|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
A kto poleci coś z oleju z pestek Dyni? Mam jeszcze taka mąke...
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Berbie, dwakolory, współczuję - kurujcie się dziewczyny
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4203 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, mam pytanko. Staramy sie z mezem o dziecko... Dzis wykonalam czuly test i pokazala sie upragniona 2 kreseczka ale minimalnie widoczna bo jesCze za wczesnie bylo na test. W poniedzialek powtorze ale mysle ze wtedy beda juz dobrze widocznie a mam przynajmniej taka nadzieje
sek w tym ze normalnie do gina sie chodzi w 6 tygodniu na pierwsza wizyte, bo dopiero wtedy cos qidac na usg, czy jezeli mialam poronienie musze isc odrazu do gina na kontrole? Czy czekac do 6tygodnia? Poronienie wyniknelo ze zlego rozwoju plodu w 9tg ciazy. Moj organizm jest zdrowy.
|
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
my już po wyprawie, było super, ale jednak nie ma to jak w domu postaram się Was jakoś nadrobić |
|
|
|
#4205 |
|
Konto usunięte
|
Kubek Tymek super się bawi
Z góry wygląda trochę jak Artek.Kurde zapomniałam takich dojrzalszych bananów kupić, więc kulki poczekają do jutra, ale na pewno zrobię. Dziś Artek zjadł ze 270 ml zupy (wprawdzie z Teletubisiami, ale grunt, że brzuszek pełny). Włoszczyzna+kalafior. A sobie doprawiłam tam, że nawet mi smakowało. Mogę Artkowi jutro trochę słodkiej papryki dorzucić do tego?Na drugie ma dzisiaj słoiczek, bo nie chce mi się robić dziś obiadu. Ja sobie obiorę ze 2 kartofle i mam śledzie do tego, a TŻ późno wróci, zrobiłam mu 2 sałatki do pracy, to w domu zje tylko zupę. Berbie zdrówka ![]() Kocur, nie wiem, czy jeszcze czytasz nasz wątek, ale tam dziewczyny pisały o tym oleju, nawet na kanapki go używają. Radosna, możesz iść wcześniej, na USG pewnie nic nie będzie widać, ale może będą potrzebne jakieś leki. Czyli można już gratulować?
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ___________ Kubek - dzięki za przepis na placki bieluchowo-bananowe, ale... kiepsko nam wyszło to 2 śniadanie.. dodałam jeszcze musli bo akurat tż zaczął robić dla J. jak zmieniłam plany na placki, usmażyłam, J. się rzucił, pożarł 7 placków z musem jabłkowym, kolejnego rozbabrał, dla mnie praktycznie nic nie zostało, więc musiałam się zadowolić kanapką.. położyłam J. spać i za 20 minut obudził się krzycząc am! już zasypiając wołał, ale tłumaczyłam, że w brzuchu ma jedzenie..
|
|
|
|
#4207 |
|
Konto usunięte
|
Jezu a ja się cieszę, jak Artek zje pół tego, co mu przygotuję
![]() Wczoraj pogryzł tylko trochę obiadu. Przełożyłam z kubusiowego na duży talerz, dałam duży widelec i zjadł jeszcze połowę porcji ![]() Monia masz dzisiaj urodziny? 100 lat!!
|
|
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50011235]Kubek Tymek super się bawi
Z góry wygląda trochę jak Artek.Kurde zapomniałam takich dojrzalszych bananów kupić, więc kulki poczekają do jutra, ale na pewno zrobię. Dziś Artek zjadł ze 270 ml zupy (wprawdzie z Teletubisiami, ale grunt, że brzuszek pełny). Włoszczyzna+kalafior. A sobie doprawiłam tam, że nawet mi smakowało. Mogę Artkowi jutro trochę słodkiej papryki dorzucić do tego?Na drugie ma dzisiaj słoiczek, bo nie chce mi się robić dziś obiadu. Ja sobie obiorę ze 2 kartofle i mam śledzie do tego, a TŻ późno wróci, zrobiłam mu 2 sałatki do pracy, to w domu zje tylko zupę. Berbie zdrówka ![]() Kocur, nie wiem, czy jeszcze czytasz nasz wątek, ale tam dziewczyny pisały o tym oleju, nawet na kanapki go używają. Radosna, możesz iść wcześniej, na USG pewnie nic nie będzie widać, ale może będą potrzebne jakieś leki. Czyli można już gratulować? [/QUOTE]No w poniedzialek powtorze test i wtedy mam nadzieje bedzie lepiej widoczne no w poniedzialek dam znac czy sa te keski mocniejsze
|
|
|
|
#4209 |
|
Konto usunięte
|
Radosna szybko Wam poszło
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50011235]Kubek Tymek super się bawi
Z góry wygląda trochę jak Artek.Kurde zapomniałam takich dojrzalszych bananów kupić, więc kulki poczekają do jutra, ale na pewno zrobię. Dziś Artek zjadł ze 270 ml zupy (wprawdzie z Teletubisiami, ale grunt, że brzuszek pełny). Włoszczyzna+kalafior. A sobie doprawiłam tam, że nawet mi smakowało. Mogę Artkowi jutro trochę słodkiej papryki dorzucić do tego?Na drugie ma dzisiaj słoiczek, bo nie chce mi się robić dziś obiadu. Ja sobie obiorę ze 2 kartofle i mam śledzie do tego, a TŻ późno wróci, zrobiłam mu 2 sałatki do pracy, to w domu zje tylko zupę. Berbie zdrówka ![]() Kocur, nie wiem, czy jeszcze czytasz nasz wątek, ale tam dziewczyny pisały o tym oleju, nawet na kanapki go używają. [/QUOTE] Niestety Perse nie czytam nic, prócz tego wątku. Przy ilości mojego czasu to i tak sukces jak uda mi się tu zajrzeć. ![]() Brawo dla Artka za obiadek!!! |
|
|
|
#4211 |
|
Konto usunięte
|
monia wszystkiego najlepszego
perse ja też nie umiem gotować ale na szczęście teściowa jest mistrzem i może mnie nauczy radosna kciuki ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis Tz byl z Tosia u lekarza bo kaszel nie przechodzil - zapalenie oskrzeli i antybiotyk
mnie tez caly czas gardlo boli, kaszle i kurcze nic nie pomaga Kubek idziesz moze na konferencje pediatryczna w marcu?? ja juz sie zarejestrowalam..
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50012489]Radosna szybko Wam poszło
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No choc sie staralismy i chcielismy to tak nie wierzylam ze sie uda i to odrazu mialam cicha nadzieje ale bez przekonania i sie martwie czy bedzie wszystko oki ale kazda z was rozumie moje obawy. Ale dzis jestem szczesliwa i nic tego nie zmieni taka mala tajemnica o ktorej wiem tylko ja no i wy jejku teraz czekac na ten poniedzialeky by zobaczyc jak z tymi kreskami czy sa czy nie zniknie ta ciazowa, bo wiele czytalam ze dziewczyny maja test pozytywny a potem negattwny..
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
biegłam od razu... ale ja panikara.
Gratuluję!!!! jak Młoda w samolocie??? witaj w Polandii ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50011235] Dziś Artek zjadł ze 270 ml zupy [/QUOTE]piękna porcja![]() : oklaski: słuszna Kocoorowo-Marcelova ![]() nie mogę: boskkiie!!!!! Cytat:
![]() heh. nie fajnie ![]() Maga, jak Olo?
|
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby choróbsko szybko odpusciło
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pisz jak u was. Jak Emi zniosła lot? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50011235]Dziś Artek zjadł ze 270 ml zupy (wprawdzie z Teletubisiami, ale grunt, że brzuszek pełny). Włoszczyzna+kalafior. A sobie doprawiłam tam, że nawet mi smakowało. Mogę Artkowi jutro trochę słodkiej papryki dorzucić do tego?Na drugie ma dzisiaj słoiczek, bo nie chce mi się robić dziś obiadu. Ja sobie obiorę ze 2 kartofle i mam śledzie do tego, a TŻ późno wróci, zrobiłam mu 2 sałatki do pracy, to w domu zje tylko zupę. [/QUOTE] od razu fajniej się czyta Twoje posty o jedzeniu Cytat:
Cytat:
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Radosna gratuluję!
Perse czy to ta książka ("Moje dziecko...") działa takie cuda? Kubek przepis na kulki świetny, muszę wypróbować! Ale ten banan nie rozpuści się? ![]() A kolorowanka ekstra, zwłaszcza ten śpiący robotnik, takie polskie realia he he ![]() Berbie zdrówka! Dziewczyny długo trzeba czekać na przesyłkę z Arosa? Zamówiłam we wtorek i jeszcze nic.
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze ponad tydzień czekam
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera to dziwne, mi w tym samym dniu już wysłali a wczoraj już odebrałam z kiosku Ruchu....
a płaciłaś czy przy odbiorze? Jaką opcję wysylki wybrałaś?
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
Radosna gratulacje!!!!! Ja jutro mam dostać okres, zobaczymy
doczytam Was jak będę na kompie i pocytuje wtedy, bo na komórce ciężko..
|
|
#4221 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki wszystkim za gratulacje
w poniedzialek napewno rano dam znac czy test sie potwierdzil, sunus u rodziny na noc, a ja robie eklerki mam tyle dzis w sobie energi jak dawno nie mialam mezowi nic nie mowialam o tescie bo jak sie potwierdzi drugim testem to polece do gina a mezowi bede miala wspaniala nowine po wizycie juz nie moge sie doczekac a na zadosc uczynienie robie mu eklerki dla nieswiadomego przyszlego tatusia ja uwielbiam gotowac i piec slodkosci w sumie mogla bym z kuchni nie wychodzic na szczescie mam chudego meza i mam w kogo to wciskac hehe co raz kupuje ksiazki kucharskie i gazetki z przepisami a potem co nie znane to odrazu robie hehe choc i tak przepisy przeprawiam po swojemu:p---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Zawsze w kuchni wlaczam muzyke dosc glosno i maz sie smieje z mojego kiwania przy gtowaniu, uwielbiam tworzyc i jak rodzinie smakuje moja kuchnia moje krolestwo maz co najwyzej napic sie moze i kanapke zrobic byl czas po # gdzie cierpialam na bezsennosc pieklam o 1 w nocy maslane ciasteczka.. I nie wygladam jak paczek jak cos:p 56KG na 169 wiec jest akurat teraz bede musiala sie ogarnac z pieczeniem by sie nie roztyc w ciazy bo o to bardzo latwo...
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
tak mu tłumaczymy jak ledwo zje a już głodny... nie wiem, może po prostu nie czuje się jeszcze najedzony? albo go głodzę
to zależy, ale raczej 2-3 dni i jest w paczkomacie. |
|
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu masz dzisiejsze kulki na dowód ;-) kilku brak bo zjadłam Zdj niespecjalne, bo zrobione na szybko celem wysłania MMS do mamusi ![]() Kundzia, jaka konferencje? Ta ze standardów medycznych? Ńie zapisywałem sie poki co na nic, bo nie wiem kiedy mńie puszcza. Musze obadac temat dopiero. Monia, ale ze mało? Czy mało sycące. Dla T w sam raz i to na pierwsze śniadanie lub kolacje, Na drugie śniadanie to on jeszcze mniej je i najcześciej owoc, bo jak zje wiecej czy bardziej treściwie to nie chce obiadu. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-01-30 o 20:16 |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
O tu są. tam cos je zeżarło ;-)
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. na 2 śniadanie najczęściej je musli z jakimś surowym owocem, więc też nie napycha się, ale jak zrobię jakieś placki to zjada sporo. na śniadanie/kolację jakoś unikam smażonego, ale może nie powinnam. daj więcej przepisów, mi bardzo brakuje pomysłów ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- moja siostra ostatnio piecze takie ciasteczka. J. się zajada. |
|
|
|
|
#4226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
biedna Tosia zdrówka ![]() Cytat:
Monia wszystkiego najpiękniejszego Anitko jesteś w końcu - brakowało tu Ciebie jak Emilka miała się na obczyźnie? ![]() Byłam dziś u gina na kontroli - przyjechała teściowa wesprzeć TŻ w opiece nad Madzią, z wielkim trudem udało mi się na raty odciągnąć w sumie jakieś 80ml mleka - a Młoda całą moją wyprawę przespała Muszę mieć częściej gości w domu bo moja córa wtedy pięknie śpi
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Monia Wszystkiego najlepszego
Kundzia zdrówka dla Tosi Kubek fajne przepisy Pani a jak M.? My też mamy antybiotyk. Na 2 tygodnie aż. Olek ma zakażenie układu moczowego i tu bez antybiotyku nie da rady
|
#4228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba po wizycie u gina uwierze narazie jestem w tyle z forum za co przepraszam was troszke jestem zakrecona
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia
![]() Maga, biedny Olek, na długo ten antybiotyk... my od kilku dni łapaliśmy mocz bo poprzedni wynik średni był, ale już chyba ok, jutro kontrola. ostatnio nałożyły nam się badania i wizyty moje i Jakuba, a zgranie ich z grafikiem moim, tż i konkretnych lekarzy to był kosmos. teraz docenię ferie. |
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Maga Podajesz Olkowi coś na wspomożenie terapii? Jakąś żurawine, pokrzywe czy coś?
Monika Udanych ferii.. Obyś wypoczęła i naładowała akumulator. Ale mi leci Twoja ciaza. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

sek w tym ze normalnie do gina sie chodzi w 6 tygodniu na pierwsza wizyte, bo dopiero wtedy cos qidac na usg, czy jezeli mialam poronienie musze isc odrazu do gina na kontrole? Czy czekac do 6tygodnia? Poronienie wyniknelo ze zlego rozwoju plodu w 9tg ciazy. Moj organizm jest zdrowy.

już zasypiając wołał, ale tłumaczyłam, że w brzuchu ma jedzenie..

pisz jak u was. Jak Emi zniosła lot?