|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ca...681970949.html nie reklamuje chce tylko pokazac ktory kolor a nie ma czasu na wklejanie bo za duzo z tym zachodu tylko z opcja maxi-cosi fotelik bede kupowac wozek.Podobaja mi się gondole takie zaokraglone na dole i ta jest duza ma 82 cm wewnatrz.chcialabym jak najdłuzej wozic w gondoli żeby jakos zime w niej przeczekac. Co do wagi to u mnie nie ma znaczenia bo mieszkam w domu więc mam do pokonania 2 niskie podjazdy i wozek bedzie na dole parkowany,do nas na gore nie bede go wnosila bo po co. Po niedzieli wybiore sie na zywo poogladac |
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Wózek jest bardzo popularny, wizualnie mi się podoba, ale ta gondolka mi się na żywo bardzo malutka wydaje... Chociaz bardo fajne te wózeczki i opinie też nienajgorsze
[/QUOTE]Dokładnie ... Moje wszystkie znajome, które posiadają taki, twierdzą, ze wózek " nie do zajeżdżenia". Pojedzie po każdym terenie, a co do gondoli też ją widziałam na żywo i wydaje mi się że jest przeciętnej wielkości. Jedynym minusem, jak dla mnie jest jego waga niestety... Ale myślę, ze dam rade. Poza tym nie mam dużo schodów, więc jakoś poradzimy
|
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cześć |
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo dzięki za info, kolejny wózek do obczajenia na żywo
![]() Ja też chcę wózek z dużą gondolą i waga mnie nie martwi, bo mam windę ![]() Aaa. btw dziwnych snów .. Dziś śniło mi się, że urodziłam. Ok, nic dziwnego. Ale urodziłam w 19 tc syna i o dziwo dziecko było zdrowe i duże itp, co więcej, gadało ... okazało się, że tatusiem jego jest jakiś bufoniasty lekarz (wtf??) i że dziecko od urodzenia twierdziło, że jest super najlepsze i będzie nie wiadomo kim i znielubiłam go i nie chciałam się nim zajmować ...
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2015-01-30 o 10:07 |
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
A ja zastanawiam się nad małym łóżeczkiem dla dziecia, bo mamy mało miejsca, a w zamyśle zamianę/zakup większego mieszkania. Przez ten czas wolałabym korzystać z mniejszego łóżeczka niż to monstrualne o długości 120 cm czy 140 cm. Zastanawiam się również nad usypianiem dziecka w wózku...
|
|
|
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
usypiał sam w łóżeczku, w ciągu dnia pobuszował, pomarudził ale usypiał. W czasie wizyty u teściów chciałam uniknąć ciągłych uwag i pytań w stylu: może go ululam, zaczęłam go usypiać w wózku i tak właśnie siedzę z telefonem w ręce a nogą bujam wózek :p jak uśnie to kładę go do łóżeczkaale w myśl zasady nie ma tego złego lubię to bo sobie usiądę, odpocznę chwilkę, czasem parę stron książki przeczytam, nadrobię wizaż a tak już bym poleciała gdzieś do kuchni itp. Wieczorem usypia sam w łóżeczku, więc pewnie dałby się i w dzień uspać ale jakoś tak mi wygodniej. O, właśnie usnął
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdążyłam jeszcze nadrobić ale widzę, że piszecie o Camarelo - nie wiem jak ten model akurat ale poczytajcie na necie bo mi się spodobał jeden ale opinie kiepskie odnośnie firmy - ogólnie, podobno słaba jakość materiału, wózek po roku do niczego się nie nadaje (a ja zastanawiałam się czemu dziewczyna obok mnie sprzedaje wózek niespełna roczny po tak niskiej cenie ok 500zł 3w1).
|
#340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To mój pierwszy dzieć, także jestem zupełnie niedoświadczona w tej kwestii, ale chyba będę musiała zobaczyć jak to jest w praktyce i wówczas postaram się wybrać optymalne rozwiązanie. Dużo osób mówiło mi o bujaniu, a właściwie o zakazie Bo przyzwyczaję, bo spokoju mieć nie będę itd. A blokadę bujania przy najbliższej okazji teściowa napewno odbezpieczy... i zrobi to oczym często mówi: będzie rozpieszczać...
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci podobno często sie w niej zsuwają... Cytat:
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolyske można zablokować i wtedy pełni funkcję łóżeczka
|
|
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
musisz looknąć wielkościowo by Ci pasowało
sporo tego, jest w czym wybierac daj znać jak juz wybierzesz
|
|
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chciałabym córeczkę nazwać Nina, także podobnie, ale Nina zdecydowanie bardziej popularna, imię Twojej córki dziś słyszę pierwszy raz w życiu
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Ale się wkurzyłam... a może bardziej załamałam. Mój doktor wpisał na zwolnieniu jakiś NIP nie z tego świata - zupełnie z kosmosu (twierdził, że ma w komputerze z pierwszego zwolnienia). No i za pierwsze zwolnienie ZUS wypłacił kasę, za drugie jeszcze nie (niby w przyszłym tygodniu najpóźniej powinno być). No i dziś księgowa mi zadzwoniła, że jest zły NIP, a na poprzednim zwolnieniu nie zauważyła i poszło do ZUSu. To zwolnienie jeszcze odkręcimy, bo Mąż pojedzie dziś do luxmedu i poprosi o korektę, a z tamtym poprzednim to nie wiem co zrobić. Księgowa ma dzwonić do ZUSu i się dopytać
|
|
|
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie dużo jest łóżeczek tych przeogromnych, jak dla mnie za dużych... Poszukam maleństw |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/promocja-kolyska-e...955509787.html i moim zdaniem baaaardzo urodziwa |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
A co do łóżeczka. Jakie planujecie kupić drewniane czy turystyczne?
|
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- o coś takiego właśnie mi chodziło Dziękuję |
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Ja szukam drewnianego. Moja siostra miała turystyczne i zaraz po urodzeniu bardzo narzekała, że musi bardzo się schylać, aby wyciągnąć noworodka.
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarz to musi wyjaśnić, także na pewno wszystko będzie dobrze. Ja zawsze sprawdzam po wyjściu z gabinetu NIP, pesel i te wszystkie dane, żeby nie było problemu- polecam i Tobie tak robić |
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Ja drewniane.
Na dzień dzisiejszy to jest mój hit: https://magicznypokoik.pl/pl_PL/p/Be...Ww#prettyPhoto Chcę białe, bo wszystkie meble w sypialni są w bieli. Waham się jeszcze pomiędzy łóżeczkiem 140/70 z szufladą, takie które można w przyszłości zamienić na łóżko dla dziecka (zdejmuje się barierki i obniża przód i tył) ale sama nie wiem w końcu co wybiorę
|
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
A to nie jest tak ze w łóżeczkach turystycznych jest podwieszane drugie dno, dla niemowlaków?
|
|
|
|
#358 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/kolyska-eccoanimal...039760111.html
... a tutaj kołyski w różnych wersjach kolorystycznych. Chętnie przemalowałabym z białego np. na jasny szary Chyba że producent mógłby je wykonać na specjalne zamówienie
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne te łóżeczka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

tylko z opcja maxi-cosi fotelik bede kupowac wozek.
[/QUOTE]

usypiał sam w łóżeczku, w ciągu dnia pobuszował, pomarudził ale usypiał. W czasie wizyty u teściów chciałam uniknąć ciągłych uwag i pytań w stylu: może go ululam, zaczęłam go usypiać w wózku i tak właśnie siedzę z telefonem w ręce a nogą bujam wózek :p jak uśnie to kładę go do łóżeczka