|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Porody również pokazują. Akcja serialu przedstawia życie i prace położnych pracujących z kobietami z niskich warstw społecznych w latach 50-60 .
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Dziękuje za odpowiedź. Myślałam, że może to tylko chwilowy ból.
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
A na jakim kanale oglądacie te programy?
|
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Wspaniałe stulecie można obejrzeć za darmo w vod tvp.
Serial o położnych można obejrzeć na kinomanie tv ( na tej stronie seriale lepiej chodzą jak wykupisz za kilka zł pakiet premium.)
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, obejrzę sobie
|
|
|
|
#305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja ostatnio wciągnęłam się w klan, no może nie wciągnęłam ale jest jakimś tam elementem rutyny czasem mama przychodzi jak mecz w tv i jej tata nie da obejrzeć toxx zaczęłam sama sobie włączać :p
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Mnie premium działało super. Może w zależności od godziny oglądania.
|
#307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobre jest na odmóżdżenie.btw. dobrze że jutro już piątek.. już coraz mniej chętnie do tej roboty chce mi się łazić... dzisiaj spóźniłam się na pociąg powrotny do domu, czekałam na następny - podjechał zapchany... i znowu mi się nagle słabo zrobiło.. dobrze, że akurat podjeżdżaliśmy do stacji gdzie dużo osób wysiadało, więc usiadłam... i mi przeszło. ja co jakiś czas mam takie akcje, że mi się słabo robi w pociągu - masa ludzi, ogrzewanie włączone... Odkąd wróciłam do domu to leżę.. ale zaraz chyba się z psem przejdę.. |
||
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Możliwe bo my to przeważnie po 20.00 włączaliśmy i szło jak krew z nosa. Pewnie dużo ludzi wtedy również ogląda. U nas tv służy właściwie tylko mężowi do gry w fifę i ostatnio tvp abc włączamy. A tak to stoi i się kurzy. Za to laptop rozgrzany do czerwoności.
Wiecie jaka mnie głupawka ostatnio naszła. Przypomniała mi się gra z dzieciństwa, no już z czasów gimnazjum hugo i świąteczna przygoda. Jakoś tak. Opowiedziałam o niej mężowi bo naprawdę mi się wtedy podobała i wiedziałam, że by mu przypadła do gustu. On mi ją oczywiście odnalazł w internecie ale nie idzie w nią grać. Dwa poziomy i więcej nie :/ a oczywiście miałam rację - spodobała mu się od razu :P Takie rzeczy, dziecko małe lata koło nogi, drugie w drodze a rodzicom gierki z dzieciństwa w głowie :P
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#310 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe Dziękuję bardzo Postaram sie w miarę wolnego czasu pisać rady i co według mnie jest potrzebne/zbędne.Ćwiczycie mięśnie Kegla?Jeśli nie to jest najlepszy czas aby wypracować sobie systematyczność która pomaga i potem w 3 trymestrze zrobić masaż krocza.Brzmi dziwnie ale w wielu przypadkach chroni przed nacinaniem.Ja nacięłam tylko raz kiedy kobieta kompletnie nie słuchała co do niej mówiłam i była w panice.[QUOTE=Aviskowa;49982824]Trochę poczytałam, ale włosy na głowie mi się zjeżyły. W najgorszych koszmarach nie śniłam, że poród może być aż tak traumatycznym przeżyciem i to nie z powodu bólu czy strachu tylko zachowania personelu.[COLOR="Silver"] Oj personel czasami zachowuje się kategorycznie i nie dziwię się że kobieta ma traumę. W sumie mnie też zawód położnej nie uchronił od głupich komentarzy i docinek;/ Albo od problemów które widziałam codziennie i mogłam doświadczyć ich na własnej skórze. Dlatego teraz po porodzie mogę całkowicie powiedzieć do kobiety" Wiem co Pani czuje" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie każde urodzone dziecko było jak moje własne .Z każdym maluszkiem rozmawiałam i pacjentki śmiały się że kiedyś jak będę miała swoje dziecko to je "zakocham na śmierć".
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|||
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
A ja znow mam plamienia.. Co prawda tym razem nie krew, a braz ale co ide do lazienki to leci wiecej
wrocilismy niedawno do domu od moich rodzicow i od razu sie polozylam i nie bede wstawac, oby mi przeszlo (odkad ostatni raz krwawilam, mam złe przeczucie) do 4.02. jeszcze 6 dni i nie wiem czy isc prywatnie sprawdzic co i jak czy czekac.. Biore caly czas duphaston wiec nic wiecej mi nie pomoga, nie wiem juz sama co robic, wiecznie cos nie tak
|
|
|
|
#312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może dla własnego spokoju podjedź na IP?? Wiem co to znaczy, nie ma co się nakręcać lepiej się upewnić.
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka tez wiem co czujesz nie zastanawiaj sie i jedz moze na ip ja bym nie czekala
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie musiałam nigdy o tym myśleć ale czy nie da się przełożyć wizyty, może udałoby Ci się zadzwonić i przedstawić sytuację i lekarz by Cię przyjął nawet jutro? Albo jak PalinKa_88 radzi IP. Co Ci radzi intuicja?
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślałam, żeby kupić do szpitala normalne bawełniane koszulki na ramiączkach. Takie zakrywające tyłek, ale przed kolano i w ciemniejszych kolorach, nieprześwitujące przynajmniej. Wiadomo, że zawsze w nocy może trochę krwi wyciec itp. No a wyglądają dużo korzystniej, niż typowe ciążowe do karmienia. Wśród tych faktycznie kiepsko z wyborem ładnego fasonu i wzoru. No a latem chyba nie zmarznę. Do spacerowania zawsze biorę szlafrok, a do karmienia nie będzie problemu ze zdjęciem ramiączka. Niektóre mają je nawet regulowane, jak biustonosze.
anuszka88, jak się będzie nasilało to do szpitala, nie ma co czekać!!! Poleż trochę i poobserwuj. Może jak za dużo chodziłaś to Ci jakieś naczynko pękło i nic złego się nie dzieje, ale jak nie będzie poprawy nie ma co czekać 6 dni! |
|
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jesli bedzie sie utrzrymywac to plamienie to pojade jeszcze dzis, jak sie uspokoi, to zadzwonie z samego rana zapytam czy mnie przyjma. Dzieki dziewczyny
Edytowane przez anuszka88 Czas edycji: 2015-01-29 o 21:22 |
|
|
|
|
#317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, moje zdanie jest takie, że w szpitalu zawsze jesteś pod opieką specjalistów i na miejscu. Wiem, że to nic fajnego nie musisz się zgadzać na pozostanie na oddziale, ale zawsze będziesz miała pewność, że z Maleństwem wszystko ok. Ewentualnie jak masz tel. do lekarza prowadzącego - zadzwoń Ja też od początku jestem na podtrzymaniu i to na dawkach dość sporych (luteina 2x200mg, dup***ton 3x1) a u mnie już 18 tydzień prawie. Osobiście podjechałabym na IP, jeśli nie chcesz odpoczywaj, nóżki do góry i odpręż się, weź no-spe, magnez
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-01-29 o 21:28 |
|
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka dobrze radzisz, tez krwawilam nawet w Wigilie pojechalam na ip
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam nr do lekarza prowadzacego, chodze na nfz do poradni w szpitalu i tam jest kilku ginekologow. Jutro z rana zadzwonie i poprosze zeby mnie przyjeli zamiast 4.02. Musza mnie wcisnac w kolejke.. Poszlam do toalety i mam nadzieje, ze nie chwilowo, ale sie uspokoilo
Dziekuje dziewczyny, forum to rewelacyjne miejsce gdy ktos jest w potrzebie i chcialby sie kogos poradzic w gorszych chwilach
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
To ja wrzucam swoje typy koszulek do szpitala i na potem
![]() http://allegro.pl/marisa-elegancka-k...981046169.html http://allegro.pl/piekna-koszulka-va...028308406.html http://allegro.pl/wygodna-koszulka-n...937843128.html http://allegro.pl/koszula-do-karmien...965775736.html Spokojnej nocy i do jutra
Edytowane przez Fischerka Czas edycji: 2015-01-29 o 22:00 |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka moze jakies naczynko peklo?
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w 14tc i sama w to do końca nie wierzę ale poczułam ruchy! Bardzo nisko, dwa lekkie ale wyraźne ruchy w krótkim odstępie czasu. Pierwszy trochę zignorowałam, drugi dał mi do myślenia.
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się.
Mam chyba z 20 stron do nadrobienia. ![]() U nas w porządku. Gratuluję poznanych płci, a w sprawie imion to jestem zwolenniczką niezwykłych ale nie krzywdzących imion. Moja córeczka ma na imię Nila. Krótko, zwięźle i na temat. choć wczoraj usłyszałam, że chce zmienić swoje imię na Jagódka
|
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny nie moglam spac jak tz pojechal do pracy weszlam na komie wozki ogladac.Wczesniej nie ogladalam tych camarelo,teraz zobaczylam i mi sie podobaja,bardzo podobne do tako ale maja chyba lepsze opinie z tego co czytalam.I wiecie co,producent jest tez z Częstochowy!!! Jak ja malo wiem poszukałam i znalazlam sklep kolo galerii z wozkami roznych marek,na dniach tam sie przejade zobaczyc na zywo.Ceny sa bardzo przystepne tych Camarelo bo kompletny zestaw z maxi cosi po ok 1800 zł. Ale się nakeciłam |
|
|
|
|
#326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mi sie zawsze slabo robi jak stoje w autobusie tramwaju itd.. tak samo nie moge dluzej lazic po sklepach bo tez czuje ze mi slabo sie robi.. tak wiec noo uroki ciazy.
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i dzisiaj po południu ide na badanie do mojej gin. Wczoraj odebrałam wyniki z laboratorium i wszystko jest ok. Ciekawe, czy da się podejrzeć co tam między nóżkami u dzidziusia
|
|
|
|
|
#328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja nic nie czuje, jestem wyrodna matka Wpadłam się tylko przywitać, lecę zaraz po wyniki morfologii i reszty badań z krwi i moczu, potem skocze do lumpeksu, a nóż się coś trafi potem muszę zrobić pizzę na obiad, bo sobie maz zamówił mam w planach ogarnąć mieszkanie jeszcze, zmienić pościel, zrobić pranie i o 16 wychodzimy do znajomych na grilla... Nie do końca wiem, co maja na myśli zapraszając na grilla w styczniu, ale co tam ![]() Miłego dnia!!!!
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowała się któraś już na wózek? Co myślicie o xlanderze xa? Ja właśnie mam w planach taki zakupić ... Ale ta starsza wersję. Bardziej mi się podoba
|
|
|
|
#330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co ze mnie za matka skoro nie potrafię tego odróżnić???? ![]() Uuuuu to zarobiona jesteś dzisiaj! A grill - hmm.. może na elektryczny wbrew pozorom - dobre rzeczy wychodzą, ale no, jednak to nie to samo co normalny.A ja w pracy już o 2 godzin. Pora coś przekąsić i może co nieco popracuję... chociaz mam leeeeeeeniaaaaaaa.... a po pracy jadę do mamy, ciekawe co mi tam dobrego na obiadek upichci hehehe ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

No cóż, takie uroki

dobre jest na odmóżdżenie.