Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 17:00   #2071
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do przychodni mojej osiedlowej i szczepia teraz priorixem wiec juz dzwoniłam do Dawida żeby z ośrodka wybrał kartę szczepień i zapisze ja tutaj i zaszczepie
(nie zmieniam przychodni specjalnie dla tego szczepienia tylko po prostu skoro jestem tutaj od kwietnia i nie wracam tam wiec w razie choroby po co mam jeździć 30km do lekarza tak jak to miało miejsce w sylwestra)

Juz sprawa załatwiona będzie szczepiona priorixem

Ciężka nocka? ja też właśnie skończyłam pić kawę
Super, że udało Ci się załatwić szczepionke Nie robi problemów ta przychodnia osiedlowa, że przepisujesz się do nich? U nas ciężko z przepisywaniem, bo np. mówią, że mają dużo dzieci, 'bo to, bo tamto'

Nie mam mocy, bo latałam po mieście, byłam u pracodawcy i mi tam zeszło, później w gminie a tam kolejki. Musiałam biec do auta, bo mama szła do pracy a pilnowała Filipa. Chciałam kupić coś Filipowi do ubrania bo w coccodrillo promocje 75% i nie zdążyłam już.
A noc tak jak i poprzednie, czyli pobudki nie wierze, że moje dziecko prześpi całą noc
Jeszcze ciągle mi w głowie siedzi lot (bo zdecydowałam się lecieć do siostry do uk w marcu, sama z Filipem) i się już stresuje
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Amela dostawała Debridad po pierwszym miesiącu juz.

Nie mam pojęcia jaki rozmiar szerokość ma całego łóżeczka a długość może z 40 cm. ale to jeszcze od kompletu do spania co Blance kupowałam
w domu od Amelki kompletu mam napewno bardziej płaska jak ta na której teraz śpi.

Tassia super ze Niepełna zdrów jak rybka.
Lula trzymam kciuki

ja dziś z dziewczynami byłam w labie krew pobrać.... trauma! moja i ich.baba jakąś mega nieudolna zamiast z palca to koniecznie z zyly chciała. Blanka mało co mi nie zemdlala. babiszon źle się wkul i nic nie leciało gmerala igla a Blanka się darla jak opetana drugiej ręki nie pozwoliłam dziabac to poszło z palca a Młoda blada i po pobraniu mi się aż położyła na kozetke.

Ameli to samo źle w jedna rękę i z drugiej jakoś dało rade ale też pod górę było. tak mocno ja trzymałam żeby się nie wyyrywala ze myślałam że ja polamie. za to ma teraz wybroczyny na nadgarstku I przedramieniu
okropienstwo.
Jej, biedne dziewczyny na prawdę im współczuje i Tobie.
Pamiętam Filipka jak był kuty i nie mogę na to patrzeć.
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Lulka, Tassia brawa za wizyty

Dziewczyny, ja podejrzewałam ostatnio alergię u Julka na proszek. Przeprałam wszystko w Loveli a jest coraz gorzej. W sobotę miał wysypane tylko czoło, a dziś rano się przeraziłam. Cała buźka, najwięcej przy oczkach, naokoło ust, za uszami, cały brzuszek w drobnych pryszczykach. Czasem bledną, a czasem są różowe. Zmierzyłam tempkę i ma 37,5 czyli chyba jakiś wirus... Jutro mamy pediatrę.

Byłam na usg u mojego doktorka i waga Okruszka różni się od tej z usg połówkowego i to znacznie. Raczej ta u mojego lekarza jest ok, bo wątpie żeby w 3 tygodnie przybrał tylko 60g. Młlody waży już 750 gram i jest wielkością jak dzieciaczki dwa tygodnie starsze... Chyba mały koksik mi się szykuje Mam tylko nadzieję, że dam radę urodzić sn... No i wyszła mała torbiel w główce, ale ponoć tak czasem jest i jeszcze w brzuszku powinna się wchłonąć...
Zdrówka dla Julka.
Kciuki, żeby ten torbiel szybko się wchłonął Niech rośnie zdrowo.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 17:02   #2072
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Lulka budyniu Ty dobrze ze mieli termin już na jutro ! Jeszcze kilka h i zobaczysz Malenstwo

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 17:15   #2073
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie mam pojęcia jaki rozmiar szerokość ma całego łóżeczka a długość może z 40 cm. ale to jeszcze od kompletu do spania co Blance kupowałam
w domu od Amelki kompletu mam napewno bardziej płaska jak ta na której teraz śpi.

Lula trzymam kciuki

ja dziś z dziewczynami byłam w labie krew pobrać.... trauma! moja i ich.baba jakąś mega nieudolna zamiast z palca to koniecznie z zyly chciała. Blanka mało co mi nie zemdlala. babiszon źle się wkul i nic nie leciało gmerala igla a Blanka się darla jak opetana drugiej ręki nie pozwoliłam dziabac to poszło z palca a Młoda blada i po pobraniu mi się aż położyła na kozetke.

Ameli to samo źle w jedna rękę i z drugiej jakoś dało rade ale też pod górę było. tak mocno ja trzymałam żeby się nie wyyrywala ze myślałam że ja polamie. za to ma teraz wybroczyny na nadgarstku I przedramieniu
okropienstwo.
masakra biedne dziewczyny..co za babsztyl :/
Stary 2015-01-28, 18:33   #2074
kropla_deszczu
Zadomowienie

Hej ho wszystkim

Wracam do Was!

Kogo nie znam to się witam, postaram się Was poznać w miarę możliwości

A wszystkim mamusiom, które znam macham i postaram się być z Wami na bierzaco
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 19:21   #2075
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Hej ho wszystkim

Wracam do Was!

Kogo nie znam to się witam, postaram się Was poznać w miarę możliwości

A wszystkim mamusiom, które znam macham i postaram się być z Wami na bierzaco

Masakra zadzwonili po mnie do roboty o 11 i znów moje biedactwo do 1620 w przedszkolu. Dobrze że ten tż jutro wraca. I dobrze ze w przedszkolu robilam a nie na sprzataniu

Idę jeść bo o 20 mam jeszcze norweski

Ależ ci Polacy dziś zagrali!!?? Ciśnienie pińcet

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

O dżizas Bajka , biedne dziewczyny
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 19:28   #2076
butterfly20
Zakorzenienie

Tassia, Pszczoua cieszę się z udanych wizyt fajne się to czyta

Lulka fajnie,że słyszałaś serducho

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Lulka, Tassia brawa za wizyty

Dziewczyny, ja podejrzewałam ostatnio alergię u Julka na proszek. Przeprałam wszystko w Loveli a jest coraz gorzej. W sobotę miał wysypane tylko czoło, a dziś rano się przeraziłam. Cała buźka, najwięcej przy oczkach, naokoło ust, za uszami, cały brzuszek w drobnych pryszczykach. Czasem bledną, a czasem są różowe. Zmierzyłam tempkę i ma 37,5 czyli chyba jakiś wirus... Jutro mamy pediatrę.

Byłam na usg u mojego doktorka i waga Okruszka różni się od tej z usg połówkowego i to znacznie. Raczej ta u mojego lekarza jest ok, bo wątpie żeby w 3 tygodnie przybrał tylko 60g. Młlody waży już 750 gram i jest wielkością jak dzieciaczki dwa tygodnie starsze... Chyba mały koksik mi się szykuje Mam tylko nadzieję, że dam radę urodzić sn... No i wyszła mała torbiel w główce, ale ponoć tak czasem jest i jeszcze w brzuszku powinna się wchłonąć...
ojeju zdrówka dla Julcia.
u nas też ciągle wychodzi wysypka, na buzi, rękach i nogach. i bywa tak,że wyjdzie jak jesteśmy w domu, a jak wychodzimy na zewnątrz to się masakryznie pogarsza, dziwne to...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
zastanawiam się nad tym wózkiem http://allegro.pl/baby-design-wozek-...tml#tabsAnchor fajny?
I ten fotelik http://allegro.pl/coneco-fotel-fotel...012295635.html do samochodu teściów
piękny ten turkusowy. i w moim mieście
szkoda,że dziewczyny mają niepochlebne opinie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Przez własną głupotę i niedopatrzenie nie miałam usg. Wyobraźcie sobie ze miałam je mieć u mnie w mieście, a ja dostałam list, sprawdziłam datę i z automatu zakodowalo mi się w głowie ze skoro z Bartkiem miałam usg w Yorku to teraz tez. Jutro musze znów jechać do Yorku mam usg na 9 rano bo w moim mieście nie ma już w tym tygodniu miejsc. Prawie się tam popłakałam i jeszcze mnie recepcjonistka przepraszala choć to ja wyszłam na wariata
ojć, szkoda. ale jak słyszałam serduszko to już na spokojnie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 19:45   #2077
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
zastanawiam się nad tym wózkiem http://allegro.pl/baby-design-wozek-...tml#tabsAnchor fajny?
I ten fotelik http://allegro.pl/coneco-fotel-fotel...012295635.html do samochodu teściów
mi sie ten wózek podoba
chyba każda spacerówka bedzie telepać
moja telepie i ani mnie ani Miłoszowi to nie przeszkadza

w moim wózku nie podoba mi się to, że ma małą budkę, jak ją zaciągnę to praktycznie przed niczym nie chroni,bo oparcie wózka zaczyna sie jak kończy sie budka
po drugie ten pałąk u mnie jest nierozbieralny,nieotwiera lny i jest mega ciężko wyciągnąć dziecko z wózka, za niemowlaka było ok, a teraz jak nie ma kto potrzymać wózka za rączki, to jak wyciągam Miłosza to wózek wywala się na ziemie
no i minus,bo nie można go prowadzić jedną ręką, więc jak rozmawiam przez tel to jade zygzakiem i co chwila wózek staje dęba
Stary 2015-01-28, 19:57   #2078
tassia
Zakorzenienie

Inwersja kup sobie słuchawki do telefonu

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 19:57   #2079
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
piękny ten turkusowy. i w moim mieście
szkoda,że dziewczyny mają niepochlebne opinie
włąśnie zastanawiam się nad tym turkusowym, albo fioletowym. Muszę znaleźć w sklepie stacjonarnym i "pomacać" a może Ty byś się przeszła i oceniła
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mi sie ten wózek podoba
chyba każda spacerówka bedzie telepać
moja telepie i ani mnie ani Miłoszowi to nie przeszkadza

w moim wózku nie podoba mi się to, że ma małą budkę, jak ją zaciągnę to praktycznie przed niczym nie chroni,bo oparcie wózka zaczyna sie jak kończy sie budka
po drugie ten pałąk u mnie jest nierozbieralny,nieotwiera lny i jest mega ciężko wyciągnąć dziecko z wózka, za niemowlaka było ok, a teraz jak nie ma kto potrzymać wózka za rączki, to jak wyciągam Miłosza to wózek wywala się na ziemie
no i minus,bo nie można go prowadzić jedną ręką, więc jak rozmawiam przez tel to jade zygzakiem i co chwila wózek staje dęba
no włąśnie ważne jest to, żeby miał całą rączkę, bo parasolkę już mam. Fajna też ta budka jest, taka duuuża
Stary 2015-01-28, 19:59   #2080
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Inwersja kup sobie słuchawki do telefonu
ano widzisz
mam, ale zapomnialam o nich,bo niedawno mam ten telefon, a przy poprzednim nie bylo
Stary 2015-01-28, 20:18   #2081
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
włąśnie zastanawiam się nad tym turkusowym, albo fioletowym. Muszę znaleźć w sklepie stacjonarnym i "pomacać" a może Ty byś się przeszła i oceniła

no włąśnie ważne jest to, żeby miał całą rączkę, bo parasolkę już mam. Fajna też ta budka jest, taka duuuża
Ja mam bez raczki a bez problemu prowadzenia jedna ręką, nawet latwiej niż maxi cosi z pełną rączką.
Więc myślę ze trzeba wypróbować

[/RIGHT]
Stary 2015-01-28, 20:41   #2082
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Sama czy z rodzina? Głupio tym bardziej ze tz pewnie bedzie w pracy to bedziesz miec ja na głowie sama
nie, ona starą panna jest. Niby ze wszystkich jego sióstr ona najlepsza, ale i tak mi działa na nerwy.

badzia dziękuję za info, możesz mi napisać co to była za operacja ? i ile czasu nosiałaś okulary ?

bajka jakie mieliście badania do zrobienia ? Mozesz ja zaskarzyć w labie.

Jak mnie dzisiaj wku*** te baby ze żłobka !! Jutro normalnie pójdę i im nagadam.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:51   #2083
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie, ona starą panna jest. Niby ze wszystkich jego sióstr ona najlepsza, ale i tak mi działa na nerwy.

badzia dziękuję za info, możesz mi napisać co to była za operacja ? i ile czasu nosiałaś okulary ?

Jak mnie dzisiaj wku*** te baby ze żłobka !! Jutro normalnie pójdę i im nagadam.
Co się stało?

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:

Lula trzymam kciuki

okropienstwo.
Jeju biedne pewnie ciebie tez to sporo stresu kosztowało.
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Lulka budyniu Ty dobrze ze mieli termin już na jutro ! Jeszcze kilka h i zobaczysz Malenstwo
Ja słynę z takich akcji, w mojej rodzinie juz krążą o mnie legendy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:55   #2084
misia332
Zakorzenienie

Luli już 150 razy prosiłam żeby nie kładły Kornela a drzemkę spać, bo on po prostu tego nie potrzebuje, w domu nawet jak wstanie o 6 rano to zajęty zabawą wytrzyma ładnie do obiadu i idzie spać ok. 13.30, wstaje o 15 i nie śpi do wieczora już.

Jasne czasem ma gorszą noc, i wtedy jest szybciej zmęczony. Ale zawsze o tym mówię w żłobku.

Ale z wczoraj/na dziś spał od 19.30 do 8 rano z 20 minutową przerwą na mleka, a Pani w żłobku stwierdziła, że skoro Kornel jest zmęczony to go położy spać o 11.20. Tż poszedł po niego o 12, a ta pinda musiała go obudzić, czym rozwaliła mu cały dzień.
Był niedospany, ale nie na tyle zmęczony, żeby po obiedzie iść spać. W efekcie nie poszedł już po południu do żłobka i nie spał do 19. 40, tylko non stop marudził..

A tymaczem trzymajcie za nas kciuki, bo to pierwszy dzień i noc bez smoczka.

Stary 2015-01-28, 20:58   #2085
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
ja duży wózek mam na piankowych kołach, ale większych. Prowadzenie go to tragedia, co Tassia może potwierdzić więc każdy na skrętnych kołach będzie lepszy

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

pozostaje mi tylko znalezienie go w sklepie stacjonarnym i wypróbowanie
One sa popularne wiec przejdz sie po sklepach u siebie.
Leos lubi jak nim telepie. Wtedy drze sie aaa i ma radochę
Cytat:

Co tam sie dzieje?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:01   #2086
passion80
Zakorzenienie

Szczepila któraś z Was na meningokoki? Brydzia?
Mamy zalecenie ze szpitala plus pneumokoki ale to już pierwsze dawkę miała.
Stary 2015-01-28, 21:03   #2087
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
One sa popularne wiec przejdz sie po sklepach u siebie.
Leos lubi jak nim telepie. Wtedy drze sie aaa i ma radochę
niestety u mnie jest JEDEN sklep dziecięcy a w nim 4 wózki na krzyż
Pojadę może jutro, albo w piątek do Krakowa z Emilką to się rozejrzę
Stary 2015-01-28, 21:09   #2088
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Ja szczepiłam, jeszcze drugą dawkę mamy mieć w marcu. Szczepiłam na typ C, teraz jest jeszcze szczepionka na typ B.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:16   #2089
bajka1807
Zakorzenienie

misia morfologia żelazo i tsh. Amelki wyniki mam ona z zyly miała. blanki wyników na necie nie ma więc pewnie gowno dało pobieranie z palca. zalamie się jak będę musiała powtarzać. Amela za to ma za dużo płytek bo 495 a norma do 400 i białych ma 14 a norma 13. mam nadzieje ze to poinfekcyjna sprawa bo dopiero dziś zaczęła normalnie się czuć. w piątek mam bilans blanki to będę konsultować.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:17   #2090
papalinka83
Zakorzenienie

Ja-ika ja mam turkusowy i jest bardzo ładny A poza tym dobrze ktoś już napisał, że pewnie wszystkie spacerówki telepią i chyba im kto miał lepiej amortyzowany wózek duży, tym bardziej jest w szoku, a jak ty piszesz, że twój miał i tak piankowe koła, to pewnie nie zauwazysz tak bardzo różnicy

[QUOTE=Aaamelkaa;49978075]Badzia milo ze pytasz,od soboty jestem u rodziców,zajmują się Michalkiem a ja odpoczywam brzuch juz co raz większy,czasem pobolewa mnie wieczorami,ale generalnie jest ok

Bajka oby tylko Bianka nie miała teraz traumy,przeżywa bardzo?

Papalinko wypoczywaj ile się da,jeszcze niech Maleństwo posiedzi w brzuszku.macie imię?[COLOR="Silver"][QUOTE]
Amelka fajnie, że odpoczywasz Ja jak jadę do rodziców, to zawsze jestem bardziej zmęczona niż w domu, mimo że niby się zajmują Olą, nie wiem, czemu A co do imion, to jeszcze nie wiemy na pewno, ale chyba będzie Michał albo Paweł, o ile nam jeszcze coś innego nie wpadnie do głowy
Cytat:
[
A tymaczem trzymajcie za nas kciuki, bo to pierwszy dzień i noc bez smoczka.
Wow jestem pod wrażeniem

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-01-28 o 21:21
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:17   #2091
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
my dalej jesteśmy przed mmr Igor ciągle zakatarzony... już było 1,5 tyg spokoju i dzisiaj znowu
Ale już jestem na 99% przekonana że to wina zębów... widać w miejscu 3 białe... a co zaczynają się zęby to taki katar że szok
I nie wiem co z tą pieprzoną ospą.. szczepić czy nie
Mam jeszcze trochę czasu... ale dalej nic nie wiem

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:25   #2092
tassia
Zakorzenienie

Czy ktoś oprócz mnie jest tak w czarnej d. Ze szczepienia mi?

[/RIGHT]
Stary 2015-01-28, 21:27   #2093
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
niestety u mnie jest JEDEN sklep dziecięcy a w nim 4 wózki na krzyż
Pojadę może jutro, albo w piątek do Krakowa z Emilką to się rozejrzę
No najlepiej ja wsadzić i pojezdzić po sklepie. Sprawdzić jak sie podbija itp.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:28   #2094
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja-ika ja mam turkusowy i jest bardzo ładny A poza tym dobrze ktoś już napisał, że pewnie wszystkie spacerówki telepią i chyba im kto miał lepiej amortyzowany wózek duży, tym bardziej jest w szoku, a jak ty piszesz, że twój miał i tak piankowe koła, to pewnie nie zauwazysz tak bardzo różnicy
dzięki
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
my dalej jesteśmy przed mmr Igor ciągle zakatarzony... już było 1,5 tyg spokoju i dzisiaj znowu
Ale już jestem na 99% przekonana że to wina zębów... widać w miejscu 3 białe... a co zaczynają się zęby to taki katar że szok
I nie wiem co z tą pieprzoną ospą.. szczepić czy nie
Mam jeszcze trochę czasu... ale dalej nic nie wiem
my też przed mmr, bałam się szczepić, bo były choroby w rodzinie (przeziębienia) i ja miałam anginę. Jak będzie wszystko dobrze, to może za tydzień/dwa...
Stary 2015-01-28, 21:31   #2095
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
misia morfologia żelazo i tsh. Amelki wyniki mam ona z zyly miała. blanki wyników na necie nie ma więc pewnie gowno dało pobieranie z palca. zalamie się jak będę musiała powtarzać. Amela za to ma za dużo płytek bo 495 a norma do 400 i białych ma 14 a norma 13. mam nadzieje ze to poinfekcyjna sprawa bo dopiero dziś zaczęła normalnie się czuć. w piątek mam bilans blanki to będę konsultować.
ehh...

Stary 2015-01-28, 21:40   #2096
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Ja szczepiłam, jeszcze drugą dawkę mamy mieć w marcu. Szczepiłam na typ C, teraz jest jeszcze szczepionka na typ B.
dzięki
jak zniósł, ile płaciliście?

Cytat:
rzeźnia a nie pobranie krwi
M pobierają z wierzchu dłoni

Cytat:
może aż tak bardzo nie, ale mmr przed nami i z tym sie wcale nie spieszę, pneumo kolejna dawka i teraz te meningo na zaleceniach mam, pediatra też mówi szczepić. Jak pójdziemy jeszcze do pulmonologa to też spytam. Teraz i tak kasy nie ma.
Stary 2015-01-28, 21:42   #2097
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Ehh a my od nocy walczymy ze sraką :/ W sumie nie taka ostra jak w czerwcu zeszłego roku gdy Młody wylądował w szpitalu ale i tak się stresuję, żeby gorączka nie doszła no i żeby wreszcie przestał te kupy robić.
Wieczorem na siłę wlałam mu do gardła Smectę i dicoflor i mam nadzieję, że pomoże. Ale płakał... a ja prawie też ale co było robić - lepsze to niż szpital.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:46   #2098
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
dzięki
jak zniósł, ile płaciliście?
Zniosła dobrze ale my po żadnej szczepionce problemów nie mieliśmy. 109zł za dawkę (NeisVac-C Baxter), ale Wy chyba tylko jedną będziecie mieć bo to jakoś tak jest, że jak po roku się szczepi to jedna dawka. Ta na menigokoki typu B 400zł jedna dawka i chyba są dwie.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 21:48   #2099
passion80
Zakorzenienie

tak, po roku jest jedna, to niedużo
Stary 2015-01-28, 21:49   #2100
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja
Generalnie mamy zaległe WZW b z 7 mca

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości