|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Chyba wolno wyrazić swoje zdanie, czy tu tylko ochy i achy?
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mądralka haha "nie ma takiej opcji"
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
W polskich szpitalach to standard a podstawową rzecz jaką musisz zabrać jest papier toaletowy, bo w łazience to cud kiedy będzie
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Nie bede sie nerwowac jak każdemu bedzie cos nie pasować wiec jesli tak bedzie to na pewno beda sie zmieniać osoby zakładające watki kazdy ma swój styl pisania itd i to sie nie zmieni. Ja nie wzięłam i nie skopiowałam z innego wątku pierwszej strony i zmienialam tylko dane tylko pisałam wszystko od początku do konca sama. Mam taki styl i juz. Jesli ogólnie bedzie wszystkim pasować i "sprawdze sie" w tym to moge to prowadzić dalej ale na pewno nie bede tego robic jak bede ciagle słuchała, ze jedna chce tak a druga znowu inaczej... o, i tyle w temacie ![]() --- Niestety sa "szpitale" i szpitale... To co sie w niektórych dzieje to paranoja. I jak pacjent ma dochodzić do siebie jak juz sam wygląd i czystość doprowadzają do mega depresji
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-02-01 o 20:45 |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam sie w nowym wątku ![]() Sorki, że ostatnio tak słabo się udzielam, ale jakoś nie mam weny. Mam jeszcze zaległości do przeczytania z poprzedniej części Roxana dobrze, że się wzięłaś za pierwszą stronę, ale jo_manh ( czy jakos tak ) to chyba jest mamusią aniołkową z tego co kojarzę. I taka mała moja propozycja, żeby lista mamuś była bardziej przejrzysta to może najpierw umieść na środku datę z TP, a pod spodem nicki dziewczyn Coś na styl jak mają dziewczyny lipcowe. Nie wiem, co Wy na to ?Jutro wpadnę po pisać . Dobrej nocki
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyróżniamy się zdecydowanie
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się ogólnie wygląd bardzo podoba, jest ładny i śliczne obrazki, tylko nie mogłam na początku się z datami połapać i tyle
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
niestety syfiaste nie dlatego że nie sprzątane ale dlatego że niektóre kobiety kiepsko dbają o higienę
może nie będę opisywała dokładnie bo te które nie jadły kolacji to już jej nie zjedzą
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
hahha komfort komfortem, ale poród i tak do bani, a ze szpitala chciałam jak najszybciej wyjść, żeby być w końcu w domku
![]() choćby nas na złotych łóżkach trzymali i masterchef nam gotował to i tak poród trzeba przetrwać a potem to się marzy o spokoju z Dzidziusiem w domku
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie się zabieram za amu
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ale, ze jak ? ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- ---- ja juz zjadłam ale tez chyba nie chce tego czytać oszczędź nam tego
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jedynie miałam okropnego pecha co do sali, bo leżalo na niej z 8 dziewczyn z dziećmi, zasłonięte jedynie kotarami, ja w ten dzień obudziłam się o 5 rano, o 17:30 urodziłam i zasnęłam może na godzinę kolo 4 nad ranem, cała noc nie spałam mimo że Bartek smacznie spał bo inne dzieci bardzo płakały, byłam wykończona, ale w ten dzień było około 40 porodów także nic dziwnego że tak nas dali
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana nie stresuj się no co Ty
Przecież można pisać, jak ktoś ma jakąś uwagę . Widzę, że już pisałyście, że tak ma zostać, jak jest, więc spoko loko .
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą te co już jadły zawsze mogą zwrócić ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Boje się ze w takim tempie jak będę w Polsce to w życiu tego nie nadrobie
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak wogóle apropo papieru toaletowego, to u mnie na stronie szpitala jest taka lista co trzeba ze sobą zabrać - to papier też trza
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam czytać książkę, może później zajrzę
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Jess tak właśnie o to mi chodziło
|
#112 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no ja myślę,że po takich wakacjach musiałabym jechać na kolejne coby dojść do siebie ![]() Cytat:
. Swoją drogą tak im się marzy dorosłość,potem pożałują . Mój też twierdzi,że chce by dorosły,bo będzie wtedy wysoko sięgał(i tu pokazuje na lampe) i będzie mógł sam w domu zostać i pójść do pracy .Cytat:
). Wiesz zawsze może rzucić okiem na dziecko jak trzeba wyjść do łazienki się ogarnąć. Poza tym w "kupie" razniej .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
A Wy o porodach
Ja wolę o tym nie myśleć
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
No dokladnie u ans to samo,czlowiek ledwo co wydal an swait nowezycie a ogarnac sie nie ma jak..bo jeszcze jakiegos syfu można sie nabawic..
a przeciez kobeicie po porodzie nalezy sie minimum komfortu..tzn po ludzku.. nie lezec na jakies prlowskie ligninie w35st,C ..ło matko.. zgroza jak w kraju trzeciego swiata, czlowiekowi pobieraja zdrowotne a g..z tego ma.a rodzi raptem srednio 2razy w zyciu... wiecej nie bede komentowac bo az slabo sie robi dobrze ze mama czy TŻ mogli wejsc i pomoc mi sie umyc czy wogole zadbac o higiene.
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ordynator ginekologii jest jednocześnie dyrektorem szpitala lekarz z niego beznadziejny ale dobrze rządzi. Położne i lekarze chodzą tam jak w zegarku jak jest na oddziale. Papier, mydło czy ręczniki też raczej są i łazienki czyściutkie, chyba że ktoś zostawi syf po sobie. Mam pytanie do Mamuś które rodziły, pisałyście plan porodu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-02-01 o 21:02 |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padłam
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w drugiej części
![]() Nie było mnie jakieś 3h a tu tyle naskrobałyście.. Stary wątek zamknięty a nowy ma już 4 strony, szał ![]() Roxana pierwsza strona super, dobra robota ![]() Ja już się na dzisiaj żegnam, mdłości mnie znowu odwiedziły Miłej nocki
Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-02-01 o 21:08 |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba, że ma się taką współlokatorkę, jak ja miałam do której przychodzily tłumy ludzi. Średnio zawsze były 3 osoby przez cały dzień !!! Jak chciałam nakarmić małego to się wstydzilam wyjąć na legal cycka, bo zaraz się gapili. Dwa razy zwróciłam jej uwagę, ale co z tego jak i tak przyłazili. Nie chciałam się za bardzo też kłócić, bo jak szłam do łazienki czy pod prysznic to pilnowali mi synka, bo u mnie praktycznie nie było nikogo, jak leżałam w szpitalu .
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem co tam podkladali po porodzie ale jak mama zobaczyła ta lignine i ten syf w lazience jakies obite mury to pomyslalam ze ona miala lepsza opieke i higiene w85tym ,ewentualnie nie nastąpił zaden postep w tym zakresie...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

ala:
soczek)
haha

bo chyba będzie jedna wizazanka zakładała kolejne części, czy zawsze inna 
kazdy ma swój styl pisania itd i to sie nie zmieni. Ja nie wzięłam i nie skopiowałam z innego wątku pierwszej strony i zmienialam tylko dane tylko pisałam wszystko od początku do konca sama. Mam taki styl i juz. Jesli ogólnie bedzie wszystkim pasować i "sprawdze sie" w tym to moge to prowadzić dalej ale na pewno nie bede tego robic jak bede ciagle słuchała, ze jedna chce tak a druga znowu inaczej...
Coś na styl jak mają dziewczyny lipcowe. Nie wiem, co Wy na to ?