Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 06:04   #1051
mori_lee
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Hej hej. Ja tez juz od godz nie śpię, a na zmianę tego stanu rzeczy nie zapowiada się (budowa za oknem:/)...:
Koperco albo Majka któraś z Was (o ile mnie kalafior nie myli ; )) malowala łóżeczko na biało. Jaka farba nadaje się do tego najbardziej? Podobno nie pachniała intensywnie. Bardzo proszę o pomoc ; )

Wam też się tak źle śpi? Jakby brzuch miał się" rozerwać "? ...
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 07:51   #1052
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Hej hej. Ja tez juz od godz nie śpię, a na zmianę tego stanu rzeczy nie zapowiada się (budowa za oknem:/)...:
Koperco albo Majka któraś z Was (o ile mnie kalafior nie myli ; )) malowala łóżeczko na biało. Jaka farba nadaje się do tego najbardziej? Podobno nie pachniała intensywnie. Bardzo proszę o pomoc ; )

Nooo kurcze ja to lubilam spac tak lekki na brzuchu i lekko na prawej stronue, teraz sie nie da ciezko sie przestawić : ( malutki kopie pod żeberka...a moze malutka? Hehe tez sie wkrecam nie wiem czego...2 usg chłop
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 08:28   #1053
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość

Malowalam ale na niebiesko, nie na bialo. Ja malowalam farba ALTAX-emulsja szybchoschnaca (20min) kupilam w castoramie. Spelnia wszystkie normy farby eco i takiej dla dzieci dla zabawek i mebli. Nie smierdzi wcale. Lozeczka nie wietrzylam.w ogole bo po nocy zadnego zapachu nie bylo czuc,po malowaniu od razu byl taki leciusienki zapach farby arylowej.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Matko Mlody mnie zarazil i mam taki duszacy suchy kaszel ze az mam zgage od niego..co za beznadzieja! Ale mam sam kaszel.
Zaraz wstaje i sniadanko. Musze dzis znow do IKEI jechac..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 08:34   #1054
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
A kiedy mają zamiar Cię wypisać?

Od pierwszego lutego kupony na allegro znowu
ooo super
wiedzą kiedy je dawać
mam obecnie kupon na 10 i 20zł i jeszcze jakieś dojdą, to dobrze
Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
ehhhhh a ja siedze teraz w pokoju i placze, cala jestem zdenerwowana, zestresowana ;( wszystko przez kobiete z ktora mieszkamy... nawet nie wiedzialam ze mozna byc tak chorym psychicznie.. nie wspomne ze kobieta ma 60 lat a ostatnio wymiotowala przez okno do sasiada bo sie schlala i miala z tego taki ubaw jak nam to mowila.... ja robie wszystko zeby sie z nia mijac/nie rozmawiac etc ale ona wiecznie cos gada do mnie.. teraz ktos do niej przyszedl a ona na caly dom gada ze ma PRZEKICHANE z nami ze my jej po szafkach grzebiemy ! nie wiem skad ona takie rzeczy bierze.. ze jej przestawiamy wszystko.... (ostatnio z tz posprzatalismy kuchnie bo juz nie moglismy na to patrzec, ona ma problem ze 'zbieractwem' i brudem ) i mnstwo innych przykrych i wyssanych z palca rzeczy... ja jestem w ciazy, a ona mi nie pozwala gotowac bo ONA nie gotuje ?! w ogole moglabym ksiazke napisac, nie mam sily..

musialam sie Wam wyzalic, tz w pracy jestem z tym kompletnie sama i nawet siku nie moge wyjsc teraz z pokoju ;(
ooo kurde, przewalona sytuacja
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Wiedziałam że będą tu spać. ..
hehe
ja nie pozwalam naszej, wózek jest zastawiony, tzn gondola
nie chcę żeby przywykła, a potem będziemy ją gonić jak dzidzia się pojawi i nie wiedziałaby o co cho
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
wyobrażcie sobie że u lutówek dziewczynka okazała sie chłopcem... omg chyba bym padła... hahah
o kurde
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
O matko, aż weszłam zobaczyć... masakra wyprawka pewnie pod dziewczynkę a tu chłopak... chociaż dobrze, ze teraz sie dowiedziała a nie przy porodzie...
eee to już chyba bez różnicy, bo wyprawka i tak gotowa

hej
ja dziś od 1 do 4 się rzucałam, bo tak wiał wiatr, że spać nie mogłam. Wszystko huczało i buczało. Z resztą do teraz tak jest pewnie w ciągu dnia odeśpię

Muszę skończyć film, bo tak jak przypuszczałam, nie obejrzałam do końca

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 08:40   #1055
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A ja ostatnio mówiłam, ze sie boje ze moja córka to Wojtus;p zabiłabym lekarza, polowe rzeczy jak nie więcej mam różowych i mnóstwo sukieneczek.... U mnie dalej gardło boli i katar ale musze iść do tego laboratorium, pospalabym jeszcze ale juz nasiusiane ;p i trochę mnie dziwi jak czytam ze np hemoglobina lekko poniżej 12 i lekarz daje leki... Mój mówi, ze w ciąży normy sie obniżają i np 11,6 to jeszcze norma i nie podaje sie leków, tak samo jak wiele innych wyników spada o kilka punktów i to dalej norma. I nie wiem, czy mój źle mówi? U mnie od dawna hemoglobina i hematokryt poniżej tych standardowych norm są
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 08:49   #1056
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Moze byc. Ja sie spodziewalam wircej opisow porodow,a to taka jakby ala biografia,troche o porodach.
Ale spoko sie czytalo
Super jest.Juz ponad polowe przeczytalam, nie moglam sie oderwac.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dla mnie grochy dla chłopca odpadają ale najbardziej mi się podoba nr.5
Mi kremowy.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 08:50   #1057
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Sa duze. Jak np 62/68 to patrz jak na 68 etc.

ja nie lubie welurowych. Jedynie spodenki. Bo i tak spi pod kocem/kolderka czy rozkiembi jeszcze dziecko tym welurem grzac, zwlaszcza latem?

jesli to afta kup w aptece "aftin" tanie, bez recepty i swietnie dziala. Nakladasz na patyczek do ucha i potem smarujesz to miejsce i tak najczesciej jak mozesz. Plucz albo szalwia jak mowisz ale lepiej woda z soda oczyszczona lub sola (plaska lyzeszka na pelna szklanke cieplej, przegotowanej wody) lub woda utleniona (2 lyzki stolowe wody utlenionej na pol szklanki cieplej przegotowanej wody) po kazdym jedzeniu zwlaszcza i przed spaniem. Powinno pomoc. Aftin nie zaszkodzi nawet jak to nie afta. (Mama dentystka to mam porady na telefon zawsze:p) buziak
okej bardzo Ci Koperco dziekuje :przytyl:

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Karoola matko bardzo współczuję, chora sytuacja.. Uciekaj jak najszybciej.

Sonia poplucz trochę buziaka, pewnie zejdzie samo

Ja się już kładę jutro rano pobudka, dopakowanie się i w drogę Bd do Was z apki zaglądać, dobranoc

Cytat:
wyobrażcie sobie że u lutówek dziewczynka okazała sie chłopcem... omg chyba bym padła... hahah

haha niezle!
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

Ja nie spie, wstalam do toalety i zasnac nie moge teraz, a w dodatku maz mi sie wpycha na moja poduszke no ale nadrobilam watek

Na wizycie wszystko oki-szyjka dluga i zamknieta takze wielkie uff, a pomierzy mi za 2 tyg na usg mam sie wyluzowac z ta szyjka bo nie ma powodow do strachu ale jest tez jeden minus-mam maly stan zapalny i dostalam globulki no ale to podobno czeste w ciazy szczegolnie po antybiotyku..
Krew mi spadla do 11,8 i dostalam tardyferon 1xdziennie.
Co do twardego brzucha to na stojaco i siedzaco nigdy sie nie sprawdza bo w przypadku braku tkanki tluszczowej na nim zawsze bedzie twardy a ew prawdziwe twwrdnienie mozna wyczuc ale nie wciskajac palec jak ja to robilam a delikatnym ruchem plaskiej reki
Aaaa i jest tez drugi minus-na wadze poloznej mialam +8,5 kg :0 to kilogram wiecej niz na mojej rano nie wiem jak to mozliwe ale od ost wazenia 17 grudnia mam na plusie 3,5 kg..a tu jeszcze do konca troche.

---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ----------

Karola-wspolczuje chorej sytuacji ze wspollokatorka:/

Majka-

Rosario-gratki wozka

Sonia-to do dentysty lec kochana!

Hania-biedna ta dziewczyna ale to same wady musza byc b.duze bo snam dziewczyne z tokso, ktora od 8 tyg bierze leki i z dzidziusiem ok

Niezawsze-slodka ta Twoja Maja ja tez bylam podobno taka kochana coreczka i mam nadzieje, ze moja malutka tez bedzie

Ale numer z plcia u lutowek! Chyba bym padla na miejscu

hej Madzixiu
Super ze wszystko dobrze
Ja tez palcem pykalam brzuch
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Super jest.Juz ponad polowe przeczytalam, nie moglam sie oderwac.
Ciesze ze sie podobala
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 08:52   #1058
FlightlessBird
Zakorzenienie

kurcze, zjadłabym sałatkę z tuńczykiem, ale nie mam majonezu
będę musiała czekać na męża aż po pracy wróci, bo ja nie wychodzę w taka pogodę o nie tym bardziej, że jeszcze ni jestem w pełni sił

Stary 2015-01-29, 09:00   #1059
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Wstawilam poscielki do prania. Wypełnienie tez sie pierze? Zglupialam bo na opakowaniu pisze ze można prac w pralce w 40 stopniach a na matce wypełnienia ze ręcznie w 30...
Ja pralam wypelnienie normalnie w pralce

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
kupiłam

pewnie pod brzuch ją nawet będę podkładać jak przyjdzie
Mam taka i srednia byla, najlepiej to sie przydala jak sztywna poduszka do czytania albo ogladania tv.

Teraz mam weza, zobaczymy jak sie sprawdzi

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-01-29 o 09:03
Stary 2015-01-29, 09:02   #1060
soniuska
Zakorzenienie

Aaaa i Mdziu tez mam tardyferon 1x1.

Wstajr z wyra
Stary 2015-01-29, 09:07   #1061
kordelka85
BAN stały

Cytat:
jesli dziecko ładnie przybiera to nie ma takiej potrzeby
jednak duża część dzieci budzi się w nocy sama na amu częsciej chyba jednak te na piersi
Raczej sie nie powinno budzic dziecka. Mi to nawet nie przyszlo do glowy.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:

Ale fajnie. Uwielbiam takie dni, kino, kolacja mmm
Ja tez, ale u mnie zawieszone takie akcje chyba na kilkanascie lat hehehehehe
Stary 2015-01-29, 09:09   #1062
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

jeśli dziecko źle przybiera na wadze, to lekarze zalecają budzić..
a co do poduchy - to jest poducha typowo do karmienia..I do tego ma mi głównie służyć.

Stary 2015-01-29, 09:10   #1063
madzixx88
Zakorzenienie

Obudzilam sie wlasnie, usnelam jakos kolo 5 masakra

Pavlineczka-co do zelaza to nie wiem jak to jest, moze w zaleznosci ile Ci spadlo? U mnie hemoglobina jak robilam po pierwszej, wrzesniowej wizycie byla 13,9 takze sporo mi spadla i moze dlatego lekarz zadecydowal o dodatkowej suplementacji
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 09:10   #1064
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość

hmm a to to trzeba to wszystko zapisywać?rozumiem, że ' w razie w' takie informacje by się przydały? bo trochę mnie tym zaskoczyłyście

.
Nie, no nie trzeba, chyba ze dziecko przybiera za mala, za duzo albo z nim cos nie tak. Ja niczego nie zapisywalam.
Stary 2015-01-29, 09:12   #1065
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Noc super, pobudka o 6 na siusiu ale tylko dlatego że Tż mnie zbudził, a tak dalej bym spała. Potem dospałam do 7.30 więc ok

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Matko Mlody mnie zarazil i mam taki duszacy suchy kaszel ze az mam zgage od niego..co za beznadzieja! Ale mam sam kaszel.
Zaraz wstaje i sniadanko. Musze dzis znow do IKEI jechac..

U mnie taki kaszel przerodził się w mokry rwący prowadzacy do wymiotów :/
Życzę zdrowia!
Mnie przed chwilą tak pociagnęło na wymioty ale nie zwymiotowałam za to głowa mnie teraz boli i lewe ucho a zaraz wychodzę do fryzjera

Niezawsze - mam takie same obawy co do drugiego dziecka jak TY
Też mam świetny kontakt z synkiem. Wczoraj wycinał mi różne rzeczy i mówi do mnie - mamusiu wiesz dlaczego Ci tak wycinam? Ja - nie wiem, dlaczego? A On na to - bo Cie kocham
Oczywiście miewa chwile złości i ma kilka słów które lubi wtedy uzywać ale nie są brzydkie więc da sie wytrzymać i też mu wszystko tłumaczę. Nie umiem inaczej

Madzixxx - dobrze, że wszystko ok z szyjką. A ten stan zapalny to czujesz, ze coś nie tak?

Co do płci to też mnie to przeraża że moze być pomyłka. Jednak częściej dziewczynka staje sie chłopcem co u mnie przy chłopcu widzianym na 100% przez 2 lekarzy nieco mnie uspokaja
Stary 2015-01-29, 09:36   #1066
kordelka85
BAN stały

Cytat:
jeśli dziecko źle przybiera na wadze, to lekarze zalecają budzić..
a co do poduchy - to jest poducha typowo do karmienia..I do tego ma mi głównie służyć.
Jesi tak to tak, jesli dobrze przybiera to nie ma sensu.
No mi srednio sie z nia karmilo, moze na poczatku, potem wolalam bez.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
po dłuższym zastanowieniu wykreślę chyba prześcieradło do przewijaka z listy... Przecież mam flanelowe pieluszki oraz flanelę z ceratką pod spodem, mogę położyć to na przewijak. Niby parę złotych, ale może lepiej je przeznaczyć na coś innego.
Ale te pieluszki to sie zwijaja i zle sie na nich przewija. A przesciaradlo dumka zaczepisz. Ja mialam tylko 2 w wyprawce i potem dokupowalam bo nie byllo nam wygodnie.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
ehhhhh a ja siedze teraz w pokoju i placze, cala jestem zdenerwowana, zestresowana ;( wszystko przez kobiete z ktora mieszkamy... nawet nie wiedzialam ze mozna byc tak chorym psychicznie.. nie wspomne ze kobieta ma 60 lat a ostatnio wymiotowala przez okno do sasiada bo sie schlala i miala z tego taki ubaw jak nam to mowila.... ja robie wszystko zeby sie z nia mijac/nie rozmawiac etc ale ona wiecznie cos gada do mnie.. teraz ktos do niej przyszedl a ona na caly dom gada ze ma PRZEKICHANE z nami ze my jej po szafkach grzebiemy ! nie wiem skad ona takie rzeczy bierze.. ze jej przestawiamy wszystko.... (ostatnio z tz posprzatalismy kuchnie bo juz nie moglismy na to patrzec, ona ma problem ze 'zbieractwem' i brudem ) i mnstwo innych przykrych i wyssanych z palca rzeczy... ja jestem w ciazy, a ona mi nie pozwala gotowac bo ONA nie gotuje ?! w ogole moglabym ksiazke napisac, nie mam sily..

musialam sie Wam wyzalic, tz w pracy jestem z tym kompletnie sama i nawet siku nie moge wyjsc teraz z pokoju ;(
Jejku wspolczuje. Moze szukajcie czegos innego, bo jak sie dziecko urodzi to tylko gorzej bedzie.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:

mnie teraz ciekawi jak to u niej bylo, czy chodzila prywatnie czy na nfz, czy na wlasne oczy widziala piczke ? GDybym ja sie tak dowiedziala przed porodem to bym zemdlala, na kazdym usg co 4 tygodnie jest piczka, mam nawet jej 3 zdjecia z kazdej wizyty.... wiec ciekawi mnie jak to z nia bylo, bo az nie moge uwierzyc ze teraz jeszcze da sie tak pomylic , przy tej calej technologii 4d i przy usg co 4 tyg.
!!
A ja nie widzialam tez, niby lekarz cos tam pokazywal, ale to do mnie nie przemawialo. Ale bylam i w pl i w niemczech wiec dwoch sie moze nie pmylilo.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:

Ja nie pracuje tu ale bede pobierala socjale z PL wiec nie wiem jak t o wtedy.. musze sie dowiedziec. wziac ogos kto po niemiecku mowi
Rodze w DE, a tz ma umowe na baaardzo mala sumke, tak zeby tylko obejmowalo ubezpiecznie. (prauje w gastronomii dlatego umowe ma kiepską, reszta 'na czarno' )
Moze sie zorientuj czy nie lepiej zrezygnowac z polskich i pobierac niemieckie, nie wiem co sie lepiej oplaca(tzn. ile masz polskiego). Tu bys dostala 300 eu Elterngeld przez rok co miesiac, jesli macierzynski w PL jest mniejszy to moze lepiej zrezygnowac i wziac to.
Ale Kingergeld ci sie nalezy bez wzgledu na to.
O doplatach do mieszkania nic nie wiem wiec nie pomoge.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
To po co Ci socjale z Polski jak to grosze w porównaniu do tego co dają w niemczech? a jak pobierasz z polski socjal to w niemczech nei dostaniesz bo tak sie nei da na dwa fornty...
zwłaszcza jak rodzisz w de...jak ma mniej niż 1600 na umowie to z palcem w tyłku powinniście dostać to co sie należy czyli mieszkanie większe opalcane przez socjal, kindergeld, muttergeld, elterngeld i jak dobrze sie zakrecisz to, to 500e na wyprawkę z caritasu.
Weź ogarnij kogoś kto ma tam dzieci i umei niemeiecki, dogadaj sie ze kopsniesz im coś za pomoc w załatwieniu tego i załatwiaj bo to ostatni dzwonek należy Ci sie to!!!!! nie zawal tego bo kasa fajna i na bank wam sie rpzyda zwłaszcza n=meiszkanie...
Znam typa co ma dwójke dzieci i żone i siedza sobie na mieszkaniu 3 pokoje z duza kuchnia i żądne nei pracuej a na wszystko mają....
Polska Ci tego nie zapewni, tylko tyłek rusz i zalatwiaj póki w ciązy jsteś!!!!!!!
O o tym zapomnilam.Caritas, Diakon, Pro familia i na wyprawke i na ubrania ciazowe mozna dostac. Ponoc w tym ostatnim najlepiej..
Stary 2015-01-29, 09:48   #1067
Hanka20
Zakorzenienie

Dziewczyny wychodzę Czekamy na l4 i za niedługo będę w domku

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 09:50   #1068
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
cudowne wieści z rana

Stary 2015-01-29, 09:51   #1069
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio mówiłam, ze sie boje ze moja córka to Wojtus;p zabiłabym lekarza, polowe rzeczy jak nie więcej mam różowych i mnóstwo sukieneczek.... U mnie dalej gardło boli i katar ale musze iść do tego laboratorium, pospalabym jeszcze ale juz nasiusiane ;p i trochę mnie dziwi jak czytam ze np hemoglobina lekko poniżej 12 i lekarz daje leki... Mój mówi, ze w ciąży normy sie obniżają i np 11,6 to jeszcze norma i nie podaje sie leków, tak samo jak wiele innych wyników spada o kilka punktów i to dalej norma. I nie wiem, czy mój źle mówi? U mnie od dawna hemoglobina i hematokryt poniżej tych standardowych norm są
Moj tez mi nie dal i mowil tak samo jak twój a jest dosyć świeżo po specjalizacji,
wiec mysle ze cos sie zmieniło ostatnio w tej kwestii po prostu.
Ja tez sie bałam o płeć, ale raczej nie ma mowy o pomylce. Moj gin uspokoił mnie ze skoro mam z polowkowego na papierze ze chłopak to nie na opcji innej :-P

Cytat:
kurcze, zjadłabym sałatkę z tuńczykiem, ale nie mam majonezu
będę musiała czekać na męża aż po pracy wróci, bo ja nie wychodzę w taka pogodę o nie tym bardziej, że jeszcze ni jestem w pełni sił

kochana tylko tunczyk nie za dużo i nie za często bo ma dużo rtęci i nie wolno nam tak bezkarnie tylko w małych ilościach

Cytat:

Trzeba budzic jak dzidzia rodzi sie mala to poki 3kg nie dobije to karzą budzic.

Ja juz po sniadanku, mam troche sprzątania dzis i jutro na księdza :-( w sobote ma przylezc.
Uprasuje poscielki małego bo wczoraj wypralam, dzis jeszcze wypełnienia wstawie.
Milego dnia :-*
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 09:53   #1070
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Obudzilam sie wlasnie, usnelam jakos kolo 5 masakra

Pavlineczka-co do zelaza to nie wiem jak to jest, moze w zaleznosci ile Ci spadlo? U mnie hemoglobina jak robilam po pierwszej, wrzesniowej wizycie byla 13,9 takze sporo mi spadla i moze dlatego lekarz zadecydowal o dodatkowej suplementacji

mi spadlo z 12,2 od poczatku na 11,7 wiec niewiele ale dal

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Noc super, pobudka o 6 na siusiu ale tylko dlatego że Tż mnie zbudził, a tak dalej bym spała. Potem dospałam do 7.30 więc ok

U mnie taki kaszel przerodził się w mokry rwący prowadzacy do wymiotów :/
Życzę zdrowia!
Mnie przed chwilą tak pociagnęło na wymioty ale nie zwymiotowałam za to głowa mnie teraz boli i lewe ucho a zaraz wychodzę do fryzjera

Niezawsze - mam takie same obawy co do drugiego dziecka jak TY
Też mam świetny kontakt z synkiem. Wczoraj wycinał mi różne rzeczy i mówi do mnie - mamusiu wiesz dlaczego Ci tak wycinam? Ja - nie wiem, dlaczego? A On na to - bo Cie kocham
Oczywiście miewa chwile złości i ma kilka słów które lubi wtedy uzywać ale nie są brzydkie więc da sie wytrzymać i też mu wszystko tłumaczę. Nie umiem inaczej

Madzixxx - dobrze, że wszystko ok z szyjką. A ten stan zapalny to czujesz, ze coś nie tak?

Co do płci to też mnie to przeraża że moze być pomyłka. Jednak częściej dziewczynka staje sie chłopcem co u mnie przy chłopcu widzianym na 100% przez 2 lekarzy nieco mnie uspokaja

Cytat:
Super
Stary 2015-01-29, 10:03   #1071
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
kochana tylko tunczyk nie za dużo i nie za często bo ma dużo rtęci i nie wolno nam tak bezkarnie tylko w małych ilościach

Milego dnia :-*
wiem, tuńczyk w ogóle nie jest wskazany w dużych ilościach, nawet nie będąc w ciąży
Od początku ciąży nie jadłam go jeszcze ani razu (a nie, sorki - ostatnio troszkę jadłam będąc w gościach ), więc mogę sobie pozwolić na trochę przyjemności oczywiście wszystko z umiarem

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

to mnie zaskoczyło
jakoś dużo mi się wydaje

Cytat:
5. Duże ryby morskie: tuńczyk, merlin mogą kumulować w swoich ciałach rtęć, która jest bardzo szkodliwa dla płodu. Eksperci radzą, by kobieta w ciąży jadła maksymalnie dwie puszki tuńczyka lub jeden stek z tej ryby w tygodniu.

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-01-29 o 10:02
Stary 2015-01-29, 10:03   #1072
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Jupi! :-D

Cytat:
wiem, tuńczyk w ogóle nie jest wskazany w dużych ilościach, nawet nie będąc w ciąży
Od początku ciąży nie jadłam go jeszcze ani razu (a nie, sorki - ostatnio troszkę jadłam będąc w gościach ), więc mogę sobie pozwolić na trochę przyjemności oczywiście wszystko z umiarem
A to masz moje błogosławienstwo smacznego!

Wczoraj do mnie pisali od koszul ze nie ma jednego koloru i wybrałam inny. Pewno dzis wyślą
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-29, 10:03   #1073
violka848
Zakorzenienie

Hej i ja się wynurzyłam , jakieś durne sny mi się śniły ale nie związane z dzidzią.
Maja współczuję przeżyć przy porodzie, teraz na pewno będzie lepiej
Madzia ciesze się że z szyjką wszystko ok Właśnie się zważyłam to mam 6,6 na plus ale wieczorem pewnie z kilogram więcej Ja biorę tardyferon 2x1 bo mi spadło do 10,5 z 13,5 na początku.
Hania super wieści

Dziewczyny a Wy rozmawiacie z brzuchem albo śpiewacie mu, albo opowiadacie bajki heh? yyy bo ja jakoś tak nie umiem. Babka u nas tak zalecała i odradzała puszczanie muzyki przez słuchawki, że właśnie głosy matki ojca są najważniejsze.

Rozpoczynam dziś 29 tydzień

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-01-29 o 10:06
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:04   #1074
blackberry89
Zakorzenienie

O to i mnie zaskoczyło, kto by jadł tyle tunczyka? :-P chyba ze jakis uzależniony ;-)
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-29, 10:06   #1075
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

to mnie zaskoczyło
jakoś dużo mi się wydaje
Duuuzo!

Cytat:
Jupi! :-D

A to masz moje błogosławienstwo smacznego!

Wczoraj do mnie pisali od koszul ze nie ma jednego koloru i wybrałam inny. Pewno dzis wyślą

hehe

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej i ja się wynurzyłam , jakieś durne sny mi się śniły ale nie związane z dzidzią.
Madzia ciesze się że z szyjką wszystko ok Właśnie się zważyłam to mam 6,6 na plus ale wieczorem pewnie z kilogram więcej Ja biorę tardyferon 2x1 bo mi spadło do 10,5 z 13,5 na początku.

Dziewczyny a Wy rozmawiacie z brzuchem albo śpiewacie mu, albo opowiadacie bajki heh? yyy bo ja jakoś tak nie umiem. Babka u nas tak zalecała i odradzała puszczanie muzyki przez słuchawki, że właśnie głosy matki ojca są najważniejsze.

ja nie..
Stary 2015-01-29, 10:08   #1076
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Gratki tygodnia
Ja nie umiem gadać, czasem mówię 'synus nie dokuczaj mamusi' jak sie wypina mocno, albo 'no pobaw sie z mamusia' jak go szturcham :-P tz czasem cos zagai ale nie sa to jakieś rozmowy tylko pojedyncze słowa. Muzyki czasem słucham sama dla siebie, a małemu do brzuszka puszczam pozytywke ktora mu kupiłam juz dosyć dlugo, i licze ze ja zapamięta i będzie lubił po urodzeniu :-D
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-29, 10:13   #1077
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Trzeba budzic jak dzidzia rodzi sie mala to poki 3kg nie dobije to karzą budzic.

*
To sa jednak szczegolne przypadki. Normalne zdrowego dziecka sie nie budzi.
Moj zaczal przesypiac noce w wieku 2 miesiecy i po prostu w dzien jadl wieksze porcje.
Nie wiem czy to mialo zwiazek z tym ze zaperzestalam kp czy zbieg okolicznosci
Stary 2015-01-29, 10:13   #1078
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
O to i mnie zaskoczyło, kto by jadł tyle tunczyka? :-P chyba ze jakis uzależniony ;-)
chyba tak
Cytat:

ja mówię ostatnio jej opowiadałam jaki będzie mieć pokój i co jej kupiłam lub kupię
może to dziwne, ale ja tam lubię do niej mówić

a TŻ też zagaduje np jak wróci z pracy "Co tam Paula? dałaś mamie dziś wycisk?"

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-01-29 o 10:14
Stary 2015-01-29, 10:16   #1079
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak

ja mówię ostatnio jej opowiadałam jaki będzie mieć pokój i co jej kupiłam lub kupię
może to dziwne, ale ja tam lubię do niej mówić

a TŻ też zagaduje np jak wróci z pracy "Co tam Paula? dałaś mamie dziś wycisk?"
Nie dziwnie tylko fajnie właśnie ja nie potrafię jakoś, a pani mówiła że można byle co mówić aby mówić hehe
Stary 2015-01-29, 10:17   #1080
soniuska
Zakorzenienie

OD kiedy biore zelazo to niedobrze mi podczas sniadania sie robi:/
A zawszr jadlam w takim odstepie od pobudki,a nawet i pozniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości