Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 13:29   #2101
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Mam jest jeszcze do szpitala 2 legginsy 2 alladyny. 4 bluzki do karmienia. 2 bluzy zamowilam. Kapcie mi Zoll zatrzymał
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:32   #2102
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja jednak wolalam wyjść miedzy drzemkami niż po wyjściu miałby zacząć wyd bo śpiący.vwtedy to bym wogole chyba nie wychodziła bo niewiadomi kiedy zglodnieje i kiedy zachce spać. Ale wiadomo co komu pasujez.
Ale to wtedy dziecko moze spac w aucie, wozku, foteliku gdziekolwiek. Z jedzeniem tez nie widze problemu na miescie. Mleko w termoopakowanie bralam odciagniete lub sloik jakis pozniej, a jaj sie cycemnkarmi to juz w ogole bez problemu, ale wiem, ze niektore moje kolezanki tak mialy, ze na sztywno musi byc plan dnia i juz, dla mnie to tylko wyimaginowane ograniczenia

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:37   #2103
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
nic mi na ten temat nie wiadomo

ale dzis myslalam, czy nie skusic sie na 3d, widzialam ze przyjezdza do nas z lodzi lekarz z Matki Polki, przyjmuj i robi usg, widzialam na str sprzet i wyglada na wypasiony, opinie tez ma dobre. a tak jestem ciekawa jak to nasze szczescie wyglada. a poza tym zdjecia i film to niezla pamiatka, porozmawiam o tym z tztem dzis
zrób zrób, będzie super pamiątka

aaa właśnie, ja chyba zapomniałam Wam powiedzieć, że jutro mam 3 D
mój lekarz właśnie w Matce Polce pracuje i mu marudziłam o tym 3 d to kazał mi przyjść i mi tam zrobi jakoś 12-13 mam być
a 11.02 będę mieć normalne usg III trymestru u niego w gabinecie i tam nie ma obrazu 3d, generalnie on jest przeciwnikiem tego "bajeru" jak to określa i mimo, że sprzęt ma dostosowany do 3d to głowicy do niego nie ma
w sumie dobrze na tym wyszłam, bo mi doktorek zrobi 3d za free a normalnie to miałam się zapisywać gdzies indziej to 200 zl co najmniej do przodu
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:38   #2104
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

a Ty jak nospę łykasz? na czczo, w odstępie z innymi lekami? bo ja nospę i od razu potem magnez bo są z jednej parafii jak gdyby ale nie wiem czy nie zaburzam wchłaniania jednego z drugim
lykam wszysco na raz a roznie- chwilke przed, w trakcie lub zaraz po sniadaniu plus dowcipnie sie aplikuje

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:39   #2105
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
HBs już robiłam na początku samym
ja nie
a i tak się zdziwiłam, że jakoś szybko, bo czytałam, że HBsAg dopiero pod koniec ciąży się robi, ok 37 tygodnia

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:41   #2106
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
zrób zrób, będzie super pamiątka

aaa właśnie, ja chyba zapomniałam Wam powiedzieć, że jutro mam 3 D
mój lekarz właśnie w Matce Polce pracuje i mu marudziłam o tym 3 d to kazał mi przyjść i mi tam zrobi jakoś 12-13 mam być
a 11.02 będę mieć normalne usg III trymestru u niego w gabinecie i tam nie ma obrazu 3d, generalnie on jest przeciwnikiem tego "bajeru" jak to określa i mimo, że sprzęt ma dostosowany do 3d to głowicy do niego nie ma
w sumie dobrze na tym wyszłam, bo mi doktorek zrobi 3d za free a normalnie to miałam się zapisywać gdzies indziej to 200 zl co najmniej do przodu
no to czekamy na zdjecie!

a ten lekarz nazywa sie Maciej Korcz, slyszalas o nim? u nas ma dobre opinie a u was, wiesz cos wiecej?

JAŚ

Stary 2015-02-01, 13:41   #2107
kordelka85
BAN stały

Cytat:
dlatego napisalam ze chyba dokupie, bo nie chce tzta pranie obciazac, i tak mega zestresowany bedzie
a w dresie jest mega wygodnie i czlowiek nie czuje sie taki rozmemlany. ja tak przynaj mniej mialam tym bardziej, ze ty musisz sie chyba pare dni przed terminem zglosic, nie?
Polecam ubranie dzienne w szpitalu. Psychicznie człowiek się lepiej czuje niz jak paraduje cały dzień w pizamie. Wiem ze w pl to niepraktykowane i może się personel rzucać.
Stary 2015-02-01, 13:41   #2108
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
lykam wszysco na raz a roznie- chwilke przed, w trakcie lub zaraz po sniadaniu plus dowcipnie sie aplikuje
to też dobra metoda, bo ja jak to rozwlekam w czasie to potem zdarza się zapomnieć wziąć czegoś

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ja nie
a i tak się zdziwiłam, że jakoś szybko, bo czytałam, że HBsAg dopiero pod koniec ciąży się robi, ok 37 tygodnia
pod koniec ciąży to chyba się wszystkie badania robi jeszcze raz, bo muszą być swieże wyniki do porodu
Stary 2015-02-01, 13:43   #2109
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
to też dobra metoda, bo ja jak to rozwlekam w czasie to potem zdarza się zapomnieć wziąć czegoś
szczerze to sie nie zastanawialam nad tym zeby to lykac w jakichs odstepach, w szpitalu tez podawali na raz tyle ze zawsze panie wspominaly ze to "na deser" po sniadnaiu

JAŚ

Stary 2015-02-01, 13:44   #2110
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

pod koniec ciąży to chyba się wszystkie badania robi jeszcze raz, bo muszą być swieże wyniki do porodu
i jeszcze posiew na paciorkowce

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 13:46   #2111
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
no to czekamy na zdjecie!

a ten lekarz nazywa sie Maciej Korcz, slyszalas o nim? u nas ma dobre opinie a u was, wiesz cos wiecej?
fotka będzie

nie znam tego lekarza sprawdziłam go, to na innym oddziale pracuje niż ja byłam dlatego nie kojarzę nazwiska

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
szczerze to sie nie zastanawialam nad tym zeby to lykac w jakichs odstepach, w szpitalu tez podawali na raz tyle ze zawsze panie wspominaly ze to "na deser" po sniadnaiu
mi w szpitalu tylko nospę dawali to jakoś koło posiłków łykałam
Stary 2015-02-01, 13:49   #2112
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
fotka będzie

nie znam tego lekarza sprawdziłam go, to na innym oddziale pracuje niż ja byłam dlatego nie kojarzę nazwiska
no dobra, przegadam to z mezem, dowiem sie tez jaka cena i pomyslimy

JAŚ

Stary 2015-02-01, 13:50   #2113
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ale to wtedy dziecko moze spac w aucie, wozku, foteliku gdziekolwiek. Z jedzeniem tez nie widze problemu na miescie. Mleko w termoopakowanie bralam odciagniete lub sloik jakis pozniej, a jaj sie cycemnkarmi to juz w ogole bez problemu, ale wiem, ze niektore moje kolezanki tak mialy, ze na sztywno musi byc plan dnia i juz, dla mnie to tylko wyimaginowane ograniczenia
Dla mnie bardziej problematyczne było ciągnięcie tych klamotow ze sobą. Owszem zdarzalo sie ale jednak wolalabym tego uniknac.Jak spał w foteliku nosidle to nie było problemu jak juz wyrósł to nie ma gdzie położyć. Na łóżku to trzeba było ciągle pilnować by nie SPAD. Ale jaj juz pisalam co kto woli. Ja lubię mieć życie poukładane od zegarka gubie się w chaosie.
Stary 2015-02-01, 14:05   #2114
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra, przegadam to z mezem, dowiem sie tez jaka cena i pomyslimy

dobra lecę gotować obiad
Stary 2015-02-01, 14:05   #2115
stefan89
Raczkowanie

Haloo

Jestem mama hani z kwietnia 2014 podczytuję was czasem z sentymentu ( zazwyczaj wyglada to tak, ze włączę, przeczytam dwa posty i muszę zając się maruda) inne wątki przeglądam (przyznamy się bez bicia) bo mamy w ciąży maja o wiele więcej czasu i wklejaja czasem fajne linki z rzeczami dla maluszków : d wiec przelatuje w wolnej chwili rach ciach i znajduje czasem skarby ot taka wygodnicka jestem. :d nie bójcie sie, nie jestem pedofilem

Tymczasem trzymajcie się mamki ciepło i wypoczywającej, bo do kwietnia jeszcze trochę czasu jest

Mama kwietniową 2014

15 17
17 15
16 20
stefan89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 14:09   #2116
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Robicie toxso drugi raz, bo w aplikacji ciążowej wyszło ze powinno sie powtórzyć badanie
Moj gin kazal w 3trym powtorzyc,za tydzien wizyta wiec pewnie wtedy da skierowanie.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 14:12   #2117
Edzik_87
Zadomowienie

witam się weekendowo ale tu spokojnie :d piękne słoneczko świeci od rana!

Wczoraj byliśmy z tż w odwiedzinach u mojego kuzyna, mają 1,5-miesięcznego synka Mikołaja -jest przesłodki! wielkie czarne oczy i taka śliczna buźka.. ach..aż się nie mogę doczekać naszego szkraba mąż chodzi jak zaczarowany od wczoraj i tylko powtarza,że on już chce naszego Olka..
Rzecz która mi się u nich spodobała to kosz mojżesza - kołyska wiklinowa - super sprawa i Miś Szumiś naśladujący szum suszarki. Kołyskę może kupimy..zamiast leżaczka-bujaczka..muszę się zastanowić i sprawdzić ile to by kosztowało.
Okazało się,że mają Joolza,bardzo fajnie wygląda - gondola, stelaż, na prawdę ok - ale słabo z tą spacerówką..(nie widzieliśmy bo mieli ją w piwnicy) podobno jest bardzo mała, no i wózek ma malutki kosz na zakupy.. Także wózek nadal nie wybrany trzeba znów przeczesać internet... :/

A i zdecydowaliśmy się na łóżeczko to samo co madzix btw już do Was dotarło? czy jeszcze czekacie?

Miłego dnia!
ja zaraz zasiadam z tż do oglądania meczu Polaków o 3 miejsce.. oj będzie ciężko z Hiszpanami..ale wierzę,że dadzą radę !

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 14:18   #2118
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość
Haloo

Jestem mama hani z kwietnia 2014 podczytuję was czasem z sentymentu ( zazwyczaj wyglada to tak, ze włączę, przeczytam dwa posty i muszę zając się maruda) inne wątki przeglądam (przyznamy się bez bicia) bo mamy w ciąży maja o wiele więcej czasu i wklejaja czasem fajne linki z rzeczami dla maluszków : d wiec przelatuje w wolnej chwili rach ciach i znajduje czasem skarby ot taka wygodnicka jestem. :d nie bójcie sie, nie jestem pedofilem

Tymczasem trzymajcie się mamki ciepło i wypoczywającej, bo do kwietnia jeszcze trochę czasu jest

Mama kwietniową 2014
hah czesc Stefan sprawa sie wyjasnila.
trzymaj sie i calusy dla Hani

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
witam się weekendowo ale tu spokojnie :d piękne słoneczko świeci od rana!

Wczoraj byliśmy z tż w odwiedzinach u mojego kuzyna, mają 1,5-miesięcznego synka Mikołaja -jest przesłodki! wielkie czarne oczy i taka śliczna buźka.. ach..aż się nie mogę doczekać naszego szkraba mąż chodzi jak zaczarowany od wczoraj i tylko powtarza,że on już chce naszego Olka..
Rzecz która mi się u nich spodobała to kosz mojżesza - kołyska wiklinowa - super sprawa i Miś Szumiś naśladujący szum suszarki. Kołyskę może kupimy..zamiast leżaczka-bujaczka..muszę się zastanowić i sprawdzić ile to by kosztowało.
Okazało się,że mają Joolza,bardzo fajnie wygląda - gondola, stelaż, na prawdę ok - ale słabo z tą spacerówką..(nie widzieliśmy bo mieli ją w piwnicy) podobno jest bardzo mała, no i wózek ma malutki kosz na zakupy.. Także wózek nadal nie wybrany trzeba znów przeczesać internet... :/

A i zdecydowaliśmy się na łóżeczko to samo co madzix btw już do Was dotarło? czy jeszcze czekacie?

Miłego dnia!
ja zaraz zasiadam z tż do oglądania meczu Polaków o 3 miejsce.. oj będzie ciężko z Hiszpanami..ale wierzę,że dadzą radę !
tez rozgladam sie za koszem mojzesza albo kolyska, po to, zeby maly spal z nami w nocy w naszej sypialni na poczatku, nie chce lozeczka taszczyc. a i dzien chce go normalnie u siebie klasc zeby sie przyzwyczajal poszukaj uzywanych, ale mysle ze wychodzi jakies 140-200 zl na all z wysylka, czasem z materacykiem. zalezy jakie i co z tego co przegladalam

aa no i sloeneczko piekne jest i u mnie

JAŚ

Stary 2015-02-01, 14:22   #2119
kordelka85
BAN stały

Puscilam pranie w samej wodzie :thumbdown:

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Dobrze ze się udało przerwać i puścić od nowa. Juz z plynem
Stary 2015-02-01, 14:51   #2120
rybcia2309
Wtajemniczenie

A ja mam takie coś dla maluszka do spania w łóżku ze mną 10 zl w ciuszku wszystko ściagane do prania i plastikowy stelaż
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 14:54   #2121
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
A ja mam takie coś dla maluszka do spania w łóżku ze mną 10 zl w ciuszku wszystko ściagane do prania i plastikowy stelaż
Jeszcze czegos takiego nievwydzialam. Tylko się zastanawiam czy ma sens bo malutkie to bez tego się obejdzie a większe co juz się obraca to to "sforsuje"
Stary 2015-02-01, 15:14   #2122
siempre
Wtajemniczenie

Ja wróciłam ze spaceru bo słoneczko dzis pięknie świeciło ale brzuch mnie rozbolal chyba za dlugi ten spacer leżę teraz sobie ale za chwile to chyba usne, oczka mi się zamykają.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 15:25   #2123
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Jeszcze czegos takiego nievwydzialam. Tylko się zastanawiam czy ma sens bo malutkie to bez tego się obejdzie a większe co juz się obraca to to "sforsuje"
To jest kupione z myślą aby maluszka nie przygnieść w zmęczeniu, pamiętam jak z synkiem miałam okropne noce bo ciągłe karmienie a potem stras, że go przygniotę :/
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 15:40   #2124
soniuska
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50037115]dzięki, ale ja chce tylko kilka tych worków
no i sie nie słuchasz doktorka ani swojego własnego organizmu - biegunki to typowy objaw "przeżelazienia"
z tą hemoglobiną lekko obniżoną w ciąży to rożne są podejście lakarzy, no ale tu na wątku już była o tym rozmowa chyba
ja tam wole pyszną wątróbke z jabłkiem i cebulką sobie zjeść plus ziemniaczki z pietruszką zamiast chemi albo gulasz z kaszą i ogóraskiem [/QUOTE]

Watrobki nue tkne,pieturuszka okej.
"Biegunki" mialam juz wczesniej.
I jest to wodnisty czy luzny stolec. Jednorazowy,a nie biegunka.

Cytat:
tak tez zrob, potrzasnij
haha.

Wrocilismy. Jadlam 6nuggetsow,mc chickena i 2xfryty fantka do tego wjechala. Ale swwieto!
No i zakupy w biedrze takie ze wszystkiego pod podstatkiem mam co dusza zapragnie hehe.
Kupilam kurtke! Dostalam od tesciowej kupon na swoeta do bershki na 80zl. No i tam znalazlam kurtke. Jest to jesienny plaszcz. Matko jedyna dobra kurtka na mnie- rozmiar S ale luzny w brzuchu tak ze mi do porodu powinna spokojnie wystarczyc! Wiec jakis cud bo bede ja mogla pozniej nosic a inne kurtki co przymierzalam czy plaszcze to rozmiar L z rekawami dlugimi tak ze do polowy reki a brzuch na styk,w niektorych nawet cisnal mnie,wiec musialabym xl brac a to juz w ogole masakra!
A co najlepsze ten moj plaszcz z 229zl przeceniony na 109,a przy kasie nabilo mi 89,90 wiec doplacilam tylko 9,90 najlepszy interes zycia haha.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 15:49   #2125
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
nic mi na ten temat nie wiadomo

ale dzis myslalam, czy nie skusic sie na 3d, widzialam ze przyjezdza do nas z lodzi lekarz z Matki Polki, przyjmuj i robi usg, widzialam na str sprzet i wyglada na wypasiony, opinie tez ma dobre. a tak jestem ciekawa jak to nasze szczescie wyglada. a poza tym zdjecia i film to niezla pamiatka, porozmawiam o tym z tztem dzis
Tez bym chciala 3d bo ciekawa jestem jak maly wygląda, śle on nie chce współpracować i boje sie ze kasa na darmo wydana by byla :-(

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Watrobki nue tkne,pieturuszka okej.
"Biegunki" mialam juz wczesniej.
I jest to wodnisty czy luzny stolec. Jednorazowy,a nie biegunka.

haha.

Wrocilismy. Jadlam 6nuggetsow,mc chickena i 2xfryty fantka do tego wjechala. Ale swwieto!
No i zakupy w biedrze takie ze wszystkiego pod podstatkiem mam co dusza zapragnie hehe.
Kupilam kurtke! Dostalam od tesciowej kupon na swoeta do bershki na 80zl. No i tam znalazlam kurtke. Jest to jesienny plaszcz. Matko jedyna dobra kurtka na mnie- rozmiar S ale luzny w brzuchu tak ze mi do porodu powinna spokojnie wystarczyc! Wiec jakis cud bo bede ja mogla pozniej nosic a inne kurtki co przymierzalam czy plaszcze to rozmiar L z rekawami dlugimi tak ze do polowy reki a brzuch na styk,w niektorych nawet cisnal mnie,wiec musialabym xl brac a to juz w ogole masakra!
A co najlepsze ten moj plaszcz z 229zl przeceniony na 109,a przy kasie nabilo mi 89,90 wiec doplacilam tylko 9,90 najlepszy interes zycia haha.
Super poka kurtałke

My jemy obiadek :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 15:58   #2126
soniuska
Zakorzenienie

Plaszczyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1422802688452.jpg (63,4 KB, 35 załadowań)
Stary 2015-02-01, 16:21   #2127
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Plaszczyk
Sliczny :-*
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-01, 16:24   #2128
siempre
Wtajemniczenie

Sonia bardzo fajny płaszczyk
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 16:29   #2129
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Sliczny :-*

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Sonia bardzo fajny płaszczyk

Dziekuje
Stary 2015-02-01, 16:31   #2130
blackberry89
Zakorzenienie

My oglądamy pingwiny z madagaskaru film pełnometrażowy :-P
Pawcio 13.04.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości