Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 17:08   #3301
Madeleine05
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Madeleine, dziękuje i również gratuluje niezłe łowy Takie różowe
A dziękuję, dziękuję. Rzygam już tym różem, a mimo wszystko jak tylko widzę kolejną, piękną RÓŻOWĄ rzecz to mój mózg przestaje pracować i ręka sama sięga po portfel. To cionża - tak sobie to tłumaczę.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:20   #3302
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewxzyny
Zbadali mi przeciwciala dzis i jeszcze sie okaze czy imunoglobuliny nie dostane
Trzymaj się dzielnie

Nadzieja- nie pamiętam czy gratulowałam wspaniałych wyników z glukozy To gratuluję i zazdroszczę
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:22   #3303
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Laski, witam się po wizycie. Jest ok, ale dziś jakoś tak szybko było i bez pomiarów no ale szyjkę mam ok, serducho ok, przepływy ok, no to musi mi wystarczyć do następnej wizyty. Dopiero 25 luteeegooo ale w sumie powinnam się cieszyć, że jest wszystko na tyle dobrze, że nie muszę częściej.

Co do lakierowania zębów, to mój zaufany dentysta (własny mąż ) twierdzi, że w ciąży nie powinno się, ale jak już polakierowane to trudno. Powiedział, ze mi nie podpisze zaświadczenia o zdrowych zębach, bo u niego na fotelu dawno nie byłam

Trochę się już żegnam, bo jutro z samego rana wybywamy na tydzień, a ja muszę się zabrać za pakowanie, robienie pasztecików i ogarnianie chałupy. Jak tak dalej pójdzie, to po powrocie zobaczę 7. część i w życiu nie nadrobię więc miłego plotkowania Kochane!

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Juz nie krwawie.
Dzieki wszystkim za kciuki
Uff, no to najważniejsze będzie dobrze Kochana!
Cytat:

myko, dzięki za wytłumaczenie Jak mi kuzynka o tym mówiła to uznałam ze głupoty mi opowiada, zeby mnie wkurzyć, ale potem dzwoniło mi to z tyłu głowy i w końcu musiałam zapytać kogoś kto sie na tym zna. Ulżyło mi
no i baw się dobrze na wyjeździe

truskawka,
widze ze miałaś trochę przejść , no ale najważniejsze że teraz jest OK

i masz racje, ja sama zdaje sobie sprawę, ze muszę sie od niej odciąć ale to nie jest do końca takie proste... bo mimo ze fb unikam jak ognia zeby mi du.py nie zawracała to ona i tak pisze ( ja sama wole sie nie odzywać, bo mam na nią alergie) a ostatnio na pozegnanie pisze mi ze mam sie odezwać częściej, bo tylko ona pisze... no ale jak moge pisać do osoby która np zamiast mnie podczas pobytu w szpitalu pocieszyć to wypisywała,ze mam sie nie martwić, ze ona straciła jedna ciaze w 8 tc ?! Przepraszam bardzo ale nie takich słów oczekiwałam

swoja waga się nie przejmuj na pewno jest wszystko w porządku jeśli cie martwi waga malucha jedz miód, dużo miodu....podobno dzidzius na miodzie koksuje wczoraj czytałam na lutówkach o tym
nie no serio, taką koleżankę naprawdę trzeba by odciąć, bo nie dość, ze się nie zna, to jeszcze straszy. Co to za pocieszenie, że ona swoją straciła?
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Hej mamuski, bez nadrabiania dziś bo nie mam czasu.

Jestem okropnie wściekła, zadzwoniła do mnie dzis szefowa że ZUS ją poinformował że nie przyjmują ksera mojego zwolnienia bo na pieczątce o zgodności z oryginałem był podpis położnej a nie lekarza Zagubiony na poczcie oryginał dotarł do mnie kilka dni temu i wysłałam go dziś ponownie ale nie idzie się do hujas***w dodzwonić i możliwe że obniżą mi zasiłek za opóźnienie!

Poza tym próbuję się dziś jeszcze pouczyć i ciągle albo ktoś przychodzi albo ktos mnie woła, jprtle ! Chcę już być po tych egzaminach, ba po studiach...

Także donapisania, trzymajcie za mnie kciuki.

Ogólny dziś w☠☠☠☠
ożeszty. maskara z tym zusem. trzymam kciuki!
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:25   #3304
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes, a mówili co było przyczyną krwawienia?

Madeleine, dziękuje i również gratuluje niezłe łowy Takie różowe
Nie wiadomo jeszcze

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:26   #3305
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Laski, witam się po wizycie. Jest ok, ale dziś jakoś tak szybko było i bez pomiarów no ale szyjkę mam ok, serducho ok, przepływy ok, no to musi mi wystarczyć do następnej wizyty. Dopiero 25 luteeegooo ale w sumie powinnam się cieszyć, że jest wszystko na tyle dobrze, że nie muszę częściej.

Co do lakierowania zębów, to mój zaufany dentysta (własny mąż ) twierdzi, że w ciąży nie powinno się, ale jak już polakierowane to trudno. Powiedział, ze mi nie podpisze zaświadczenia o zdrowych zębach, bo u niego na fotelu dawno nie byłam

Trochę się już żegnam, bo jutro z samego rana wybywamy na tydzień, a ja muszę się zabrać za pakowanie, robienie pasztecików i ogarnianie chałupy. Jak tak dalej pójdzie, to po powrocie zobaczę 7. część i w życiu nie nadrobię więc miłego plotkowania Kochane!
gratki i miłego wypoczynku
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:39   #3306
Emilia 25
404 Not Found

Mam zamówienie z bon prixu, bardzo wygodne bawełniane 100% gatki i dwie koszulki. Jak zwykle jestem bardzo zadowolona.
Stary 2015-01-30, 17:50   #3307
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

!
Pewno, każda zrobi co uważa za słuszne. Ja żadnych przeciwskazań nie znalazłam a wręcz przeciwnie więc bynajmniej nie żałuje. Jednak wole zapobiegać niż leczyć
a dziecko na pewno nie ucierpi na tym - fluor nie przechodzi przez łożysko ( z tego co mi wiadomo)
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 18:03   #3308
Santilia
Wtajemniczenie

Lalki, wiem, ze temat był poruszany milion razy:
polecicie bujaczek/leżaczek? Pamiętam że na tapecie były te z kołyskami... wrzucicie jeszcze raz?

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 18:06   #3309
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
polecicie bujaczek/leżaczek? Pamiętam że na tapecie były te z kołyskami... wrzucicie jeszcze raz?
Chodzi Ci o Tiny Love? http://bebito.pl/product-pol-21266-W...DfvxoCNE3w_wcB
Stary 2015-01-30, 18:08   #3310
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość

ooo tak, dzięki
tylko się zastanawiam, czy nie lepiej wybrać jakiegoś tańszego leżaczka + karuzeli/pozytywki do łóżeczka mama właśnie dzwoniła i muszę dokonać jakże ciężkiego wyboru

M

Stary 2015-01-30, 18:10   #3311
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
ooo tak, dzięki
tylko się zastanawiam, czy nie lepiej wybrać jakiegoś tańszego leżaczka + karuzeli/pozytywki do łóżeczka mama właśnie dzwoniła i muszę dokonać jakże ciężkiego wyboru
ja bym wolała tę opcję

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 18:12   #3312
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
ja bym wolała tę opcję
w sensie tańszego leżaczka?
no właśnie skłaniam się ku tej opcji, bo mam zapisaną karuzelę od Ciebie jako niezbędną

M

Stary 2015-01-30, 18:12   #3313
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
ooo tak, dzięki
Nam rodzice kupili właśnie ten leżaczek pod choinkę i jest super! Ma ładne melodyjki i dla mnie ważne jest to, że się rozkłada zupełnie na płasko, dzięki czemu można go używać od urodzenia.
Poza tym Tiny Love to porządna firma, więc mam nadzieję, że się szybko nie rozleci A z tego co piszą, to jest do 18kg - czyli całkiem sporo.
Stary 2015-01-30, 18:25   #3314
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
w sensie tańszego leżaczka?
no właśnie skłaniam się ku tej opcji, bo mam zapisaną karuzelę od Ciebie jako niezbędną
no dokładnie, ja leżaczka i tak używałam dość krótko, trochę ponad pół roku - mimo, że do 18kg... syn nie chciał w nim siedzieć i koniec, teraz też bym go nie zagoniła sprzedałam dziada i kupię teraz taki do 9 kg na takich płozach które się fajnie bujają i dziecko jak podryguje to samo się buja ima frajdę
pewnie będę szukała używanego jak poprzednio - był w idealnym stanie i zapłaciłam połowę ceny, tak samo jak za karuzelę

Stary 2015-01-30, 18:29   #3315
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
no dokładnie, ja leżaczka i tak używałam dość krótko, trochę ponad pół roku - mimo, że do 18kg... syn nie chciał w nim siedzieć i koniec, teraz też bym go nie zagoniła sprzedałam dziada i kupię teraz taki do 9 kg na takich płozach które się fajnie bujają i dziecko jak podryguje to samo się buja ima frajdę
pewnie będę szukała używanego jak poprzednio - był w idealnym stanie i zapłaciłam połowę ceny, tak samo jak za karuzelę
no właśnie też po tym kątem patrzę.. bo za te pieniądze co TL (lub za niewielką dopłatą), no mogę mieć już i leżaczek i karuzelę..
masz jakiś bujaczek już na oku?

M

Stary 2015-01-30, 18:35   #3316
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie też po tym kątem patrzę.. bo za te pieniądze co TL (lub za niewielką dopłatą), no mogę mieć już i leżaczek i karuzelę..
masz jakiś bujaczek już na oku?
ten mi się podoba: http://allegro.pl/lezak-z-bijacym-se...882755679.html tyle, że też dość drogi dlatego poluję na używany ale jak nie znajdę to kupię inny ale też podobny muszę zacząć się porządnie rozglądać

Stary 2015-01-30, 18:40   #3317
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dobry wieczór

Witam się po wizycie...i usg 3d. Czekałam półtorej godziny
No więc Młoda, nadal jest Marianną, nie Marianem.
Bardzo wstydliwa, ciągle się zasłaniała rączkami. Poza tym widzę, że lubi mieć złożone rączki jak do modlitwy. Mega mocno się przytulała do łożyska.
Waży 700 g w 23 tygodniu. Jest ułożona pośladkowo. Zdrowa. A to najważniejsze. Usta ma mojego Męża, a nosek po mnie.

Ja mam odpoczywać i nie szaleć, brać magnez i no spę w razie "W". Jakby się coś działo mam dzwonić.
I przede wszystkim mam się zgłosić na EKG i Echo serca w związku z tymi omdleniami. A jak to nic nie wykaże, iść do neurologa.
Pal piernik mnie, ważne żeby Marianka była zdrowa. Zniosę wszystko.

AgnesJestem z Tobą myślami, będzie dobrze.
Myko Gratki za wizytę

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 18:49   #3318
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje, ja zaczynam 26
Z tej okazji pokażę wam ostatnie (serio!) już zakupy ubraniowe poczynione w przeciągu ubiegłych dni i tygodni

Załącznik 5901000Załącznik 5901001Załącznik 5901002Załącznik 5901003Załącznik 5901004Załącznik 5901005Załącznik 5901006Załącznik 5901007Załącznik 5901008Załącznik 5901009
Fajne ubranka body z serduszkiem mi się bardzo podoba
Cytat:
Ja kupilam Kinderkraft EasySwing, ale zobaczymy jak się sprawdzi. Dla Kuby mieliśmy pożyczone jakiś zwykły Bright Starts z melodyjkami i wibracjami i się sprawdził

Padam... przejrzałam wszystkie ciuchy do 12 miesiąca, więc dopiero połowa z głowy. .. i oczywiście jest tak jak myślałam, tam gdzie będę potrzebowała letnch to potrzebuję grubszych ubrań, i na odwrót :/ ale przynajmniej mam powód do kupowania ciuszków :glupek:

Ide spać. Bo plecy mi zaraz wysiąda.
Dobranoc
Stary 2015-01-30, 19:05   #3319
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Witam się po wizycie...i usg 3d. Czekałam półtorej godziny
No więc Młoda, nadal jest Marianną, nie Marianem.
Bardzo wstydliwa, ciągle się zasłaniała rączkami. Poza tym widzę, że lubi mieć złożone rączki jak do modlitwy. Mega mocno się przytulała do łożyska.
Waży 700 g w 23 tygodniu. Jest ułożona pośladkowo. Zdrowa. A to najważniejsze. Usta ma mojego Męża, a nosek po mnie.

Ja mam odpoczywać i nie szaleć, brać magnez i no spę w razie "W". Jakby się coś działo mam dzwonić.
I przede wszystkim mam się zgłosić na EKG i Echo serca w związku z tymi omdleniami. A jak to nic nie wykaże, iść do neurologa.
Pal piernik mnie, ważne żeby Marianka była zdrowa. Zniosę wszystko.

AgnesJestem z Tobą myślami, będzie dobrze.
Myko Gratki za wizytę
super, że wszystko ok.

Ja też się melduję po wizycie. Hmm w sumie sama nie wiem co mysleć oczywiście bez usg, posłuchaliśmy tylko serduszka, niecałe 2kg do przodu jestem (uuff), ciśnienie standardowo 105/60. No i szyjka.. Lekarz powiedział: "znacząco się nie skróciła", czyli pewnie nie pamięta, jaka była ostatnio, ale tragedii nie widzi Następna wizyta za 4 tyg. Na twardnienia zwiększył mi dawkę magnezu, nospę też mam łykać. Zapomniałam zapytać o tę luteinę, no ale skoro sam nic nie mówił, no to raczej nie trzeba Na usg też na razie nie kazał iść... Dostałam skierowanie na glukozę Chyba tyle

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:08   #3320
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

scotasia No to high five za glukozę, też dostałam

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-01-30, 19:08   #3321
TienShan
Zakorzenienie

Brawa za wizyty

Santi: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...039068770.html może nikt nie zalicytuje

Stary 2015-01-30, 19:09   #3322
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Brawa za wizyty

Santi: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...039068770.html może nikt nie zalicytuje
widzę właśnie, już na niego poluję

M

Stary 2015-01-30, 19:10   #3323
TienShan
Zakorzenienie

A ja glukozę dziś kupiłam
no i żelazo i cyclo 3 fort i 50zł wydałam

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
widzę właśnie, już na niego poluję
pamiętaj - snajper kolor ma piękny

Stary 2015-01-30, 19:10   #3324
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Czy któraś z mam używała lub mam przyszłych planuje używać tego leżaczka na noc?

Chce dokupić materacyk (taki jak w koszu mojżesza) i chciałabym żeby dziecko spalo tam (dopóki bedzie mu wygodnie). Tylko ze na pudełku jest napisane ze to nie jest na nocny sen. Jednak mam nadzieje ze materacyk zrobi różnice i bedzie jak w koszu mojżesza np. Czy któraś ma jakieś doświadczenia z tym ?
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:10   #3325
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
A ja glukozę dziś kupiłam
no i żelazo i cyclo 3 fort i 50zł wydałam
Ja kupiłam witaminy, no spe, magnez i proctohemolan i dałam 80 zł.
Zwariować można...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-01-30, 19:16   #3326
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Ja kupiłam witaminy, no spe, magnez i proctohemolan i dałam 80 zł.
Zwariować można...

Stary 2015-01-30, 19:18   #3327
Santilia
Wtajemniczenie

kolor piękny! jest jeszcze czerwony, w tej samej cenie

Scotasia, Baset, gratuluję wizyt!

M

Stary 2015-01-30, 19:27   #3328
dorka607
Wtajemniczenie

Baset, Myko i Scotasia gratki za wizyty
Baset ten Proctohemolan drogi? na hemoroidy tak?
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:34   #3329
scotasia
Wtajemniczenie

Baset, Tien to ja Was przebiję niestety, 96 zł wydane w aptece
Za Sorbifer, magnez i ukochany Macmiror

Też muszę się za bujaczkiem rozejrzeć, u nas bardzo się przydawał, ale mieliśmy pożyczany.

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:36   #3330
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Baset, Myko i Scotasia gratki za wizyty
Baset ten Proctohemolan drogi? na hemoroidy tak?
Coś kolo 30 zł, tak na hemoroidy

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości