|
|
#631 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas na SORze w klinice ginekologicznej jest tak, że jak przyjezdza kobieta w ciąży to od razu dzwonią po lekarza na oddział i w przeciągu kilku minut on schodzi i przeprowadza badanie ginekologiczne i usg. I zawsze proponują obserwację na oddziale. Myslałam, że tak wszędzie jest. Ja wstałam dzisiaj z bólem głowy. Dawno u nas słońca nie było, to może organizm przeżywa szok? I wzięłam się za pieczenie ciasta drożdżowego ![]() I może komuś się przyda przy wyborze imienia- zestawienie województwami: http://www.facebook.com/l.php?u=http...px&h=0AQGtrNa0
25. 06. 2011-" "to love and to cherish 'till the death will do us a part" happiness is on the way. Edytowane przez mcdulka Czas edycji: 2015-02-01 o 10:22 |
|||
|
|
|
#632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj jest tak piękna pogoda, że zanim mąż wstał poszłam do kawiarni na śniadanie do kawiarni i czytałam plotkarską gazetkę, czego często nie robię |
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po badaniu z dzidzia ok,szyjka dluga, rozwarcia nie ma, krwawienie tez juz nie ma ufff... prawdopodobnie bylo z szyjki nie z macicy, wiec moze jakies naczynko lekarz powiedzial
Prawdopodobnie bedzie chlopczyk
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i gratuluję synusia :-* ;-)
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Skad to sie bieze? I po co tak straszy?
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne wieści! Choć pewnie co sie strachu najadłaś to Twoje.. Ważne, ze wszystko w porządku!!! I kolejny facecik 😉😉 gratulacje!
|
|
#638 | |||
|
Konto usunięte
|
Wczoraj akurat było ok ale odkąd jestem w ciąży to już mnie kilka razy głowa bolała.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przebudziłam się dziś o 4, zjadłam śniadanie i nie mogłam zasnąć do 7. A jak już zasnęłam, to wstałam pół godziny temu i znowu miałam jakieś głupie sny
|
|||
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem kochana :-( i dobrze wiem co czujesz :-* Ale sama widzisz reguły nie ma. My się oszczędzamy, dbamy o siebie i takie rzeczy się nam przytrafiaja :-( a inne kobiety mogą robić wszystko i nic się nie stanie.
Najważniejsze że z Maleństwem wszystko ok, z reszta sobie poradzisz. Odpoczniesz, polezysz i zregenerujesz siły :-* Zostajesz w szpitalu??
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Moge sie wypisac na wlasne rzadanie ale chyba do jutra zostane, u Nas min 3 dni trzymaja to oni by do wtorku mnie potrzymali a ja chce do domku, te leki co dostalam mam wszystkie w domu wiec to nie problem
|
|
#641 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj! Wreszcie jakaś "Matka Polka". Ostatnio zastanawiałam się nad tym, że na wątku mamy mamusie, które mają co najwyżej jedno dziecko. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: ufff!
|
|
#642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie za każdym razem po 5 dni trzymali i powiem Ci, że ostatnim razen to nawet byłam zła, że tak szybko mnie wpuszczają, bo jakoś tak bardzo się bałam iść do domu. Trzymam kciuki <3
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
25. 06. 2011-" "to love and to cherish 'till the death will do us a part" happiness is on the way. Edytowane przez mcdulka Czas edycji: 2015-02-01 o 14:56 |
|
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stres Cię nie ominął, ale najważniejsze, że z Maleństwem wszystko dobrze i gratuluję chłopczyka Ja używam podkład firmy Pharmaceris (a aptekach), delikatny fluid intensywnie kryjący. Skórę mam jednak przesuszoną wszędzie, na twarzy, na brzuchu, piersiach, nogach... masakra... w życiu tyle balsamu w miesiąc nie zużywałam. Następnym razem chciałabym wypróbować Vichy Dermablend, ale nigdzie w aptece nie chcą mi dać próbki z odcieniem (podobno nie mają), a boję się kupować w ciemno. Ja dzisiaj pierwszy raz od 2 miesięcy poszłam z mężem do kościoła. Stałam całą godzinę w zakrystii i dałam radę. Później musiałam ugotować obiad, bo teściowa nadal nie wstaje. Zrobiłam łososia z frytkami i surówką. Pychota!!!!!!! Teście nie przepadają za rybami, ale mąż baardzo, więc mam w nosie No i w ogóle, jak ludzie w kościele patrzyli się na mój brzuszek (bo już go widać przez płaszcz) to byłam taka zaje.......... dumna Miłego popołudnia dziewczyny! Zajrzę do Was wieczorem
|
|
|
|
|
#647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze zamawiam bezpośrednio z Asosa
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie weekendowo
![]() Siostrzenica moja zaraziła sie w przedszkolu kaszlem i juz widzę ze mojego malucha tez cos łapie a oprócz tego chyba znowu zabki bedą szły bo cała noc sie wiercil i popłakiwał wiec jestem mega zmęczona a jeszcze zamowienie musze zrobić :/ Cos dziś nie moge jeść bo mnie mdli od rana.
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- [QUOTE=mcdulka;50035839]I myślisz, że one wystarczą do końca ciązy? Bo też tak założyłam, że ciązowe to tylko spodnie i koszulki takie "pod spód", a góry to po prostu u 2 rozmiary większe. Jednak moje dośiwadoczne koleżanki powiedziały, że nie ma opcji. Dlatego zamówiłam na all bluzke i bluze. I udało mi się w szmateksie kupić nową sukienkę next maternity na lato ![]() Chciałabym dociągnąć z normalnymi ciuchami do końca drugiego trymestru, a potem czeka nas wiosna, to przerzucę się na leginsy
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałam MEGA wielki brzuchol i przybrałam 25 kg!
Edytowane przez gda Czas edycji: 2015-02-01 o 17:36 |
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciazy kupilam tylko jedne spodnie i gdzie w miedzy czasie ze dwie tuniki ale nie ciazowe-inwestowalam w dziecka... teraz od poczatku zle sie czulam i stad moje zakupy...poprawilam sobie humor i tak np dzis przy niedzieli nie siedze w dresach tylko smigam w wygodnych legginsach i bluzke,ktora nie opina...i az chce mi sie cos robic
ugotowalam zupe, odgrzalam carbonare,upieklam ciasto z Hania,potem wysprzatalam kuchnie tez z Hania-ja blaty i wyzej a Mloda wymyla mi wszystkie szafki na dole. Teraz szaleja z Mezem z pilka a ja mam relaksik na wizazu. Dzieki za rady odnosnie podkladu. Poczytam jeszcze troche o nich i sprobuje cos wybrac. Narazie sklaniam sie najbardziej ku temu vichy-juz kiedys sie do niego przymierzalam. Teraz mam catrice i byl super a do tego tani bo 30zl ale w ciazy mi sie zupelnie skora zmienila |
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to kiecki, które do dziś noszę, mają fason oversize i zostaną ze mną na lata
|
|
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Jaki jest sposób płatności kupując bezpośrednio przez Asosa-karta kredytowa?
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Asos chyba kiedys miał bezpłatna wysyłkę do Pl czy mi sie wydaje?
Nigdy tam nie kupowałam, moze pora spróbować?
|
#656 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem zakochana w sukienkach ASOSA! Na wesela zawsze obowiązkowo. Tyle, że zawsze zamawiałam na allegro
taką miałam w planie kupić na wesele, na które raczej nie zdążę iść, więc mnie ominie:http://allegro.pl/sukienka-asos-chi-...023687181.html Odzież ciążową też mają super, tylko na allegro jest jej mało, a nie chce mi się bawić w zamawianie z zagranicznych stron :P |
|
|
|
#657 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym! Byłam święcie przekonana, że rozmiar 10 to 40 albo większy. Jak coś sobie utrafiłam w lumpku to właśnie był rozmiar 10. Teraz mi poprawiłyście humor, myślałam, że mam większy rozmiar :P a raczej miałam Cytat:
Cytat:
w asosie nigdy nie zamawiałam, ale parę razy zaglądałam z takim zamiarem. Widziałam, że jest dużo korzystnych ofert. Sama czasem zamawiam coś z zagranicznych sklepów, ale to robię bezpośrednio, zwykle trafiam na darmową wysyłkę, często dodatkowo jakieś obniżki. Wychodzi dużo korzystniej niż zamawianie z allegro.
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z zamawianiem z zagranicznych stron jest tyle samo zabawy co z allegro, naprawdę! Niczym się to nie różni. No chyba, że na allegro bierzesz "za pobraniem". |
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Z zagranicznych w next kupuje Gabi, powyżej zakupów za bodajże 75zl wysyłka free. Minus taki, ze przecen nie robią
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
Ja często chodzę do nexta
synek ma polowe szafy ich ciuchów a reszta to h&m disney George i z bootsa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Polecam
Tylko rurki kupiłam na asosie z kolekcji maternity, akurat były przecenione fajnie 

klask i: ufff!

w asosie nigdy nie zamawiałam, ale parę razy zaglądałam z takim zamiarem. Widziałam, że jest dużo korzystnych ofert. Sama czasem zamawiam coś z zagranicznych sklepów, ale to robię bezpośrednio, zwykle trafiam na darmową wysyłkę, często dodatkowo jakieś obniżki. Wychodzi dużo korzystniej niż zamawianie z allegro.