Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-31, 20:23   #2011
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
A ja właśnie doczytakam ze jak matka w ciąży głosuje to dziecko ma mniejsza sprawność intelektualna i się zdolowalam.
Ale to idz do dietetyka. Nie mozesz trzykac niskiego cukru kosztem glodowania..

Cytat:
No nie bardzo. Tzn tu nie do końca chodzi o samo uczucie głodu a o to ze organizm czerpie energie z tkanki tluszczowej a nie węglowodanów z diety. To nie jest najlepsze dla dziecka. Jestem pod kontrola diabetologa ale ob patrzy tylko na cukry a resztę olewa.

a dieta o niskim ig?

Cytat:
Niektóre z nas się pewnie w rybach wyrobia a innym do byka zejdzie

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Dokładnie. Ja w to nie wierze.
Oj ja bym chciala Rybke! Bardzo bardzo!!

Ja 3dni i 2 noce kaszlalam. Od wczoraj pije syrop z cebuli i co?przed godzina mnie zaczelo rozkladac-gardlo boli co raz mocniej. Juz czuje jak bedzie super:/
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 20:24   #2012
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ale to idz do dietetyka. Nie mozesz trzykac niskiego cukru kosztem glodowania..

a dieta o niskim ig?

Oj ja bym chciala Rybke! Bardzo bardzo!!

Ja 3dni i 2 noce kaszlalam. Od wczoraj pije syrop z cebuli i co?przed godzina mnie zaczelo rozkladac-gardlo boli co raz mocniej. Juz czuje jak bedzie super:/
Tu nie ma dietetykow... A o diabetologu to juz pisalam. Olewa to.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 20:29   #2013
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nie ma dietetykow... A o diabetologu to juz pisalam. Olewa to.
Kurna jak w zapyzialej Polsce sa dietetycy to w DE tym bardziej powinni byc. Moze szukasz nie tam gdzie trzeba?albo pojdz prywatnie ze 2 razy to bedziesz mniej wiecej wiedziala co masz jesc,kiedy i w jakich proporcjach. A internet? Kurde nie Ty pierwsza masz cukrzyce w ciazy i sa diety... normalnie az mi sie wierzyc po prostu nie chce.
Stary 2015-01-31, 20:39   #2014
kordelka85
BAN stały

Mi się opis ryby podoba. Ale jednak wolalabym w kwietniu urodzic

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Kurna jak w zapyzialej Polsce sa dietetycy to w DE tym bardziej powinni byc. Moze szukasz nie tam gdzie trzeba?albo pojdz prywatnie ze 2 razy to bedziesz mniej wiecej wiedziala co masz jesc,kiedy i w jakich proporcjach. A internet? Kurde nie Ty pierwsza masz cukrzyce w ciazy i sa diety... normalnie az mi sie wierzyc po prostu nie chce.
Pytalam na niemieckich forach i serio. Tu dietetykow nie ma.Tez mnie to zdziwilo. Cos takiego jak prywatni i nieprywatni tez nie ma.wszyscysa prywatni i maja umowy z kasami chorych. Placisz jak nie masz ubezpieczenia i tylko tym to sie rozni.
Jest setki stron o tej diecie i jadlospisow, ale ja po wszelkich probach wprowadzienia tego w zycie mialam cukier kosmiczny.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Dziewczyny na slodkich mamach to jedza normalny chceb, albo 3 kromki chrupkiego na sniadanie.Ja chrupkiego moge zjesc pol kromki i to mam cukier w gornej granicy.
Za to moge zjesc troche tluscie i to mnie chyba przy zyciu jeszcze trzyma

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-01-31 o 20:40
Stary 2015-01-31, 20:46   #2015
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się opis ryby podoba. Ale jednak wolalabym w kwietniu urodzic

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Pytalam na niemieckich forach i serio. Tu dietetykow nie ma.Tez mnie to zdziwilo. Cos takiego jak prywatni i nieprywatni tez nie ma.wszyscysa prywatni i maja umowy z kasami chorych. Placisz jak nie masz ubezpieczenia i tylko tym to sie rozni.
Jest setki stron o tej diecie i jadlospisow, ale ja po wszelkich probach wprowadzienia tego w zycie mialam cukier kosmiczny.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Dziewczyny na slodkich mamach to jedza normalny chceb, albo 3 kromki chrupkiego na sniadanie.Ja chrupkiego moge zjesc pol kromki i to mam cukier w gornej granicy.
Za to moge zjesc troche tluscie i to mnie chyba przy zyciu jeszcze trzyma
No to mega slabo w takim razie...strasznie mi Ciebie szkoda..
Stary 2015-01-31, 20:47   #2016
kordelka85
BAN stały

Ja tez nie jestem zadowolona z tutejszej opieki medycznej pod tym wzgledem. Wg mnie powinnam dostac insuline, bo nie utrzymam cukru dieta bez skutkow ubocznych, ale lekarze twierdza ze nic nam nie bedzie.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-01-31 o 20:49
Stary 2015-01-31, 20:54   #2017
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
a rob
rany zachowujesz sie jakbym ci twoja prawde wydrzec miala
pij mleko z bananem, nie wtykaj nutelli, bedzie ci lepiej
ja tylko zaproponowalam
no taka już jestem cóż Ci poradzę.... przymknij oko na to jestem zawzięta z tym nie wygrasz

Miałam o coś pytać aha nie pytać a złota myśl.... gadam z kumpelą i oświeciło mnie że ja kufa nie mam nic typu kurteczka, nawet jak ją do wózka zapakuję to nie mam cieplejszego nic kompletnie jakaś bluza czy właśnie kurtka bucików też nie mam.... huhuh pora na zakupy

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Ja tez nie jestem zadowolona z tutejszej opieki medycznej pod tym wzgledem. Wg mnie powinnam dostac insuline, bo nie utrzymam cukru dieta bez skutkow ubocznych, ale lekarze twierdza ze nic nam nie bedzie.

może lekarza zmień...? może ten tylko taki konował?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 20:58   #2018
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
n

może lekarza zmień...? może ten tylko taki konował?
Myslalam otym, ale do innego co sie zajmujecukrzyca ciazowato trzeba 80 km jechac
Stary 2015-01-31, 21:03   #2019
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
A jakbys mu powiedziala ze masz wyższe cukry to moze by ci dal ta insuline?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:06   #2020
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A jakbys mu powiedziala ze masz wyższe cukry to moze by ci dal ta insuline?
Tez sie na tym zastanawialam. >Jak mnie oleje na nastepnej wizycie to nie recze, ze tych cukrow nie podrobie.
Stary 2015-01-31, 21:17   #2021
gossip_girl21
Zakorzenienie

[QUOTE=kordelka85;50031487]Myslalam otym, ale do innego co sie zajmujecukrzyca ciazowato trzeba 80 km jechac[/QUOTE

kurde może warto....? skoro ten taki konował a to co masz sie głodzić? umów sie do innego i zobaczysz czy bd taki sam czy lepszy

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-31, 21:44   #2022
rybcia2309
Wtajemniczenie

A co taka cisza?
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:52   #2023
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Czesc dziewczyny
Ja dzis bylam u rodzicow, tz po mnie przyjechal jestem juz w domu ale co mnie nawkur... to moje. No czasami to mi rece opadaja z szelestem jak go slucham. Chyba nie wytrzymam

Zaraz zabiore sie za zjedzenie surowki z kiszonej kapusty z marchewa! Uwielbiam! Tatus zrobil i kazal zapakowac do domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:53   #2024
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
A co taka cisza?
Ja jestem
Stary 2015-01-31, 22:00   #2025
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
A co taka cisza?
weekend

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ja dzis bylam u rodzicow, tz po mnie przyjechal jestem juz w domu ale co mnie nawkur... to moje. No czasami to mi rece opadaja z szelestem jak go slucham. Chyba nie wytrzymam

Zaraz zabiore sie za zjedzenie surowki z kiszonej kapusty z marchewa! Uwielbiam! Tatus zrobil i kazal zapakowac do domu
wez poprawke na tzta i nie denerwuj sie
ale pychotke masz. ja tez mam, ale na jutro do obiadu jest zostawiona

a teraz naszlo mnie na rybke z puszki w kremie pomidorowym zaczelam w ciazy jesc wiecej ryb, jakis postep.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 22:11   #2026
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam robić chrzcin w domu będe miała ok.30 osób
I też myślałam o lipcu dopiero ale jakoś stwierdziłam że dwu miesięczny maluszek w zupełności będzie w sam raz sama byłam chrzczona jak tyle miałam

Dziewczyny, pewnie już było ale w czym ( w jakim) płynie będziecie kąpać maluszki? i potem będziecie smarowały oliwką czy nie?
Ja mojego starszego synka kąpałam w Emolientach bo był bardzo przenoszony i miał placki suchej skory, pozniej i tez u młodszego stosowałam juz od narodzin Hipp i teraz tez zamierzam.oliwki nie stosuje . Hej!!! Przepraszam, że sie nic nie odzywam ale moi chłopcy wiecznie cos...jak nie jeden chory to drugi a teraz naraz ich wzięło przeziębienie a dostać sie u nas do przychodni to jest po prostu masakra :/ człowiek wiecej nerwów straci a na koncu i tak powiedzą, że miejsc nie mają...co do ryb ja uwielbiam <3 ostatnio moje ulubione danie to rybka np łosoś dorsz lub inna ze szpinakiem i śmietanką mniam

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50028378]gdzie sprawdzacie opinie o lekach?
mój facet- farmaceuta mówi,ze podobno bliznasil - żel silikonowy dobry, bo nowej generacji[/QUOTE]

Ja stosowałam bliznasil-bardzo dobry wg mnie, rana ładnie mi się schodziła po nim
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 22:47   #2027
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Tez sie na tym zastanawialam. >Jak mnie oleje na nastepnej wizycie to nie recze, ze tych cukrow nie podrobie.
No może i to nie
głupi pomysl.

Cytat:
A co taka cisza?
Weekend kochana, mialam tel pod ladowarka i nie pisałam dlatego

Kurde jutro nudny dzień sie zapowiada ...

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Ale cichosza :wow:
Do jutra brzuszki :-*
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 22:48   #2028
Hanka20
Zakorzenienie

Hej dziewczyny melduje się tylko ze żyje od wczoraj naskrobałyście ponad 40 stron na apce i probowalam nadrobić ale nie dam jednak rady. Zamówiłam dziś pościel do łóżeczka + wypełnienie i rożek. Jutro kliknie jeszcze prześcieradła i zacznę robić powoli zakupy higieniczne. Kupiliśmy dziś z Tż w Biedronce fajne pojemniki duże takie z plastiku jakby plecione w ciemnym brazie będą do nowej szafy na bieliznę w sam raz. Po 19,99 także cena super i kupiliśmy tez tam mały kosz na pieluchy pomyślałam że przyda się mieć przy łóżeczku co by nie latać do kuchni z tym co chwila. Po dyszke także luz
Poza tym miałam dziś znów skurcze rano :/ wzięłam od razu dwie nospę i po godzinie przeszło. A plecy w dole nawalaja strasznie od wczoraj jest tragedia. Mam nadzieje ze nie będzie tak już dziennie do końca ciąży
Miałam chrzesnice od wczoraj u siebie ma niecałe 4 latka, kochana lobuziara. Nie widziałam jej 3 miesiące (to corka siostry która wyjechała do Niemiec) i powiem Wam niesamowite jak dzieci potrafią się zmienić w takim czasie... wydoroslala głos jej się zmienił,urosła kolejny raz będziemy się widziały w kwietniu juz po porodzie ciekawe jak zareaguje na małego kuzynka.
OK kończę życzę wszystkim dobrej nocki buziaki

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 22:50   #2029
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
N

Kurde jutro nudny dzień sie zapowiada ...

dla mnie kazda niedziela to taki nudy dzien.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny melduje się tylko ze żyje od wczoraj naskrobałyście ponad 40 stron na apce i probowalam nadrobić ale nie dam jednak rady. Zamówiłam dziś pościel do łóżeczka + wypełnienie i rożek. Jutro kliknie jeszcze prześcieradła i zacznę robić powoli zakupy higieniczne. Kupiliśmy dziś z Tż w Biedronce fajne pojemniki duże takie z plastiku jakby plecione w ciemnym brazie będą do nowej szafy na bieliznę w sam raz. Po 19,99 także cena super i kupiliśmy tez tam mały kosz na pieluchy pomyślałam że przyda się mieć przy łóżeczku co by nie latać do kuchni z tym co chwila. Po dyszke także luz
Poza tym miałam dziś znów skurcze rano :/ wzięłam od razu dwie nospę i po godzinie przeszło. A plecy w dole nawalaja strasznie od wczoraj jest tragedia. Mam nadzieje ze nie będzie tak już dziennie do końca ciąży
Miałam chrzesnice od wczoraj u siebie ma niecałe 4 latka, kochana lobuziara. Nie widziałam jej 3 miesiące (to corka siostry która wyjechała do Niemiec) i powiem Wam niesamowite jak dzieci potrafią się zmienić w takim czasie... wydoroslala głos jej się zmienił,urosła kolejny raz będziemy się widziały w kwietniu juz po porodzie ciekawe jak zareaguje na małego kuzynka.
OK kończę życzę wszystkim dobrej nocki buziaki
brawo za zakupy
nie martw sie skurczami. u mnei to samo, a o plecach to nawet mowic nie chce bo nie lubie narzekac :/

JAŚ

Stary 2015-01-31, 23:07   #2030
soniuska
Zakorzenienie

Gossip ja bucikow tez nie mam.

Buaha co znow? oj faceci faceci

Mala smacznej rybki;*

Czarna przypominajcie o tym bliznasilu

Black;*

Hanka!

Kochane ogladalismy buntownika z wyboru,spoko film . Dlugi ale nawet nawet ;-)
Teraz kladziemy sie spac,dobranoc
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 23:20   #2031
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Trochę nudy oglądam Kardashianki a Tż pracuję nad zdjęciami

Tak w ogóle to oświeciło mnie że dziś rozpoczynam 33 tydzień ..tak się tylko chciałam pochwalić :-D
Stary 2015-01-31, 23:21   #2032
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
My dzis bylismy w odwiedkach u znajomych. Poznalam ich synka, ma dwa i pol tygodnia Jejku jaki maluch (a urodzil sie 4kg wiec tak naprawde niemaly), az nie wierze ze zaraz tez bedziemy takiego miec <3
Teraz sobie leze z herbatka, tylko glowa boli.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 23:26   #2033
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Surowka mniammmm moja ulubiona!
Ogarniam ciuszki dla malej i najmniej mam tych malutkich rozmiarow, nie ma czego do szpitala wziac... Lidl w czwartek mnie czeka jak nic!
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 23:36   #2034
gossip_girl21
Zakorzenienie

A ja oglądam Eurotrip na tvn7 mega komedia szczerze polecam
Zjadłam banana, jogurt, jabłko
mąż śpi a ja znów posiadówka ciekawę do której

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-01-31, 23:38   #2035
ametty
Rozeznanie

Zaraz was podnadrabiam, chciałam się tylko pochwalić, zanim zapomnę, że odebraliśmy dzisiaj naszą WYPAS-BRYKĘ

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Mi scusi!
To ten film?
Stary 2015-01-31, 23:52   #2036
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Zaraz was podnadrabiam, chciałam się tylko pochwalić, zanim zapomnę, że odebraliśmy dzisiaj naszą WYPAS-BRYKĘ

-
brawo za odebranie bryki, niezla fura!

JAŚ

Stary 2015-01-31, 23:57   #2037
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Mi scusi!
To ten film?

hahha no z tym włochem co sie w pociągu do nich przywalał

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

ametty i ta piosenka "scotty doesn't know"

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-01, 00:07   #2038
niezawsze
Zakorzenienie

Tez ogladalam eurotrip...masakra teraz czekam na carrie na tvn

u nas Maja zawsze sie dostosowywala do naszych wyjsc, nie wyobrazem sobie, ze wyjsc nie moge, bo wypadalaby drzemka lub cos, ale wiem, ze duzo osob to robi, ale ja preferuje zimny chow dzis sie juz nasluchalam, ze Maja na lodowisku bez czapki po mamusi...przynajmniej nie choruje.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 01:16   #2039
Majka232
Zakorzenienie

My już po parapetówie. Kolejna znajoma w ciazy juhu!
Powiem Wam ze kilka lat temu bylismy w 4 pary w Chorwacji na wakacjach i wtedy żadna nie byla małżeństwem a teraz wszystkie sa i kazda dziewucha jest w ciąży

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Niezawsze - dla mnie ten uporządkowany rytm dnia to było raczej ułatwienie nie utrudnienie

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-02-01 o 01:15
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 01:41   #2040
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
My dzis bylismy w odwiedkach u znajomych. Poznalam ich synka, ma dwa i pol tygodnia Jejku jaki maluch (a urodzil sie 4kg wiec tak naprawde niemaly), az nie wierze ze zaraz tez bedziemy takiego miec <3
Teraz sobie leze z herbatka, tylko glowa boli.
Aaaa jeszcze wiem że toczyła sie rozmowa o wadze i owocach...a ja sie naczytalam i zablysne....mi sie wydaje ze dzieci teraz rodzą sie duze przez witaminy i nastrzykiwane w mieso hormony...nie oszukujmy sie jeszcze jak bylam z synkiem w ciazy mało która rodziła powyżej 4kg moze z jedna na sale a teraz...wiecie jak duzo babek...ostatnio kolezanka rodzila ona bardzo drobnej budowy...maluszek 3800 a na sali mowila ze prawie wszystkie bliska 4 i powyżej....
Cytat:
No u mnie teraz posiadówka, kaszel mnie obudził i bodra...no to siedzimy i sie mulimy
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
My już po parapetówie. Kolejna znajoma w ciazy juhu!
Powiem Wam ze kilka lat temu bylismy w 4 pary w Chorwacji na wakacjach i wtedy żadna nie byla małżeństwem a teraz wszystkie sa i kazda dziewucha jest w ciąży

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Niezawsze - dla mnie ten uporządkowany rytm dnia to było raczej ułatwienie nie utrudnienie
Ja jak zaczynalam to wszystkie sie dziwily imprezy itd...a teraz tez sie sypią, kazdy czeka na swojego faceta i to jest podstawa
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości