Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 23:17   #1021
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Wiedziałam że będą tu spać. ..
ale ladny srodek wozka i koteczki slodkie
Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Siedze z paniami, ktore zaraz beda sie rozpakowywac, wiec podsluchuje ich przemyslenia

Mialam wyjsc po trzech dobach, ale dzisiaj mi powiedzieli, ze "jakos po weekendzie" Maz sie smieje, ze mnie do porodu beda trzymac za kare za zawracanie pupy
no tak trzymaja, zeby kase brac z nfz szczegolnie, ze poczatek roku to jest i budzet, gdzie lezysz? Na woloskiej?

Karola, a to polka? wspolczuje baby

Ja to juz bym sie zalamala jakby mi teraz mlody plec zmienil, juz sie tak nastawilam na Macka, ze juz tylko synka chce
Dzisiaj sobie z Maja rozmawialysmy jak to bedzie wygladac wszystko, powiedziala, ze nie zmieni pielusi i pupy nie podetrze, ale jeszcze kremem posmaruje pewnie bedzie chciala go zacalowac ah juz nie moge sie doczekac az sie urodzi moj maly

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 23:20   #1022
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Biedactwo * trzymaj sie tam!

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
mąz na biało czy na gewerbe?
jeśli wasze zarobki nie przekraczają jakiejś tam kwoty brutto (musiałabym pogrzebać w papierach ile) to dostaniecie z caritasu 500e na start...
idźcie sie dowiedzieć do job center czy coś takiego arbeitsamtu nie wiem bo ogólnie przestałam sie interesowac jak sie dowiedziałm ze mi przekracza.
Mąż najlepiej niech sie mąz wypyta kogoś w pracy jakiegoś kolegi co ma żone dziecko i umie niemiecki, itd i idzcie razem tam sie dowiedzieć bow iem że jak są słabe zarobki i nie macie mieszkania to nie możecie mieszkać w jednym pokoju bo wam sie należy pomoc...
A mieszkania nie sa drogie jak placi za nie miasto mówie ruszcie tyłki do urzedów i znajomych popytajcie bo warto....
na biało... kurcze moze fakycznie powinnam tam isc ? boje sie tylko ze to bedzie dluuuo trwalo wszystko a czasu brak..
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 23:21   #1023
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ale ladny srodek wozka i koteczki slodkie

no tak trzymaja, zeby kase brac z nfz szczegolnie, ze poczatek roku to jest i budzet, gdzie lezysz? Na woloskiej?

Karola, a to polka? wspolczuje baby

Ja to juz bym sie zalamala jakby mi teraz mlody plec zmienil, juz sie tak nastawilam na Macka, ze juz tylko synka chce
Dzisiaj sobie z Maja rozmawialysmy jak to bedzie wygladac wszystko, powiedziala, ze nie zmieni pielusi i pupy nie podetrze, ale jeszcze kremem posmaruje pewnie bedzie chciala go zacalowac ah juz nie moge sie doczekac az sie urodzi moj maly
Ja tez juz tak na moje szczęście czekam! Nie mogę sie Doczekac! Ale teraz to juz nam zleci szybciochem
Jak samopoczucie? Lepiej troszkę?

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 23:22   #1024
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
mnie teraz ciekawi jak to u niej bylo, czy chodzila prywatnie czy na nfz, czy na wlasne oczy widziala piczke ? GDybym ja sie tak dowiedziala przed porodem to bym zemdlala, na kazdym usg co 4 tygodnie jest piczka, mam nawet jej 3 zdjecia z kazdej wizyty.... wiec ciekawi mnie jak to z nia bylo, bo az nie moge uwierzyc ze teraz jeszcze da sie tak pomylic , przy tej calej technologii 4d i przy usg co 4 tyg.
Chodziła na NFZ, ale nie było żadnej wątpliwości co do płci. Mówiła że sama widziała na usg piczkę
Dopiero w szpitalu jej powiedzieli że to chłopak.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 23:23   #1025
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Chodziła na NFZ, ale nie było żadnej wątpliwości co do płci. Mówiła że sama widziała na usg piczkę
No nie powiem- byłby to szok

JAŚ

Stary 2015-01-28, 23:26   #1026
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

na biało... kurcze moze fakycznie powinnam tam isc ? boje sie tylko ze to bedzie dluuuo trwalo wszystko a czasu brak..

matko jak na biało to super... najpierw idż do caritasu w tweoim mieście jak umeisz niemiecki idż sama i sie umów na wizyte, i musisz mieć męża abrechnunki z 3 ostatnich miesięcy, potem umowe na mieszkanie, zameldowanie i reszte Ci tam powie co potrzeba.
Dwa leć do urzędu bo jeśli Ty nie pracujesz jesteś zameldowana i masz męża to on jak nei zarabia koosów (pamiętaj brutto nie netto) czyli nie to co na ręke dostaje a to co w papuerach widnieje, możecie sie ubiegać o mieszkanie socjalne i dodatek do mieszkania i kasę na dziecko.
Jeśli rodzisz w niemczech rzecz jasna!!!!

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:

nooo... szok dosłownie...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 23:28   #1027
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Mysle, ze jakoś bym sobie z tym poradziła, no ale.. chyba bym im przy porodzie wykrzyczala, ze mi podmienili dziecko

JAŚ

Stary 2015-01-28, 23:30   #1028
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez juz tak na moje szczęście czekam! Nie mogę sie Doczekac! Ale teraz to juz nam zleci szybciochem
Jak samopoczucie? Lepiej troszkę?
troche, ale i tak soba to nie jestem ide po faworki do kuchni o

Moja Maja mi humor najbardziej poprawia, bo jest taka kochana, glaszcze mnie przytula, ciagle mowi, ze mnie kocha, faworki wlasnie moj tz kupil, bo Maja powiedziala, ze mama lubi, kupmy, szczerze to jestem w szoku, ze takie male dziecko, a potrafi o mnie tak myslec, gdzie np. jej kolezanka mowi swojej mamie, ze jej nie lubi i jest wstretna czarownica jak jej czegos zabroni i ciagle po zlosci robi jej

Maciuś
Stary 2015-01-28, 23:32   #1029
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze jakoś bym sobie z tym poradziła, no ale.. chyba bym im przy porodzie wykrzyczala, ze mi podmienili dziecko
eheheheh

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:

Moja Maja mi humor najbardziej poprawia, bo jest taka kochana, glaszcze mnie przytula, ciagle mowi, ze mnie kocha, faworki wlasnie moj tz kupil, bo Maja powiedziala, ze mama lubi, kupmy, szczerze to jestem w szoku, ze takie male dziecko, a potrafi o mnie tak myslec, gdzie np. jej kolezanka mowi swojej mamie, ze jej nie lubi i jest wstretna czarownica jak jej czegos zabroni i ciagle po zlosci robi jej
macie wspaniałą więź... chciałabym mieć taką ze swoją córą ale może jest taka bo Ty taka jesteś i am taki sam charakterek?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-28, 23:34   #1030
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Masz cudowna coreczke i wspaniałego synka w sobie. Mysle, ze hormony daja o sobie znac, ale to minie głowa do gory, jestes super mamuska!

JAŚ

Stary 2015-01-28, 23:35   #1031
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
hehe jakos tak, ale to jednak ciezko sie przest awic, bo kochasz juz Jaska, a tu to tak jakby Ci dziecko "odebrali" ja to bym sie wkurzyla, bo juz wiekszosc dziewczecych ubranek sprzedalam

Maciuś
Stary 2015-01-28, 23:36   #1032
kar0ola
Rozeznanie

Niezawsze - Polka wlasnie... o niej ksiazke idzie napisac, chyba do konca zycia nie wymarze z pamieci tego chorego babska, a chcialabym..

Cytat:
To ja obstawiam pepowinowego siusiaka !!!

Kurcze teraz po nocach nie bede spala.. co tam mi w srodku buszuje

Cytat:
matko jak na biało to super... najpierw idż do caritasu w tweoim mieście jak umeisz niemiecki idż sama i sie umów na wizyte, i musisz mieć męża abrechnunki z 3 ostatnich miesięcy, potem umowe na mieszkanie, zameldowanie i reszte Ci tam powie co potrzeba.
Dwa leć do urzędu bo jeśli Ty nie pracujesz jesteś zameldowana i masz męża to on jak nei zarabia koosów (pamiętaj brutto nie netto) czyli nie to co na ręke dostaje a to co w papuerach widnieje, możecie sie ubiegać o mieszkanie socjalne i dodatek do mieszkania i kasę na dziecko.
Jeśli rodzisz w niemczech rzecz jasna!!!!

Ja nie pracuje tu ale bede pobierala socjale z PL wiec nie wiem jak t o wtedy.. musze sie dowiedziec. wziac ogos kto po niemiecku mowi
Rodze w DE, a tz ma umowe na baaardzo mala sumke, tak zeby tylko obejmowalo ubezpiecznie. (prauje w gastronomii dlatego umowe ma kiepską, reszta 'na czarno' )
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 23:37   #1033
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
hehe jakos tak, ale to jednak ciezko sie przest awic, bo kochasz juz Jaska, a tu to tak jakby Ci dziecko "odebrali" ja to bym sie wkurzyla, bo juz wiekszosc dziewczecych ubranek sprzedalam
Pewnie, ze by ciezko było ale nie miałybysmy wyjscia. Kochaly bysmy jak swoje heh

JAŚ

Stary 2015-01-28, 23:37   #1034
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Rina - wiesz coś dla jednego jest przydatne dla innego zbędny gadżet Ja przy pierwszym synku miałam 1 taki dzienniczek a później kilka zeszytów zapisałam
E no wiem każdy patrzy na co innego to ja chyba zobacze sobie wnętrze tego cuda i wykorzystać zeszyty.Wole kupić cos Młodemu albo sobie ksiazkę

Cytat:
u mnie dzial maly d;a dziaciaczkow. niby sa ladne rzeczy tylko cenowo troche drogo a z tych przecenionych z wyprzedazy lipa mam nadzieje, ze u ciebie cos ciekawego sie trafi. licze jeszcze na tego lidla. kiedy to? gdzie ta gazetka? ma ktoras pod reka?

dobra mam.
D
Ah te plany zakupowe
Ja chcę spodenki dresowe, dżinsy i zobaczę jak te spodenki bawełniane-jak mi się spodobają wezmę i nie będę juz szukać półspiochów, skarpetek mam w bród, więc Młody byłby ubrany.

Cytat:
hahah byłam w sklepie dziś i kupiłam milkę carmel,
mąż poszedł po cięższe zakupy wieczorem i kupił dwie carmelowe
hahah synchro

ja już ubranek nie kupuję. Jeśli coś bd trzeba po porodzie to sie wtedy kupi a tak nie zamierzam moze jakieś buciki bo ani jednych nie mam.

a tak zostało mi:
dla dzidzi
wanienka, ogólnie przybory do higieny i do mycia,

i dla mnie koszula do porodu, klapki i te inne rzeczy potrzebne do szpitala.

i więcej grzechów nie pamiętam....
EE no to już też ładnie

Cytat:
HahaD a co-moje się w gondoli zakochały, szczólnie Moris-młodszy.To była nowa miłość, jesli chodzi o miejscedo spania

Cytat:
wyobrażcie sobie że u lutówek dziewczynka okazała sie chłopcem... omg chyba bym padła... hahah
A u Naszej Madison jak wyszło?też zamast parki ma dwóch synków

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 23:40   #1035
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość

A u Naszej Madison jak wyszło?też zamast parki ma dwóch synków
I jak sie nie myle to lekarz jej wyprawkę wisi

JAŚ

Stary 2015-01-28, 23:41   #1036
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

macie wspaniałą więź... chciałabym mieć taką ze swoją córą ale może jest taka bo Ty taka jesteś i am taki sam charakterek?
no ja sie wlasnie zastanawiam czesto nad tym, bo wychowanie dziecka w praktyce, a to jak sie zamierza wychowywac to dwie rozne rzeczy.
Ja zawsze myslalam inaczej, ze bede wychowywac, ze bede bardziej wybuchowa, ze bede mowila nie wolno i juz, ale ja np. musze wytlumaczyc czemu nie wolno, bo inaczej mam wyrzuty sumienia, ze naduzywam tego, ze jestem duza, a Maja nie i nie ma nic do gadania np.

Teraz sie zastanawiam jak to bedzie z synkiem, bo jednak chlopcow sie inaczej wychowuje.

Odnosnie podobnych charakterow to ja wlasnie dlatego chcialam by Maja byla lwem jak 90% moich kolezanek najblizszych, bo z nimi sie najlepiej dogaduje, no i teraz baran, to jeszcze strzelca mi brakuje do najblizszych mi znakow

Cytat:
Masz cudowna coreczke i wspaniałego synka w sobie. Mysle, ze hormony daja o sobie znac, ale to minie głowa do gory, jestes super mamuska!
dzieki

Maciuś
Stary 2015-01-28, 23:43   #1037
Rina
Rozeznanie

karoola co Ty tam za koszmar masz?!co to za typ? Karteczki mnie rozwaliłyrozwaliły po prostu....ehh uciekajcie jak najprędzej sieWam uda. Szkoda Waszych nerwów, szczególnie Twoich, które przechodzą na bąbla.

Mój Mikołaj dziś w dzień spokojny, a wieczorem zaczął szaleć brzuch mi cały latał plus zaliczylam ataki na pęcherz.Niech sobie szaleje ale cholera z dala od pecherza

Stary 2015-01-28, 23:46   #1038
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, ze by ciezko było ale nie miałybysmy wyjscia. Kochaly bysmy jak swoje heh
moj lek po filmach dokumentalnych na temat zamienionych dzieci zawsze sobie wyobrazalam jak to by bylo miec dwie mamy, przeciez ja moja kocham, a ta co mnie urodzilaby to by byla obca Pani, pozniej juz z Maja to sobie wyobrazalam, ze to bylby koszmar jakby sie okazalo, ze Maja nie jest moja tylko podmieniona i bym ja musiala oddac nie wyobrazalne, jakby to mialo byc, te historie prawidziwe, o ktprych slyszalam to jako nastolatki sie dowiadywaly wczesniej chyba nie, ale i tak mimo wszystko koszmar

Maciuś
Stary 2015-01-28, 23:48   #1039
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie pracuje tu ale bede pobierala socjale z PL wiec nie wiem jak t o wtedy.. musze sie dowiedziec. wziac ogos kto po niemiecku mowi
Rodze w DE, a tz ma umowe na baaardzo mala sumke, tak zeby tylko obejmowalo ubezpiecznie. (prauje w gastronomii dlatego umowe ma kiepską, reszta 'na czarno' )
To po co Ci socjale z Polski jak to grosze w porównaniu do tego co dają w niemczech? a jak pobierasz z polski socjal to w niemczech nei dostaniesz bo tak sie nei da na dwa fornty...
zwłaszcza jak rodzisz w de...jak ma mniej niż 1600 na umowie to z palcem w tyłku powinniście dostać to co sie należy czyli mieszkanie większe opalcane przez socjal, kindergeld, muttergeld, elterngeld i jak dobrze sie zakrecisz to, to 500e na wyprawkę z caritasu.
Weź ogarnij kogoś kto ma tam dzieci i umei niemeiecki, dogadaj sie ze kopsniesz im coś za pomoc w załatwieniu tego i załatwiaj bo to ostatni dzwonek należy Ci sie to!!!!! nie zawal tego bo kasa fajna i na bank wam sie rpzyda zwłaszcza n=meiszkanie...
Znam typa co ma dwójke dzieci i żone i siedza sobie na mieszkaniu 3 pokoje z duza kuchnia i żądne nei pracuej a na wszystko mają....
Polska Ci tego nie zapewni, tylko tyłek rusz i zalatwiaj póki w ciązy jsteś!!!!!!!

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-28, 23:48   #1040
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Mikołaj dziś w dzień spokojny, a wieczorem zaczął szaleć brzuch mi cały latał plus zaliczylam ataki na pęcherz.Niech sobie szaleje ale cholera z dala od pecherza
ja dzis filmik nagralam tak mi mlody szalal

u Madison to blizniaki, wiec ciezej dokladne usg zrobic

Maciuś
Stary 2015-01-28, 23:49   #1041
Rina
Rozeznanie

Cytat:
I jak sie nie myle to lekarz jej wyprawkę wisi
O to to he he niech oddaje wymienia to co dziewczęce

Cytat:
no ja sie wlasnie zastanawiam czesto nad tym, bo wychowanie dziecka w praktyce, a to jak sie zamierza wychowywac to dwie rozne rzeczy.
Ja zawsze myslalam inaczej, ze bede wychowywac, ze bede bardziej wybuchowa, ze bede mowila nie wolno i juz, ale ja np. musze wytlumaczyc czemu nie wolno, bo inaczej mam wyrzuty sumienia, ze naduzywam tego, ze jestem duza, a Maja nie i nie ma nic do gadania np.

Teraz sie zastanawiam jak to bedzie z synkiem, bo jednak chlopcow sie inaczej wychowuje.

Odnosnie podobnych charakterow to ja wlasnie dlatego chcialam by Maja byla lwem jak 90% moich kolezanek najblizszych, bo z nimi sie najlepiej dogaduje, no i teraz baran, to jeszcze strzelca mi brakuje do najblizszych mi znakow

dzieki
Nie zawsze masz naprawdę cudowną coreczke
A z jakiego dnia jest Maja? Lwy są super bywają czasem trudne, ale serca mają dobre swoich bliskich, tych sercu bliskich, nie skrzywdzą.

Stary 2015-01-28, 23:52   #1042
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki
super fajnei mieć taką rodzinkę fajnei ze jej tłumaczysz wszystko bo nie każdemu sie chce i ma w nosie, z synkiem tez bd fajnie zobaczysz

hahah sonia śpisz a tu pornuchy lecą na polsat play heheheh

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-29, 00:00   #1043
cashmere
Zakorzenienie

NIEZAWSZE super ze macie z Maja takie fajne relacje Ale to nie wzielo sie z niczego, tylko sobie wypracowalas

jestem mamą
Stary 2015-01-29, 00:01   #1044
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
NIEZAWSZE super ze macie z Maja takie fajne relacje Ale to nie wzielo sie z niczego, tylko sobie wypracowalas

dokładnie dobrze powiedziane i dlatego mówię że musi mała widziec że mama jest dobra dla niej to sie tym samym odpłaca

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-29, 00:08   #1045
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zawsze masz naprawdę cudowną coreczke
A z jakiego dnia jest Maja? Lwy są super bywają czasem trudne, ale serca mają dobre swoich bliskich, tych sercu bliskich, nie skrzywdzą.
z Maja mialam termin na 16 lipca, ale przenosilam tydzien i dokladnie w pierwszy dzien znaku lwa 23 lipca urodzilam Maje

Cytat:
super fajnei mieć taką rodzinkę fajnei ze jej tłumaczysz wszystko bo nie każdemu sie chce i ma w nosie, z synkiem tez bd fajnie zobaczysz
pewnie, ze bedzie fajnie, ale boje sie, ze go rozpuscimy albo bede wlasnie bardziej rygorystyczna dla niego by Maja sie nie czula odtracona, nie wiem jak przy dwojce ja jedynaczka jestem, ale znam duzo rodzenstw co do dzis dzien maja do rodzicow pretensje o nierowne traktowanie i sie nie lubia przez to tez, a ja tak nie chce

Maciuś
Stary 2015-01-29, 00:16   #1046
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
z Maja mialam termin na 16 lipca, ale przenosilam tydzien i dokladnie w pierwszy dzien znaku lwa 23 lipca urodzilam Maje

pewnie, ze bedzie fajnie, ale boje sie, ze go rozpuscimy albo bede wlasnie bardziej rygorystyczna dla niego by Maja sie nie czula odtracona, nie wiem jak przy dwojce ja jedynaczka jestem, ale znam duzo rodzenstw co do dzis dzien maja do rodzicow pretensje o nierowne traktowanie i sie nie lubia przez to tez, a ja tak nie chce

skoro wiesz co moze sprawić dziecku ból jako zachowanie rodzica to nie wydaje mi sie byś była złą matką... nie wiem czy zrozumeisz bazując na doswiadczeniach innych o to nierówne traktowanie mam na myśli... myśle że bd fajną mamuska

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Idę spać bo już po północy a w dzien mi sie robotnicy tłuką w bloku
dobranoc wszystkim

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-29, 00:17   #1047
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
skoro wiesz co moze sprawić dziecku ból jako zachowanie rodzica to nie wydaje mi sie byś była złą matką... nie wiem czy zrozumeisz bazując na doswiadczeniach innych o to nierówne traktowanie mam na myśli... myśle że bd fajną mamuska
oby, ale mam obawy, bo wiem jak moja kolezanka cierpi, mowi, ze czasem nienawidzi matki za te roznice, widze jak matka tz zwraca sie do jego siostry, co jest dla mnie straszne, bo ja bym ciagle plakala jakby mi takie rzeczy mama mowila, ze jej brat to najladniej rysowal, najlepiej sie uczyl i w ogole synek to jest jej, a ona tatusiowa , kiedys kolezanka z pracy mi powiedziala, ze kocha jedna corke bardziej i jest jej blizsza niz druga i nie widziala nic w tym zlego dlatego sie tak boje, bo nie wiem jak to bedzie

Maciuś
Stary 2015-01-29, 00:51   #1048
violka848
Zakorzenienie

Heja nadrobiłam
Wróciliśmy jakoś godzinkę temu oglądaliśmy film Bezwstydny Mortdecai z Johnym Deepem spoko nie jakiś mega śmieszny ale lubimy taki humor objadłam się też mocno i jeszcze do kina loda wzięłam na deser mniam Także miły wieczór

cashmere ja chodzę na szkołę u nas w miasteczku mamy tu darmówkę, u nas dziś o pedagogice prenatalnej było - stresie w ciąży i więzi z brzuszkiem, tydzień temu było kąpanie, ale będzie jeszcze raz za kilka zajęć bo kilka dzisiaj było nas nowych. Za tydzień mamy o proszkach wyprawce. Ile Was chodzi tak z ciekawości? u nas 7 było w tym dwie rodzące w lutym

Pavlinecka niezła kolekcja butów ja mam może ze dwie pary tylko

Cytat:
Na szybko bo się bawimy wózek super jestem mega zadowolona! !! I poważnie jest wielki! !! Fotelik też jest
super

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Tak wygląda w środku. zaznaczasz kiedy i o której karmiłaś i którą piersią, zmiany pieluchy, sen itd. Ale się cieszę ze go zamówiłam
Jak mówicie że potrzebne to ja też pewnie kupie ten

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No ja podobnie widzialam na alli kombinezonik przesliczny ale na niektórych zdjeciach wydaje sie lipny

Przyjechały pościele jestem meeega zadowolona gratis dostałam małe poduszeczki [IMG]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/28/bd34081e0156c39f6fc722e20 de8388b.jpg[/IMG

Cytat:
Ja z moją lalunią 28w3d
ładnie sie prezentujecie

Cytat:
hehe słodko

Cytat:
ehhhhh a ja siedze teraz w pokoju i placze, cala jestem zdenerwowana, zestresowana ;( wszystko przez kobiete z ktora mieszkamy... nawet nie wiedzialam ze mozna byc tak chorym psychicznie.. nie wspomne ze kobieta ma 60 lat a ostatnio wymiotowala przez okno do sasiada bo sie schlala i miala z tego taki ubaw jak nam to mowila.... ja robie wszystko zeby sie z nia mijac/nie rozmawiac etc ale ona wiecznie cos gada do mnie.. teraz ktos do niej przyszedl a ona na caly dom gada ze ma PRZEKICHANE z nami ze my jej po szafkach grzebiemy ! nie wiem skad ona takie rzeczy bierze.. ze jej przestawiamy wszystko.... (ostatnio z tz posprzatalismy kuchnie bo juz nie moglismy na to patrzec, ona ma problem ze 'zbieractwem' i brudem ) i mnstwo innych przykrych i wyssanych z palca rzeczy... ja jestem w ciazy, a ona mi nie pozwala gotowac bo ONA nie gotuje ?! w ogole moglabym ksiazke napisac, nie mam sily..

musialam sie Wam wyzalic, tz w pracy jestem z tym kompletnie sama i nawet siku nie moge wyjsc teraz z pokoju ;(
masakra, uciekajcie stamtąd...

Cytat:
wyobrażcie sobie że u lutówek dziewczynka okazała sie chłopcem... omg chyba bym padła... hahah
ostry szok by był, najgorsza ta cała wyprawka różowa heh tak to jeszcze bym się przyzwyczaiła

niezawsze rzeczywiście masz świetną więź z Mają - chciałabym żeby i mi się udało taką stworzyć

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-01-29 o 00:54
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 00:59   #1049
cashmere
Zakorzenienie

VIOLKA u nas na wykladach tlum Pierwszego dnia wpisywalam sie pod koniec i bylam trzydziesta ktoras. Na liscie same panie, a prawie wszystkie przychodza z partnerami No i ponoc nie wszyscy sie wpisali wtedy

jestem mamą
Stary 2015-01-29, 04:57   #1050
madzixx88
Zakorzenienie

Hej

Ja nie spie, wstalam do toalety i zasnac nie moge teraz, a w dodatku maz mi sie wpycha na moja poduszke no ale nadrobilam watek

Na wizycie wszystko oki-szyjka dluga i zamknieta takze wielkie uff, a pomierzy mi za 2 tyg na usg mam sie wyluzowac z ta szyjka bo nie ma powodow do strachu ale jest tez jeden minus-mam maly stan zapalny i dostalam globulki no ale to podobno czeste w ciazy szczegolnie po antybiotyku..
Krew mi spadla do 11,8 i dostalam tardyferon 1xdziennie.
Co do twardego brzucha to na stojaco i siedzaco nigdy sie nie sprawdza bo w przypadku braku tkanki tluszczowej na nim zawsze bedzie twardy a ew prawdziwe twwrdnienie mozna wyczuc ale nie wciskajac palec jak ja to robilam a delikatnym ruchem plaskiej reki
Aaaa i jest tez drugi minus-na wadze poloznej mialam +8,5 kg :0 to kilogram wiecej niz na mojej rano nie wiem jak to mozliwe ale od ost wazenia 17 grudnia mam na plusie 3,5 kg..a tu jeszcze do konca troche.

---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ----------

Karola-wspolczuje chorej sytuacji ze wspollokatorka:/

Majka-

Rosario-gratki wozka

Sonia-to do dentysty lec kochana!

Hania-biedna ta dziewczyna ale to same wady musza byc b.duze bo snam dziewczyne z tokso, ktora od 8 tyg bierze leki i z dzidziusiem ok

Niezawsze-slodka ta Twoja Maja ja tez bylam podobno taka kochana coreczka i mam nadzieje, ze moja malutka tez bedzie

Ale numer z plcia u lutowek! Chyba bym padla na miejscu

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-01-29 o 05:00
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości