|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI
oo juz patrze Cytat:
|
|
|
|
|
#992 |
|
Rozeznanie
|
ehhhhh a ja siedze teraz w pokoju i placze, cala jestem zdenerwowana, zestresowana ;( wszystko przez kobiete z ktora mieszkamy... nawet nie wiedzialam ze mozna byc tak chorym psychicznie.. nie wspomne ze kobieta ma 60 lat a ostatnio wymiotowala przez okno do sasiada bo sie schlala i miala z tego taki ubaw jak nam to mowila.... ja robie wszystko zeby sie z nia mijac/nie rozmawiac etc ale ona wiecznie cos gada do mnie.. teraz ktos do niej przyszedl a ona na caly dom gada ze ma PRZEKICHANE z nami
ze my jej po szafkach grzebiemy ! nie wiem skad ona takie rzeczy bierze.. ze jej przestawiamy wszystko.... (ostatnio z tz posprzatalismy kuchnie bo juz nie moglismy na to patrzec, ona ma problem ze 'zbieractwem' i brudem ) i mnstwo innych przykrych i wyssanych z palca rzeczy... ja jestem w ciazy, a ona mi nie pozwala gotowac bo ONA nie gotuje ?! w ogole moglabym ksiazke napisac, nie mam sily.. musialam sie Wam wyzalic, tz w pracy jestem z tym kompletnie sama i nawet siku nie moge wyjsc teraz z pokoju ;( |
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam że będą tu spać. ..
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne rozwiazanie. Rosario hehehehhehe ![]() Lece spac,dobranoc
|
|
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Moglam przegladac wizaz, ale mialam problem z pisaniem postow, bo ciagle cos klikalam i mnie wyrzucalo ze strony :/ Ale mam juz tablet i moze bede nadazac za wami
![]() Zrobilam furore w szpitalu, bo lekarz, ktory mnie przyjmowal wpisal mi w karte porazenie pradem. Kazdy, kto ja czyta, zamiera i sprawdza, czy zyje... Od zmywarki mnie walnelo. Normalnie bym sie za bardzo nie przejela, bo jednak porazeniem bym tego nie nazwala, no ale w ciazy... Wiecie, chyba bym nie zasnela juz w nocy. Siedze z paniami, ktore zaraz beda sie rozpakowywac, wiec podsluchuje ich przemyslenia ![]() Mialam wyjsc po trzech dobach, ale dzisiaj mi powiedzieli, ze "jakos po weekendzie" |
|
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie pomogę, ale przejdz się. Spacer to dobra rzecz ![]() Cytat:
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dlaczego sie nie wyniesiecie? nie rozumiem jak można mieszkac z kims takim przeciez przymusu nie ma....
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Ametty - jak to możliwe że prad Cię kopnal przez zmywarkę? Dobrze, że nic się nie stało, ale dlaczego chcą Cie tak długo trzymac w szpitalu?
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego Już się pewnie cieszą z nowego kojca ![]() Cytat:
Jak to drugie to nie dawajcie się jej tak ustawiać! Gotować Ci nie pozwala?! A ona Ciebie pytała czy może wymiotować za okno? ![]() Współczuję całej sytuacji...
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
karoola - ja kiedyś miałam bardzo podobną sytuację, wynajmowałam pokój za granicą, żeby wiadomo, jak najtaniej, i miałam taką walniętą babkę, nie dało się czasem nawet obiadu ugotować, a taka śmieciara, że w życiu czegoś takiego nie widziałam... No, ale nie byłam w ciąży, zacisnęłam zęby i przemieszkałam Dobra, poważnie idę spać, sen podobno leczy więc jutro budzę się w pełni sił. Dobranoc |
||
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1004 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My u niej. Nie jest latwo znaleźć pokoj, czy mieszkanie tutaj.. nie wiedzielismy ze jest taka chora, a chcielismy do lutego/marca zaoszczedzic troche pieniazkow dopoki dzidzi nie ma.. kto by pomyslal ze trafilismy na wariatke.. teraz mamy mozliwosc od lutego wynajecia mieszkania w koncu wlasnego tylko chca od nas kaucji 2400 euro.. takze aktualnie robimy kombinacje alpejskie...Ja w piatek juz uciekam do swojego rodzinnego miasta bo dluzej tu nie wytrzymam dopoki sie nie wyprowadzimy.. |
||
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Tez ide spać. Właściwie to już śpię
|
#1006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49983975]o lidlu piszecie? a tak przy okazji, to czy welurowe pajace sa jakies gorsze dla dziecka od bawełnianych? chyba jeszcze ktoś pisał,ze nie lubi welurowych[/QUOTE] ja nie lubie welurowych. Jedynie spodenki. Bo i tak spi pod kocem/kolderka czy rozkiembi jeszcze dziecko tym welurem grzac, zwlaszcza latem? Cytat:
jesli to afta kup w aptece "aftin" tanie, bez recepty i swietnie dziala. Nakladasz na patyczek do ucha i potem smarujesz to miejsce i tak najczesciej jak mozesz. Plucz albo szalwia jak mowisz ale lepiej woda z soda oczyszczona lub sola (plaska lyzeszka na pelna szklanke cieplej, przegotowanej wody) lub woda utleniona (2 lyzki stolowe wody utlenionej na pol szklanki cieplej przegotowanej wody) po kazdym jedzeniu zwlaszcza i przed spaniem. Powinno pomoc. Aftin nie zaszkodzi nawet jak to nie afta. (Mama dentystka to mam porady na telefon zawsze:p) buziak Cytat:
|
|||
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Karoola matko bardzo współczuję, chora sytuacja.. Uciekaj jak najszybciej.
Sonia poplucz trochę buziaka, pewnie zejdzie samo Ja się już kładę jutro rano pobudka, dopakowanie się i w drogę Bd do Was z apki zaglądać, dobranoc
|
#1008 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pavlinecka jestes pewna ze to nie ta sama ? moze akurat w berlinie wynajmowalas ? bo normalnie jakbym o mojej babce czytala :/ Nasza jeszcze ma tendencje do zostawiania karteczek wszedzie. pod tytulem 'nie otwierac okien' , ' nie myc sie zwyklym mydlem bo jest osad na kafelkach ' etc. ostatnio zostawila mi kartke w szafce z talerzami 'to jest prywatna szafka. jak przyjdzie duzy bury pies to w czym ja mu jesc dam ?' (a w szafce 50 talerzy..) |
||
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
wyobrażcie sobie że u lutówek dziewczynka okazała sie chłopcem... omg chyba bym padła...
hahah
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku to juz 23 wow
idę się kąpać i chyba spać chociaz nie czuje się śpiąca... cały czas patrze się na wózek
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz neimeickie ubezpieczenie i nei jesteś męzatka idź do joc center czy tam innej instutucji i od kopa mieszkanie dostaneiwsz i w dodatku Ci ej opłacą
|
|
|
#1012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba trudniej stad wyjsc niz sie tu dostac ![]() Mam zaraz na przeciwko sale prywatne poporodowe, wiec przyzwyczajam sie do wycia noworodkow Taka szkola rodzenia na zywo
|
|
|
|
|
#1013 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
?
|
|||
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprawka pewnie pod dziewczynkę a tu chłopak... chociaż dobrze, ze teraz sie dowiedziała a nie przy porodzie...
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Rosario, zapomnialam-super wozek! Teraz takie ladne robia..az zal mi tylek sciska ze ja mam ta stara gablote bo sliczny jest!
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtf?! Uciekajcie stamtąd jak najprędzej możecie. Ona ma ewidentnie nierówno pod sufitem... ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* trzymaj sie tam!
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąz na biało czy na gewerbe? jeśli wasze zarobki nie przekraczają jakiejś tam kwoty brutto (musiałabym pogrzebać w papierach ile) to dostaniecie z caritasu 500e na start... idźcie sie dowiedzieć do job center czy coś takiego arbeitsamtu nie wiem bo ogólnie przestałam sie interesowac jak sie dowiedziałm ze mi przekracza. Mąż najlepiej niech sie mąz wypyta kogoś w pracy jakiegoś kolegi co ma żone dziecko i umie niemiecki, itd i idzcie razem tam sie dowiedzieć bow iem że jak są słabe zarobki i nie macie mieszkania to nie możecie mieszkać w jednym pokoju bo wam sie należy pomoc... A mieszkania nie sa drogie jak placi za nie miasto mówie ruszcie tyłki do urzedów i znajomych popytajcie bo warto....
|
|
|
#1019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
potrzebujemy tylko 2400 euro a w polsce nie chca mi dac kredytu nie wiadomo dlaczego, ale to tez odrebna historia..mnie teraz ciekawi jak to u niej bylo, czy chodzila prywatnie czy na nfz, czy na wlasne oczy widziala piczke ? GDybym ja sie tak dowiedziala przed porodem to bym zemdlala, na kazdym usg co 4 tygodnie jest piczka, mam nawet jej 3 zdjecia z kazdej wizyty.... wiec ciekawi mnie jak to z nia bylo, bo az nie moge uwierzyc ze teraz jeszcze da sie tak pomylic , przy tej calej technologii 4d i przy usg co 4 tyg. Ja mysle ze to pepowina jakos jej sie pozawijala w ksztalt siusiaka a prada wyjdzie na jaw jak dzidzia sie urodzi hehe masakra !!
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym padła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

ze my jej po szafkach grzebiemy ! nie wiem skad ona takie rzeczy bierze.. ze jej przestawiamy wszystko.... (ostatnio z tz posprzatalismy kuchnie bo juz nie moglismy na to patrzec, ona ma problem ze 'zbieractwem' i brudem ) i mnstwo innych przykrych i wyssanych z palca rzeczy... ja jestem w ciazy, a ona mi nie pozwala gotowac bo ONA nie gotuje ?! w ogole moglabym ksiazke napisac, nie mam sily.. 
Ślubujemy: 21.10.2017