Czerwcowe Panny Młode 2015 :) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 23:01   #4081
Samer
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)

Cytat:
Napisane przez shangover90 Pokaż wiadomość
To mi namieszałyście w głowie

Prędzej nie chciałam słuchać o greckich wyspach i Hiszpanii... teraz mam jeszcze większy dylemat, bo jednak mają swój urok

Z jednej strony chcemy wydać max 2100 za osobę, z drugiej odpocząć i pozwiedzać zarazem... jakoś to nie idzie w parze

Samer można zapytać jakie biuro podróży miało taką ofertę ? W ogóle co polecacie, żeby nie przepłacić, ale też spać spokojnie (żeby wycieczka nie przepadła )
Alfa Star moi rodzice zawsze lataja z tego biura i jeszcze nigdy nie narzekali

W końcu skończyłam robić zaproszenia powkładalam w koperty i można zaczynać rozdawać :-D

PatiPee gratulacje przedłużenia umowy!

Wysłane z mojego LG-D605
Stary 2015-01-30, 02:14   #4082
Welderka
Raczkowanie

O majn god Juana oswiadczyny w Chanii na plaży? Bosko!

---------- Dopisano o 02:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Laski spontan poszedł pełny!
Od dwóch godzin siedzę z TŻem na googlach i czacie i właśnie kupiliśmy bilety na Sycylię
O matko ale emocje!
Uff, dobra mamy lot w dwie strony z Wawy do Trapani, a potem do Palermo jakoś chcemy dojechać. Ale to hotel będziemy później szukać narazie pora iść spać
Stary 2015-01-30, 07:46   #4083
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Welderka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 02:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Od dwóch godzin siedzę z TŻem na googlach i czacie i właśnie kupiliśmy bilety na Sycylię
O matko ale emocje!
Uff, dobra mamy lot w dwie strony z Wawy do Trapani, a potem do Palermo jakoś chcemy dojechać. Ale to hotel będziemy później szukać narazie pora iść spać
Nie dokładnie w Chanii, na plaży przy miejscowości oddalonej ok 12 km od Chanii ale był późny wieczór i na plaży byliśmy sami zupełnie i tzet mnie tak totalnie zaskoczył bo cały czas mieliśmy w planach ślub rok później. A tu niespodzianka, on nie chce czekać <3 w ogóle się nie spodziewałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:59   #4084
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Nie dokładnie w Chanii, na plaży przy miejscowości oddalonej ok 12 km od Chanii ale był późny wieczór i na plaży byliśmy sami zupełnie i tzet mnie tak totalnie zaskoczył bo cały czas mieliśmy w planach ślub rok później. A tu niespodzianka, on nie chce czekać <3 w ogóle się nie spodziewałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o u nas było identycznie tylko na plaży w Tunezji ale w sumie było zabawnie ja się śmiałam ale u mnie to nic nowego

gratki Welderka!
ja to bym nie pojechała tak na własną rękę bo cenie sobie bardzo to, że z biura NIC nie muszę ogarniać sama. Pewnie wychodzi dużo taniej, dużo więcej swobody ale jednak po pierwszych wakacjach all inclusive z biura powiedziałam, że ja nawet mogę jeść suchary ale ich nie zamienię na żadną inną formę wypoczynku jestem zbyt wygodna ale dla mnie właśnie takie leżenie na plaży z drineczkiem i schodzenie z niej tylko na posiłki to jest raj
Stary 2015-01-30, 10:08   #4085
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja to bym nie pojechała tak na własną rękę bo cenie sobie bardzo to, że z biura NIC nie muszę ogarniać sama. Pewnie wychodzi dużo taniej, dużo więcej swobody ale jednak po pierwszych wakacjach all inclusive z biura powiedziałam, że ja nawet mogę jeść suchary ale ich nie zamienię na żadną inną formę wypoczynku jestem zbyt wygodna ale dla mnie właśnie takie leżenie na plaży z drineczkiem i schodzenie z niej tylko na posiłki to jest raj
dla mnie też jest super, szczególnie, że jestem przemęczona i na wakacje jadę robić coś, czego nie jestem w stanie robić na co dzień, czyli leżeć plackiem może kiedyś, jak będę miała więcej czasu to będę planować wakacje sama, ale to na pewno nie w tym i nie w przyszłym roku
drazetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:28   #4086
Welderka
Raczkowanie

A ja znowu nie lubię przez biura, widzę to jako ograniczenie. A teraz możemy sobie przebierać w najpiekniejszych hotelach w centrum Palermo, a nie w tych co biuro proponuje :P No może ja też inaczej na to patrzę, ale dla mnie np tydzień lezenia plackiem na plaży za granicą to stracony czas i pieniądze. No bo mam plażę na codzień, plazowanie mnie nudzi, a jak już opuszczam Polskę to nie wyobrażam sobie nie zwiedzić miejsca pobytu wzdłuż i wszerz
No i jak byśmy chcieli tą samą miejscowke z biurem to hoho wyszło by pewnie sporo, aż sprawdze z ciekawości :P

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

No i nawet jakbyśmy z biurem jechali to tylko ze śniadaniem, bo trzeba potem sie spieszyć bo obiad zaraz. Nie zdążę dobrze wyjść na miasto :P
Stary 2015-01-30, 10:32   #4087
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
My doniesiemy dokumenty z USC w tygdniu ślubu. Wtedy też je wyciągniemy z urzędu. ;P
tak, juz wszystko wiem dokumenty mozna doniesc nawet w dniu slubu do protokolu potrzebny jest tylko dowod, akt chrztu oraz indeks z katechizacji szkolnej uff, nie musimy zmieniac lotu

Cytat:
Napisane przez drazetkaa Pokaż wiadomość
dla mnie też jest super, szczególnie, że jestem przemęczona i na wakacje jadę robić coś, czego nie jestem w stanie robić na co dzień, czyli leżeć plackiem może kiedyś, jak będę miała więcej czasu to będę planować wakacje sama, ale to na pewno nie w tym i nie w przyszłym roku
dokladnie tym bardziej podroz poslubna, gdzie moge odpoczac plackiem po wykanczajacych przygotowaniach i weselu ale w sumie kazdy odpoczywa na swoj sposob
widze, ze wakacyjnie sie zrobilo tutaj
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 11:05   #4088
AnnaKliwijska
Raczkowanie

Eeye nie do konca rozumiem, o co chodzi z dokumentami z USC? Ja wyoelnialam domumenty na poczatku stycznia, sa wazne pol roku. Ale nie wiem, co potrzebuje ksiadz, podejrzewam,ze to samo.
Stary 2015-01-30, 12:15   #4089
existence
Zakorzenienie

z USC dla księdza dają taki jakiś dokument, że nie ma przeszkód do zawarcia małżeństwa ale jeszcze nie wiem jak to wygląda i ważne jest 3 miesiące
Stary 2015-01-30, 12:48   #4090
Welderka
Raczkowanie

No co kto lubi, mnie akurat typowe plażowanie dzień w dzień okropnie męczy. Chyba, że są jakieś atrakcje wodne, no ale to my co roku praktycznie co weekend idziemy na plażę albo jezioro całą ekipą bierzemy plażowe sprzęty, albo rolki na bulwarze po pracy i jest zabawa Tęsknię właśnie za jakimś totalnie innym miejscem, z historią, chcę poznać inną kulturę, ludzi, miasto, no wiecie o co mi chodzi
Poza tym bardzo mi się podobają te hoteliki np, z tarasem na dachu z roślinami z widokiem na miasto dla mnie idealnie romantyczne miejsce na po ślubie No i kocham Włochy, z początku myślałam gdzie indziej, bo już byłam we Włoszech, ale nie na Sycylii no i jestem w skowronkach od rana i nie mogę się doczekać
Jedynie męczący może być brak wody, ale tam akurat plaża jest, to można się schłodzić w wodzie w międzyczasie.

A co do USC, to my nie dostaliśmy żadnych dokumentów ważności??
Nic nie wiem o tym, wpłaciliśmy pieniądze, ustaliliśmy termin, podpisaliśmy jakieś dokumenty odnośnie nazwiska itp i tyle.
A to było w grudniu czyli na pół roku przed ślubem.
Chyba by nas poinformowali o jakichś dodatkowych dokumentach z terminem ważności?

Aa dobra kumam, to są pewnie dokumenty do kościoła tylko, nas nie dotyczy bo bierzemy cywilny.
Stary 2015-01-30, 14:38   #4091
nusia_777
Raczkowanie

Co myślicie?
http://alfastar.pl/hotel/2495/301494...ini_naxos/nike
nusia_777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 16:02   #4092
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia_777 Pokaż wiadomość
o wylot w moje urodziny fajna cena ale wyżywienie BB? to dla mnie by już odpadło
Stary 2015-01-30, 16:12   #4093
Welderka
Raczkowanie

Cytat:
Podoba mi się pokój na zdjęciu i fajnie, że przy samej wodzie, reszta tak sobie
Ale mi się mało co podoba z biur, no bo drogo i nic ciekawego dookoła
Stary 2015-01-30, 18:12   #4094
nusia_777
Raczkowanie

No wlasnie, bo ja sie na tym kompletnie nie znam :p
Stary 2015-01-30, 18:31   #4095
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
to nie nam ma się podobać, tylko Tobie, bo każdy potrzebuje innych rzeczy
jeśli szukasz opinii stricte o hotelu to polecam tripadvisor i forestertravel
Stary 2015-01-30, 18:39   #4096
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znowu nie lubię przez biura, widzę to jako ograniczenie. A teraz możemy sobie przebierać w najpiekniejszych hotelach w centrum Palermo, a nie w tych co biuro proponuje :P No może ja też inaczej na to patrzę, ale dla mnie np tydzień lezenia plackiem na plaży za granicą to stracony czas i pieniądze. No bo mam plażę na codzień, plazowanie mnie nudzi, a jak już opuszczam Polskę to nie wyobrażam sobie nie zwiedzić miejsca pobytu wzdłuż i wszerz
No i jak byśmy chcieli tą samą miejscowke z biurem to hoho wyszło by pewnie sporo, aż sprawdze z ciekawości :P
A ja lubię i tak, i tak. TŻ nie przepada za zwiedzaniem, ale też nie lubi tak nonstop leżeć plackiem. On najbardziej lubi wyjazdy gdzie jest 50% odpoczynek, 50% zwiedzanie, mi to pasuje. Naszym problemem jest to, że jesteśmy strasznymi śpiochami, a większość wycieczek zorganizowanych na wyjazdach z biur podróży zaczyna się wcześnie rano, więc dla nas najlepiej samu sobie jeździć, o której chcemy. No i jedzenie na wczasach to najważniejszy punkt programu dla mojego TŻa.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 20:45   #4097
Melka88
Zakorzenienie

Znalazłam idealną fryzurę dla siebie

http://www.fryzury-katalog.pl/Images...niowane-69.jpg
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 20:54   #4098
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:

O matko ale emocje!
o kurcze, pięknie spontany są najlepsze!

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość

aaaaaa makijaż też ujdzie.

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 21:13   #4099
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość

Zapisuję w inspiracjach!
Stary 2015-01-31, 12:52   #4100
Malwina_89
Zakorzenienie

Odebrališmy obrączki

Wysłane z telefonu.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 12:56   #4101
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Odebrališmy obrączki

Wysłane z telefonu.
pokaz, pokaz..
Stary 2015-01-31, 12:59   #4102
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Pokaz obrączki
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:03   #4103
drazetkaa
Czerwcowa PM

pokaż, nie trzymaj nas w napięciu!
co tam w ogóle u Was? ja dziś siedzę w domu i piszę pracę... wizaż to jedyna rozrywka
Stary 2015-01-31, 13:11   #4104
Malwina_89
Zakorzenienie

No nie mogę Wam pokazać, bo TŻ zabrał i nie zdążyłam zrobić zdjęcia

Wysłane z telefonu.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Jak dostanę zdjęcia od TŻ, to Wam natychmiast pokażę

Wysłane z telefonu.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2015-01-31, 13:26   #4105
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Witam Dziewczyny

Pisałam na wątku jakiś czas temu, a potem ruszyłyście z przygotowaniami jak szalone i niebardzo mogłam się wbić w temat, bo nic nie mieliśmy w sprwach ślubnych zorganziowanego
Ale teraz jest już duużo lepiej Mam suknię !! zdjęcie z załączniku(usunę niedługo, niewiadomo kto podgląda wątek ), będzie troche zmodyfikowana, nie będzie trenu i tych cekinow w dolnej cześci a zamiast nich będzie tiul delikatnie się mieniący welon dostałam w gratisie taki delikatny z niewielkimi kryształkami na końcu. Obrączki też już mamy, foto w załaczniku model ZB-106 tylko w mojej nie będzie żadnych kamieni, prosta zwykła jak TŻta.. Ogólnie łączone są z białgo i żóltego złota. Takie zawsze mi się podobały i Tż jak założył na palec to przyznał mi rację. Wyszły nas bardzoooo tanio, ponieważ mój wujek jest jubilerem więc nie zarabiał na nas nic. I zaproszenia mamy zamówione tylko cały czas czekamy, a niestety długo coś schodzi już powoli zaczynam sie denerwować. I miałam małe spięcia ze świadkową, ale jest już wszytsko dobrze Umówiłam też się do fryzjerki, kosmetyczki. Siebie i świadkową. Tylko muszę iść na fryzurę próbną a kompletnie nie mam kiedy...

W ogóle miałam teraz ciężki okres, bo zmarła mi 2 tygodnie moja najukochańsza babcia Strasznie to przeżyłam i cały czas zreszta przeżywam.. Babcia nie mogła doczekać się naszego wesela, chciała starsznie na nim być... Najgorsze jest to, że dzień przed śmiercią powiedziała mi i Tż, że i tak na naszym weselu będzie, a dzień później... Dobra nie pisze już o tym, bo będę znowu płakać a w pracy jestem.

Rozmawiałam z mamą na temat ewentualnego przełożenia wesela, ale doszłysmy do wniosku, że babcia starsznie tego wesela chciała i na pewno nie chciałaby żeby przekaładać.

A ogólnie wybrałam na kolor przewodni malinowy tylko nie będzie go jakoś dużo, ale po prostu niektóre dodatki bedą do siebie pasować. Sukienka świadkowej, bukiet ślubny, deokracje samochodu, sali, zaproszenia i tort

Rozpisałam się strasznie. Mam nadzieję, że teraz łatwiej będzie mi się wbić do rozmowy, bo ślub coraz bliżej, więc nie ma już czasu odkładać wszystkie na potem, co mam w zwyczaju robić Udanej soboty Dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg finezja_b.jpg (113,9 KB, 26 załadowań)

Czekamy... 15/40 - 11.09.2016

Edytowane przez Shanti90
Czas edycji: 2015-02-02 o 08:44
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:40   #4106
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shanti90 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Pisałam na wątku jakiś czas temu, a potem ruszyłyście z przygotowaniami jak szalone i niebardzo mogłam się wbić w temat, bo nic nie mieliśmy w sprwach ślubnych zorganziowanego
Ale teraz jest już duużo lepiej Mam suknię !! zdjęcie z załączniku(usunę niedługo, niewiadomo kto podgląda wątek ), będzie troche zmodyfikowana, nie będzie trenu i tych cekinow w dolnej cześci a zamiast nich będzie tiul delikatnie się mieniący welon dostałam w gratisie taki delikatny z niewielkimi kryształkami na końcu. Obrączki też już mamy, foto w załaczniku model ZB-106 tylko w mojej nie będzie żadnych kamieni, prosta zwykła jak TŻta.. Ogólnie łączone są z białgo i żóltego złota. Takie zawsze mi się podobały i Tż jak założył na palec to przyznał mi rację. Wyszły nas bardzoooo tanio, ponieważ mój wujek jest jubilerem więc nie zarabiał na nas nic. I zaproszenia mamy zamówione tylko cały czas czekamy, a niestety długo coś schodzi już powoli zaczynam sie denerwować. I miałam małe spięcia ze świadkową, ale jest już wszytsko dobrze Umówiłam też się do fryzjerki, kosmetyczki. Siebie i świadkową. Tylko muszę iść na fryzurę próbną a kompletnie nie mam kiedy...

W ogóle miałam teraz ciężki okres, bo zmarła mi 2 tygodnie moja najukochańsza babcia Strasznie to przeżyłam i cały czas zreszta przeżywam.. Babcia nie mogła doczekać się naszego wesela, chciała starsznie na nim być... Najgorsze jest to, że dzień przed śmiercią powiedziała mi i Tż, że i tak na naszym weselu będzie, a dzień później... Dobra nie pisze już o tym, bo będę znowu płakać a w pracy jestem.

Rozmawiałam z mamą na temat ewentualnego przełożenia wesela, ale doszłysmy do wniosku, że babcia starsznie tego wesela chciała i na pewno nie chciałaby żeby przekaładać.

A ogólnie wybrałam na kolor przewodni malinowy tylko nie będzie go jakoś dużo, ale po prostu niektóre dodatki bedą do siebie pasować. Sukienka świadkowej, bukiet ślubny, deokracje samochodu, sali, zaproszenia i tort

Rozpisałam się strasznie. Mam nadzieję, że teraz łatwiej będzie mi się wbić do rozmowy, bo ślub coraz bliżej, więc nie ma już czasu odkładać wszystkie na potem, co mam w zwyczaju robić Udanej soboty Dziewczyny
Piękna sukienka,podobna do mojej ;-) coraz mniej czasu zostało, tez panikę sieje powoli
Stary 2015-01-31, 14:42   #4107
eeyesblue
Zadomowienie

Shanti90 przepiękna masz suknie! obraczki rowniez i bardzo ladny kolor przewodni wybralas
bardzo mi przykro z powodu Twojej babci.. na pewno bedzie patrzec na Was z góry w tym dniu i bedzie z Wami w Waszych sercach
Stary 2015-01-31, 14:56   #4108
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
Napisane przez Shanti90 Pokaż wiadomość

Kochana, wiem, co przechodzisz, bo miesiąc temu zmarł mój dziadek. Już prawie nie kontaktował, ale jak przyjeżdżałam, to zawsze mówił, że do wesela doczeka.
Nie przekładaj wesela. Babcia będzie z Tobą w tym dniu i będzie z góry się cieszyła z Waszego szczęścia.
Stary 2015-01-31, 16:16   #4109
Malwina_89
Zakorzenienie

Pokazuję obrączki Ważą niecałe 7,5 g. Za jakiś czas usunę zdjęcia.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015

Edytowane przez Malwina_89
Czas edycji: 2015-02-01 o 10:11
Stary 2015-01-31, 16:23   #4110
nusia_777
Raczkowanie

Bardzo ładne obrączki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości