Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 14:09   #1561
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
strasznie wspolczuje takiej sytuacji. moj tez ma problem z alkoholem, swojego czasu i hazard, maszyny. ale jest dobrym czlowiekiem i dla mnie zrobil by wszystko. i ja mam chyba na niego najwiekszy wplyw.
Tou mnie mama czasem zbyt czesto mlasnie alko ale ogolnie sie stara i wszystko by oddała dla nas.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Hehe wiem to taki żarcik był
Pewno lekarz powie kiedy odstawic, ja też mam luteinke dwa razy dziennie juz od dawien dawna. I powiem szczerze mam juz jej serdecznie dość bo ciągle mi coś leci z bozenki, nie da się bez wkładki chodzić. A znów wkładki nie przepuszczają tak powietrza i co chwila grzybek się pojawia. Błędne kółko...

Dobra szykuje się i idę na zakupy. Będę robiła makaron zapiekany serem z szynką parmenska.

u mnie to samo z grzybkiem :-(

Cytat:
naprawde mi sie podoba lubie sowki n9ie jest jakas pstrokata a kolory ladnie dobrane, dla dziecia jak znalazl niech ci tz trzyma w kilku miejscach na scianie a ty porownaj i wybierz cos, moze nad lozeczkiem Pawelka? nie pamietam jak ten uklad u ciebie wyglada, wiem ze po lewej biurko, po prawej meble, ale chyba te pozostale sciany masz puste? wiec moze tam?

chyba na pustej ścianie tej ciemnej powiesze.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
a nie da sie takiego człwoieka z domu wyzbyć? albo dać mu to zrozumienia że jeśli zamierza tak robić to neich sobei sam zamieszka żeby inni nie musieli sie z nim meczyć i patrzyć jak sie stacza?
Że jak chce sie urznąc to niech to zrobi raz a porządnie i nie zatruwa życia innym swoim alkoholizmem....
Wiem że Twoja mama może iśc do gminy czy tam urzędu miasta i poprosić o wezwanie go na przymusowe leczenie. Ślą wtedy do Niego list że ma sie zgłosić wtedy i wtedy do gminy tam z ni gadaja czy coś takiego i wysyłają na leczenie...
Ja miałam w swoim życiu przygodę z tym i jakby mi przysło walczyć z tym drugi raz to bym na starcie sie poddała bo nie mam sił drugi raz przez to przechodzić, usunęłabym się z życia tej osobie albo sobie w łeb strzeliła bo za dużo kiedyś newrwów na to straciłam...

to wszystko sie tylko wydaje proste. Nie da sie go pozbyć bo to tez jego dom. Trzeba czekac az sie wykonczy. Na szczescie nie często az tak odpierdziela.

Cytat:
olej nadrabianie, wypij kawe i odpocznij wspolczuje nocki, maly moze jakis gorszy dzien (noc) mial.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

ale cena ale jaka pieknosc! ja mam dwa sensorki, jeden z groszkami w srodku, drugi z czyms szeleszczacym, ale ta sowka mnie urzekla.. nie moglas jej wczesniej pokazac?

nie mogłam bo dzis znalazłam jak szukałam poszewki na jaska na fotel. Zamówiłam minky z szarym zygzakiem

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Nerw mega nerw !!!! Dostałam list z zusu w którym piszą, iż nie można rozpatrzyć mojego wniosku o ustalenie prawa do zasiłku w terminie wskazanym , czyli nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od daty wszczędzia i że sprawę o ustalenie prawa do świadczenia Inspektorat ZUS rozpatrzy w terminie późniejszym, czyli 23.02 po zakońćzeniu postępowania . cholera czyli zanim oni to rozpatrz,ą to ja już zdążę chyba urodzić !!!! a gdzie tu wyprawkę kompletować... ale mam nerwa. Kurcze to co oni tam robią ze nie mają czasu na rozpatrzenie tak błahej sprawy tylko się wieszać

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

No własnie słyszałam od teścia że w Niemczech już od drugiego piętra chyba windy jeźdzą bo żaden niemiec nie wszedłby na 4 piętro bez windy To samo w innych krajach tylko u nas tak jest
Kochana, a może idź do nich i zapytaj, dlaczego masz czekac ponad ustalony termin. Albo zażądaj odsetek za zwłokę. Zrób aferę ze legalnie pracowalas, uczepili sie i ty nie masz teraz za co żyć. I ze cieni cie to obchodzi i po to maja terminy zeby ich przestrzegać.
Wez ty zusu nie zapłać e czasie to zobaczysz jak ci umila życie, ale im to wolno...?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:10   #1562
malinka1984
Zakorzenienie

Witaski.
Ja dziś od rana szaleję wyprawkowo, wypłata była wczoraj więc sfinalizowałam zakupy w aptece Gemini tylko 27 pozycji :P kosmetyki,apteczka dla dziecka i dla mnie.
Z gadżetów kupiłam Kacprowi zawieszkę do smoka :P

W przyszłym tygodniu jadę też odebrać zarezerwowane ubranka:

Wózek do odbioru będzie w przyszłym tygodniu pewnie, pranie ubranek też zostawiłam sobie na przyszły tydzień i w sumie the end, potem już tylko czekać.
Udanego popołudnia babeczki

Pozdrawiam
Malinka
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:10   #1563
gossip_girl21
Zakorzenienie

pożeram kanapkę z nutellą

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:11   #1564
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Nerw mega nerw !!!! Dostałam list z zusu w którym piszą, iż nie można rozpatrzyć mojego wniosku o ustalenie prawa do zasiłku w terminie wskazanym , czyli nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od daty wszczędzia i że sprawę o ustalenie prawa do świadczenia Inspektorat ZUS rozpatrzy w terminie późniejszym, czyli 23.02 po zakońćzeniu postępowania . cholera czyli zanim oni to rozpatrz,ą to ja już zdążę chyba urodzić !!!! a gdzie tu wyprawkę kompletować... ale mam nerwa. Kurcze to co oni tam robią ze nie mają czasu na rozpatrzenie tak błahej sprawy tylko się wieszać
strasznie ci wspolczuje..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:13   #1565
gossip_girl21
Zakorzenienie

ja bym si etam przeszła do nich i walczyla o kasę.. i postraszyła że kobietom w ciązy sie nie odmawia bo myszy ich zjedzą

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-30, 14:15   #1566
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
kurcze a podali powód dlaczego nie mogą rozpatrzyć w terminie?
nie wiem co to za powód ale powód jest taki że ze względu na trwające postępowanie wyjaśniające nie sa w stanie ustalić mi prawa do zasiłku ja jestem jakaś głupia bo nie za bardzo czaje o co chodzi...
mam już dość....

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Kochana, a może idź do nich i zapytaj, dlaczego masz czekac ponad ustalony termin. Albo zażądaj odsetek za zwłokę. Zrób aferę ze legalnie pracowalas, uczepili sie i ty nie masz teraz za co żyć. I ze cieni cie to obchodzi i po to maja terminy zeby ich przestrzegać.
Wez ty zusu nie zapłać e czasie to zobaczysz jak ci umila życie, ale im to wolno...?
Tak się zastanawiam czy do nich nie iść, a raczej do tej co prowadzi sprawę... ale nie chce sobie pogorszyć sprawy ;/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:15   #1567
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
wiem co czujesz, bo też tak mam, niby przeciwskazań do niełażenia nie mam ale wiem, że schody są obciążające i mnie to stresuje a w dodatku te nasze to w ogóle są jak na schody strome i wszyscy mówią, że jakieś wyższe niż normalne :/
więc ograniczam teraz wyjścia do minimum co jest dla mnie jak wielka kara, bo dotychczas byłam b.aktywna i latałam po sklepach beztrosko..gdybym miała niższe piętro albo windę to byłoby zupełnie inaczej.. no i męczy mnie już to siedzenie w domu
w ogóle dziś mam jakiś humor do d**** więc tak smęcę..
nie smecisz wcale. mnie tez dobija brak swiezego powietrza, ale tz krzyczy nawet jak z nim na zakupy chce jechac, bo schody..:/ ehh.. trudno, dla Jaska sie przemecze te pare tyg, najgorsze jest to ze widze, ze jak nie mam zajecia, nic nie robie, leze to tylko szukam czegos do jedzenia.. co chwila zagladam do lodowki byle cos w lapy wziac i dziamac :/ a wody to juz tyle wypijam, zeby sie zapchac. i nic
trzymaj sie Madzixx, musimy dac rade

JAŚ

Stary 2015-01-30, 14:17   #1568
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem co to za powód ale powód jest taki że ze względu na trwające postępowanie wyjaśniające nie sa w stanie ustalić mi prawa do zasiłku ja jestem jakaś głupia bo nie za bardzo czaje o co chodzi...
mam już dość....

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Tak się zastanawiam czy do nich nie iść, a raczej do tej co prowadzi sprawę... ale nie chce sobie pogorszyć sprawy ;/

a może byc gorzej? zawsze tak jest że jak oni maja kase wypłacić to zwlekają do osattniej chwili... złodzieje zasrane...
Aż mi sie nerw udzielił

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-30, 14:20   #1569
gosiak0512
Zakorzenienie

ROSI współczuję sytuacji.. ewidentnie walą w głąba..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:25   #1570
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

nie zaszkodzi pojsc. nic nie tracisz. a pogadaj, zawsze wytlumaczy ci to czlowiek a nie pismo napisane jezykiem urzedowym, a jak i ty powiesz, ze jestes w ciezkiej sytuacji finansowej to cos bedzie mozna zrobic, zlozyc jakies papiery z prosba o przyspieszenie, cokolwiek. idz i sie dowiedz

JAŚ

Stary 2015-01-30, 14:31   #1571
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
mam już dość....

No może zaraz
bez afery... Ale Porozmawiaj, povzytaj cos w mecie zebys wyszła na doinformowana a nie na taka co nic nie wie.

Cytat:
nie smecisz wcale. mnie tez dobija brak swiezego powietrza, ale tz krzyczy nawet jak z nim na zakupy chce jechac, bo schody..:/ ehh.. trudno, dla Jaska sie przemecze te pare tyg, najgorsze jest to ze widze, ze jak nie mam zajecia, nic nie robie, leze to tylko szukam czegos do jedzenia.. co chwila zagladam do lodowki byle cos w lapy wziac i dziamac :/ a wody to juz tyle wypijam, zeby sie zapchac. i nic

ja tez mam tak, ze jak nie mam co robic to pozeram :-(

Cytat:
nie zaszkodzi pojsc. nic nie tracisz. a pogadaj, zawsze wytlumaczy ci to czlowiek a nie pismo napisane jezykiem urzedowym, a jak i ty powiesz, ze jestes w ciezkiej sytuacji finansowej to cos bedzie mozna zrobic, zlozyc jakies papiery z prosba o przyspieszenie, cokolwiek. idz i sie dowiedz
Dokładnie.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-30, 14:33   #1572
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja nie jem NIC słodkiego (nawet ciasta, tylko owoce) i cytryny. Kwasne tylko w porze lunchu i obiadu bo w innym wypadku zgaga murowana. No i tłustego, a raczej mocno smażonego. I zgage mam ale malutką, do zażegnania mlekiem.
Współczuję strasznie zgagi, miałam chyba raz w życiu i baardzo bym nie chciała powtórki. A do słodkiego Cię ciągnie, czy już się odzwyczaiłaś?
Cytat:
Podczytuje inne mamuśki kurde lutego nie ma a połowa lutówek już rozpakowana... ocb? wytłumaczy mi ktoś?
błagam nie piszmy o tym, o porodach przedwczesnych i strasznych historiach kto chce niech sobie czyta inne wątki, ale ja tam specjalnie nie wchodzę żeby się nie denerwować. Pliiiiis
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50007259]nie wiem jak z paczkami, ale jak wysyłałam przed świętami kilka listów priorytetowych to na monitoringu wszystkie widniały jako ekonomiczne.

też musze w końcu zrobić większe zakupy apteczne, czy z gemini opłaca sie zamawiać pieluchy tetrowe np. te http://www.aptekagemini.pl/weber-pie...cm-10szt.html?
W ogóle to te tetry sie jakoś bardziej róznią grubością, jakością materiału, czy w przypadku używania ich nie do przewijania tylko do wytarcia to nie ma takiego znaczenia?
a Pampersy np. te http://www.aptekagemini.pl/pieluszki...-80-sztuk.html
można na promocjach na żywo kupic taniej,tak?[/QUOTE]
Jeśli chodzi o te tetrowe z Gemini to ja je zamówiłam, jutro mi teść paczkę przywiezie, więc Ci napiszę, czy są fajne
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ojej wspólczuję

tetra w cenie porównywalnej jak np na all
a pampersy myślę, że idzie kupić taniej na promkach

spaghetti tłuste? to jak Ty je robisz?

aaaa odkryłam dziś w półce 3 lizaki chupa chups i właśnie jednego sobie ssam
OOoo przypomniało mi się apropos lizaków - ostatnio na SR położna mi sprzedała patent - w czasie porodu nie wolno nic jeść, można tylko pić wodę (bo gdyby trzeba było zrobić znieczulenie ogólne, to żeby nie doszło do zachłyśnięcia treścią żołądka). Ale wolno lizać lizaki!! Landrynek nie poleca, bo możńa się w trakcie skurczu zachłysnąć, ale lizaki na patyku można co jakiś czas polizać.

Zamówiłam dziś 2 kocyki minky, rożek, śpiworek do łóżeczka i 2 prześcieradła
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:37   #1573
niezawsze
Zakorzenienie

Rosi pojsc mozesz sprobowac, nie wiem czy sie dostaniesz to osoby prowadzacej sprawe, ale na pewno nie rob awantur.

Matko ja nadal z lozka nadaje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:38   #1574
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
pożeram kanapkę z nutellą

omnomnom

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Współczuję strasznie zgagi, miałam chyba raz w życiu i baardzo bym nie chciała powtórki. A do słodkiego Cię ciągnie, czy już się odzwyczaiłaś?

błagam nie piszmy o tym, o porodach przedwczesnych i strasznych historiach kto chce niech sobie czyta inne wątki, ale ja tam specjalnie nie wchodzę żeby się nie denerwować. Pliiiiis

Jeśli chodzi o te tetrowe z Gemini to ja je zamówiłam, jutro mi teść paczkę przywiezie, więc Ci napiszę, czy są fajne

OOoo przypomniało mi się apropos lizaków - ostatnio na SR położna mi sprzedała patent - w czasie porodu nie wolno nic jeść, można tylko pić wodę (bo gdyby trzeba było zrobić znieczulenie ogólne, to żeby nie doszło do zachłyśnięcia treścią żołądka). Ale wolno lizać lizaki!! Landrynek nie poleca, bo możńa się w trakcie skurczu zachłysnąć, ale lizaki na patyku można co jakiś czas polizać.

Zamówiłam dziś 2 kocyki minky, rożek, śpiworek do łóżeczka i 2 prześcieradła
Szalenstwo zakupowe
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:41   #1575
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

nie tylko ty

JAŚ

Stary 2015-01-30, 14:41   #1576
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak samo, zjadłam obiad niedawno i już polazłam do lodówki szukać czegoś i buszowałam w szafce ze słodyczami aż właśnie pożarłam pół milki z karmelem-tej największej
a jak człowiek gdzieś latał to o jedzeniu tak nie myślał..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:41   #1577
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Rosi pojsc mozesz sprobowac, nie wiem czy sie dostaniesz to osoby prowadzacej sprawe, ale na pewno nie rob awantur.

Do awantur to ja jestem ostatnia... jedynie co to w czasie gadania się rozryczę bo do ryczenia jestem pierwsza i zacznę histeryzować... musze pogadać z tż może przejdę się do nich co mi zaszkodzi niech wytłumaczą o co chodzi i już...

co do lizaków tez o tym słyszałam i mam zamiar wziąć parę do szpitala na wszelki wypadek

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:44   #1578
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Do awantur to ja jestem ostatnia... jedynie co to w czasie gadania się rozryczę bo do ryczenia jestem pierwsza i zacznę histeryzować... musze pogadać z tż może przejdę się do nich co mi zaszkodzi niech wytłumaczą o co chodzi i już...

co do lizaków tez o tym słyszałam i mam zamiar wziąć parę do szpitala na wszelki wypadek
Juz sobie wyobrażam parcie z chupa chupsem w buzi :-D
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-30, 14:44   #1579
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo, zjadłam obiad niedawno i już polazłam do lodówki szukać czegoś i buszowałam w szafce ze słodyczami aż właśnie pożarłam pół milki z karmelem-tej największej
No ja spedzam wiekszosc czasu w domu..i nie lubie tego i tez podjadam,ale lazenie po sklepach to dobijanie siebie, bo nie mam kasy zeby kupowac tak a chodzenie i ogladanie dobija mnie. Poza tym mecze sie szybko i kazde wyjscie jest meczace dla mnie
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:44   #1580
madzixx88
Zakorzenienie

Rosario-ja bym poszła osobiście i się wypytała, tylko grzecznie, bez nerwów i wyjaśniła trudną sytuację z powodu wstrzymania zasiłku itd itp
współczuję sytuacji
Stary 2015-01-30, 14:46   #1581
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Jakie śliczne te sowy! Chcę ta ostatnia

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane My się jakoś na razie trzymamy szykujemy wyprawkę. Dzis przeprałam łóżeczko... mam turystyczne odkupiłam od kolezanki a ze leżało dość długo to przeprałam sobie teraz stoi i sie suszy. na obiadek robiłam kotlety mielone z ziemniaczkami wczesnie bo maz do pracy o 12.30 wychodzi wiec przed praca musi sobie pojeść bo w pracy nic nie jada. Ja też mam te luteine ale jakos mi specjalnie nic nie wycieka nic. Czasem jak za plytko sobie włoże to mam na wkładce tabletke rozpuszczona białe to jest. Teraz sobie odpoczywam a pozniej lece po malutka do przedszkola a potem znów na 16 na zebranie do przedszkola.

Kochane które były w szpitalu i które mają ubezpieczenie dodatkowe z pzu? Która otrzymała kase za pobyt w szpitalu? i jak długo musiałyscie czekać na przelew od nich??
To może ja za płytko wkładam te tabsy ze mi tak wycieka??? Ja mam ubezp. W Allianz wiec nie pomoge.

Cytat:

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

No własnie słyszałam od teścia że w Niemczech już od drugiego piętra chyba windy jeźdzą bo żaden niemiec nie wszedłby na 4 piętro bez windy To samo w innych krajach tylko u nas tak jest
Loo matko oni to maja czas a Ty z czego masz żyć? Kurde idź i walcz o swoje. Na spokojnie wytłumacz ze nie masz innego źródła utrzymania i czy nie da się tego jakoś przyspieszyć?

Malinko ale śliczności!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:49   #1582
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
No ja spedzam wiekszosc czasu w domu..i nie lubie tego i tez podjadam,ale lazenie po sklepach to dobijanie siebie, bo nie mam kasy zeby kupowac tak a chodzenie i ogladanie dobija mnie. Poza tym mecze sie szybko i kazde wyjscie jest meczace dla mnie
Dla mnie wyjscie do lekarza to juz sport ekstremalny i wszystko mnie boli.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:50   #1583
FlightlessBird
Zakorzenienie

Rosi bardzo Ci współczuję tej sytuacji domyślam się ile nerwów Cię kosztuje dziewczyn dobrze radzą, idź na spokojnie, porozmawiaj

Ale się przestraszyłam
siedzę sobie w sypialni, mąż w drugim ze słuchawkami na uszach i nagle słyszę przeraźliwy pisk naszej kotki... wchodzę do pokoju, a ona zeskakiwała z kaloryfera i łapka jej weszła w szparę kaloryfera i tak wisiała na łapce jak ona piszczała bidulka, bo się próbowała wyrwać.
Ja zaczęłam krzyczeć, a mąż przerażony przybiegł, myślał, że ze mną się coś stało.
Lekko kuśtyka, ale już chyba ok, ale co się zdenerwowałam i przestraszyłam to moje.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:50   #1584
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość

pi:
Lutowki to niekonieczie przedwczesne, te co mialy termin do polowy albo lekko za to juz donoszone.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:51   #1585
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Jaja sobie robią... Dwa miesiące to dla nich mało? A co ma się zmienić do 23.02?
Ja bym też tam poszło, lub napisała pismo, ale na pewno nie robiła tam awantur. Bo jeszcze Ci zrobią na złość wtedy, i negatywnie rozpatrzą tą sprawę.
Współczuję strasznie tych przejść z nimi

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:52   #1586
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
powiem jutro tztowi, zeby lodowke mi na klodke zamknal ;/ szafki ze slodyczami i przekaskami tez, albo ja jutro oproznie do zera. spakuje i kaze tzowi zabrac w cholere :P
niby probuje sie czyms zajac, a to all przegladam, ale sama nie wiem czego szukac :/ teraz znalazlam pojemniki na waciki i patyczki i ☠☠☠☠☠☠☠y, postawie na komodzie obok przewijaka chcialam koszyczek, ale lepiej cos z przykryciem, zeby sie nie kurzly nigdzie ladnych bandamek pod szyjke nie ma:/ mowie wam juz tak wymyslam..

JAŚ

Stary 2015-01-30, 14:52   #1587
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
omnomnom

Szalenstwo zakupowe
Odbijam sobie, bo juz naprawdę się zmartwiłam, że w tyle jestem ze wszystkim.
Torbę do szpitala planuję za ok 2 tygodnie pakować.

Rosario, niestety jeśli ZUS uzna, że "sprawa jest skomplikowana" to mają dodatkowe 30 dni na wyjaśnienie Możesz pójść spokojnie zapytać, rozpłakać się, ale jak znam sk...nów to się niewiele przejmą Ich to wali, czy masz za co żyć, do ostatniego dnia będą czekać. Ja byłam na zwolnieniu od 4 miesięcy a i tak składki musiałam płacić, dopóki mi zasiłku nie przysłali. Nie obchodziło ich to skąd mam mieć na składki, skoro jestem na zwolnieniu. Ale na pewno Ci przyznają zasiłek.
Tu była podobna sytuacja, posłuchaj sobie:
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ak,152614.html
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:55   #1588
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się przestraszyłam
siedzę sobie w sypialni, mąż w drugim ze słuchawkami na uszach i nagle słyszę przeraźliwy pisk naszej kotki... wchodzę do pokoju, a ona zeskakiwała z kaloryfera i łapka jej weszła w szparę kaloryfera i tak wisiała na łapce jak ona piszczała bidulka, bo się próbowała wyrwać.
Ja zaczęłam krzyczeć, a mąż przerażony przybiegł, myślał, że ze mną się coś stało.
Lekko kuśtyka, ale już chyba ok, ale co się zdenerwowałam i przestraszyłam to moje.
biedna kotka. oby obeszlo sie tlyko na strachu i z lapka wszystko w porzadku bedzie

JAŚ

Stary 2015-01-30, 14:59   #1589
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Rosi bardzo Ci współczuję tej sytuacji domyślam się ile nerwów Cię kosztuje dziewczyn dobrze radzą, idź na spokojnie, porozmawiaj

Ale się przestraszyłam
Ojej obserwuj czy nic sie nie dzieje z lapka teraz :-* biedna Kicia.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-30, 15:03   #1590
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
powiem jutro tztowi, zeby lodowke mi na klodke zamknal ;/ szafki ze slodyczami i przekaskami tez, albo ja jutro oproznie do zera. spakuje i kaze tzowi zabrac w cholere :P
niby probuje sie czyms zajac, a to all przegladam, ale sama nie wiem czego szukac :/ teraz znalazlam pojemniki na waciki i patyczki i ☠☠☠☠☠☠☠y, postawie na komodzie obok przewijaka chcialam koszyczek, ale lepiej cos z przykryciem, zeby sie nie kurzly nigdzie ladnych bandamek pod szyjke nie ma:/ mowie wam juz tak wymyslam..
lodówka to jeszcze pół biedy ale te słodycze i przekąski są najgorsze, bo puste kalorie..a co zrobić jak tak słodycze kuszą, nie zjem dzień to na następny już łazę, szukam i się opanować nie mogę jak zacznę. Teraz się zasłodziłam tą czekoladą aż mi się niedobrze zrobiło, gdyby była mleczna a nie karmelowa to bym całą pochłonęła bankowo
hehe no Ty już wszystko masz to rzeczywiście trzeba wymyślać co jeszcze ja póki co trochę rzeczy jeszcze mam do kupienia to powoli odhaczam listę.. ale i tak jestem zła bo niby siedzę w domu a tak mi czas przez palce ucieka, a miałam ambitne plany pouczyć się jężyka, nawet kupiłam sobie nowe materiały do niemieckiego i hiszpańskiego ale leżą i się kurzą...muszę się wziąć w garść bo jak tak dalej pójdzie to w jakaś kwokę domową się zmienie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości