Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 13:18   #661
siempre
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Będziesz prasować kocyki? :eek
Będę, chociaż postraszę gorąca para heh jak się wkręcę w prasowanie to wszystko jak leci póki mi się chce

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
No tak, ale z drugiej strony córce będzie wszystko jedno, czy to babeczki, księżniczki czy sówki i wybieramy to pod siebie tak naprawdę...
Trochę drogi ten kocyk, chyba poczekam i dokończę inne zakupy, pilniejsze i wtedy się zastanowię Bo tak sobie myslałam właśnie czy rożka z minky nie kupić i jak Cashmere nie używać zamiennie jako kołderki, ale z drugiej strony nie wiem, czy nie zrobić odwrotnie - kupić kocyka i nie używać jako rożka :P

http://allegro.pl/komplet-kocyk-mink...023006004.html tu nawet ten 3 z sówkami mi się podoba ale ten od Makaszki ładniejszy ... Poczekam.

Też się nad tym zastanawiam

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hanka-rożek miękki można rozłożyć jako kołderkę te z usztywniaczem to zależy, bo niektóre się rozkładają jak miękkie po wyjęciu tej wkładki

polecam ten rożek co ja mam, za tą cenę jest naprawdę git

a i wklejam jeszcze fotkę kocyka i podusi na żywo, wczoraj przed snem się biłam z myślami czy nie jest zbyt pstrokaty i go nie odesłać, prawie się popłakałam mężowi ale dziś już mi się podoba haha hormony...
Ekstra jak na razie zbieram linki, ale trzeba zacząć zamawiać

Przyszły mi dzisiaj pieniążki, już miałam nie otwierać bo patrze przez okno jakaś baba a nie nasz listonosz. Pewnie znowu jakaś ankieta czy coś :d
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:19   #662
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Ja jutro

Ja pisałam o pampkach. Ja już mam 2 małe paczki po 33szt."1" i 2 duże po 90szt. "2" więc zapas na ok. m-c jest
Ja zamówiłam te dwie paczki dwojek po 72 sztuki,bo paradoksalnie jednostkowo wychodziło taniej,niż w tych większych pakach...
Przed chwilą kurier je przywiózł,jak one pięknie pachną

Myślisz,że takie dwie małe paczki jedynek Ci starcza? Ja mam tą dużą, a jeszcze dokupię do szpitala jedną małą paczkę

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:20   #663
cashmere
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupów, takich dla mnie (!!!), kupiłam sobie bluzkę i sweterek i od razu mi lepiej Potrzebowałam poczuć się jak kobieta, a nie tylko jak przyszła matka

Chyba nie nadrobię poranka, ale rzuciło mi się w oczy SYLWIA ile Ty masz ubranek, zwłaszcza na 56 Jak czytam Wasze zestawienia, zawsze mi się włącza: ja mam za mało!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:21   #664
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
wypluj to pogrubione
jakie lampy?

Hihi,tfu tfu! Choć ja juz bym chciała w sumie rodzić

Wisząca sufitowa niebieską i ścienna białą między łóżeczko i komodę ,z tej serii z chmurkami,bo taki wzorek będzie też na pościeli to będzie fajnie chyba

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-28, 13:21   #665
siempre
Wtajemniczenie

Idę obiad zjeść bo coś wyjątkowo głodna jestem Dziś serwuje zupę brokułową i spaghetti bolognese :d miały być kulki mielone z sosem ale się zaczęły rozpadać przy smażeniu heh
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:23   #666
rosarioV
Zakorzenienie

Kurcze nie ma tego wzoru co mi w oko wpadł ale ten ostatni z kotkiem chyba pokażę go mamie
Dzięki

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:23   #667
rybcia2309
Wtajemniczenie

looooo to masz prania jak ja mialam az sie pokłóciłam z mężem, bo nie bylo gdzie suszyc i musiał suszarkę pozyczac
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:24   #668
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupów, takich dla mnie (!!!), kupiłam sobie bluzkę i sweterek i od razu mi lepiej Potrzebowałam poczuć się jak kobieta, a nie tylko jak przyszła matka

Chyba nie nadrobię poranka, ale rzuciło mi się w oczy SYLWIA ile Ty masz ubranek, zwłaszcza na 56 Jak czytam Wasze zestawienia, zawsze mi się włącza: ja mam za mało!
No i fajnie, ja też tak mam coś dla siebie też trzeba kupić, od razu lepsze samopoczucie
Stary 2015-01-28, 13:26   #669
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hanka-rożek miękki można rozłożyć jako kołderkę te z usztywniaczem to zależy, bo niektóre się rozkładają jak miękkie po wyjęciu tej wkładki

polecam ten rożek co ja mam, za tą cenę jest naprawdę git

a i wklejam jeszcze fotkę kocyka i podusi na żywo, wczoraj przed snem się biłam z myślami czy nie jest zbyt pstrokaty i go nie odesłać, prawie się popłakałam mężowi ale dziś już mi się podoba haha hormony...
Piękne

Kordelka - z tym wychowawczym zależy od wysokości pensji,ale płacą min,65%

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-28, 13:30   #670
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Wg mnie to normalna liczba.

Ja nawet 62 i 68 nie licze bo sie przerazicie.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Piękne

Kordelka - z tym wychowawczym zależy od wysokości pensji,ale płacą min,65%
Aha, no cos mi switalo, ze ok. 60, ale nie bylam pewna ile.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:30   #671
gosiak0512
Zakorzenienie

MAŁA nie wiem najwyżej bym pod kołdrą w ciemną noc odciągała innym ale mam aventu w razie co to może nie pogonią

PAVLINECKA nie no księżniczek nie miałam na myśli aż takiego "cukierka" to nawet i ja nie planuje dla swojej robić..

SONIA to jak Ci się nie podobają to odłóż na bok i będziesz miała na w razie co po prostu jak by Ci brakło.. i często jest też tak że ubranko się nie podoba do końca a po ubraniu w to dziecka i dołożeniu czegoś to fajnie wygląda więc uszy do góry

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:31   #672
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

Ja po zrobieniu wywiadu wsrod kolezanek majacych dzieci uwazam ze bardzo duza.

Choc nie powiem ze nie chcialabym tyle miec

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:33   #673
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

ostatni raz - obiecuję!

http://allegro.pl/ochraniacz-na-szcz...915299009.html

wczoraj mówiłam, że kliknęłam ten najtańszy ochraniacz, ale jeszcze nie wybrałam koloru i tak sobie myślę:
szary zygzak i fioletowe i jasno zielone prześcieradełko ( chcę dokupić kokardki i przywiązać na szczebelkach ale od strony mojej, nie dzidzi)

albo te same prześcieradełka i może jakiś żywszy ochraniacz? Np.
- sowy
- albo kotki takie ciemno bordowe, różowe

łózko jest w kolorze ciemnego drewna.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:35   #674
soniuska
Zakorzenienie

Patrzcie jakiego mam zlodzieja w domu. Prasuje a tu taka niespodzianka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1422448524332.jpg (35,2 KB, 28 załadowań)
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:36   #675
Majka232
Zakorzenienie

ja znam małą Hanię i niezła z niej artystka a drugą ze słyszenia i też energiczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Majka sroki za to co napisze paczka jest u mnie w mieście
Spoko, rozumiem Twoja radosć i cieszę sie razem z Tobą

Cytat:
i jak? Bo ja właśnie myślę o nim, podobają mi się takie bardzo kolorowe sowy śpiworka do gondoli nie mam zamiaru kupować, ten od spacerówki mogłabym wcisnąć, ale dziecko mi już nie wejdzie i tak myslałam, czy by nie wziąć, nawet jak się nie przyda to kocykiem mogę w łóżeczku nakrywać przecież

ja rozumiem i nie mam nic przeciw ale też myślę że wzór dziecięcy to nie koniecznie księżniczki

no jak ja sobie mojego pana z 7 przypomnę, to mnie krew zalewa, co za dziad hehe i będę po nim jechać za każdym razem jak będę pamiętać :P

I właśnie dałam ciała bo nie wiedziałam, gdzie mam proszek do pralki wsypać :P Zawsze piorę w takich kapsułkach, a tu otwieram i nie napisali I w ogóle się namęczyłam, bo program dziecięcy jest na 90 stopni, ale szybki rzut oka w internety i się okazało, że wszystko można zmienić. Oprócz tego, że nie wiedziałam, że jest to jakieś pranie wstępne i pranie główne i chyba jednak nie wszędzie wsypałam proszek. No trudno :P

I muszę Wam powiedzieć, że pranie podzieliłam kolorystycznie i nie weszła do pralki nawet pierwsza tura bardzo jasnych... Mam na oko jeszcze 5-6 pralek. A różowych chyba 2 .... i to wszystko na rozmiar 0-3 nieliczne sztuki na 6 miesięcy. Więc naprawdę...
Jestem zadowolna z kocyka. za kilka dni jak dostanę ten od Makaszki to mogę Ci je porównać i napiszę jak to wygląda
U nas był "fajny" kurier z DHL

Cytat:
Ja zamówiłam te dwie paczki dwojek po 72 sztuki,bo paradoksalnie jednostkowo wychodziło taniej,niż w tych większych pakach...

Myślisz,że takie dwie małe paczki jedynek Ci starcza? Ja mam tą dużą, a jeszcze dokupię do szpitala jedną małą paczkę
Mam 2 paczki - w sumie 66 szt. Jak trzeba to Tż w Rosku dokupi bo często nawet 3,5kg dziecko to zaraz ma wygodniej w tych 3-6 kg niż 2-5kg i trudno zgadnąć jak to będzie

W H&M są fajne sweterki w rożnych kolorkach po 30zł. Miałam dla synka kilka, ale jeszcze na nie nie trafiłam przeglądając ciuszki może że to rozm.74 najmniejszy. Takie rzeczy mozna dokupić na bieżąco i na pewno wyjdzie że czegoś nam brakuje jak juz dzidzius będzie na świecie i wtedy też - zakupy
Stary 2015-01-28, 13:36   #676
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAŁA nie wiem najwyżej bym pod kołdrą w ciemną noc odciągała innym ale mam aventu w razie co to może nie pogonią

PAVLINECKA nie no księżniczek nie miałam na myśli aż takiego "cukierka" to nawet i ja nie planuje dla swojej robić..

SONIA to jak Ci się nie podobają to odłóż na bok i będziesz miała na w razie co po prostu jak by Ci brakło.. i często jest też tak że ubranko się nie podoba do końca a po ubraniu w to dziecka i dołożeniu czegoś to fajnie wygląda więc uszy do góry
Wlasnie tak kochanie robie
Stary 2015-01-28, 13:37   #677
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja po zrobieniu wywiadu wsrod kolezanek majacych dzieci uwazam ze bardzo duza.

Choc nie powiem ze nie chcialabym tyle miec
Ja mam swoje doswiadczenia po pierwszym dziecku, ale mozliwe i zrozumiale, ze ktos moze miec inne.
Stary 2015-01-28, 13:40   #678
Majka232
Zakorzenienie

Kordelka - to ja nie rozumiem. Ty cały czas piszesz że masz mało, a o ilościach Sylwii że są normalne to ja już nic nie wiem. Sylwia ma b.duzo ciuszków. Części nawet nie założy na pewno, a poza tym żal mieć 20 bodziaków r.50/56 jak one moga wystarczyć na góra m-c...

Sonia - juz nie raz pisałyśmy, ze traktujesz Kapryska jak dziecko i wyszło, ze on sie tak czuje
Stary 2015-01-28, 13:40   #679
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
haha, a jaką ma minę
Ja swojego wywaliłam z pokoju bo buty dzidzi kradł

Cytat:

Jestem zadowolna z kocyka. za kilka dni jak dostanę ten od Makaszki to mogę Ci je porównać i napiszę jak to wygląda
U nas był "fajny" kurier z DHL
Ok, to nawet lepiej, poczekam
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:44   #680
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Kordelka - to ja nie rozumiem. Ty cały czas piszesz że masz mało, a o ilościach Sylwii że są normalne to ja już nic nie wiem. Sylwia ma b.duzo ciuszków. Części nawet nie założy na pewno, a poza tym żal mieć 20 bodziaków r.50/56 jak one moga wystarczyć na góra m-c...

Sonia - juz nie raz pisałyśmy, ze traktujesz Kapryska jak dziecko i wyszło, ze on sie tak czuje
HAha bo chowalam czapeczki malego i wyciagnelam taka szufladke gdzieto wsadzam i tam byl smok z folii
rozpakowany i sobie go wzial haha.
Dobrze ze mam jeszcze 2takie i 2lovi

Cytat:
haha, a jaką ma minę
Ja swojego wywaliłam z pokoju bo buty dzidzi kradł

Ok, to nawet lepiej, poczekam
haha. Moj juz raz czapeczke ukradl i skarpetki

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Teraz ma swojego prywatnego dydka.

A ja poprasowalam
Stary 2015-01-28, 13:47   #681
kasiek228
Raczkowanie

Witam Was.
Jestem tu pierwszy raz...i tak czytam sobie...

Termin na 7.04.2015
Prawdopodobnie chłopiec, ale 2.02 potwierdzimy

Pozdrawiam
kasiek228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:53   #682
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
u mnie z kurierami nie ma problemu. zawsze wchodza na 4p, zasapani ale usmiechniecie, a jeszcze jak brzuch widzza to chyba sa zadowloneni ze dobry uczynek dla ciezarnej zrobili. zreszta u mnie tyle paczek bylo, ze kurierzy juz mnie znaja i wiedzza ze ja slonica iwec mi wniesc trzeba a jak przywiezli mi wozek, fotel i polke jednoczesnie (jeden kurier, kartony duuze) to zadzownil godz wczesniej, czy moglby liczyc na jakas pomoc, bo karotny duze i nie chce uszkodzic)
to fajny ten kurier

Cytat:
A to z poczty polskiej czy z jakiejś firmy typu DHL :p
Hanka z jednej strony dobrze sprawdza czy wszystko jest na pewno ok dasz radę może w piatek wyjdziesz

Wstałam idę się ubrać i sprawdzsc gdzie moja paczka bo rano o 8 była już w Bydgoszczy więc powinna na 100% dziś być

Tak w ogóle idziemy dziś z Tż wieczorem na kolacje do naleśnikarni : brzydal: w co ja mam się ubrać? ?
najlepiej jak umiesz

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAŁA w termos sobie zrobiłam co by się nie odrywać do wieczora od szafy

PAVLINECKA ale to mała będzie okryta tym kocem a nie tż na spacerze więc w czym problem? jak ja bym patrzyła na ubiór córki pod kątem męża bo idzie z nią na spacer to chyba by szare wszystko miała..

z wit d i k jak czekam do porodu, w szpitalu na wypisie mówią co i jak.. a wit d lepiej mi się dawało jak wzięłam receptę od pediatry i miałam w buteleczce wtedy bo te twisty to mnie denerwują z tym wyciskaniem..

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

MAŁA z fioletu to ja kupowałam nadmanganian potasu bo jak jest rumień noworodkowy to można w tym kąpać i pomaga.
też mam po Młodym

Cytat:
Hej Dziewczyny

Witam się w nowym wątku

Nie nadrabiam Was,bo nie dałabym rady, która mi stresci co się działo przez ostatnie dwa dni ważnego?
Jakieś nowe zakupy,porody,wizyty?

Nie wiem czy ktoś pisał,w Smyku internetowym pampersy w super cenie
Do mnie juz dzisiaj jadą, duża paczka jedynek i dwie paczki dwojek za 120zl

Byliśmy wczoraj w Ikei,mam lampami pokoju Małego i parę innych ☠☠☠☠☠☠☠

Sylwia,widzę że o witaminę D pisalyscie, podobno najlepsza z dr Jacobsa czy jakoś tak,ja jak się uda z kp to nie będę Malemu podawać tylko sama duże dawki przyjmować,bezpieczniej dla brzuszka moim zdaniem
co kupiłaś??

Cytat:
nie gdzie weselna takie to tylko na wesele hehe
no kurde włosów zrobionych i make up nie mam wezmę się za to przed wyjściem aby się trzymało :P tylko sukienke musze znaleźć ale się ciesze na to wyjście

w moim też nic nie dają i wszystko trzeba mieć ze sobą...
spoko u mnie też nic nie daja. A nie sorry, dajaą 1szt pampersa nr 1

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
u ciebie nawet laktator jest :0 a wy zabieracie go do szpitala?

a ciekawostka fajna
jak mi się zmieści to wezmę:P

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Spoko, spoko. Przy córci miałam termin na początek maja, a wyprawkę zrobiłam miesiąc wcześniej. Właśnie najgorzej mi się zebrać za wyciągnięcie rzeczy po niej i przeglądnięcie co i jak. Zaplanowałam sobie to na luty

Przy porodzie Hani nie miałam przy sobie i mąż mi dowoził z domu, więc tym razem na pewno ze sobą wezmę. W szpitalu gdzie rodziłam była konsultantka od laktacji, cud kobieta. W sumie to ona wszystko mi pokazywała i mówiła bo wokół mnie nie było nikogo innego kompetentnego. W ogóle to gdyby nie jej osoba zaraz na początku karmienia to pewnie nie karmiłabym tyle czasu. Świetna sprawa jak w szpitalu jest ktoś taki.

A co do kocyków minky to polecam. Super sprawa. Ja akurat miałam z wypełnieniem ale uwielbiałyśmy go obydwie z Hanią. Idealny w zimie a w lecie mięciutki jak mata do leżenia.
położna laktacyjna to SKARB!! też tak uważam

Cytat:
i jak? Bo ja właśnie myślę o nim, podobają mi się takie bardzo kolorowe sowy śpiworka do gondoli nie mam zamiaru kupować, ten od spacerówki mogłabym wcisnąć, ale dziecko mi już nie wejdzie i tak myslałam, czy by nie wziąć, nawet jak się nie przyda to kocykiem mogę w łóżeczku nakrywać przecież

ja rozumiem i nie mam nic przeciw ale też myślę że wzór dziecięcy to nie koniecznie księżniczki

no jak ja sobie mojego pana z 7 przypomnę, to mnie krew zalewa, co za dziad hehe i będę po nim jechać za każdym razem jak będę pamiętać :P

I właśnie dałam ciała bo nie wiedziałam, gdzie mam proszek do pralki wsypać :P Zawsze piorę w takich kapsułkach, a tu otwieram i nie napisali I w ogóle się namęczyłam, bo program dziecięcy jest na 90 stopni, ale szybki rzut oka w internety i się okazało, że wszystko można zmienić. Oprócz tego, że nie wiedziałam, że jest to jakieś pranie wstępne i pranie główne i chyba jednak nie wszędzie wsypałam proszek. No trudno :P

I muszę Wam powiedzieć, że pranie podzieliłam kolorystycznie i nie weszła do pralki nawet pierwsza tura bardzo jasnych... Mam na oko jeszcze 5-6 pralek. A różowych chyba 2 .... i to wszystko na rozmiar 0-3 nieliczne sztuki na 6 miesięcy. Więc naprawdę...
matko to dopiero jest ilość!

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

a z tymi pieluchami to sie zastanawiam ciągle czy robić aż taki zapas. Ile normalnie kosztują te "białe" pampki"??
bo ja mam 1 paczkę małych do szpitala to muszę coś jeszcze kupić..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:53   #683
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam "1" 2 małe paczki. Przecież 2 są od 3 kg, więc powinny w zasadzie od razu pasować
Cytat:
Napisane przez kasiek228 Pokaż wiadomość
Witam Was.

Termin na 7.04.2015

Pozdrawiam
witaj

kurczak w piekarniku, mizeria zrobiona. Już mi ślinka cieknie

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:54   #684
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
hahaha chciał smoczka pociumciać tylko
Cytat:
Napisane przez kasiek228 Pokaż wiadomość
Witam Was.

Termin na 7.04.2015

Pozdrawiam
Witaj Napisz coś wiecej o sobie, ile latek która dzidzia i ile masz skompletowanej wyprawki

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:54   #685
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

hej dziewczyny, ja znów z pytaniem dnia
dostałam ponad 20 grzechotek i tak się zastanawiam od którego tygodnia życia dzidzia grzechotki moze/chce łapac? bo nie wiem kiedy je do zmywarki wsadzić (a umyć wypada, nie?)

a i pytanie nr 2: te kocyki z minky (do łożeczka) to będziecie w poszewki oblekac?

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-01-28 o 13:58
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:56   #686
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
to fajny ten kurier

najlepiej jak umiesz

też mam po Młodym

co kupiłaś??

spoko u mnie też nic nie daja. A nie sorry, dajaą 1szt pampersa nr 1

jak mi się zmieści to wezmę:P

położna laktacyjna to SKARB!! też tak uważam

matko to dopiero jest ilość!

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

a z tymi pieluchami to sie zastanawiam ciągle czy robić aż taki zapas. Ile normalnie kosztują te "białe" pampki"??
bo ja mam 1 paczkę małych do szpitala to muszę coś jeszcze kupić..
Ja mam 2 paki ale druga jest niepelna bo dostalam od kolezanki -pampkow 1 zielonych. Wiecej kupie juz jak ogarne co maly lubi,jaki duzy bedzie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ja też mam "1" 2 małe paczki. Przecież 2 są od 3 kg, więc powinny w zasadzie od razu pasować

witaj

kurczak w piekarniku, mizeria zrobiona. Już mi ślinka cieknie
ooo
My dzis kotlety z piersi,mizeria i ziemniaczki.

Jutro kurczak smazony w kostke,ryz ugotowany i uprazony na patelni i pomidorki cherry

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49975667]hej dziewczyny, ja znów z pytaniem dnia
dostałam ponad 20 grzechotek i tak się zastanawiam od którego tygodnia życia dzidzia grzechotki moze/chce łapac? bo nie wiem kiedy je do zmywarki wsadzić (a umyć wypada, nie?)[/QUOTE]

Wyparz we wrzatku jak cos.
Zmywarka myje z plynem nablyszcAjacym,tabletkai sola..
Stary 2015-01-28, 13:58   #687
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Aha, no cos mi switalo, ze ok. 60, ale nie bylam pewna ile.
No tam jest chyba próg 65,67 i 70% jakoś tak

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-28, 13:58   #688
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Dla mnie to ta ilosc co ma sylwia jest normalna, ja pisalam, ze mam malo(bo dla mnie 15 zmian to bylo przy mlodym nawet nie na styk) ale potem jeszcze znalazlam jakies podostawane i mam podobnie co sylwia.
Nie wiem czy zalozy czy nie, ja bym mlodemu zalozyla wielokrotnie i nie musialabym sie moze tak spinac i meczyc z trym praniem u suszeniem. Mowie o rozmiarze 56, na 62 to mam chyba 2 razy tyle i to jest duzo, ale to bede rzadziej prac i tyle.
Ale ja mam takie doswiadczenia, ktos ma inne to fajnie.
Mimo wszystko nie polecam az tak ulewajacego dziecka.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-01-28 o 14:00
Stary 2015-01-28, 13:59   #689
kasiek228
Raczkowanie

Chciałabym zapytać o pranie ciuszków. Koleżanki, które już rodziły, podpowiadają, że pierwsze pranie to lepiej wygotować w płatkach mydlanych przez ok 5 min, potem do zimnej wody. Ale przecież bawełna w 100 st się zbiegnie, na ciuszkach jest max 40 st. Pierzecie ręcznie to pierwsze pranie czy w pralce?
kasiek228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:01   #690
FlightlessBird
Zakorzenienie

ja się boję robić zapas pampków jednego rodzaju

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości