Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 19:01   #1261
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Mnie by nie było szkoda, nienawidzę
Ja tez, mi sie samochodu szkoda zrobiło, jak z niego sie pozbyć smrodu miodu to nie mam pomysłu. Ponoć najgorszy smród mozna wybić paląc kawę, ale tez nie cierpię.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 19:24   #1262
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Mnie by nie było szkoda, nienawidzę
Ja uwielbiam miód
Stary 2015-01-30, 19:37   #1263
Ojoanna29
Zakorzenienie

Mój tż zaczyna nowy projekt od lutego, będzie za wszystko odpowiedzialny i niestety żadnej podwyżki nie dostanie Za to wczoraj zrobiliśmy przelew właścicielowi mieszkania i oczywiście dzisiaj przyszło pismo za wodę, mamy nadpłaty 400zł.. Trzeba będzie za miesiąc odliczyć od opłat.

Dziewczyny, robicie może zakupy w Leclercu? Często robimy, nazbieraliśmy trochę punktów i chciałabym je na coś wymienić, najchętniej na jakieś bony, ale nic takiego nie widzę w ich katalogu Szkoda mi trochę wymieniać na jakieś rzeczy mało potrzebne, patelnie mamy (z pepco, są świetne, polecam ), garnki, jakieś kuchenne sprzęty nic takiego nam się nie przyda.. Więc jak się nie da na bony to chyba będziemy dalej zbierać, do nowego katalogu prezentów
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 06:22   #1264
tassia
Zakorzenienie

A u nas 300zl niedoplaty za wodę + wczoraj wieczorem ukryszyl mi się ząb

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 09:18   #1265
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A u nas 300zl niedoplaty za wodę + wczoraj wieczorem ukryszyl mi się ząb
uuu sporo, ja kiedyś też miałam wode w czynszu i też przyszła raz taka niespodzianka Teraz rozliczamy miesięcznie.

I wiecie też czego niecierpię - miarowanych opłat za prąd i gaz i potem tych rozliczeń. Wole co miesiąc płacić rachunek faktycznego wykorzystania a nie potem mieć niespodzianki albo co miesiąc sprawdzać to wszystko i samemu kontrolować! Na poprzednim mieszkaniu musiałam wiecznie dopłacać i to nie małe kwoty. Teraz jesteśmy tak ugadani z właścicielką, że ona sobie płaci normalnie to co ma wymiarowane a my jej faktyczne miesięczne zużycie - sprawdzamy liczniki z nią i wyliczamy rachunki.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:35   #1266
regularkate
Zadomowienie

Hej dziewczęta, podczytuję Was już chyba od, hmm, 15 lub 20 stron Pozwolę sobie dołączyć, może kiedyś będę miała coś cennego do powiedzenia na temat oszczędzania w moim domu, bo na razie to niestety jestem na etapie inspirowania się w tej materii

Od lutego zamierzam z TŻ prowadzić wykaz przychodów i rozchodów, że tak powiem. Na pewno w sposób tradycyjny, w zeszycie, bo już kiedyś to robiłam. Nawet, jak po latach spojrzę na ówczesne wydatki, to mi się włos jeży na głowie - 28 zł Burger King? 70 zł Inglot? Jasne, wszystkie te zakupy miały jakieś tam uzasadnienie, a kosmetyków z Inglota z pewnością intensywnie używałam bądź używam nadal, ale w tej chwili już bym takiego zakupu lekką ręką nie zrobiła.
No ale też zmieniła się nasza sytuacja, bo wzięliśmy ślub i prowadzimy wspólny budżet, co jasne - chcielibyśmy przymierzać się do kredytu na mieszkanie, którego na 100% nie mamy możliwości uniknąć.

Niestety wielki problem mam z braniem jedzenia do pracy. TŻ codziennie bierze kanapkę z serem, w porywach dołoży jakies salami mimo usilnych próśb, żeby coś jeszcze tam dał, warzywo albo coś (zarówno ze względów zdrowotnych, witaminki itp., jak i oszczędnościowych - ja nakupuję warzyw, sama tego nie zdołam zjeść, a potem się nie nadaje już i wyrzucam. Ale jakby żona taką kanapeczkę zrobiła, to by ze smakiem zjadł). Ja natomiast chciałabym brać jakieś sałatki, kalafiora ugotowanego (mamy mikrofalę, mogę grzać w pracy) czy coś, ale nie mogę się zmobilizować, żeby te posiłki choć 2, 3 razy w tyg sobie na zapas zrobić. Udaje mi się jedynie czasem obiad domowy na zaś zrobić, akurat wczoraj nagotowałam gar barszczu i teraz tylko 3 ziemniaczki, pół godzinki i jemy przez jakieś 3 dni.

No i zazwyczaj się kończy na tym, że po drodze do pracy wstępuję do piekarni lub żabki, wezmę jakieś bułki słodkie lub pizzeriny i się tym żywię. Tak ze 3 razy w tygodniu, więc kwota, którą na to tracę, oscyluje pewnie wokół 20 zł lub więcej, zależnie od tego, co jeszcze przyuważę w żabce

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:35   #1267
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
uuu sporo, ja kiedyś też miałam wode w czynszu i też przyszła raz taka niespodzianka Teraz rozliczamy miesięcznie.

I wiecie też czego niecierpię - miarowanych opłat za prąd i gaz i potem tych rozliczeń. Wole co miesiąc płacić rachunek faktycznego wykorzystania a nie potem mieć niespodzianki albo co miesiąc sprawdzać to wszystko i samemu kontrolować! Na poprzednim mieszkaniu musiałam wiecznie dopłacać i to nie małe kwoty. Teraz jesteśmy tak ugadani z właścicielką, że ona sobie płaci normalnie to co ma wymiarowane a my jej faktyczne miesięczne zużycie - sprawdzamy liczniki z nią i wyliczamy rachunki.
Najgorsze ze to wina zepsutego kibla... A napewno 250zl tej dopłaty to ten kibel.

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 10:45   #1268
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Najgorsze ze to wina zepsutego kibla... A napewno 250zl tej dopłaty to ten kibel.
To bardziej sie oplacalo go naprawic :p

Ja przeszłam na dietę i dzięki temu mniej idzir na jedzenie

Zamiast slodyczy jablka/marchewka, sama robie musli
Stary 2015-01-31, 10:56   #1269
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
To bardziej sie oplacalo go naprawic :p

Ja przeszłam na dietę i dzięki temu mniej idzir na jedzenie

Zamiast slodyczy jablka/marchewka, sama robie musli
Ehh no właśnie problem jest taki ze nie wiedzielisny i tym szukalam cały grudzień co się dzieje ze tyle wody zmyka.
Szczęście w nieszczęściu ze całkiem się w styczniu kibel zepsuł i przyczyna została odkryta
Co ciekawe wężyk ciekl wprost do rury odplywowej wiec nie było tego widać, słychać ani nic...
Naprawa własnymi siłami to dodatkowe 150 zł.....

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 10:59   #1270
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta, podczytuję Was już chyba od, hmm, 15 lub 20 stron Pozwolę sobie dołączyć, może kiedyś będę miała coś cennego do powiedzenia na temat oszczędzania w moim domu, bo na razie to niestety jestem na etapie inspirowania się w tej materii

Od lutego zamierzam z TŻ prowadzić wykaz przychodów i rozchodów, że tak powiem. Na pewno w sposób tradycyjny, w zeszycie, bo już kiedyś to robiłam. Nawet, jak po latach spojrzę na ówczesne wydatki, to mi się włos jeży na głowie - 28 zł Burger King? 70 zł Inglot? Jasne, wszystkie te zakupy miały jakieś tam uzasadnienie, a kosmetyków z Inglota z pewnością intensywnie używałam bądź używam nadal, ale w tej chwili już bym takiego zakupu lekką ręką nie zrobiła.
No ale też zmieniła się nasza sytuacja, bo wzięliśmy ślub i prowadzimy wspólny budżet, co jasne - chcielibyśmy przymierzać się do kredytu na mieszkanie, którego na 100% nie mamy możliwości uniknąć.

Niestety wielki problem mam z braniem jedzenia do pracy. TŻ codziennie bierze kanapkę z serem, w porywach dołoży jakies salami mimo usilnych próśb, żeby coś jeszcze tam dał, warzywo albo coś (zarówno ze względów zdrowotnych, witaminki itp., jak i oszczędnościowych - ja nakupuję warzyw, sama tego nie zdołam zjeść, a potem się nie nadaje już i wyrzucam. Ale jakby żona taką kanapeczkę zrobiła, to by ze smakiem zjadł). Ja natomiast chciałabym brać jakieś sałatki, kalafiora ugotowanego (mamy mikrofalę, mogę grzać w pracy) czy coś, ale nie mogę się zmobilizować, żeby te posiłki choć 2, 3 razy w tyg sobie na zapas zrobić. Udaje mi się jedynie czasem obiad domowy na zaś zrobić, akurat wczoraj nagotowałam gar barszczu i teraz tylko 3 ziemniaczki, pół godzinki i jemy przez jakieś 3 dni.

No i zazwyczaj się kończy na tym, że po drodze do pracy wstępuję do piekarni lub żabki, wezmę jakieś bułki słodkie lub pizzeriny i się tym żywię. Tak ze 3 razy w tygodniu, więc kwota, którą na to tracę, oscyluje pewnie wokół 20 zł lub więcej, zależnie od tego, co jeszcze przyuważę w żabce
Jak chcesz przyoszczędzić to własnie zacznij od samodzielnego przygotowywania jedzenia. Na gotowe jedzenie leci masa kasy. Pozatym napychanie się w pracy tylko słodkimi bułkami jest mega niezdrowe.
Piszesz też, że udaje Ci się czasem zrobić domowy obiad i na tym też pewnie tracisz. Najlepiej robić obiad na 2-3 dni, ale żeby ZAWSZE w domu był ten obiad. Bo w dzień kiedy nie ma obiadu w domu napycha się człowiek na mieście.
Na jedzeniu można bardzo dużo oszczędzić, wcale nie na zasadzie jedzenia byle czego. Byleby zawsze samemu przygotowywać dobre i zdrowe jedzonko w domu. Kiedyś mi koleżanka powiedziała, że jest to nie prawda bo policzyła, że ja na jakieś tam danie, a w zasadzie produkty wydaje ponad 20 zł i za taka kasę to ona sobie super obiad zje w sfinksie, nie uwzględniła tylko tego, że ja robie na dwie osoby i na dwa dni.

Cytat:
naprawd ten kibelek, bo przeciez szkoda kasy!
Stary 2015-01-31, 11:00   #1271
tassia
Zakorzenienie

Kibel juz naprawiony

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 15:14   #1272
juli_jka
now or never

ja zrobiłam nieśmiałe podliczenie stycznia, dużo nie wydałam, ale na samą pizze poszło prawie 120 zł ...
Stary 2015-01-31, 15:50   #1273
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

A możesz napisać jak to w praktyce wygląda np. z rozliczaniem energii? Przecież oprocz zużycia na fakturze są też opłaty za dystrybucje, czy jak to się tam fachowo nazywa, kto je bierze na siebie? I co jest jak jest podwyzka oplaty, ta podwyzka chyba wchodzi w praktyce za jakis czas, wiec jak to rozliczacie na biezaco?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 15:52   #1274
tassia
Zakorzenienie

Ja juz tez się zastanawiam czy nie napisać do taurona o zmianę sposobu rozliczania na licznik... Jednak te zaliczkowe to durne sposoby płacenia.

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 16:10   #1275
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A możesz napisać jak to w praktyce wygląda np. z rozliczaniem energii? Przecież oprocz zużycia na fakturze są też opłaty za dystrybucje, czy jak to się tam fachowo nazywa, kto je bierze na siebie? I co jest jak jest podwyzka oplaty, ta podwyzka chyba wchodzi w praktyce za jakis czas, wiec jak to rozliczacie na biezaco?
My płacimy za wszystko, zużycie i opłaty stałe. Obliczamy to według wzorów (z takich wzorów jakich wylicza to np. elektrownia), np. prąd na ten moment jest tak:
1KV (tutaj liczka zużytych z licznika np 100kv) * 0,5755 + 3,51zł (abonament)+2zł (jakaś tam opłata)

To jest proste jesli np w grudniu licznik prądu wsazywał 1040, a w styczniu 1120 no to łatwo wyliczyć ile się w tym danym miesiącu naciągnęło tego prądu.

Jak przychodzi podwyżka np. od 1 stycznia teraz była, to Pani przynosi nam tą kartkę co dostała z elektrowni i tam pisze jaka jest nowa stawka i zmieniamy ją we wzorze i już od stycznia płacimy według nowej stawki.

Dla mnie takie rozwiązanie jest naprawde super, nie przejmuje się już żadnymi dopłatami, płace tyle ile powinnam w danym miesiącu.
Stary 2015-01-31, 16:48   #1276
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
ja zrobiłam nieśmiałe podliczenie stycznia, dużo nie wydałam, ale na samą pizze poszło prawie 120 zł ...
My tylko raz w miesiącu kupujemy pizzę dzisiaj wyjątkowo na obiad lazania na dwa dni.

I założyłam skarbonkę po litrowym kallosie na 5zl. Jak na razie dobrze mi idzie wrzucanie do niej

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 16:49   #1277
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Hejo!
Ugotowałam dziś caaały gar rosołu i pierwszy raz postanowiłam, że się nie zmarnuje! Dziś był rosół, jutro przerobię go na pomidorową, dodatkowo zrobiłam jeszcze z tego zupę-krem - pierwszy raz Odlałam trochę rosołu, dodałam puszkę groszku, trochę roszponki, cebulę z rosołu, dwie łychy jogurtu naturalnego i zblendowałam. Wyszło pyszne i dodatkowo bardzo syte. Czemu ja wcześniej na to nie wpadłam?! Myślicie, że ta zupa-krem wytrzyma mi w lodówce (w słoiku, który dodatkowo zawekowałam) przez 3 dni? Boję się, że przez ten jogurt i cebulę może się zepsuć
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 16:53   #1278
tassia
Zakorzenienie

Jak zawekowana to spokojnie wytrzyma

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 17:28   #1279
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zawekowana to spokojnie wytrzyma
Uff, dzięki. A jak myślisz, niezawekowana ile dałaby radę postać ?
Stary 2015-01-31, 18:30   #1280
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
My płacimy za wszystko, zużycie i opłaty stałe. Obliczamy to według wzorów (z takich wzorów jakich wylicza to np. elektrownia), np. prąd na ten moment jest tak:
1KV (tutaj liczka zużytych z licznika np 100kv) * 0,5755 + 3,51zł (abonament)+2zł (jakaś tam opłata)

To jest proste jesli np w grudniu licznik prądu wsazywał 1040, a w styczniu 1120 no to łatwo wyliczyć ile się w tym danym miesiącu naciągnęło tego prądu.

Jak przychodzi podwyżka np. od 1 stycznia teraz była, to Pani przynosi nam tą kartkę co dostała z elektrowni i tam pisze jaka jest nowa stawka i zmieniamy ją we wzorze i już od stycznia płacimy według nowej stawki.

Dla mnie takie rozwiązanie jest naprawde super, nie przejmuje się już żadnymi dopłatami, płace tyle ile powinnam w danym miesiącu.
Aha, dzięki za wyjaśnienia

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 18:58   #1281
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
My tylko raz w miesiącu kupujemy pizzę dzisiaj wyjątkowo na obiad lazania na dwa dni.

I założyłam skarbonkę po litrowym kallosie na 5zl. Jak na razie dobrze mi idzie wrzucanie do niej
ja mogę jeść pizze codziennie, uwielbiam, kocham i ubóstwiam w jednym
jak mam wybór co zjeść - to zawsze wybór pada na pizze
Stary 2015-01-31, 19:46   #1282
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Byłam dziś dzielna, kolejka w sklepie straszna, przy kasie mnóstwo różnych smakołyków,zapychaczy czasu, ale myślę sobie - nie dam się, dwa złote do dwóch złotych i będzie fajnie. Szkoda tylko, że w domu dopiero zobaczyłam na paragonie, że wybrana bombonierka nie kosztowała 19,90 jak było napisane na półce, a 27 złotych. Czyli w sumie i tak straciłam., muszę od razu w sklepie sprawdzać paragony.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:49   #1283
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
Byłam dziś dzielna, kolejka w sklepie straszna, przy kasie mnóstwo różnych smakołyków,zapychaczy czasu, ale myślę sobie - nie dam się, dwa złote do dwóch złotych i będzie fajnie. Szkoda tylko, że w domu dopiero zobaczyłam na paragonie, że wybrana bombonierka nie kosztowała 19,90 jak było napisane na półce, a 27 złotych. Czyli w sumie i tak straciłam., muszę od razu w sklepie sprawdzać paragony.
oj tak, dokładnie, ja zamiast ostatnio kupic dwóch butelek wody, pani nabiła mi dwie zgrzewki ....
Stary 2015-01-31, 19:54   #1284
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
Uff, dzięki. A jak myślisz, niezawekowana ile dałaby radę postać ?
Zależnie od temp w lodowce, ale jak robiona dziś to w pon spokojnie można zjeść

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 20:04   #1285
I ona
Zakorzenienie

aJ dzisiaj odczułam skutki kupowania zakupów w małym sklepiku zaraz pod blokiem, Pani przesympatyczna, ale ceny... zeszłam tam, bo jestem chora i nie miałam siły łazić gdzieś dalej, tydzień temu już wybieraliśmy się z TŻ na standardowe duże zakupy do marketu, ale przełożyliśmy z uwagi na to, że się źle czułam i troche nasze półki świecą pustkami!
No i musiałam zrobić dość duże zakupy w tym sklepiku, szczerze ceny kosmos a jakość produktów wcale nie jest górnolotna!
Stary 2015-01-31, 20:52   #1286
Suivi
Zadomowienie

Dzisiaj był dzień darmowego jedzenia i udało nam się zaoszczędzić 50 zł. Za dużą pizzę zapłaciliśmy 1,90 zł, a za dwie porcje duszonych warzyw z makaronem sojowym około 4 zł
Takie promocje to ja rozumiem

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:23   #1287
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
Dzisiaj był dzień darmowego jedzenia i udało nam się zaoszczędzić 50 zł. Za dużą pizzę zapłaciliśmy 1,90 zł, a za dwie porcje duszonych warzyw z makaronem sojowym około 4 zł
Takie promocje to ja rozumiem
Pochwal się- gdzie to? jak to? Też chcemy
Stary 2015-01-31, 21:53   #1288
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

witam

można dołączyć?

generalnie potrafię oszczędzać, np w tym miesiacu zostało mi z wyplaty nieco ponad 200 zł, nie wiem jak, bo jakoś specjalnie sobie nie odmawiałam niczego
jednak teraz przyda się przyciśnięcie pasa, bo kupujemy z TŻ mieszkanko i musimy je urządzić, zatem każdy grosz się liczy.. czytałam Wasze rady z pierwszego postu i zgadzam się z nimi w 100%

ja osobiście mam wielką skarbonkę, której nie można otwierać, dopiero jak będzie pełna to ją otworzę, otwieraczem do puszek - metalowa jest.. wrzucam tam codziennie drobne, które mam akurat w portfelu niebawem kupię nową, tym razem może na 1,2 i 5 zł

jak będziemy na swoim to planujemy raz w miesiącu jechać po zakupy spożywcze, tzn mięso i inne rzeczy, które można zamrozić.. natomiast resztę produktów na obiady będziemy kupować raz w tygodniu. Do pracy będziemy brać sałatki/obiady zrobione w domu dzięki czemu unikniemy kupowania czegoś "po drodze", od wiosny do jesieni będę do pracy jeździć na rowerze dzięki czemu oszczędzę 100 zł na komunikacji miejskiej i mniej na paliwo wydamy, TŻ zamiast autem chce jeździć mpk do pracy, ma całe miasto do przejechania, więc paliwo by nas sporo kosztowało, a sieciówka to 100 zł, więc pewnie z 300 zł w kieszeni zostanie.. myślimy też o koncie oszczędnościowym, ale nie wiem gdzie je założyć

i chyba na początek tyle.. jeśli macie jakies rady, to chętnie poczytam

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 00:58   #1289
mycha9393
Zakorzenienie

hej!
można dołączyć?
ja postanowiłam zabrać się za oszczędzanie. W poniedziałek lece założyć oszczędnościówkę i kasę którą sobie dorobię tam przelać. Generalnie szykuje mi się we wrześniu zmiana mieszkania więc zdałoby się odłożyć na jakieś meble.
notatki wydatów robicie w exelu czy jakieś aplikacji na telefon?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 08:01   #1290
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
Pochwal się- gdzie to? jak to? Też chcemy
Były dwa kupony po 25 zł na pyszne.pl i pizzaportal.pl. Warunkiem było to, że trzeba zapłacić mobilnie.
Pewnie za rok będzie powtórka

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
hej!
można dołączyć?
ja postanowiłam zabrać się za oszczędzanie. W poniedziałek lece założyć oszczędnościówkę i kasę którą sobie dorobię tam przelać. Generalnie szykuje mi się we wrześniu zmiana mieszkania więc zdałoby się odłożyć na jakieś meble.
notatki wydatów robicie w exelu czy jakieś aplikacji na telefon?
Witaj
Jeżeli chodzi o budżet domowy to tym zajmuje się mój mąż i korzysta z aplikacji Money Plus

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości