|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#691 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
Cytat:
troche obawiam siê zapachu, ale w sumie tyle ¶mierdz±cych rzeczy nak³ada³am na te moje w³osy, ¿e co tam, gorzej nie bêdzie ![]() Cytat:
piszecie tak o tej piêknej wio¶nie tu, a u mnie deszcz i ciapa chlapa na ulicach..
|
|
#692 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
hmm chyba tez spróbuje z takim zwyk³ym peelingiem do twarzy
przy ma³ym dziecku nie mam za du¿o czasu zeby sie bawiæ z w³osami, jak mi nie spasuje to przynajmniej do bu¼ki zostanie
|
#693 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- A tak na marginesie zaopatrzy³am siê w masa¿erka do w³osów i mmm .. |
|
|
|
|
#694 |
|
Rozeznanie
|
no w³asnie tu jest problem, bo Malfoyy podpasowa³ zwyk³y peeling do twarzy po³ozony na skalp, jak mam kupiæ peeling do g³owy i tylko raz go uzyæ, to juz wole zrobic najpierw eksperyment ze zwyk³ym
ciekawe czym tak z grubsza sie one ró¿ni± od siebie...?
|
#695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- mo¿e w³a¶nie te do skóry g³owy rozpuszczaj± siê po jakim¶ czasie i nie trzeba wyd³ubywaæ potem tych drobinek z w³osów? nie wiem, tak my¶lê, trzeba by poczytaæ jakie¶ opinie
|
|
#696 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 442
|
glinki argitlez sa za gorsze na doz, jest gwarancja ze sie wyplukaja i ze sa delikatne oraz skuteczne. ja uzywam bloto z bingospa (czytalam ze lekarze zalecaja peelingi wlosy sola) i widzialam tez, ze podobne bloto, ale suche, jest w rossie
.
|
|
|
|
#697 |
|
Rozeznanie
|
animale takie zwyk³e glinki argiletza?mialam kiedys tak± ale tam nie by³o ¿adnych drobinek wiêc nie wiem czy by co¶ zdziera³a jak taki normalny peeling, tylko ta glinkê stosowa³am na buziê wy³±cznie, strasznie szybko zasycha³a ale bu¼ka I klasa po niej
|
#698 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 476
|
kaguya Mnie wczoraj u¶wiadomi³a przyjació³ka, która powiedzia³a ¿e mam piêkne w³osy i ¿e bardzoby chcia³a takie mieæ i pod ¿adnym pozorem mam ic nie farbowaæ i ¶cniaæ bo sobie wyobra¿am ¿e koñcówki s± zniszczone a fryzura nie ma kszta³tu
W sumie dosta³am kopa i dobrze Mo¿e Tobie taka dobra wró¿ka te¿ jest potrzebna? ![]() Ewciaa82 Wyp³uke siê w miarê okej, bo w³osy staj± siê tak sliskie ¿e no nie jest najgorzej, ale te ziarenka wszêdzie.. gdy nie robi³am sobie z foliówki czepka to ziarenka by³ wszêdzie.. zw³aszcza jak maska troszkê przysch³a i nie mia³o siê gdzie to wszystko trzymaæ :P Ale maskê polecam, rewelacyjna.. mnie jeszcze kusi ta bez ziarenek, ale nie wiem czy bêdzie tak samo dobra na w³os ![]() malfoyy Ja nie znoszê tego momentu, ju¿ wole mieæ szare i ciemniejsze ni¿ rozjasnione od s³oñca.. rozja¶niaj± mi siê do jasnego blondu i jest wra¿enie odrostów i od nowa zabawy :p Dlatego w lecie nosze non stop czapki i zabezpieczam w³osy :P |
|
|
|
#699 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
. wystarczy ¿e ten piasek z glinki ¶ciera skórê g³owy, nie jest rozpuszczalny i siê sp³ukuje. to jak peeling ¶ciereczk± mu¶linow± lub z mikrofibry przy ocm. poczytaj o peelingach do skóry g³owy, tam gdzie informacje nie s± z eksperymentu w³osomaniaczki, a z zalecenia pseudo lekarzy czy lekarzy zalecane s± tylko glinka, sól i produkty pro. glinkê mo¿na u¿yæ tak±, która odpowiada skórze g³owy, bodaj¿e zielona do t³ustej, czerwona do naczynek.---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
. najgorsze jest to, ¿e na brwiach mam to samo. w ogóle w moich naturalnych w³osach z czasem ukazuje siê zadziwiaj±co du¿o czerwonego barwnika. ciekawe jaki bêdzie ostateczny efekt?
|
||
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 948
|
No i mój plan nie farbowania strzeli³ :p w czerwcu mam zaproszenie na wesele. Bêdê musia³a co¶ zrobiæ z w³osami
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Mo¿e macie jak±¶ rade? Co robiæ? |
|
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
animale dziêki
![]() favianna a jak tam stoisz z zapuszczaniem naturalek? wiesz wesele to tylko kilnakan¶cie godzin, zreszta z kolorowych w³osków te¿ mo¿na wyczarowac fajna fryzurkê
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 601
|
Cytat:
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 948
|
Monika mam boba i 6 cm odpustu oko³o. W³asne w³osy to taki ch³odny mysi ciemny blond - jasny br±z, a farba to taki naturalny rudy kasztan
|
|
|
|
#704 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje w³osy na s³oñcu rozja¶niaj± siê baardzo nie ³adnie, bo tylko tak na ¶odku g³owy przy przedzia³ku i wygl±daj± jak ³ysiej±cy placekCytat:
zale¿y te¿ jakiej d³ugo¶ci masz w³osy i odrost, ale na prawdê co¶ siê da zrobiæ, na wszystkich
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 547
|
Ja bym siê nie ³amala i nie farbowala, tylko zrobi³a fajna fryzurke. ;-)
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no nie wiem, rzucam ró¿ne propozycje
|
|
#707 |
|
Konto usuniête
|
favianna, mo¿e szamponetka br±zowa? ale ch³odna, bo czerwienie ciê¿ko siê wyp³ukuj±. mo¿esz te¿ pofarbowaæ tylko farbowan± czê¶æ, tak ¿eby dopasowaæ j± do naturalek. poza tym ¶wietnie ukrywaj± odrost loki i fale, uniesiona grzywka
![]() ja ch³onê ka¿dy szczegó³, szkoda ¿e nie mam tyle zaparcia by po¶wiêcaæ tak du¿o czasu - jak na wyszukiwanie info o zdrowiu, skórze, w³osach i podobnych - na naukê do sesji :p. |
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah :-D. Sk±d ja to pamiêtam.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 476
|
Dboom Mój T¿ za to zim± jest rudy na brodzie i taki lekko ry¿awy na w³osach, latem czysty blondyn
hahaha ![]() Piekne fryzury, zw³aszcza ta ostatania! I nawet fajny efekt móg³bybyæ na moich w³osach, muszê wytestowaæ! ![]() Ewciaa82 Ale maska jest super :P Do ziarenek mo¿na siê przyzwyczaic, zreszt± nie robisz takiej maski codziennie tylko raz w tygodniu (w ramach peelingu) wiêc idzie prze¿yæ ![]() Kurczê rozpraszacie mnie takim pisaniem, jutro ostatni egzamin w sesji na który nic nie umiem i baardzoo mnie nudzi tematyka! ;p Robiê wszystko ¿eby siê nie uczyæ Uciekam! Postaram siê zawitaæ jutro, choæ ciê¿ko bêdzie mi dzisiaj wytrzymaæ :P
|
|
|
|
#710 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Podziwiam i zazdroszcze, ze macie tyle fryzur do wyboru. Mnie uniesione grzywki nie pasuja, wygladam tragicznie, bo mam wysokie czolo.
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tak samo.
|
|
|
#712 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
A latem to przeciez takie wygodne...
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 241
|
Cytat:
masz grzywke? bo ja nie, chociaz zastanawiam sie czy nie zrobic boje sie ciachnac. Z grzywk± tyle k³opotów jest i musi byc ciagle ¶wie¿a |
|
|
|
|
#714 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Ja nosze grzywke do wysokiego czola i nie mam z nia zadnych problemow.
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kocham w³osy rozpuszczone, wiêc w sumie ¶rednio mi to przeszkadza, ¿e niezbyt mogê grzywke podpiac :-D
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 174
|
Jestem w szoku jak metoda OMO przed³u¿a ¶wie¿o¶æ moich w³osów
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 28
|
Ja nie fabujê od 2013r. W 2013 zesz³am z czarnych, (niestety podwójnym rozja¶nianiem) i mialam w³osy rude, wszyscy siê zachwycali ¿e mi tak piêknie, bo kontrastowa³y z niebieskimi oczami i podobno wygl±da³am gro¼nie
![]() Jednak ten rudy byl niejednolity i zasz³a konieczno¶æ, aby zafarbowaæ na orzechowy br±z. Powiod³o siê i przy okazji ¶ciê³am kilka cm. Moje w³osy by³y w strasznej kondycji od tamtej pory, guma przy rozczesywaniu. Stosowalam wiêc henna wax przez kilka miesiêcy i wszystko wróci³o do normy.Ale przez ten czas strasznie siê wyp³uka³ kolor... ale to dziwne, bo do blondu, dosyæ jasnego. W³ski jednak zaczê³y rosn±æ i mam teraz mam naturalne, nie farbujê od wtedy. Wydaje mi siê tylko ¿e s± jakie¶ cieñsze, liche. Nie wiem, mo¿e farba trochê usztywnia³a a teraz s± jak piórka.
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 241
|
Cytat:
masakra zreszta mi nie pasuje ani z grzywka ani bez ale chyba teraz jest najlepiej bo z dlugiej mozna fajnie upiac grzywke na bok. |
|
|
|
|
#719 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 183
|
Wróci³am
Co prawda z nowym kolorem, ale jestem i wiêcej nie farbujê. Choæby nie wiem co. Szybciej siê ogolê na ³yso
|
|
|
|
#720 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Cytat:
I daje te¿ krem z kwasem na czo³o, znikn±³ problem cery t³ustej.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

troche obawiam siê zapachu, ale w sumie tyle ¶mierdz±cych rzeczy nak³ada³am na te moje w³osy, ¿e co tam, gorzej nie bêdzie 
.

przy ma³ym dziecku nie mam za du¿o czasu zeby sie bawiæ z w³osami, jak mi nie spasuje to przynajmniej do bu¼ki zostanie

zale¿y te¿ jakiej d³ugo¶ci masz w³osy i odrost, ale na prawdê co¶ siê da zrobiæ, na wszystkich

. ..potem sumienie...
.