|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
Jak tak dalej pojdzie to bede samotna matka
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Wczoraj ciężki dzień wyjechałam na rodziców, że się wtrącają a ja sobie nie pozwolę na takie zachowanie. Pierwszy raz tak zrobiłam. Miałam na początku wyrzuty sumienia ale później mi przeszło .Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3484 |
|
Konto usunięte
|
Baset liczę że bd fajny bo blisko w miarę to nie trzeba gonić pół Polski.. ;p
|
|
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ja juz po obiadku, makaron ze szpinakiem i pomidorami z sosem serowym i pieczarkami i do tego kurczak mniam Sernik w piekarniku,więc popołudniu zaś będzie obżarstwo.. Agnes cieszę się,że już lepiej i że jest szansa,że wyjdziecie do domu..a facetem się nie przejmuj..szkoda nerwów.. Fistaszek ja wczoraj też miałam akcję z rodzicami, o byle pierdołe jak to zawsze :/ ehh mąż też mnie wkurzył na maxa.. Baset za wizytę ![]() Dziewczyny te pieluszki pampers premium to takie miałyście na myśli? http://www.aptekagemini.pl/pieluszki...orn-78szt.html bo są jeszcze do 2,5 kg,ale to chyba dla wcześniaków prawda? a jak z ceną ok w aptece?
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski. wybaczcie ze sie nie udzielam ale znow jestem chora.... katar, kaszel.... mam dosc. Maz tez nadal chory. Zblizaja sie egzaminy a ja nie mam sily sie uczyc.. w nocy nie moge spac, bola mnie pachwiny, nie moge chodzic. Szkoda slow.
Dostalismy pierwsza torbe z ciuszkami, 2 rozki i przewijak. Ogladalismy wozki i nie wiemy na co sie zdecydowac, co jest wazne , na co zwrocic uwage. Mam dola... A powiedzcie, do czego sa potrzebne pieluszki flanelowe? Agnes dobrze ze juz ok.
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2015-01-31 o 12:53 |
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
A i jeszcze pytanie odnośnie laktatora Avent-ręcznego? Warto kupić?
Wczoraj zamówiłam zestaw startowy butelek i zastanawiam się nad laktatorem, 80 zeta kosztuje..
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Co ten chłop wyrabia, że Cię jeszcze w takim stanie dodatkowo stresuje ! Normalnie baty mu się należą !
Ja kończę sprzątać. Mieszkanko lśni Lubię czysty dom, dobrze się wtedy w nim czuję ![]() Tż zrobił obiadek, więc była zapiekanka z mięskiem mielonym, makaronem rurki, pieczarkami i papryką Posypana serem Pyszna mu wyszła ![]() A popołudniu się zbieramy na jakiś mały szoping i może na lody U Was też tak pięknie świeci słońce? Wczoraj sypało śniegiem jak dzikie, a dziś słoneczko przygrzewa ![]() P.s Sprzedam wam mój sposób na ładne panele bez szorowania. Długo używałam pronto do paneli, czy sidoluxa... a panele wyglądały co raz gorzej :/ Co raz bardziej się matowiły wyglądały koszmarnie, wszystko się jakby do nich "lepiło". I... zaczęłam myś wodą z octem. Zimna woda około 5l i 2 łyżki octu. Po 4 pierwszych myciach wodę wylewałam wręcz czarną. Miałam wrażenie, że zmywam wszystkie te warstwy pronta... Raz zrobiłam mocniejszy roztwór tego octu i chyba w końcu domyłam te pozostałości. I teraz myję właśnie tym mopem obrotowym płaskim 5litrów wody, 2 łyżki octu i czasami troszkę płynu do płukania ubrań. Panele bez smug, ładnie się błyszczą, nie robią się na nich mazy, nic się nie lepi. A pod kątem dziecka też czyste bo ocet działa antybakteryjnie rochęOcet jest też najlepszy do nabłyszczenia i wyszorowania chromowanej armatury w łazience Na ręcznik papierowy trochę czystego octu, potem suchym przecieram do sucha i armatura pięknie błyszczy ![]() Tak w sumie stwierdziłam, że może się podzielę obserwacjami
Oliwia 18.05.2015 Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-01-31 o 14:19 |
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrzemnęłam się godzinę, ale i tak wszyscy mi przeszkadzali.
Normalnie, uwielbiam to. Teściowa krzyczy moje imię, TŻ z teściem chodzą w te i z powrotem trzaskając drzwiami. A jedziemy dziś na ten bowling, 40 km od domu, chciałam się zdrzemnąć żeby nie paść od razu jak tam dojedziemy, a tu d...pa. Miałam piec sernik na jutro, ale się nie wyrobię. Wstanę jutro wcześnie i upiekę, a potem jeszcze musze dobry obiad zrobić. Im bliżej tych imienin tym bardziej mi przykro...przez moich rodziców.
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam
![]() ledwo żyję, a muszę obiad upichcić :/ Agnes, a co Tż odwala? Nie denerwuj się teraz ![]() Pierozkowa, a po co do Ikei:P? jeździsz na Targówek czy do Janek ?Zakupiłam dla M. kocyk bawełniany i w Smyku 2 kompleciki i bluzę ;P 1 2 3 ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Przykre to jest na pewno, ale pomyśl, że lepiej spędzić ten dzień z osobami, które nie robią Ci łaski z okazji odwiedzin.. najgorsze że to rodzice, no ale..Mogę przyjechać do Ciebie jak chcesz tylko sernik zrób
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam dlugi post ale internet mi padl. Wracam do domu przespie sie. I wszystko wam napisze
|
|
|
|
#3493 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Także w sumie leży nie używany...Cytat:
U nas ciągle szaro buroAle mnie mąż dziś wykończył psychicznie. Zawsze do mnie dzwoni rano z pracy, chyba, że ma zjazd, to wcześniej ostrzega, że będzie poza zasięgiem. A dziś od rana cisza, a mi tel zablokowali z powodu braku środków Musiałam zgarnąć synka do wózka i lecieć do sklepu. I tak nie odbierał. Ale zadzwonił parę minut temu, że nie wiedział, że tak mu się dziś długo zejdzie
|
|||||
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam
![]() Sernik zrobię na pewno, ale jutro z rana, bo godzinę musze ciasto w zamrażarce trzymać, a wyjeżdżamy za 1.5 h :P A od rana sprzątanie mnie pochłonęło...
|
#3495 |
|
404 Not Found
|
Lipa z tymi samochodami. Ta mazda ma wymieniany silnik i była cała lakierowana. Niby sprawny, niby ładny, no ale jednak.
A toyota - na wstępie nam powiedzieli, że 3000 zł. trzeba na dzień dobry w niego włożyć. Także odpada. Myślicie, że samochód mazda z 2003 roku to lipa? Bo jutro taki jadę obejrzeć. Za stary? Czy jak stan byłby ok. to można kupić? ![]() Nigdy nie kupimy samochodu. |
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupowaliśmy komodę, stół, krzesła i troche pierdołek Na Targowek Tez juz wracamy, jak zleze cała ta Ikee to normalnie mam wrażenie ze mi kręgosłup odpada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Emila
Ja myślę, że jak będzie w dobrym stanie, to można kupić. My mieliśmy kupić mazdę 6 kombii z 2001 roku i była w stanie idealnym, ale szwagier się rozmyślił z jej sprzedaży i dobre auto nam koło nosa poszło... Macie kogoś kto Wam doradzi? Sprawdzi silnik itp? My jak kupowaliśmy punto, to się okazało, że skrzynia biegów była przyklejona na uwaga... Poxipol... Ale jeździł z nami mechanik i mówił od razu jakie będą ewentualne koszta naprawy.
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3499 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
hej
scotasia u nas z zabawami to całkiem spontanicznie wychodzi puzzle sie znudziły a jeszcze 2-3 tyg temu spędzał nad tym pół dnia, rysować za bardzo nie lubi, kredki to na 10 min pobazgrze, za tociastolina jest zajmująca ale okropny bałagan z tego robi autka uwielbia i głownie tym się bawimy, robimy garaże w różnych miejscach w domu, kryjówki itp pudełka różnej wielkości, koszyki,wiaderka, skrzynki, sam do nich włazi albo wkłada tam swoje zabawki i nosi lego duplo, buduje różne budowle, pojazdy, ciuchcie, zwierzątka itd rowerkiem albo jezdzikiem po domu smiga lubi muzykę, tańczymy, udaje postaci z tych piosenek np.krasnoludki albo żabka mała itp, dużo ostatnio zabaw ruchowych, ciągle skacze po podłodze, kanapie itd ![]() no i u nas od zawsze książeczki, codziennie dużo czytać, ogląda, rozmawiamy co tam widzi, różne historie zna i opowiadamy, co chwile mu jakąś książke dokupuje i potem tymi nowymi znowu dłuższy czas się zajmuje acha i naklejki ! to jest na topie, teraz jest pełno książeczek takich cienkich, niedrogich z naklejkami, czy to z disneya czy postacie z bajek, kolorowanki łączone z wyklejaniem tyle mi przyszło do głowy ![]() u nas piekna zima, wróciliśmy ze spacerów i sanek, ciepło i słonecznie, cudnie młody zmeczony padł właśnie na mnie takze pisze jednym palcem, sory za literówki agnes ciesze się ze wszystko ok i wychodzisz do domu miłego dnia |
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilia, ja bym Wam proponowała albo brać jakiegoś mechanika, albo poprosić właściciela, żeby podjechał z Wami autem do jakiegoś niezależnego warsztatu, albo takiego, z którego Wy korzystacie. powiem Wam, ze do TŻ (jest mechanikiem
) przyjeżdża baaardzo dużo osób, żeby sprawdzić auto przez odkupem. lepiej zapłacić jakiś grosz mechanikowi za sprawdzenie, niż później dowiadywać się ciekawostek, jak samochód był naprawiany..Baset, narobiłaś mi smaka na sernik muszę zrobić na jutro jakieś ciacho, bo koleżanka z pracy ma do Nas wpaść.
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Moje autko kupiłam po znajomości, od koleżanki z pracy... I niestety okazało się, że jako kobieta samotna robiła tam tylko rzeczy niezbędne.
Zrobiliśmy rzeczy pilne i mniej pilne od A do Z i do ceny wyjściowej doszło 1500zł. Ale autko jeździ jak marzenie i super się w nim czuję A i ostatecznie nie było ani drogie w kupnie, w utrzymaniu też tanie, części zamienne tanie jak barszcz. Nie narzekam![]() Liczę się jednak z tym, że jak kupuję używane, to nawet jeśli jest w dobrym stanie, to na dzień dobry ten 1000zł do 1500 muszę wyłożyć. Jak ktoś przygotowuje się do sprzedaży auta to juz w nie nie inwestuje. Więc filtry poczyścić/powymieniać, olej nowy, płyn chłodniczy, odgrzybić i nabić klimatyzację. To są akurat takie oczywiste kwestie, które w każdej używce bym ogarnęła. Szczególnie jak autem ma jeździć małe dziecko. U nas doszedł jeszcze rozrząd do wymiany, wydech (a w sumie cały układ tam) i... wycieraczki, bo już bardziej rysowały szybę niż czysciły.
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wazne jest sprawdzić czy auto nie jest zajęte przez Urząd skarbowy lub komornika a to powiedzą w urzędzie komunikacyjnym. Moi znajomi dwa razy się nacieli a w tym raz kupując w autokomisie. |
|
|
|
|
#3505 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro w Żyrardowie oglądamy auto, pożycz TŻ-ta. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do komornika mają do teraz problemy bo kasy nie odzyskali a autem nie można jeździć bo jest własnością komornika i stoi na parkingu. |
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle, to zainspirowana ostatnimi rozmowami o gołąbkach, narobiłyśmy dzisiaj z mamą całą furę gołąbków. Mniam!
|
||
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze zmieniałam olej hamulcowy. No i olej skrzyni biegów, no ale to musieliśmy, bo skrzynia była do wymiany.
|
|
#3510 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

.
? Ja mam 5szt tylko
.
za wizytę 

Posypana serem

ale pewnie dlatego, że od razu muszę łyka wody zrobić

muszę zrobić na jutro jakieś ciacho, bo koleżanka z pracy ma do Nas wpaść.