Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 18:15   #2161
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hej

ale cisza wczoraj była, nawet nadrabiania nie było za wiele

stwierdziłam, że sfinalizuje dziś resztę zakupów, tzn przede wszystkim rzeczy do szpitala m in koszule i pytanie mam-bierzecie na zmianę dwie czy trzy koszule? ja już jedną mam i się zastanawiam ile dokupić myślę nad tymi dwiema
a kapcie jakie macie?
Ja biorę jedną na ramiaczkach z rozpinanym dekoltem do porodu i dwie na zmianę, muszę jeszcze jedną dokupić wlasnie. Kapcie mam z targowiska takie ladne filcowe z czerwonym serduchem No i japonki pod prysznic też oczywiscie.
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
milo tak miex dzien "wolnego" co?
Oj fajnie fajnie !
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Też mam tardyferon fol i w ulotce nic nie ma, że na czczo...
U mnie też nic na ten temat nie piszą, czyzby byli rozni producenci tardyferonu?
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50037626]podrzucisz moze linka do tego wypełnienia, prosze albo inne dziewczyny, bo ja nie mam weny jakie kupić, nie za grube chyba, tak?[/QUOTE]
http://allegro.pl/wypelnienie-120x90...029146539.html

Proszę bardzo. Ja wziełam te bo wydaje sie wlasnie ciensze, lzejsze. A mysle ze na wiosne lato bedzie w sam raz i ma płaską poduche jakby coś.
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ja robiłam już 2 razy - w każdym trymestrze. Teraz powtórzę trzeci raz
A czy to coś zmieni, jakby teraz wykryto tokso? na tym etapie podobno już nie ma takiej szkodliwosci dla dziecka?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:19   #2162
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
A czy to coś zmieni, jakby teraz wykryto tokso? na tym etapie podobno już nie ma takiej szkodliwosci dla dziecka?
Cytat:
III trymestr: ryzyko zakażenia to 70-80%, a ryzyko powstania zmian chorobowych/patologicznych to tylko 5%. Po narodzinach dziecko zainfekowane w 3 trymestrze ciąży może cierpieć na ogólne zakażenia (stany zapalne: płuc, wątroby, niedokrwistość i inne), a także na niewielkie zmiany w mózgu lub problemy ze wzrokiem. (źródło: m.in. dzieci.civ.pl)
więc przypuszczam, że i tak rozpoczyna się leczenie

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:29   #2163
violka848
Zakorzenienie

Hej dziewczynki mam nadzieję że wszystkie jesteście zdrowe i w domku
Ostatnie dwa dni nie miałam jak podczytywać - ciągle jakieś zajęcia to przygotowania do parapetówki to montaż rolet itd. Postaram się ciut nadrobić ale całości nie dam rady Pozdrawiam
Stary 2015-02-01, 18:42   #2164
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
tak, mi już gin zlecił na poprzedniej wizycie i robiłam.

Teraz mam zrobić PTA odczyn Coombsa, robiłyście?
Ja robilam dwukrotnie, bo mamy konflikt z TŻ. ale poki co jest ok. Procz tego robilam na konflikt plytkowy.
Cytat:
zrób zrób, będzie super pamiątka

aaa właśnie, ja chyba zapomniałam Wam powiedzieć, że jutro mam 3 D
mój lekarz właśnie w Matce Polce pracuje i mu marudziłam o tym 3 d to kazał mi przyjść i mi tam zrobi jakoś 12-13 mam być
a 11.02 będę mieć normalne usg III trymestru u niego w gabinecie i tam nie ma obrazu 3d, generalnie on jest przeciwnikiem tego "bajeru" jak to określa i mimo, że sprzęt ma dostosowany do 3d to głowicy do niego nie ma
w sumie dobrze na tym wyszłam, bo mi doktorek zrobi 3d za free a normalnie to miałam się zapisywać gdzies indziej to 200 zl co najmniej do przodu
No to ekstra się udało z tym 3D za free
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Puscilam pranie w samej wodzie :thumbdown:

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Dobrze ze się udało przerwać i puścić od nowa. Juz z plynem
hehe no to nieźle jak nic
Cytat:
Watrobki nue tkne,pieturuszka okej.
"Biegunki" mialam juz wczesniej.
I jest to wodnisty czy luzny stolec. Jednorazowy,a nie biegunka.
haha.

Wrocilismy. Jadlam 6nuggetsow,mc chickena i 2xfryty fantka do tego wjechala. Ale swwieto!
No i zakupy w biedrze takie ze wszystkiego pod podstatkiem mam co dusza zapragnie hehe.
Kupilam kurtke! Dostalam od tesciowej kupon na swoeta do bershki na 80zl. No i tam znalazlam kurtke. Jest to jesienny plaszcz. Matko jedyna dobra kurtka na mnie- rozmiar S ale luzny w brzuchu tak ze mi do porodu powinna spokojnie wystarczyc! Wiec jakis cud bo bede ja mogla pozniej nosic a inne kurtki co przymierzalam czy plaszcze to rozmiar L z rekawami dlugimi tak ze do polowy reki a brzuch na styk,w niektorych nawet cisnal mnie,wiec musialabym xl brac a to juz w ogole masakra!
A co najlepsze ten moj plaszcz z 229zl przeceniony na 109,a przy kasie nabilo mi 89,90 wiec doplacilam tylko 9,90 najlepszy interes zycia haha.
Super płaszczyk za taka cenę
Cytat:

wiecie co robie? oglądam spacerówki parasolki na przyszły rok, żeby mieć rozeznanie
Jak znajdziesz jakas fajna to wrzucaj linka bo ja też bede kupowała na pewno.
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej
Tesknil ktos?
My juz w domu u nas, wypad udany i zakupy tez. Kupilam malej 5pak body z dl rekawem na 62 i 5pak skarpetek w ff no i sobie dwa 4paki majtek
Ide troche nadrobic co u was bo po trochu podczytywalam ale i tak mam 25stron zaleglosci
Małe zakupki a cieszą
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki My wczoraj z M w końcu sie rozerwaliśmy troszkę ze znajomymi. Dzisiaj śpiochy dwa
W piątek po glukozie tak strasznie źle się czułam, nie wiem czy to od tego czy wgl miałam zły dzień, brzuch i głowa mnie bolała, byłam jakas ociężała szybko padłam spać. A babka mnie tak pokłuła że mam mega siniaki na zgięciu łokcia masara ...
Czekamy czekamy i się nie możemy doczekać na Wiktora i tak strasznie zazdroszcze mojej bratowej że już nie długo będzie po ;p a mnie dopada chyba teraz ten najgorszy okres, robi się ciężko. Oby szybko przyszła wiosna, to mi będzie lepiej
A wczoraj byliśmy z M na spotkaniu z tą moją położną, pokazywała nam sale porodową w swoim szpitalu i wgl chyba zmienie jednak szpital do porodu właśnie na ten co ona w nim pracuje. Babeczka jest rewelacyjna, wszystko mają nowe na oddziale i wyremontowane, do tego mamy jeszcze tam jedną znajomą położną no śmiesznie blisko od domu bo nawet na nogach mogła bym przejść (5 minut piechotką) hehe.
A co do łóżeczek bo widzę że piszecie to ostatnio nam znajomi powiedzieli że od nich dostaniemy
A to dlaczego w ogóle chcialas w innym szpitalu rodzic skoro ten masz tak blisko?
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Witam! ja pospałam do 10 potem pojechaliśmy z zaproszeniem na ślub do szefa, wróciliśmy i zjedliśmy obiad, położyłam sie około 16 na chwile młoda tak wywijała że szok i po chwili zaczął mnie mega brzuch boleć wzięłam nospe i magnez i na szczęscie przeszło, tak mocno mnie jeszcze nigdy brzuch nie bolał... nie mam pojęcia od czego ale już mi lepiej
Kurcze wspolczuje dobrze ze przeszlo
Cytat:
my też chrzciny zamówimy po urodzeniu
a będziemy robić 2.08
Oo to już nawet konretny termin macie!
Cytat:
więc przypuszczam, że i tak rozpoczyna się leczenie
Ok dzięki za info. Ciekawe czy moj doktorek mnie wysle ponownie, ale z kasy to pewnie wątpliwe.

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-02-01 o 18:43
Stary 2015-02-01, 18:46   #2165
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Ok dzięki za info. Ciekawe czy moj doktorek mnie wysle ponownie, ale z kasy to pewnie wątpliwe.
wiemy w jakie niedziele są u nas msze z chrztem i tak sobie wybraliśmy
wózki powrzucam jak coś wpadnie w oko
ja toxo robię prywatnie, jak z resztą wszystko

Stary 2015-02-01, 19:06   #2166
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Ja tez tam gdzie Ty ja chodze do dr Nowaka
Moja sis tez u nich bedzie i tez cc tylko ze u drKarwowskiego
Ja też do Karwowskiego chodzę zadowolona Twoja siostra? ma przymus cc czy tak poprostu?

Cytat:
My już po parapetówie. Kolejna znajoma w ciazy juhu!
Powiem Wam ze kilka lat temu bylismy w 4 pary w Chorwacji na wakacjach i wtedy żadna nie byla małżeństwem a teraz wszystkie sa i kazda dziewucha jest w ciąży [COLOR="Silver"]
Super jak tak cała ekipa w ciąży u nas słabo się znajomi postarali z takich najbliższych to nikt z takich co rzadzej się widzimy to dwie dziewczyny Widzę że też "szalałaś" na parapetówce u nas ok 2 osttani goście wyszli - fajnie było ale już wykończona o 23 byłam, ale musiałam jakoś się trzymać. Za tydzień cz. 2 rodzinka a potem jeszcze jedna ze znajomymi będzie ahhhh no ale jak się chodzi do ludzi to i do siebie trzeba zapraszać

Cytat:
W ogole wstaje rano jak ide siku czy cos kolo 6-8..biore tardyferon..potem wstaje znow i moge juz jesc od razu sniadanko,wiec je robie itd i jak zsczynam jesc to zaczynaja sie mdlosci okropne. I taki jakbg bol w brzuchu ;/ tak czulam ze zelazo bedzie zle na mnie dzialac :-(
Ale poki co dalej bede tak je brac,a nie po posilku,bo zalezy mi zeby lepiej sie wchlanialo,a mdlosxi mijaja po godzinie dwoch..:-(
Przed posiłkiem hmm ja w trakcie biorę heh ale znalazłam w necie jakąś ulotkę i jest napisane Przyjmować na 30-60 min przed posiłkiem - więc chyba masz rację

Cytat:
No 7mc podobno straszny,8lepszy a 9znow masakra hehs.
Cytat:
Każdy kolejny tydzień czy m-c blizej t.p. gorszy bo coraz cięższy
No niby tak bo przez gabaryt sam ale ja to jakoś mam super humor i dużo energii. Mama to nawet mówi że ja teraz więcej latam jeszcze niż przed ciążą Dostałam kopa w ciąży jakoś jeszcze

A pochwał też lubię słuchać nasłuchałam się teraz że dobrze wyglądam - nie widać kg itd no i mieszkanie się też wszystkim podoba Fryzjerka Czestera to nie zauwazyła ciązy jak w kurtce byłam , jak jeszcze powiedziałam że 7 miesiąc to w ogóle szok ale jak kurtkę rozpięłam to już ujrzała nasze dzieło hehe

Dziewczyny a na poród też musi być rozpinana koszula? czy byle jaka starczy? wzięłam bym jakąś starą i tyle

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-02-01 o 19:10
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:07   #2167
soniuska
Zakorzenienie

Haniu dziekuje ja mam do szpitala autem 5minut,ale wole w innym miescie rodzic..
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:07   #2168
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Majka ja mialam raz toxo poki co
Co to odczyn coombsa?
Hehe to smwcznego;*

Gosiu oczywiscie ze tesknilam
Oo to poszlalalas;*
No właśnie mi nie przyszło do głowy robić toxo

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Co do winogron to nie slyszalam ale o miodzie slyszalam bo kolezance lekarz zalecil lyzke dziennie jesc bo mala w brzuchu malo przybierala i powiem wam ze jak przyszlo co do czego to Natalka urodzila sie prawie 4,5kg. Ale nie wiem czy to rzeczywiscie taka mozliwosc czy zbieg okolicznosci. Ja z miodem herbate pije od ostatniego przeziebienia tak mi posmakowała ze nie moge przestac. Waga mamy w ciazy a dziecka nie ma jak dla mnie nic wspolnego ze soba.

Ja termin na chrzciny zamowie na spokojnie po urodzeniu sie malej ale planujemy na czerwiec. Z sala raczej nie bedzie problemow bo sluby i poprawiny sa w takiej duzej a chrzciny w mniejszej. Robilísmy tam juz i chrzciny i wesele wiec nawet znizke mamy

AGNIESZKA na start u nas balneum i do mycia i do smarowania potem seria hipp jak nie uczuli.

Do szpitala biore 3 koszule i klapki. Kapci nie biore bo ja tam lazic nie zamierzam bede sie byczyc w lozku z mala i korzystac bo potem w domu to choc bedzie maz gonil to i tak nie poleze bo zaraz bede chciala pranie robic czy cos i nie uleze.

RYBCIA tetry bralam na allegro u sprzedawcy gapa_kids. A toxo mi narazie nie zlecal 2 raz.

NIEZAWSZE ja tez z dzieciem wszedzie chodzílam a karmilam jak mlody chcial i gdzie chcial bo piersia w domu siedziec i czekac az dziecko wstanie to niedoczekanie wole aktywnie.

My 3d nie robimy

BIRD parasolki juz tez przerabialam

MAJKA niby tego duzo ale nic mi w oko nie wpadlo takiego po za tym jest nadal zimowka i nawet body na krotki rekaw nie bylo a tych chcialam na 62 i 68 wziac wiec du.pa. a smyka mi skasowali na wileniaku nawet nie wiedzialam i zdziwienie przezylam. No to jak tu szalec? .. poszalalam ale na zakupach domowych za to.

BLACK SONIA
Dziękuję popatrze te tetry, a mi właśnie toxo też nie zlecali, tylko u mnie problem ze ja w tych kotach i 3 sprowadzony z Białorusi niewiadomo co i jak chyba zrobię
Cytat:
Ja biorę jedną na ramiaczkach z rozpinanym dekoltem do porodu i dwie na zmianę, muszę jeszcze jedną dokupić wlasnie. Kapcie mam z targowiska takie ladne filcowe z czerwonym serduchem No i japonki pod prysznic też oczywiscie.

Oj fajnie fajnie !

U mnie też nic na ten temat nie piszą, czyzby byli rozni producenci tardyferonu?

http://allegro.pl/wypelnienie-120x90...029146539.html

Proszę bardzo. Ja wziełam te bo wydaje sie wlasnie ciensze, lzejsze. A mysle ze na wiosne lato bedzie w sam raz i ma płaską poduche jakby coś.

Sama nie wiem czy warto dopiero co brałam antybiotyk a on też na toxo...a badania i tak prywatnie bym musiała....muszę sie z tym przespać lub zapytam w czwartek gin
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:10   #2169
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
wiemy w jakie niedziele są u nas msze z chrztem i tak sobie wybraliśmy
wózki powrzucam jak coś wpadnie w oko
ja toxo robię prywatnie, jak z resztą wszystko
Aha takie buty ja bede o tym mysleć po porodzie. Ale tez mysle, ze nie predzej jak lipiec sierpien.
No to czekam na jakies fajne linki

Stary 2015-02-01, 19:19   #2170
soniuska
Zakorzenienie

Rybcia ja bede robic jeszczw drugi raz.
Stary 2015-02-01, 19:20   #2171
lekkaatletka
Zadomowienie

Violka koszula moze byc nierozpinana bo jesli dadza Ci dzidziusia na brzuch to po prostu podciagna ja
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:20   #2172
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Rybcia ja bede robic jeszczw drugi raz.
To i ja machne lepiej wiedzieć
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:24   #2173
soniuska
Zakorzenienie

Padam dzis. Czuje sie jakbym miala zakwasy wszedzie po tym spacerowaniu.
A jeszcze kaprys lazi i mendoli zeby sie z nim pobawic-bo z dworu dopiero co z nim wrocilam. Nie wyrobie zaraz.
Odpoczywam i juz. A zaraz kapac sie pojde
Stary 2015-02-01, 19:30   #2174
FlightlessBird
Zakorzenienie

a mi się już ziewanie włączyło. Wychodzi pójście spać o 23 i wstanie o 7 dla mnie to zdecydowanie za mało
najwyżej zaraz zasnę, wstanę z mężem rano, porobię co porobić i potem dalej będę spała

wkurza mnie ta pogoda... nie pomalujemy pokoju w ciągu najbliższych 2 tygodni, bo tempka nie będzie wyższa niż 2 stopnie, a rogowa ściana by cholernie długo schła przy takiej tempce, bo zimna jest.
Dobrze, że już nam blok ocieplać zaczynają, to w przyszła zimę będziemy kaloryfery przykręcać

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Padam dzis. Czuje sie jakbym miala zakwasy wszedzie po tym spacerowaniu.
A jeszcze kaprys lazi i mendoli zeby sie z nim pobawic-bo z dworu dopiero co z nim wrocilam. Nie wyrobie zaraz.
Odpoczywam i juz. A zaraz kapac sie pojde
TŻ niech się bawi

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

tak sobie teraz pomyślałam, że koszula nocna to masakra

mi szybko włosy na nogach odrastają, w zasadzie na 2 dzień już mam kropki, a na 3 to już widać wyrastające włoski

Stary 2015-02-01, 19:30   #2175
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się już ziewanie włączyło. Wychodzi pójście spać o 23 i wstanie o 7 dla mnie to zdecydowanie za mało
najwyżej zaraz zasnę, wstanę z mężem rano, porobię co porobić i potem dalej będę spała

wkurza mnie ta pogoda... nie pomalujemy pokoju w ciągu najbliższych 2 tygodni, bo tempka nie będzie wyższa niż 2 stopnie, a rogowa ściana by cholernie długo schła przy takiej tempce, bo zimna jest.
Dobrze, że już nam blok ocieplać zaczynają, to w przyszła zimę będziemy kaloryfery przykręcać

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

TŻ niech się bawi
On sie z nim juz tez bawil.
Ten po prostu mendola sie nudzi.

A co do malowania to praqda,ze pogoda masakra. Zimno:/
Hehe ziewus ;-)

My pewnie za godzine film wlaczymy
Stary 2015-02-01, 19:31   #2176
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Bolus zaszalalas!
Tyyyle kolorkow, tez z gelisha bralas?
Sprobuj w koncu semilaca
Nie z innej troszke tanszej ale mialam dwie i byly spoko wiec sprobuje. Semilaca tez mam zamiar kupic ale to za jakis czas znowu. Narazie z Semi mam ten matowy top

Cytat:
Już z górki. Mi zostało w sumie 7 tyg a nic jeszcze nie przygotowane

Ale fajnieee <3

Cytat:
Ja robilam dwukrotnie, bo mamy konflikt z TŻ. ale poki co jest ok. Procz tego robilam na konflikt plytkowy.

No to ekstra się udało z tym 3D za free

hehe no to nieźle jak nic

Super płaszczyk za taka cenę

Małe zakupki a cieszą

A to dlaczego w ogóle chcialas w innym szpitalu rodzic skoro ten masz tak blisko?

Kurcze wspolczuje dobrze ze przeszlo

Bo chcialam rodzic w tym o ktorym slyszalam najlepsze opinie ale stwierdzilam ze wszedzie moze okazac sie super i ujowo. Nigdy nic nie wiadomo...

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a na poród też musi być rozpinana koszula? czy byle jaka starczy? wzięłam bym jakąś starą i tyle
Ja slyszalam ze na porod najzwyklejsza bawelniana tylko zeby byla taka dluzsza za tylek

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:33   #2177
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Violka koszula moze byc nierozpinana bo jesli dadza Ci dzidziusia na brzuch to po prostu podciagna ja
hmmm to niewiem czy nie lepiej rozpinaną w takim wypadku hi Przy cesarce też bez majtek się jest?

To pytanie było już mnóstwo razy ale zadam je jakie rozmiary bierzecie kocyczków i poduszek minky? jakieś małe czy raczej 75 x 100 i jaka podusia? Zdecydowałam się na ptaszki o takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 300_300_productGfx_0def95dc94eafd2c8a49b2d52b327cf4.jpg (9,4 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-02-01, 19:34   #2178
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm to niewiem czy nie lepiej rozpinaną w takim wypadku hi Przy cesarce też bez majtek się jest?

To pytanie było już mnóstwo razy ale zadam je jakie rozmiary bierzecie kocyczków i poduszek minky? jakieś małe czy raczej 75 x 100 i jaka podusia? Zdecydowałam się na ptaszki o takie
Ja mam 100×75
Podusi nie mam

Nasza córcia - Nikola
30.04.15

Edytowane przez boleczka93
Czas edycji: 2015-02-01 o 19:36
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:35   #2179
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam 75x100

Stary 2015-02-01, 19:39   #2180
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Ja mam 100×75
Podusi nie mam
Cytat:
ja mam 75x100
Dzięki a to bardziej chcecie stosowac do łóżeczka czy wózka? i czy do wózka potrzebna jest wogóle poduszka? i czy macie ocieplane czy cienkie? sotki za tą masę pytań
Stary 2015-02-01, 19:45   #2181
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki a to bardziej chcecie stosowac do łóżeczka czy wózka? i czy do wózka potrzebna jest wogóle poduszka? i czy macie ocieplane czy cienkie? sotki za tą masę pytań
ja ni w wózku, ani w łóżeczku z poduszki nie będę korzystać
tzn do łóżeczka kupuję klin.
Kocyk 100x75 Minky mam do łóżeczka, ale pozostałę, których będę używać np w wózku chyba też mają taki wymiar.
Aaa i nie mam ocieplanego mam wypełnienie uniwersalne

Stary 2015-02-01, 19:50   #2182
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
ja ni w wózku, ani w łóżeczku z poduszki nie będę korzystać
tzn do łóżeczka kupuję klin.
Kocyk 100x75 Minky mam do łóżeczka, ale pozostałę, których będę używać np w wózku chyba też mają taki wymiar.
Aaa i nie mam ocieplanego mam wypełnienie uniwersalne
Też wezmę ten nieocieplany klina też mam ale chyba na taką płaską poduszeczkę się zdecyduję w kolorze kocyka dzięki

A pościeli zdecydowałam że narazie nie kupuję, tylko sam ochraniacz, bo nie moge się zdecydować i i tak narazie potrzebna nie będzie, więc tylko jakieś ładne prześcieradło wybiorę

Znalazłam fajne lampki w dosyć przystępnej cenie - może komuś się przyda - oddzielnie dół oddzielnie abażur - http://drecotton.pl/pl/dla-domu-21

Czas edycji: 2015-02-01 o 19:55
Stary 2015-02-01, 19:54   #2183
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Też wezmę ten nieocieplany klina też mam ale chyba na taką płaską poduszeczkę się zdecyduję w kolorze kocyka dzięki
ja mam poduszkę, bo kupiłam w zestawie, ale będzie pełniła tylko funkję dekoracyjną D

Stary 2015-02-01, 19:59   #2184
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Super jak tak cała ekipa w ciąży u nas słabo się znajomi postarali z takich najbliższych to nikt z takich co rzadzej się widzimy to dwie dziewczyny Widzę że też "szalałaś" na parapetówce u nas ok 2 osttani goście wyszli - fajnie było ale już wykończona o 23 byłam, ale musiałam jakoś się trzymać. Za tydzień cz. 2 rodzinka a potem jeszcze jedna ze znajomymi będzie ahhhh no ale jak się chodzi do ludzi to i do siebie trzeba zapraszać

No niby tak bo przez gabaryt sam ale ja to jakoś mam super humor i dużo energii. Mama to nawet mówi że ja teraz więcej latam jeszcze niż przed ciążą Dostałam kopa w ciąży jakoś jeszcze

A pochwał też lubię słuchać nasłuchałam się teraz że dobrze wyglądam - nie widać kg itd no i mieszkanie się też wszystkim podoba Fryzjerka Czestera to nie zauwazyła ciązy jak w kurtce byłam , jak jeszcze powiedziałam że 7 miesiąc to w ogóle szok ale jak kurtkę rozpięłam to już ujrzała nasze dzieło hehe

Do porodu moze być jakakolwiek koszula, tak mi się wydaje
Nasz kolega jak usłyszał, że to 8 m-c to mnie poprawił, że chyba tydzień
Też jestem aktywna w ciąży, ale zaczyna mnie wkurzać wkładanie butów, zgaga i ból pod żebrem bo te dwa ostatnie bardzo utrudniają życie :/
Wczoraj wysiedziałam do północy i było ok, aż sama byłam zdziwiona

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No właśnie mi nie przyszło do głowy robić toxo

Dziękuję popatrze te tetry, a mi właśnie toxo też nie zlecali, tylko u mnie problem ze ja w tych kotach i 3 sprowadzony z Białorusi niewiadomo co i jak chyba zrobię

Sama nie wiem czy warto dopiero co brałam antybiotyk a on też na toxo...a badania i tak prywatnie bym musiała....muszę sie z tym przespać lub zapytam w czwartek gin
Sorry, ale nie wiem jak gin moze nie zlecić kobiecie w ciaży badania na toxo

Cytat:

Ja mam zestaw do wózka ocieplany kocyk 60x80 + płaska podusia (raczej nie bedę jej używać). Jutro pewnie przyjdzie letni Minky 75x105cm
Stary 2015-02-01, 20:02   #2185
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Sorry, ale nie wiem jak gin moze nie zlecić kobiecie w ciaży badania na toxo
ja znam gin, który zleca kobietom na anemie picie wina i jedzenie surowego mięsa, więc mnie nic nie zdziwi

Stary 2015-02-01, 20:04   #2186
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Dla dziecka nie używa się poduszku
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 20:04   #2187
soniuska
Zakorzenienie

Bolus koniecznie semilaca wyprobuj
Ja zakochana

Violka ja man taki wymiar i mniejszy do wozka jeszcze.
Do lozeczka klin i bez zadnych poduch-tzn bedzie kupiona ale nieuzywana.

Majka wkladanie butow,zgaga i bol pod zebrem..niestety wiem cos o tym:-(
Stary 2015-02-01, 20:05   #2188
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam poduszkę, bo kupiłam w zestawie, ale będzie pełniła tylko funkję dekoracyjną D
Mam podobny plan

Cytat:
Do porodu moze być jakakolwiek koszula, tak mi się wydaje
Nasz kolega jak usłyszał, że to 8 m-c to mnie poprawił, że chyba tydzień
Też jestem aktywna w ciąży, ale zaczyna mnie wkurzać wkładanie butów, zgaga i ból pod żebrem bo te dwa ostatnie bardzo utrudniają życie :/
Wczoraj wysiedziałam do północy i było ok, aż sama byłam zdziwiona

Ja mam zestaw do wózka ocieplany kocyk 60x80 + płaska podusia (raczej nie bedę jej używać). Jutro pewnie przyjdzie letni Minky 75x105cm
No to jeszcze bardziej się utwierdziłam ze 75 x 100

Widzisz ja nie mam ani zgagi ani bólu pod żebrem póki co także temu tak mi sprzyja ta ciąża Ja już o północy byłam padnięta i dawałam delikatne znaki - tzn ostentacyjnie ziewałam hi ale słabo działało
A i zamówiłam przed chwila ta ksiażeczke Maluszka czas z przesyłką 20,93 do odebrania w kiosku ruchu. Dostanę jakiegoś smsa że mam odebrać? nie wiem bo nigdy tak nie zamawiałam

Czas edycji: 2015-02-01 o 20:07
Stary 2015-02-01, 20:06   #2189
soniuska
Zakorzenienie

Majka to niezla duperka z Ciebie. Ja jestem slonica juz
Stary 2015-02-01, 20:08   #2190
kordelka85
BAN stały

Ja mam koszule z zakladkami żeby cyca wyciągnąć. Ale u mnie do zzo i CC dają szpitalna wiec moja to tylko na początek porodu. Ale kupilam sobie ładna. A co.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
ja znam gin, który zleca kobietom na anemie picie wina i jedzenie surowego mięsa, więc mnie nic nie zdziwi
Ja tam steka zjem. Toxo juz przeszlam
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości