Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 10:23   #2491
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać zdjęć
Już dodaję załączniki
Ale pięknie
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 10:27   #2492
Hottie07
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie

Milego dnia dla wszystkich :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-01, 10:30   #2493
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

Wczorajszy wieczór bardzo udany, zespół rewelacja kolejne takie wyjście pewnie nie prędko

Cytat:
Zapomniałam dodać zdjęć
Już dodaję załączniki
Cudny pokoj, bardzo mi sie podoba kolorystyka.

Crystal, Lesyeux Wasze dziecięce kąciki tez bardzo mi sie podobają
Ja pewnie powiem Tztowi aby złożył łóżeczko jak bede w szpitalu, bo teraz nie chce gracic sypialni ale pamietam, że w pierwszej ciazy bardzo chciałam, aby to łóżeczko juz stało złożone i ciagle sie gapilam na nie

Marcia trzymam kciuki za kumpele i jej blizniaki mam nadzieje, że wszystko dobrze sie potoczy. Pamietam jak po moim poronieniu w tej ciazy ze stresem chodziłam do łazienki czy przypadkiem jakiegos krwawienia nie ma ciężka sprawa.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 10:32   #2494
smv
Zakorzenienie

Ja czekam na łóżeczko juz 3 tydzień miało yc w piątek wysłane i nic;/ani maila wrr.. Okaże się jutro czy będzie czy nie.

Ja mimo braku krwawienia chodzę i do dziś spr papier i bieliznę czy aby nic się złego nie dzieje.. Myślę że to normalne dla ciężarówek
Stary 2015-02-01, 10:34   #2495
antoxa
Rozeznanie

Dzień dobry
Mój syn dzisiaj o 4 rano postanowił zrobić dyskotekę w brzuchu mamy a potem za "karę", że nie dał mi spać to męczyła go czkawka

Dziewczyny, które wstawiały zdjęcia kącików to wszystko tak pięknie wygląda, że wasze maluszki nie będą ich chciały opuszczać

nouvelle2
garderoba małej powala

Ja do kącika małego zamiast literek zamówiłam naklejkę na ścianę - taką jak poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg q.jpg (34,2 KB, 56 załadowań)
Stary 2015-02-01, 10:37   #2496
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Martwie się strasznie, bo moja bliska koleżanka jest w upragnionej ciąży, o którą długo walczyli i wczoraj wyladowała w szpitalu, bo zaczela krwawic. Serduszka na usg biją, będą bliżniaki, hcg urosło, to pierwszy miesiąc. Miała tak któraś z Was a teraz jest dobrze? Boję się o nich.
Ja trafiłam do szpitala na przełomie 9 i 10 tygodnia z potężnym krwawieniem, określana jako "poronienie w toku", a dzisiaj zaczynam 33 tydzień. Także trzymam kciuki za koleżankę.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 10:42   #2497
marta24171
Rozeznanie

Witam się i ja wczoraj jak zwykle u mnie dom pełen ludzi ale jakoś miło mi się spędziło czas.

Jejku dziewczyny dzisiaj 1 luty przekraczamy tą zaczarowaną granicę

Mąż zabrał córcię na sanki, bo troszkę śniegu u nas spadło a ja mam chwilkę,żeby do Was zajrzeć.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja czekam na łóżeczko juz 3 tydzień miało yc w piątek wysłane i nic;/ani maila wrr.. Okaże się jutro czy będzie czy nie.

Ja mimo braku krwawienia chodzę i do dziś spr papier i bieliznę czy aby nic się złego nie dzieje.. Myślę że to normalne dla ciężarówek
Masz rację, ja też za każdym razem sprawdzam i broń boże żeby na papierku był jakiś czerwony wzorek

Wszystkie kąciki dla maluszków takie piękne a brzunie takie zgrabniutkie

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-02-01 o 10:52
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 10:49   #2498
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

Robię tak samo od początku ciąży
Stary 2015-02-01, 10:56   #2499
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
piękny kocyk a za koleżankę trzymam kciuki z całych sił!

dziękuję Kocyk szyłam sama

dziękuję

Ale pięknie! i masz cocoonababy! gdzie kupiłaś? zastanawiam się nad nim mocno...
Ja tego szukałam dobre parę miesięcy. Już prawie Crystal mi od siebie wysłała, ale koleżanka wizażowa dała mi cynk, że widziała u siebie w sklepie stacjonarnym, a dodatkowo był na wyprzedaży Niestety ostatni
Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
WITAM W LUTYM

Nouvelle, extra garderoba, ile kiecek dla malej wow!

Debra, super kacik podoba mi sie ta czerwien, szkoda ze szczebelki na przewijaku blokuja dostep do polek, czy mi sie wydaje?

marcia swietny ten kocyk, szkoda ze takie drogie sa.. oby z ciaza kolozanki bylo wszystko dobrze!

Lesyeux bardzo ladnie! Widze ze groszkowe wzory gora mi sie jeszcze gwiazdki podobaja, zygzaki tez niczego sobie heh niezdecydowana baba ze mnie. Skad pudelko na chusteczki??
Jaka czerwień? Toż to amarant
Tak masz rację z tymi półkami na przewijaku, ale będziemy mu montować kółeczka,więc jakoś damy radę
Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ekstra fotki wstawiacie, maluszki mają przeeecudne kąciki.

aneta_s13 cudownie wyglądasz kwitnąca mamusiu

crystal25 jakie te litery są wieeelgachne mama rzeczywiśccie się napracowała Słodziaszny piesek. kieeedyś kiedyś, jak byłam malunia i mieszkałam w bloku, sąsiedzi mieli taką suczkę Sarę. Tak przepiękna była, że zawsze chciałam mieć taką samą

A z TŻ jesteśmy już pogodzeni w zasadzie od wczorajszego rana. Umiejętnie przeprosił i właśnie o to chodziło

nouvelle2 ile elegantka ma już sukieneczek

debraM cu-do-wnie!! narobiłaś się od groma i widać efekt! A co to jest za cudo w łóżeczku???

anyolek słodziaszne oświetlenie Ja wciąż szukam czegoś fajnego jako lampkę nocną, żeby nie razić światłem małej.
To taki materacyk cocoonababy.

Ja tylko odpiszę i lecę dalej spać, bo przed 4 usnęłam, ale nie wiem czy nie wstanę i nie zacznę robić oponek, bo Wy znowu od rana o tych pączkach

Lubię weekendy, bo jest mało do nadrabiania

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Marcia, miałam napisać, że ja na początku ciąży też dostałam dużego krwawienia, nie było to plamienie, a żywa krew, ale nie wiadomo skąd i wszystko było dobrze. Pamiętam, że parę dziewczyn tutaj też miało podobnie. Trzymam kciuki za koleżankę

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:04   #2500
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewczynki a mnie coś rozkłada, całą noc się męczyłam z bólem gardła, spociłam się strasznie w nocy, raz zimno raz ciepło
Ja nie chcę być chora
Dziś zostaję w piżamie i wielkim szlafroku od mojego Tż i nie ruszam się na krok

Taką mi zrobiłyście ochotę na pączki, oponki, że zadzwoniłam do mamy i już jej oznajmiłam, że 11 lutego jestem u niej i robimy faworki i pączki także na tłusty czwartek będę domowej roboty

Teściowa chodzi i tylko "żebyś nie urodziła wcześniej, jeszcze nie możesz bo jestes w 8 miesiącu"... no dołuje mnie trochę, bo co ja mogę jeśli poród zacznie się szybciej? Wiem, że niby 8 miesiąc najgorszy, ale takim gadaniem mnie przeraża Fakt, że brzuch nisko, zaczął mnie brzuch pobolewać jak na okres, a dziś w nocy nawet lekko krzyż (ale może też przez biorącą chorobę) ahh.... Termin na 18 marca, więc może wytrzymamy Co ma być to będzie Korka w pipkę se nie wsadzę
Stary 2015-02-01, 11:18   #2501
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapomniałam dodać zdjęć
Już dodaję załączniki
pięknie jest! wszystko do siebie pasuje

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Chwalę sie kocykiem, który wygrałam, do tego mam jeszcze poduszeczke. Tak naprawde wygrałam materacyk do łóżeczka, ale 140x70 to się wymieniłam.

Martwie się strasznie, bo moja bliska koleżanka jest w upragnionej ciąży, o którą długo walczyli i wczoraj wyladowała w szpitalu, bo zaczela krwawic. Serduszka na usg biją, będą bliżniaki, hcg urosło, to pierwszy miesiąc. Miała tak któraś z Was a teraz jest dobrze? Boję się o nich.
kocyk piękny!
a za koleżankę trzymam kciuki, ja krwawienie miałam wprawdzie później, ale na początku też się często zdarza, więc trzymam kciuki żeby było ok!

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Hej kochane mamusie
Tak pędzicie, że zupełnie nie nadążam z czytaniem, muszę przyznać się bez bicia, że przez cały tydzień przeskakiwałam po kilka stron, bo bym nie dała rady Ale dziś trochę ponadrabiam, bo mam zamiar po prostu nic nie robić po raz pierwszy od tygodnia

Na szczęście widzę, że wszystkie jeszcze jesteście w dwupakach, także jest dobrze!!!

U nas rozgardiasz na maxa, robimy remont na piętrze, więc większość rzeczy jest na dole, a część rzeczy maluszkowych wywieziona do mamy TŻ-a- w domu nie ma gdzie kroka postawić Mam juz tego serdecznie dosyć, chciałabym mieć już wszystko skończone, a tu jeszcze czeka nas malowanie wszystkiego, zmiana dywanów no i do tej pory nie mamy nikogo kto by nam zbudował szafy ;(
Wczoraj kupiliśmy farby do obu pokoi- naszego i maluszka, a w Ikei osłonkę na żyrandol i lampkę, które marzyły mi się od dnia w którym zaczęłam planować pokoik dzieciaczka
Czuję się ogólnie ok, zostały mi już tylko 3 tygodnie w pracy, ale coraz ciężej jest mi usiedzieć, bo przy wstawaniu ból kości miednicy okropnie daje mi się we znaki

Zmykam teraz coby nadrobić te 2500 postów, które naprodukowałyście w przeciągu 6 dni
super lampka, ja właśnie w przyszłym tygodniu wybieram się do IKEI i muszę koniecznie jakąś lampkę wybrać
powodzenia w nadrabianiu

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ok. foteczki zrobione.
Tadam
ślicznie! wózek wygląda bosko!

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a mnie coś rozkłada, całą noc się męczyłam z bólem gardła, spociłam się strasznie w nocy, raz zimno raz ciepło
Ja nie chcę być chora
Dziś zostaję w piżamie i wielkim szlafroku od mojego Tż i nie ruszam się na krok

Taką mi zrobiłyście ochotę na pączki, oponki, że zadzwoniłam do mamy i już jej oznajmiłam, że 11 lutego jestem u niej i robimy faworki i pączki także na tłusty czwartek będę domowej roboty

Teściowa chodzi i tylko "żebyś nie urodziła wcześniej, jeszcze nie możesz bo jestes w 8 miesiącu"... no dołuje mnie trochę, bo co ja mogę jeśli poród zacznie się szybciej? Wiem, że niby 8 miesiąc najgorszy, ale takim gadaniem mnie przeraża Fakt, że brzuch nisko, zaczął mnie brzuch pobolewać jak na okres, a dziś w nocy nawet lekko krzyż (ale może też przez biorącą chorobę) ahh.... Termin na 18 marca, więc może wytrzymamy Co ma być to będzie Korka w pipkę se nie wsadzę
leż w łóżku i się kuruj!!
a teściową się nie przejmuj! od kiedy 8 miesiąc jest najgorszy?? lgorszy niż 6 np? maluchy już są spore i w razie czego sobie poradzą, a Ty pewnie jeszcze kilka tygodni potrzymasz go w brzuszku

dzień dobry wszystkim
ja dzisiaj znowu super nocka! wprawdzie zasnęłam późno, ale wstałam o 10.30
idę robić naleśniki będą z czekoladą i konfiturą truskawkową
Stary 2015-02-01, 11:26   #2502
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Nie stresuj się takim gadaniem. Dokładnie, co ma być to będzie. Stres Ci nie pomoże. Odpoczywaj
Stary 2015-02-01, 11:35   #2503
smv
Zakorzenienie

Kruszynko teściowa się nie przejmuj. Ja to nie wiem ale kurde jakieś sredniowiecze panuje wśród naszych mam i tesciowych mam wrażenie.
Moja mama mi mówi kiedyś tak :nie kupuj guzików jalowych - ja cielam bandaż na kawałki. Albo kup płótno potnij na kawałki i włóż w biustonosz. No masakra hehe..
Teściowa to akurat nic się nie odzywa pyta tylko jak się czuje i koniec tematu.

Wczoraj byliśmy oglądać mieszkanie 75m.kw. Babka 145tys zawołała 2pietro winda i mówi że może spuscic do 135tys. Totalna komuna wszystko do remontu... 4duze pokoje rozkład fajny. TŻ pierw powiedział ze nie bo za długo by remontować i nas zjedzą pieniądze a w domu siadł i zaczął się mocno zastanawiać. Ja się znów bardzo boję bo nie wiem co będzie kiedyś... Ech ;(
Stary 2015-02-01, 11:39   #2504
87marta78
Zadomowienie

Dziewczyny no to dzis magiczna data - 1luty - czyli do mojej daty porodu zostalo mi 28dni-rowne 4tygodnie )
W czwartek dowiem sie co i jak, ale nie ludze się, że malutka się obrocila, bo cały czas czuje ją w tym samym miejscu, wysoko pod zebrami.
Będzie co ma być
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:40   #2505
smv
Zakorzenienie

Ale ci fajnie. Znaczy się ze w razie wu rodzisz z niunia?
Stary 2015-02-01, 11:45   #2506
87marta78
Zadomowienie

No zobaczymy co powie pani dr, bo ja chętnie juz za 2tyg bym przywitała malutka na świecie )
Stary 2015-02-01, 11:47   #2507
smv
Zakorzenienie

No weź przestań. MARCÓWKI to MARCÓWKI
Stary 2015-02-01, 11:48   #2508
87marta78
Zadomowienie

No ja nie dam rady w marcu, bo mam miec cc
Stary 2015-02-01, 11:58   #2509
smv
Zakorzenienie

A kurde może nie doczytałam przepraszam. A to chociaż wiesz ze to juz w tym miesiącu tak na 80%.
Ja sie juz nie mogę doczekać. Boje się okrutnie. Koleżanka teraz dwa razy zaslabla dostała krwotoku aż transfuzje krwi miała biedna... Oby żadnej z nas tak się nie zdarzyło.
Stary 2015-02-01, 12:08   #2510
martunka88
Rozeznanie

KasiaKasiaWiki Inhalator dopiero planuję kupić dla małego, więc póki co wlewam 3 szklanki wody do garnuszka, wrzucam do tego 2 łyżki majeranku i zagotowuję. Jak już jest para to lekko przykrywam głowę cienkim ręcznikiem i wdycham

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ten x lander też jest bardzo ładny wg mnie najładniejszy model x landera, zgrabniutki. zmienić Ci na 1 stronie, bo masz solę wpisaną?

z tym suchym powietrzem, to chyba nie to, bo u nas kaloryfery ledwo ciepłe. Chociaż może ta suchość powietrza nie od tego zależy
Tak, widziałam na żywo, pojeździłam, wydaje się fajny Dla mnie najważniejszy jest wygląd i to by wózek nie był zbyt masywny, a za to bardzo zwrotny. Hmm na wszelki wypadek odezwę się do Ciebie ze zmiana jak już będę miała go w domu
Suchość powietrza najszybciej robi się właśnie przy non stop odkręconych grzejnikach, ale nie tylko. Jak masz nawilżacz to odpal ze 2 dni pod rząd i zobacz czy czujesz poprawę.

Cytat:
Zapomniałam dodać zdjęć
Już dodaję załączniki
Jaki wesoły kącik, taki inny niż wszystkie. I dobrze dobrane dodatki. Uzyskałaś świetny efekt!

Cytat:
Kruszynko teściowa się nie przejmuj. Ja to nie wiem ale kurde jakieś sredniowiecze panuje wśród naszych mam i tesciowych mam wrażenie.
Moja mama mi mówi kiedyś tak :nie kupuj guzików jalowych - ja cielam bandaż na kawałki. Albo kup płótno potnij na kawałki i włóż w biustonosz. No masakra hehe..

Wczoraj byliśmy oglądać mieszkanie 75m.kw. Babka 145tys zawołała 2pietro winda i mówi że może spuscic do 135tys. Totalna komuna wszystko do remontu... 4duze pokoje rozkład fajny. TŻ pierw powiedział ze nie bo za długo by remontować i nas zjedzą pieniądze a w domu siadł i zaczął się mocno zastanawiać. Ja się znów bardzo boję bo nie wiem co będzie kiedyś... Ech ;(
Hehe widać, że u Twojej mamy królują domowe sposoby, pewnie lubi też używać do czyszczenia sodę, cytrynę itp Moja aż tak nie ingeruje, ale jak zobaczyła listę wyprawkową, to uznała, że 1/3 nie potrzebuję wcale (ona nie miała i mimo to wychowała 2 fajne córki:P) a kolejną 1/3 mogłabym kupić za kilka miesięcy
Jak tak piszesz o cenach mieszkań to coraz bardziej ciekawa jestem z jakiego jesteś miasta. Ceny naprawdę niskie. Niestety mieszkania używane do przeważnie duże koszty remontowe. Ściany zawsze są tam krzywe, a czasami nawet i posadzki, najczęściej fajnie zacząć od wyburzenia niektórych ścian (stare układy były bardzo niewygodne, np. oddzielna łazienka z wc, mikro kuchnia). Do tego zmiany w elektryce, czasami podpięcie siły o ile jest możliwość. Trzeba uważać na stare instalacje- czy grzejniki działają, co z instalacją elektryczną (czasami jest tak przeciążona, że za każdym razem przy jednoczesnym włączeniu np. pralki i komputera padają korki).
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 12:11   #2511
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie chcę być chora

Mniam pączunie, ja standardowo w biedronie kupie 12 sztukipochłone z Tżetem. A do tego rennie na zagryche

Moja teściowa, tylko pyta jak sie czuje itp.nic nie dogaduje

Oby choroba sie nie rozkreciła

I korka w cipke magicznego też nie mam to ci nie pożycze

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny no to dzis magiczna data - 1luty - czyli do mojej daty porodu zostalo mi 28dni-rowne 4tygodnie )
W czwartek dowiem sie co i jak, ale nie ludze się, że malutka się obrocila, bo cały czas czuje ją w tym samym miejscu, wysoko pod zebrami.
Będzie co ma być
U mnie 35 i też ta sama poza. 13 lutego ide do gin. I nadal na chwile obecną cc.wtedy dostane skier.
Stary 2015-02-01, 12:17   #2512
smv
Zakorzenienie

Jestem z Podkarpacia Tarnobrzeg. To mieszkanie to serio tanio jest bo inne w tym metrażu i mniejszym nakładzie finansowym to 200tys spokojnie... Liczymy się ze wszystkin(wyburzaniem, kuciem i zdzieraniem wszedobylskiej boazerii). Bierzemy tez pod uwagę ze nie każdy pokój na początku musi być wyremontowany ale marzy mi się pokój właśnie do korepetycji taki osobny pokój dla dzieci (o ile junior będzie mieć rodzenstwo) no i będąc teraz na wynajmie Zachciało nam się łóżka małżeńskiego i musimy je gdzieś wstawić. Moi tesciowie pewnie dziś powiedzą żebyśmy poszli na 31m.kw i oszcEdzali a moi rodzice znów powiedzą żeby brać bo takiej okazji nie będzie. Z drugiej strony będziemy zmuszeni się wynieść na czas remontu chyba do moich rodziców bo dwóch czynszy +spłata kredytu nie damy rady. Do tego dochodzi możliwość utraty pracy.
Widzieliśmy ładne mieszkanie ale 48m.kw za 150zl-praktycznke do pomalowania i mieszkania (ewentualnie kuchnia do zrobienia po swojemu) ale mieszkanie mega ciemne wszędzie komary w okresie letnim i z balkonikiem 1,5m...
Sama nie wiem. Pokażemy dziś rodzicom niech coś doradzą.
Jestem przerażona szczerze mówiąc ;(

Wstępne obliczenia mojego TŻ brzmią k 50zl w remont wsadzic-tyle mamy oszczędności swoich...

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-02-01 o 12:19
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 12:17   #2513
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

a mogę się zapytać czy teraz wynajmujecie czy jak? bo u nas to była ważna kwestia żeby kupić mieszkanie, do którego możemy się wprowadzić od razu, bo nie było nas stać żeby płacić za wynajem + za drugie mieszkanie płacić kredyt i robić tam remont. Kupiliśmy mieszkanie w stanie dobrym i powoli po kolei robiliśmy (i dalej robimy) to co chcemy poprawić ale takie metraż to już ładne mieszkanie...na trójeczkę dzieci

Cytat:
Będzie co ma być
to w czwartek może już poznasz datę kiedy zobaczysz małą

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
K

Hehe widać, że u Twojej mamy królują domowe sposoby, pewnie lubi też używać do czyszczenia sodę, cytrynę itp Moja aż tak nie ingeruje, ale jak zobaczyła listę wyprawkową, to uznała, że 1/3 nie potrzebuję wcale (ona nie miała i mimo to wychowała 2 fajne córki:P) a kolejną 1/3 mogłabym kupić za kilka miesięcy
Jak tak piszesz o cenach mieszkań to coraz bardziej ciekawa jestem z jakiego jesteś miasta. Ceny naprawdę niskie. Niestety mieszkania używane do przeważnie duże koszty remontowe. Ściany zawsze są tam krzywe, a czasami nawet i posadzki, najczęściej fajnie zacząć od wyburzenia niektórych ścian (stare układy były bardzo niewygodne, np. oddzielna łazienka z wc, mikro kuchnia). Do tego zmiany w elektryce, czasami podpięcie siły o ile jest możliwość. Trzeba uważać na stare instalacje- czy grzejniki działają, co z instalacją elektryczną (czasami jest tak przeciążona, że za każdym razem przy jednoczesnym włączeniu np. pralki i komputera padają korki).
a moja mama właśnie jest zachwycona tymi wszystkimi rzeczami, które dzisiaj można dostać dla malucha i bardzo ułatwiają życie a teściowa w ogóle się nie wtrąca więc mam naprawdę luz

co do mieszkania to potwierdzam, trzeba bardzo uważać na mieszkania z drugiej ręki, my takie kupiliśmy, ale co się naszukaliśmy to nasze a też część rzeczy była do wymiany. No ale wszystko ma swoje plusy i minusy oczywiście

dzisiaj całą noc mi się lamowanie śniło więc chyba zgwałcę męża jak wróci z pracy : lama:
Stary 2015-02-01, 12:17   #2514
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
No zobaczymy co powie pani dr, bo ja chętnie juz za 2tyg bym przywitała malutka na świecie )
Dwa tygodnie? Jak to niedużo czasu Ja tam czekam do mojego 29 marca i mogę chyba nawet przenosić do początku kwietnia, oby tylko mała nie była zbyt duża
Stary 2015-02-01, 12:19   #2515
87marta78
Zadomowienie

Bardzo bym chciała się dowiedzieć nie mogę się doczekać chce już ją zobaczyć-do kogo będzie podobna, czy będzie miała włosy )
Stary 2015-02-01, 12:27   #2516
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Witam się w niedzielę nareszcie mogę byc na bieżąco
Mamusie z Warszawy orientujecie się jak jest z porodem na żelaznej , jakby mnie coś zlapalo i zglosze sie na ip to bede przyjęta , wiecie za tydzień wyjezdzam z synkiem do Wawy na 2 tygodnie nie mam w planach rodzic ale nigdy nie wiadomo i wole wiedzieć co i jak
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 12:43   #2517
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Jaka czerwień? Toż to amarant
O zesz orzeszku, u mnie na telefonie wyswietla na czerwono haha no pieknie a ja kocykow tu szukam wiec pewnie przeklamane kolory, dobrze ze napisalas o tym kolorze. Tak czy siak pieknie u ciebie

Smv mega tanie te mieszkania u was, ja mieszkam w b.malej miescince i 68m 200tys chca! Mniejsze do totalnego remontu 2-3pok. to 150tys wzwyz. Do tego aktualnie kilka mieszkan tylko na sprzedaz. Moze stad te ceny :/ wiec az sie boje bo tym dluzej bedziemy musieli w 1 pokojowym mieszkaniu wytrzymac :/ pokoj wielki ale 1... ehh
Stary 2015-02-01, 12:52   #2518
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Jestem z Podkarpacia Tarnobrzeg. To mieszkanie to serio tanio jest bo inne w tym metrażu i mniejszym nakładzie finansowym to 200tys spokojnie... Liczymy się ze wszystkin(wyburzaniem, kuciem i zdzieraniem wszedobylskiej boazerii). Bierzemy tez pod uwagę ze nie każdy pokój na początku musi być wyremontowany ale marzy mi się pokój właśnie do korepetycji taki osobny pokój dla dzieci (o ile junior będzie mieć rodzenstwo) no i będąc teraz na wynajmie Zachciało nam się łóżka małżeńskiego i musimy je gdzieś wstawić. Moi tesciowie pewnie dziś powiedzą żebyśmy poszli na 31m.kw i oszcEdzali a moi rodzice znów powiedzą żeby brać bo takiej okazji nie będzie. Z drugiej strony będziemy zmuszeni się wynieść na czas remontu chyba do moich rodziców bo dwóch czynszy +spłata kredytu nie damy rady. Do tego dochodzi możliwość utraty pracy.
Widzieliśmy ładne mieszkanie ale 48m.kw za 150zl-praktycznke do pomalowania i mieszkania (ewentualnie kuchnia do zrobienia po swojemu) ale mieszkanie mega ciemne wszędzie komary w okresie letnim i z balkonikiem 1,5m...
Sama nie wiem. Pokażemy dziś rodzicom niech coś doradzą.
Jestem przerażona szczerze mówiąc ;(

Wstępne obliczenia mojego TŻ brzmią k 50zl w remont wsadzic-tyle mamy oszczędności swoich...
dziewczyno ja bym się nawet nie zastanawiała, taaaaaaki metraż w takiej cenie, remont totalny da się zrobić po kosztach i wcale to tak długo nie trwa, a przeprowadzka w okresie niemowlęcym do rodziców to cuudna sprawa, zawsze pomoc masz w zasięgu ręki, my remontowaliśmy od podstaw, w tym mymiana elektryki sufity podwieszane robione, wszędzie podłogi, posadzki wylewane bo poziomu nie było, ściany równane szpachlowane itp itd i tak w 3 miesiące po remoncie i tak się bałam że się nie wyrobimy a już w wyremontowanym jesteśmy a nie w tej komunie co była i rację TŻ miał, później przy dziecku gorzej cokolwiek by było zrobić

jejku gdybym miała taką okazje to bym swoje sprzedała i zamieniła na większe, bo my tylko 42 metry mamy i bez balkonu i 3 piętro ! ale plus taki że to spadkowe, więc kredytów brak

mam mdłości tak mi niedobrze a zaraz na obiadek do rodziców jednych na deserek do drugich bleeeeeeee a najchętniej to bym poszła spać

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-02-01 o 12:54
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 12:54   #2519
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo bym chciała się dowiedzieć nie mogę się doczekać chce już ją zobaczyć-do kogo będzie podobna, czy będzie miała włosy )
Wyglada na to ze mamy pierwsza ochotniczke do rodzenia super ze wiesz ze Cie czeka cc, ja do końca wierzebze sie uda urodzic sn
Stary 2015-02-01, 12:58   #2520
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ok. foteczki zrobione.
Tadam
ale pięknie
planujecie drugie dziecko? bo jak tak, to życzę Wam dziewczynki dla zminimalizowania kosztów wyprawki

debraM piękny pokoik Pompony robiłaś sama czy kupowałaś gdzieś? bo mam bardzo podobne, tyle że białe
Kupiłam w Pepco taki nawilżacz wieszany na kaloryfer za 7 zł (swoja drogą wzięłam go dlatego, że wzór miał ładny). Ustawiłam kaloryfer na dwójkę i zaraz go powieszę. Zobaczę czy poczuję różnicę. Taki termometr z mnóstwem parametrów też gdzieś mam, tylko nie umiem go ustawić, ale coś pokombinuję i sprawdzę jak się sprawy mają

marcia45 Kocyk super! A co do znajomej, to trzymam kciuki. Ja żadnych plamień nie miałam, ale na początku wiele dziewczyn to spotyka, a mimo to ciąża rozwija się ładnie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości