Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-31, 11:27   #571
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

I jeszcze z moich łupów:

Z nieciążowych ale powinien wejść brzuch:

http://allegro.pl/e024-sukienka-maxi...027180542.html

http://allegro.pl/j554-sukienka-z-ko...010295882.html
Ta może trochę nisko odcięta, no ale jakby co będzie na po porodzie.

Typowo ciążowe na upał:

http://allegro.pl/f096-ciazowa-sukie...984929499.html
http://allegro.pl/c895-ciazowa-sukie...007553088.html

Szału nie ma ale na spacer czy do sklepu to chyba ujdzie w tłoku ..

Spódnica
http://allegro.pl/09x107-ciazowa-dlu...010229772.html

Spodnie
http://allegro.pl/f865-ciazowe-spodn...013191043.html
Wzory .. no na spacer mogą być nie?
A i takie same ale pomarańczowe mam.

I bluzka:
http://allegro.pl/ah879-kolekcja-mod...007332654.html
Tylko jedna bo mam dużo luźnych tunik więc tu nie muszę zapasów robić, ale ta mi się podoba

Niezalogowana tuniki ekstra, ale ja już chyba pasuję ..

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2015-01-31 o 11:29
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 11:29   #572
Aviskowa
Zadomowienie

Na obiad mam dzisiaj barszcz czerwony.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 11:32   #573
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ooo Dynia mój ulubiony sprzedawca na all mam od niego mnóstwo ciuchów nieciążowych. Jakość zwykle ok, tylko ostatnio miesza zamówienia, ma strasznie dużo aukcji. Ale my z siostrą jak u niego kupujemy to całymi pakami to ma prawo się pomylić.
Teraz bardziej celuję w Julnatę i Aske77 bo wystawiają od 9,99 i mniej ludzi się bije, czasem jestem jedyną licytującą. U Dyni jest od 1zł i więcej ludzi się napala.
Poleć konkretne specyfiki pliis ja też wolałabym brać tylko to, co niezbędne, nie chcę faszerować się niepotrzebnie.
Czy możesz podać ich dokładne nazwy?

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 11:33   #574
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, super zakupy
Ja ostatnio kliknęłam http://allegro.pl/tunika-mocno-rozkl...002555026.html ale jeszcze nie przyszła...
Świetna, też mi się podoba

Cytat:
Oo taki jak mój. Mój już przyszedł, nie jest najgorszy,tylko trochę większy niż myślałam, taki na faktycznie duży brzuch. Ale wolę mieć, bo nasze zimy ostatnio potrafią trwać do kwietnia a wtedy już na pewno będzie bębenek teraz jest zdecydowanie za duży.
Co do samego Dyni - jak pisałam wyżej, kupowałam u niego często i zazwyczaj byłam zadowolona, zazwyczaj dosyć szybko wysyłał paczki.

Ok, dziękuję Ci bardzo nasza Ty skarbnico wiedzy aptecznej! To będę go jadła w takim razie.
Oj, to ja już wzięłam trochę większy, z myślą właśnie o wiośnie. Jak będzie za duży to do wiosny zdążę kupić jeszcze rozmiar mniejszy.

Poproszę o dopisanie wizyty na 19.02. Byłam teraz 29.01 i miałam pobrany materiał na cytologię i mam zrobić: morfologię, analizę moczu i hiv.
Odebrałam wyniki testu pappa: ryzyko zespołów Downa, Edwardsa i Pataua niskie, brak wskazań do amniopunkcji diagnostycznej.
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 11:35   #575
niezalogowana
Rozeznanie

MarudexuS, cudne rzeczy! A te ceny

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki testu pappa: ryzyko zespołów Downa, Edwardsa i Pataua niskie, brak wskazań do amniopunkcji diagnostycznej.
super

Będę Mamą
Stary 2015-01-31, 11:36   #576
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Czy możesz podać ich dokładne nazwy?
-JULNATA-
askas77

Cytat:
Świetna, też mi się podoba

Oj, to ja już wzięłam trochę większy, z myślą właśnie o wiośnie. Jak będzie za duży to do wiosny zdążę kupić jeszcze rozmiar mniejszy.
A jaki nosisz rozmiar? Ja takie małe 38 i w sumie płaszcz mam 36 i jest sporawy.
Może spróbuj napisać do sprzedawcy i spytać czy ma mniejszy? Może da radę zamienić .. chociaż jak znam życie to nie, bo oni mają dużo aukcji i pewnie nie będą chcieli mieszać sobie..

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2015-01-31 o 11:37
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 11:36   #577
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dobre wiadomości.

Stary 2015-01-31, 11:37   #578
gkatarzynka
Zadomowienie

Ja dzis za wiele nie popisze,bo zaraz zakupy,potem jestesmy umowieni ze znajomymi,no i zaplanowalam upiec jakies muffiny i porzadki w szafie zrobic - te niewygodne rzeczy w pudlo a te,w ktore sie bez problemu mieszcze w koncu poukladac... no i czas najwyzszy choinke rozebrac,bo Hania do tej pory sie nie zgadzala ale dzis ja przekonalam.
Niezalogowana,czy da sie jakos pozbyc fosforanow w moczu? bo doktor mi kazal tylkl jak najwiecej pic.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

A u mnie dzis na obiad jarzynowka,a na drugie spaghetti carbonara z szynka i z makaronem penne,bo ten akurat uwielbia moje dziecko
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 11:42   #579
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

A i jeszcze:

http://allegro.pl/ee517-atrakcyjne-l...989557544.html

Wzięłam większy rozmiar bo nie lubię mega napiętych legginsów, w sumie są ok.
Całkiem fajne te wzory na żywo.
Stary 2015-01-31, 11:51   #580
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Ja tak samo vita-miner prenatal dha (nie wmnie czy to ten sam co omega 3-6-9). Mój gin nie jest zwolennikiem suplementacji, ale ze względu na mój wegetarianizm zalecił brać obojetnie jakie witaminy.
U nas w mieście wśród lekarzy moda na Pregne i Symnatal- takie z reszta są karty ciazowe i teczki .

Btw, u mnie straszny baby boom- jedna kolezanka ma termin na ten dzień co ja, druga na tydzień wcześniej a trzecia 2 tygodnie pozniej

ja biore Falvit mama...

u mnie od kwietnia do września będzie mega wysyp bo średnio po znajomych nawet po 2 rodzące na miesiąc

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Ja biorę tylko to, co uważam za niezbędne w ciąży, czyli:

- JOD jego duży niedobór powoduje nieodwracalne uszkodzenie mózgu dziecka, mniejszy niedobór może wiązać się z większą ilością porodów martwych dzieci i poronieniami
- DHA niedobór powoduje niedorozwój płodu i zwiększa ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej
- KWAS FOLIOWY (to chyba każda z nas bierze i nie muszę tłumaczyć )
- WITAMINA D niedobór powoduje cukrzycę ciężarnych, stan przedrzucawkowy, niską masę urodzeniową noworodka i krzywicę

Nic więcej nie biorę
ale to łykasz każdą tabletkę osobno ? czy masz jakis zestaw ?

edit - juz wiem

super zakupy

super wieści po wizytach

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2015-01-31 o 11:56
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 11:57   #581
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja dzis za wiele nie popisze,bo zaraz zakupy,potem jestesmy umowieni ze znajomymi,no i zaplanowalam upiec jakies muffiny i porzadki w szafie zrobic - te niewygodne rzeczy w pudlo a te,w ktore sie bez problemu mieszcze w koncu poukladac... no i czas najwyzszy choinke rozebrac,bo Hania do tej pory sie nie zgadzala ale dzis ja przekonalam.
Niezalogowana,czy da sie jakos pozbyc fosforanow w moczu? bo doktor mi kazal tylkl jak najwiecej pic.
A u mnie dzis na obiad jarzynowka,a na drugie spaghetti carbonara z szynka i z makaronem penne,bo ten akurat uwielbia moje dziecko
Dobrze zalecił: dużo pić, ale lepsza w tym wypadku będzie woda źródlana niż mineralna. Na pewno wiem też, że warto jeść więcej produktów mlecznych, ale nie tych wysokoprzetworzonych (serki topione odpadają). Unikać kakao, czekolady, w podrobach jest też dużo fosforu. Ogólnie stosować dietę ubogofosforową (pewnie w necie znajdziesz, które produkty są bogate w fosfor- i tych unikaj)

Będę Mamą
Stary 2015-01-31, 12:05   #582
Anex
Rozeznanie

Cytat:
-JULNATA-
askas77

A jaki nosisz rozmiar? Ja takie małe 38 i w sumie płaszcz mam 36 i jest sporawy.
Może spróbuj napisać do sprzedawcy i spytać czy ma mniejszy? Może da radę zamienić .. chociaż jak znam życie to nie, bo oni mają dużo aukcji i pewnie nie będą chcieli mieszać sobie..
Noszę aktualnie rozm. 40 ale myślę, że do 42 dobiję ;-)

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Fosforany wytrącają się w moczu zasadowym a rozpuszczają w kwaśnym, więc gdybyś zakwasiła mocz (np. wit.c ale nie wiem jakie są max. dawki w ciąży) to byłaby szansa że się rozpuszczą

o: "Przykład diet dla pacjenta z kamicą fosforanową: (dieta wysokobiałkowa - zakwaszająca mocz: mięso, drób, ryby, kasze i makarony; w razie współistnienia osadów wapnia z dodatkowym ograniczeniem mleka i jego przetworów)."
Teraz doczytałam, że wpierdzieliłam się Niezalogowanej więc przepraszam dziewczyny za swoją odp. i już ją wybielam ;-)

Edytowane przez Anex
Czas edycji: 2015-01-31 o 12:13
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 12:11   #583
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze zalecił: dużo pić, ale lepsza w tym wypadku będzie woda źródlana niż mineralna. Na pewno wiem też, że warto jeść więcej produktów mlecznych, ale nie tych wysokoprzetworzonych (serki topione odpadają). Unikać kakao, czekolady, w podrobach jest też dużo fosforu. Ogólnie stosować dietę ubogofosforową (pewnie w necie znajdziesz, które produkty są bogate w fosfor- i tych unikaj)
Dzieki Dziewczyny. Teraz mocz mial ph6 czyli bez tragedii,a fosforany byly... wode pije naleczowia,ke,cisowianke i dobrowianke a one raczej sredniozmineralizowane a po innych jest paw a nic innego tez nie moge pic wiec chyba przy nich zostane,bo gdyby noe woda,to bym nic nie pila. No i od mleka mnie odrzucilo i to pewnie caly problem-sprobuje jogurtami naturalnymi i kefirem nadrobic,bo cala reszta nabialu jest ble...

Cytat:

Fosforany wytrącają się w moczu zasadowym a rozpuszczają w kwaśnym, więc gdybyś zakwasiła mocz (np. wit.c ale nie wiem jakie są max. dawki w ciąży) to byłaby szansa że się rozpuszczą
Stary 2015-01-31, 12:20   #584
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
A no to może będzie ok
Myślę,że przydadzą nam się na końcówkę zimy, teraz wygląda jak balon ale za 2 m-ce pewnie będziemy się cieszyć, że mamy taki płaszczyk chyba, że wiosna w tym roku zrobi numer i przyjdzie w marcu
Tak btw, te płaszczyki nie są typowo zimowe właśnie, będą idealne na przesilenie.
Stary 2015-01-31, 12:21   #585
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Fosforany wytrącają się w moczu zasadowym a rozpuszczają w kwaśnym, więc gdybyś zakwasiła mocz (np.wit.c ale nie wiem jakie są max. dawki w ciąży) to byłaby szansa że się rozpuszczą
o: "Przykład diet dla pacjenta z kamicą fosforanową: (dieta wysokobiałkowa - zakwaszająca mocz: mięso, drób, ryby, kasze i makarony; w razie współistnienia osadów wapnia z dodatkowym ograniczeniem mleka i jego przetworów)."
Teraz doczytałam, że wpierdzieliłam się Niezalogowanej więc przepraszam dziewczyny za swoją odp. i już ją wybielam ;-)
Może warto zamiast sztucznie suplementować wit. C, to przyjmować ją z pożywieniem- na pewno zdrowiej Pietruszka, papryka- to są bomby witaminy C

Będę Mamą
Stary 2015-01-31, 12:23   #586
natetitka
Zadomowienie

Nie znam się zbyt na wynikach alr kojarzę, że w ciąży ph moczu jest bardziej zasadowe czyli często 6-7 stąd te infekcje intymne lubią się przypałętać. Szalejecie na zakupach. Ja jeszcze nie kupuję, mam parę rzeczy po 1c, w ogólę dużo chodzę w sukienlach więc mam w czym jeszcze polatać.

Na obiad u nas ruskie pierogi.
A carbonara to moja zachciankowa kolacja, co jakiś czas zamawiam u męża )

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 12:40   #587
Sarrai
Wtajemniczenie

Dzień dobry..
Ja również wczoraj się pobawiłam w licytacje I wylicytowałam dwie bluzki właśnie u askas77
Teraz jeszcze się czaję na te płaszczyki. Na razie mi się nie udało.

Dzisiaj mąż w szkole... A ja idę się ogarnąć i spadam na spaerek z psiurem. Co do obiadu - nie wiem sama :/ nie mam na nic w sumie ochoty
Ale może pomidorówkę zrobię...
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:40   #588
Aviskowa
Zadomowienie

Właśnie zrobiłam dla Tż gofry , biedak się przeziębił i marudzi jakby umierał .

Stary 2015-01-31, 13:55   #589
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
hah xD faceci chyba tak maja^^ jak moj jest przeziebiony to tez od razu umiera xD
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 14:11   #590
Fischerka
Raczkowanie

Cześć mamuśki

Super, że z dzieciaczkami wszystko dobrze. Ja wybrałam się z mężem na zakupy, jako że ja od dziś rządzę w kuchni 2 godziny w mieście, myślałam, że ducha wyzionę, a mój pęcherz wołał "Ratunkuuu!!!"
za to mam lodówkę zaopatrzoną na cały tydzień, czego mi się nie zachce to jest a na obiad mam dzisiaj roladki ze schabu, ziemniaki z piekarnika i surówkę z kapusty pekińskiej tzn. w planach mam właśnie najwyższy czas ruszyć tyłek i wziąć się za gotowanie

No a tak poza tym trzeba trochę ogarnąć dom i rozebrać w końcu choinki - korzystając z okazji, że mąż ma wolną sobotę - to mi je powynosi. Wszędzie pełno igieł ich czas się skończył, teraz czekam na wiosnę i pachnące konwalie w wazonie ciuchów na razie nie kupuję, bo mam nadzieję, że po kolejnej wizycie uda mi się w końcu wybrać do jakiejś galerii i pobuszować po H&M i C&A. Tam zaopatrzę i siebie i maluszka

Miłego popołudnia!!!
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 14:19   #591
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Może warto zamiast sztucznie suplementować wit. C, to przyjmować ją z pożywieniem- na pewno zdrowiej Pietruszka, papryka- to są bomby witaminy C
No to wlasnie do tych bomek witaminowych mnie ciagnie...
Stary 2015-01-31, 15:30   #592
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
No tak, wszak powszechnie wiadomo, ze katar dla mężczyzny jest niemal śmiertelny .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 16:28   #593
Sarrai
Wtajemniczenie

Fajna kampania społeczna "Sisterhood of motherhood"
https://www.youtube.com/watch?v=Me9yrREXOj4
A jaka prawdziwa
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 16:52   #594
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
A jaka prawdziwa
Fajna

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 18:53   #595
natetitka
Zadomowienie

Ale cisza widać, że weekend udany!

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:07   #596
cicha1990
Rozeznanie

a ja dzis zauwazylam ze jak maly szaleje w brzuszku to jak mam odkryty brzuch to widac jak sie rusza! nie jest to bardzo widoczne bo to jeszcze kruszynka ale fjanie jak brzuszek sie rusza;D dopiero jak maly bedzie wiekszy to ciekawe jak bedzie widac
Stary 2015-01-31, 19:15   #597
rybcia2309
Wtajemniczenie

Witam jestem mamusia kwietniowa 2015, czy może któraś z Pań chciałaby powiedzieć o dzidziusiu rodzinie lub mężowi taką figurką cukrową, moja siostra robi, cena 10 zł
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:21   #598
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
a ja dzis zauwazylam ze jak maly szaleje w brzuszku to janiek mam odkryty brzuch to widac jak sie rusza! nie jest to bardzo widoczne bo to jeszcze kruszynka ale fjanie jak brzuszek sie rusza;D dopiero jak maly bedzie wiekszy to ciekawe jak bedzie widac
Ja to w ogole nie wiem czy czuje małą. Mam łożysko na przedniej ścianie to dlatego nie jestem pewna. Co jakiś czas czuje laskotanie i takie jakby krótkie, nagle ciągniecie w brzuchu. I nie są raczej wiezadla, bo za wysoko i za bardzo na środku.
Już się nie mogę kopniakow doczekać

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:23   #599
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
A jaka prawdziwa
Faktycznie, kampania super!
Aż wstrzymałam dech.

Stary 2015-01-31, 19:25   #600
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Ja to w ogole nie wiem czy czuje małą. Mam łożysko na przedniej ścianie to dlatego nie jestem pewna. Co jakiś czas czuje laskotanie i takie jakby krótkie, nagle ciągniecie w brzuchu. I nie są raczej wiezadla, bo za wysoko i za bardzo na środku.
Już się nie mogę kopniakow doczekać
jesli chodzi o dzidzie i lozysko z przodu ja tez mam z przodu i martwilam sie ze pewnie dlugo nic nie poczuje a tu guzik prawda moze dlatego ze przed ciaza bylam bardzo szczupla plaski brzuch itd nie wiem ale lozysko z przedniej sciany nie przekresla a co do miejsca to na tym etapie dzidzia znajduje sie tak w podbrzuszu wysokosci kosci biodrowych u mnie juz 19tc wiec czuje malego nie sa to kopniaki ale takie pukniecia i przesuwanie malego ktore widac i czuc pod reka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości