Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 10:16   #631
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Nie, nie ma takiego działu, ale ja nie przepadam za stylem odzieży ciążowej, dlatego kupuję ciuchy o rozmiar większe Polecam
I myślisz, że one wystarczą do końca ciązy? Bo też tak założyłam, że ciązowe to tylko spodnie i koszulki takie "pod spód", a góry to po prostu u 2 rozmiary większe. Jednak moje dośiwadoczne koleżanki powiedziały, że nie ma opcji. Dlatego zamówiłam na all bluzke i bluze. I udało mi się w szmateksie kupić nową sukienkę next maternity na lato
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też tak robiłam w poprzedniej ciąży i teraz tak samo zamierzam Tylko rurki kupiłam na asosie z kolekcji maternity, akurat były przecenione fajnie
a jak wypada ich rozmiarówka? Czy np.10 to faktycznie typowa brytyjska 10 (czyli nasze coś pomiędzy 36 a 38)? Bo mam rurki ciązowe z top shopu w rozm. 10 i są za duże, a zawsze 10 z top shopu była dobra, czasem nawet 12 brałam.

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja trafilam do szpitala w nocy delikatne krwawienie teraz tylko plamienie, czekam na lekarza i badanie
Trzymam kciuki! jesteś na takim etapie ciązy, że już sporo można zrobić! Około 16 tygodnia bywają krwawienia i plamienia, bo wtedy łożysko już jest całkowicie wykształcone i przejmuje funkcje, może u Ciebie tak własnie jest? Nie badał Cie jeszcze lekarz?
U nas na SORze w klinice ginekologicznej jest tak, że jak przyjezdza kobieta w ciąży to od razu dzwonią po lekarza na oddział i w przeciągu kilku minut on schodzi i przeprowadza badanie ginekologiczne i usg. I zawsze proponują obserwację na oddziale.
Myslałam, że tak wszędzie jest.

Ja wstałam dzisiaj z bólem głowy. Dawno u nas słońca nie było, to może organizm przeżywa szok? I wzięłam się za pieczenie ciasta drożdżowego

I może komuś się przyda przy wyborze imienia- zestawienie województwami:
http://www.facebook.com/l.php?u=http...px&h=0AQGtrNa0

happiness is on the way.

Edytowane przez mcdulka
Czas edycji: 2015-02-01 o 10:22
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 10:17   #632
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Elinka, co u Was? Kciuki sa.

Doskwiera komuś bol pachwiny/ pośladka? Mam juz go dość... W środę wizyta, muszę wytrzymać chyba

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Truskawka, u mnie tez najczesciej podczas leżenia ️
Ból pośladka czasami jest nie do wytrzymaniaz rana jak dłużej leżę...
Dzisiaj jest tak piękna pogoda, że zanim mąż wstał poszłam do kawiarni na śniadanie do kawiarni i czytałam plotkarską gazetkę, czego często nie robię Było pięknie i cudownie
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 10:38   #633
elinka21
Zakorzenienie

Ja po badaniu z dzidzia ok,szyjka dluga, rozwarcia nie ma, krwawienie tez juz nie ma ufff... prawdopodobnie bylo z szyjki nie z macicy, wiec moze jakies naczynko lekarz powiedzial
Prawdopodobnie bedzie chlopczyk

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 10:48   #634
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Ja po badaniu z dzidzia ok,szyjka dluga, rozwarcia nie ma, krwawienie tez juz nie ma ufff... prawdopodobnie bylo z szyjki nie z macicy, wiec moze jakies naczynko lekarz powiedzial
To cudnie!

happiness is on the way.
Stary 2015-02-01, 10:57   #635
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Widziałam ze będzie dobrze :-* Bardzo się ciesze że się już uspokoiłaś i gratuluję synusia :-* ;-)
Stary 2015-02-01, 10:59   #636
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Widziałam ze będzie dobrze :-* Bardzo się ciesze że się już uspokoiłaś i gratuluję synusia :-* ;-)
Skad to sie bieze? I po co tak straszy?

25.03.14
Stary 2015-02-01, 11:04   #637
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Świetne wieści! Choć pewnie co sie strachu najadłaś to Twoje.. Ważne, ze wszystko w porządku!!! I kolejny facecik 😉😉 gratulacje!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:20   #638
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Jak u Was z ciśnieniem ? Mnie bardzo ćmi głowa.
Wczoraj akurat było ok ale odkąd jestem w ciąży to już mnie kilka razy głowa bolała.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,poleccie dobry podklad (ale nie taki najdrozszy). Ostatnio bardzo mi sie sprawdzal jeden,a teraz na nosie,brodzie i czole od razu skorki sie luszcza.... wyglada to koszmarnie no i jestem wsciekla,bo raczej z domu bez podkladu nie wychodze a tu taki zonk...generalnie mam cere mieszana ale z predyspozycja do podraznien. Szukam czegos kryjacego,ale raczej nie matujacego bo te matujace tez mi sie nie sprawdzaly.
Ja polecam Provoke dr Ireny Eris. Ostatnio kupiłam w hebe za niecałe 60 zł, tylko wersję nawilżającą a nie matującą. U mnie się sprawdza niezle, może wez sobie przy okazji tester i popróbuj przed zakupem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-matujacy.html

Cytat:
Doskwiera komuś bol pachwiny/ pośladka? Mam juz go dość... W środę wizyta, muszę wytrzymać chyba
Z pachwiną nie mam problemu, ostatnio kilka razy zdarzyło się kłócie w prawym pośladku. Obwiniam o to ciążę właśnie

Cytat:
No to super, że wszystko ok!!

Przebudziłam się dziś o 4, zjadłam śniadanie i nie mogłam zasnąć do 7. A jak już zasnęłam, to wstałam pół godziny temu i znowu miałam jakieś głupie sny
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:26   #639
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Skad to sie bieze? I po co tak straszy?
Nie wiem kochana :-( i dobrze wiem co czujesz :-* Ale sama widzisz reguły nie ma. My się oszczędzamy, dbamy o siebie i takie rzeczy się nam przytrafiaja :-( a inne kobiety mogą robić wszystko i nic się nie stanie.
Najważniejsze że z Maleństwem wszystko ok, z reszta sobie poradzisz. Odpoczniesz, polezysz i zregenerujesz siły :-*
Zostajesz w szpitalu??
Stary 2015-02-01, 11:30   #640
elinka21
Zakorzenienie

Moge sie wypisac na wlasne rzadanie ale chyba do jutra zostane, u Nas min 3 dni trzymaja to oni by do wtorku mnie potrzymali a ja chce do domku, te leki co dostalam mam wszystkie w domu wiec to nie problem

25.03.14
Stary 2015-02-01, 11:32   #641
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edzia16051983 Pokaż wiadomość
Witam moge sie przylaczyc mam prawie 32 lata troje dzieci Piotrus 5,Mateuszek4 i Aleksandra 13 miesiecy i termin porodu 29 lipiec

Witaj! Wreszcie jakaś "Matka Polka". Ostatnio zastanawiałam się nad tym, że na wątku mamy mamusie, które mają co najwyżej jedno dziecko.

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
-

a polecam ja zamowilam s bo nosilam s przed ciaza i jak je zalozylam pierwszy raz to myslalam ze za male xD ale sa spoko teraz juz a sa to serio rurki rurki
właśnie zastanawiałam się jak te rozmiary wypadają. Ale kupię sobie chyba na zapas, bo w 1c kupiłam sobie w happy mum spodnie zgodnie z wymiarami, leżały w szafie, czekając na większe wyjście. Przyszedł taki czas i się okazało, że udka się nie mieszczą :P

Cytat:

klask i: ufff!

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:34   #642
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
super wieści!!!! i gratuluje chłopczyka

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:34   #643
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Moge sie wypisac na wlasne rzadanie ale chyba do jutra zostane, u Nas min 3 dni trzymaja to oni by do wtorku mnie potrzymali a ja chce do domku, te leki co dostalam mam wszystkie w domu wiec to nie problem
Wiem ze w domu lepiej i w ogóle, ale faktycznie dla własnego spokoju poleż do jutra <3. Odpoczywaj, przespij się. Jest dobrze więc relaks wskazany :-*
Mnie za każdym razem po 5 dni trzymali i powiem Ci, że ostatnim razen to nawet byłam zła, że tak szybko mnie wpuszczają, bo jakoś tak bardzo się bałam iść do domu.
Trzymam kciuki <3
Stary 2015-02-01, 11:57   #644
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki! jesteś na takim etapie ciązy, że już sporo można zrobić! Około 16 tygodnia bywają krwawienia i plamienia, bo wtedy łożysko już jest całkowicie wykształcone i przejmuje funkcje, może u Ciebie tak własnie jest? Nie badał Cie jeszcze lekarz?
U nas na SORze w klinice ginekologicznej jest tak, że jak przyjezdza kobieta w ciąży to od razu dzwonią po lekarza na oddział i w przeciągu kilku minut on schodzi i przeprowadza badanie ginekologiczne i usg. I zawsze proponują obserwację na oddziale.
[/url]
Ja w pierwszej ciazy pojechałam na IP, bo mnie złapał silny ból w dole pleców. To nikt mnie nie zbadał. Przyjęli na oddział. Kazali wypełnić milion papierów. Po kilku godzinach lekarz mnie zbadał (tylko badanie i posłuchanie serduszka). To był piatek. Na USG kazali mi czekać do poniedziałku.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 14:23   #645
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciazy pojechałam na IP, bo mnie złapał silny ból w dole pleców. To nikt mnie nie zbadał. Przyjęli na oddział. Kazali wypełnić milion papierów. Po kilku godzinach lekarz mnie zbadał (tylko badanie i posłuchanie serduszka). To był piatek. Na USG kazali mi czekać do poniedziałku.
Mnie się to w głowie nie mieści! Przecież to takie ważne żeby szybko reagować. Oby żadna z nas do dnia porodu nie musiala stawiać stopy na SORze!

happiness is on the way.

Edytowane przez mcdulka
Czas edycji: 2015-02-01 o 14:56
Stary 2015-02-01, 15:01   #646
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
No to całe szczęście stres Cię nie ominął, ale najważniejsze, że z Maleństwem wszystko dobrze i gratuluję chłopczyka

Ja używam podkład firmy Pharmaceris (a aptekach), delikatny fluid intensywnie kryjący. Skórę mam jednak przesuszoną wszędzie, na twarzy, na brzuchu, piersiach, nogach... masakra... w życiu tyle balsamu w miesiąc nie zużywałam. Następnym razem chciałabym wypróbować Vichy Dermablend, ale nigdzie w aptece nie chcą mi dać próbki z odcieniem (podobno nie mają), a boję się kupować w ciemno.

Ja dzisiaj pierwszy raz od 2 miesięcy poszłam z mężem do kościoła. Stałam całą godzinę w zakrystii i dałam radę. Później musiałam ugotować obiad, bo teściowa nadal nie wstaje. Zrobiłam łososia z frytkami i surówką. Pychota!!!!!!! Teście nie przepadają za rybami, ale mąż baardzo, więc mam w nosie a teraz powiem Wam, że plecy mnie tak bolą - w końcu od rana na nogach - że nie mogę sobie dać rady. W związku z tym, że mąż pojechał rowerkiem do lasu, żeby pies się trochę przebiegł to ja się kładę na poobiednią drzemkę

No i w ogóle, jak ludzie w kościele patrzyli się na mój brzuszek (bo już go widać przez płaszcz) to byłam taka zaje.......... dumna kocham mój brzuszek!

Miłego popołudnia dziewczyny! Zajrzę do Was wieczorem
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 15:27   #647
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałaś sobie te rurki przez allegro czy przez ich stronę?
Ja zawsze zamawiam bezpośrednio z Asosa

Cytat:
Dziewczyny,poleccie dobry podklad (ale nie taki najdrozszy). Ostatnio bardzo mi sie sprawdzal jeden,a teraz na nosie,brodzie i czole od razu skorki sie luszcza.... wyglada to koszmarnie no i jestem wsciekla,bo raczej z domu bez podkladu nie wychodze a tu taki zonk...generalnie mam cere mieszana ale z predyspozycja do podraznien. Szukam czegos kryjacego,ale raczej nie matujacego bo te matujace tez mi sie nie sprawdzaly.
Używam Benefitu Big Easy. Wreszcie trafiłam na idealny podkład. A na to dr Hauschka puder z tapioki.

Cytat:
I myślisz, że one wystarczą do końca ciązy? Bo też tak założyłam, że ciązowe to tylko spodnie i koszulki takie "pod spód", a góry to po prostu u 2 rozmiary większe. Jednak moje dośiwadoczne koleżanki powiedziały, że nie ma opcji. Dlatego zamówiłam na all bluzke i bluze. I udało mi się w szmateksie kupić nową sukienkę next maternity na lato

a jak wypada ich rozmiarówka? Czy np.10 to faktycznie typowa brytyjska 10 (czyli nasze coś pomiędzy 36 a 38)? Bo mam rurki ciązowe z top shopu w rozm. 10 i są za duże, a zawsze 10 z top shopu była dobra, czasem nawet 12 brałam.

Ja wstałam dzisiaj z bólem głowy. Dawno u nas słońca nie było, to może organizm przeżywa szok? I wzięłam się za pieczenie ciasta drożdżowego

I może komuś się przyda przy wyborze imienia- zestawienie województwami:
http://www.facebook.com/l.php?u=http...px&h=0AQGtrNa0
Rozmiarówka lekko zawyżona, bo zamówiłam 10 czyli 38 i jest lekko luźne, ale to z zapasem na przytycie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Witaj! Wreszcie jakaś "Matka Polka". Ostatnio zastanawiałam się nad tym, że na wątku mamy mamusie, które mają co najwyżej jedno dziecko.

właśnie zastanawiałam się jak te rozmiary wypadają. Ale kupię sobie chyba na zapas, bo w 1c kupiłam sobie w happy mum spodnie zgodnie z wymiarami, leżały w szafie, czekając na większe wyjście. Przyszedł taki czas i się okazało, że udka się nie mieszczą :P

klask i: ufff!
Myślę, że przy trzeciej ciąży już nie ma czasu udzielać się na forum
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 15:34   #648
ewelina1988_20
Rozeznanie

Witam sie weekendowo
Siostrzenica moja zaraziła sie w przedszkolu kaszlem i juz widzę ze mojego malucha tez cos łapie a oprócz tego chyba znowu zabki bedą szły bo cała noc sie wiercil i popłakiwał wiec jestem mega zmęczona a jeszcze zamowienie musze zrobić :/
Cos dziś nie moge jeść bo mnie mdli od rana.
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:04   #649
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Rewelacja!!!!

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

[QUOTE=mcdulka;50035839]I myślisz, że one wystarczą do końca ciązy? Bo też tak założyłam, że ciązowe to tylko spodnie i koszulki takie "pod spód", a góry to po prostu u 2 rozmiary większe. Jednak moje dośiwadoczne koleżanki powiedziały, że nie ma opcji. Dlatego zamówiłam na all bluzke i bluze. I udało mi się w szmateksie kupić nową sukienkę next maternity na lato

Chciałabym dociągnąć z normalnymi ciuchami do końca drugiego trymestru, a potem czeka nas wiosna, to przerzucę się na leginsy
Stary 2015-02-01, 17:35   #650
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym dociągnąć z normalnymi ciuchami do końca drugiego trymestru, a potem czeka nas wiosna, to przerzucę się na leginsy
Ja dociągnęłam do samego końca ciąży w zwykłych ciuchach (oprócz rurek - a luźne jeansowe szorty miałam z regularnej kolekcji Zary, rozmiar większe i z niskim stanem) A miałam MEGA wielki brzuchol i przybrałam 25 kg!

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2015-02-01 o 17:36
Stary 2015-02-01, 17:54   #651
gkatarzynka
Zadomowienie

Ja w pierwszej ciazy kupilam tylko jedne spodnie i gdzie w miedzy czasie ze dwie tuniki ale nie ciazowe-inwestowalam w dziecka... teraz od poczatku zle sie czulam i stad moje zakupy...poprawilam sobie humor i tak np dzis przy niedzieli nie siedze w dresach tylko smigam w wygodnych legginsach i bluzke,ktora nie opina...i az chce mi sie cos robic ugotowalam zupe, odgrzalam carbonare,upieklam ciasto z Hania,potem wysprzatalam kuchnie tez z Hania-ja blaty i wyzej a Mloda wymyla mi wszystkie szafki na dole. Teraz szaleja z Mezem z pilka a ja mam relaksik na wizazu.
Dzieki za rady odnosnie podkladu. Poczytam jeszcze troche o nich i sprobuje cos wybrac. Narazie sklaniam sie najbardziej ku temu vichy-juz kiedys sie do niego przymierzalam. Teraz mam catrice i byl super a do tego tani bo 30zl ale w ciazy mi sie zupelnie skora zmienila
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:00   #652
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w pierwszej ciazy kupilam tylko jedne spodnie i gdzie w miedzy czasie ze dwie tuniki ale nie ciazowe-inwestowalam w dziecka... teraz od poczatku zle sie czulam i stad moje zakupy...poprawilam sobie humor i tak np dzis przy niedzieli nie siedze w dresach tylko smigam w wygodnych legginsach i bluzke,ktora nie opina...i az chce mi sie cos robic ugotowalam zupe, odgrzalam carbonare,upieklam ciasto z Hania,potem wysprzatalam kuchnie tez z Hania-ja blaty i wyzej a Mloda wymyla mi wszystkie szafki na dole. Teraz szaleja z Mezem z pilka a ja mam relaksik na wizazu.
Dzieki za rady odnosnie podkladu. Poczytam jeszcze troche o nich i sprobuje cos wybrac. Narazie sklaniam sie najbardziej ku temu vichy-juz kiedys sie do niego przymierzalam. Teraz mam catrice i byl super a do tego tani bo 30zl ale w ciazy mi sie zupelnie skora zmienila
Ja za to w poprzedniej ciąży wpadłam w szał ciuchowy i kupiłam tysiąc sukienek na wyprzedażach. Oj poprawiało humor jak nic Ale to kiecki, które do dziś noszę, mają fason oversize i zostaną ze mną na lata
Stary 2015-02-01, 18:04   #653
Truskawka31
Rozeznanie

Jaki jest sposób płatności kupując bezpośrednio przez Asosa-karta kredytowa?
Stary 2015-02-01, 18:28   #654
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki jest sposób płatności kupując bezpośrednio przez Asosa-karta kredytowa?
Karta płatnicza lub pay-pal
Stary 2015-02-01, 19:08   #655
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Asos chyba kiedys miał bezpłatna wysyłkę do Pl czy mi sie wydaje?
Nigdy tam nie kupowałam, moze pora spróbować?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2015-02-01, 19:36   #656
Fischerka
Raczkowanie

Ja jestem zakochana w sukienkach ASOSA! Na wesela zawsze obowiązkowo. Tyle, że zawsze zamawiałam na allegro taką miałam w planie kupić na wesele, na które raczej nie zdążę iść, więc mnie ominie:

http://allegro.pl/sukienka-asos-chi-...023687181.html

Odzież ciążową też mają super, tylko na allegro jest jej mało, a nie chce mi się bawić w zamawianie z zagranicznych stron :P
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 20:36   #657
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Rozmiarówka lekko zawyżona, bo zamówiłam 10 czyli 38 i jest lekko luźne, ale to z zapasem na przytycie

Myślę, że przy trzeciej ciąży już nie ma czasu udzielać się na forum
Pewnie tak, chociaż ja przy moim szkrabie myślałam, że w życiu nawet nie poczytam wizażu a tu proszę, udaje mi się całkiem często coś napisać!

A poza tym! Byłam święcie przekonana, że rozmiar 10 to 40 albo większy. Jak coś sobie utrafiłam w lumpku to właśnie był rozmiar 10. Teraz mi poprawiłyście humor, myślałam, że mam większy rozmiar :P a raczej miałam

Cytat:
Ja za to w poprzedniej ciąży wpadłam w szał ciuchowy i kupiłam tysiąc sukienek na wyprzedażach. Oj poprawiało humor jak nic Ale to kiecki, które do dziś noszę, mają fason oversize i zostaną ze mną na lata
ja podobnie raczej kupowałam w "normalnych" działach, często coś oversize, akurat w takich sukienkach bez brzucha wyglądam fatalnie, nie mój krój ale jak mi brzusio urośnie to ładnie to wypełni :p spodnie miałam z golfem i leginsiki. Do tego dwie pary grubych rajstop ciążowych i przelatałam zimę.

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Ja jestem zakochana w sukienkach ASOSA! Na wesela zawsze obowiązkowo. Tyle, że zawsze zamawiałam na allegro taką miałam w planie kupić na wesele, na które raczej nie zdążę iść, więc mnie ominie:

http://allegro.pl/sukienka-asos-chi-...023687181.html

Odzież ciążową też mają super, tylko na allegro jest jej mało, a nie chce mi się bawić w zamawianie z zagranicznych stron :P
śliczna ta sukienka w asosie nigdy nie zamawiałam, ale parę razy zaglądałam z takim zamiarem. Widziałam, że jest dużo korzystnych ofert. Sama czasem zamawiam coś z zagranicznych sklepów, ale to robię bezpośrednio, zwykle trafiam na darmową wysyłkę, często dodatkowo jakieś obniżki. Wychodzi dużo korzystniej niż zamawianie z allegro.

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 20:37   #658
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Asos chyba kiedys miał bezpłatna wysyłkę do Pl czy mi sie wydaje?
Nigdy tam nie kupowałam, moze pora spróbować?
Miał darmową wysyłkę zwykłą, ale teraz zrobili za 2 funty

A z zamawianiem z zagranicznych stron jest tyle samo zabawy co z allegro, naprawdę! Niczym się to nie różni. No chyba, że na allegro bierzesz "za pobraniem".
Stary 2015-02-01, 20:42   #659
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Z zagranicznych w next kupuje Gabi, powyżej zakupów za bodajże 75zl wysyłka free. Minus taki, ze przecen nie robią

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2015-02-02, 00:54   #660
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja często chodzę do nexta synek ma polowe szafy ich ciuchów a reszta to h&m disney George i z bootsa
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości