|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
high need baby. bardzo wymagające dziecko. można poczytać w necie, sporo jest na ten temat. ________ nie pamiętam komu miałam napisać o tym profilaktycznym badaniu serca przez kardiologa. hm.. dla mnie to strasznie naciągane, w dodatku żerowanie na uczuciach rodziców. bo nie rozumiem albo lekarz coś stwierdza i kieruje na badania, albo uważa że jest ok (w końcu ginekolog wiele dzieci ogląda na usg i chyba powinien potrafić coś powiedzieć?). wiadomo, że rodzicom zależy na zdrowiu dziecka i wiele zrobią by zdiagnozować, mieć pewność, ale wg mnie takie sianie zamętu nie jest w porządku. równie dobrze moglibyśmy do lekarzy wszystkich specjalności latać bo może coś nie tak z żołądkiem, nerkami, innymi narządami? dla mnie takie konsultacje mają sens jak ginekolog stwierdza, że coś jest nie tak, ale nie jest na tyle kompetentny/brakuje mu sprzętu by to dokładnie ocenić, a nie ot tak, dla zasady.ja też nie chciałabym niczego przeoczyć, mieć potem wyrzutów sumienia, ale to nie znaczy, że robię wszystkie istniejące badania. od początku zakładałam, że nie będę robić pappy jeśli usg genetyczne wyjdzie w normie, echa serca jeśli połówkowe w normie, itp. |
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- [QUOTE=Irmusia81;50031045]ja mam chyba z 12-13 pajacyków na 56 Wiem- wariatka, ale dopiero niedawno policzyłam.tylko na reklamie ![]() [QUOTE=Marei;50030676] Irmus w domu można robić różne zabiegi. Peeling, maseczka, są u mnie obowiązkowe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie sie Was czyta, ale trzeba isc spac
dobranic
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaja tez dzisiaj tlumaczylam mamie ze body najlepsze nie zadne spiochy czy kaftaniki. Chociaz mam kilka sztuk ale nie bede dokupowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
body może być na krótki lub długi rękaw a co z nóżkami ? Co zakładać takiemu Maleństwu na nóżki żeby nie zmarzło? Latem poza body coś się zakłada?
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem padnięta....wróciłam z babskiego wieczoru, super było
![]() a jakiego pysznego torta jadłyśmy.....mmmm z mascarpone i bananami a na wierzchu bita śmietana i truskawy..... o mamo, orgazm ![]() zasypiam na stojąco i nie pamiętam już c miałam której odpisać jeszcze raz dziękuje za życzenia, wszystkim którym wymieniłam wcześniej i tym których nie wymieniłam z imienia, w każdym razie jesteście kochane to był bardzo miły dzień ale teraz dobranoc
|
|
|
|
#1238 | |||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczor!!
nie zagladam zbyt czesto w ciagu dnia, bo ciagle jakies roboty! wczoraj po szpachlowaniu schodow bylo mega sprzatanie i planowanie kuchni potem mialam isc z kumpela do kina, ale dopadly mnie mdlosci i wymioty i nic z tego ja chyba tez... choc zawsze chcialam miec 3, ale pewnie na 2 sie skonczy. no to tak jak u mnie ![]() a jak wczesnie rano jest ok 2-3, to juz w ogole zima straszna i wszyscy narzekaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://m.youtube.com/watch?v=taBPxDUDWNE mam go od miesiaca i jest super, ale ja mam juz ta wersje dla dziecka siedzacego. teraz zrobili tez z gondola/wkładka specjalna, ale nie mam wiec nie moge nic na ten temat powiedziec. zmienilam mojego trzykolowca (z ktorego jestem nadal zadowolona i tez go jeszcze uzywam, bo wszedzie przejedzie i super amortyzacje i w ogole), wlasnie dlatego ze jest malutki po zlozeniu i lekki(niecałe 6kg ) ja czesto podrozuje samolotem z Mala, a ten yoyo po zlozeniu ma rozmiar bagazu podrecznego. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Tu jest też o tym babyzen z gondola: http://m.youtube.com/watch?v=K4gnHvnmZYQ Przepraszam ze po francusku tylko. Zresztą na filmiku pokazują jak się rozkłada i składa i ile miejsca zajmuje - rewelacja!!
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2015-01-31 o 23:42 |
|||
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy też macie takie suche spojówki? Pieką mnie oczy ostatnio, jak wczoraj wymusiłam łzy, przeszło. Chyba muszę coś w aptece kupić. Mam tylko nadzieję, że to żadne zapalenie. Tort mascarpone. To jest znęcanie się nad innymi! obiecałam tz sernik to może choć tyle sobie te opowieści odbiję
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
No, no.. w lato to i sam pampers. Ja często z Blanka jechalam na działkę, rozkladalam kocyk za altanka i rozbieralam do naguska ah jaką radosc że można polezec z gola dupka
![]() Mnie oczy wgl często szczypaly i przed ciążą. Teraz i lzawia. Opilam się kakao i nie mam miejsca na śniadanie :p |
|
|
|
#1242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeszcze jak sie zsikala na recznik bez pieluchy to juz w ogole byla przeszczesliwa ![]() a tak w ogole to dzien dobry powiem Wam ze od wczoraj chodze poddenerwowana... a czasem wrecz wsciekla!! juz od miesiaca bylo zaplanowane, ze tesc przyjezdza nam pomoc z robotami, remontem itp itd. mial przyjechac sam! a wczoraj niespodzianka: jak juz BYLI w drodze, to sie okazalo, ze jego zona przjezdza z nim ![]() no i pomijam fakt, ze Mala ma prawie 13 miesiecy i nigdy nie dostala najmniejszego prezentu od tescia i jego zony, nawet body, ani pluszaka. nie zeby to o to chodzilo, ale jednak o czyms to swiadczy. A tak mi ona ciagle gada "jaka to ona jest szczesliwa ze jest babcia"!! jeszcze raz to uslysze i jej powiem, ze babcia mojego dziecka jest moja mama i tesciowa, a ona jest zona dziadka i to zadna rodzina... jest cholernie niesprawiedliwa - zawsze sie liczyly i licza nadal tylko jej dzieci (ma dwojke), a nie Tz i jego siostry i na pewno jak pojawia sie jej 'prawdziwe' wnuki na swiecie to moje dziecko pojdzie w kat! ehhh... szkoda ze moj tesc zwiazal sie z takim babsztylem
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry Dziewczyny
![]() Mysle, ze co do ubierania naszych dzieci jak sie urodza to musimy byc przygotowane na wszystko bo u nas lato czasem bardzo dynamiczne, tez sie zastanawiam jak je ubierac w taki taki zwykly sloneczny dzien, czy przykrywac itd pamietam, ze kiedys sprawdzalo sie kark dzieck ![]() Ojjj az mi slinka leci na ten tort z mascarpone My dzis do tesciow jedziemy, mam nadzieje, ze tesciowka cos mniamusnego przygotuje ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
No ale ja tez mysle, ze latem bedziemy duzo wietrzyc dupke na dzialeczce pod parasolem
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bylam wczoraj w ikei wrocilam z kolderkami,posciela,podus zkami i przescieradlami I macalam zwykly piankowy materac i ten pianka-kokos jest roznica Soleil bardzo "rowne" traktowanie a nie mogliscie delikatnie zasugerowac zeby nie przyjezdzala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-02-01 o 10:31 |
||
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj tz wynudził u mnie rolady wolowe. A mi się nie chce... ) zazwyczaj też gotuję szybkie obiady. Mięsko w folii plus kasze/ryż/kartofle i sałata, risotta lub makaron z jakimś sosem.---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Soleil, oglądałam wózek. Specerowka extra, dopiszę na listę ewentualnych wózków nr dwa, matomiast gondola jakaś mała i na wysokości kolan, wiec jako główny wózek odpada. Za to idealny jako drugi wózek moim zdaniem. |
|
|
|
|
#1246 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet teraz jak przed kąpielą ją rozbieram i może chwile polatac po łazience bez pieluchy to jest cała szczęśliwa ![]() Cytat:
No ja też go wzięłam jako drugi. póki co nie planuje do niego gondoli dokupowac, no chyba ze będę z drugim dzieckiem podróżować tyle co z pierwszym, to wtedy się zastanowię, bo naprawdę świetnie się sprawdza.
|
|
#1247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zarazki atakują mnie z każdej strony Mąż zaziębiony od kilku dni, synek od wczoraj, a mnie już dziś głowa i gardło boli Mam nadzieję, że wszystcy wyjdziemy z tego bez grubszego chorowania![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde któraś pytała czy oczy nas szczypia.. no i zaczęły.. tak strasznie że nic nie widze. I jeszcze mam swiatlowstret.. Blanka w zeszlym tyg miala zapalenie spojowek, pewnie mnie zlapalo. mam. jej krople, ale nie można stosować w ciąży
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj lepiej, ale wieczorem pewnie znowu :/Pisałyście kiedyś o bólu nad spojrzeniem łonowym albo kłuciu nad pachwinami i twardnieniu brzucha z jednej strony. Dzisiaj mnie dopadło, wzięłam ciepły prysznic, wypiłam ciepłą herbatę, wzięłam magnez i trochę przeszło. Jak do wieczorem nie przejdzie to zadzwonię na ip i zapytam co mam robić. Co wam lekarze na to powiedzieli? Co pomogło? |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi czasem trochę pomaga nospa, ale generalnie u mnie to samo musi przejść... Od wtorku łykam magnez 3x1 i na razie brzuch nie boli i nie twardnieje, a było kiepsko przez tydzień. A bierzerz magnez regularnie? Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
tyle napisałyście, że nie wiem czy nadrobię bo jakąś niemoc mam trochę już poczytałam...i to co miałam póki co napisać to tak :wczoraj rano mój młody też poczuł małą w brzuchu bo tak rano szalała, że brzuch się cały ruszał ![]() co do karuzeli... ja tym razem kupuję taką http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...006541177.html tylko będę chciała używkę kupić |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laski
![]() po wczorajszym wyjściu byłam taka wymęczona że dziś spałam do 11 ![]() o mamo, to nie to zdrowie co kiedyś ![]() jedziemy dziś po farby do sypialki i rozejrzeć sie za regałem . strasznie mnie ostatnio cieszą takie zakupy, za to wogóle nie jarają mnie zakupy dla mnie np ciuchy |
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz poluję na medelę mini electric Zaczęło się
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak tam wasze cebuszki?Bo pamiętam, że zamawiałyście z allegro. chciałabym sobie zamówic ale nie wiem którą...
dacie jakieś linki? Proooszę☠ ![]()
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
co do wagi ja już raz pisałam, że tą wagą bym się szczególnie nie przejmowała
![]() nawet wyciągnęłam Kuby badania USG i w 22 tc miał 550 g a tydzień przed porodem niby 3200 g urodził się 3900 g więc ani waga końcowa nie była bliska ani też nie był jakimś wielkoludem także spoko ![]() co do opowiadań o porodzie...i tak każdy jest inny jak to powiedziała moja siostra po urodzeniu pierwszej córki, jak się pytałam "jak tam było" (nie byłam wtedy nawet mężatką) to powiedziała tylko "a co ja Cię będę straszyć"Ja za to mam ostatnio mega ochotę na słodkie czekoladowe głównie rzeczy...i moim nałogiem jest ostatnio czekolada Nussbeiser ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
to tak jak ja ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie żałuje wogóle zakupu i moge polecić każdemu ![]() a kupowałam z tego linka http://allegro.pl/show_item.php?item=4897505293 mnie też bardzo do słodkiego ciągnie. przeraża mnie to bo ciągle bym coś podżerała..non stop chce mi sie czekolady.... boje sie ze zaczne bardzo tyć przez to i musze sie pilnować żeby nie przesadzić..... |
|
|
|
|
#1258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
U mnie dziś leniwy niedzielny dzień... Cebuszkę polecam i nawet jak nie spie na niej codziennie to fajnie podłożyć sobie ją pod nogi lub na niej oprzeć przy np. czytaniu...linku niestety nie pamiętam, ale industria podała dobry Przy jedzeniu czekolady i innych smakołyków też mam obawy, ale nie o przytycie, tylko o cukrzyce ciążową, moja babcia miała cukrzyce, ja podwyższoną insulinę, więc teraz się boję, ale picie glukozy niedługo mnie czeka to się okaże... W ogóle w rodzinie mojego TŻ uważają, że im więcej się przytyje w ciązy tym lepiej pierwsze pytanie zawsze z ich strony to ile przytyłam i zawsze jest za mało, nawet jak mówię, że lekarz uważa że bardzo dobrze i równomiernie przybywam na wadze, to mi ironicznie mówią, "no mogłabyś więcej..." jasne, mam być wielorybem |
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

albo lekarz coś stwierdza i kieruje na badania, albo uważa że jest ok (w końcu ginekolog wiele dzieci ogląda na usg i chyba powinien potrafić coś powiedzieć?). wiadomo, że rodzicom zależy na zdrowiu dziecka i wiele zrobią by zdiagnozować, mieć pewność, ale wg mnie takie sianie zamętu nie jest w porządku. równie dobrze moglibyśmy do lekarzy wszystkich specjalności latać bo może coś nie tak z żołądkiem, nerkami, innymi narządami? dla mnie takie konsultacje mają sens jak ginekolog stwierdza, że coś jest nie tak, ale nie jest na tyle kompetentny/brakuje mu sprzętu by to dokładnie ocenić, a nie ot tak, dla zasady.
Wiem- wariatka, ale dopiero niedawno policzyłam.

jest cholernie niesprawiedliwa - zawsze sie liczyly i licza nadal tylko jej dzieci (ma dwojke), a nie Tz i jego siostry i na pewno jak pojawia sie jej 'prawdziwe' wnuki na swiecie to moje dziecko pojdzie w kat! ehhh... szkoda ze moj tesc zwiazal sie z takim babsztylem
ala: jest cholernie niesprawiedliwa - zawsze sie liczyly i licza nadal tylko jej dzieci (ma dwojke), a nie Tz i jego siostry i na pewno jak pojawia sie jej 'prawdziwe' wnuki na swiecie to moje dziecko pojdzie w kat! ehhh... szkoda ze moj tesc zwiazal sie z takim babsztylem
trochę już poczytałam...i to co miałam póki co napisać to tak :
czekoladowe głównie rzeczy...
pierwsze pytanie zawsze z ich strony to ile przytyłam i zawsze jest za mało, nawet jak mówię, że lekarz uważa że bardzo dobrze i równomiernie przybywam na wadze, to mi ironicznie mówią, "no mogłabyś więcej..." jasne, mam być wielorybem