|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Dobranoc!
![]() Goście działają mi na nerwy wiec idę spać
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- no mąż dopiero z pracy wrócił....młody nie śpi bo ferie zaczęli więc ja też |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
aha... a to jak ferie są to przedszkole też zamknięte? Pytam, bo jeszcze nieprzedszkolna jestem
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam,
Chciałam wtrącić o tej Cebuszce, ja kupowałam w świecie dziecka bo cena taka sama jak w sklepie internetowym ceba baby i ogólnie jest świetna ale nie wiem czy mam jakis wybrakowany egzemplarz czy co, ale u mnie to wypełnienie kuleczkowe chyba troche sie zbiło i poduszka ma luzy w niektórych miejscach, czasem muszę sobie tych kuleczek troche przepchnąć bo normalnie dziura sie robi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- A co do ciuszków mi moja mama wmawia ze najlepsze przez pierwszy miesiąc sa kaftaniki plus śpiochy bo dziecko jest skurczone w pozycji plodowej i kaftanik łatwo założyć tylko na rączki i przełożyć przez plecki a do pajaca trzeba dziecko rozprostowywac na sile, nie wiem ile w tym prawdy pewnie wyjdzie w praniu wszystko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie wkładasz przez główkę, wkładasz rączki, przeciągasz przez plecy, wkładasz nóżki i zapinasz. Nie trzeba do tego dziecku prostować kończyn na siłę. Dla mnie nie ma banalniejszego ubrania niż pajac.
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jeśli chodzi o ubieranie niemowlaka istnieją dwa super wynalazki: jeden to body a drugi to pajac.
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2015-02-01 o 23:21 |
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko można założyć przy zgiętych rękach/nogach, co najwyżej poświęcić więcej czasu/mieć więcej cierpliwości. ja akurat wybierałam kaftaniki i śpiochy, ale nie widzę różnicy przy wkładaniu ręki w długi rękaw kaftanika a długi rękaw pajaca, albo nogi w nogawkę pajaca/śpiocha.
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w stanie zrozumieć ze każdy ma prawo do własnej opinii i własnych wrażeń. Moze miała do czynienia z tym rodzajem ubranek i takie odniosła wrażenie. Moze ktos przy Niej ubierał dziecko w pajaca i tak jej sie wydało. Nie widzę w tym nic dziwnego. Przyjęłam jej radę, zachowam ja w pamięci i sama ocenie co najlepiej sprawdzi sie dla mnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee bo Irmusia sama napisała ze ja to rozśmieszyło i użyła dosyć sugestywnej ikonki Po prostu odebrałam te wypowiedz jako lekceważąca i odrobine niegrzeczna, poprosiłam by na przyszłość sie wstrzymała i tyle. No hard feelings. Będziemy teraz to rozkładać na czynniki pierwsze bo moja Mama uważa ze ubieranie dziecka w pajacyk jest niewygodne a Wy nie? Serio? Dla mnie koniec tematu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niee raczej nie masz wybrakowanej Cebuszki W mojej dzieje się tak samo, wyleżała się już trochę i teraz można łatwo w niektórych miejscach przesuwać wypełnienie, na poczatku była bardzo zbita. Mimo wszystko dla mnie jest super a i TŻ mi ją czasem podbiera ![]() A tak wogóle to dzień dobry Mamuśki
|
|
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Poszłam wcześnie spać i co?! *upa!! Najpierw nie mogłam zasnąć, a potem obudziłam się o 2:30 i nie spałam do ok 4:30
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo to dobrze wiedziec bo juz myslalam ze moja jakas upośledzona Zbieram sie do okulisty kto wymyślił wstawanie o takiej porze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Pierozkowa, mi sie wydaje ze Irmusia nie miala nic zlego na mysli. Ja sie z nia zgadzam ze nie ma lepszego wynalazku niz pajacyk i naprawde dziecku sie nic na sile nie rozprostowuje. Moze zle odebralas to co napisala, ale to tylko forum wiec relax
![]() Ja Tymcia mam zamiar ubierac tylko w body z krotkim plus pajac albo body z dlugim plus cienkie spodenki. Oczywiscie w upalach nawet samo body. Jeszcze rampersy sa fajne na lato |
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj już 22 tydzień Ale leci. Nie zauważę, jak będzie już 30 a później już z górki... będę się toczyła ![]() Też jesteście takie bez życia dzisiaj?
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
jak dobrze być w domku ale co z mamusią to już nikt sie tam nie przejął hehe. Pierwszy raz byłam w tym szpitalu, miałam tam rodzić, ale zmieniam decyzję... Poza tym wczoraj dowiedziałam sie, że w pt jak pojechalam do szpitala umarla moja Babcia rodzina nie chciała mnie wcześniej stresować...![]() I muszę sobie kupić jakąś cebuszkę może ona pomoże, bo w nocy są momenty że tak bolą mnie plecy, ze nie mogę spać...
|
|
|
|
#1311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to skoro zmieniłaś zdanie o szpitalu to pewnie ciężko było Ci tam przez te kilka dnia ale najważniejsze, że z maleństwem ok ![]() [COLOR="DarkOrange"]Moje najszczersze kondolencje [/COLOR]
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noo co tego szpitala to jestem bardzo niezadowolona...ale o tym ożna pisac i pisać... szkoda, ze nie było mojego lekarza, ktory jest teraz na urlopie... |
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Myboy dobrze ze z dzidzia ok
Przykro mi z powodu babci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że już jesteś w domu i z maleństwem wszystko w porządku. A z Tobą wszystko ok? Co lekarze Ci powiedzieli? Czasami dobrze, że trzeba jechać chociaż na 2 dni do szpitala bo można się zorientować co i jak przed porodem. Nie żebym to komuś życzyła ale czasami szczęście w nieszczęściu, jak tak się pojedzie.. ![]() Cytat:
Ja za poukładanie i posortowanie rzeczy w szafach zbieram się już 3 tydzień. Idę do kościoła i jak wrócę to pewnie też mi się nie będzie chciało bo jeszcze obiad zrobić, pozmywać, ogarnąć.. bleh
|
|
#1315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co ze mną?? ordynator mi powiedział, że "z ciążą wszystko ok, a ja powinnam sie cieszyc, ze boli, bo to znaczy, ze żyję"... ja tez mam dzisiaj dużo do zrobienia za niedługo po wypis, sama muszę sie ogarnąć, mieszkanie posprzątać, obiad, a wieczzorem ma byc ksiądz po kolędzie
|
||
|
|
|
#1316 |
|
Konto usunięte
|
Myboy okropnie Cię potraktowali, lekceważąco
Przykro mi z powodu babci... ![]() Oglądałam z Tżtem film, który polecałyście, ja zasnęłam w połowie, a Tż po filmie stwierdził, że to najgorszy gniot jaki razem oglądaliśmy A dziś obudził mnie taki ból brzucha, że nie mogłam się przekręcić na bok... Ale ruchy czuję, więc chyba jest ok
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A chciała bym sie z tym ogarnąć bo potem bedzię pewnie coraz ciężej
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
!Cytat:
Więc jeździła do babci. Dziś pierwszy dzień po feriach, do tego 'dzień zabawek' i poszłaaa stęskniona za psyjaciółkami ![]() Cytat:
Witam się w 22 tygodniu |
||||
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że z Oskarkiem wszystko ok Ja wróciłam od okulistki i ta z kolei stwierdziła że z oczami wszystko jest ok i nie ma przeciwwskazań do porodu SN ![]() Czyli dylemat rozwiązał się sam bo sama nie wiedziałam jak ja chcę rodzić. Pojadę jeszcze z tym skierowaniem na laser do szpitala niech tam zerkną i ewentualnie naprawią to co wypatrzyła ta pierwsza lekarka żebym się nie stresowała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

O tej porze?
bardzo mi się podobają mutsy

wszystko można założyć przy zgiętych rękach/nogach, co najwyżej poświęcić więcej czasu/mieć więcej cierpliwości. ja akurat wybierałam kaftaniki i śpiochy, ale nie widzę różnicy przy wkładaniu ręki w długi rękaw kaftanika a długi rękaw pajaca, albo nogi w nogawkę pajaca/śpiocha.

Przykro mi z powodu babci... 
Na kołach jeszcze te gumowe włoski