa małe rozbieżności w zarobkach (np. w Szwajcarii a chyba również w Danii na przykład ) wszyscy obywatele czują się i funkcjonują psychicznie lepiej, i ci bogatsi i ci biedniejsi. Kapitalizm - z racji pewnej wpisanej w niego niesprawiedliwości dziejowej - niespecjalnie służy ludzkiej psychice. Ściskam Cię mocno! "

Szkoda, że KasiaD nie poczytała również nawet nie takich najnowszych badań naukowych z dziedziny socjoekonomiki i nie wie, że to nie "ciężką pracą ludzie się bogacą" (kupna torebki za 2000 czy tam ile nie uważam za bogactwo), to raz. Dwa, psychologia wiele mogłaby powiedzieć o tonie głosu i gestykulacji Kasi, mam nadzieję, że tego też jest tak świadoma.
Trzy, ja też sobie dyskusji o torebce Loli nie przypominam, widocznie Lola nie jest dla nas tak ciekawym tematem, jakim najwyraźniej chciałaby być też Cię mocno ściskam, Lola!
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 08:17   #182
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Nike04 Pokaż wiadomość
Witam Kobitki Dopiero wczoraj do Was dołączyłam i mam pytanie. To jak to jest koło 500 postów i w tedy nowy wątek jest otwierany ?
5000

Cytat:
Napisane przez Nike04 Pokaż wiadomość
FDAC ??? Kto to co to ?
https://www.youtube.com/user/FoodDrugAndCosmetics
Stary 2015-01-28, 08:24   #183
kustraczek
-ist

Cytat:
Przesłuchałam. Pewnie niektórzy lubią takie motywacyjne gadki (podobno Panna Joanna nie narzeka na popularność swoich filmów z mądrościami na każdy temat). Ja nie jestem fanką. Uważam też, że można było to zmieścić w 5 minutach, nie rozwlekać na 17. Poza powtarzanymi kilka razy oczywistymi oczywistościami, niewiele tam jakiejś treści.

Szczerze mówiąc nie pamiętam tej "zagorzałej dyskusji, jaką wywołał jej film z torebką". Może to już było jakiś czas temu, może w niej nie uczestniczyłam. Nie rozumiem natomiast zupełnie tego wartościowania, co ktoś robi w swoich wolnych chwilach: w swoim domu, w przerwie w pracy, w czasie stanie w kolejce, w korku czy w czasie picia kawy. Powiedziała, że nie rozumie tych hejterów, którzy piszą gdzieś długie wypowiedzi, składają je w poprawne zdania, potem odpowiadają innym, wszystko jest przemyślane, czyli musieli spędzić nad tym sporo czasu, który można spożytkować na coś rozwijającego. Ja z kolei nie rozumiem, dlaczego wrzucanie na instagram swoich selfików, układanie za każdym razem obiadu do zdjęcia, pokazywanie każdej nowej bluzki, odpowiadanie na komentarze fanek jest lepsze? I pod jakim względem bardziej rozwijające? Lola ma mało widzów, kanał jest więc dla niej nadal hobby, przyjemnością, nie pracą. Dla mnie przyjemnością jest wymiana wiadomości z Munką, Kustraczkiem, Hadilan, Czoherem i innymi użytkownikami forum i to nie znaczy, że jestem leniem, nieudacznikiem, nie stać mnie na torebkę i czegokolwiek komukolwiek zazdroszczę.
Zgadzam się w całej rozciągłości (i dziękuję )
Nie wiem, skąd to przekonanie, że my nic nie robimy, tylko gryziemy paznokcie z zazdrości o torebkę (serio, TOREBKĘ, tutaj moje pytanie - jak smutnym trzeba być człowiekiem, żeby torebkę stawiać jako symbol walki między uciskanymi, wielce zamożnymi vlogerkami, a biedotą z wizażu, której nie stać na TOREBKĘ, i z tego powodu całe życie pluje jadem na posiadaczki owych).
Jakkolwiek nie wydawałoby się to nierealne, my też mamy prace, szkoły, wykształcenie, rodziny, przyjaciół, hobby, czytamy książki. chodzimy do kina, teatru, filharmonii, dyskotek, uśmiechamy się do ludzi, jeździmy komunikacją miejską, mówimy "dzień dobry", nie siedzimy 24/7 na wizażu i nie piszemy tu non stop naszych żali.
Zabawne jest też to, że nikt nie widzi, jak bronimy vlogerek, gdy ktoś wydaje na ich temat naprawdę niesprawiedliwe osądy i jak staramy się dusić w zarodku niektóre dyskusje, bo są nie na miejscu. Zawsze przypomina mi się w takich sytuacjach Ciasteczko (Dziewczyny, o co chodzi z Ciasteczkiem? Zbanowali mi wizażową wyszukiwarkę i gugla), która najpierw bez ogródek nazwała wizaż chlewem, a gdy chwilę później przytrafiło jej się naprawdę coś strasznego związanego z prawdziwym hejtem, to do kogo przyleciała z prośbą o pomoc i kto jej tej pomocy udzielił? No chlew właśnie.
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 08:54   #184
Selvan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adamantium01 Pokaż wiadomość
Selvan a pamiętasz czy miał żółte tony?
On jest neutralny-żółty. Trochę żółci ma, ale nie za wiele. Zobacz swatche maca studio fix fluid nc15. Mają bardzo podobną ilość żółci. No i ostrzegam, utlenia się dosyć mocno na tłustej skórze.

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
Na czarnej liście o odżywianiu jest z kolei Nat Stan, foodandfitness, mayathebee i jej chłopak, kierunek zdrowie. Naprawdę nie warto ufać komuś w kwestii diety tylko dlatego, że mówi pewnie i zdaniami złożonymi, a to co mówi wydaje się logiczne. Szczególnie kiedy chodzi nie o pryszcze, a zdrowie. Jeszcze pół biedy, jeśli ktoś ma tylko kilka kilo do zrzucenia i/albo jest zupełnie zdrowy. Ale jeżeli ma lub kiedykolwiek miał nadwagę albo jakiekolwiek problemy zdrowotne (np. hormonalne) polecam gorąco omijać szerokim łukiem te kanały od strony wiedzy o żywieniu (bo nie mówię, że całe są bezwartościowe).

foodandfitness to już w ogóle mi jest żal, bo mówi, że żywienie i weganizm jest jej największą pasją. Nie wiem czy bardziej mnie to przeraża, czy żenuje.
Dlaczego? Jesteś przeciwna niskotłuszczowemu weganizmowi, diecie 80-10-10?

Cytat:
Na koniec dnia pozwolę sobie jeszcze przekopiować komentarz Kasi D.:
"Kasia D1 godzinę temu
Lolu! Niejako na pocieszenie powiem Ci że najnowsze badania naukowe pokazują że plotkowanie jako zajęcie towarzyskie ma u ludzi dwie podstawowe funkcje - wzmacnianie więzi społecznych (nie inaczej jak iskanie u małp)oraz, choć może trudno w to uwierzyć czasami, nauki. Ludzie plotkuja o tych którym zazdroszczą chcąc 'nauczyć' się jak zdobyć to co oni mają. Jest to ewolucyjnie bardzo ważną częścią naszej natury - podobnie jak klamanie. Szkoda tylko ze plotkujac o innych ludzie często dochodza do mylnych wnioskow. W kwestii pieniędzy to myślę że ludzie często wolą myśleć że pieniądze innym łatwo przyszły niż zmierzyć się z prawdą, że jak na wiele innych ważnych rzeczy w życiu, i na nie trzeba najczęściej ciężko zapracować i ci bogaci inni tak właśnie zrobili. Jednocześnie myślę że warto podkreślić iz ludziom ogólnie bardzo często trudno pogodzić sie z faktem ze równie ciężka praca w różnych zawodach nie zawsze wiąże się z tak samo wysokim wynagrodzeniem - np. ceniony neurochirurg zarabia nieporównywalnie mniej niż gwiazda koszykówki NBA mimo ze oboje mają wyjątkowe zdolności i ciężko pracują. Najwięcej zgorzknienia i zawiści z powodu wysokich zarobków innych jest naturalnie w krajach gdzie sa najwieksze rozbieżności w zarobkach obywateli (m.in. w PL). Ludzi boli, co łatwo zrozumieć, ze za tak samo ciężką pracę są mniej wynagradzani niz inni a niestety tak często jest gdyż to koniunktura zawodów czy rynek w dużym stopniu wyznacza poziom zarobków w kapitalizmie a nie tylko to ile i jak ciężko pracujemy. Z drugiej strony, wiele zawodów w których nie ma gornej granicy zarobków jest otwarta dla wszystkich i każdy może spróbować swoich sił (np . pisarstwo czy aktorstwo) jeśli mu zależy na wysokich zarobkach. Niemniej warto zaznaczyc ze w krajach w których sa małe rozbieżności w zarobkach (np. w Szwajcarii a chyba również w Danii na przykład ) wszyscy obywatele czują się i funkcjonują psychicznie lepiej, i ci bogatsi i ci biedniejsi. Kapitalizm - z racji pewnej wpisanej w niego niesprawiedliwości dziejowej - niespecjalnie służy ludzkiej psychice. Ściskam Cię mocno! "
Oglądałam ją czasami, ale komunistycznych poglądów nie potrafię zdzierżyć.

Edytowane przez Selvan
Czas edycji: 2015-01-28 o 08:58
Selvan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:08   #185
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Zgadzam się w całej rozciągłości (i dziękuję )
Nie wiem, skąd to przekonanie, że my nic nie robimy, tylko gryziemy paznokcie z zazdrości o torebkę (serio, TOREBKĘ, tutaj moje pytanie - jak smutnym trzeba być człowiekiem, żeby torebkę stawiać jako symbol walki między uciskanymi, wielce zamożnymi vlogerkami, a biedotą z wizażu, której nie stać na TOREBKĘ, i z tego powodu całe życie pluje jadem na posiadaczki owych).
Jakkolwiek nie wydawałoby się to nierealne, my też mamy prace, szkoły, wykształcenie, rodziny, przyjaciół, hobby, czytamy książki. chodzimy do kina, teatru, filharmonii, dyskotek, uśmiechamy się do ludzi, jeździmy komunikacją miejską, mówimy "dzień dobry", nie siedzimy 24/7 na wizażu i nie piszemy tu non stop naszych żali.
Zabawne jest też to, że nikt nie widzi, jak bronimy vlogerek, gdy ktoś wydaje na ich temat naprawdę niesprawiedliwe osądy i jak staramy się dusić w zarodku niektóre dyskusje, bo są nie na miejscu. Zawsze przypomina mi się w takich sytuacjach Ciasteczko (Dziewczyny, o co chodzi z Ciasteczkiem? Zbanowali mi wizażową wyszukiwarkę i gugla), która najpierw bez ogródek nazwała wizaż chlewem, a gdy chwilę później przytrafiło jej się naprawdę coś strasznego związanego z prawdziwym hejtem, to do kogo przyleciała z prośbą o pomoc i kto jej tej pomocy udzielił? No chlew właśnie.
Obawiam się, że kłania się tutaj czytanie bez zrozumienia i brak chęci wyniesienia z dyskusji czegoś więcej, niż połechtania ego. No bo przecież każdy komentarz wyższy w przekazie od: "Ale ślicznie wyglądasz, jak modelka" (sorry za przecinek) wymaga pewnego zastanowienia się. A po co się zastanawiać, lepiej zrzucać wszystko na ten słynny hejt. Albo rasizm (nie mozna już nie lubić osoby o innym kolorze skóry tak po prostu, musi to być sprawa rasowa). Najwięksi hejterzy jakich widziałam na tym forum, to ci którzy przyszli bronić uciemiężenia vlogerek.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:32   #186
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
[COLOR="silver"]
Oglądałam ją czasami, ale komunistycznych poglądów nie potrafię zdzierżyć.
...nie wiem, czy się śmiać, czy zapłakać.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:34   #187
Selvan
Raczkowanie

Mnie trochę zatrważa jak ktoś twierdzi, że gdyby wszyscy mieli po równo to by nie było tyle złego na świecie i ludzie by byli szczęśliwsi.
Ja tak zinterpretowałam jej wypowiedź. Może błędnie. (Może za dużo nauki i za mało snu przed sesją)
Selvan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:42   #188
Munkaa
Zakorzenienie

A mnie trochę zatrważa, że ludzie nie rozumieją różnic i zależności między ustrojami. Pewnie to kwestia ignorancji-takie wrzucanie wszystkiego do wora KOMUNA. Krytyka kapitalizmu nie musi oznaczać od razu komunizmu. Trudno mi zrozumieć, dlaczego to słowo zastępuje ludziom kilka innych pojęć, nie mających nic wspólnego z reżimem. Idąc takim tokiem myślenia i biorąc moje poglądy pod uwagę, można stwierdzić, że jestem komuchem. To naprawdę jest dużo bardziej skomplikowane.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:07   #189
Amerie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
a i owszem. uważam, że nie ma zdrowszego warzywa. zrezygnowałabym z takiego niekompetentnego dietetyka. serio...
Nie napisałam że dietetyk powiedział że jest niezdrowe, tylko tłuste.
To samo mam odnoście oliwek i bananów.
I tak na zakończenie, są to dietetycy z Centrum Leczenia Otyłości

Dla mnie Lola sama zaprzecza sobie w tym filmie. Najpierw mówi że pochodzi z dobrze sytuowanej rodziny, a później że na wszystko zapracowała sama....ale prawda jest taka, że gdyby urodziła się w ubogiej rodzinie to zapewne ciężko by było jej iść na studia, i potem znaleźć dobrą pracę. Nie obchodzą mnie w ogóle jej pieniądze, skąd je ma, ale denerwuje mnie okrutnie ostatnio ta dyskusja o posiadanych markach etc. Ja po prostu nie zapłaciłabym za torebkę 1000 zł czy więcej. Wolałabym już gdzieś zabrać rodzinę czy dzieci
Sama pracuję od liceum, sama opłacałam sobie studia, pracowałam za biurkiem przez 6 lat by po urodzeniu syna rzucić to wszystko i założyć własną firmę by robić to co kocham. I widzę że ludzi bardziej drażni właśnie to że moja pasja stała się pracą, a nie to że na tym zarabiam.....
Amerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:23   #190
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Mnie to zastrzeliło w kompletnie innym sensie... Nie rozumiem sensu vlogów, które równie dobrze mogę sobie nagrać sama, w domu... Jem kanapki z pasztetem, siedzę przed komputerem, siedzę na korytarzu, idę gdzieś, idę do koleżanek, o przyszła paczka i spadł śnieg! - w telegraficznym skrócie.
Ekhem...
Myślałam, po tych wszystkich słowach zachwytu i tęsknoty, że Gabi naprawdę pokazuje coś interesującego, a nawet oryginalnego. Naprawdę lubicie oglądać jak ktoś je kanapki z pasztetem, ogórkiem i ogląda serial?
Ja ogolnie vlogów w ogole nie oglądam, tylko testy kosmetykow. Ale ten pasztet mnie tak rozbawil, że obejrzalam do konca
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:52   #191
WizazankaLublinianka
Rozeznanie

Wieje sandałem

WizazankaLublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:17   #192
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amerie Pokaż wiadomość
Nie napisałam że dietetyk powiedział że jest niezdrowe, tylko tłuste.
To samo mam odnoście oliwek i bananów.
I tak na zakończenie, są to dietetycy z Centrum Leczenia Otyłości
Na jedno wychodzi. Mówiąc, żeby jeść raz w tygodniu- bo tłuste, propaguje myślenie o tłuszczach jako o czymś złym.
Smutne i trochę przerażające jest, że trzeba samemu posiadać sporą wiedzę na temat żywienia i leczenia, żeby wybrać odpowiednich dietetyków i lekarzy. A tak wierzymy, że każda osoba z tytułem chce i potrafi pomóc. Ale jakby wszyscy się doszkalali we własnym zakresie, biznes by się nie kręcił
Stary 2015-01-28, 11:23   #193
201607131028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
A mnie trochę zatrważa, że ludzie nie rozumieją różnic i zależności między ustrojami. Pewnie to kwestia ignorancji-takie wrzucanie wszystkiego do wora KOMUNA. Krytyka kapitalizmu nie musi oznaczać od razu komunizmu. Trudno mi zrozumieć, dlaczego to słowo zastępuje ludziom kilka innych pojęć, nie mających nic wspólnego z reżimem. Idąc takim tokiem myślenia i biorąc moje poglądy pod uwagę, można stwierdzić, że jestem komuchem. To naprawdę jest dużo bardziej skomplikowane.
To prawda. Potwierdza ekspert - jestę politologię
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 11:52   #194
stotek
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=5dqo5ljsals
Goss i co zrobic, zeby podklad m. in. nie ciemnial - ogolnie zakonczenie jego ostatnich porad dotyczacych nakladania podkladu, aby wygladal absolutely flawless :p
Stary 2015-01-28, 12:00   #195
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Szkoda, że KasiaD nie poczytała również nawet nie takich najnowszych badań naukowych z dziedziny socjoekonomiki i nie wie, że to nie "ciężką pracą ludzie się bogacą" (kupna torebki za 2000 czy tam ile nie uważam za bogactwo), to raz. Dwa, psychologia wiele mogłaby powiedzieć o tonie głosu i gestykulacji Kasi, mam nadzieję, że tego też jest tak świadoma.
Trzy, ja też sobie dyskusji o torebce Loli nie przypominam, widocznie Lola nie jest dla nas tak ciekawym tematem, jakim najwyraźniej chciałaby być też Cię mocno ściskam, Lola!
tak sobie myślałam, może to dyskusja o Loli była np. na wątku Korsowym? Bo serio, nie przypominam sobie tutaj o niej żadnej takiej rozmowy
Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=5dqo5ljsals
Goss i co zrobic, zeby podklad m. in. nie ciemnial - ogolnie zakonczenie jego ostatnich porad dotyczacych nakladania podkladu, aby wygladal absolutely flawless :p
uwielbiam jego "this tip is amazing"
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:02   #196
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Ja tez

Przy okazji - sprawdzil sie u Was patent mieszania podkladu z kropla olejku? U mnie chyba nie :/ (Bourjois HM + olejek marula)
Stary 2015-01-28, 12:02   #197
Amerie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Na jedno wychodzi. Mówiąc, żeby jeść raz w tygodniu- bo tłuste, propaguje myślenie o tłuszczach jako o czymś złym.
Smutne i trochę przerażające jest, że trzeba samemu posiadać sporą wiedzę na temat żywienia i leczenia, żeby wybrać odpowiednich dietetyków i lekarzy. A tak wierzymy, że każda osoba z tytułem chce i potrafi pomóc. Ale jakby wszyscy się doszkalali we własnym zakresie, biznes by się nie kręcił
Ja jem raz w tygodniu, dietetyk kazał mi jeść max raz w miesiącu a najlepiej w ogóle.
We wtorek (5.02) jestem umówiona w innym miejscu, aż jestem ciekawa co mi tam powiedzą
Amerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:05   #198
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:

We wtorek (5.02) jestem umówiona w innym miejscu, aż jestem ciekawa co mi tam powiedzą

na wejściu zadaj tam pytanie kontrolne "co Pan/-i myśli o awokado?"
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:13   #199
starliv
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bzimbziam Pokaż wiadomość

właśnie ja dostałam do tego żelu próbkę kremu

ten żel był/jest dla was tak samo wydajny jak niby tonik jest?
A skąd zamawiałaś? Żelu mam zdecydowanie mniej od toniku, tak swoją drogą te kosmetyki mają do bani dozowanie, więc to jest cud, że tylko niecałą 1/3 butelki toniku zużyłam po dwóch miesiącach używania. Żelem też myję dekolt, ramiona i plecy więc może dlatego zużyłam drugie tyle co toniku.

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość

wiesz co, miałam próbkę tego kremu i posmarowałam się nim raz i nigdy wiecej, never! Zostawia tak okropną, lepką warstwę że poduszka się do twarzy klei jakieś 2 po posmarowaniu
To podziękuję, pozostanę przy moich olejkach
starliv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:14   #200
Adamantium01
Karo

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
On jest neutralny-żółty. Trochę żółci ma, ale nie za wiele. Zobacz swatche maca studio fix fluid nc15. Mają bardzo podobną ilość żółci. No i ostrzegam, utlenia się dosyć mocno na tłustej skórze.

.

Adamantium01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:21   #201
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
tak sobie myślałam, może to dyskusja o Loli była np. na wątku Korsowym? Bo serio, nie przypominam sobie tutaj o niej żadnej takiej rozmowy

Nie oglądam Loli, ale kojarzę jej różową torebkę. Coś tutaj było, ale jak zwykle w kwestii drogich torebek, a nie skąd ona ma na nią kasę, itp.
Więcej dyskusji toczyło się wokół markowych toreb (tak jak ostatnio o LV u CMB) niż o samej jutuberce. Ale ważne, że w filmiku powiedziała, że na wizażu o niej piszą
Teraz każda jej "fanka" tu wpada w poszukiwaniach.
Ale tak serio to było mega, mega dawno i że ona pamięta, że tu o niej wspominano musi to ją mocno boleć.
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:25   #202
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:

Przypadkiem trafiłam na ten film Gossa:

Goss, jak nie Goss. Wygląda na zaszczutego, zagubionego chłopca. Głos inny, intonacja, energia. Aż mam ochotę go przytulić. Wygląda na to, że przeszedł jakąś drogę w nabieraniu pewności siebie. Kibicuję mu nawet mocniej teraz.
Stary 2015-01-28, 12:25   #203
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez koainka_ Pokaż wiadomość
Nie oglądam Loli, ale kojarzę jej różową torebkę. Coś tutaj było, ale jak zwykle w kwestii drogich torebek, a nie skąd ona ma na nią kasę, itp.
Więcej dyskusji toczyło się wokół markowych toreb (tak jak ostatnio o LV u CMB) niż o samej jutuberce. Ale ważne, że w filmiku powiedziała, że na wizażu o niej piszą
Teraz każda jej "fanka" tu wpada w poszukiwaniach.
Ale tak serio to było mega, mega dawno i że ona pamięta, że tu o niej wspominano musi to ją mocno boleć.
albo odwrotnie - powód do dumy
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:31   #204
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
albo odwrotnie - powód do dumy
Tak i tylko udaje takie oburzenie
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:31   #205
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Joy wraca
http://instagram.com/p/yXx_wYsZST/?modal=true
Stary 2015-01-28, 12:32   #206
201607131028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
nie znaleziono strony
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:33   #207
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jem raz w tygodniu, dietetyk kazał mi jeść max raz w miesiącu a najlepiej w ogóle.
Takiego dietetyka o kant d... rozbić. Ok, całe awokado codziennie to za dużo (bo lepiej mieć kilka różnych źródeł), ale już dwa-trzy tygodniowo to dobra częstotliwość. Kobiety potrzebują sporo tłuszczów w diecie (przynajmniej 1,2 g na kg masy ciała). Powiedz mi więc, jakie inne ich źródła zaleca Twój dietetyk? Skoro oliwki też są niedobre. Awokado jest jednym z najlepszych źródeł tłuszczu.

Cytat:
Napisane przez princesa89 Pokaż wiadomość
Rozumiem bo myślałam że może chodzi o weganizm bo wiele osób krytykuje ten sposób odżywiania. Ja weganką nie jestem ale oglądam filmiki osób które wymieniasz i uważam ich diety w większości za dobre i zbilansowane. I sądzę, że osoba otyła przechodząc np. na dietę wegańską albo po prostu rezygnując z przetworzonego jedzenia, soli, cukrów i wprowadzając do diety duże ilości warzyw, owców, zbóż to spokojnie i zdrowo by schudła.
Chudnie się od tego ile się je, a nie co. Zresztą z owocami też bym uważała, bo to również sam cukier. Czy zjesz 3000 kcal w czekoladzie czy w bananach, i tak przytyjesz.

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość

No i oczywiście LEWAK

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2015-01-28 o 12:34
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:52   #208
patisia123
Zakorzenienie

była dyskusja o różowym Korsie, ale czytanie ze zrozumieniem raczej nie jest Loli mocną stroną

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post46926838
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:56   #209
WizazankaLublinianka
Rozeznanie

Lampki na łóżku

WizazankaLublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:56   #210
201703241651
Konto usunięte

KasiuD, poleciałaś... Aż przecinki pogubiłaś.

Ale mnie denerwują takie filozoficzne pierdy, w kontekście zwykłego siedzenia na forum.
Tak samo ja mogę powiedzieć, że mają nudne życie i nie mają co robić, bo nagrywają filmiki o kosmetykach. No i co z tego?
Ludzie się rejestrują, bo po prostu lubią pisać, poznawać poglądy szerszej grupy osób, mają jakąś wiedzę, doświadczenia i chcą się gdzieś tym podzielić. Tak samo na YT - dziewczyna uważa, że ma smykałkę do makijażu, a jej recenzje mogą być pomocne i potrzebne, to zakłada kanał. Co jest lepsze/gorsze od drugiego?

Śmieszy mnie demonizowanie tego wątku, jakby to było najbardziej piekielne i sadystyczne miejsce w całym internecie. Prawie nikt nie dostrzega, że pada tutaj wiele miłych słów i pochwał, nowe nagrywające są witane i otrzymują konkretne wskazówki, aby ich kanał stał się lepszy. Każdy ma swoje sympatie i antypatie, jak to w życiu. Nie krytykujemy wszystkiego i wszystkich... Czy nikt tego nie dostrzega? A największy raban podnoszą te, co mają najwięcej za uszami i przeszkadza im to, że piszemy prawdę. Albo dziewczyny, których nikt nie zna, a chcą się wybić na naszym fejmie - niestety Lola, to Ty.
Ja bardzo się cieszę, że istnieje takie miejsce w internecie, przynajmniej nie jesteśmy tępymi owieczkami, dającymi się nabić w butelkę sponsorowanymi filmikami.

Żenująca jest ta wysoka samoocena youtuberek - one są piękne, wspaniałe, prawe i wszystko zawdzięczają swojej ciężkiej pracy, a Ty to jesteś gruba, brzydka, zawistna i jesz najtańsze czipsy, bo na inne cię nie stać i masz na brodzie tłuszcz od faworków.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości