|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Ja kupie cos takiego http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...805682320.html mój tz nienawidzi takich z krótkim rękawem, powyciaganych.. mówi że są babciowe ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- oo a z takiej to pewnie byłby bardzo zadoolony ![]() http://allegro.pl/lady-koszula-nocna...971819557.html
|
|
|
#272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tez mysle ze koszula na ramiaczkach jest zsecydowanie lepsza. Jakbyscie widzialy jakas "gladka" to dajcie linka
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak jednolity kolor. Ale to takie normalne koszulki nie napisane ze do karmienia czy ciazowe bawelna i by się właśnie rozciągała przy biuście/ramiączkach. I w sumie cały okres karmienia je miałam i nadal użytkuję.to co agunineczka pokazała: http://allegro.pl/lady-koszula-nocna...971819557.html tylko że moje mają bardziej zabudowany biust nie mają wcięcia takiego
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-01-29 o 14:17 |
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Trzy lata temu nie było takiego wyboru... widzę, że spokojnie coś da się wygrzebać nawet między tymi misiami i zwierzątkami. Alles mama też ma sporo koszulek do karmienia, które wyglądają całkiem ładnie więc chyba nie będzie tak źle...
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Mi to sie podobają te hotmilk...takie sexy
|
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w upalne dni jak znalazl a i maz moglby oko nacieszyc dziekuje za linka ![]() Ja 5 lat temu rodzilam to wybor byl zaden i w misiaki mialam ale tez lat 20 to jeszcze w miare pasowalo Edytowane przez anuszka88 Czas edycji: 2015-01-29 o 14:27 |
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
linii nie miałam w 1c , marzę by nie mieć i teraz...
A ciążowe piżamki tzn. te do karmienia... dramat przeważnie. Ja tego do spania nie lubię ale mam 4, leżą i czekają. W tych listach wyprawkowych piszą, że dwie są wystarczające ale mi się wydaje, że lepiej mieć jakiś zapas. Czasem zdarzyło się i trzy wybrudzić - mleko ciekło, bo na przykład karmiąc prawą zapomniałam "zabezpieczyć" lewą pierś. Plus ja się pociłam dość mocno zwłaszcza przy drzemkach a to był luty, oddział nie był przegrzewany. Mąż prawie codziennie brał do prania i przywoził mi na zmianę piżamy. Byłam prawie tydzień w szpitalu i wzięłam sobie też leginsy i w dzień zakładałam bo niektóre piżamy takie krótkie, krępowałam się tak latać po korytarzu z "pieluchą"... wzory mam dwa misiowe, dwa motylki. Ginęłam w tłumie na lato pewnie kupię coś dwuczęściowego jeszcze, jakieś spodenki do kolan czy coś. Ważne By na obchodzie udostępnić dolne partie potem wolnoć Tomku... a staniki, z allesa mi nie trzymał dobrze biustu. Z czasem najwygodniejsze były zwykłe, poluzowałam sobie pasek i zaginałam miseczkę pod pierś. Szybciej mi to szło niż z zapięciami :p
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Heh zgodnie z zaleceniami z jakiejś stronki właśnie przeczytałam dzieciowi rozdział muminków
ale mi było dziwnie czytać na głos bajkę nie widząc żadnego dziecka ![]() ale skoro dzieć już słyszy mój głos to niech mu będzie
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Ja czytam na głos książki które czytam dla siebie, obecnie "Kod Leonarda Da Vinci".
Zaczęłam oglądać nowy serial i bardzo mnie wciągnął, aż jestem w szoku. Wcześniej nawet nie chciałam na niego spojrzeć, a teraz oglądam z otwartą buzią.
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dopiero niedługo zacznie słyszeć z zewnątrz
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gdzieś czytałam, że głos matki szybciej zaczyna słyszeć, koło 17-18 tc ![]() a czytam muminki bo to moja i tża ulubiona bajka, chcemy nia zarazić dzidzię, już od tera niech sie wsluchuje ![]() o ale np w mojej gazetce jest napisane, że od 20tc
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2015-01-29 o 15:06 |
|
|
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
Dzieć słyszy głos mamy już od środka
Z zewnątrz może wyczuć jakieś wibracje i inne. Jak zanurzę się w wannie i np. mąż coś do mnie mówi w tym czasie, to jest to głos jak z zaświatów Stłumiony, mało słyszalny - to jest ten pierwszy odbiór dźwięków z zewnątrz
|
|
|
|
#283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tych drugich to się nie nadają moim zdaniem do szpitala. Ja byłam taka mądra za pierwszym razem, kupiłam sobie jakieś koszule MS, z możliwością rozciągnięcia dekoltu, a na położnictwie nie chciałam ich założyć, bo mi tak trochę za tyłek sięgały. Ogólnie wszystko zakrywały, ale ciągle miałam wrażenie, że mi podpachy wypadły, coś przemokło, a tu jeszcze taka skąpa koszula ![]() Cytat:
Nawet jak rok temu szukałam to same misie, serduszka i nie wiadomo co... Nie mam pojęcia co ci producenci mają w głowach
|
||||
|
|
|
#284 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj podjadę do rodziców i na wstępie poprosiłam na tatę, żeby zrobił mi czekoladowy budyń - mam taką ochotę, a szkoda robić tylko dla siebie, mój mąż chyba takich rzeczy nie jada
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie czy którąś z Was boli kość łonowa? Mnie boli tylko z lewej strony.
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam zwykła koszule z kilkoma guzikami miedzy piersiami i była ok. Teraz chciałabym troszkę dłuższa tak chociaż do kolan. Chociaż ja i tak wyjdę w ten sam dzien pewnie
z synkiem szybko wyszłam bo urodziłam o 3rano a tak koło 18 byłam juz z małym w domku kupiłam małemu taki fajny stolik jak w warsztacie jest tam Piła młotek imadlo itd wydają odgłosy np cięcia Piła drewna lub mozna załączyć na melodyki lub liczenie i alfabet a ze byłam z siostrzenica to i jej kupiłam prezencik dostała lalkę Else z krainy lodu jako mała dziewczynkę która mówi i śpiewa let it go w zestawie z olafem jest śliczna ale tez droga bo zapłaciłam £35. W końcu moja chrzesnica to niech ma cos fajnego bez okazji od ciotki
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny !
Nie odzywam się ostatnio zbytnio, chociaż Was czytam. Mam sesję, a do tego wszystkiego w mojego synka wstąpił szatan Wczoraj byłam na usg, wszystko super, bobo rośnie, ruchliwe jest bardzo (od co najmniej 2 tygodni czuje regularne kopniaki, teraz już coraz częściej) no i na sto procent będzie chłopak - Staś Więc będę miała dwóch diabełków w domu Pozdrawiam i będę dalej podczytywać, póki nie zdam wszystkich egzaminów.
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Tylko proszę się nie śmiać. Pierszy to : Call the Midwife Drugi : Wspaniałe Stulecie.
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Alez pedzicie!
I o tych nalesnikach opowiadacie i w ogole o jedzeniu! Ja juz taka glodna jestem, bo wrocilam wlasnie z pobrania krwi i teraz czekam na sniadanko, ktore maz robi! Jakas super jajecznice ![]() A wczoraj bylismy w takiej grecko marokanskiej restauracji, gdzie zawsze mi wszystko smakuje i wczoraj pech, zupelni mi moje danie nie smakowalo, a potem sie tak zle czulam, az do rana... My z mezem tez uwielbiamy i gotowac i chodzic do roznych miejsc probowac nowe smaki! Tyle, ze moj maz zawsze super szczuply i degustowanie mu nie szkodzi, a ja zawsze musze troche uwazac z waga ![]() A co do glukozy, to ja nie wspominam tego az tak dramatycznie. Faktycznie nie bylo specjalnie przyjemne, ale tez nie takie straszne. Nam po porodzie taka polozna z NFZ to przyszla po miesiacu dopiero!! Gdzie w pierwszych dwoch tygodniach jej potrzebowalismy! Ale sobie zamowilismy swietna polozna na wizyte prywatna! Jakby co to w Warszawie polecam. A ta z NFZ jak przyszla, to tak szukala czegos zeby sie przyczepic! Chciala nam wmowic, ze mala ma alergie pokarmowe, afty itp... Ale sie nie dalismy i potem nasza pani pediatra przyznala nam racje! Gratuluje udanych badan i milego dnia zycze! A zeby troche podraznic, to u nas sniegu nie ma za to piekne slonce i juz z rana goraco...
|
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziurki sie jakies duze zrobily, ze guziczki sie nie trzymaly.. Moze po prostu mi sie tak trafilo, ale uraz juz mam na ramiaczkach jest jednak lepsza, ewentualnie zapiecie na srodku
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kindo7 ani ja ani tż nie mamy predyspozycji by zgłebiać nowe przysmaki ale to silniejsze od nas niektórzy jedzą by żyć, my żyjemy by jeść
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() .---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- A potem koniecznie już we 4 ![]() .
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Drugie to romansidło w historycznym tle.
|
|
#298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Położne w Anglii hmmm chyba musze obejrzeć i sprawdzić co za bajki puszczają ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Za oknem piękny śnieg sypie ale niestety zaraz na ziemi znika a mogłoby chociaż ze dwa dni byc biało
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
A porody itd pokazują? jak tak to chyba się nie zdecyduję :p
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No cóż, takie uroki Nie martw się Aviskowa, często się to zdarza Cytat:
Haaa to i ja mam bliziutko do Zabierzowa Można powiedzieć, że my Wszystkie "na kupie" I w ogóle nie witałam się jeszcze w nowej częsci.. Dzień dobry Wszystko u nas ok, dziś startuję z 19tc. Najbardziej doskwiera ww ból pachwin, najbardziej kiedy zbyt długo siedzę, a przewracanie z boku na bok w nocy, to już nie lada ekwilibrystyka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

i by było szkoda...

i dopiero niedługo zacznie słyszeć z zewnątrz

a mogłoby chociaż ze dwa dni byc biało