|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI
hahaha no czytałam na googlach że możńa samemu a może partner a jak w praktyce jest to nie wiem bo to moja pierwsza ciąża
Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- hahah aha ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- i takie coś sie robi po 34 bodajże tygodniu...
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Oo a myslalam ze to od poczatku ciazy mozna :P
Ok dzieczynki ja tez ide lulu, nie wiem czy zasne ale mam nadzieje. Buziaki dobranoc
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze zatrzymalija bym pojechala u siebie, ale ja paczki biore na siebie i z ciekawosci nawet bym sprawdzila ocb Cytat:
![]() masaz szyjki jest bardzo, bardzo bolesny Przed zzo jak mi zrobila polozna go to myslalam, ze zejde z bolu, ale po zzo juz sobie mogla robi co chciala tam ![]() te co maja zgage to sie cieszcie po wlosy rosna dziecku ja mialam uza zgage w pierwszej ciazy, a Maja dlugie i geste wloski, teraz ma juz za pupe, wiec cos w tym jest ![]() Teraz mam mniejsza zgage, ale u chlopca brak wlosow nie bedzie przeszkadzal Wlasnie mamy chlopcow same scinacie im wlosy czy fryzjer czy jak ? ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- no i zaczelam 32 tydzien |
||
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no podobno właśnie że jak zgaaga to włosy rosną heheh no ja to podczytałam u lutówek i pytam tu o co chodzi hahaha samego zzo tez sie boje tej igły... siedź nieruchomo jak akurat skurcz przyjdzie....
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie widzialam tej igly ani nic nie czulam, ze mialam robione, luzik nie ma sie czego bac, ja to na chwile obecna boje sie wenflonu i o Macka i o to by udalo mi sie szybko urodzic podczas partych, bo z Maja 1h 15 min sie troche zmeczylam i juz myslalam, ze mi sie nie uda, ale slabo sie staralam na poczatku, a pozniej juz sil nie mialam
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko nie opowiadaj więcej bo nie usnę
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
i dobrze nia ma spania
z kim ja bede siedziec naciecie tez nie bolalo, a szycia nic nie czulam nawet nie wiem kiedy mnie znieczulili, rodzenie lozyska to smieszne takie jest jak wypchniecie rybki Jedyne co to lipa jak sie cale lozysko nie urodzi to zabrali dziewczyny pod narkoza na wylyzeczkowanie i nie mialy od razu maluszka ze soba tylko po przebudzeniu |
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha to do spania sie nie wybierasz? z Twojego opowiadania to dość lajtowa sprawa widzę ![]() oby tak było w rzeczywistości szybko i bezboleśnie
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
bywaja ciezkie porody, ale mysle, ze to kwestia nastawienia i opieki poloznej, tz przy porodzie tez bardzo duzo daje
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja swojego biorę bd sie przy nim bezpieczniej czuła i potrzebuje jego wsparcia owszem że bywają też zależy od progu wytrzymałości bólu u mnie go w ogóle nie ma, potykam się o jego próg na starcie hahahz położnych też mi za wiele nie da bo jak nie bd po angielsku gadać ani po polsku to leżymy i kwiczymy albo inaczej ja bd leżała i kwiczała ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- kochana idę leżeć może usnę dobranoc
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1422 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wrocilismy od znajomych, fajnie bylo
Myslalam ze nie chce mi sie spac, ale chyba nie nadrobie. Kupilam dwie packi pampersow roz.2 i jeszcze jedna paczke dla kolezanki, bo idziemy w odwiedki w sobote ![]() Cytat:
Tak 80sztuk. Cytat:
Wspolczuje, biedna jestes z tymi rozstepami ![]() Cytat:
Pamietam ze na wizazowych kosmetycznych zamowieniach z truskawy, tez panowal lek czy nie zatrzymaja paczki do oclenia. Loteria.... ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Nadrobilam ![]() Cytat:
Trzymam kciuki by sie okazalo ze wszystko ok i to falszywy alarm!! ![]() Cytat:
W kazdym miesiacu tak jest ![]() Cytat:
![]() Aa! Kupilam dzis na allegro mate edukacyjna
|
|
#1423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe to widzisz oszczednosci;D tyko oby czlowiek sie najadl ![]() A ja..oglqdalam uprowadzona 3, fajny film. Ja uwielbiam Liama Nessona ![]() Cytat:
mam badzieje ze pomoze bo zwariuje hehe Cytat:
tyko teraz jakos tak rzadko nowe odcinki saBle od 6 nie spie:/ ale mam nadzieje ze zaraz usne :/ |
||||
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Witaski.
Ja już na nogach,zawiozłam męża na busa do pracy teraz szykuję śniadanko a na 9:00 mykam do endokrynologa. Drzemkę pęwnie zrobię sobie koło obiadu. Synuś już od rana aktywny,pewnie czeka na śniadanko. Udanego i spokojnego dnia. Pozdrawiam Malinka
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od 2 tyg jestem spakowana, po tym jak raz skurczy dostałam ale oczywiście balam sie na szpital, choc byly regularne :p i kepiej aby czekała
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
ja wstaja wlasnie i ide zaraz na glukoze bleh.. zasnelam wczoraj szybko ale budzilam sie co chwile no i wstalam od razu z jakims dziwnym humor ehh milego dnia
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() hej ![]() ja już pojedzona, rybka się rozmraża, nie ma praktycznie wogóle glazury, więc zaraz bede mogła ją przyprawić ![]() z tą paczką niezła akcja - nie napisałam do tej babki, ale dostałam maila od niej, że sprawdziła na monitoringu czy paczka już została wysłana od niej i zauważyła, że poszła ekonomiczna, a ona mi zdjęcie na dowód przesyła, że jest zaznaczony priorytet. Może jakiś błąd na stronie, bo paczka już dziś jest u mnie w mieście, więc dziś dojdzie a ekonomiczna zawsze dłużej szła
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2015-01-30 o 08:31 |
||
|
|
|
#1428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
i mam nadzieję że tak będzie![]() Cytat:
Ja zaraz się podnoszę- przyjeżdża za pól godz pan z roletami Poza tym parapetowka pierwsza jutro to będę miała wszystko gotowe
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Ja tez na nogach, umylam wlosy i siedze teraz z maseczka na twarzy jeszcze pazurki u stop musze pomalowac na jakis fajny kolorek Co do pakowania torby to ja jakos w polowie/koniec marca spakuje ![]() O masazu krocza slyszalam, jest to normą np we Francji, tam sie unika nacinania, w moim szpitalu niby tez jest ochrona krocza, zobaczymy jak w praktyce. Moja kolezanka uzywala do tego celu olejku migdalowego
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn może i bym pomalowała, ale dużym nakładem sił i nie wiem jak by moje paznokcie wyglądały
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tu wyprawki jeszcze nie mam całej a w tu o pakowaniu torbu i masazu krocza.
Ja jeszcze w łóżku a nie chce mi się wstawać, przynajmniej dzis mnie nikt nie pogania na śniadanie bo tz na narty poszedł. Ja go za to pogonie do roboty w domu jak tylko wróci. Niech ma za wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- A dzis na 16 do lekarza zobaczę mojego babelka
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i korzystam z tego ![]() jutro wspólnie robimy wielkie sprzątanie, więc dziś nie mam co robić
|
|
|
|
|
#1433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takze nie ma co babeczki strwsowac hehe. Hejka. Cytat:
![]() Ja spakuje torbe w marcu na poczatku. Pospalam jeszcze chwilke ;-) My dzis ttlko ogrniemy podllgi z Kaperkiem i wstawimy i wywiesimy pranie. Od razu po prqcy M jedzoemy do mojej mamy na mecz recznej i obiad |
|||
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
ooo skoro taki leniwy dzień to.... idę przejrzeć ciuchy i powybieram te na sprzedaż
|
|
|
|
#1437 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluje 32 tyg, ja też zaczynam bo my równo![]() (jak to szybko zleciało?! to juz 8 MIESIĄC!!)Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś on 7 na nogach-Młodego do przedszkola odstawiałam ja tym razem. Jak ja uwielbiam jak on z rana przychodzi do nas do wyra się poprzytulać i poleżeć (a czasem i pospać). takie to słodkie ![]() Ja też się nie boję porodu. Traktuje to jak coś co musi się wydarzyć, punkt do odhaczenia. Ja powoli dochodzę do ładu ze wszystkim. W weekend pewnie spakuję torbę do szpitala-ciekawe czy jak 2ga ciąża to szybciej urodzę? ja bym chciała już w marcu, żeby jeszcze na RYBĘ sie załapała ![]() Ciuszki w 3/4 poprane i już w szafie leżą więc te całkiem pierwsze przygotowane. A na początku marca dostane z powrotem wózek i materac do wyrka i będzie gites. ja dziś 8 miesiąc zaczynam, ale szyybko. CO do wyprawek to jak weszłam wczoraj z 2xpaka pampersów 1 to M tak spojrzał na mnie, a ja mu na to że "dobra cena była, a jeszcze nie mamy nic" to stwierdził "a czy ja coś mówię? To Ty wiesz co jeszcze trzeba". Więc ja mam luz. Wie że kto jak kto, ale ja nas z torbami nie puszczę bo ja to raczej z tych oszczędnych co pierdół nie kupują (to jego domena:P). Mi to pasuje ![]() Zaraz zabieram się za ćwiczenia, pranie muszę powiesić i poskładać (i policzyć) wyprane ciuchy na 62 ble. Dziś jadę do kumpelki zawieźć jej 3 siaty chłopięcych ciuszków po Młodym (bo ma termin na walentynki). Ale sie wkurze jak sie okaże że jednak będzie chłopak a ja wydam wszystkie ciuchy-ale mi zagracają pokój. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- ja jak robiłam jakiś 1 miesiąc temu (albo nawet z 1,5) to mnie Malutka tak skopała za jej ściskanie że odpuściłam kolejne:P |
|||
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, witam sie z rana. Cos mi sie ciezko spi od 3nocy. Co chwila sie budze... A dzis jeszcze skurcze w lydkach mnie budziły.
Zjedlismy sniadanko z tz i bierzemy sie za robotę. Milego dnia :-*
|
#1440 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki
![]() Ja myślę, że spokojnie moze sie zdarzyć jakiś poród koniec lutego/początek marca Cytat:
Mi lekarka rodzinna wypisała globulki Cytat:
![]() Tak w ogóle to sobie uświadomiłam że na dole mamy szafę a na niej 4 fotki i synka i 2 z nich trzeba bedzie zmienić na fotki maluszka żeby było po równo Na górze mam taką ramkę łączoną i w niej chyba 10 zdjeć synka i synka z nami. Dla drugiego juz kupiłam podobną tylko na 6 fotek bo większa sie nie zmieści na kawałku ściany na którym chcę ją powiesić.Cytat:
![]() Cytat:
Co do apetytu to całą ciążę mam na owoce, zwłaszcza cytrusy, kanapki ze świeżą bułeczką, masłem śmietankowym i pachnącą polędwicą i od jakiegos czasu pączki mogę zjeść 1 nawet codziennieCytat:
Cashmere - dzięki - kupię jeszcze 1 pakę tych pampków r.2 ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Aha, co do porodu to jak jest sie chwile przed terminem to chce sie mieć to juz za soba, bo wiesz że to nieuniknione i męczące jest to ze wszystko kręci sie wokół PORODU. Poza tym jest juz cieżko, a jak co chwilę ktoś pyta czy urodziłaś to w ogóle jest wkurzające
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

mnie by bardziej masowanie piersi czy brzucha przerazalo, bo skurcze i te sprawy...

ze zatrzymali
z kim ja bede siedziec