|
|
#2761 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: wieczny bałagan w domu
Cytat:
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;49954549]Świeczka w nietypowym dla niej miejscu + moje roztargnienie = wosk na kocu...
Da się to jakoś usunąć? Nie wygląda tragicznie, bo to tylko kilka kropel, ale i tak byłoby miło się ich pozbyć. Na razie odwróciłam koc na drugą stronę [/QUOTE]ręcznik papierowy, na rościereczka i prasujemy na wysokiej temperaturze, wosk stopi się i wsiąknie w papier. potem pranie Edytowane przez Nameria Czas edycji: 2015-01-27 o 13:18 |
|
|
|
#2763 |
|
lokalna gwiazda
|
Słyszałam, że wosku się nie prasuje, bo rozlewa się on jeszcze bardziej i utrwala.
Podobno lepiej obłożyć kostkami lodu, żeby stwardniał na maksa i wykruszyć. Edytowane przez I am Rock Czas edycji: 2015-01-27 o 14:31 |
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś mi dzwoni ze wosk schodzi przy pomocy benzyny ekstrakcyjnej
|
|
|
|
#2765 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
A suszarki mam teraz 3 dobre i jedną przeznaczoną do wywalenia, chowam je w szafie w części z długimi ubraniami
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż suszarka prawie stale jest rozłożona - całe lato na balkonie, w zimie w domu, no, ale jak mam chęć schować, to się mieści
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tego pokryta okropna białą olejna farbą. Planujemy ją odnowić, pomalować / okleic, ale nie mamy czasu... I jest sobie taka wstrętna, ale przynajmniej przydatna.
|
|
#2769 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak robię - w miarę możliwości wrzucam do zamrażalnika i wykruszam co się da. Jak coś zostanie to wtedy wyciągam żelazkiem na ręcznik papierowy
|
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam plan pomalowac plytki na podlodze w lazience i sciany w sypialni
bo dom nie byl dluuuugo remontowany, kilkadziesiat lat, wiec zawsze wyglada brudno :/---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Tez jakis czas temu wylalam wosk na bierznik, wyprasowalam z tym papierem ale zostaly ciemniejsze slady, ktore juz nie schodza ..
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj puscilam 2 prania w tym jedno od razu wysuszylam w suszarce. Posprzątalam chlewik, jeszcze jakieś drobiazgi zostały ale już bliżej niż dalej. Zrobiłam zakupy i trafiłam na świetną promocje mięsa, wiec w domu zabawilam się w przetwórstwo i oprócz zamrażania surowych porcji zrobiłam 4 porcje żeberek, 4 porcje golabkow, jedna porcje paeli z resztek, do tego w zamrażarce surowe 2 porcje z żeberek ale już bez kości i 6 porcji karkówki. A wieczorem pomalowalam paznokcie i padlam
|
|
|
|
#2773 |
|
Konto usunięte
|
Połączyłam wszystkie możliwości (kostki lodu, prasowanie i pranie). Koc o dziwo przetrwał moje zabiegi. Plamy w pewnym stopniu też
Jak bardzo uważnie się przyglądam, to dostrzegam jeszcze ślady po wosku, ale z normalnej odległości ich nie widać. Jeszcze raz dziękuję Teraz przydałoby się zająć ogólnym bałaganem Mieszkam w akademiku, na moim skrzydle jest remont łazienek i kuchni, a do pokoju przekrada się kurz. Wczoraj ścierałam, a dzisiaj wygląda dokładnie tak samo. Do tego mam na parapecie kolekcję kubków do mycia, bo nie chce mi się z każdym biegać na drugi koniec budynku. Niestety mam dużo kubków...
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Zimowa - połóż jakaś szmatkę pod drzwi żeby je uszczelnić. To powinno trochę zahamować napływ pyłu z remontu.
|
|
|
|
#2775 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Ja miałam ogarnięte z grubsza- teczki tematyczne, ale w środku wszystko wrzucone jak leci (ostatnio do nowej pracy szukałam papierów i wrzuciłam z powrotem wszystko hurtem),a teraz mam ładnie, chronologicznie lub wg ważności (np umowy o pracę pierwsze, umowy o praktyki na końcu). Dziewczyny, od jutra w Biedronce ma być całkiem fajna rzecz- organizer na pędzle itp http://www.biedronka.pl/pl/product,i...k-na-bizuterie Zamierzam sobie kupić właśnie na pędzle, kredki, pęsetę i inne długie rzeczy, które lubią się plątać w kubku, gdzie je trzymam obecnie ![]() No i jest kilka rodzajów, więc można dobrać najbardziej dostosowany do potrzeb i mają być dwie wersje kolorystyczne- przezroczyste i dymione |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wredny kotecek
|
https://www.facebook.com/video.php?v=952389518104480 ludzie zachwycają się pieskiem, a mi się od razu rzucił w oczy kamień na wannie i obleśne brudne fugi
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Ostatecznie walały się w koszach wyprzedażowych i kupiłam 2 sztuki po 5zł albo i taniej, nie pamiętam. Jak je znowu zobaczyłam w gazetce to.... żenada po prostu, podrożały haha
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lenię się od tygodnia. Tylko zmywarkę nastawiam, nic poza tym. Nawet prania mi się puścić nie chce, ja pierdzielę, dzisiaj już muszę. A nie, sorry - kwiatki ostatnio podlewałam, przy okazji zalałam laptopa. Stwierdziłam, że styczeń to nie jest mój miesiąc i lepiej przeczekać nic nie robiąc. |
|
|
|
|
#2780 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Gdzie je widziałaś? Ja prawdę mówiąc ostatnich kilka miesięcy czatuję na co ciekawsze promocje, wyprzedaże i oferty i ani razu tego nie widziałam... Mnie bardziej bawi pęd ludzi na otwarcie biedronki- wszyscy myślą że nie wiadomo jakie promocje będą "pani kochana, za darmo towar rozdają!" kolejki jak stąd do Maroko, a promocje? Takie same jak w innych biedronkach
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja taki organizer kupowalam w rossmanie chyba, trzymam w nim waciki i patyczki do uszu
|
|
#2782 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2783 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
No to najwyraźniej ślepa jestem, bo nie widziałam w żadnej Chowały się przede mną
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
wieczny bałagan w domu
Cytat:
Nie mam pojecia tz jest malarzem i ma jakas specjalna farbe do plytek wlasnie, ale jaka to dokladnie jest to nie wiem. Zapytam sie go ![]() My tez raczej tylko plytki, bo lazienka jest tragiczna, sciany sa na zolto pomalowane i w ogole tragedia, chcialabym i sciany pomalowac, ale z drugiej strony tylko wynajmujemy, wiec nie wiem czy jest sens..
Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2015-01-28 o 15:16 |
|
|
|
|
#2787 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
hej .
czy u was tez takie dzis zamulenie? niskie cisnienie chyba jest i spac sie tylko chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2789 |
|
Konto usunięte
|
Spaghettii, jak mozesz to zapytaj tez czy to gres czy co, czy szkliwiony czy polerowany, czy bedzie stosowal sama farbe czy moze z primerem kwasowym.
Sent from my mind using the Force. |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w płytkach też są ściany... Ale są okropne, takie starodawne, babcine... Poprzedni właściciel był starszym panem, no i to po tej łazience widać. Będziemy wymieniać tam wszystko, nawet rury chcemy inaczej pociągnąć bo póki co możliwe jest tylko jedno beznadziejne ustawienie. Zanim nazbieramy hajs trochę potrwa a już na to patrzeć nie mogę.Jak zamierzacie tam jeszcze trochę pomieszkac a łazienka nie jest jakaś bardzo duża to ja bym pomalowala. Czego się nie robi dla własnego komfortu ;P
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

[/QUOTE]