Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 21:00   #1201
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dla mnie 2

ja tam w smyku przez internet zamawiam i odbieram za darmo w empiku
ale ważne, że kupione

no promocja fajna, ale ja tam swojego rozmiaru nie znajdę
także nouvelle Ty raczej też nie ...

co za położna ja się modlę żeby trafić na fajną babkę
a tam nie ma miseczki do G?? bo tak myślę, że miękki do karmienia tylko na fiszbinach mogłabym mieć 70 G

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:01   #1202
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Nic nie wiem o kuponach póki co

Mnie bada tak co drugą wizytę, ale to po moich zapewnieniach, że nie zaobserwowałam nic niepokojącego. Teraz pewnie będzie badal juz co wizytę, bo szyjka może się skracać
też mam co drugą wizytę

a ja polecam brokuly plus pomidory plus feta plus migdaly i sos czosnkowy
Stary 2015-01-28, 21:02   #1203
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
jeśli Ci to będzie pomagać to ja nie widzę przeciwwskazań do tego, żebyś krzyczała na pół oddziału

ooo rany popełniłam wielki grzech zjadłam całą paczkę chipsów ale nie mogłam się powstrzymać
wlasnie jem haribo Zobaczymy, bo mam miec zzo, ale to tez nie daja tak od razu, a z poczatkowym rozwarciem to jest tak, ze jedna mamusia nie czuje sie tak zle, a inna ma dosc, a rozwarcie postepuje slabo , zobaczymy jak bedzie u mnie, ale mam nadzieje ze dam rade, ja tak narzekam, a wewnetrznie mam ta sile gdzies jak kazda z nas
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:02   #1204
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
j
ooo rany popełniłam wielki grzech zjadłam całą paczkę chipsów ale nie mogłam się powstrzymać
miałam opory, ale skoro przełamałaś wieczorne grzeszki to idę robić bitą śmietanę
Stary 2015-01-28, 21:03   #1205
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dasz rade kochana juz mamy koncowke niedlugo, juz jest bezpiecznie
aż nie do wiary jak to przy Was szybko minęło

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:05   #1206
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
też mam co drugą wizytę

nie umiem robic brokulow

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
aż nie do wiary jak to przy Was szybko minęło
Pamietam jak zaczynalam na wizazu, te moje pierwsze wizyty i ta niecierpliwosc kiedy brzuszek sie pojawi, w sensie ze bedzie widoczny, ;P i pierwsze ruchy..... pamietam jak odliczalismy dni do studniowki, i mowilysmy ze po swietach nam zleci i prosze ;P zaraz poczatek lutego ostatni czas na wyspanie sie
Stary 2015-01-28, 21:05   #1207
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Mam do nadrobienia 10 stron...ale piszecie!
Byłam dziś na wizycie. Poskarżyłam się na ogólnie dupowate samopoczucie i wyniki niestety to odzwierciedlają. Tzn. nie jest jakoś źle, ale mogłoby być lepiej. Mam skracającą się i miękką szyjkę, w 2 tyg. skróciła się o kolejne pół cm. Mięśnie macicy się przygotowują powoli do porodu i stąd te kłócia, napinania i raz po raz skurcze. Mam brać magnez 3x2 tabletki. Już teraz kurcze biegam do toalety, a co będzie po jeszcze większej dawce No i hemoglobinę mam za niską, tzn. jeszcze żelazo tabletki 2 razy dziennie. To niskie żelazo w sumie wyjaśniałoby moje ciągłe osłabienie i senność, muszę zadbać o podniesienie jego poziomu.
No i mam mniej chodzić (już chodzę baaardzo mało mam wrażenie) i więcej odpoczywać. Jakby się coś działo to na IP, ale mam nie panikować. I lekarz stwierdziła "no byle do 35 tygodnia, potem to już niech się dzieje jak musi".
a teraz który masz tydzień ciąży??
hemoglobina zaraz Ci się poprawi jak weźmiesz żelazo. Mi też spadała i biorę żelazo 1x1 i teraz mam hemoglobinę super- lekarz twierdzi że kobiety które nie są w ciąży nie mają tak dobrej jak ja więc Tobie też się poprawi
mi dzisiaj na wizycie powiedział, że mam za tydzień (jak skończe 36 tc) odstawić magnez i aspargin ale w sumie to nie wiem dlaczego
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:07   #1208
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
nie umiem robic brokulow

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Pamietam jak zaczynalam na wizazu, te moje pierwsze wizyty i ta niecierpliwosc kiedy brzuszek sie pojawi, w sensie ze bedzie widoczny, ;P i pierwsze ruchy..... pamietam jak odliczalismy dni do studniowki, i mowilysmy ze po swietach nam zleci i prosze ;P zaraz poczatek lutego ostatni czas na wyspanie sie
noo tak jak mówisz , ja się bardzo nie mogłam doczekać najbardziej ruchów, wiem że będę tęsknić za tymi kopniaczkami i plywającym brzuchem jak fala aaaaaaaaaaaach

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 21:09   #1209
nouvelle2
Zakorzenienie

aaakarolina, tam nawet do H mają, teraz spojrzałam jutro się przejadę i poprzymierzam coś

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Byłam dziś na wizycie. Poskarżyłam się na ogólnie dupowate samopoczucie i wyniki niestety to odzwierciedlają. Tzn. nie jest jakoś źle, ale mogłoby być lepiej. Mam skracającą się i miękką szyjkę, w 2 tyg. skróciła się o kolejne pół cm. Mięśnie macicy się przygotowują powoli do porodu i stąd te kłócia, napinania i raz po raz skurcze. Mam brać magnez 3x2 tabletki. Już teraz kurcze biegam do toalety, a co będzie po jeszcze większej dawce No i hemoglobinę mam za niską, tzn. jeszcze żelazo tabletki 2 razy dziennie. To niskie żelazo w sumie wyjaśniałoby moje ciągłe osłabienie i senność, muszę zadbać o podniesienie jego poziomu.
No i mam mniej chodzić (już chodzę baaardzo mało mam wrażenie) i więcej odpoczywać. Jakby się coś działo to na IP, ale mam nie panikować. I lekarz stwierdziła "no byle do 35 tygodnia, potem to już niech się dzieje jak musi".
ojoj uważaj na siebie

Stary 2015-01-28, 21:12   #1210
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
miałam opory, ale skoro przełamałaś wieczorne grzeszki to idę robić bitą śmietanę
nie krępuj się i spokojnie możesz robić bitą śmietanę przynajmniej będę miała mniejsze wyrzuty sumienia a jak już zrobisz to przyślij mi troszeczkę bo chętnie bym zjadła ooo rany ale ze mnie żarłok

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
aaakarolina, tam nawet do H mają, teraz spojrzałam jutro się przejadę i poprzymierzam coś
a jaki masz zamiar kupić rozmiar? taki pasujący na teraz czy na taki po porodzie?! bo też muszę kupić tylko nie wiem czym się sugerować przy wyborze rozmiaru?

Stary 2015-01-28, 21:16   #1211
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
też mam co drugą wizytę

ale bym zjadła coś takiego tylko, że teraz pomidory byle jakie

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
nie krępuj się i spokojnie możesz robić bitą śmietanę przynajmniej będę miała mniejsze wyrzuty sumienia a jak już zrobisz to przyślij mi troszeczkę bo chętnie bym zjadła ooo rany ale ze mnie żarłok

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

a jaki masz zamiar kupić rozmiar? taki pasujący na teraz czy na taki po porodzie?! bo też muszę kupić tylko nie wiem czym się sugerować przy wyborze rozmiaru?
jeżeli chodzi o esotiq to będę celować w największą miskę przy najmniejszym obwodzie, czyli chyba 70 g albo h. Wolałabym żeby było odrobinę luzu w środku miseczki ale jeżeli okaże się, że miseczka jest dobra tak na styk, to nie kupię

Stary 2015-01-28, 21:16   #1212
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
to jeszcze trochę i będzie bezpiecznie, dasz radę
a żelazem się nie martw, podniesie się po tabletkach, też miałam niskie, teraz jest ok

Cytat:
aaaa, miałam Wam pokazać fajną rzecz i zapomniałam Kupiłam takie coś na Gemini za grosze i uważam to za fajny wynalazek: http://www.aptekagemini.pl/abakusbab...w-dziecka.html
Montujemy takie lustereczko pod tym zwykłym i z pozycji kierowcy obserwujemy malucha z tyłu Mój tata ma takie lusterko fabrycznie wbudowane w samochód i przy siostrzeńcu bardzo się to sprawdziło. W naszym aucie czegoś takiego nie ma, więc dokupiłam przyczepiane.
przydatna rzecz, zwłaszcza jak będziemy same z maluchami jeździć

Cytat:
no niby mają, ale wg mnie to ni są fasony na duże piersi, kiedyś chciałam tam kupić to wszystkie były z poduszkami po co komuś jak ma miseczkę G albo H jeszcze poduszki ale jakby było coś fajnego to daj znać, chociaż ja się w H raczej nie zmieszczę...
Stary 2015-01-28, 21:17   #1213
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
u mnie na sr położna mówiła, że taki do karmienia to najwcześniej dwa tyg przed porodem kupować ale czy on jeszcze nie urośnie jak będzie produkcja mleka
Stary 2015-01-28, 21:19   #1214
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ale bym zjadła coś takiego tylko, że teraz pomidory byle jakie

widziałam dzisiaj fajne pomidory malinowe w biedronce, chyba jutro kupię i zrobię taką sałatkę
Stary 2015-01-28, 21:22   #1215
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
u mnie na sr położna mówiła, że taki do karmienia to najwcześniej dwa tyg przed porodem kupować ale czy on jeszcze nie urośnie jak będzie produkcja mleka
no właśnie :/ ciężko dokonać wyboru... mi w ciąży w ogóle nie urosły piersi, ale sporo urosły przed ciążą, więc czy teraz jakoś znacząco mi się powiększą? ciężko powiedzieć

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:

jeżeli chodzi o esotiq to będę celować w największą miskę przy najmniejszym obwodzie, czyli chyba 70 g albo h. Wolałabym żeby było odrobinę luzu w środku miseczki ale jeżeli okaże się, że miseczka jest dobra tak na styk, to nie kupię
to chyba też obiorę taką taktykę, ale chyba dopiero za jakieś 2 tygodnie

Stary 2015-01-28, 21:22   #1216
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
nie krępuj się i spokojnie możesz robić bitą śmietanę przynajmniej będę miała mniejsze wyrzuty sumienia a jak już zrobisz to przyślij mi troszeczkę bo chętnie bym zjadła ooo rany ale ze mnie żarłok :zarlok
przesyłka leci do ciebieee
Stary 2015-01-28, 21:23   #1217
Magnifica
Zakorzenienie

Witajcie mamusie

Już 2,5 godziny Was czytam, a tu ciągle postów przybywa

Chciałam się pochwalić, że udało mi się zapłacić przez aplikację i wykorzystać rabat na allegro Wreszcie zamówiłam wanienkę i fotelik do kapieli i jeszcze jeden ręcznik Teraz się czaję na łóżeczko, tzn chciałam zamówić jeszcze ochraniacz na szczebelki i przybornik i muszę wybrać wzór, a chcę wszystko na jednej aukcji zamówić.

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
ale melduję, że firma kurierska mnie przeprosiła, dała przesyłkę dziś jeszcze raz i dziś ona do mnie dojechała. Huśtawka stała całe popołudnie i jest super. Już się nie mogę doczekać aż naszą niunię tam włożę
Super Całe szczęście, że się wyjaśniło

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ja tez wzielam magnez, ale srednio pomogl. Sa dni kiedy czuje, ze moglabym biegac i nic mi nie jest. A sa czasem gorsze i to napiecie brzucha mnie nie opuszcza. Tez sie wtedy denerwuje bo nie wiem jak to odczytywac.
Ja mam podobnie. Mnie zawsze pomaga leżenie. Ja biorę Magnellę raz dziennie. Na początku lekarz przepisal mi Aspargin. Mówił, żeby brać przez tydzień,a potem można normalnie magnez tylko taki bezpieczny dla ciężarnych.

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Asparginian jest bez recepty i kosztuje coś koło 6 zyla, ja biore 2x2 i jest ok Chyba ze magnez z witaminą b6 ale on jest chyba droższy, ale tez bezpieczny
No ja łykam Magnellę

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Chwalę się zakupami dla synka
Śliczne zakupy

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Mam dwa głupie pytania
1. Czy odcinacie metki z bodziaków? Bo nawet w tych z lumpków są nie poodcinane no i nie wiem czy nie będą uwierać maluszka te metki...
2. Czy potrzebny jest śpiworek jeśli zarówno na gondole jak i na spacerówkę mam takie oryginalne okrycie? Bo tak się zastanawiam czy pod okrycie z gondoli wkłada się jeszcze śpiworek?
Pomóżcie plis bo zwariuje
Ja od niektórych ucinam a od niektórych nie. Jak są bardzo twarde i długie to ucinam.

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ja obcięłam wszystkie metki tak aby było miękko - troche czasu mi z tym zeszło zeby dziurek nie zrobić ale uważam ze z tych małych 56 - 62 to konieczne - sprawdzajcie tez czy w pajacach od środka w nóżkach nie ma nitek - bo koleżance dzidzius zaplątał paluszka w taka nitkę i prawie mu paluszka przecięło - całego fioletowego miał ;(
To mnie nastraszyłaś...

Cytat:
bo stwierdziłam że mam za mało malusich bodziaczków
Piękne

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
mi znajoma obiecała, własnie też się zastanawiałam kiedy i czy zdążę sobie ją zrobić u mnie w szpitalu przed przyjęciem wyrażasz zgodę czy chcesz, zeby Ci w ogóle zrobili lewatywę, sorry ale nie wyobrażam sobie rodzić dziecko i...
U nas już położna na badaniach dawała taką kartę porodu do wypełnienia i trzeba było oddać na następnej wizycie. I tam się właśnie zaznaczało, co sobie życzymy. Jakie mają być wykonane rzeczy przed porodem, podczas i jakie mamy życzenia, co do zajmowania się dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy wizazowe ciocie

Na wadze juz 1900g i tylko czasami potrzebujemy tlenu a tak to staramy sie oddychać bez wspomagaczy
Ślicznie Buziaki dla Helenki
Stary 2015-01-28, 21:25   #1218
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze trochę i będzie bezpiecznie, dasz radę
a żelazem się nie martw, podniesie się po tabletkach, też miałam niskie, teraz jest ok

przydatna rzecz, zwłaszcza jak będziemy same z maluchami jeździć

no niby mają, ale wg mnie to ni są fasony na duże piersi, kiedyś chciałam tam kupić to wszystkie były z poduszkami po co komuś jak ma miseczkę G albo H jeszcze poduszki ale jakby było coś fajnego to daj znać, chociaż ja się w H raczej nie zmieszczę...
W takiego gabczastego ja też nie wejde, ale może zupełnie miękki na fiszbinach będzie ok dam znać jutro co i jak

Stary 2015-01-28, 21:26   #1219
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
przesyłka leci do ciebieee
ooo super, dziękuję

ogląda któraś z Was "Na dobre i na złe"?? była tam babka, która rodziła 7 dziecko i urodziła sama bez położnej i jeszcze tekst "nie miałam czym pępowiny przeciąć" takie rzeczy to tylko w serialach

Stary 2015-01-28, 21:26   #1220
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie :/ ciężko dokonać wyboru... mi w ciąży w ogóle nie urosły piersi, ale sporo urosły przed ciążą, więc czy teraz jakoś znacząco mi się powiększą? ciężko powiedzieć [COLOR="Silver"]
Zazdroszczę. Ja już wyglądam jak mleczna krowa, bo piersi mi urosły o dwa rozmiary więc aż się boję, że będą jeszcze większe i tylko TŻ się cieszy
Stary 2015-01-28, 21:26   #1221
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam dzisiaj fajne pomidory malinowe w biedronce, chyba jutro kupię i zrobię taką sałatkę
w takim razie ja też jutro taka zrobię a póki co wykombinuje jakieś udziwnione kanapki

Stary 2015-01-28, 21:27   #1222
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
noo tak jak mówisz , ja się bardzo nie mogłam doczekać najbardziej ruchów, wiem że będę tęsknić za tymi kopniaczkami i plywającym brzuchem jak fala aaaaaaaaaaaach
ja tez, bede czula pustke w brzuszku przez jakis czas napewno

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-28 o 21:28
Stary 2015-01-28, 21:27   #1223
asiulek8
Wtajemniczenie

Wlasnie wrocilismy z kina ale to juz chyba nie na moje nerwy. Na filmie zaczelo mnie cos bolec w brzuchu a potem taki tepy bol dolnego krzyza. A ja zamiast sie wyluzowac zeby szybciej przeszlo zaczelam sie spinac i opracowywac w razie wypadku droge do najblizszego szpitala

Bylam tez w Mothercare. Zakochalam sie w nowej kolekcji dla dziewczynek . Ale to nie na moja kieszen. Trzeba bedzie poczekac na promocje. Za to wzielam bialy swrerek w granatowe paski, 3 bodziaki i jeansowa tuniczke.

Lece nadrabiac, bo tempo jest zawrotne

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:30   #1224
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez, bede czula pustke w brzuszku przez jakis czas napewno
Oj tak. Choć wtedy będzie ta kruszynka już na zewnątrz i będziemy się skupiać na opiece nad nim
Stary 2015-01-28, 21:32   #1225
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilismy z kina ale to juz chyba nie na moje nerwy. Na filmie zaczelo mnie cos bolec w brzuchu a potem taki tepy bol dolnego krzyza. A ja zamiast sie wyluzowac zeby szybciej przeszlo zaczelam sie spinac i opracowywac w razie wypadku droge do najblizszego szpitala

Bylam tez w Mothercare. Zakochalam sie w nowej kolekcji dla dziewczynek . Ale to nie na moja kieszen. Trzeba bedzie poczekac na promocje. Za to wzielam bialy swrerek w granatowe paski, 3 bodziaki i jeansowa tuniczke.

pokaz ja sie czaje na jeden komplecik u mnie w sklepie, ale wlasciwie to nie potrzebuje juz nic, no ale piekny jest i sama nie wiem dobry ten film byl? oj kochana relaks relaks...... bo nam tu urodzisz za szybko

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Oj tak. Choć wtedy będzie ta kruszynka już na zewnątrz i będziemy się skupiać na opiece nad nim
dokladnie jak narazie to moj synek sie chyba przytula do mnie od srodka
Stary 2015-01-28, 21:32   #1226
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
w takim razie ja też jutro taka zrobię a póki co wykombinuje jakieś udziwnione kanapki
ja dzisiaj jadłam kanapki z pasztetem i pomidorem
wiem, że pasztet to mało zdrowa rzecz, ale miałam taką ochotę

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

dawaj zdjęcia

dziewczyny mamy takie tempo, że w tydzień wykończymy wątek
to ja jednak rodzę w 10 części
Stary 2015-01-28, 21:35   #1227
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Oj jak dla mnie to raczej na przytulanie nie wygląda, a na wymuszanie miejsca dla siebie
Stary 2015-01-28, 21:37   #1228
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ooo super, dziękuję

ogląda któraś z Was "Na dobre i na złe"?? była tam babka, która rodziła 7 dziecko i urodziła sama bez położnej i jeszcze tekst "nie miałam czym pępowiny przeciąć" takie rzeczy to tylko w serialach
no ja oglądałam , zalosne ;p
no ale tak jak mówisz takie rzeczy tylko w serialach;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 21:38   #1229
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
pokaz ja sie czaje na jeden komplecik u mnie w sklepie, ale wlasciwie to nie potrzebuje juz nic, no ale piekny jest i sama nie wiem dobry ten film byl? oj kochana relaks relaks...... bo nam tu urodzisz za szybko

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Film ujdzie.
Pokażę łowy jutro, bo dzisiaj już wiszą na suszarce i schną, bo przepralam je recznie :?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:39   #1230
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj jadłam kanapki z pasztetem i pomidorem
wiem, że pasztet to mało zdrowa rzecz, ale miałam taką ochotę

dawaj zdjęcia

dziewczyny mamy takie tempo, że w tydzień wykończymy wątek
to ja jednak rodzę w 10 części
hahaha ;p 10 część CI się marzy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości