|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV
Cytat:
|
|
#272 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50033088]Bardzo fajny-włosy mam miękkie i gładkie, bardzo miłe w dotyku, mogę się nawet pokusić o stwierdzenie, że ciut lepsze niż po zwykłej żelatynie-wszak deserowa ma w sobie cukier, a włosy chyba się z nimi lubią
[/QUOTE]Może działa podobnie jak miód. U mnie laminowanie ciągle w poczekalni, zawsze jest coś innego do zrobienia/wypróbowania ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- I chyba na stałe zawita w moim rytuale włosowym |
|
|
|
#274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pytanie geniusza-przy OMO spłukujecie pierwsze O czy zostawiacie i myjecie szamponem włosy naodżywkowane?
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50033341]Nigdy nie laminowałaś włosów żelatyną? Moje włosy je uwielbiają, mogę im robić je co tydzień
![]() Pytanie geniusza-przy OMO spłukujecie pierwsze O czy zostawiacie i myjecie szamponem włosy naodżywkowane? [/QUOTE]Nigdy ;p ostatnio byłam zbyt zajęta testowaniem biovaxów. możesz podać swój przepis ?
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Dayli też są ale jak będę w B to dobrze dobrze.
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam problen z wlosami.. rok temu mialan operacje wypadlo mi troche po narkozie i teraz bralam hormony i wydaje mi sie ze moze tez po nich a moze przez ta pore roku nie mam pojecia w kazdym razie moje wlosy sa ehhhh cienkie dlugie ale od glowy jest ich pelno choc tego nie widac wogole tylko w dotyku czuc dolacze zdjecie... o chodzi ze od jakiego czasu mi sie lamia w polowie i wypadaja a dbam o nie jak moge nawet spie w maskach .robie od czasu do czasu odzwki domowe z jajek itp daje szampon pozniej odzywke . myje wlosy co drugi dzien po umyciu sa fajne elastyczne ale jak wstane rano to od polowy glowy sztywne . Nie umiem ocenic porowatosci... a od niedawna spie w warkoczu i jak dzis wstalam to soe przerazilam koncowki ? Ah jak siano czy to mozliwe ze po olejku aragonowym bo dalam go na koniec tego warkocza po co mam je obcinac jak mi sie lamia ?? Co mam robic ??
Edytowane przez gusia52cc Czas edycji: 2015-03-06 o 20:42 |
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Nie mowiac o sklejaniu koncowek z ktorym walcze od paru dobrych lat i nic. Zdjecia zrobione ok miesiac temu ... dzis sa troszke krotsze i mniej ....
Edytowane przez gusia52cc Czas edycji: 2015-02-01 o 09:56 |
|
|
|
#282 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Łyżkę żelatyny dokładnie rozpuszczam w pół szklaneczki(takiej małej literatki) bardzo gorącej wody(w internecie piszą o 3 łyżkach wody, ale u mnie w tym przypadku robiły się paskudne gluty, które nie chciały się spłukać). Jak nieco przestygnie to dodaję po łyżeczce odżywki Hegrona oraz kremu kakaowego Isana(wczoraj jeszcze dałam jedną pompkę olejku Wellness&Beauty z Rossmanna i wyszło fajnie). Jak mam w domu mąkę ziemniaczaną, to dodaję łyżeczkę do gorącej żelatyny, fajnie zagęszcza. To wszystko na włosy umyte i osuszone nieco ręcznikiem, na to folia oraz ręcznik i podgrzewam suszarką. Spłukuję po godzinie, bardzo dokładnie, chłodną wodą. Cytat:
U Ciebie widzę wyraźną różnicę między włosami
|
||
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie zrobilabym to ale zapuszczan dwa laya i mi ich tak szkoda ze nawet od dwoch miesiecy ich nie rozpuszczam tylko spinam w kucka zeby ich nie niszczyc jeszcze w ciagu dnia
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- [/COLOR]Oj zawijalam w kok zakladalam gumke do wlosow zeby sie nie rozwalil i spalam jak wyschla . Uzywan szamponu schwarzkopf essence ultime i☠odzywkinivea intense repair od dobtych 5 lat wczoraj dalam pierwszy raz nivea long repair maaaski☠☠z tej samej firmy co szmpon czasem gliss kur ultimate repair do wlosow zniszczonych a od niedawna eveline aragan kreatin , maska olej kokosowy z firmy oilmedica ... mam zamiar uzyc nowego szamponu wczoraj kupilam garnier olejek awokado i maslp karite ... duxo tego ale to wszystko na zmiane daje ... Edytowane przez gusia52cc Czas edycji: 2015-02-01 o 09:54 |
|
|
|
#284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szhwarzkopf używasz do każdego mycia ? Czy masz jeszcze inny szampon ? Ten ma SLS na drugim miejscu i sporo protein. Nie do codziennego użytku jak dla mnie. Nivea bardzo zmiękcza mi włosy, za bardzo mam prawie puch. Eveline też jest proteinówką. Polecam pielęgnację bogatą w emolietny i humektanty (w mniejszych ilościach niż emolienty) i na jakiś czas odstawić proteiny. Końcówki bym ścięła jeśli są w tragicznym stanie. Nie mówię, że od razu 10 cm. Na początek dałabym z 3-4. Rozumiem, że długo je zapuszczałaś, ale z takimi zniszczonymi włosami już prawie nic nie zrobisz. A jak je podetniesz, to i cała fryzura może zacząć się lepiej układać. Edytowane przez bitterheart Czas edycji: 2015-02-01 o 11:06 |
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50035354]Łyżkę żelatyny dokładnie rozpuszczam w pół szklaneczki(takiej małej literatki) bardzo gorącej wody(w internecie piszą o 3 łyżkach wody, ale u mnie w tym przypadku robiły się paskudne gluty, które nie chciały się spłukać). Jak nieco przestygnie to dodaję po łyżeczce odżywki Hegrona oraz kremu kakaowego Isana(wczoraj jeszcze dałam jedną pompkę olejku Wellness&Beauty z Rossmanna i wyszło fajnie). Jak mam w domu mąkę ziemniaczaną, to dodaję łyżeczkę do gorącej żelatyny, fajnie zagęszcza.
To wszystko na włosy umyte i osuszone nieco ręcznikiem, na to folia oraz ręcznik i podgrzewam suszarką. Spłukuję po godzinie, bardzo dokładnie, chłodną wodą. Jak spałam w warkoczu, to miałam straszne końcówki, wytarły mi się, nie mówiąc o tym, że po rozpuszczeniu rano były niesamowicie spuszone. U Ciebie widzę wyraźną różnicę między włosami [/QUOTE]Tylko zmywacz i juz nie używasz szamponu? musze wypróbować ten przepis
|
#286 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gusiu, ja też bym odstawiła proteiny, bo na chwilę obecną włosy wyglądają na lekko przeproteinowane-najlepiej postawić na olejowanie i bogate, emolientowe maski/odżywki. Cytat:
Kiedy ja pozbyłam się przerzedzonych końców, to całość zaczęła lepiej wyglądać, nabrała formy i swoistej lekkości, a nawet ciut objętości
|
||
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50036842]
Gusiu, ja też bym odstawiła proteiny, bo na chwilę obecną włosy wyglądają na lekko przeproteinowane-najlepiej postawić na olejowanie i bogate, emolientowe maski/odżywki. Zgadzam się w stu procentach Kiedy ja pozbyłam się przerzedzonych końców, to całość zaczęła lepiej wyglądać, nabrała formy i swoistej lekkości, a nawet ciut objętości [/QUOTE]Moge zdecydowac sie na taki krok ale boje sie ze bez tych produktow nie poradze sobie z wlosami . Nie mam pojecie nawet jakie inne uzyc . Uzywalam tylko wlasnie tego szamponu i jak napisalam wyzej kupilam nowy z garniera z awokado . Wiem ze musze obciac choc mi ich szkoda . Na skalpie wydaja sie zdrowe od 5 miesiecy ich nie rozjasniam i chodze z odrostami a na ciemny kolor nie przefarbuje bo mi nie do twarzy
|
|
|
|
#288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-maskę aloesową NaturVital, -odżywkę Garnier Awokado i Masło Karite, -maskę Intensywna Odbudowa Ceramidy Ziai, -Intensywnie regenerująca maseczka do włosów ciemnych Biovax(nie przyciemnia, ale jeśli już, to może skuś się na wersję do włosów blond, podobno jest równie dobra https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sow-blond.html ) To moje ulubione produkty do włosów w kwestii odżywek i masek, uwielbiam jeszcze Nivea Long Repir, ale zawiera keratynę. Plus jedwab Green Pharmacy i odżywka w sprayu Mariona(zawiera proteiny jedwabiu, ale w małej ilości raczej) do zabezpieczania i łatwego rozczesywania
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba od 5lutego nowosci w kosmetykach beda i saszetki tez a widzialam je juz u tz w biedrze
Cytat:
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje bardzo za pomoc jutro wybiore soe do rossmana poszukac tego wszystkiego zobaczymy efekty jakie beda pozniej
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50036842]
Gusiu, ja też bym odstawiła proteiny, bo na chwilę obecną włosy wyglądają na lekko przeproteinowane-najlepiej postawić na olejowanie i bogate, emolientowe maski/odżywki. Zgadzam się w stu procentach Kiedy ja pozbyłam się przerzedzonych końców, to całość zaczęła lepiej wyglądać, nabrała formy i swoistej lekkości, a nawet ciut objętości [/QUOTE]Okej przepis zapisany.Cytat:
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Polecane sa isana professional oil care, balsam mrs potters aloesowy. Romantic z olejkiem arganowym, maska lub odzywka Aterra granat i Aloes, stapiz czerwona seria, niektore kallosy tez nie maja protein.
|
|
|
|
#293 |
|
BAN stały
|
Można się przyłączyć?
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
To co, na wkupne zdjęcie włosów?
Witamy!
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Ups
zapomniałam Wam foty wysłać włosów :P
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Ja też tego nie robiłam, ale ććśśś...
|
|
#297 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gusia, cofinj się w wątku o 1-2 strony, przeczytaj co zrobiłam wczoraj z moimi dosyć przeproteinowanymi włosami. Dziś mam piękną, gładką taflę również na końcach. Swoją drogą jeśli chcesz bardzo ratować końce, spróbuj nakładać na nie żel/mgiełkę z siemienia lnianego. Będą wyglądać lepiej, ale to tylko doraźne środki, na dłuższą metę i tak nie pomoże, trzeba będzie ściąć włosy. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Ja ze swojej strony mogę jeszcze polecić biovax maska argan, makadamia, kokos oraz odżywkę z ziaji masło kakaowe wygładzającą. Mi na początku też bardzo pomagał balsam Mrs Potters z arniką i wit. H włosy są bardzo gładkie po nim i świetnie się rozczesują. |
|
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Ja również nie wkleiłam zdjęcia, ale pozwolę sobie to nadrobić. Tak wyglądają moje włosy po wczorajszych manewrach.
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Gusia, cofinj się w wątku o 1-2 strony, przeczytaj co zrobiłam wczoraj z moimi dosyć przeproteinowanymi włosami. Dziś mam piękną, gładką taflę również na końcach. Swoją drogą jeśli chcesz bardzo ratować końce, spróbuj nakładać na nie żel/mgiełkę z siemienia lnianego. Będą wyglądać lepiej, ale to tylko doraźne środki, na dłuższą metę i tak nie pomoże, trzeba będzie ściąć włosy.
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- wlasnie czytam chyba musze bardziej zainteresowac i poczytac o tym wszystkim siemie lniane hmm w aptece to kupic gotowac i przdcedzic czy wziasc lyzke tego tak jakby grysiku i pomoeszac z reszta ?? A kokos to taki zwykly czy olej kupic ?? A olej lop gdzie moge znalesc?? Przepraszam za tyle pytan ! Ja ze swojej strony mogę jeszcze polecić biovax maska argan, makadamia, kokos oraz odżywkę z ziaji masło kakaowe wygładzającą. Mi na początku też bardzo pomagał balsam Mrs Potters z arniką i wit. H włosy są bardzo gładkie po nim i świetnie się rozczesują.[/QUOTE] bede musiala to zakupiv wszystko bo przerazaja mnie te moje lamiace sie wlosy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

tp

po co mam je obcinac jak mi sie lamia ?? Co mam robic ??