Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 21:39   #451
alingles
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Karolina nie obwiniaj się. Może mama po prostu miała więcej luzu w sobie no i przede wszystkim Iza była sama i tylko jej była poświęcona uwaga.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-29, 22:09   #452
kamilla123
Rozeznanie

Witam! U mnie kolorowo: byłam u lekarza, dostałam antybiotyk na gardło. Po południu Kuba dostał temperaturę. Na to wszystko jeszcze wieczorem kolędę mieliśmy.

Bogini nasz Kubuś został poczęty w Szwajcarii W sumie albo tam albo zaraz po powrocie ale wolę trzymać się wersji, że to "zagraniczne" dziecko
Co do spania samodzielnego w łóżeczku to podjęłam próby i już 3 noce były ok, ale przyszedł katar i wszystko się posypało... Wróciła do łask

Pater, Sylwia co do frontów to lakier wydaje mi się być lepszy/trwalszy od folii, ale sama mam folię i jest spoko. Mam białe meble z połyskiem i w utrzymaniu są super (o wiele lepiej mi się to czyści niż moją poprzednią czereśnię). Też chciałam lacobel na ścianę, ale właśnie już widzę jak to ciągle będzie umazane i na razie planuję szkło ale z grafiką

Karolina mój starszak uwielbia nocki u dziadków - dostaje wszystko co chce pod nos i jak wraca do domu to też wydziwia. A co do sytuacji na drodze to mi kiedyś biegówką wjechał na pasy bez zatrzymywania i patrzenia w prawo i w lewo, a niby taki ułożony i grzeczny, na spacerach nigdy nie uciekał i w ogóle, a tu nagle się zagapił. I gdyby coś wtedy jechało to nawet nie chcę sobie tego wyobrażać

Ostatnia nocka - tż spał z nami i była pobudka o 4 i wiercenie do 6 Dzisiaj śpi z tym moim gorączkującym starszakiem i zobaczymy jak będzie
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 01:57   #453
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

U nas bez zmian, cały czas maruda. Jestem tylko bardziej pewna, ze to zęby, bo jak wczoraj Olek zabrał Adasiowi wafla ryżowego i od razu wpakował do buzi, to się uraził to tak się biedny rozpłakał, że nie mogłam go uspokoić...

Jutro A właściwie dzisiaj idę do fryzjera

No i u nas pobudki co równe trzy godziny, minimum trzy w nocy od paru dni

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 07:29   #454
Ka rolina
Zadomowienie

Alingles, Kamilla dzięki za pocieszenie Mi się wydaje,ze to zachowanie Izy jest spowodowane zazdrością,bo teraz Radek wymaga uwagi non stop i często go noszę itd.Moi rodzice akurat nie są z tych dziadków,którzy na wszystko pozwalają,ale na pewno taka nowa sytuacja spowodowała,ze mała teraz musi wróci do swojego starego rytmu...A z ta sytuacja na drodze to było tak,ze ona mi uciekała.gdyby po prostu się zagapila to bym zrozumiała,ale tak to nie wiem,czy znowu jej coś nie odbije
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 09:34   #455
alingles
Zadomowienie

Witam się. U Nas dziś strasznie. Mały marudny, od 7 nie śpi. W nocy dwie pobudki na jedzenie i trzy ot tak. Teraz leży w łóżeczku i sobie rozmawia z misiem.
Mnie rozkłada, głowa pęka, nie mam siły stać, co dopiero dźwigać małego. Tż w pracy, teść też, teściowa zajmuje się ich starszym wnukiem. Teoretycznie mogła by przyjść ale niepotrzebne mi tu 4 letnie dziecko które broi i teściowa która krzyczy na niego.
Musze Tz nacisnąć żeby szybciej przyjechał.

Niech mu te zęby już wyjdą. rosi:

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-01-30, 11:06   #456
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
dziś idziemy do lekarza, bo mały kaszle tak, że szok proszę trzymajcie kciuki żeby były to tylko zębiska

tak tak, też czekam. chyba, że Jurek się domaga to wtedy go przystawiam. a może podajesz w złych porach, tj. gdy nie jest głodny? my dzisiaj przetrzymaliśmy małego w łóżku, nie żebyśmy spali kaszkę orkiszową bez cukru pochłoną w mig i to 80 ml a potem wsunął kawałek gruszki
I jak Jerzyk?
Próbowałam już i na głodnego i najedzonego i pomiędzy i za każdym razem jest inaczej
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Melduję, że żyjemy! Cały poprzedni tydzień dzieciaki były przeziębione, więc lekko nie było A teraz dopadło mnie Zatoki mam tak zawalone, gardło boli, eh... Dzieci zasnęły dzisiaj razem w naszej sypialni - oddzieliłam je poduszką rogalem, bo przecież ten mój starszak to tak się kręci w nocy, że szok. Tż zaraz go wyniesie, sam będzie spał w 3 pokoku, a my zostaniemy same i będziemy spały ładnie do 8 No cóż pomarzyć można Ale ostatnie 2 noce tż spał w innym pokoju i było... super! Mała nie kręciła się, ani nie budziła, zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu na wzw. Helen waży 7730 co dla mnie jak zwykle jest mało Mój syn w tym samym wieku ważył już 10 kg. No ale przynajmniej z noszeniem lżej. Owoców dalej za bardzo nie toleruje, zębów od 2 miesięcy nowych nie ma, unosi już pupę do raczkowania i dzisiaj pierwszy raz sama usiadła
Zdrówka dla Ciebie a dla Heli brawa za siadanie Kuba kilka dni temu próbował siadać ale go przeważyło i poleciał na plecki i od tamtej pory zaprzestał prób
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Z naszych osiągnięć to nauczyłam małego pić ze słomki, tak zwyczajnie ze szklanki wczoraj kupiliśmy bidon i też świetnie mu idzie Szczaił, że na czworaczkach można opuścić pokój i dziś "pomagał" mi w kuchni Najgorsze jest teraz nasze zasypianie, bo położę go w łóżeczku i po pary sekundach już klęczy, trzyma się szczebelków i płacze, normalnie wygląda jak w więzieniu więc go kładę i tak w kółko, ale w końcu zasnął... A ja mogę odpocząć przy gotowaniu obiadu
Proszę jaki zdolny
I za raczkowanie też brawa w ogóle coraz więc wątkowych pociech jest mobilna Kuba ogarnia nogi do raczkowania ale pomimo że rękami tłucze stojąc na czworakach to jeszcze nie załapał żeby je przesunąć do przodu i jak znudzi mu się bujanie to pada na brzuch i jak torpeda pełznie do do swej ofiary
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Hej Wam.
Korzystając z tego, że Tomasz śpi wybierałam zdjęcia do wywołania. Ostatnie w albumie mam jak dzieć ma 5 tygodni..
Wyszło mi jakieś 50.
Np. Tż chrześniak ma 4,5 roku a mają wywołane może ze 20 zdjęć w sumie.. Więc nie mam tak źle

U nas raczkowanie pełną parą. Może nie idzie mu szybko, ale spokojnie ze 1,5-2metry przeraczkuje potem jest płacz. I zębów nadal nie mamy...
Jakoś się tym nie stresuje bo dopiero za tydzień skończymy siódmy miesiąc.. Ale za to sam już siada
No i kolejny raczkujący mały człowiek O i jeszcze siada to podwójne brawo
A nie masz ochoty ogarnąć i moich zdjęć nie dość że mam bardzo mało nie rozmazanych zdjęć Kubulca to jeszcze mam w nich taki bajzel że szok
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49996619]
Plamki na szczęście zniknęły [/QUOTE]
to dobrze że zniknęły
Ty to się masz z tymi zębami Olka...
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Milosz przez katar znów marudny,co chwile się budził w.nocy a od 5 do 7 wogole nie spal i ledwo żyje. I.jeszcze chyba w nocy kopnął mnie w prawa pierś i znów mi się zator zrobil.
Znów zator? Biedna jesteś ale wiem co czujesz z tym kopaniem... Kuba jak rozpoczyna serię to odsuwam się na metr i czekam aż skończy pedałować
I dla Miłoszka też zdrówka
Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Alingles wczoraj przywiezlismy Ize do domu. Nie chciałam przedobrzyc za pierwszym razem,wiec juz nie przeciagalismy jej wczasów Jak mała mnie zobaczyla to była wielka radość i krzyk "mamo wróciłas!" Jak się do mnie przykleila to nie mogła się oderwać...ale jak przyszło do wyjazdu to chciała zostać z babcią i dzisiaj już nie było sielanki,bo mimo mojego pozytywnego nastawienia i spokojnego podejścia Iza od rana się buntowala na wszystko na spacerze mi cały czas uciekała i o mało nie wpadła pod samochód - dosłownie w ostatniej chwili zlapalam ja za kurtkę nie mam pojęcia co się z nią dzieje,bo zawsze sama mówiła,ze nie wolno samemu wchodzić na ulicę,bo tam samochody jeżdżą. Z tego wszystkiego byłam tak roztrzesiona,ze pół dnia przeplakalam wyrzucając sobie jaką jestem beznadziejna matką,ze Iza z babcią jest grzeczna,a ja nie potrafię jej ujarzmic Do tego Radek od 3 dni jak nie śpi,ani nie je to płacze zasypianie tylko w chuście Ale to ewidentnie zęby,bo ciagle trze rączka buzię i jak dałam mu ibum to od razu humor mu się poprawił...tylko pytanie jak długo to potrwa
Sorki,ze się nie odniosę do Waszych postów,ale czuje się fatalnie i chyba zaraz idę spać,bo pewnie nocka znowu będzie tragiczna
O miałam nadzieję że naładowane akumulatory dłużej Ci posłużą nic Ci nie doradzę z uciekającą Izą ale powitanie miałaś piękne I oby Radka ząbki nie męczyły...
Cytat:
Witam! U mnie kolorowo: byłam u lekarza, dostałam antybiotyk na gardło. Po południu Kuba dostał temperaturę. Na to wszystko jeszcze wieczorem kolędę mieliśmy.

Bogini nasz Kubuś został poczęty w Szwajcarii W sumie albo tam albo zaraz po powrocie ale wolę trzymać się wersji, że to "zagraniczne" dziecko
Co do spania samodzielnego w łóżeczku to podjęłam próby i już 3 noce były ok, ale przyszedł katar i wszystko się posypało... Wróciła do łask
Zdrówka dla Ciebie i Kuby jak się dziś czujecie?
Coraz więcej dzieciaczków śpi w dzień w łóżeczku zazdroszczę...
Widze że Kubusie to podróżnicy bo nasz to pasażer na gapę z Hiszpanii

Powiedzcie mi co powinnam zrobić jeśli Kubę uczula żółtko?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 13:42   #457
pater86
Zadomowienie

alingles oj współczuję,jeszcze tego brakowało, żebyś się rozchorowała... Na wieczór musisz się wygrzać, wypocząć a mąż niech zajmie się wszystkim w weekend.
Berenika_26 bidulka z Olusia, że tak mu ząbki dokuczają... Co robisz z fryzurką?
kamilla123 może to nawet lepiej że dostałaś antybiotyk bo szybciej przerwie Ci chorobę, mam taką nadzieję przynajmniej
Ka rolina a to Cię Iza przyprawiła o stan przedzawałowy... Kurcze nigdy niewiadomo co strzeli takiemu dziecku do głowy, tylko żeby to się nie powtórzyło...
Mam nadzieję, że nicka była w miarę dobra i dziś będziesz miała lepszy dzień
Pradip u nas było odwrotnie, Kacperek ładnie ruszał rączkami, ale nóżki nie chciały go słuchać i ja mu troszkę pomagałam żeby załapał o co chodzi, tak przekładałam nóżki do przodu, może pomóż troszkę Kubusiowi i zrób tak z rączkami to szybciej się kapnie o co chodzi a jak się objawia ta alergia?
Stary 2015-01-30, 14:02   #458
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny- czytam Was, a dnia brakuhe na odpisywanie...
Ten mój dzieć coraz bardziej wymagający
Czasami sił brak...
blw przysparza codziennie mikrozawalu... krztusi się, pakuje za dużo do buzi. Normalnie siedzę jak na szpilkach jak on je.
Noce- ostatnio tylko 1 pobudka około 1. A śpi od 20 do 7
Co prawda w dzień potrafi spać 30 minut- tylko, wiec czasu dla siebie w ciągu dnia zero!

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Borys piękne już siada z czworakow na obie strony, i wraca z siadu do czworakow. Ale samo czworakowanie to dosłownie 3-4 kroki i zaraz siada i coś kombinuje!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Za to właśnie kombinuje i się podcuaga- kanapa, szafki, stolik, krzesła
No wszystko go interesuje!
W poniedziałek mamy 3 szczepienie 6 w 1
W natarciu kolejne zęby i w ciągu dnia nosidlo mnie ratuje. Byliśmy nawet z nim na zakupach w małym markecie. Co prawda samo montowanie na tylnym siedzeniu to słaby punkt, ale zimą inaczej ciężko.

Borys skończył dzisiaj 8 miesięcy.
Nadia, Radek, Emilka Wszystkiego najlepszego
Olus dla Ciebie tez spóźnione życzenia

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Kamila- dużo zdrowia dla Ciebie i Kubusia.
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 14:35   #459
Ka rolina
Zadomowienie

Kurcze jak chce Wam coś odpisać to,albo któreś się budzi,albo marudzi Mam nadzieję,że ten kryzys się niedługo skonczy rosi:

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Boryska,Nadii i Emilki
Stary 2015-01-30, 14:38   #460
pater86
Zadomowienie

Ja też dołączam się do życzeń dla naszych maluchów
Stary 2015-01-30, 17:54   #461
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip u nas było odwrotnie, Kacperek ładnie ruszał rączkami, ale nóżki nie chciały go słuchać i ja mu troszkę pomagałam żeby załapał o co chodzi, tak przekładałam nóżki do przodu, może pomóż troszkę Kubusiowi i zrób tak z rączkami to szybciej się kapnie o co chodzi a jak się objawia ta alergia?
Przyznam Ci się że wcale aż tak mi się nie śpieszy do tego jego raczkowania bo i bez tego trudno za nim nadążyć no i kiedy widzę jak Kuba buja się tak że aż mu głowa odskakuje i posapuje przy tym to nie wyrabiam ze śmiechu Poza tym Kuba zazwyczaj opiera się na nogach i jednym ręku a drugą grzmoci o podłogę, kojec czy co tam mu sie nawinie wiec strach podchodzić
Po 3 łyżeczkach zupki z żółtkiem wokół ust i oczu wyskoczyły mu czerwone plamy które po jakimś czasie zniknęły
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Czasami sił brak...
blw przysparza codziennie mikrozawalu... krztusi się, pakuje za dużo do buzi. Normalnie siedzę jak na szpilkach jak on je.
Co prawda w dzień potrafi spać 30 minut- tylko, wiec czasu dla siebie w ciągu dnia zero!

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Borys piękne już siada z czworakow na obie strony, i wraca z siadu do czworakow. Ale samo czworakowanie to dosłownie 3-4 kroki i zaraz siada i coś kombinuje!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

W natarciu kolejne zęby i w ciągu dnia nosidlo mnie ratuje. Byliśmy nawet z nim na zakupach w małym markecie. Co prawda samo montowanie na tylnym siedzeniu to słaby punkt, ale zimą inaczej ciężko.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Jej ile nowych umiejętności i jakie piękne nocki
Cytat:
Kurcze jak chce Wam coś odpisać to,albo któreś się budzi,albo marudzi Mam nadzieję,że ten kryzys się niedługo skonczy rosi:
Mam nadzieję że szybko wbijecie się w dobry rytm bo od dłuższego czasu dzieciaki nie dają Ci złapać oddechu

Wielkie buziaki dla świętujących maluchów
Stary 2015-01-30, 18:09   #462
pater86
Zadomowienie

Pradip i masz racje, że nie śpieszy Ci się do tego raczkowania, oszaleć można... Muszę o kojcu pomyśleć bo nie idzie nic zrobić

Właśnie zjadłam całą paczkę pierniczków sama!!!
Stary 2015-01-30, 20:58   #463
Konto usunięte

Cytat:
Berenika_26 bidulka z Olusia, że tak mu ząbki dokuczają... Co robisz z fryzurką?
wcześniej ufarbowała mi siostra w domu. A u fryzjera wyrównałam przód z tyłem i pocieniowałam trochę, bo chce zapuszczać włosy znowu dla odmiany

Olek śpi, Adaś ogląda bajkę, a ja nie wiem co z tym wolnym czasem robić Czekam na tżta aż wejdzie na skajpaja, ale się chyba nie doczekam... Miał być do 20 w pracy, ale chyba na nadgodzinach został, bo się nie odzywa... Najwyżej przejdę obok do siostry posiedzieć, bo mówiła, żę i tak do 24 się dziś nie kładzie. Jej mąż w trasie, przez weekend go nie będzie, ja też sama.. Mama pojechała znowu do domu..
Śniło mi się dziś, że tż zrobił mi niespodziankę i jednak przyjechał, a potem się obudziłam...

Zębole nie wyszły, ale na 100% któreś idą i pewnie znowu kilka naraz..
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 21:29   #464
Bogini Bastet
Zadomowienie

hej

ufffff, wreszcie udało mi się uśpić małego wmawiam sobie, że mały marudzi, bo tęskni za ojcem ciekawe czy po tych prawie 2tygodniach rozłąki rozpozna ojca

byliśmy wczoraj u lekarza, na szczęście wszystko ok, Jurek osłuchowo czysty, ale....wyszliśmy z rozpiską lekową m.in. Clemastinum na receptę stosowanym na alergię i Gastrotussem na refluks Kobicie tak chyba zależy żeby jeździć na "konferencję" do RPA czy Australii, że z uporem maniaka, mimo, że powtarzałam jej wielokrotnie, że mały nie ulewa i nie zaobserwowałam żadnych objawów alergicznych wciskała nam te leki, bo przecież nie możemy wykluczyć, że to kaszel alergiczny albo spowodowany refluksem oj, czy kiedyś doczekamy się czasów, że lekarze przestaną kierować się dobrem własnym i pomyślą o pacjencie? No jak można 7 miesięcznemu niemowlakowi wciskać leki od czapy?! Recepty oczywiście niezrealizowane. Jeśli zęby się nie pojawią za jakiś czas wybiorę się znowu do lekarza.....

Pater, dzięki, że pytasz na kilka dni ma przyjechać do mnie mama i może teściówka się pojawi sama będę najwyżej kilka dni. ale to nawet lepiej, bo oszaleje z tymi kobitami

Zophie mnie w BLW już nie przeraża to, że mały się krztusi jedzeniem tylko ten syf, który tworzy

Karolina
uszy do góry, każdej mamie zdarza się gorszy dzień i rodzicielska wtopa bądźmy szczere - dzieci nas nie oszczędzają

Pradip
ojej, niedobrze, że u Kubusia się pojawiają reakcje alergiczne będziesz to z kimś konsultowała?

Kamilla
zdrowiej szybko!

Gratuluję mamom wszystkich świętujących dzieciaczków
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 22:02   #465
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Z naszych osiągnięć to nauczyłam małego pić ze słomki, tak zwyczajnie ze szklanki wczoraj kupiliśmy bidon i też świetnie mu idzie Szczaił, że na czworaczkach można opuścić pokój i dziś "pomagał" mi w kuchni Najgorsze jest teraz nasze zasypianie, bo położę go w łóżeczku i po pary sekundach już klęczy, trzyma się szczebelków i płacze, normalnie wygląda jak w więzieniu więc go kładę i tak w kółko, ale w końcu zasnął... A ja mogę odpocząć przy gotowaniu obiadu
dla Kacperka za picie przez słomkę. Nie wiedziałam, że takie małe dzieci mogą się tego nauczyć musze spróbować z Radkiem, bo przez smoczek znowu nie chce pić
Cytat:
Hej Wam.
Korzystając z tego, że Tomasz śpi wybierałam zdjęcia do wywołania. Ostatnie w albumie mam jak dzieć ma 5 tygodni..
Wyszło mi jakieś 50.
Np. Tż chrześniak ma 4,5 roku a mają wywołane może ze 20 zdjęć w sumie.. Więc nie mam tak źle

U nas raczkowanie pełną parą. Może nie idzie mu szybko, ale spokojnie ze 1,5-2metry przeraczkuje potem jest płacz. I zębów nadal nie mamy...
Jakoś się tym nie stresuje bo dopiero za tydzień skończymy siódmy miesiąc.. Ale za to sam już siada

Bogini jak z Jurkiem? Mam nadzieję, że to przez ślinotok zębowy.
U nas też troszkę kasła, i katarek. Jak się obudzi to będziemy inhalować

Karolina czy Twoja Iza wróciła już z nadmorskich wojaży?
Czytałam, że została dzień dłużej, ale może została jeszcze dłużej?

Myślicie, że mogę małemu podać kompot z jabłek samoróbkę? Oczywiście nie słodzony. Bo jabłko tylko i wyłącznie ze słoiczka zje. Gotowane, surowe, pieczone odpadają...
Przypomniałaś mi, że od ROKU czekają na mnie wywołane zdjęcia, które muszę posegregować i powkładać do albumu a z kolejnego roku muszę dać do wywołania i jakoś nie mogę się do tego zabrać
A kompot jak najbardziej możesz ugotować
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Hej, hej

Wczoraj Miłosz skończył 7 miesięcy i chyba z tej okazji nawiedziła mnie też @ ku radości.

Tak jak pisałam wczoraj byliśmy na szczepieniu ale przez trzydniówka musimy o 6 tyg przesunąć szczepienie.

Ogólnie mało mnie tu bo zaczęliśmy remonty i nawet nie mam czasu zjeść. Dobrze ze mama czasami weźmie mi Miloszka to tyle więcej zrobię.

Milosz przez katar znów marudny,co chwile się budził w.nocy a od 5 do 7 wogole nie spal i ledwo żyje. I.jeszcze chyba w nocy kopnął mnie w prawa pierś i znów mi się zator zrobil.
Ty to jesteś biedna z tymi zatorami dobrze, że moje piersi aż takie wrażliwe nie są, bo mały mnie ciągle kopie , zwłaszcza jak leży na przewijaku, a Iza też potrafi wierzgać i mnie walnąć przypadkiem
Cytat:

Pater, Sylwia co do frontów to lakier wydaje mi się być lepszy/trwalszy od folii, ale sama mam folię i jest spoko. Mam białe meble z połyskiem i w utrzymaniu są super (o wiele lepiej mi się to czyści niż moją poprzednią czereśnię). Też chciałam lacobel na ścianę, ale właśnie już widzę jak to ciągle będzie umazane i na razie planuję szkło ale z grafiką

Karolina mój starszak uwielbia nocki u dziadków - dostaje wszystko co chce pod nos i jak wraca do domu to też wydziwia. A co do sytuacji na drodze to mi kiedyś biegówką wjechał na pasy bez zatrzymywania i patrzenia w prawo i w lewo, a niby taki ułożony i grzeczny, na spacerach nigdy nie uciekał i w ogóle, a tu nagle się zagapił. I gdyby coś wtedy jechało to nawet nie chcę sobie tego wyobrażać

Ostatnia nocka - tż spał z nami i była pobudka o 4 i wiercenie do 6 Dzisiaj śpi z tym moim gorączkującym starszakiem i zobaczymy jak będzie
Dużo zdrówka
Cytat:
Niech mu te zęby już wyjdą. rosi:
O to samo się modlę I Tobie również zdrówka życzę, bo najgorsze co może być to zajmować się dzieckiem samemu potrzebując opieki
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
I za raczkowanie też brawa w ogóle coraz więc wątkowych pociech jest mobilna Kuba ogarnia nogi do raczkowania ale pomimo że rękami tłucze stojąc na czworakach to jeszcze nie załapał żeby je przesunąć do przodu i jak znudzi mu się bujanie to pada na brzuch i jak torpeda pełznie do do swej ofiary

To i tak Kubuś jest bardzo mobilny skoro potrafi tak szybko pełzać Radek nadal tylko w kółko

No i kolejny raczkujący mały człowiek O i jeszcze siada to podwójne brawo
A nie masz ochoty ogarnąć i moich zdjęć nie dość że mam bardzo mało nie rozmazanych zdjęć Kubulca to jeszcze mam w nich taki bajzel że szok

to dobrze że zniknęły
Ty to się masz z tymi zębami Olka...

Znów zator? Biedna jesteś ale wiem co czujesz z tym kopaniem... Kuba jak rozpoczyna serię to odsuwam się na metr i czekam aż skończy pedałować
I dla Miłoszka też zdrówka

O miałam nadzieję że naładowane akumulatory dłużej Ci posłużą nic Ci nie doradzę z uciekającą Izą ale powitanie miałaś piękne I oby Radka ząbki nie męczyły...

Też mam taką nadzieję

Powiedzcie mi co powinnam zrobić jeśli Kubę uczula żółtko?
Wstrzymać się z podawaniem aż objawy alergii znikną. I spróbowac jeszcze raz np za dwa tygodnie. Jak znowu uczuli to chyba dopiero po 10 miesiącu podawać.
Stary 2015-01-30, 22:03   #466
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Czasami sił brak...

Fajnie, że nocki w końcu się u Was poprawiły Widać nie można mieć wszystkiego skoro w dzień mały nie chce spać
za nowe umiejętności
Cytat:
Przyznam Ci się że wcale aż tak mi się nie śpieszy do tego jego raczkowania bo i bez tego trudno za nim nadążyć no i kiedy widzę jak Kuba buja się tak że aż mu głowa odskakuje i posapuje przy tym to nie wyrabiam ze śmiechu

Hihi Pamiętam jak Iza tak robiła i też pękałam ze śmiechu

Poza tym Kuba zazwyczaj opiera się na nogach i jednym ręku a drugą grzmoci o podłogę, kojec czy co tam mu sie nawinie wiec strach podchodzić

Strasznie nerwowy ten Twój synuś

Po 3 łyżeczkach zupki z żółtkiem wokół ust i oczu wyskoczyły mu czerwone plamy które po jakimś czasie zniknęły

To bardzo szybka reakcja na to żółtko była. Tak jak wcześniej pisałam, zrób może kolejną próbę za ok 2 tygodnie i zobaczysz, czy się powtórzy.

Mam nadzieję że szybko wbijecie się w dobry rytm bo od dłuższego czasu dzieciaki nie dają Ci złapać oddechu

Dzięki To wszystko przez te wstrętne zęby

Wielkie buziaki dla świętujących maluchów
Dziękuje w imieniu Radka
Cytat:
Oj tam, oj tam Nie takie ilości się pochłaniało

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50017920]wcześniej ufarbowała mi siostra w domu. A u fryzjera wyrównałam przód z tyłem i pocieniowałam trochę, bo chce zapuszczać włosy znowu dla odmiany

Olek śpi, Adaś ogląda bajkę, a ja nie wiem co z tym wolnym czasem robić Czekam na tżta aż wejdzie na skajpaja, ale się chyba nie doczekam... Miał być do 20 w pracy, ale chyba na nadgodzinach został, bo się nie odzywa... Najwyżej przejdę obok do siostry posiedzieć, bo mówiła, żę i tak do 24 się dziś nie kładzie. Jej mąż w trasie, przez weekend go nie będzie, ja też sama.. Mama pojechała znowu do domu..
Śniło mi się dziś, że tż zrobił mi niespodziankę i jednak przyjechał, a potem się obudziłam...

Zębole nie wyszły, ale na 100% któreś idą i pewnie znowu kilka naraz..[/QUOTE]
Fajnie, że znalazłaś czas na fryzjera Ja tez zapuszczam włosy z boba i wyglądam jak roztrzepaniec ale pocieszam się, że teraz ludzie widzą mnie najczęściej w czapce, a do wiosny może włosy odrosną na tyle, żeby je jakoś sensownie obciąć.
Faktycznie szaleństwo z tym wolnym czasem A o której Adaś chodzi spać ?
Stary 2015-01-30, 22:07   #467
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
hej

ufffff, wreszcie udało mi się uśpić małego wmawiam sobie, że mały marudzi, bo tęskni za ojcem ciekawe czy po tych prawie 2tygodniach rozłąki rozpozna ojca

byliśmy wczoraj u lekarza, na szczęście wszystko ok, Jurek osłuchowo czysty, ale....wyszliśmy z rozpiską lekową m.in. Clemastinum na receptę stosowanym na alergię i Gastrotussem na refluks Kobicie tak chyba zależy żeby jeździć na "konferencję" do RPA czy Australii, że z uporem maniaka, mimo, że powtarzałam jej wielokrotnie, że mały nie ulewa i nie zaobserwowałam żadnych objawów alergicznych wciskała nam te leki, bo przecież nie możemy wykluczyć, że to kaszel alergiczny albo spowodowany refluksem oj, czy kiedyś doczekamy się czasów, że lekarze przestaną kierować się dobrem własnym i pomyślą o pacjencie? No jak można 7 miesięcznemu niemowlakowi wciskać leki od czapy?! Recepty oczywiście niezrealizowane. Jeśli zęby się nie pojawią za jakiś czas wybiorę się znowu do lekarza.....

Pater, dzięki, że pytasz na kilka dni ma przyjechać do mnie mama i może teściówka się pojawi sama będę najwyżej kilka dni. ale to nawet lepiej, bo oszaleje z tymi kobitami

Zophie mnie w BLW już nie przeraża to, że mały się krztusi jedzeniem tylko ten syf, który tworzy

Karolina
uszy do góry, każdej mamie zdarza się gorszy dzień i rodzicielska wtopa bądźmy szczere - dzieci nas nie oszczędzają

Pradip
ojej, niedobrze, że u Kubusia się pojawiają reakcje alergiczne będziesz to z kimś konsultowała?

Kamilla
zdrowiej szybko!

Gratuluję mamom wszystkich świętujących dzieciaczków
Dobrze, że Jurek zdrowy A ta lekarka nieźle nawiedzona i kurcze jakiś nieświadomy rodzic faszerowałby dziecko toną leków bez żadnego uzasadnienia Co za czasy, że już nawet lekarzowi nie można ufać
Dzięki za pocieszenie Dzisiaj już było lepiej, chociaż na spacerze nie obyło się bez ucieczek Ale powróciła wiara w moje umiejętności rodzicielskie

I dziękujemy z Radusiem za wszystkie życzenia
Stary 2015-01-30, 22:20   #468
__Sylwia__88
Zadomowienie

Jeszcze na dobre remonty się nie zaczęły a ja już mam dość, fizycznie,.psychicznie i nerwowo. Jeszcze tz chrapie a ja mimo bólu głowy spać nie mogę.

Nawet nie wiem co mam pisać bo czytam Was z doskoku na telefonie i nic później nie pamiętam.

Karolina-faktycznie delikatna chyba jestem skoro te zatory tak często się robią. Już przy kąpieli kładę Miłosza na podłodze w łazience na puzlach bo na przewihaku na blacie leci seria kopniakow. Miłosz też bardzo szybko obraca się w koło pełzając a tyłka nie dźwignie.

Bogini- dobrze ze nic u Jurka się nie rozwinęło, a ta lekarka to faktycznie ma parcie.

Tak to jest czekamy na nowe umiejętności dzieci jak na zbawienie bo cieszą strasznie a później myślimy jak to było dobrze.jak tylko leżały na plecach.

Pytanko głównie do Zophiee- czy nie szkodzi to dziecku jak stoi na.nóżkach podtrzymywany pod paszkami? Bo Miłosz jak go chce posadzić to on wtedy twardo staje na nóżkach i stoi podtrzymywany.

A i na 7 miesięcy Miłosz waży 7900. Myślałam ze więcej będzie na ta ilość co on zjada w ciągu dnia i nocy.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 23:23   #469
Konto usunięte

Karolina Adaś chodzi spać 22-23. Nie ma szans, żeby wcześniej zasnął. No chyba, ze na siłę, ale wtedy mam pobudki w nocy bo się budzi i zasnąć nie może i płacze, i pobudka o 5rano

Stary 2015-01-30, 23:32   #470
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip i masz racje, że nie śpieszy Ci się do tego raczkowania, oszaleć można... Muszę o kojcu pomyśleć bo nie idzie nic zrobić

Kojec to fajna sprawa (mam na myśli taki duży drewniany) ale mój glut już swój rozbroił wyjmując niewyjmowalne szczebelki
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50017920]

Zębole nie wyszły, ale na 100% któreś idą i pewnie znowu kilka naraz..[/QUOTE]
Chyba pierwszy raz czytam że nie wiesz co robić z braku zajęcia
Zostawiasz śpiących chłopców?
Oby sen się spełnił
Cytat:

Pradip
świetna lekarka nie ma co ale dobrze że Jerzyk zdrowy kaszel mu przeszedł?
Na razie chyba zrobię jak radzi Karolina i spróbuję podać za jakiś czas chyba że po weekendzie na spacerze zaczepimy o przychodnię
Cytat:
Wstrzymać się z podawaniem aż objawy alergii znikną. I spróbowac jeszcze raz np za dwa tygodnie. Jak znowu uczuli to chyba dopiero po 10 miesiącu podawać.
Dzięki za odpowiedz Napisałaś żeby odczekać ze 2 tygodnie jak alergia zniknie ale Kubie te plamy zniknęły maksymalnie po godzinie to coś zmienia?
Czemu odpowiedzi na czerwono się nie cytują?
Strasznie komicznie wygląda to bujanie się z sapaniem
Kuba nie jest nerwowy tylko strasznie żywy. On waląc grzechotką o podłogę czy szarpiąc kojcem śmieje się jak szalony. Niedawno miał fazę na krzyczenie to jakaś baba męża w sklepie zjechała że wyrodny ojciec nie interesuje się dzieckiem któremu napewno coś jest na co mąż kazał jej zajrzeć do wózka a tam uśmiech od ucha do ucha to się zamknęła i polazła
Stary 2015-01-31, 09:19   #471
Konto usunięte

Pradip już kiedyś pisałam, ja mam za darmo jak dzwonię w sieci. Więc dzwonię do tzta lub siostry, zostawiam telefon obok na przewijaku, i idę do siostry obok. A tam włączam głośnik i wszystko słychać ale w końcu wczoraj tż wszedł na skype, pokłóciłam się z nim i poszłam spać

Stary 2015-01-31, 10:07   #472
Bogini Bastet
Zadomowienie

hej

za nami koszmarna noc, mały budził się co godzinę, przewracał na brzuch, próbował raczkować i płakał wniebogłosy no i od rana mamy nową umiejętność mały umie podnieść brzuszek i ma pozycję do raczkowania tylko nie wie jak ruszyć więc buja się do przodu i do tyłu i wyje oszaleje z nim

Cytat:
ale dobrze że Jerzyk zdrowy kaszel mu przeszedł?
nie nadal kaszle, ale też bardzo się ślini, więc mam nadzieję, że to krztusi się śliną.

od rana leje jak z cebra i pęka mi głowa
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-31, 11:02   #473
zophiee
Zakorzenienie

Hej. U mnie kolejna nie najgorsza noc. Pobudka na jedzenie tylko jedna, ale trochę katar dokuczał- raczej od zębów
Teraz drzemka, znowu usnał w tuli♡

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Sprzatam, bo na 14 obiad u teściowej- dzięki Bogu. A wieczorem przychodzą przyjaciele na wspólne gotowanie ♡
Także przed nami fajowy dzień.
Spadło dużo śniegu w nocy, i id razu humor lepszy.

Bogini- nart zazdroszczę. Mój mąż też chciał jechać, ale jakoś skład nie mógł dograć terminu. Może jeszcze pod koniec lutego gdzieś wyskoczą. A w Szwajcarii nie byliśmy. Daj znać po przyjeździe tz czy poleca.
Berenika też tak robiłam jak zabrakło baterii w niani hihi

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Karolina mój synek też potrzebuje dużo czułości jak zabkuje- więc dużo się nosiny. I pomaga

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Pater ja też myślę o kojcu.
Albo po prostu na przyniosę wszystkie rzeczy na górę, które może ściągnąć na siebie.
Choć kojec daje poczucie bezpieczeństwa dla mamy. ..

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Sylwia Borys też staje- nie unikniemy tego.
Wiadomo, że nie robisz tego non-stop.
Ale uważaj, bo jak zakuma, że można być jeszcze wyżej niż na czworakach czy w siadzie to będzie się wspinać non stop!

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Bogini- ale durna lekarka się Wam trafiła!
Stary 2015-01-31, 12:07   #474
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50022176]Pradip już kiedyś pisałam, ja mam za darmo jak dzwonię w sieci. Więc dzwonię do tzta lub siostry, zostawiam telefon obok na przewijaku, i idę do siostry obok. A tam włączam głośnik i wszystko słychać ale w końcu wczoraj tż wszedł na skype, pokłóciłam się z nim i poszłam spać

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
hehe nowy model elektronicznej niani
A o co poszło z Tżem? mam nadzieje że szybko przejdzie Wam złość...
Cytat:
hej

za nami koszmarna noc, mały budził się co godzinę, przewracał na brzuch, próbował raczkować i płakał wniebogłosy no i od rana mamy nową umiejętność mały umie podnieść brzuszek i ma pozycję do raczkowania tylko nie wie jak ruszyć więc buja się do przodu i do tyłu i wyje oszaleje z nim

nie nadal kaszle, ale też bardzo się ślini, więc mam nadzieję, że to krztusi się śliną.

od rana leje jak z cebra i pęka mi głowa
Brawo Jerzyk genialny widok taki sapiący bujak
Kubie schodzą dwie górne dwójki na raz i też hektolitry śliny płyną i też pokasłuje tzn mam nadzieję że to przez to a nie przez wczorajszy basen...
Cytat:

Sprzatam, bo na 14 obiad u teściowej- dzięki Bogu. A wieczorem przychodzą przyjaciele na wspólne gotowanie ♡
Także przed nami fajowy dzień.
Spadło dużo śniegu w nocy, i id razu humor lepszy.

Choć kojec daje poczucie bezpieczeństwa dla mamy. ..
Super dzień Wam się zapowiada dobrej zabawy
Czy czuję się bezpieczniej mając kojec? Jeszcze tak ale myślę ze ten stan utrzyma się dopóki Kuba nie zacznie podciągać się i wstawać przy szczebelkach...
Stary 2015-01-31, 12:13   #475
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo Jerzyk genialny widok taki sapiący bujak
Kubie schodzą dwie górne dwójki na raz i też hektolitry śliny płyną i też pokasłuje tzn mam nadzieję że to przez to a nie przez wczorajszy basen...

Super dzień Wam się zapowiada dobrej zabawy
Czy czuję się bezpieczniej mając kojec? Jeszcze tak ale myślę ze ten stan utrzyma się dopóki Kuba nie zacznie podciągać się i wstawać przy szczebelkach...
U mnie też dwójki w natarciu. ..
Od śliny już ma podrażnioną brodę oczywiście wszystko do buzi ocha z uporem maniaka!
No i jedzenie też spadło na boczny tor.
Jak na basenie? Chodzicie na zajęcia zorganizowane?
Tz mi już któryś raz przebąkuje o plywaniu, ale jakoś nie ma kiedy- a sama na pierwszy rzut się nie odwaze.
Stary 2015-01-31, 12:55   #476
alingles
Zadomowienie

Witam się.
W życiu nie przypuszczałam, że chusta uratuje mi życie. Mały strasznie marudny, wrzuciłam go na plecy i posprzątał ze mną w domu. Przy okazji wyrwał mi kilka kolejnych włosów...

U nas dziś spaceru nie będzie. Pogoda ładna, aż chce się wyjść, ale przebiliśmy gdzieś kółko z przodu w naszym pojeździe. Wczoraj już było mało powietrza, dopompowałam i całkowicie zeszło. Próbowaliśmy z Tż wyjąć kółko, ale jest tak zamocowane, że chyba w poniedziałek będę musiała (jak Boga Kocham) zanieść na wulkanizację.
Na szczęście pożyczymy od kuzynki parasolkę, ale to dopiero o 16, bo teraz jej nie ma w domu.

Uciekam, Tomek obudzony..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-01-31, 17:41   #477
Konto usunięte

Cytat:

już zapanowała zgoda

Dziewczyny nie orientujecie się jak wygląda sprawa przelewów z De do Pl?? W sensie z euro na zł? Bo musimy co miesiąc przelewać na kilka rachunków i chcemy, żeby wyszło to jak najtaniej, bo słyszałam że to droga sprawa...

A u Olka wychodzą chyba różne zęby. Obstawiam u góry trójki, a u dołu czwórki. Ale zobaczymy... Niech to się w końcu skończy...
Stary 2015-01-31, 17:46   #478
alingles
Zadomowienie

Berenika, najlepiej jak ktoś będzie miał konto walutowe w euro. Twoi rodzice czy brat tzta. Wtedy przesyłacie euro i ktoś wypłaca, wymienia i robi opłaty. My tak robimy z rodzicami, oni przesyłają ja opłacam taki przelew kosztuje ok. 5 EUR

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-01-31, 20:14   #479
bluesky89
Zakorzenienie

Berenika, a nie możecie wysyłać pieniędzy przez western Union? Dużo taniej będzie niż przelewem. My tak wysylalismy z Uk.

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-01-31, 21:37   #480
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 10:20 Powód: ...
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości