Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 15:41   #91
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Wszystko u tego samego sprzedawcy co płaszczyk? Daj linkiiiiiii
U tego i u drugiego, tego typu sprzedawców jest kilku, mają ciuchy z Bonprixa albo innych firm pewnie sprzed kilku sezonów, w sumie kupuję u nich nawet nie ciążowe ciuchy, bo wychodzi tanio a czasem coś można fajnego upolować jedni wystawiają za złotówkę inni od 9,99, trzeba grzebać.
Jak wrócę z pracy powrzucam coś.
Stary 2015-01-28, 15:42   #92
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Ja 1,5 godz. spędziłam w łazience. Nie mogłam się wypróżnić. Płakałam i błagałam o śmierć czasem myślę, że to jest naprawdę, jak poród i że nic mnie już przy pn nie zaskoczy. Tylko boję się o Maleństwo. Nie wierzę, że takie parcie nie ma na nie wpływu. Najlepsze - dzwonię do męża i mówię "Jedź do apteki i kup syrop na zaparcia dla ciężarnych", a on do mnie "A mogę jutro, bo dzisiaj w rozjazdach jestem". Jak rąbnęłam telefonem to mało się nie rozleciał. Teraz piję obrzydliwy rumianek, bo teściowa "złota rada" mówi, że to dobrze działa. Muszę poczytać, czy dziecka nie truję

Fuertka gratuluję ruchów. Ja wczoraj napiłam się dużo wody i jeździła mi po jelitach, a jak przestała po 10 minutach poczułam takie puknięcie... jedno... i się zastanawiam, czy to mógł być bobas. Dzisiaj cisza
Rumianek można Współczuję zaparć Ale uwierz... poród to jednak co innego

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Mam nadwagę. Wszystkie badania wychodzą dobrze, bąbelek zdrowo się rozwija, mój Gin się tylko pyta czy sie odchudzam.A ja jem mało ale regularnie i się ruszam. U mnie w rodzinie to normalne. Moja siostra w 1 ciąży z spadła z rozmiaru 48 do 40.
No to się cieszyć jak takie spadki Ciąża lepsza niż odchudzanie A jak siostra po ciąży? Wróciła do swoich rozmiarów sprzed?

Cytat:
Ja w drugim miesiącu przytyłam 0,5kg A teraz w czwartym schudłam 2kg... Nie wiem w sumie dlaczego, bo odżywiam się tak jak zawsze, a nie wymiotuję.
Ale w sumie cieszę się, bo mam kumpelę która jest w 5-miesiącu i przytyła już 8kg, a gdzie tam koniec ciąży Nie chcę za dużo przytyć, boję się rozstępów

Też mam ochotę na ogórkową, ale nie chce mi się trzeć ogórków, mimo że mam w domu 2 słoiki pozbawione wody i schną, bo biorę słomkę i to mój ulubiony napój podczas ciąży
Ja jestem w 13 tyg. i na razie -0,5 kg. Oby jak najdłużej Swoje jeszcze zdążę przybrać

Mi też się nie chce trzeć Ubłagam mamę, żeby mi zrobiła

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 15:43   #93
ewelina1988_20
Rozeznanie

Moja znajoma z córka miała mało pokarmu bo choć karmiła co godzinę przez godzinę i tak mała płakała ze głodna wiec po piersi dostawała mm i tak cały czas pierś+mm a z synem zaś miała dużo pokarmu i obyło sie bez mm. Roznie bywa niektóre dziewczyny wcale nie maja pokarmu choć bardzo by chciały...
W szpitalu gdzie rodziłam dziecko było ze mną od porodu do wyjścia nikt go nie zabierał nigdzie. Lekarze przychodzili i wszystko robili przy mnie np sprawdzanie słuchu wagi itp.
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 15:44   #94
cicha1990
Rozeznanie

jesli chodzi o zmiany to i mi mozna zmienic termin na 27czerwca. chociaz i tak liczac tygodnie to trzymam sie terminu z 30czerwca;D
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 15:48   #95
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
2500 to nadal duuuuużo....
A używki zaczynają się od 700zł

I na forum wózkomanii czytałam, że lepiej kupić porządną używkę niż nowy... ekhm "szajs".
Oczywiście jeszcze nie do końca wiem, co oznacza szajs, bo forum niedługo podczytuję, ale ponoć te wszystkie Tako, Baby Desing, Lonexy itp. po kilku miesiącach użytkowania zaczynają skrzypieć Nie wiem czy to prawda, czy ktoś to może potwierdzić?

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Ubłagam mamę, żeby mi zrobiła
ale masz dobrze ja sama jak palec w domu... mąż w pracy, rodzice daleko... no dobra, nie sama... z królikiem

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 15:49   #96
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
A używki zaczynają się od 700zł

I na forum wózkomanii czytałam, że lepiej kupić porządną używkę niż nowy... ekhm "szajs".
Oczywiście jeszcze nie do końca wiem, co oznacza szajs, bo forum niedługo podczytuję, ale ponoć te wszystkie Tako, Baby Desing, Lonexy itp. po kilku miesiącach użytkowania zaczynają skrzypieć Nie wiem czy to prawda, czy ktoś to może potwierdzić?
Dokładnie też tak wyczytałam
Stary 2015-01-28, 15:50   #97
kindo7
Raczkowanie

A ja tylko chcialam sprostowac moj post, ze mala do 5 miesiaca nie dostawala nic wiecej oprocz piersi sorry w piatym miesiacu zaczelismy wprowadzac nowe pokarmy. Ale mleko sztuczne to zaczela pic dopiero teraz w grudniu, wczesniej nie ruszyla zadnego. Przeprobowalismy rozne i zadne jej nie pasowalo. Az tu nagle bebiko pokochala
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 15:53   #98
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
A ja tylko chcialam sprostowac moj post, ze mala do 5 miesiaca nie dostawala nic wiecej oprocz piersi sorry w piatym miesiacu zaczelismy wprowadzac nowe pokarmy. Ale mleko sztuczne to zaczela pic dopiero teraz w grudniu, wczesniej nie ruszyla zadnego. Przeprobowalismy rozne i zadne jej nie pasowalo. Az tu nagle bebiko pokochala
A teraz dokarmiasz dalej piersią?

Będę Mamą
Stary 2015-01-28, 16:00   #99
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
A co sądzicie o wózkach Mutsy? Miała któraś?
ja miałam jakas wersje z 2010 czy 2011 Mutsy Alu sprint i choc dobrze sie spisywał to skorzystałam jedynie z gondoli bo potem waga wózka niestety przesądziła o zmianie na lekką spacerówkę

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Aaa i chciałam się pochwalić
Dziś (16t5d) - w końcu - poczułam pierwsze ruchy Delikatne 2 puknięcia

suuuuuuper !!!! ciekawe czy kazda z dziewczynek osobno czy tylko jedna

ja dzis wylicytowałam wózek 3w1 znaczy 2w1 z dokupionym fotelikiem maxi cosi... wiec przynajmniej ten zakup mam z glowy i tak naprawde poza ciuszkami, pieluszkami to juz niewiele zostaje... same pierdoły kumpela ma termin na kwiecien i juz porozkładała wszystko bo mowi ze sie doczekac nie może

a co powiecie na ten wózek ?
http://www.entliczekpentliczeksklep....ac_p_1122.html

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 16:05   #100
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
A teraz dokarmiasz dalej piersią?
Nie, juz nie. Na Poczatku grudnia z dnia na dzien przestalysmy sie karmic.
I nawet nam poszlo latwo w tym danym momencie, bo wczesniej probowalam ze sto razy. Widocznie obie do tego dojrzalysmy. Z tydzien walczylam z piersiami, ale sie obylo bez medykamentow, tylko na cieplych masazach prysznicem i kapuscie sie skonczylo. I ze dwa razy troszke odciagnelam recznie i sie uspokoilo.
Naprawde zle sie czulam karmiac dwie istotki czulam przy karmieniu, ze mi serce wariuje. A tylko juz rano karmilam.
Stary 2015-01-28, 16:07   #101
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja miałam jakas wersje z 2010 czy 2011 Mutsy Alu sprint i choc dobrze sie spisywał to skorzystałam jedynie z gondoli bo potem waga wózka niestety przesądziła o zmianie na lekką spacerówkę
No właśnie! I taki argument baaaardzo mnie przekonuje do zakupu używanego wózka Bo niby skąd mam wiedzieć jak będzie u mnie? Wydam prawie 3tysie na nowy wózek i poużywam go tylko pół roku? Trochę szkoda by mi było A tak to kupię używany za max 1200zł, poużywam i potem spokojnie jeszcze sprzedam. Oczywiście postaram się kupić taki mało używany, a czasem nawet widzę, że sprzedają z gwarancją i nieużywaną spacerówką Bo tak jak mówisz- waga przesądziła i kupują coś lżejszego.

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
To taki wylicytowałaś? Pochwal się za ile Nowy czy używany?
Zachwyciła mnie ta szara wersja, cudo

Będę Mamą
Stary 2015-01-28, 16:20   #102
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie! I taki argument baaaardzo mnie przekonuje do zakupu używanego wózka Bo niby skąd mam wiedzieć jak będzie u mnie? Wydam prawie 3tysie na nowy wózek i poużywam go tylko pół roku? Trochę szkoda by mi było A tak to kupię używany za max 1200zł, poużywam i potem spokojnie jeszcze sprzedam. Oczywiście postaram się kupić taki mało używany, a czasem nawet widzę, że sprzedają z gwarancją i nieużywaną spacerówką Bo tak jak mówisz- waga przesądziła i kupują coś lżejszego.

To taki wylicytowałaś? Pochwal się za ile Nowy czy używany?
Zachwyciła mnie ta szara wersja, cudo

nie, zakupiłam delti emu jak zwykle opinie w necie sprzeczne, ale za zestaw 3w1 zapłacilam z kurierem 400 zł wiec jak coś to i tak byle do marca pokorzystac a potem przerzucam się na spacerówkę ... i tu juz nie bede oszczędzac bo kupie nową na bank wiec w sumie wyjdzie 1000 zł na wózek a się nie nadzwigam

Te riko są super ale to nowosc, znaczy produkcja z 2014, więc nie wiem czy da rade używkę złapać, ale można szukać kumpela ma i bardzo sobie chwali a wiem że czesc z Was nadal szuka wiec podsuwam sprawdzoną alternatywę

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 16:32   #103
aknaa
Raczkowanie

Witam się w nowej części, wczoraj zapomniałam dodać że jesteśmy po wizycie u gin. i wszystko jest ok, 16 tydzień, dzidzia ma 10 cm, termin porodu BZ, czyli 12.07. Następna wizyta 17.02. Niestety nie dało się potwierdzić czy chłopiec, którego wcześniej widzieliśmy nadal jest chłopcem, bo się źle ułożył
Ktoś wcześniej pytał o hybrydy- przestrzegam, w I trym. robiłam i było wszystko ok, w II trym. postanowiłam, że dosyć tego dobrego i trzeba swoje zacząć hodować. Niestety zaszkodził mi aceton, skóra wokół paznokci mi się odparzyła i zeszła. Teraz jest już ok, mam nadzieję że na małego nie miało to jakiegoś wpływu.
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 16:44   #104
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
No to się cieszyć jak takie spadki Ciąża lepsza niż odchudzanie A jak siostra po ciąży? Wróciła do swoich rozmiarów sprzed?
W niedługim czasie po 1 ciąży zaszła w 2 i schudła do rozmiaru 36-38. Szczuplutka jest jak "szczapa" i od kilku lat się tak trzyma.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 17:08   #105
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Moja znajoma z córka miała mało pokarmu bo choć karmiła co godzinę przez godzinę i tak mała płakała ze głodna wiec po piersi dostawała mm i tak cały czas pierś+mm a z synem zaś miała dużo pokarmu i obyło sie bez mm. Roznie bywa niektóre dziewczyny wcale nie maja pokarmu choć bardzo by chciały...
W szpitalu gdzie rodziłam dziecko było ze mną od porodu do wyjścia nikt go nie zabierał nigdzie. Lekarze przychodzili i wszystko robili przy mnie np sprawdzanie słuchu wagi itp.
A skąd wiadomo, że z głodu płakała? To, że nie płakała po mm nie znaczy, że była głodna po piersi

Mi małego zabierali tylko na szczepienia, poza tym był cały czas ze mną

Cytat:

ale masz dobrze ja sama jak palec w domu... mąż w pracy, rodzice daleko... no dobra, nie sama... z królikiem
Zgadzam się, lepsza porządna używka, niż byle jaka nówka za takie same/większe pieniądze

Mój Tako nie skrzypiał, ogólnie uważam że był porządnie wykonany, ale jednak miał swoje wady. Głównie oczywiście waga. Na początku to się bagatelizuje, bo się myśli że nie będzie się dźwigać itd... Ale jak dziecko zaczyna ważyć 10 kg to już nie jest tak wesoło A u nas ja nie musiałam nosić wózka, ale często go pakowaliśmy do samochodu i wtedy mnie denerwowało, że muszę siedzisko odczepiać od stelażu, a nie mogę tego złożyć tak jak stoi...

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
W niedługim czasie po 1 ciąży zaszła w 2 i schudła do rozmiaru 36-38. Szczuplutka jest jak "szczapa" i od kilku lat się tak trzyma.
No to cudowna terapia Życzę ci tego samego I żeby oczywiście z maluchem było ok

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2015-01-28, 17:11   #106
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części, wczoraj zapomniałam dodać że jesteśmy po wizycie u gin. i wszystko jest ok, 16 tydzień, dzidzia ma 10 cm, termin porodu BZ, czyli 12.07. Następna wizyta 17.02. Niestety nie dało się potwierdzić czy chłopiec, którego wcześniej widzieliśmy nadal jest chłopcem, bo się źle ułożył
Gratuluję udanej wizyty. A może Bąbelek się zawstydził, że Mamusia patrzy i nie chciał pokazać co ma między nóżkami.

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Ktoś wcześniej pytał o hybrydy- przestrzegam, w I trym. robiłam i było wszystko ok, w II trym. postanowiłam, że dosyć tego dobrego i trzeba swoje zacząć hodować. Niestety zaszkodził mi aceton, skóra wokół paznokci mi się odparzyła i zeszła. Teraz jest już ok, mam nadzieję że na małego nie miało to jakiegoś wpływu.
Dzięki za informację, zastanawiałam się nad założeniem hybryd, ale chyba dam sobie spokój.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

Dieta cud. Dziękuje bardzo.

Stary 2015-01-28, 17:21   #107
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
zastanawiałam się nad założeniem hybryd, ale chyba dam sobie spokój.
Nie ma co ryzykować
Ja gdy chodziłam do pracy, to mogłam malować paznokcie na neutralne kolory, bo taki był dresscode (apteka) wtedy miałam żele i hybrydy, a teraz na L4 szaleję Co drugi dzień maluję jaskrawo i oczoje*nie ale zwykłym lakierem.

Będę Mamą

Edytowane przez niezalogowana
Czas edycji: 2015-01-28 o 17:23
Stary 2015-01-28, 17:23   #108
aga00100
Raczkowanie

Dziewczyny tak zastanawiam się nad ta poduszka ale póki co nic mnie nie boli ani plecy ani kręgosłup.Tzn po całym dniu czuje ledzwiowy odc ale jak kłade sie spac to wszystko przechodzi.
Mysle ze moze ma znaczenie tez materac na ktorym spimy.Bo wczesniej jak spalismy na kanapie przed tv to mega mnie biodra bolaly jak lezalam/wstawalam.W kwietniu kupilismy wkoncu łozko do sypialni i jest mega.Tzn głownie chodzi o materac bo rama to zwykla biala ikea ale materac zaszalelismy i prawie 3 tys wydalismy ale moge calym sercem polecic termoplastyczny,mega dopasowuje się do ciala,nawet bez poduszek zaczelismy spac i kregloslup rowniutko lezy.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 17:33   #109
Patiko82
Raczkowanie

Zaczęła dokuczać mi zgaga od kilku dni zwłaszcza wieczorem..... :-/
Czy któraś z Was też ma podobny problem?
Ja spróbuje pić ten napar z imbiru może pomoże, bo nieprzyjemne to pieczenie.... ale poza tym samopoczucie super i apetyt ogromny mi się zaczyna, narazie wagowo 1,5 kg na plusie, 16 tc, ale coś czuję się że zaraz waga się rozkręci i niestety mam mega smaki na słodkości, choć próbuje zastępować owocami ile się da .
Patiko82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 17:39   #110
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiko82 Pokaż wiadomość
Ja spróbuje pić ten napar z imbiru może pomoże, bo nieprzyjemne to pieczenie.... ale poza tym samopoczucie super i apetyt ogromny mi się zaczyna, narazie wagowo 1,5 kg na plusie, 16 tc, ale coś czuję się że zaraz waga się rozkręci i niestety mam mega smaki na słodkości, choć próbuje zastępować owocami ile się da .

Na zgagę dobre jest mleko, ale pomaga tylko na chwilę niestety... No i Rennie można normalnie chyba brać

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2015-01-28, 17:40   #111
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
O to nie jestem sama ;-)
Mnie też od kilku dni meczy zgaga. Myślałam że to już za mną bo na samym mnie strasznie męczyła.
Najgorzej jest jak na prawym boku się położę :-(
Trochę pomaga mi zimne mleko,ale nie na długo. Podobno na zgage są dobre migdały,ale jeszcze nie próbowałam.
Łącze się w cierpieniu ;-)
Stary 2015-01-28, 17:41   #112
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja spróbuje pić ten napar z imbiru może pomoże, bo nieprzyjemne to pieczenie.... .
Mnie również męczy zgaga, ale nic na nią nie pomaga.
Po mleku wymiotuje dalej niż widzę. Jak będę na wizycie, to zapytam czym neutralizować zgagę.

Stary 2015-01-28, 17:45   #113
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
A skąd wiadomo, że z głodu płakała? To, że nie płakała po mm nie znaczy, że była głodna po piersi

Mi małego zabierali tylko na szczepienia, poza tym był cały czas ze mną

Zgadzam się, lepsza porządna używka, niż byle jaka nówka za takie same/większe pieniądze

Mój Tako nie skrzypiał, ogólnie uważam że był porządnie wykonany, ale jednak miał swoje wady. Głównie oczywiście waga. Na początku to się bagatelizuje, bo się myśli że nie będzie się dźwigać itd... Ale jak dziecko zaczyna ważyć 10 kg to już nie jest tak wesoło A u nas ja nie musiałam nosić wózka, ale często go pakowaliśmy do samochodu i wtedy mnie denerwowało, że muszę siedzisko odczepiać od stelażu, a nie mogę tego złożyć tak jak stoi...

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Wiadomo bo specjalistka z poradni laktacyjnej była z nią przez trzy dni i mówiła ze dziecko jest głodne po wcześniejszych próbach masaży czy to aby nie kolka itp

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Ja brałam na zgagę rennie i było lepiej naszczescie jeszcze mnie nie dopadła w tej ciazy
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 17:45   #114
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Zaczęła dokuczać mi zgaga od kilku dni zwłaszcza wieczorem..... :-/Czy któraś z Was też ma podobny problem?Ja spróbuje pić ten napar z imbiru może pomoże, bo nieprzyjemne to pieczenie.... ale poza tym samopoczucie super i apetyt ogromny mi się zaczyna, narazie wagowo 1,5 kg na plusie, 16 tc, ale coś czuję się że zaraz waga się rozkręci i niestety mam mega smaki na słodkości, choć próbuje zastępować owocami ile się da .
Cytat:
Na zgagę dobre jest mleko, ale pomaga tylko na chwilę niestety... No i Rennie można normalnie chyba brać
Tak, można Rennie, ale lepszy jest Gaviscon. Występuję w dwóch postaciach: mleczko albo tabletki do żucia. Oczywiście bezpieczny na ciężarnych

Będę Mamą
Stary 2015-01-28, 17:55   #115
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
Mnie również męczy zgaga, ale nic na nią nie pomaga.
Po mleku wymiotuje dalej niż widzę. Jak będę na wizycie, to zapytam czym neutralizować zgagę.
Na Gage dobrze migdaly chrupac!

Mnie wczoraj naszla przeogromna ochota na czekolade! Najpierw zjadlam lyzeczka troche nutelli ze sloiczka, a potem wyciagnelam meza i corke do centrum na kombinacje lodow czekoladowych i churros ( to takie jakby ciasto a la ptysiowe, choc nie do konca, smazone na glebokim oleju! Uff)
Ale bylo pysznie! Tzn kombinacje uskutecznilam tylko ja, bo maz lodow nie lubi, a corce na razie staramy sie nie dawac slodkiego! Je duzo owocow i ten cukier w zupelnosci wystarcza
Stary 2015-01-28, 18:07   #116
n91adine
Zadomowienie

Cześć Mamusie!

Ktoś mi streści co mnie ominęło? Co u Was?
Dziękuję za wiadomości prywatne <3333 Naprawdę, nie sądziłam, że ktokolwiek będzie się martwił moją nieobecnością.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 18:18   #117
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Ktoś mi streści co mnie ominęło? Co u Was?
Dziękuję za wiadomości prywatne <3333 Naprawdę, nie sądziłam, że ktokolwiek będzie się martwił moją nieobecnością.
hej jesteś w końcu
co u Ciebie i dlaczego się nie odzywałaś?

Będę Mamą
Stary 2015-01-28, 18:21   #118
Truskawka31
Rozeznanie

Dziewczyny, czy to prawda, że jak jest rozlany, okrągły brzuszek, to będzie dziewczynka, a jak szpiczasty, to chłopiec?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 18:22   #119
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
hej jesteś w końcu
co u Ciebie i dlaczego się nie odzywałaś?
Uchhh, przez pierwszy trymestr ostatecznie umierałam. Żyć mi się nie chciało, ciągle spałam i płakałam, było mi niedobrze i tak jakoś wegetowałam jak marchewka. Zero sił i zero ochoty. Od początku stycznia chodzę do pracy do biura, zamiast siedzieć w domu, mam na głowie jeszcze zlecenia, które robię, sesję i magisterkę. Nie jest lekko i szczerze powiedziawszy czasowo nie wyrabiam niestety...
Jestem w 16 tygodniu i 3 dniu, maluch drań odwraca się tak, że nie widać co to za płeć, więc ciągle jest niespodzianką...

Aha i w sumie za 6 tygodni wychodzę za mąż i z przygotowaniami jesteśmy w lesie.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 18:26   #120
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to prawda, że jak jest rozlany, okrągły brzuszek, to będzie dziewczynka, a jak szpiczasty, to chłopiec?
tak, to się sprawdza w... 50%
to wszystko tylko przesądy: kształt brzucha, apetyt na słodkie/kwaśne i takie inne... nie da się tego również wywróżyć z fusów

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Uchhh, przez pierwszy trymestr ostatecznie umierałam. Żyć mi się nie chciało, ciągle spałam i płakałam, było mi niedobrze i tak jakoś wegetowałam jak marchewka. Zero sił i zero ochoty. Od początku stycznia chodzę do pracy do biura, zamiast siedzieć w domu, mam na głowie jeszcze zlecenia, które robię, sesję i magisterkę. Nie jest lekko i szczerze powiedziawszy czasowo nie wyrabiam niestety...
Jestem w 16 tygodniu i 3 dniu, maluch drań odwraca się tak, że nie widać co to za płeć, więc ciągle jest niespodzianką...

Aha i w sumie za 6 tygodni wychodzę za mąż i z przygotowaniami jesteśmy w lesie.
oooo to faktycznie sporo się dzieje u Ciebie
ja już z pracy zrezygnowałam, więc mam lajcik a Ty ślub, praca, sesja i magisterka? nie za dużo tego? nie chcesz zrezygnować z pracy?

Będę Mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości