Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 10:26   #1441
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Napisali, ze przetrzymaja do 10.02 potem odesla i musze zaplacic 50 centow dziennie za przechowanie plus 5 eu czegos tam jeszcze.
Najgorszy problem, ze chcca zeby tam pojechac, bo czynne do 14.30
A zadzwonić, powiedzieć, że nie ma jak i listownie? U nas też niby coś naliczają, a po terminie paczkę odsyłają sprzedawcy, ale kto ma za to zapłacić, to już nie wiem...

Cytat:
Napisane przez aniaaaaniaaa Pokaż wiadomość
Niepotrzebnie czytalam o tym.. teraz nie moge zasnac.. ehhh na sama mysl o tym szpitalu robi mi sie gorzej
wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Ja sie chyba zaczne pakowac zaraz jak wroce do domu. Bo jak poprosilam meza, zeby mi dowiozl awaryjne bluzki, gdybym miala zostac na weekend, to mi pol szafy przywiozl.
Mój pewnie by przywiózł jedną i to nie tą co trzeba

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
pierwsze slysze, ale znam sposoby na to by tz Ci wymasowal

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Wspolczuje, biedna jestes z tymi rozstepami

No wlasnie w tym nie ma winy sprzedawcy, bo jaka? Takie durne prawo.
Pamietam ze na wizazowych kosmetycznych zamowieniach z truskawy, tez panowal lek czy nie zatrzymaja paczki do oclenia. Loteria....
Wydaje mi się, że jest, bo kosmetyki to nieco inna bajka z cłem i VATem, a sprzedawca deklaruje zawartość paczki i jej wartość, u nas ( a że jesteśmy w UE to myślę, że wszędzie?) UC ma prawo otworzyć taką przesyłkę, widzą aha kapcie, to ślemy do adresata, chyba, że tych kapci adresat otrzymuje ileś tam i istnieje podejrzenie, że nimi handluje. A jeśli nadawca źle opisze przesyłkę UC ma prawo ją zatrzymać.

Chociaż zasad dokładnie nie pamiętam, musiałabym poczytać o tym i być może nie mam racji co do winy sprzedawcy, ale z tego co pamiętam właśnie główną przyczyną zatrzymywania takich przesyłek jest jej złe opisanie.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

Ja tez na nogach, umylam wlosy i siedze teraz z maseczka na twarzy jeszcze pazurki u stop musze pomalowac na jakis fajny kolorek

Co do pakowania torby to ja jakos w polowie/koniec marca spakuje

O masazu krocza slyszalam, jest to normą np we Francji, tam sie unika nacinania, w moim szpitalu niby tez jest ochrona krocza, zobaczymy jak w praktyce. Moja kolezanka uzywala do tego celu olejku migdalowego
Uuu, a ja dopiero bułkę zjadłam i nawet się nie czesałam

o masażu krocza też słyszałam i mam zamiar się masować :P hehe, ale to chyba od któregoś tam tygodnia przed prawda?

A ja dziś znów gorzej się czuję... po prostu ja już zostanę chora chyba....

co do znamion mam na nodze truskawkę i moja mama twierdzi, że pies ją wsytraszył i się złapała za nóżkę...

Ja z kolei na początku oblałam sobie stopę wrzątkiem a później dłoń, więc... ale osobiście uważam, że to nie prawda. Np. te historie, że dziecko ma pół twarzy czerwonej - to przecież znamię naczynkowe i raczej ma mało wspólnego z tym, że ktoś się za coś złapał i zwykle kobiety przypominają sobie o takim zdarzeniu po porodzie. Ale cóż, ja to chyba z tej frakcji " mędrca szkiełko i oko" niż "czucie i wiara" ;P

Boże prasowanie mnie woła... chyba trzeba to zrobić...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:31   #1442
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hehe to ja jeszcze w miare normalnie daje rade
ja nie dalabym rady hehe
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
no to super że tak się ładnie poskładało!

ja też nie wiem jak by wyglądały moje paznokcie po:P Muszę w lutym iść na pedi, a co

to kciuki i powodzenia

Ja dziś on 7 na nogach-Młodego do przedszkola odstawiałam ja tym razem. Jak ja uwielbiam jak on z rana przychodzi do nas do wyra się poprzytulać i poleżeć (a czasem i pospać). takie to słodkie

Ja też się nie boję porodu. Traktuje to jak coś co musi się wydarzyć, punkt do odhaczenia. Ja powoli dochodzę do ładu ze wszystkim. W weekend pewnie spakuję torbę do szpitala-ciekawe czy jak 2ga ciąża to szybciej urodzę? ja bym chciała już w marcu, żeby jeszcze na RYBĘ sie załapała
Ciuszki w 3/4 poprane i już w szafie leżą więc te całkiem pierwsze przygotowane. A na początku marca dostane z powrotem wózek i materac do wyrka i będzie gites.

ja dziś 8 miesiąc zaczynam, ale szyybko.

CO do wyprawek to jak weszłam wczoraj z 2xpaka pampersów 1 to M tak spojrzał na mnie, a ja mu na to że "dobra cena była, a jeszcze nie mamy nic" to stwierdził "a czy ja coś mówię? To Ty wiesz co jeszcze trzeba". Więc ja mam luz. Wie że kto jak kto, ale ja nas z torbami nie puszczę bo ja to raczej z tych oszczędnych co pierdół nie kupują (to jego domena:P). Mi to pasuje

Zaraz zabieram się za ćwiczenia, pranie muszę powiesić i poskładać (i policzyć) wyprane ciuchy na 62 ble.

Dziś jadę do kumpelki zawieźć jej 3 siaty chłopięcych ciuszków po Młodym (bo ma termin na walentynki). Ale sie wkurze jak sie okaże że jednak będzie chłopak a ja wydam wszystkie ciuchy-ale mi zagracają pokój.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

ja jak robiłam jakiś 1 miesiąc temu (albo nawet z 1,5) to mnie Malutka tak skopała za jej ściskanie że odpuściłam kolejne:P
gratki 8 mca;*
hehe no powiem Ci ze dobrze maszz ze swoim kochanym hehe
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hejka, witam sie z rana. Cos mi sie ciezko spi od 3nocy. Co chwila sie budze... A dzis jeszcze skurcze w lydkach mnie budziły.
Zjedlismy sniadanko z tz i bierzemy sie za robotę.

Milego dnia :-*
buziakensy
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki

Ja myślę, że spokojnie moze sie zdarzyć jakiś poród koniec lutego/początek marca Wtedy zamierzam spakować torbę, bo mój Tż nie wie gdzie co leży, co jest co itd. Muszę spisać listę co mam wziąć. Kapcie muszę kupić w końcu, bo tak to wszystko jest.

Sonia Bidulko
Mi lekarka rodzinna wypisała globulki

Zazwyczaj naturalne drewno ciemnieje pod wpływem światła. Ja mam większość mebli na dole w orzechu i on sie robi potem barzdiej rudy ale tez ładny

Tak w ogóle to sobie uświadomiłam że na dole mamy szafę a na niej 4 fotki i synka i 2 z nich trzeba bedzie zmienić na fotki maluszka żeby było po równo Na górze mam taką ramkę łączoną i w niej chyba 10 zdjeć synka i synka z nami. Dla drugiego juz kupiłam podobną tylko na 6 fotek bo większa sie nie zmieści na kawałku ściany na którym chcę ją powiesić.

Jak sie kp to spi sie w biustonoszu niestety :/ ja bym kupiła jakis miękki sportowy i tam pakowała wkładki, większy komfort niz mokra koszulka

Uwielbiam blok
Co do apetytu to całą ciążę mam na owoce, zwłaszcza cytrusy, kanapki ze świeżą bułeczką, masłem śmietankowym i pachnącą polędwicą i od jakiegos czasu pączki mogę zjeść 1 nawet codziennie

My zawsze ścinamy włosy u fryzjera. Synek był już u 4 i w końcu wybraliśmy tego, który ścina sprawnie, dobrze, nie zadaje 1000 dziwnych pytań, a włosy odrastające też dobrze wyglądają. Wybieramy sie w przyszłym tygodniu właśnie

Cashmere - dzięki - kupię jeszcze 1 pakę tych pampków r.2

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Aha, co do porodu to jak jest sie chwile przed terminem to chce sie mieć to juz za soba, bo wiesz że to nieuniknione i męczące jest to ze wszystko kręci sie wokół PORODU. Poza tym jest juz cieżko, a jak co chwilę ktoś pyta czy urodziłaś to w ogóle jest wkurzające
do rodzinnej kochana to ja sie dostane najwczesniej na pon-wtorek..czy srode;p
takie ma kolejki, bede sie mascia ratowac, dzis uzylam tzn wczzoraj jedna globulke clotrimazolum bo mi zostala i jest zdecydowanie lepiej, M cos przeziebionby i ja w sumie ez ;/ obudzilam sie smarkata i cos kaszel mnie dreczyl.
jak juz cos mnie chwyta to wszystko naraz hehe.

jem kanapki z nutella, zaraz podloge ogarne, wywiesze pranie, potem zrobie kolejne chodniczkow do lazienki i sypialni i zrobie makijaz i bede sie lenic
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:40   #1443
blackberry89
Zakorzenienie

A tak w ogole to witam sie w 30tyg

Dzwonilam do mamy i ledwo żyje, a ojciec tak naodpierdalal za przeproszeniem ze chyba go zabije... :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:43   #1444
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
z tą paczką niezła akcja - nie napisałam do tej babki, ale dostałam maila od niej, że sprawdziła na monitoringu czy paczka już została wysłana od niej i zauważyła, że poszła ekonomiczna, a ona mi zdjęcie na dowód przesyła, że jest zaznaczony priorytet. Może jakiś błąd na stronie, bo paczka już dziś jest u mnie w mieście, więc dziś dojdzie a ekonomiczna zawsze dłużej szła
nie wiem jak z paczkami, ale jak wysyłałam przed świętami kilka listów priorytetowych to na monitoringu wszystkie widniały jako ekonomiczne.

też musze w końcu zrobić większe zakupy apteczne, czy z gemini opłaca sie zamawiać pieluchy tetrowe np. te http://www.aptekagemini.pl/weber-pie...cm-10szt.html?
W ogóle to te tetry sie jakoś bardziej róznią grubością, jakością materiału, czy w przypadku używania ich nie do przewijania tylko do wytarcia to nie ma takiego znaczenia?
a Pampersy np. te http://www.aptekagemini.pl/pieluszki...-80-sztuk.html
można na promocjach na żywo kupic taniej,tak?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:45   #1445
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
ale bedziesz wyczuwala czy jest dobrze do Ciebie nastawiona nawet bez jezyka Cie bedzie potrafila poprowadzic, zobaczysz, ze sie milo rozczarujesz, juz sie nie moge doczekac Twojego opisu porodu

Heheh akurat mojego? idę o zakład ze sie bd darła jak goryl w zoo
oj zapamietaja mnie tam

Witam sie z rana, dziwnie mnie brzuch pobolewa ale cały nie ciągle ale taki fazy mam....
A dwa dzis koledzy męża z pracy w roboczych ubraniach zawitają do nas do mieszkania na mecz, ostatnio było ich 5 dzis pod 10 ich bd za☠☠☠iście zas trzeba bd odkurzać bo z takich ubrań się kurzy

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

Dzwonilam do mamy i ledwo żyje, a ojciec tak naodpierdalal za przeproszeniem ze chyba go zabije... :-(

Alkohol znów w głównej roli?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:46   #1446
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Połóż się już i odpocznij na skurcze najlepsze leżenie.
No wlasnie lezalam i mimo to mnie co chwile lapal. Ale juz dzisiaj lepie.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:46   #1447
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

zabij, zrob rozpierduche!

gratki
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50007259]nie wiem jak z paczkami, ale jak wysyłałam przed świętami kilka listów priorytetowych to na monitoringu wszystkie widniały jako ekonomiczne.

też musze w końcu zrobić większe zakupy apteczne, czy z gemini opłaca sie zamawiać pieluchy tetrowe np. te http://www.aptekagemini.pl/weber-pie...cm-10szt.html?
W ogóle to te tetry sie jakoś bardziej róznią grubością, jakością materiału, czy w przypadku używania ich nie do przewijania tylko do wytarcia to nie ma takiego znaczenia?
można na promocjach na żywo kupic taniej,tak?[/QUOTE]
tetra chyba tanio
ciezko okreslic ich jakos przez neta.
ogolem to chyba nie musza byc jakies mega najlepsze,ale na pewno beda sie zuzywac
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Heheh akurat mojego? idę o zakład ze sie bd darła jak goryl w zoo
oj zapamietaja mnie tam

Witam sie z rana, dziwnie mnie brzuch pobolewa ale cały nie ciągle ale taki fazy mam....
A dwa dzis koledzy męża z pracy w roboczych ubraniach zawitają do nas do mieszkania na mecz, ostatnio było ich 5 dzis pod 10 ich bd za☠☠☠iście zas trzeba bd odkurzać bo z takich ubrań się kurzy
hehe a my na 16:20 do mojej mamy 25km dalej jedziemy na mecz i frytki i dla Marcina bedzie spaghetti bo przeciez tesciowa dba o niego
az za bardzo
ja nie lubie spaghetti :P:
tzn nie przepadam przez M, bo mnie nim katowal, musialam mu ciagle robic i sie przejadlanm:P
Stary 2015-01-30, 10:48   #1448
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Podczytuje inne mamuśki kurde lutego nie ma a połowa lutówek już rozpakowana... ocb? wytłumaczy mi ktoś?
5 % proc dzieci rodzi sie w terminie.
Stary 2015-01-30, 10:51   #1449
blackberry89
Zakorzenienie

Oczywiście ze alko ...
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-30, 10:51   #1450
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Ja sie chyba zaczne pakowac zaraz jak wroce do domu. Bo jak poprosilam meza, zeby mi dowiozl awaryjne bluzki, gdybym miala zostac na weekend, to mi pol szafy przywiozl.
Haha skąd my to znamy. Zawsze przywioza nie to co trzeba lub za dużo.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
to ja juz wole nie cierpiec i mniej tej przyjemnosci miec.. :/

ee to u nas jeszcze wieczorne romowy w toku byly. widze ze musialam dobrze trafic z dziewczynami a jak pielegniarki? w miare znosne cyz bardzo zolzy?

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

no wlasnie ja sie obawiam, ze jakby w razie w przyszlo mi do szpitala wrocic (tfu tfu tfu) to nie wiem jak tz ta torbe spakuje wiec chyba tez wole ja spakowac duza wczesniej, ale miec pewnosc ze jest tam to co potrzeba

położne były bardzo spoko szczególnie takie dwie które opiekowały się mną w tej nieszczesnej nocy w której miałam skurcze. Potem jak miały kolejna zmianę to ciągle dopytywaly czy dobrze się czuje. Ale na resztę tez nie moglam narzekać.
Co do pakowania torby ja chyba w pierwszej połowie marca spakuje myślę że to będzie dobry moment.

Cytat:
to pewnie, ze bym sobie darowala kapcie, ale swoja droga to dziwne, ciekawe jaka kwote wpisal chinczyk w deklaracji ze zatrzymali

ja bym pojechala u siebie, ale ja paczki biore na siebie i z ciekawosci nawet bym sprawdzila ocb

hehe moja druga, a jaednak czlowiek caly czas sie czegos uczy

masaz szyjki jest bardzo, bardzo bolesny
Przed zzo jak mi zrobila polozna go to myslalam, ze zejde z bolu, ale po zzo juz sobie mogla robi co chciala tam

te co maja zgage to sie cieszcie po wlosy rosna dziecku ja mialam uza zgage w pierwszej ciazy, a Maja dlugie i geste wloski, teraz ma juz za pupe, wiec cos w tym jest

Teraz mam mniejsza zgage, ale u chlopca brak wlosow nie bedzie przeszkadzal
Wlasnie mamy chlopcow same scinacie im wlosy czy fryzjer czy jak ?

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

no i zaczelam 32 tydzien

Gratki kolejnego tygodnia

Cytat:
Niedawno wrocilismy od znajomych, fajnie bylo Myslalam ze nie chce mi sie spac, ale chyba nie nadrobie.
Kupilam dwie packi pampersow roz.2 i jeszcze jedna paczke dla kolezanki, bo idziemy w odwiedki w sobote

Tak 80sztuk.

Wspolczuje, biedna jestes z tymi rozstepami

No wlasnie w tym nie ma winy sprzedawcy, bo jaka? Takie durne prawo.
Pamietam ze na wizazowych kosmetycznych zamowieniach z truskawy, tez panowal lek czy nie zatrzymaja paczki do oclenia. Loteria....

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ----------

Nadrobilam

Trzymam kciuki by sie okazalo ze wszystko ok i to falszywy alarm!!

W kazdym miesiacu tak jest

Ja chce to robic, ponoc pomaga. A jak nie pomoze to na pewno nie zaszkodzi

Aa! Kupilam dzis na allegro mate edukacyjna
Jaka mate kupiłaś? Pochwal się!

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja wstaja wlasnie i ide zaraz na glukoze bleh.. zasnelam wczoraj szybko ale budzilam sie co chwile no i wstalam od razu z jakims dziwnym humor ehh milego dnia
Powodzenia na gluko!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:51   #1451
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Gossip zobaczysz u Nas zrobi się ruch już pod koniec lutego,czuję to w kościach

Pozdrawiam
Malinka
Troche za wczesnie dla nas.
Za tam zaciskam nogi do kwietnia
Stary 2015-01-30, 10:52   #1452
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
hehe a my na 16:20 do mojej mamy 25km dalej jedziemy na mecz i frytki i dla Marcina bedzie spaghetti bo przeciez tesciowa dba o niego
az za bardzo
ja nie lubie spaghetti :P:
tzn nie przepadam przez M, bo mnie nim katowal, musialam mu ciagle robic i sie przejadlanm:P
ja lubie ale nie za często tłuste to, teraz jakos nie mam ochoty dziś paluszki rybne

Cytat:
5 % proc dzieci rodzi sie w terminie.

świetnie... ja sie musze psychicznie nastawić do tego aleeee po kościach czuje że to bd wcześniej jak 20 kwietnia.... coś mi sie początek kwietnia widzi jakieś takie dziwne przeczucia mam....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-30, 10:52   #1453
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!
Gratuluje wszystkim nowych rozpoczetych tygodni a szczegolnie tym co rozpoczely 8miesiac

Cytat:

Ojejku.... Az tak zle...?

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50007259]

W Superpharm teraz sa po 35.90

KOPERCO mate kupilam uzywana to pokaze jak przyjdzie Mam nadzieje ze bedzie ok

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:54   #1454
blackberry89
Zakorzenienie

Nie bede pisać co sie dzialo bo mi wstyd.

Dostaniemy mate edukacyjną od siostry tz tesciowa dzis nam foto wysłała, żebyśmy czasem nie kupili drugiej :-P
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-30, 10:54   #1455
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście ze alko ...
masakra zawsze alkohol.... nieporozumienie że ludzi tak to potrafi omamić...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-30, 10:55   #1456
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
i

a swoja droga to kiedy pakujecie torby do szpitala ?
za 2 tygodniez hakiem
Stary 2015-01-30, 10:56   #1457
soniuska
Zakorzenienie

Gossip no mi sie przejadlo fee.

Black o super.

U nas byl kurier.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1422611762086.jpg (40,0 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-01-30, 10:57   #1458
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

ojej wspólczuję
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50007259]nie wiem jak z paczkami, ale jak wysyłałam przed świętami kilka listów priorytetowych to na monitoringu wszystkie widniały jako ekonomiczne.

tetra w cenie porównywalnej jak np na all
a pampersy myślę, że idzie kupić taniej na promkach
Cytat:
ja lubie ale nie za często tłuste to, teraz jakos nie mam ochoty dziś paluszki rybne

świetnie... ja sie musze psychicznie nastawić do tego aleeee po kościach czuje że to bd wcześniej jak 20 kwietnia.... coś mi sie początek kwietnia widzi jakieś takie dziwne przeczucia mam....
spaghetti tłuste? to jak Ty je robisz?

aaaa odkryłam dziś w półce 3 lizaki chupa chups i właśnie jednego sobie ssam

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:57   #1459
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry!
Gratuluje wszystkim nowych rozpoczetych tygodni a szczegolnie tym co rozpoczely 8miesiac

Ojejku.... Az tak zle...?

W Superpharm teraz sa po 35.90

KOPERCO mate kupilam uzywana to pokaze jak przyjdzie Mam nadzieje ze bedzie ok
Spr.cenę tych pampków w Rosku i po zniżce z karta 3% w paczce 94 szt.wychodzą za tyle co w Super Pharm, więc na razie nie kupuję
Stary 2015-01-30, 10:57   #1460
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Mała Sylwia ja mam zamiar spakować torby po 20.02 czyli miesiąc przed terminem i chyba jestem inna bo się nie boję
Ja samego porodu tez sie nie boje. Rczej przerazaja mnie poboczne problemy z tym zwiazane.
Stary 2015-01-30, 10:58   #1461
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
masakra zawsze alkohol.... nieporozumienie że ludzi tak to potrafi omamić...
Wiesz najgorsze ze mama chora, a on calutka noc latał, odwalal takie akcje ze to sie w glowie nie miesci.

Wrzucam wam fotke sowki ktora wczoraj kupilismy z tz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1422611885951.jpg (79,6 KB, 23 załadowań)
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-30, 10:59   #1462
kordelka85
BAN stały

Moja mala nie jest ulozona tak jak trzeba...
Stary 2015-01-30, 11:00   #1463
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Gossip no mi sie przejadlo fee.

Black o super.

U nas byl kurier.
haha czekam dziś na to samo ;P

Cytat:
Nie bede pisać co sie dzialo bo mi wstyd.

Dostaniemy mate edukacyjną od siostry tz tesciowa dzis nam foto wysłała, żebyśmy czasem nie kupili drugiej :-P
Cóż, niektórzy nie powinni pić jeśli nie potrafią, mam wielopokoleniowy przykład tego... Biedulka, współczuję

I świetne wieści z matą Ja chyba nie będę kupować jeszcze, poczekam może później będzie więcej kasy jak już się wprowadzimy. Albo będzie jej mniej

idę prasować no... jak mi się nie chce
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 11:01   #1464
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz najgorsze ze mama chora, a on calutka noc latał, odwalal takie akcje ze to sie w glowie nie miesci.

Super

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
haha czekam dziś na to samo ;P

Cóż, niektórzy nie powinni pić jeśli nie potrafią, mam wielopokoleniowy przykład tego... Biedulka, współczuję

I świetne wieści z matą Ja chyba nie będę kupować jeszcze, poczekam może później będzie więcej kasy jak już się wprowadzimy. Albo będzie jej mniej

idę prasować no... jak mi się nie chce
milego;*

Lece sie ogarniiac
Stary 2015-01-30, 11:01   #1465
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

współczuje.... tak to jest prawda że jak nie umiesz sie potem zachowywać to nie pij w ogóle....

Cytat:
Moja mala nie jest ulozona tak jak trzeba...

skąd ten wniosek?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-30, 11:02   #1466
Majka232
Zakorzenienie

Teraz ten termometr Microlife Nc150 jest za 115 zł w SP
Stary 2015-01-30, 11:02   #1467
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

ooo fajny ten obrazek

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 11:03   #1468
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz ten termometr Microlife Nc150 jest za 115 zł w SP

mogę sobie o takim pomarzyć...Jak tż wspomniałam o takim termometrze to powiedział że wymyślam i przesadzam....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-30, 11:05   #1469
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja tu wyprawki jeszcze nie mam całej a w tu o pakowaniu torbu i masazu krocza.

Ja jeszcze w łóżku a nie chce mi się wstawać, przynajmniej dzis mnie nikt nie pogania na śniadanie bo tz na narty poszedł. Ja go za to pogonie do roboty w domu jak tylko wróci. Niech ma za wczoraj

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

A dzis na 16 do lekarza zobaczę mojego babelka
Powodzenia na wizycie!

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
nie ma za co, oby pomogło!

jak bede miała wszystko do niej skompletowane:P

Ja spakuję jak tylko wyschnie mi koszula do karmienia czyli pewnie w weekend

masaż krocza-musze ogranąć bo nie robiłam. Masaż szyjki boli cholernie ale taż bardzo znacznie przyśpiesza poród, więc warto moim zdaniem

Ja mężowi i synkowi obcinam sama.
Gratuluje 32 tyg, ja też zaczynam bo my równo (jak to szybko zleciało?! to juz 8 MIESIĄC!!)

o tak obecność TZ bardzo pomogła mi też, teraz też będzie. Nie wiem jeszcze co zrobimy z Młodym (Zależy od pory dnia/nocy) ale którymś dziadkom podrzucimy.

jaka mate? poka poka??

Gratki 8 miesiąca

Cytat:
Cześć Laseczki

Ja myślę, że spokojnie moze sie zdarzyć jakiś poród koniec lutego/początek marca Wtedy zamierzam spakować torbę, bo mój Tż nie wie gdzie co leży, co jest co itd. Muszę spisać listę co mam wziąć. Kapcie muszę kupić w końcu, bo tak to wszystko jest.

Sonia Bidulko
Mi lekarka rodzinna wypisała globulki

Zazwyczaj naturalne drewno ciemnieje pod wpływem światła. Ja mam większość mebli na dole w orzechu i on sie robi potem barzdiej rudy ale tez ładny

Tak w ogóle to sobie uświadomiłam że na dole mamy szafę a na niej 4 fotki i synka i 2 z nich trzeba bedzie zmienić na fotki maluszka żeby było po równo Na górze mam taką ramkę łączoną i w niej chyba 10 zdjeć synka i synka z nami. Dla drugiego juz kupiłam podobną tylko na 6 fotek bo większa sie nie zmieści na kawałku ściany na którym chcę ją powiesić.

Jak sie kp to spi sie w biustonoszu niestety :/ ja bym kupiła jakis miękki sportowy i tam pakowała wkładki, większy komfort niz mokra koszulka

Uwielbiam blok
Co do apetytu to całą ciążę mam na owoce, zwłaszcza cytrusy, kanapki ze świeżą bułeczką, masłem śmietankowym i pachnącą polędwicą i od jakiegos czasu pączki mogę zjeść 1 nawet codziennie

My zawsze ścinamy włosy u fryzjera. Synek był już u 4 i w końcu wybraliśmy tego, który ścina sprawnie, dobrze, nie zadaje 1000 dziwnych pytań, a włosy odrastające też dobrze wyglądają. Wybieramy sie w przyszłym tygodniu właśnie

Cashmere - dzięki - kupię jeszcze 1 pakę tych pampków r.2

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Aha, co do porodu to jak jest sie chwile przed terminem to chce sie mieć to juz za soba, bo wiesz że to nieuniknione i męczące jest to ze wszystko kręci sie wokół PORODU. Poza tym jest juz cieżko, a jak co chwilę ktoś pyta czy urodziłaś to w ogóle jest wkurzające

To widzę ze mamy podobne smaki w ciąży

Cytat:

Gratuluję kolejnego tygodnia
I przykro mi z powodu mamy

Cytat:
No wlasnie lezalam i mimo to mnie co chwile lapal. Ale juz dzisiaj lepie.
Jak się powtórzy to bierz od razu nospę. Będzie dobrze!

Tak w ogóle to witam się w dniu dzisiejszym
Pospalam sobie za cały ten tydzień i dopiera śniadanie zjadłam idę się zaraz kąpać a potem kupić coś na obiadek. Planuje zrobić jakiś fajny makaron z warzywami lub serem macie jakieś sprawdzone przepisy?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 11:05   #1470
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
mogę sobie o takim pomarzyć...Jak tż wspomniałam o takim termometrze to powiedział że wymyślam i przesadzam....

To przy pierwszej syt.że trzeba będzie temp.zmierzyć daj mu zwykły termometr i niech sam mierzy maluszkowi. Jestem pewna że a drugi dzień kupicie bezdotykowy...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości