Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 21:08   #3211
monic84
Rozeznanie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

mu na bioderkach bylismy na fundusz. czekalismy dwa tygodnie, wiec krótko.
Bylismy wczoraj u dentysty bo nam cos wyskoczyla na dziasle jak gorna 2/3. Pediatra mowil ze to moze byc zabek. Stomatalog powiedzial, że jak ząvek rośnie to wokół niego tworzy sie otoczka ( tlumaczyl mi ze wyglada to jak muszelka slimaka, ktora ma takie zwoje). No i u nas ta otoczka jest za blisko dziasla i ja widac. Mamy obserowac i sie zglosic az zabek wyrosnie. Moze samo zginie.

farminka życzę szybkiego powrotu do zdrowia, pieskowi też

CoffeeMonster oby maż też szybko wyzdrowiał, pewnie się meczy z tym

nowa8686 kurde drogie te Wasze badania. A na fundusz dlugo się u Was czeka?
Ja dzowniłam pod koniec grudnia i miałam wizytę napoczaku stycznia
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 21:28   #3212
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Witajcie. Wybaczcie, że nie nadrabiam, ciężko nadrobić tydzień, nawet, jeśli nie piszemy tyle ile na poczekalni
Tż już u siebie. Z rana ma busa. Smutno mi, wyłam jak go odwoziłam. Mały też się z nim żżył, dobrze, że jeszcze nie rozumie tego wszystkiego.
Ciężko mi.

Nowa,
mój też w kupie trochę śluzu ma. Ale staram się nie nakręcać jakoś mocno. Od paru dni wrócił do robienia kup codziennie więc jest ok.
U nas bioderka w poniedziałek a szczepienie za tydzień w poniedziałek. Mam nadzieję, że przybiera w miarę dobrze. Zdecydowanie przechodzi kryzys rozwojowy. Od paru dni w nocy budzi się co 1,5 godziny. Dzielnie to znoszę, bo zje, przewinę Go i dalej spać. Ma słabszy sen no i bywa nieodkładalny. Ale jakoś to będzie, nie narzekam, bo na prawdę jest kochany !
Stary 2015-01-30, 21:42   #3213
nowa8686
Zakorzenienie

Pur napewno ci ciezko.
Co do kupek to u nas jeszcze te łokcie takze raczej alergia. Oby nie AZS.

Co do biodetek to chyba do 6 tyg jest na fundusz

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 21:45   #3214
monic84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Pur napewno ci ciezko.

eeee ktoś Ci głupot nagadał
ja byłam napoczątku stycznia, Mała miała 10 tygodni
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 21:53   #3215
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Pur napewno ci ciezko.

Kurcze, muszę jutro młodemu na łokcie luknąć. Ale to chyba mocno widać/czuć ? Spokojnie, nie zamartwiaj się na zapas. Trzymam kciuki, żeby to nie było atopowe.

A bioderka ? Nie nie, ogólnie są na fundusz. Ja zaraz mam 2 badanie kontrolne, i normalnie na fundusz. I to zalogowałam się w środę rano i w ten sam dzień dostałam informację, że mamy w poniedziałek. Ale to wszędzie inaczej
Stary 2015-01-30, 22:16   #3216
Katrina2000
Raczkowanie

My też mamy 11 lutego bioder ka i tez na fundusz. Pur nie wyobrażam sobie zęby mój tz tak wyjeżdżał, współczuję

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Czuć bardzo ze skóra jest szorstka. Trudno przegapić
Stary 2015-01-30, 22:41   #3217
mamad1
Zadomowienie

Farminka gdzie w Krakowie placilas tyle za usg bioderek? Ja przy Basi placilam 70 zl, a przy Patrykowi w 2011 roku 60 zl.
Stary 2015-01-30, 23:51   #3218
ever_92
Zadomowienie

Hej!
Po dłuższej nieobecności wreszcie piszę, korzystając z okazji, że komp wolny a Tż buja małą...
Dawałam radę Was czytać a nic nie pisać przez jakiś czas ale później już nie...

Przytrafiło mi się coś niemożliwego, pisałam na forum 8.01 miałam założoną wkładkę hormonalną i po 2 tygodniach pojechałam na dyżur do szpitala, bo palcem jej czubek w szyjce wyczułam...
Krwawiłam sporo, myślałam, że to okres plus bóle brzucha i głowy. Chyba z tydzień z tym tam chodziłam, bo przecież tak mnie lekarka zapewniała, że nawet ciężkie ćwiczenia nic nie wpływają a przy seksie powinno było tego nie czuć, a jak Tż poczuje sznureczki to trzeba je skrócić, no i Tż czuł je, zrobiliśmy dokładnie to 1 raz i nawet nie zdążyłam pójść na poprawkę... wyciągnęli mi to dziadostwo na dyżurze i czekam na wizytę u rodzinnego i chcę kasę z powrotem...
Także albo ja pechowa jestem, albo nie polecam. To była "słynna" Mirena.

Poza tym Emily część ubranek nosi już rozm 68, ostatnio dostaje z 2 butle na dzień, musi mi mleczko spijać, bo laktator przy wyparzaniu w sterilizatorze stopiłam razem z butlami, bo funkcji grill nie zmieniłam...

Jestem też w takiej grupie, że 6 matek z dziećmi w wieku Emily (od o do 3 miesięcy) i spotykamy się co 2 tyg u każdej w domu na zmiane. Całkiem fajne laski, tyleee do gadania Będę też chodzić z Emily na śpiewanie dla baby, mamy razem dla nich śpiewają i wszystkie bobo leżą na ziemi (nie bezpośrednio) koło siebie, jeszcze nie byłam ale jakoś tak ma wyglądać.

Mała w dzień jak pośpi 2 h to suuuper, nic nie chce spać, ale od 1 w nocy do 8 śpi jak zabita, potem kilka razy cyc w łóżku i wstajemy o 13.
Jest z tych bobo co śpią najmniej, chcę zacząć sobie radzić trochę bez Tż, więc zamówiłam chustę z babymoov...

Przez te bóle zrobiłam przerwę w trenowaniu, całe szczęście, że tego nie robiłam, bo nie wiem gdzie by jeszcze mi się to wbiło
Teraz już nie wiem co za anty wezmę, bo tablety tak mi libido obniżają...
A waga jak nie spadała tak nie spada, ale już wracam do ćwiczeń znowu.

Poza tym w pn idziemy do lekarza, bo nadal czuję nieprzyjemny zapach z ucha nie ma mała gorączki ani nic, ale to nienormalne skoro myję i czyszczę a tak ciągle czuć. Niech to sprawdzą, a nie piepszą, że jak jej nie boli, to jest ok.

Poza tym teściowa jest u nas i seanse filmowe robimy, Emily nie śpi też, więc pasuje... na macie bawi się 1x po 1 h a potem po 15 min w ciągu dnia... na boki się jak świrek wywraca i bardzo lubi stać na nogach i kucać itd. płacze jak ją noszę jak noworodka, ale chyba nie jest to takie zdrowe dla kręgosłupa...

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

A te bakterie w moczu jak wykrywają u dzieci? Tzn. przy podejrzeniach, czy każdemu dziecku od czasu do czasu robią badania?
Moja nigdy nie miała...

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Wkrótce poczytam co u Was, bo jestem ciekawa

Edytowane przez ever_92
Czas edycji: 2015-01-30 o 23:50
ever_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 08:58   #3219
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień dobry! U nas noc jak ostatnimi czasy. Często cyc. I teraz maly oczy jak 5 zloty a mamuska by jeszcze pospala brakowalo nam tatusoa w nocy,co prawda chrapie niemiłosiernie ale przytula a nad ranem bawi sie z synkiem...

EVER na reszcie jestes! Wywoływałysmy Cie kilka razy,juz sie martwilam ze cos sie stalo. I sie nie mylilam. Bidoku. Jakas pechowa wkladka czy zle zalozona...Ale pytalas czy to nie obnizylo jej dzialania?
Zazdroszczę tej grupy! Szkoda ze u nas nie ma czegos takiego chętnie nym pochodzila. ..
Co do snu Emi i tak jest ciut lepiej w nocy. ..moze wam sie uda kiedys calkowicie ja przestawic
Co do bakterii to jedynie na wlasna reke ttzeba zrobic badanie chyba ze sie cos dzieje to lekarz zleca. Ja ostatnio na wlasna reke robilam badanie kupy malego wiec jak cos cie niepokoi to powiedz lekarzowi albo sama zrob..
ps fajnie ze wrocilas
Stary 2015-01-31, 09:28   #3220
nowa8686
Zakorzenienie

Kuzwa to czemu nam lekarka pow. Ze to trzeba skierowanie do ortopedy, ortopeda dopiero ewentualnie na bioderka.
A w dupie ich mam. Zaplace i juz.

Katrina a jak u Ciebie to jest bo Maja buzie ma ok. Chyba..

Wogole ja to chyba matka wariatka jestem.
Wzmozone napiecie wmawiam sobie u Mai. Ja pierdziele oszaleje.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ever omg to niezle z ta wkladka.

Fasolinka
Stary 2015-01-31, 10:09   #3221
Putkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Hej!
Przytrafiło mi się coś niemożliwego, pisałam na forum 8.01 miałam założoną wkładkę hormonalną i po 2 tygodniach pojechałam na dyżur do szpitala, bo palcem jej czubek w szyjce wyczułam...
Krwawiłam sporo, myślałam, że to okres plus bóle brzucha i głowy. Chyba z tydzień z tym tam chodziłam, bo przecież tak mnie lekarka zapewniała, że nawet ciężkie ćwiczenia nic nie wpływają a przy seksie powinno było tego nie czuć, a jak Tż poczuje sznureczki to trzeba je skrócić, no i Tż czuł je, zrobiliśmy dokładnie to 1 raz i nawet nie zdążyłam pójść na poprawkę... wyciągnęli mi to dziadostwo na dyżurze i czekam na wizytę u rodzinnego i chcę kasę z powrotem...
Także albo ja pechowa jestem, albo nie polecam. To była "słynna" Mirena.
Ever, ja takie historie o słynnej Mirenie to słyszałam nie raz. Kiedyś dziewczyna na grupie na FB zaczęła ten temat i się okazało że mnóstwo dziewczyn ma takie historie. Aż byłam w szoku że to wcale nie są odosobnione przypadki.
Putkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:46   #3222
farminka
Wtajemniczenie

Mamad bodajże w scanmedzie bylismy- kontrola + USG. Potem byliśmy drugi raz na kontroli, ale to juz bezpłatnie w szpitalu na Prokocimiu.
Ever no to mialas przygodę... Fajnie, że masz możliwość uczestniczenia w takich grupach i zajęciach. Też bym z chęcią wyszła do ludzi...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 11:30   #3223
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Nowa, jakie skierowanie do ortopedy? Coś Cie wprowadzili w błąd buraki. My na pierwsze bioderka szliśmy jakoś w połowie grudnia prywatnie, mimo skierowania od rodzinnego, bo nigdzie w tych poradniach nie było miejsc na NFZ pod koniec roku. Przy zapisie na kolejne USG powiedzieli, ze jak będzie skierowanie to będzie bezpłatnie. Super. Poszliśmy ze skierowaniem wystawionym 29.10.014 i bez problemu zrobili nam badanie na NFZ To było w tą środę. Kazali się zgłosić w połowie marca, na szczęście pod koniec lutego mamy szczepienie to poproszę o skierowanie. Niby z bioderkami wszystko pięknie, ale jeszcze się kościeć nie wytworzyl do końca i kazała wrócić. Także 3 raz idziemy. Każde badanie 150zl....więc może jednak warto się pomęczyć i pobiegać po skierowania?

Ever, fajnie że się odzywasz Pechowa ta wkładka faktycznie, już myślałam jak zaczęłaś pisać, że zaraz będzie, że jesteś w ciąży Tfu tfu tfu. Dzielnie się trzymasz ze ściąganiem, ja już od pół miesiąca nie ściągam i mała jest na mm - za dużo czasu mi to zabierało w ciągu dnia i już przestałam cokolwiek mieć czasu dla siebie.

Moja ma dzisiaj dzień śpiocha, wstała o 8 na jedzonko, poszła spać i musiałam wybudzać o 9:30 bo dalej by spała. Teraz już drzemkuje od godziny Ogarnęłam chatę, bo koleżanka wpada i zaczęłam się nudzić. Może dlatego, że jej pokój przy łazience a w łazience pralka chodzi
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 12:21   #3224
elianka
Zakorzenienie

Ever ale story z ta wkładką brrr
Stary 2015-01-31, 12:36   #3225
kasiakg
Rozeznanie

Ever współczuję historii z wkładką

A my dzisiaj próbujemy przyzwyczajać do stałych pór spania w dzień. Chciałabym 3x po 1h. Zobaczymy... Pierwsza drzemka o 10 już była (tyle, że trwała tylko 30min ), druga o 13 (dziecko mi już ledwo zipie), i ostatnia przed kąpielą o 16
Stary 2015-01-31, 12:47   #3226
elianka
Zakorzenienie

Przejrzałam tą książkę o nauce spania i do mnie zupełnie nie trafia. Zostawianie płaczącego dziecka tak maleńkiego na 10 minut to zupełnie nie moja bajka Chociaż mechanizmy snu są tam fajnie opisane, nie powiem.

Spróbuje Pisklakowi mniej dawać jeść nocą, może wtedy chętniej zje śniadanie

EDIT : zapomniałam Wam napisać. Wczoraj zapomnieliśmy wieczorem zamknąć okno w sypialni i jak się zaczęliśmy zbierać do spania to tam było bardzo zimno. Wzięłam suszarkę do włosów i nagrzałam małemu łóżeczko - materacyk i kocyki. Jak go położyłam w tym ciepłym gniazdku a buzie miał na zimnie to zasnął prawie w locie o.O Wiecie, że Pisklę nie ma kłopotów z zasypianiem, ale zawsze musi się trochę powiercić, ukokosić, potrzymać mnie za palec. A wczoraj zasnął w mgnieniu oka. Dziś też tak zrobię

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2015-01-31 o 13:17
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:44   #3227
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Kuzwa to czemu nam lekarka pow. Ze to trzeba skierowanie do ortopedy, ortopeda dopiero ewentualnie na bioderka.
A w dupie ich mam. Zaplace i juz.

Katrina a jak u Ciebie to jest bo Maja buzie ma ok. Chyba..

Wogole ja to chyba matka wariatka jestem.
Wzmozone napiecie wmawiam sobie u Mai. Ja pierdziele oszaleje.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ever omg to niezle z ta wkladka.
U nas coraz gorzej.. tzn. jak posmarowałam go tą maścią ze sterydami to było super, od razu poznikało wszystko, ale posmarowałam go tylko 2 razy bo się wystraszyłam jak poczytałam o niej, teraz wszystko wraca i wydaje mi się, że jest coraz więcej. Na buzi też ma dziś w nocy połowe spał super, a drugą połowę go strasznie swędziało, nie pisnął ani słówkiem, ale strasznie się wiercił i robi coś takiego jakby nóżkami chciał sobie ściągnąc skarpetki, co powoduje, że rozpina sobie pajacyk i ma gołą nóżkę myślę, że tak go to musi swędziec, a rano my już wstaliśmy i słychac z pokoju śmiechy, idę sprawdzic co mu tak wesoło, a on obie nóżki gołe i zadowolony, jeszcze trochę i się całkiem będzie rozbierał.
W pon idziemy do dermatologa to zobaczymy co powie.

A jutro chrzciny a tu tyle śniegu, ale jakoś to będzie!
Stary 2015-01-31, 14:37   #3228
nowa8686
Zakorzenienie

Katrina tez wlasnie myslalam o dermatologu, ale to chyba dopiwro po wiZycie u alergo.
Do dermatologa prywatnie idziesz?
Ja smaruje Mai lokcie linomagiem, oliwka hipp i bepanthenem. Dzis ma duzo ladniejsze, gladsze. To juz zglupialam. Ale kupka ze sluzem byla wczoraj.
Zobaczymy dzis. Bo robi tylko jedna dziennie.
Kurde ciekawi mnie czy to alergia.

Co do bioderek zglupialam. 130 zl piechota nie chodzi. Bedziemy wczesnej chyba na szczepieniu to zapytam jak cos o to usg na fundusz.

A mam zrobic posiew na salmonelle i cos tam, mam taki Kubeczek. Mam to pobrac jakby z pupki. Ale po kupce czy jak ? Matko skomplikowane to.

Fasolinka
Stary 2015-01-31, 14:59   #3229
Katrina2000
Raczkowanie

No mi lekarka powiedziała żeby do dermatologa, ale że już wcześniej umowilam alergologa to idziemy tu i tu. Narazie idziemy na NFZ bo udało się z krótkim terminem. Zobaczymy co powiedzą. Najwyżej później pójdziemy prywatnie, tylko musze znaleźć kogoś naprawdę dobrego żeby nie wydawać kasy na marne
Stary 2015-01-31, 15:58   #3230
elianka
Zakorzenienie

Własnie G. przywiózł olej kokosowy ze sklepu i nasmarowałam Pisklakowi awers. Dam znać co i jak
Stary 2015-01-31, 19:27   #3231
farminka
Wtajemniczenie

Ale cichutko tutaj przy weekendzie. My za godzinke na pogotowie pokluc biedną pupine i dopiero spać.
Wrzucilam zdjęcie mojego chorowitka w klubie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 20:46   #3232
nowa8686
Zakorzenienie

Dlatego my idziemy do dobrego. Szwagierka mowila ze ona daje na badania. Wiec zobaczymy.
Na fundusz do byle jakiego na kwiecien.
Dzis wieczorek kupka byla z lekkimi glutkami ale takimi w kolorze kupki, łokietki tez lepsze. No ale pojdZiemy tak czy siak.

Fasolinka
Stary 2015-01-31, 23:00   #3233
Putkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Przejrzałam tą książkę o nauce spania i do mnie zupełnie nie trafia. Zostawianie płaczącego dziecka tak maleńkiego na 10 minut to zupełnie nie moja bajka Chociaż mechanizmy snu są tam fajnie opisane, nie powiem.
Warto przeczytać te opisy mechanizmów snów?
Zostawianie takiego dziecka do wypłakania to też nie moja bajka, ale może warto poczytać o tych mechanizmach? Z Grażką zero problemów, ona po prostu lubi spać i sypia dużo, ale Ewcia chowana na cycu może trochę inaczej "wyrosnąć"... Chodzi mi o to, że to "miłe" jak dziecko przesypia noce Może więc warto jakąś teorię przeczytać? Warto?
A po co ja pytam??? Bo kiedy????
Stary 2015-01-31, 23:03   #3234
elianka
Zakorzenienie

Dla mnie warto bo lubię teorie i mam czas. Dla tych co nie mają czasu, upodobania do teorii a ich dzieci dobrze śpią - nie warto

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Niepotrzebne skreślić
Stary 2015-01-31, 23:12   #3235
Putkas
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie warto bo lubię teorie i mam czas. Dla tych co nie mają czasu, upodobania do teorii a ich dzieci dobrze śpią - nie warto

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Niepotrzebne skreślić
Chodzi o to, że ja jakieś tam metody liznęłam od Tracy Hogg. Wiem że ona też bywa nazywana "treserką"... chociaż to jest trochę niesprawiedliwe bo przecież ona też pisze o niezostawianiu dziecka do wypłakania, o tym że to może zerwać więź rodzic-dziecko. Więc w porównaniu do metod typu 3-5-7 jej metody są dla mnie spoko. Tym bardziej że mi się głównie przydał plan dnia, zaciemnianie, szumy, ciasne owijanie, obserwowanie i odczytywanie sygnałów senności. Tego bym metodami tresury nie nazwała. A nosiłam i tuliłam i tak po swojemu A zastosowanie zaciemniania, szumów, i ciasnego owijania po prostu sprawiało (i sprawia przy Ewci) że sen jest spokojniejszy i dłuższy, bez wybudzania się, bez nerwowego wiercenia się, bez męczenia się dziecka które i chce spać i nie może.
Z tym że to tylko metody, sposoby. A nie opisane mechanizmy w teorii. Chyba się skuszę bo mnie to ciekawi. Może w toalecie dam radę przeczytać
Stary 2015-02-01, 08:50   #3236
nowa8686
Zakorzenienie

Maja/tez dzieki owijaniu lepiej spi. Musze poczytac o tym spaniu...

Bo dzis np. Byla przerwa od 1-3. Ona nie placze. Nie spi i juZ. Dopiero w wozku ja uspalam

Fasolinka
Stary 2015-02-01, 09:39   #3237
mortisha84
Zadomowienie

Dziewczyny ja tylko na chwilke z prywata
Dziś chrzest Tymona więc proszę o kciuki żeby wszystko dobrze poszło

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 09:43   #3238
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:

Spróbuje Pisklakowi mniej dawać jeść nocą, może wtedy chętniej zje śniadanie

EDIT : zapomniałam Wam napisać. Wczoraj zapomnieliśmy wieczorem zamknąć okno w sypialni i jak się zaczęliśmy zbierać do spania to tam było bardzo zimno. Wzięłam suszarkę do włosów i nagrzałam małemu łóżeczko - materacyk i kocyki. Jak go położyłam w tym ciepłym gniazdku a buzie miał na zimnie to zasnął prawie w locie o.O Wiecie, że Pisklę nie ma kłopotów z zasypianiem, ale zawsze musi się trochę powiercić, ukokosić, potrzymać mnie za palec. A wczoraj zasnął w mgnieniu oka. Dziś też tak zrobię
Elianko ale w tej książce jest zaznaczone, że można to wprowadzać dopiero jak dziecko ukończy 6 miesięcy. Wcześniej nie.

U nas noc kiepska. Ola budzi się ostatnio co 2h, chyba wróciliśmy do okresu noworodkowego. Nie wiem co się jej stało I nie wiem czy za każdym razem jak wstanie to mam ją karmić?
Stary 2015-02-01, 09:43   #3239
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Trzymam
Stary 2015-02-01, 09:51   #3240
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, nie wiem jak u Was ale u mnie piękna pogoda Fajny dzień na chrzciny

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości