Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-31, 21:50   #1231
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
wszystko zaczynamy od początku i szczerze mówiąc chciałabym mieć wszystko gotowe jak Malec się urodzi minimum do rozmiaru 68
nie kupowałabym aż do 68, do 62 spokojnie wystarczy na 3 m-ce lub więcej. my już w ciuszkach 62-68, które dostaliśmy mieliśmy tak, że jedne za ciasne były bo dziecko nagle przytyło i nie założyło ani razu, inne bardzo szerokie, itp. 68 to będą już jesienne, a tu też zależy jaka jesień i co jest potrzebne. nie robiłam nigdy takich zapasów, teraz wszystko w sklepach jest, jak będzie nagle potrzebna grubsza bluza zawsze można kupić, choćby używaną w komisie jak ceny w sklepach kosmiczne.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Co oznacza hnb?
high need baby. bardzo wymagające dziecko. można poczytać w necie, sporo jest na ten temat.

________

nie pamiętam komu miałam napisać o tym profilaktycznym badaniu serca przez kardiologa. hm.. dla mnie to strasznie naciągane, w dodatku żerowanie na uczuciach rodziców. bo nie rozumiem albo lekarz coś stwierdza i kieruje na badania, albo uważa że jest ok (w końcu ginekolog wiele dzieci ogląda na usg i chyba powinien potrafić coś powiedzieć?). wiadomo, że rodzicom zależy na zdrowiu dziecka i wiele zrobią by zdiagnozować, mieć pewność, ale wg mnie takie sianie zamętu nie jest w porządku. równie dobrze moglibyśmy do lekarzy wszystkich specjalności latać bo może coś nie tak z żołądkiem, nerkami, innymi narządami? dla mnie takie konsultacje mają sens jak ginekolog stwierdza, że coś jest nie tak, ale nie jest na tyle kompetentny/brakuje mu sprzętu by to dokładnie ocenić, a nie ot tak, dla zasady.

ja też nie chciałabym niczego przeoczyć, mieć potem wyrzutów sumienia, ale to nie znaczy, że robię wszystkie istniejące badania. od początku zakładałam, że nie będę robić pappy jeśli usg genetyczne wyjdzie w normie, echa serca jeśli połówkowe w normie, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 22:03   #1232
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Industria wszystkiego najlepszego!

Ja już w łóżku leżę po całym dniu w rozjazdach

Marei fajne ciuszki, typowo chłopięce
A jak egzamin?

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

[QUOTE=Irmusia81;50031045]ja mam chyba z 12-13 pajacyków na 56 Wiem- wariatka, ale dopiero niedawno policzyłam.

tylko na reklamie

[QUOTE=Marei;50030676]
Irmus w domu można robić różne zabiegi. Peeling, maseczka, są u mnie obowiązkowe
Cytat:

tak, wiem, ale ja jestem leniwa i zapominalska, więc samej marnie mi to wychodzi

Tassia wylicytowałam przez Ciebie

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...014888382.html

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

fajne! Takie męskie
Ciężko było kupić coś dla chłopca. Dla dziewczynek duży wybór, dla chłopca albo brzydkie, albo takie. A ja lubię kolor granatowy, tz tez, więc będziemy mieć dużo biało - granatowych ubranek
Stary 2015-01-31, 22:26   #1233
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

fajnie sie Was czyta, ale trzeba isc spac

dobranic
Stary 2015-01-31, 22:32   #1234
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewus1990 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny tu mama czerwcowa, termin 20.06.15., niestety nie znam plci bo dziecko sie wstydzilo i nie chcialo pokazac "klejnotow" czy rozgladacie sie juz za wyprawka? mnie kusi ale po pierwsze nie wiem jaki kolor wybieraac poza tym chyba jeszcze za wczesnie, nie chce zapeszac pozdrowionka dla Was i maluchow
Hejka

Kaja tez dzisiaj tlumaczylam mamie ze body najlepsze nie zadne spiochy czy kaftaniki. Chociaz mam kilka sztuk ale nie bede dokupowac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-31, 22:35   #1235
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kaja tez dzisiaj tlumaczylam mamie ze body najlepsze nie zadne spiochy czy kaftaniki. Chociaz mam kilka sztuk ale nie bede dokupowac.
pisałam już, że ja dziwna chyba, ale dla mnie przez pierwszy miesiąc istniały tylko kaftaniki i śpiochy
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 22:46   #1236
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Hejka

Pewnie moje pytanie zabrzmi śmiesznie, ale zaryzykuję body może być na krótki lub długi rękaw a co z nóżkami ? Co zakładać takiemu Maleństwu na nóżki żeby nie zmarzło? Latem poza body coś się zakłada?
kika1989wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 23:22   #1237
industria
Zakorzenienie

ale jestem padnięta....wróciłam z babskiego wieczoru, super było
a jakiego pysznego torta jadłyśmy.....mmmm z mascarpone i bananami a na wierzchu bita śmietana i truskawy..... o mamo, orgazm

zasypiam na stojąco i nie pamiętam już c miałam której odpisać
jeszcze raz dziękuje za życzenia, wszystkim którym wymieniłam wcześniej i tym których nie wymieniłam z imienia, w każdym razie jesteście kochane
to był bardzo miły dzień ale teraz dobranoc
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 23:49   #1238
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dobry wieczor!!
nie zagladam zbyt czesto w ciagu dnia, bo ciagle jakies roboty! wczoraj po szpachlowaniu schodow bylo mega sprzatanie i planowanie kuchni
potem mialam isc z kumpela do kina, ale dopadly mnie mdlosci i wymioty i nic z tego ja nie wiem, w pierwszym trymestrze bylo ok, to teraz mnie mecza

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja po drugim mówię pas
ja chyba tez... choc zawsze chcialam miec 3, ale pewnie na 2 sie skonczy.

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
u mnie zimno (+9 stopni ) i pada od rana, buro i wstretnie brrr
no to tak jak u mnie
a jak wczesnie rano jest ok 2-3, to juz w ogole zima straszna i wszyscy narzekaja a potem w porze lunchu w sloncu jest 20

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć kochane

jak miło obudzić sie 32-latką i dalej być taką piękną i młodą
wszystkiego najlepszego!!

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, znowu mam niemoc! Sprzątanie czeka! Na razie wstawiłam drugie pranie.
Dzisiaj muszę się napić kawy, słabej ale muszę. ...
no ale przeciez kawa nie jest zakazana... mi lekarz powiedzial ze do 2 dziennie jest ok.

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem ze przewalkowalyscie wstepnie temat wozkow ale czy ktoras moze zwrocila szczegolna uwage na rozmiary? zalezy mi na wozku jak najmniejszym po zlozeniu - by zmiescil sie do bagaznika.
najmniejszy jaki istnieje po zlozeniu to chyba BABYZEN YOYO.
http://m.youtube.com/watch?v=taBPxDUDWNE
mam go od miesiaca i jest super, ale ja mam juz ta wersje dla dziecka siedzacego. teraz zrobili tez z gondola/wkładka specjalna, ale nie mam wiec nie moge nic na ten temat powiedziec. zmienilam mojego trzykolowca (z ktorego jestem nadal zadowolona i tez go jeszcze uzywam, bo wszedzie przejedzie i super amortyzacje i w ogole), wlasnie dlatego ze jest malutki po zlozeniu i lekki(niecałe 6kg )
ja czesto podrozuje samolotem z Mala, a ten yoyo po zlozeniu ma rozmiar bagazu podrecznego.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Tu jest też o tym babyzen z gondola:
http://m.youtube.com/watch?v=K4gnHvnmZYQ
Przepraszam ze po francusku tylko. Zresztą na filmiku pokazują jak się rozkłada i składa i ile miejsca zajmuje - rewelacja!!

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2015-01-31 o 23:42
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 08:08   #1239
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie moje pytanie zabrzmi śmiesznie, ale zaryzykuję body może być na krótki lub długi rękaw a co z nóżkami ? Co zakładać takiemu Maleństwu na nóżki żeby nie zmarzło? Latem poza body coś się zakłada?
Jak jest bardzo ciepło to i same body zarówno na.spacer, w domu i na noc. A jak trochę chłodniej to można założyć na długi rękaw body. Na dol można zalozyc polspiochy, spodenki albo jak ktoś lubi to i spiochy

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 08:54   #1240
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Jak jest bardzo ciepło to i same body zarówno na.spacer, w domu i na noc. A jak trochę chłodniej to można założyć na długi rękaw body. Na dol można zalozyc polspiochy, spodenki albo jak ktoś lubi to i spiochy
No tak, w domu w lecie to nieraz w samym pampersie wystarczy. Ja pamiętam jak koleżanka miala dziecko w wózku spacerowym w samych body i kaftaniku, nakryla cienkim kocykiem tak, że stopy wystawały. Aż mi zimno jak sobie przypominam, ale może je hartowała czy coś

Czy też macie takie suche spojówki? Pieką mnie oczy ostatnio, jak wczoraj wymusiłam łzy, przeszło. Chyba muszę coś w aptece kupić. Mam tylko nadzieję, że to żadne zapalenie.

Tort mascarpone. To jest znęcanie się nad innymi! obiecałam tz sernik to może choć tyle sobie te opowieści odbiję
Stary 2015-02-01, 09:06   #1241
k a j a
Zakorzenienie

No, no.. w lato to i sam pampers. Ja często z Blanka jechalam na działkę, rozkladalam kocyk za altanka i rozbieralam do naguska ah jaką radosc że można polezec z gola dupka

Mnie oczy wgl często szczypaly i przed ciążą. Teraz i lzawia.

Opilam się kakao i nie mam miejsca na śniadanie :p

Lena
Stary 2015-02-01, 09:35   #1242
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
No, no.. w lato to i sam pampers. Ja często z Blanka jechalam na działkę, rozkladalam kocyk za altanka i rozbieralam do naguska ah jaką radosc że można polezec z gola dupka
u nas bylo tak samo - z golym tykiem na plazy to byla najwieksza radosc.
a jeszcze jak sie zsikala na recznik bez pieluchy to juz w ogole byla przeszczesliwa

a tak w ogole to dzien dobry

powiem Wam ze od wczoraj chodze poddenerwowana... a czasem wrecz wsciekla!! juz od miesiaca bylo zaplanowane, ze tesc przyjezdza nam pomoc z robotami, remontem itp itd. mial przyjechac sam! a wczoraj niespodzianka: jak juz BYLI w drodze, to sie okazalo, ze jego zona przjezdza z nim jenyyyy!! jak ja tej baby nie cierpie!! zeby bylo jasne: to nie jest moja tesciowa (bo ta prawdziwa tesciowa to ja uwielbiam), tylko druga zona mojego tescia. Wstretne, zawistne, falszywe babsko!! nie jestem jedyna, ktora jej nie znosi, bo tz i jego siostry tez, wiec to nie tylko ze ja jestem uprzedzona. Moj tesc jest ok - jedyna jego wada, to to ze jest pod pantoflem swojej zony, choc z tego co widzimy, to juz mniej niz kilka lat temu, ale mimo wszystko...
no i pomijam fakt, ze Mala ma prawie 13 miesiecy i nigdy nie dostala najmniejszego prezentu od tescia i jego zony, nawet body, ani pluszaka. nie zeby to o to chodzilo, ale jednak o czyms to swiadczy. A tak mi ona ciagle gada "jaka to ona jest szczesliwa ze jest babcia"!! jeszcze raz to uslysze i jej powiem, ze babcia mojego dziecka jest moja mama i tesciowa, a ona jest zona dziadka i to zadna rodzina... jest cholernie niesprawiedliwa - zawsze sie liczyly i licza nadal tylko jej dzieci (ma dwojke), a nie Tz i jego siostry i na pewno jak pojawia sie jej 'prawdziwe' wnuki na swiecie to moje dziecko pojdzie w kat! ehhh... szkoda ze moj tesc zwiazal sie z takim babsztylem
Stary 2015-02-01, 09:42   #1243
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzien dobry Dziewczyny

Mysle, ze co do ubierania naszych dzieci jak sie urodza to musimy byc przygotowane na wszystko bo u nas lato czasem bardzo dynamiczne, tez sie zastanawiam jak je ubierac w taki taki zwykly sloneczny dzien, czy przykrywac itd pamietam, ze kiedys sprawdzalo sie kark dzieck

Ojjj az mi slinka leci na ten tort z mascarpone
My dzis do tesciow jedziemy, mam nadzieje, ze tesciowka cos mniamusnego przygotuje

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
a jeszcze jak sie zsikala na recznik bez pieluchy to juz w ogole byla przeszczesliwa
Oooo to musi byc slodki widok
No ale ja tez mysle, ze latem bedziemy duzo wietrzyc dupke na dzialeczce pod parasolem

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 10:29   #1244
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
O wlasnie Kaja juz odpowiedziala

Bylam wczoraj w ikei wrocilam z kolderkami,posciela,podus zkami i przescieradlami
I macalam zwykly piankowy materac i ten pianka-kokos jest roznica

Soleil bardzo "rowne" traktowanie a nie mogliscie delikatnie zasugerowac zeby nie przyjezdzala

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-02-01 o 10:31
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 11:08   #1245
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

a tak w ogole to dzien dobry

powiem Wam ze od wczoraj chodze poddenerwowana... a czasem wrecz wsciekla!! juz od miesiaca bylo zaplanowane, ze tesc przyjezdza nam pomoc z robotami, remontem itp itd. mial przyjechac sam! a wczoraj niespodzianka: jak juz BYLI w drodze, to sie okazalo, ze jego zona przjezdza z nim jenyyyy!! jak ja tej baby nie cierpie!! zeby bylo jasne: to nie jest moja tesciowa (bo ta prawdziwa tesciowa to ja uwielbiam), tylko druga zona mojego tescia. Wstretne, zawistne, falszywe babsko!! nie jestem jedyna, ktora jej nie znosi, bo tz i jego siostry tez, wiec to nie tylko ze ja jestem uprzedzona. Moj tesc jest ok - jedyna jego wada, to to ze jest pod pantoflem swojej zony, choc z tego co widzimy, to juz mniej niz kilka lat temu, ale mimo wszystko...
no i pomijam fakt, ze Mala ma prawie 13 miesiecy i nigdy nie dostala najmniejszego prezentu od tescia i jego zony, nawet body, ani pluszaka. nie zeby to o to chodzilo, ale jednak o czyms to swiadczy. A tak mi ona ciagle gada "jaka to ona jest szczesliwa ze jest babcia"!! jeszcze raz to uslysze i jej powiem, ze babcia mojego dziecka jest moja mama i tesciowa, a ona jest zona dziadka i to zadna rodzina... ala: jest cholernie niesprawiedliwa - zawsze sie liczyly i licza nadal tylko jej dzieci (ma dwojke), a nie Tz i jego siostry i na pewno jak pojawia sie jej 'prawdziwe' wnuki na swiecie to moje dziecko pojdzie w kat! ehhh... szkoda ze moj tesc zwiazal sie z takim babsztylem
Ojjj co za babsztyl. Niestety tak się zdarza dość często i szczęściary/szczęściarze, którzy mają fajne macochy (zauważyłam, że łatwiej trafić na porzadnego ojczyma niż macochę). Moja macocha była taka sama. Niby miła, ale wszystkie pieniądze ojca szły do niej albo jej rodziny.

Dzisiaj tz wynudził u mnie rolady wolowe. A mi się nie chce... ) zazwyczaj też gotuję szybkie obiady. Mięsko w folii plus kasze/ryż/kartofle i sałata, risotta lub makaron z jakimś sosem.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Soleil, oglądałam wózek. Specerowka extra, dopiszę na listę ewentualnych wózków nr dwa, matomiast gondola jakaś mała i na wysokości kolan, wiec jako główny wózek odpada. Za to idealny jako drugi wózek moim zdaniem.
Stary 2015-02-01, 11:32   #1246
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Oooo to musi byc slodki widok
No ale ja tez mysle, ze latem bedziemy duzo wietrzyc dupke na dzialeczce pod parasolem
No trzeba wietrzyc, trzeba
Nawet teraz jak przed kąpielą ją rozbieram i może chwile polatac po łazience bez pieluchy to jest cała szczęśliwa

Cytat:

Soleil bardzo "rowne" traktowanie a nie mogliscie delikatnie zasugerowac zeby nie przyjezdzala
Wiesz, ja nie jestem z tych 'delikatnie sugerujacych' tylko wale prosto z mostu, zwłaszcza jak kogoś nie lubię. Tz mnie zna i dlatego zawsze prosi żebym siedziała cicho albo przynajmniej się starała boon wie, że jak jej nie pozwolę przyjeżdżać to tata Tż tez więcej do nas nie przyjedzie (jak pisałam jest pod pantoflem ) a Tż chce mieć kontakt ze swoim tatą.

Cytat:
[/COLOR]Soleil, oglądałam wózek. Specerowka extra, dopiszę na listę ewentualnych wózków nr dwa, matomiast gondola jakaś mała i na wysokości kolan, wiec jako główny wózek odpada. Za to idealny jako drugi wózek moim zdaniem.
No ja też go wzięłam jako drugi. póki co nie planuje do niego gondoli dokupowac, no chyba ze będę z drugim dzieckiem podróżować tyle co z pierwszym, to wtedy się zastanowię, bo naprawdę świetnie się sprawdza.
Stary 2015-02-01, 12:43   #1247
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Zarazki atakują mnie z każdej strony Mąż zaziębiony od kilku dni, synek od wczoraj, a mnie już dziś głowa i gardło boli Mam nadzieję, że wszystcy wyjdziemy z tego bez grubszego chorowania

Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały. A jak chłodniej to body +pajac- u mnie to był codzienny zestaw przez pierwszy miesiąc, czasem rampers jak było ciepło.

Cytat:
Czy też macie takie suche spojówki? Pieką mnie oczy ostatnio, jak wczoraj wymusiłam łzy, przeszło. Chyba muszę coś w aptece kupić. Mam tylko nadzieję, że to żadne zapalenie.
mi raczej łzawią oczy często.

Cytat:
no i pomijam fakt, ze Mala ma prawie 13 miesiecy i nigdy nie dostala najmniejszego prezentu od tescia i jego zony, nawet body, ani pluszaka. nie zeby to o to chodzilo, ale jednak o czyms to swiadczy. A tak mi ona ciagle gada "jaka to ona jest szczesliwa ze jest babcia"!! jeszcze raz to uslysze i jej powiem, ze babcia mojego dziecka jest moja mama i tesciowa, a ona jest zona dziadka i to zadna rodzina... jest cholernie niesprawiedliwa - zawsze sie liczyly i licza nadal tylko jej dzieci (ma dwojke), a nie Tz i jego siostry i na pewno jak pojawia sie jej 'prawdziwe' wnuki na swiecie to moje dziecko pojdzie w kat! ehhh... szkoda ze moj tesc zwiazal sie z takim babsztylem
współczuję

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Mysle, ze co do ubierania naszych dzieci jak sie urodza to musimy byc przygotowane na wszystko bo u nas lato czasem bardzo dynamiczne, tez sie zastanawiam jak je ubierac w taki taki zwykly sloneczny dzien, czy przykrywac itd pamietam, ze kiedys sprawdzalo sie kark dzieck
nadal tak się robi To świetny sposób na sprawdzenie czy dziecku nie jest za ciepło/za zimno.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:52   #1248
k a j a
Zakorzenienie

Kurde któraś pytała czy oczy nas szczypia.. no i zaczęły.. tak strasznie że nic nie widze. I jeszcze mam swiatlowstret.. Blanka w zeszlym tyg miala zapalenie spojowek, pewnie mnie zlapalo. mam. jej krople, ale nie można stosować w ciąży

Lena
Stary 2015-02-01, 15:06   #1249
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde któraś pytała czy oczy nas szczypia.. no i zaczęły.. tak strasznie że nic nie widze. I jeszcze mam swiatlowstret.. Blanka w zeszlym tyg miala zapalenie spojowek, pewnie mnie zlapalo. mam. jej krople, ale nie można stosować w ciąży
Eee... ja dzisiaj lepiej, ale wieczorem pewnie znowu :/

Pisałyście kiedyś o bólu nad spojrzeniem łonowym albo kłuciu nad pachwinami i twardnieniu brzucha z jednej strony. Dzisiaj mnie dopadło, wzięłam ciepły prysznic, wypiłam ciepłą herbatę, wzięłam magnez i trochę przeszło. Jak do wieczorem nie przejdzie to zadzwonię na ip i zapytam co mam robić. Co wam lekarze na to powiedzieli? Co pomogło?
Stary 2015-02-01, 15:29   #1250
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Eee... ja dzisiaj lepiej, ale wieczorem pewnie znowu :/

Pisałyście kiedyś o bólu nad spojrzeniem łonowym albo kłuciu nad pachwinami i twardnieniu brzucha z jednej strony. Dzisiaj mnie dopadło, wzięłam ciepły prysznic, wypiłam ciepłą herbatę, wzięłam magnez i trochę przeszło. Jak do wieczorem nie przejdzie to zadzwonię na ip i zapytam co mam robić. Co wam lekarze na to powiedzieli? Co pomogło?
a coś więcej rozkurczowego oprócz magnezu masz?
Mi czasem trochę pomaga nospa, ale generalnie u mnie to samo musi przejść... Od wtorku łykam magnez 3x1 i na razie brzuch nie boli i nie twardnieje, a było kiepsko przez tydzień. A bierzerz magnez regularnie?
Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie
Stary 2015-02-01, 15:43   #1251
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
a coś więcej rozkurczowego oprócz magnezu masz?
Mi czasem trochę pomaga nospa, ale generalnie u mnie to samo musi przejść... Od wtorku łykam magnez 3x1 i na razie brzuch nie boli i nie twardnieje, a było kiepsko przez tydzień. A bierzerz magnez regularnie?
Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie
Dziękuję. biorę 2x400mg, wczoraj wzięłam tylko jedną. Może mam gdzieś buscopan...
Dziękuję
Stary 2015-02-01, 15:51   #1252
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

helloł
tyle napisałyście, że nie wiem czy nadrobię bo jakąś niemoc mam trochę już poczytałam...i to co miałam póki co napisać to tak :

wczoraj rano mój młody też poczuł małą w brzuchu bo tak rano szalała, że brzuch się cały ruszał

co do karuzeli... ja tym razem kupuję taką http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...006541177.html tylko będę chciała używkę kupić poprzednio miałam taką zwykła nakręcaną ale Kuba potrafił się nią zająć

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 15:53   #1253
industria
Zakorzenienie

cześć laski
po wczorajszym wyjściu byłam taka wymęczona że dziś spałam do 11
o mamo, to nie to zdrowie co kiedyś

jedziemy dziś po farby do sypialki i rozejrzeć sie za regałem . strasznie mnie ostatnio cieszą takie zakupy, za to wogóle nie jarają mnie zakupy dla mnie np ciuchy
Stary 2015-02-01, 16:00   #1254
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
co do karuzeli... ja tym razem kupuję taką http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...006541177.html tylko będę chciała używkę kupić poprzednio miałam taką zwykła nakręcaną ale Kuba potrafił się nią zająć
no ja też miałąm/mam taką nakręcaną i dopiero Tassia przypomniała mi, jakie to jest wkurzające Dlatego sobie wylicytowałam FP
Teraz poluję na medelę mini electric Zaczęło się
Stary 2015-02-01, 16:13   #1255
fartuch
Zakorzenienie

Dziewczyny jak tam wasze cebuszki?Bo pamiętam, że zamawiałyście z allegro. chciałabym sobie zamówic ale nie wiem którą... dacie jakieś linki? Proooszę☠
Stary 2015-02-01, 16:21   #1256
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

co do wagi ja już raz pisałam, że tą wagą bym się szczególnie nie przejmowała
nawet wyciągnęłam Kuby badania USG i w 22 tc miał 550 g a tydzień przed porodem niby 3200 g urodził się 3900 g więc ani waga końcowa nie była bliska ani też nie był jakimś wielkoludem także spoko

co do opowiadań o porodzie...i tak każdy jest inny przecież to wiadomo, że nie jest ani kolorowo ale jak widać da się przeżyć jak to powiedziała moja siostra po urodzeniu pierwszej córki, jak się pytałam "jak tam było" (nie byłam wtedy nawet mężatką) to powiedziała tylko "a co ja Cię będę straszyć"

Ja za to mam ostatnio mega ochotę na słodkie czekoladowe głównie rzeczy...
i moim nałogiem jest ostatnio czekolada Nussbeiser

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Nie orientujecie się czy na prywatną wizytę też muszę mieć skierowanie zgodnie ze zmianami w 2015 roku??
jeszcze się nie spotkałam żeby do prywatnego gabinetu trzeba było mieć skierowanie

Cytat:
ja po drugim mówię pas
to tak jak ja

Cytat:
no ja też miałąm/mam taką nakręcaną i dopiero Tassia przypomniała mi, jakie to jest wkurzające Dlatego sobie wylicytowałam FP
Teraz poluję na medelę mini electric Zaczęło się
nooo my wychodziliśmy do drugiego pokoju żeby nakręcić jak zasypiał przy tym

Maja
Stary 2015-02-01, 16:57   #1257
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tam wasze cebuszki?Bo pamiętam, że zamawiałyście z allegro. chciałabym sobie zamówic ale nie wiem którą... dacie jakieś linki? Proooszę☠
ja sobie w tej chwili nie wyobrażam spania bez cebuszki. tzn są takie noce kiedy oprostu leży obok i sie troche do nie j przytulam ale zazwyczaj całe noce na niej przecypiam albo wkładam pod kolana no i często zwijam ją w podkowe i kłade pod plecy do czytania- mega wygodne to jest nie żałuje wogóle zakupu i moge polecić każdemu

a kupowałam z tego linka

http://allegro.pl/show_item.php?item=4897505293

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja za to mam ostatnio mega ochotę na słodkie czekoladowe głównie rzeczy...
i moim nałogiem jest ostatnio czekolada Nussbeiser
mnie też bardzo do słodkiego ciągnie. przeraża mnie to bo ciągle bym coś podżerała..non stop chce mi sie czekolady.... boje sie ze zaczne bardzo tyć przez to i musze sie pilnować żeby nie przesadzić.....
Stary 2015-02-01, 17:02   #1258
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
niestety nie pomogę bo nie mam

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

mnie też bardzo do słodkiego ciągnie. przeraża mnie to bo ciągle bym coś podżerała..non stop chce mi sie czekolady.... boje sie ze zaczne bardzo tyć przez to i musze sie pilnować żeby nie przesadzić.....
eee ja nie mam takich wyrzutów

Maja
Stary 2015-02-01, 17:24   #1259
Selis
Zadomowienie

Cześć
U mnie dziś leniwy niedzielny dzień...

Cebuszkę polecam i nawet jak nie spie na niej codziennie to fajnie podłożyć sobie ją pod nogi lub na niej oprzeć przy np. czytaniu...linku niestety nie pamiętam, ale industria podała dobry

Przy jedzeniu czekolady i innych smakołyków też mam obawy, ale nie o przytycie, tylko o cukrzyce ciążową, moja babcia miała cukrzyce, ja podwyższoną insulinę, więc teraz się boję, ale picie glukozy niedługo mnie czeka to się okaże...

W ogóle w rodzinie mojego TŻ uważają, że im więcej się przytyje w ciązy tym lepiej pierwsze pytanie zawsze z ich strony to ile przytyłam i zawsze jest za mało, nawet jak mówię, że lekarz uważa że bardzo dobrze i równomiernie przybywam na wadze, to mi ironicznie mówią, "no mogłabyś więcej..." jasne, mam być wielorybem
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:33   #1260
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ta sama cebuszke do ktorej link podala industria, mi bardzo podpasowala bo jest dosyc twarda, czesto korzystam z niej w czasie dnia do oparcia a w nocy wkladam ja miedzy nogi jak leze na boku. Wygodnie mi z nia

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości