wieczny bałagan w domu - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 18:16   #2791
spaghettii
Wtajemniczenie

Dot.: wieczny bałagan w domu

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Byłabym mega wdzięczna za nazwę tego specyfiku u nas w płytkach też są ściany... Ale są okropne, takie starodawne, babcine... Poprzedni właściciel był starszym panem, no i to po tej łazience widać. Będziemy wymieniać tam wszystko, nawet rury chcemy inaczej pociągnąć bo póki co możliwe jest tylko jedno beznadziejne ustawienie. Zanim nazbieramy hajs trochę potrwa a już na to patrzeć nie mogę.
Jak zamierzacie tam jeszcze trochę pomieszkac a łazienka nie jest jakaś bardzo duża to ja bym pomalowala. Czego się nie robi dla własnego komfortu ;P

No wlasnie chyba tak zrobimy bo te sciany sa strasznie brzydkie, obdrapane i w ogole.. Dom ma 200 lat, a wczesniej mieszkala tu jakas starsza babka, i remont to pewnie ze 30 lat temu jak nie wiecej byl robiony.. A jednak kilka lat tu na pewno jeszcze zostaniemy..

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Dowiem sie dzisiaj wszystkiego o tej farbie i dam znac

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 11:13   #2792
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
No wlasnie chyba tak zrobimy bo te sciany sa strasznie brzydkie, obdrapane i w ogole.. Dom ma 200 lat, a wczesniej mieszkala tu jakas starsza babka, i remont to pewnie ze 30 lat temu jak nie wiecej byl robiony.. A jednak kilka lat tu na pewno jeszcze zostaniemy..

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Dowiem sie dzisiaj wszystkiego o tej farbie i dam znac
E to nawet bym się nie zastanawiała, farba to nie jest jakaś ogromna kasa a w takim przedpotopowym wnętrzu źle się funkcjonuje u nas poprzedni właściciele doprowadzili mieszkanie po dziadku do fajnego stanu, odnowili, pomalowali, no ale łazienka została jaka była. Nie dziwię im się, bo remont łazienki jest jednak kosztowny.
Stary 2015-01-31, 17:59   #2793
kalincia
BAN stały

Odkąd wyjechał mój facet, bałagan robi się wolniej jakoś.Owszem, trolle nadal rzucają ubrania w łazience i sypialni, ale połowę mniej. W kuchni też mniejszy bajzel. Ale jednak jakoś mi pusto tera. Kurcze, jak to się szybko człowiek jednak do tego chłopa przyzwyczaja, całe życie mieszkałam sama i było mi dobrze, a teraz po roku wspólnie czegoś jednak brakuje.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:22   #2794
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

http://www.seriale online/perfekcyjna-pani-domu-online może tu perfekcyjną panią domu da się oglądać za granicą? (trzeba usunąć spację)
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:31   #2795
tenebra
Zakorzenienie

Kupiłam tego zachwalanego mopa Viledy, tylko tego z wiadrem na pedał (chciałam zwykłe, ale nie było stacjonarnie, a chciałam na już teraz zaraz). I mogę powiedzieć, że mop jest super, ale wiadro z kręciołkiem to zbędny bajer, czasami wręcz irytujące, bo trzeba dobrze wcelować w kręciołka. a nie jest to takie łatwe i nie wiem czy nie wolałabym żeby kijek był trochę dłuższy (jesteśmy z mężem raczej wyżsi). No ale poza tym super

Edytowane przez tenebra
Czas edycji: 2015-02-02 o 21:33
tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:45   #2796
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Kupiłam tego zachwalanego mopa Viledy, tylko tego z wiadrem na pedał (chciałam zwykłe, ale nie było stacjonarnie, a chciałam na już teraz zaraz). I mogę powiedzieć, że mop jest super, ale wiadro z kręciołkiem to zbędny bajer, czasami wręcz irytujące, bo trzeba dobrze wcelować w kręciołka. a nie jest to takie łatwe i nie wiem czy nie wolałabym żeby kijek był trochę dłuższy (jesteśmy z mężem raczej wyżsi). No ale poza tym super
taaa tylko żeby jeszcze sam sprzątał. Też kupiłam vieledę i co, podłoga sprząta się tak samo często jak kiedyś, to znaczy, że szału nie ma. a tłumaczyłam sobie i usprawiedliwiałam się, ze stary mop nie miał wiadra, trzeba było wyciskać ręcznie. Jak bedę miała super wiadro i super mopa to podłoga będzie sie błyszczeć, w ogóle to sama będzie się sprzątać.
Rozczarowałam się.
Stary 2015-02-02, 22:40   #2797
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
taaa tylko żeby jeszcze sam sprzątał. Też kupiłam vieledę i co, podłoga sprząta się tak samo często jak kiedyś, to znaczy, że szału nie ma. a tłumaczyłam sobie i usprawiedliwiałam się, ze stary mop nie miał wiadra, trzeba było wyciskać ręcznie. Jak bedę miała super wiadro i super mopa to podłoga będzie sie błyszczeć, w ogóle to sama będzie się sprzątać.
Rozczarowałam się.
Ja obecnie nie mam mopa, za mała powierzchnia do mycia i przechowywania ale kiedyś na jakiejś wycieczce szkolnej chyba złamałam takiego normalnego
Te obrotowe z Biedronki też są niezłe, ale pedał dość szybko się psuje.

Widziałam też te pudełeczka na kosmetyki i inne duperele i miałam taką straszną ochotę kupić, bo jestem maniaczką wszelkiego rodzaju pudełek. Ostatecznie zrezygnowałam, bo pędzle i kosmetyki trzymam w szklankach po świeczkach zapachowych
Stary 2015-02-04, 15:02   #2798
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
http://www.seriale online/perfekcyjna-pani-domu-online może tu perfekcyjną panią domu da się oglądać za granicą? (trzeba usunąć spację)

Jak probuje wlaczyc odcinek to przekierowuje mnie na tvnplayer

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 13:04   #2799
tenebra
Zakorzenienie

Uwaga, chwalę się!

Obroniłam pracę dyplomową

Teraz już nie będę miała wymówek jeśli chodzi o sprzątanie

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 13:07   #2800
favianna
Zakorzenienie

Tenebra GRATULACJE!!!
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 13:15   #2801
giselle2504
Rozeznanie

Gratulacje
Stary 2015-02-06, 14:20   #2802
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Uwaga, chwalę się!

Obroniłam pracę dyplomową

Teraz już nie będę miała wymówek jeśli chodzi o sprzątanie

Umyłam właśnie okno w kuchni bo już nie mogłam na nie patrzeć Przed świętami były myte a już taka masakra :/
Jutro będę miała gości, w innych pokojach mam długie firanki i tak mi się nie chce tam też okien myć Muszę? Nie muszę nie
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 14:34   #2803
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Gratulacje!

Trzymajcie kciuki za moje dzisiejsze zaliczenie Ostatnie w tej sesji (mam nadzieję ).
Stary 2015-02-06, 14:51   #2804
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość

Umyłam właśnie okno w kuchni bo już nie mogłam na nie patrzeć Przed świętami były myte a już taka masakra :/
Jutro będę miała gości, w innych pokojach mam długie firanki i tak mi się nie chce tam też okien myć Muszę? Nie muszę nie
Ja przed świętami też nie byłam A teraz czekam na lepszą pogodę, chociaż syf widać mimo długich firanek wszędzie...

Lexie trzymamy, trzymamy
Stary 2015-02-06, 14:54   #2805
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez giselle2504 Pokaż wiadomość
Ja przed świętami też nie byłam A teraz czekam na lepszą pogodę, chociaż syf widać mimo długich firanek wszędzie...

Lexie trzymamy, trzymamy
Ale ja myłam przed świętami;p firanki mam ciemne i trzeba blisko podejść żeby było widać, no nic... oby jutro nie było słońca Bo jakbym już myła to i firanki trzeba zmieniać i prać nie ce mi się
Się wkurzyłam... mam na niektórych oknach siatki a i tak jakiś ptaszek mi osrał okno :/ nie mam pojęcia jak trafił siatka o najdrobniejszych oczkach a i tak pięknie przeleciało
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 18:03   #2806
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez giselle2504 Pokaż wiadomość
Lexie trzymamy, trzymamy
Dzięki, zdałam

Tak w temacie porządków, to ja od jakiegoś czasu żyję w bajzlu Przeprowadziliśmy się, ale nie mamy jeszcze mebli kuchennych, więc wszystko co z kuchni było - stoi teraz w kartonach w salonie

Na dodatek moja przepiękna jasna podłoga w przedpokoju jest notorycznie brudna bo cała osiedle jest wysypane świeżą czarną ziemią, którą psy nanoszą na łapach
Zamierzam kupić dodatkowego mopa, takiego ze spryskiwaczem, żeby tę podłogę przecierać. Jak macie takiego, doradźcie mi jaki jest dobry Widziałam, że jest taki mop z viledy (podobny do mojego obecnego, z którego jestem zadowolona), jest jakaś Bona (ale strasznie drogi ten mop), jest też york i jakiś tego typu mop do kupienia w sklepie Jula (ale ma końcówkę na rzep i mam wrażenie, że ten rzep się szybko "wyrobi" i nie będzie się trzymać ta końcówka).
Stary 2015-02-06, 18:26   #2807
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Dzięki, zdałam

Tak w temacie porządków, to ja od jakiegoś czasu żyję w bajzlu Przeprowadziliśmy się, ale nie mamy jeszcze mebli kuchennych, więc wszystko co z kuchni było - stoi teraz w kartonach w salonie

Na dodatek moja przepiękna jasna podłoga w przedpokoju jest notorycznie brudna bo cała osiedle jest wysypane świeżą czarną ziemią, którą psy nanoszą na łapach
Zamierzam kupić dodatkowego mopa, takiego ze spryskiwaczem, żeby tę podłogę przecierać. Jak macie takiego, doradźcie mi jaki jest dobry Widziałam, że jest taki mop z viledy (podobny do mojego obecnego, z którego jestem zadowolona), jest jakaś Bona (ale strasznie drogi ten mop), jest też york i jakiś tego typu mop do kupienia w sklepie Jula (ale ma końcówkę na rzep i mam wrażenie, że ten rzep się szybko "wyrobi" i nie będzie się trzymać ta końcówka).
Jak się przeprowadzałaś nie obiecywałaś sobie, że w nowym mieszkaniu to bęędzieeeee porządek, wszstko aż będzie się błyszczało?
Ja tak miałam jak się przeprowadzałam. Oszukiwałam chyba wszystkich w koło ale jako jedyna wierzyłam, że faktycznie tak będzie Jeste naiwna, strasznie naiwna, nabieram nawet sama siebie

Co do pudeł. Jestem straszna. Mam nadzieję, ze jak to tu napiszę to znów zrobi mi się wstyd i w końcu rusze leniwy tyłek i coś z tym zrobię.
Jeszcze w grudniu miałam malowanie ( słyszysie to w grudniu ) całe szkło z kuchni włożyłam do pudła. I stoi to pudło tak od tego grudnia. Jest już luty, jestem brudasem
Stary 2015-02-06, 18:38   #2808
Vivienne
... choć nie Westwood

Ej, ja po przeprowadzce na swoje naprawdę mam czysciej. Moze nie, ze czysto , ale zdecydowanie czysciej niz w wynajmowanym chociaż tyle :d

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 18:51   #2809
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Obiecywałam sobie, zresztą nadal sobie obiecuję - że jak będą wszystkie meble, to wreszcie będzie porządek Mówisz, że się łudzę?

Na pewno pomogło to, że dużo rzeczy wywaliliśmy. Mamy jeszcze wolne miejsce w szafie na chowanie rzeczy, mamy pudła, liczę że jakoś wszystko ogarnę
Stary 2015-02-06, 19:07   #2810
Konwalia11
Zadomowienie

U mnie robota znowu lezy.
W sumie to nie wiem, za co sie zabrac, w zwiazku z tym... nie robie nic .

Be the change you want to see in the world!
Konwalia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 19:08   #2811
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Co do pudeł. Jestem straszna. Mam nadzieję, ze jak to tu napiszę to znów zrobi mi się wstyd i w końcu rusze leniwy tyłek i coś z tym zrobię.
Jeszcze w grudniu miałam malowanie ( słyszysie to w grudniu ) całe szkło z kuchni włożyłam do pudła. I stoi to pudło tak od tego grudnia. Jest już luty, jestem brudasem
Eeeee u nas od listopada stoją trzy duże pudła - jedno z rzeczami do wydania, dwa z rzeczami do wywiezienia do rodziców

Aaa chciałam napisać, że póki co (czyli jakieś dwa tygodnie) mój grafik sprzątania spełnia zadanie
Ok, zdarzają się momenty, że nam się nie chce i na następny dzień trzeba odbębnić dwa dni z grafiku, ale to nieważneeee
Stary 2015-02-06, 19:12   #2812
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Eeeee u nas od listopada stoją trzy duże pudła - jedno z rzeczami do wydania, dwa z rzeczami do wywiezienia do rodziców

Aaa chciałam napisać, że póki co (czyli jakieś dwa tygodnie) mój grafik sprzątania spełnia zadanie
Ok, zdarzają się momenty, że nam się nie chce i na następny dzień trzeba odbębnić dwa dni z grafiku, ale to nieważneeee
ale u mnie czeka pudło do rozpakowania i włożenia rzeczy z powrotem do szafki.
Stary 2015-02-06, 19:15   #2813
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
ale u mnie czeka pudło do rozpakowania i włożenia rzeczy z powrotem do szafki.
a no to w sumie... jak je odkurzasz to nie jesteś brudasem
Stary 2015-02-06, 19:25   #2814
tamtaglista
Zakorzenienie

a ja mam kilka worków ubrań do wydania, torebkę, jeansy i buty do naprawy, coś do wyrzucenia i powoli się pozbywam pierdół
Stary 2015-02-06, 21:33   #2815
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ale ja myłam przed świętami;p firanki mam ciemne i trzeba blisko podejść żeby było widać, no nic... oby jutro nie było słońca Bo jakbym już myła to i firanki trzeba zmieniać i prać nie ce mi się
Się wkurzyłam... mam na niektórych oknach siatki a i tak jakiś ptaszek mi osrał okno :/ nie mam pojęcia jak trafił siatka o najdrobniejszych oczkach a i tak pięknie przeleciało
Kurde, źle to napisałam :P Chodziło mi o to, że nie myłam swoich ani przed ani po świętach Jakoś tak wyszło, że nie miałam czasu. No i właśnie, jak się umyje okna, to bez sensu wieszać brudne firanki, żeby kurzyło się wszystko od nowa.

Ostatnio się zebrałam i posprzątałam łazienkę i pokój. A dzisiaj święto, bo wreszcie kopnęłam się w cztery litery, żeby poodkurzać. Od razu inaczej się oddycha w mieszkaniu
Stary 2015-02-07, 12:55   #2816
Konwalia11
Zadomowienie

Dzis od rana szaleje ze scierka, odkurzaczem i mopem .
Od wczoraj swieci sloneczko i po pierwsze, mam wiecej energii do pracy a po drugie - slonce bezlitosnie ujawnia zakres spustoszenia. A bylo juz bardzo zle, szczegolnie na podlogach: kurz, wlosy, okruszki, w katach pajeczyny. Az radosc wciagnac to wszystko w odkurzacz.
Jak sie spreze to moze przejrze jedna szafe. Bedzie wyrzucanie.
Ach, jeszcze jedno- kupilam kilka wieszakow oszczedzajacych miejsce w szafie, zobaczymy, czy to sie sprawdzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31157_Raumspar-Kleiderbuegel_xxl.jpg (31,6 KB, 8 załadowań)

Be the change you want to see in the world!
Konwalia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 15:36   #2817
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konwalia11 Pokaż wiadomość
Dzis od rana szaleje ze scierka, odkurzaczem i mopem .
Od wczoraj swieci sloneczko i po pierwsze, mam wiecej energii do pracy a po drugie - slonce bezlitosnie ujawnia zakres spustoszenia. A bylo juz bardzo zle, szczegolnie na podlogach: kurz, wlosy, okruszki, w katach pajeczyny. Az radosc wciagnac to wszystko w odkurzacz.
Jak sie spreze to moze przejrze jedna szafe. Bedzie wyrzucanie.
Ach, jeszcze jedno- kupilam kilka wieszakow oszczedzajacych miejsce w szafie, zobaczymy, czy to sie sprawdzi.
Mam taki wieszak na sukienki córki i jest świetny (dostałam kupując bluzki w 3paku), widać sukienki, łatwo znaleźć i mieszczą się w szafie

Plan sprzątania na dziś: kuchnia na błysk, pokoje kurz, rzeczy poodkładać, zmienić obrus na stole, podłogi odkurzyć i umyć, łazienka cała wysprzątać oprócz szafki (zajęcie na co najmniej godzinę jak wywalię wszystko z szafki), robię właśnie drugie pranie. MOŻE wieczorem włączę żelazko na chwilę.
Plan ambitny, ale mąż i córka mają też sprzątać.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 16:14   #2818
kalincia
BAN stały

A ja wczoraj się zmusiłam i poodkurzałam całe mieszkanie. Od roku wspólnego mieszkania robił to TŻ,ale nie czuję się dumna., raczej skrzywdzona. Że musiałam! Wcześniej on to robił. I mył! ja nie lubię! A tu jeszcze półtora tygodnia!.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 17:43   #2819
Mitsukki
Naczelny Hipster

Weź ktoś mi coś powiedz, bo się załamałam.

3 tygodnie temu się przeprowadziłam, a raczej wróciłam do domu rodzinnego razem ze swym dobytkiem uzbieranym w rok. Podczas pakowania trochę wywaliłam, żeby nie wlec tego bez sensu. Stało to sobie popakowane, tydzień temu w końcu wzięłam się za rozpakowanie, rozwlekłam wszystko na całą podłogę i zostawiłam, bo się zmęczyłam

Chwilowo mój pokój wygląda jak z tego programu o tych ludziach co kolekcjonują wszystko co znajdą Wszędzie miliony papierów i jakichś drobiazgów.

Mogę się jedynie pochwalić, że sprzątnęłam dwie spore szafki (i znalazłam w nich jakieś notatki sprzed 5 lat ), wywaliłam górę śmieci i w szafkach mam teraz idealny porządek. Niestety zostało mi dużo jakichś drobiazgów, na które nie mam miejsca

Z rozpaczy i dla uspokojenia sumienia pucowałam umywalkę przez pół godziny

I to nie tak, że ja lubię burdel, ja uwielbiam jak jest czysto, tylko sprzatać nie potrafię i odkładać rzeczy na miejsce

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 18:55   #2820
moooniaaaa
Zakorzenienie

Chyba czas dołączyć
Przeprowadziliśmy się tydzień temu na swoje i aż strach. Wiele rzeczy jeszcze nie zrobione, brak szaf do przechowywania, kuchnia będzie najwcześniej w poniedziałek. Wszechobecny kurz, pył, kartony i narzędzia. Na oknach folia. A ja już bym chciała żyć jak człowiek!

Pytanie nr 1 - czym najlepiej wyczyścić glazure i terakotę? Cały czas wyłazi biały nalot od fugowania woda, woda z octem, chemia, tego juz próbowałam. Może jakiś magiczny rodzaj szmatki?
Pytanie nr 2 - najlepszy mop?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości