|
|
#2641 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
U mnie twarz jest zaczerwieniona i lekko zaróżowiona, a szyja ma żółte tony Całe szczęście, że w końcu mam tego świadomość A tak btw to może macie do polecenia jakieś fajne, lekko kryjące, nawilżające podkłady? Najlepiej jeszcze z jasną wpadającą w żółte tony kolorystyką. Szykuje już zmiany na "lepsze" czasy Pora odstawić ciężkie podkłady
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są lekkie i nie kryją zbyt mocno.
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Troche Was nie rozumiem z tymi podkładami...dajcie tej skórze odpocząć, niech "oddycha"
ja w ciągu całej kuracji tylko raz się umalowałam przed weselem, a tak to zawsze nakładałam punktowo korektor miałam wysypy, źle się z tym czułam, ale dobrnęłam do końca kuracji i jest w miarę ok
|
|
|
|
#2645 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-01-30 o 11:17 |
||||
|
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Saphire_Blue masz to samo co ja, występuje u Ciebie rumień który jest normalny przy kuracji retinoidami. Ja na początku ratowałam się pudrem w kamieniu i chyba nie było tak źle
teraz to już powoli mija, wyjątek stanowi gdy wejdę z zimnego do ciepłego pomieszczenia albo w jakiś powiedzmy stresujących sytuacjach. A tak to jestem ogólnie cała blada- zawsze miałam jasną karnację, ale teraz to wyglądam jak trup...mam nadzieję że po kuracji dostane troche kolorów
|
|
|
|
#2647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz starą czy nową wersję HM?
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Raczkowanie
|
u mnie 11dzien kuracji,
na plecach mam wysyp, a o dziwo prawie nigdy na nich nie miałam trądziku, na twarzy zmiany ropne zaczęły się pojawiać, skóra lekko przesuszona zaś usta to już prawie papier ścierny. Proszę polećcie coś dobrego na popękane i wysuszone usta, coś takiego co nie powoduje białego nalotu na odstających skórkach i skutecznie zapobiega przed wysuszaniem. A zajady zwalczyłam maścią Candi Lefrosch(niebieska) polecam
|
|
|
|
#2653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie, ktoś stosował może Perfecta softlips? Strasznie podoba mi się opakowanie i sposób aplikacji tego balsamu. Nie wiem czy warto go kupować czy lepiej to masełko z Nivei :P |
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie chwale balsam do ust Nuxe i pomadki Sylveco
|
#2655 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
hej,
ja od 6 dni przyjmuje axotret 20mg. jest to moja druga kuracja rentoidami, poprzednią miałam jakieś 5 lat temu i efekty były świetne, niestety pół roku temu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne i trądzik powrócił. i to w postaci bolących gul na twarzy, których nigdy nie miałam. pierwszą kurację przechodziłam jako nastolatka, brałam aknenormin i szczerze mówiąc nie pamiętam, żebym miała jakieś skutki uboczne. psychicznie było wręcz dużo lepiej - z trądzikiem zmagałam się już od podstawówki, pojawił się jak nikt inny w klasie nie miał i był dalej, z mniejszym lub większym nasileniem, jak już wszystkim się kończył więc jak mogłam w końcu śmigać bez ciężkiego podkładu na twarzy to byłam w 7 niebie![]() niestety od kilku dni mam dość silne bóle stawów, chodzę zmęczona i nic mi się nie chce. skóra jest lekko wysuszona, ale da się przeżyć. najbardziej męczą mnie te stawy, a z tego, co tutaj czytam to wiele osób bierze dawkę jeszcze większą od mojej. miał ktoś może tak na początku kuracji i mu przeszło? wizytę u dermatologa mam w czwartek (muszę się pokazać z wynikami), więc na pewno z nim porozmawiam, ale zaczynam się bać, że może kolejna taka terapia nie jest dla mnie
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
inne pomadki niestety nie zdały testu (miałam Nivea i Eos)Poza tym. Wczoraj miałam wizytę u dermatologa i pan doktor ze zdziwieniem zapytał czemu mam tak małą dawkę (20mg). hmm, taką pan zalecił, taką miałam. Miałam proponować sama zwiększenie dawki, ale mnie uprzedził do 23 lutego mam brać na przemian 40mg i 20 mg a od 23 lutego do końca marca (wtedy następna wizyta) 40 mg dziennie. Jestem ciekawa czy pojawią się inne skutki uboczne, bo na razie nadal trochę przesuszona skóra, ale tragedii nie ma, nad ustami też już panuję, co jakiś czas zajady- da się przeżyć. Dodatkowo zapisał mi receptę na jakiś antybiotyk (jeśli dobrze odczytuję to Fucidin) na punktowe ropne gule, których ostatnio mi przybyło ;/ Po jakim czasie zaczęło się Wam polepszać? Bo u siebie na razie nie widzę postępu, chociaż w zasadzie pewnie nie powinnam marudzić, bo minęły dopiero 2 miesiące a i dawka była mała. Edytowane przez Dominikaa06 Czas edycji: 2015-01-31 o 13:03 |
|
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 19 dzień z Izo.
Co dziwne nie czuję już takiego przesuszenia w okolicach ust i na samych wargach. Także na dzień wystarczy mi jakiś lekki krem z filtrem, na noc idzie lekka warstwa Cetaphilu. Jeśli chodzi o działanie Izo to zauważyłem, że te wszystkie zaskórniki są tak jakby bardziej wyczuwalne, szczególnie na nosie. Dodatkowo głównie w okolicach nosa i czoła (głównie skrzydełka nosa) jest masa małych schodzących skórek. Innych skutków ubocznych nie mam jak na razie ![]() Dziewczyny mam do was pytanie. Jak wiecie pytałem o jakiś korektor który mogę nałożyć punktowo i nie zaszkodzi skórze (chce nakładać tylko na jakieś oficjalne wizyty itp, nie na co dzień i znalazłem o taki, z niezłymi opiniami, a dodatkowo w formie kremu, bo w sztyfcie tylko podkreśliły by mi te skórki. O taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...a.html&next=21Tylko mam problem: jaki odcień wybrać? ![]() Moja cera nidgy nie była blada, zawsze taka średnia, gdzie reszta rodziny ma raczej bladą. Pomożecie? ![]() Chciałbym nim zakrywać przebarwienia. |
|
|
|
#2660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 39 dzień z ACTAVENEM. Do tej pory wystapiły działania niepożadane takie jak: suche usta, Czasem bóle głowy one ustąpiły ostatnio, krwawienie z nosa, podwyższony cholesterol 180 (norma do 200), trójglicerydy 132 (norma do 150), podwyższony cukier 106. Też ktoś miał podwyższony cukier??
|
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem na noc spora warstwa masełka i usta w idealnym stanieJeżeli chodzi o polepszenie się cery - bardzo indywidualna sprawa. U mnie początkowo miałam baaardzo suchą cerę, jakoś po 2-3 tygodniach wyskoczyły mi jakieś podskórne bąble, a jak się z nimi uporałam to do teraz spokój (a zaczynam piąty miesiąc, więc cztery miesiące mam ładną cerę). Najgorsze jest zaczerwienienie, ale i tak jest o niebo lepiej niż było. Daj sobie czas, będzie lepiej ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ostatnie badania w porządku, cholesterol podwyższony, ale od 4 miesięcy trzyma się na tym samym poziomie
![]() Dziewczyny, a co radzicie na zajady? Chyba już z miesiąc się męczę z zajadem w jednym kąciku ... |
|
|
|
#2664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie przed kuracja nie robiłam. Robiłam może z pół roku temu, był dobry. Robiłam w sumie przez przypadek w pracy badanie. I tak wyszło. |
|
|
|
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
hej
rośnie mi ósemka! na podniebieniu! masakra.. jak sobie z tym radziłyscie? czy przyjmowanie izo nie koliduje ze znieczuleniem? wyrywałyście? zaczął się 3 miesiąc jak biorę 3x20mg... skóra wokół ust jest sucha,łuszczy się.. już nie wiem czym smarować żeby się tego pozbyć.. w nosie strup. skóra zaczerwieniona. myślałam,że po takim czasie i po tak dużej dawce będzie lepiej.. w niedzielę dostałam okres a z nim jednego pryszcza ale nie dotykałam go i zniknął. na szczęście.
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Raczkowanie
|
jak dotykam językiem to czuje że jest ale musi się przebić.. ajajaj
a czym smarować buzie? mam alantan krem i maść, masło kakaowe i nic.. strasznie to wygląda. muszę coś zaradzić,bo pracuje w takim miejscu że muszę się jakoś prezentować :P
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
Arturowa, próbowałaś Cetaphilem?
Udało mi się zarejestrować telefonicznie do dermatologa Jestem w szoku, bo u mnie to graniczy z niemożliwością, ludzie stoją przed przychodnią 2 h przed otwarciem i zwykle miejsca starcza tylko dla tych, co wystali, telefonicznie już nie ma szans A dziś się udało, musiało być wyjątkowo mało osób.
|
|
|
|
#2669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
nie, nie miałam Cetaphilu... szkoda mi kasy bo jak sie nie sprawdzi to co ja z tym zrobie.. ciekawe czy w aptece dostanę próbki?
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

U mnie twarz jest zaczerwieniona i lekko zaróżowiona, a szyja ma żółte tony