Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 19:49   #1711
siempre
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Ja wróciłam od lekarza wyjątkowo dziś nie czekałam w kolejce byłam za za dziesięć czwarta a lekarz akurat bramkę otwierał a żadnej babeczki nie było Szla jedna za mną ale tylko wyniki pokazać to ja wpuściłam, bo tz po farbę go wysłałam zadzwoniłam żeby się wrócił bo już ja wchodzę pierwszy raz bez czekania. Coś tam o ciśnieniu pogadaliśmy bo dziś wyjątkowo niskie i jak co to winka mogę się napić taa ale moje ciśnienie jak najbardziej ok Tydzień ciąży według okresu to 29 i 6d, a według usg 31 Maluszek waży 1540 g i przytył od ostatniej wizyty ponad 600 g, a ja przytyłam 2 kg czyli w sumie już 10 kg lekarz się ze mnie śmiał że waga 57 kg to mój rekord pewnie do 60 kg spokojnie dojdę.

Maluszek oczywiście dupką się do nas wykręcił i nic z ładnego zdjęcia, język nam przez chwilę wystawił i potem buzię jeszcze bardziej zasłonił
Siusiaka też nie chciał tatusiowi pokazać, tylko kawałek woreczka
Główką jest na dole, dupka u góry a nogi w lewym boku czyli tam gdzie mnie zawsze okłada Waży dobrze ale brzuszek ma malutki czyli o linię dba będzie pewnie długaśny

Od razu udało mi się skoczyć na pocztę i wysłać do księgowej zwolnienie a tż między czasie po farbę w końcu pojechał. Jeszcze jakaś spożywka, owocki mniam a później pojechaliśmy na gorącą czekoladę.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:49   #1712
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Co oni z tą luteiną? Mi też w szpitalu luteinę dali i jeszcze tydzień kazali brać. Nie wiem w sumie po co, nie zgłaszałam żadnych skurczy i nie bralam tego wcześniej. Tylko gapy mi recepty przy wpisie nie wystawili, więc tyle będzie z tego brania...

Aha, zapomnialbym - wszystkie wyniki mam dobre, wypuścili mnie, już nadaję z domku
luteinę też bez recepty kupisz także luz

i super, ze w domku już

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
kurierzy mnie zasypali paczkami
przyszła pościel dla Młodego plus ozdoby 3D i zaległy sterylizator oraz jedzenie Futer i moje książki
poza tym wyprane są już tetry i flanele i okrycia kąpielowe Mlodego i czekamy z niecierpliwością na info od stolarza kiedy będą gotowe półki i kiedy będą je montować.
ooo tak paczki są fajne, lubimy paczki
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:53   #1713
gosiak0512
Zakorzenienie

podziwiam was z wymyślaniem tych gadżetów i powiem wam że wy to chyba nie macie co z pieniędzmi robić żeby takie pierdoły kupować w życiu bym nie kupiła opakowania na patyki do uszy za 45zł.. kupuję patyki w pudełku za 3zł i w zupełności to wystarcza
ja będę miała wszystkie te rzeczy w koszyczku na komodzie bez udziwnień i w oryginalnych opakowaniach..

co do zwierzaków i ich panowania w domu to tak jak pisałam moja mama rozpieściła psa ale nie chodzi to u jedzenie z jednego talerza tylko np o fakt że wszyscy siadają do obiadu a moja mama najpierw psu musi iść nakroić.. jeszcze w takie kawałeczki malusie co by nigdzie nie stanęło.. nosz kurde! albo daję mu potem albo wcześniej a nie w momencie jak wszyscy są już przy stole i obiad stygnie!.. na łóżkach pies trzymany i wszędzie standardowo pełno kłaków ale jak my przyjeżdżamy to wszędzie sprzątane i konkretnie wietrzone (Bartek jest alergik) bo wie że nas to razi..

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

BLACK ja czytałam że od 30 tygodnia to nawet 0,5kg tygodniowo śmiało możemy juz tyć bo dzieć coraz większy się robi..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:57   #1714
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja wróciłam od lekarza wyjątkowo dziś nie czekałam w kolejce byłam za za dziesięć czwarta a lekarz akurat bramkę otwierał a żadnej babeczki nie było Szla jedna za mną ale tylko wyniki pokazać to ja wpuściłam, bo tz po farbę go wysłałam zadzwoniłam żeby się wrócił bo już ja wchodzę pierwszy raz bez czekania. Coś tam o ciśnieniu pogadaliśmy bo dziś wyjątkowo niskie i jak co to winka mogę się napić taa ale moje ciśnienie jak najbardziej ok Tydzień ciąży według okresu to 29 i 6d, a według usg 31 Maluszek waży 1540 g i przytył od ostatniej wizyty ponad 600 g, a ja przytyłam 2 kg czyli w sumie już 10 kg lekarz się ze mnie śmiał że waga 57 kg to mój rekord pewnie do 60 kg spokojnie dojdę.

Maluszek oczywiście dupką się do nas wykręcił i nic z ładnego zdjęcia, język nam przez chwilę wystawił i potem buzię jeszcze bardziej zasłonił
Siusiaka też nie chciał tatusiowi pokazać, tylko kawałek woreczka
Główką jest na dole, dupka u góry a nogi w lewym boku czyli tam gdzie mnie zawsze okłada Waży dobrze ale brzuszek ma malutki czyli o linię dba będzie pewnie długaśny

Od razu udało mi się skoczyć na pocztę i wysłać do księgowej zwolnienie a tż między czasie po farbę w końcu pojechał. Jeszcze jakaś spożywka, owocki mniam a później pojechaliśmy na gorącą czekoladę.
super, ze wizyta udana. a maly jaki wstydzioch, zamiast w calej okazalosci sie pokazac dobrze ze rsnie zdrowo a chudzinka po mamusi bedzie no i powiem ci ze ciekawie jak lekarz ci sie kazal wina napic. czemu moj mi tak nie mowi ?

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:58   #1715
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
luteinę też bez recepty kupisz także luz
Probowałam... Znasz jakąś konkretną dowcipną bez recepty? Grzebię w googlu, ale nie widzę takich.
Stary 2015-01-30, 20:00   #1716
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
podziwiam was z wymyślaniem tych gadżetów i powiem wam że wy to chyba nie macie co z pieniędzmi robić żeby takie pierdoły kupować w życiu bym nie kupiła opakowania na patyki do uszy za 45zł.. kupuję patyki w pudełku za 3zł i w zupełności to wystarcza
ja będę miała wszystkie te rzeczy w koszyczku na komodzie bez udziwnień i w oryginalnych opakowaniach..
a dziekuje za podziw, jednak z tak drogiego opakowania zrezygnowalam :P za to kupie 3 koszyczki za 19,90 :P
zreszta wstawiajac linka z tymi drogi opakowaniami zaznaczylam, ze to tylko link pogladowy i ze drogie, czytac prosze :P i nie oceniac kto ile pieniedzy na co ma :P

JAŚ

Stary 2015-01-30, 20:04   #1717
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Tak właśnie te na odrobaczanie bywaja mocno obciążające dla dzieci dlatego nie chcą dawać, ale my np mieliśmy większą szkodliwość od robaków i wybieralismy mniejsze zło bo robaki potrafia wywoływać czeste choroby jak alergiczne, astmowe, oskrzelowe, duża nadpobudliwość ...i czasami nawet nikomu nie przyjdzie do głowy ze to od tego. Mój chodzi do przedszkola
Nasza lekarka to raczej jest za odrobaczaniem, nie przedstawiała, że to może być obciążające itd.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Bo mamy router na wifi i świruje i my razem z nim wkurzający jest bo działa słabo....

ja słyszałam ze do 34 tygodnia ma czas a jak nie to latarka świecić w dół brzucha ze pójdzie w strone swiatła jakaś laska tak przekonała swoje do obrócenia i nie wykładac nóg wyżej tyłka nie pamietam co tam jeszcze robiła ale dośc długi artykuł...
Ewentualnie bez gaci rozszerzyć szeroko nogi i też będzie dziecko podążać do światła

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
ej to pięknie poszło! uhh też bym tak chciała.Ale wierzę, że będzie dobrze, a jak już będę mogła to odwiedze dietetyczkę mojego męża i nie będę się zamartwiać.

to i ja dziękuję!! bo zapewne skorzystam, okulista już potwierdził rozwiązanie ciązy poprzez CC, więc się pewnie przyda
Widzę, ze robi się coraz więcej cc. Już myślałam, że będę sama
Kiedy planujesz cc?

ametty - super, ze już w domku

Siempre - dobrze, ze wizyta udana, a dzieciaczek już całkiem spory

Ja część rzeczy będę miała w koszyczku przy przewijaku a część w szufladzie - nie bedzie widać tych pierd..łek a wszystko pod ręką
Stary 2015-01-30, 20:07   #1718
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nasza lekarka to raczej jest za odrobaczaniem, nie przedstawiała, że to może być obciążające itd.

Ewentualnie bez gaci rozszerzyć szeroko nogi i też będzie dziecko podążać do światła

Kiedy planujesz cc?

ametty - super, ze już w domku

Siempre - dobrze, ze wizyta udana, a dzieciaczek już całkiem spory

Ja część rzeczy będę miała w koszyczku przy przewijaku a część w szufladzie - nie bedzie widać tych pierd..łek a wszystko pod ręką
Hehehe z tym bez gacitylko jak ma głowę na górze to nie wiem czy dojrzy bo wylot tylkiem zasłonięty.

Pewnie parę CC wyjdzie w praniu.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 20:08   #1719
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

hahah no halogenem świecić albo laserem i pójdzie w jego strone jak koty co za laserami biegają

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 20:08   #1720
kordelka85
BAN stały

Mnie znowu skurcze zaczynaja męczyć.
Stary 2015-01-30, 20:08   #1721
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Co oni z tą luteiną? Mi też w szpitalu luteinę dali i jeszcze tydzień kazali brać. Nie wiem w sumie po co, nie zgłaszałam żadnych skurczy i nie bralam tego wcześniej. Tylko gapy mi recepty przy wpisie nie wystawili, więc tyle będzie z tego brania...

Współczuję sprawy z ZUSem. Pewnie dalej wyjaśniają z pracodawcą, bo z tego, co kojarzę to pracodawca czegoś nie wplacił na czas? (mój kalafior mógł pogmatwać).
Ja bym napisała dramatyczne pismo, że nie mam na wyprawkę, że samotna matka (twój TZ to twój mąż?), że łojezu i tak dalej.

Mi lekarka powiedziała dzisiaj, że ładnie głęboko wsadzam - a i tak wycieka chyba cała...

Wmawiaj sobie, że te ostatnie kilogramy to samo dziecko, bo przecież musi nabrać masy przed porodem. Mi to mentalnie pomaga i dokładka ciacha mi nie starszna :0

Aha, zapomnialbym - wszystkie wyniki mam dobre, wypuścili mnie, już nadaję z domku
Ja sobie jedzenia nie odmawiam, po porodzie bede sie martwic najwyżej...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 20:09   #1722
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
a dziekuje za podziw, jednak z tak drogiego opakowania zrezygnowalam :P za to kupie 3 koszyczki za 19,90 :P
zreszta wstawiajac linka z tymi drogi opakowaniami zaznaczylam, ze to tylko link pogladowy i ze drogie, czytac prosze :P i nie oceniac kto ile pieniedzy na co ma :P

mi nawet do głowy by nie przyszło szukać takich rzeczy tak więc podziwiam nadal
no i zwracam honor bo po łebkach przeleciałam i nie doczytałam że to poglądowe

Stary 2015-01-30, 20:11   #1723
gosiak0512
Zakorzenienie

RYBCIA ja mam koleżankę która 2 razy do roku dzieciaki odrobacza tak profilaktycznie.. no ale fakt u niej to było trafieniem w 10 bo młody był niejadek itp i wyszły wreszcie robale..

Stary 2015-01-30, 20:11   #1724
soniuska
Zakorzenienie

Rybcia mi nie przeszkadza Kaprysek w naszym lozku,nawet mi go brak jak idzie spac do salonu

Niezawsze my podajemy co 3mce tabsy na robaki i jakos sie nie boje zarazkow od niego hehe
Bardziej kotow i toxo bym sie bala.

Agnieszka mnie ciagle krzyz nawala:-(

Pavlinecka ogsrnelas juz termometr?Widze xr tak;*

Madzix ja juz mam 12,5

Wracamy od mamy nie wzielam magnezu po poludniu i blehh.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 20:11   #1725
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedy planujesz cc?

u mnie nie mozna zaplanowac cc :/ z tego co zrozumialam to zglaszamy sie dwa dni przed terminem porodu a najlepiej jakby sie jakas akcja zaczela, wtedy beda ciac. ehh.. musze sie na wizycie zapytac dokladnie gina jak to wyglada. ty ustalasz ze swoim dokladny trmin? jak to wypada w porownaniu z tp z om czy tam usg?

tez myslalm zeby w szuladzie schowac, ale sprawnie udalo mi sie organizer do przewijaka zamontowac wiec pod reka. w koszyczku z jednej str bede miala pampki i chusteczki w podajniku, a z drugiej w koszyczkach waciki i patyczki, organizer po pr str po reka, mysle ze jakos dam rade nie moglabym malego spuscic z oczu nawet na chwile na przewijaku.

JAŚ

Stary 2015-01-30, 20:12   #1726
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie nie mozna zaplanowac cc :/ z tego co zrozumialam to zglaszamy sie dwa dni przed terminem porodu a najlepiej jakby sie jakas akcja zaczela, wtedy beda ciac. ehh.. musze sie na wizycie zapytac dokladnie gina jak to wyglada. ty ustalasz ze swoim dokladny trmin? jak to wypada w porownaniu z tp z om czy tam usg?

tez myslalm zeby w szuladzie schowac, ale sprawnie udalo mi sie organizer do przewijaka zamontowac wiec pod reka. w koszyczku z jednej str bede miala pampki i chusteczki w podajniku, a z drugiej w koszyczkach waciki i patyczki, organizer po pr str po reka, mysle ze jakos dam rade nie moglabym malego spuscic z oczu nawet na chwile na przewijaku.
Nawet jak jest wskazanie do cc?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 20:12   #1727
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA odwidzi Ci się jak małemu się uleje a na końcu ulewki zobaczysz kłaka.. wtedy pogonisz Kaprysa z łóżka..

Stary 2015-01-30, 20:12   #1728
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Hehehe z tym bez gacitylko jak ma głowę na górze to nie wiem czy dojrzy bo wylot tylkiem zasłonięty.

Pewnie parę CC wyjdzie w praniu.
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
hahah no halogenem świecić albo laserem i pójdzie w jego strone jak koty co za laserami biegają

Iść ciągle iść, w stronę słońca

To że wyjdzie kilka nieplanowanych cesarek to na pewno
Stary 2015-01-30, 20:13   #1729
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
mi nawet do głowy by nie przyszło szukać takich rzeczy tak więc podziwiam nadal
no i zwracam honor bo po łebkach przeleciałam i nie doczytałam że to poglądowe
a wydawalo mi sie, ze koszyczki to nic gadzeciarskiego a jednak! lubie pojemniki, pojemniczki, koczyki, koszyczki uwazam ze sa praktyczne.

JAŚ

Stary 2015-01-30, 20:14   #1730
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA tak pewnie będzie jak i na innych miesiącach.. że się okaże że po prostu się nie da SN..

Stary 2015-01-30, 20:15   #1731
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Nawet jak jest wskazanie do cc?
no wlasnie lezalam z laska ktoa miala ulozenie miednicowe w 37tc i wskazanie cc i z tego co zrozumialam to tak wlasnie bylo. musze dopytac mojego gina jak to wyglada.

JAŚ

Stary 2015-01-30, 20:15   #1732
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
a wydawalo mi sie, ze koszyczki to nic gadzeciarskiego a jednak! lubie pojemniki, pojemniczki, koczyki, koszyczki uwazam ze sa praktyczne.
teraz nie chodziło mi o koszyczki tylko nadal o te pojemniki na patyczki .. koszyczki same w sobie mi nie przeszkadzają bo ładnie wyglądają ale nie może być też jak dla mnie tego za dużo bo wtedy to już wygląda jak magazyn.. aaa no i co to jest koczyk?! tak wiem czepiam się

Edytowane przez gosiak0512
Czas edycji: 2015-01-30 o 20:16
Stary 2015-01-30, 20:16   #1733
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Iść ciągle iść, w stronę słońca

To że wyjdzie kilka nieplanowanych cesarek to na pewno
Ja bym tam jednak nie szła do swiatelka w tunelu...
Stary 2015-01-30, 20:17   #1734
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
teraz nie chodziło mi o koszyczki tylko nadal o te pojemniki na patyczki .. koszyczki same w sobie mi nie przeszkadzają bo ładnie wyglądają ale nie może być też jak dla mnie tego za dużo bo wtedy to już wygląda jak magazyn..
no ok ok, myslalam ze o nich tez piszesz bo w koncu napisalam, ze na nie sie zdecyduje do przechowywaynia patyczkow i wacikow. co kto lubi, jest nas tu duzo, wiele z nas ma inny gust, inne upodobania, inne charaktery itp, nie unikniemy tego

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-01-30 o 20:18
Stary 2015-01-30, 20:18   #1735
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
MAJKA tak pewnie będzie jak i na innych miesiącach.. że się okaże że po prostu się nie da SN..
patrzac na inne miesaice cc ma nawet przewage. ciekawe dlaczego tak sie dzieje.

JAŚ

Stary 2015-01-30, 20:18   #1736
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
no ok ok, myslalam ze o nivh tez piszesz bo w koncu napisalam, ze na nie sie zdecyduje do przechowywaynia patyczkow i wacikow. co kto lubi, jest nas tu duzo, wiele z nas ma inny gust, inne upodobania, inne charaktery itp, nie unikniemy tego
no pewnie każda robi tak jak lubi i jak jej się podoba

Stary 2015-01-30, 20:18   #1737
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Rybcia mi nie przeszkadza Kaprysek w naszym lozku,nawet mi go brak jak idzie spac do salonu

Niezawsze my podajemy co 3mce tabsy na robaki i jakos sie nie boje zarazkow od niego hehe
Bardziej kotow i toxo bym sie bala.

Agnieszka mnie ciagle krzyz nawala:-(

Pavlinecka ogsrnelas juz termometr?Widze xr tak;*

Madzix ja juz mam 12,5

Wracamy od mamy nie wzielam magnezu po poludniu i blehh.
I jak będzie trzeba wziać dziecko do siebie to bedziecie we 4? czy wtedy Tż wyrzucisz zamiast Kapryska?

Cytat:

Ale jak jest wskazanie do cc to się ustala termin cięcia. tak miała moja koleżanka.
Ja ustalam ok.tydzień przed tp z OM. Lekarz mówił, że jak najbardziej tak możemy
U mnie też wszystko pod ręka że nie muszę się schylać itp.
Ja mam chyba gdzieś taki organizer ale nie korzystałam, dla mnie akurat mało praktyczne i wygodne. Pojemniczki z zamknieciem też ale wszystko wyjdzie Ci w praniu co jest wygodne a co nie
Stary 2015-01-30, 20:22   #1738
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
patrzac na inne miesaice cc ma nawet przewage. ciekawe dlaczego tak sie dzieje.
z niektórych wypowiedzi po porodzie wychodzi że nie szło właśnie SN i zdecydowali o CC

najczęstsze przyczyny to chyba spadek tętna u dziecka, zielone wody, brak rozwarcia a długa faza porodu

Stary 2015-01-30, 20:22   #1739
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja bym tam jednak nie szła do swiatelka w tunelu...
Hahaha :-D

Oglądamy sezon na misia 2 na polsacie :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 20:23   #1740
czajelka
Rozeznanie

Cytat:

spory

Majka u mnie tez cc wiec napewno nie bedziesz sama

dziewczyny czy Wy macie zamiar smarować sutki maścią przed porodem?
U mnie moja sis od 8 miesiąca zaczęła maścią maltan...

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości