|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Cytat:
ja mam przewodnie kolory szafirowy i miętowy i tak właśnie planuję, żeby tych kolorów za dużo nie było chciałam przedtem bukiet z szafirowymi kwiatami ale zrezygnowałam. Paznokcie robię miętowe ale takie delikatne a biżuteria może np. sutasz jeśli chcesz miętowo-biały? można zrobić na zamówienie
|
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej jakis bialy bukiecik z dodatkiem zieleni (w koncu nie musi byc taki idealnie pod kolor? ) lub ozdob mietowych, ewentualnie bialy bukiet i raczka przewiazana wstazka mietowa - tez ladnie wyglada
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no problem
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
to razem urlopujemy
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() No i zazdroszczę widoku morza ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- hahaha, to było miłe
|
|
#4028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcieliśmy tam pierwotnie robić wesele, ale sala była za mała.
|
|
#4029 |
|
Przyczajenie
|
No w końcu mam suknie zamówiona jestem taka HAPPY 😆
Kamerzysta zamówiony. Teraz zostało auto, zaproszenia no i zacząć jeździć po gościach. Dla mnie to będzie czysta masakra :$ Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tą poradnia i naukami? Myślałam że to jest to samo :-/ kiedy idziecie?
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że małe zamieszanko się zrobiło z tymi ślubnymi podróżami
eeyesblue super cena! my znaleźliśmy ofertę za 5900 na Majorce w Cala d`Or . i to chyyba za drogo . też mamy przeloty ,all inc , przejazdy z lotniska do hotelu itd, ale porównywałam oferty z cenami z Niemiec i jest dużo taniej tutaj.... w zakładkę mam wrzuconą ofertę, 3 dni byliśmy na tak, a wczoraj wieczorem stwierdziliśmy,że może się wstrzymamy i poczekamy , może we wrześniu polecimy ,bo jednak miesiąc urlopu na przełomie maj-czerwiec to trochę dużo, lepiej wziąć 2 tyg maj-czerwiec i nawet polecieć na 2 tyg a nie na wariata we wrześniu na wakacje... może będzie nas stać na jakąś egzotykę ![]() bo narazie przy ślubnych wydatkach no nie ma co marzyć.... z drugiej zaś strony, cały czas rozmawialiśmy o tym,że polecimy zaraz po weselichu, i tak się już nastawiłam psychicznie i ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- [QUOTE=malaczarnak;4997807 3]No w końcu mam suknie zamówiona jestem taka HAPPY 😆 Kamerzysta zamówiony. Teraz zostało auto, zaproszenia no i zacząć jeździć po gościach. Dla mnie to będzie czysta masakra :$ Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tą poradnia i naukami? Myślałam że to jest to samo :-/ kiedy idziecie?[QUOTE=malaczarnak;4997807 3] Kurs katechizacji przedmałżeńskiej to jedno a poradnia małżeńska to drugie. ![]() My kursy mamy jeszcze z średnich szkół , a na spotkania z doradczynią życia małżeńskiego musimy stawić się 2 m-ce przed ślubem ( 3 spotkania) no i 3 spotkania z Księdzem. Do księdza pójdziemy w marcu na urlopie i do tej doradczyni też.
|
#4031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz pokazać swoją salę?jeśli wrzucałaś to przepraszam nie ogarnęłam ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
my nauki zrobiliśmy w listopadzie 2013 (z joasią i jej tż
) a poradnie załatwiliśmy w sierpniu
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy zrobić w tym miesiącu, ale TŻ miał uczelnię. I wygląda na to, że zrobimy w lutym
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4034 |
|
Czerwcowa PM
|
my też już jesteśmy po naukach i po poradni, robiliśmy na przełomie roku, żeby mieć już z głowy
także jeszcze została nam licencja, dokumentacja, protokół i takie tam...PatiPee 5900 za AI to normalna cena na hotel *** lub **** w terminie czerwcowo - sierpniowym. |
|
|
|
#4035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nauki i poradnie to też myślałam, że to jest to samo |
|
|
|
|
#4036 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Cytat:
TŻ wczoraj pomrukiwał o wykupieniu wczasów last minute ... Obawiam się, że wcale nie wyjdzie to taniej, a my będziemy się dodatkowo stresować, że nic ciekawego nie znajdziemy (planujemy wyjechać 2 dni po weselu, ok. 17.06). Może first minute - któraś kiedyś porównywała, czy faktycznie 'cena nigdy nie będzie niższa'?
|
||
|
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Foto w załączniku. Właśnie wczoraj rozmawiałam z koleżanką TŻa, która miała się zająć dekoracją. I z jednej strony jestem zadowolona a z drugiej nie. Ona pracuje w firmie, która organizuje wesela i śluby i robi dekoracje. No i mówi, że ta firma kasuje 2/3 tys średnio, więc sporo. Stwierdziła, że sama da radę się tym zająć , żeby wyszło niedrogo, ale muszę jej też pomóc :P Czyli muszę sama pokupować różne rzeczy typu wazony, organzę, kwiaty i inne dekoracyjne akcesoria. Tzn będę jeździć z nią, i potem ona się zajmie składaniem tego do kupy i strojeniem sali w dzień ślubu. Ale jednak nie uniknę wycieczki na giełdę kwiatową dzień przed ślubem, a chciałam nie zawracać sobie tym głowy. Ehh, no ale może faktycznie tak będzie oszczędniej. Mama się zaoferowała, że potnie tą organzę i zrobi z niej kokardy na krzesła. Zależy mi na kolorze fuksja/amarant, a reszta jakieś jaśniejsze kolorki. Sama niewiem. Mam tylko nadzieję, że dziewczyna się zna na rzeczy:P Co do sali to właśnie chcę okrągłe stoliki, można też podłużne, i od strony plaży jest wyjście do ogrodu, który będzie ogrodzony i "pod namiotem", bo tam latem sporo ludzi się kręci. Zresztą na jednym zdjęciu tym z oknem widać, za tymi drzewami jest plaża. A pierwotnie mieliśmy datę 20.06, ale w Gdyni co roku około właśnie 20-tego są na plaży tzw "cuda wianki" , koncerty i tłumy ludzi. I ostatnio jak byliśmy to zakumałam, że wypadałyby na dzień naszego wesela i przełożyliśmy tydzień wcześniej. A poza tym to wzięłam wolne i leżę pod kocem z herbatą, bom przeziębiona i nie mogę się doleczyć, bo ciągle wychodzę na zimne powietrze i do pracy. Więc dopiero w poniedziałek idę. Macie jakieś domowe sposoby na szybki powrót do zdrowia??
|
|
#4038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mogę Ci wysłać na priv namiary na fb do dziewczyny, u której będę zamawiać. Ale to nie jest jeszcze na 100%, bo w sobotę do niej jadę ustalić szczegóły i zobaczę na żywo jej prace, dowiem się o cenę, więc mogę w sobotę napisać coś więcej. W każdym razie ma sporo zadowolonych klientek, kilka panien młodych na koncie, jest przemiła i ma piękne prace. Czytałam trochę o tego typu biżuterii i owszem można znaleźć tanie egzemplarze, ale zwróć uwagę na wykonanie, jest bylejakie i nierówne, pewnie to początkujące osoby. Zrobienie dokładnie takiej biżuterii wymaga wieeeelu godzin pracy więc pewnie dlatego ceny są jakie są. Ale trudno, ja się zakochałam w sutaszu od pierwszego wejrzenia, pomyślałam sobie "o! to jest coś dla mnie!" ![]() Mam nadzieję, że po obejrzeniu na żywo nie zmienię zdania ![]() No i podoba mi się, że na zamówienie możesz wykonać dowolny wzór, kształt, kolory co tylko chcesz ![]() A teraz co do wakacji :P Od dwóch dni przeglądam oferty, narazie sama bo TŻ wraca w niedzielę dopiero. Rozmawiałam z przyjaciółką, która w zeszłym roku jechała do Grecji, mówiła, że jakby jeszcze raz miała wybierać to wolałaby właśnie "first minute" bo jest o wiele większy wybór. Na last minute to w sumie brali co było, w wielu miejscach, które im się podobały nie było już terminu itp. Teraz jak przeglądam oferty to naprawdę ceny są stosunkowo niskie. Nie mogę się tylko zdecydować, myślę nad Chorwacją, Bułgarią, Albanią, Czarnogórą, Grecją albo Włochami. Zgadzamy się co do tego, żeby był mały hotelik gdzieś na uboczu wśród zieleni bez tłumu turystów i dzieciaków w basenie, jednocześnie blisko plaża i niedaleko jakiegoś starego miasta wartego zobaczenia, plus wypożyczalnia rowerów hehehe ![]() Zastanawiam się też, czy nie załatwić na własną rękę bez biura. Niby noclegi niedrogie, ale znowu nie ma lotów jeszcze, a niewiem jakie będą ceny. A i my też planujemy wyjechać w tym terminie, zaraz w poniedziałek po weselu 15.06 ![]() A i jeszcez moja druga znajoma była ostatnio na Malcie z mężem, organizowali na własną rękę, wyszukała jakiś tani przelot i wynajęli cały domek dla siebie i wyszło ich taniej jak przez biuro. Tylko znowu w takiej opcji musisz sama martwić się o jedzenie :P
13.06.2015 Edytowane przez Welderka Czas edycji: 2015-01-29 o 08:14 |
|
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Walderka ja tez bede placic ok. 3 tys za dekoracje, troche sporo, ale bede chciala sie zmiescic w tej cenie i nic wiecej
co do tej dziewczyny to bardzo fajnie Ci sie udalo a w koncu nie bedzie tego az tak duzo bedziesz mogla sie troche odstresowac szkoda tylko, ze na ta gielde w dniu slubu bedziesz sie wybierac, moze wyslesz swoja mame czy kogos zaufanego? w koncu juz wczesniej bedziesz wiedziala chyba jakie kwiaty zamowisz? ![]() ja mam problem z tymi dokumentami slubnymi... ksiadz kazal przyjsc 3 miesiace przed zeby spisac protokol i dac zapowiedzi i nie moze byc ani dnia wiecej czy mniej, wiec ok, kupilismy bilety pare dni przed planowana data slubu 3 miesiace wstecz (6 marca). wczoraj zorientowalam sie, ze przeciez papiery z USC musza byc wazne w dniu slubu a powrot mielismy 2 marca, wiec bylyby nie wazne gdybysmy wybrali je wczesniej.. i spanikowalismy! chyba bedziemy musieli przelozyc lot o tydzien pozniej, zeby zahaczyc o date 6 marca, ehh.. tyle zachodu, ze na prawde ;/ dzisiaj moja mama ma sie dowiedziec w urzedzie jak sprawa wyglada. wychodzi na to, ze musimy pojsc do ksiedza pare dni przed 6 marca i doniesc dokument po 6 marca z urzedu, a mowil ze musimy wszystko naraz mu dostarczyc lacznie z naukami i poradnia itd a nie jest to mozliwe do zrobienia ![]() dobrze, ze zorientowalismy sie teraz a nie po przylocie
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziwny ten Wasz ksiądz
my mamy przyjść nie później niż 2,5 miesiąca przed ślubem a dokumenty z USC są ważne 3 miesiące więc jak do USC idziemy 9 marca to potem mamy na kościół jeszcze spokojnie 2 tygodnie czasu żeby się zebrać.
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony moze i lepiej, ze tak wyszlo, bo mielismy problem z poradnia - nie ukonczylibysmy jej jeszcze przy spisywaniu protokolu, a tak to bedziemy miec zrobiona i wszystkie dokumenty mu dostarczymy ![]() nie ma tego zlego ![]() TZ przez ta sytuacje wczoraj mial drugi dzien paniki weselnej bo tak to jest wyluzowany i twierdzi, ze mamy mnostwo czasu :P kiedys mial pierwszy dzien i powtarzal w kolko: "o matko, nie zdazymy, nie zdazymy", pozniej mu przeszlo i tak do wczoraj hehe
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My zawsze organizowaliśmy wczasy sami sobie (również zagraniczne) i sądzę, że ten jeden jedyny raz warto zaszaleć z all Korcą mnie Wyspy Kanaryjskie/ Tunezja/ Turcja/ Grecja/ Albania/ Czarnogóra ... daj znać jak się zdecydujecie, może akurat wylądujemy gdzieś w pobliżu I faktycznie, dziś zacznę go namawiać, żeby już coś wybrać i mieć problem z głowy !
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała polecieć na Korfu do Grecji, jeśli TŻ też to będę tam szukać.
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Nam się udało znaleźć super ofertę z first minute i nawet się nie zastanawialiśmy. Wybraliśmy Tunezję wyspę Djerba, płacimy 2300/os. na 2 tygodnie, all ultra, hotel 4 gwiazdkowy, plaża bezpośrednio przy hotelu
Wcześniej myślałam nad Dominikaną, Wyspami Kanaryjskimi a nawet Malediwy były mi w głowie :P ale nigdzie byśmy nie mieli takich "luksusów" za taką cenę
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaa a ja zaraz oszaleję z tą wycieczką. Tak ciężko się zdecydować, tyle miejsc, a tylko jeden urlop!!
I zastanawiam się na czym mi najbardziej zależy, i stwierdzam, że plażę i morze mam pod nosem cały rok, więc niekoniecznie musi to być miejsce do "plażowania", basen tak, zaciszne miejsce, bez imprezowiczów, no i jakieś stare piękne, zabytkowe miasto niedaleko do łażenia po nim. Chyba na tym mi najbardziej zależy. Ehh ciężko ciężko mówię Wam ![]() Może któraś odwiedziła podobne miejsce w Europie i poleci coś?
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Przedłużyli mi umowę w pracy
ale świetnie 😀😀😀
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
|
#4048 |
|
Czerwcowa PM
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że zmieniliście datę. Może Was gdzieś spotkamy w Gdyni po dwudziestym czerwca. :P
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

gratuluje wyboru

my mamy przyjść nie później niż 2,5 miesiąca przed ślubem a dokumenty z USC są ważne 3 miesiące więc jak do USC idziemy 9 marca to potem mamy na kościół jeszcze spokojnie 2 tygodnie czasu żeby się zebrać.