|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
ale cichy weekend
witam Was lutowo mamusie i tak jakoś mnie natycha....ale ten czas zapitala :P |
|
|
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Już niedługo połówkowe, pewnie jakoś ok. 18 lutego - bardzo fajnie |
|
|
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o 16 mam wizytę, normalnie aż mnie brzuch boli ze stresu Elinka21trzymaj się Slonko!!! będzie dobrze
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-02-02 o 08:56 |
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Co do tygodni, to ja 18 tydzien zaczne w piatek a brzuch mam wrazenie, ze wyglada na ciąże miesiąc wyższą ![]() Jak z Waszym samopoczuciem w II trymestrze? Ja ostatnio doly jakies lapie i nadal jestem zmeczona calymi dniami
|
|
|
|
#665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja czuje się w miarę dobrze, chociaż ciagle bolą mnie pachwiny, plecy i rwa kulszowa.... No i jakaś rozdrażniona jestem (biedny Maz, zebrało mu się wczoraj, bo noża nie umył ale ogólnie nie ma złe tylko marudzę, ze Malucha nie czuje jeszcze ...... A Ty jak tam?Ps. Mam post nr 666
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-02-02 o 09:06 |
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja z rana po zebraniu Młodej do przedszkola i Męża do pracy. Miałam dziś kiepską nockę, bo nie mogłam zasnąć do 3 w nocy więc pewnie za chwilę zaliczę drzemkę.
Mam za sobą baaaardzo aktywny weekend, bo wysprzątałam całe mieszkanie - oczywiście Mąż i Hania bardzo pomagali, bo Młoda ostatnio stała się chętna do takich wspólnych zajęć. Wcześniej jedno z nas sprzątało, gotowało... a drugie było z Hanią, bo nie chciała pomagać tylko się bawić... Więc teraz jest nadzieja, że jak się Maluszek pojawi, to będę mieć małego pomocnika, z którym coś razem zrobimy jak Maleństwo będzie spało. Dziewczyny, czy Wam się skończyły wzdęcia? Bo mi wygląda na to, że przeszły, ale też troszkę się niepokoję, bo miałam wrażenie, że Dzidziulek już się trochę ruszał a teraz cisza... Wizytę mam dopiero po 24.02, a teraz jakoś doktorowi wypadło z głowy, żeby tętna poszukać (takim jestem wybrykiem natury, że jak już mnie na badanie weźmie, to się nadziwić nie może ) a i ja zapomniałam, bo się zawsze stresuję przy wizycie... Chyba zaraz zjem trochę czekolady i będę czekać czy coś nie ruszy Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaz moj mowi ze to pewnie nie przez hormony ,a po prostu ja taka jestem i zadowolony nie jest ![]() Moje wlosy nie dosc ze sianowate to strasznie sie przetluszczaja i tez mam bardzo sucha skore (tak jak kilka dziewczyn ktore tu o tym pisaly), czyli ogolnie fajnie
|
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
aaa.... i mój brzuch też jest większy niż miałam na tym etapie z Hanią... choć teraz to wygląda tak, jakbym baaaardzo dużo zjadła, taka duża opona mi się pojawiła
|
|
|
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe ale mimo wszystko, uwielbiam swój stan
|
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaaaaaaaa....strach pomyśleć co będzie potem?! Ja miałam weekend imprez...jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Jestem bardzo nieimprezową osobą |
|
|
|
|
#672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mimo wszystko podklad nakladam, ale wczesniej tone kremu nakladam zeby jakos tych skorek sie pozbyc i jakos to wyglada |
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do skóry, to też mam strasznie suchą i nic nie pomaga - choć generalnie garnier - ten co to można raz w tygodniu smarować daje radę jak smaruję codziennie. No i neutrogena teraz sobie troszkę też radzi więc używam na zmianę - a na brzuszek i piersi coś na rozstępy... ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Ale też lubię być w ciąży... |
||
|
|
|
#674 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie się umówiłam fuertka dopiszesz mi ? ![]() a moj mieszkaniec ostatnio spokojny... zupełnie odwrotnie niż mama ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
ogólne samopoczucie mam w miare OK - fizycznie... pychicznie za to porażka ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() mój też sporawy jak na 18 tc, albo juz nie pamietam jak to jest... musze starych fotek poszukac to w klubie wkleje te sprzed 3ch lat i teraz
|
|||
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba wybiorę się do dermatologa i zapytam się jakich specyfików mogę używać w ciąży, celem zlikwidowania kolejno następujących po sobie wyprysków... Stan ten nasilił się w ciąży, a nie wiem co jest mi dozwolone i dlatego zmywam twarz tylko żelem do mycia twarzy.
Na suchą cerę polecam olejek jojoba, parę kropel w trakcie mycia twarzy wieczorem - super sprawa
|
|
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) na przemian z jakimiś balsamami... ale myslalam że tylko brzuch, a tu ostatnio ramiona, plecy i nogi tak że do krwi idzie sie zadrapać ( a posmarowanie ledwo na 1h starcza )
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was po weekendzie.
Cytat:
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Też się witam po weekendzie
Widzę, że dołączyła do nas mama z trójką dzieci Gratulacje! Cieszę się, że przy takiej liczbie pociech znajdujesz czas na wizaż
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Brzuch też mam większy niż z synkiem. Chociaż potem jak wystrzelił w 7 miesiącu, to pod koniec była po prostu monstrualna kula. 3 dni przed terminem, jakaś pani w sklepie, która się do mnie odwróciła, krzyknęła "Matko boska czy to jest prawdziwe?!" ![]() Za to na całej reszcie ciała schudłam wyraźnie, nie mam za co złapać. Skóra się jędrna zrobiła (mimo że nie biegam już 4 miesiące). Włosy też w lepszej kondycji, tylko skóra na całym ciele taka sucha i piekąca Swędzi. Nawet plecy muszę balsamem smarować!
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
moje ciśnienie w ciazy jest jakieś dziwne. Ogólnie zazwyczaj mam 110,115 / 70 ale są momenty kiedy potrafi mi skoczyc do 140/90 ale czuje kiedy... serce wtedy mi zaczyna walic i robi mi sie duszno. No i tętno mam wysokie, przy tych atakach podwyższonego ciśnienia tetno jest nawet 110,a tak przy normalnym ciśnieniu 0k 88. Za 2 tygodnie mam wizytę to pokaże moje notatki z wynikami ciśnienia i zobaczymy moze powie czemu tak mam.... ;/
Cytat:
i gratuluję poznania płci! ![]() ![]() a tak poza tym witam sie po weekendzie na uczelni wiecie, jednak na uczelni oplaca sie byc w ciaży aaaa i jeśli szukacie jakiś ubrań "ciażowych" to polecam tesco. Co prawda nie ma tam działu dla mam, ale są przeceny i mozna w dobrch cenach upolowac ciuszki np w większym rozmiarze. Ja kupiłam sobie sukienkę na lato, przeceniona z 89 zl na 22 zaraz wstawie foto do klubu to sobie zobaczycie
|
|
|
#681 |
|
Rozeznanie
|
a mnie od wczoraj boli brzuszek jak na okres i nie wiem co myslec nie fajnie.. dodatkowo nerwowo nie wytrzymuje bo dzis bylam w zusie i dowiedzialam sie z emoj pracodawca nie przeslal do zusu 3 moich zwolnien.. i z tad brak kasy od 2 miesiecy... nie rozumiem jak tak mozna... bede sie klocic.. ale nerwy mam zszarpane chociaz wiem ze nie powinnam sie denerowac;( ale plakac mi sie chce...
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurdeee.... niefajanie... da sie to jakos odkręcic z zusem? coś Ci zaproponowali? ![]() mocno ten brzuch Cie boli? może nospe weź?
|
|
|
#683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko pracodawca debil nie wysyla moich zwolnein bo nie trafily do zusu.. trafilo tylko 1 zwolnienie a 3 kolejne nadal nie trafily do zusu.. bede dzownic do pracy i pytac dlaczego nie wysylaja.. a jak to nic nie da to pojade tam i ich chyba rozniose... a brzucho no tak srednio i tak tylko z lewej strony w sumie.. poloze sie i zobacze czy mi przejdzie.. ale nie wiem tez czy to nie z nerwow np;/
|
|
|
|
|
#685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w Twoim przypadku podobno w razie czego można dostarczyć do ZUSu kopie zwolnienia, który jest u lekarza. Spróbuj się jeszcze w ZUSie dowiedzieć jeśli pracodawca będzie robił problemy. Bo z tego co wiem, to wygląda tak, że Ty musisz dostarczyć zwolnienie w ciągu 7 dni, bo jak nie to tracisz bodajże 25% a pracodawca ma je do ZUSu dostarczyć niezwłocznie a chyba nie jest powiedziane, że ma jakiś określony czas. A tak powinno być
|
|
|
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
nalezy a gdyby zus robil problemy to nie do mnie z tym tylko do pieprzonego pracodawcy z ktorego winy zwolnienia nie sa dostarczane od 3 grudnia a mamy luty... nie wiem jak sie nie wyjasni to bede u lekarza 17lutego to wezme poprosze o kopie wszystkich zwolnien pojade podsune im pod nos aby mi to podpisali i sama wysle do zusu.. bo inaczej nerwowo sie wykoncze;/
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
Mnie na suchą skórę twarzy pomaga krem ziaja z bioolejkiem arganowym albo z awokado. Myślę też o zakupie balsamu pod prysznic z nivea bo miałam próbkę i podobało mi się to nawilżenie.
Co do włosów ja mam tak, że są piękne, mogłabym tydzień nie myć. Włosy i paznokcie rosną mi jak szalone
|
#688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale masakra z tym Zusem :/ Jakoś co miesiąc to składki potrafią prawidłowo pobierać, ale żeby wypłacić podstawowe świadczenia to już jest problem...
Ja jeszcze 2 godziny do fajrantu... powiem Wam, że taka rozkojarzona siedzę w tej robocie, zapominam o różnych rzeczach.. no normalnie kisiel zamiast mózgu. Pracujące mamuski - tez tak macie?
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech szkoda, że tyle nerwów Cię to musi kosztować, skoro Twojej w tym winy wcale nie ma... ;/ ale tak to już jest jak samemu sie o wszystko nie zadba to zmykam na zakupy bo moja lodówki świeci pustkami w weekend mnie nie było w domu i o. tż zakupów porządnych nie zrobił...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

o 16 mam wizytę, normalnie aż mnie brzuch boli ze stresu
a brzuch mam wrazenie, ze wyglada na ciąże miesiąc wyższą 
ja czuje się w miarę dobrze, chociaż ciagle bolą mnie pachwiny, plecy i rwa kulszowa.... No i jakaś rozdrażniona jestem (biedny Maz, zebrało mu się wczoraj, bo noża nie umył
ale ogólnie nie ma złe 

coś Ci zaproponowali?